Przyjaciel vs ch³opak - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-03-28, 22:56   #1
summerrain
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 236
Question

Przyjaciel vs ch³opak

Kamila (przyjaciel) pozna³am rok temu i od tego czasu jeste¶my praktycznie nieroz³±czni. Choæ dzieli nas du¿a odleg³o¶æ to czêsto do siebie przyje¿d¿amy, wyje¿d¿amy gdzie¶ razem, imprezujemy. Ogólnie rzecz bior±c: jest ¶wietnie.
W ci±gu tego roku mia³am dwóch ch³opaków (w tym z jednym teraz jestem od jakich¶ 3 ms ). Pierwszy ³atwo zaakceptowa³ obecno¶æ Kamila w moim ¿yciu. Jednak Kacper nie za bardzo potrafi siê z tym pogodziæ. Niby nie robi mi wyrzutów, ale widzê, ¿e nie czuje siê z tym komfortowo. T³umaczy³am mu to, zapewnia³am i chyba jest lepiej ale jednak wydaje mi siê, ¿e nie do koñca jest okej.

My¶licie, ¿e nie powinnam siê tym przejmowaæ. ¯e faceci ju¿ tak po prostu maj±, ¿e s± zazdro¶ni nawet jak nie musz±? Czy mo¿e powinnam z nim jednak jeszcze raz pogadaæ? Co powinnam mu jeszcze powiedzieæ?

I od razu uprzedzam pytania: Kamil jest tylko moim przyjacielem. Jest w 100% hetero, ale nie bêdziemy w zwi±zku bo ³±czy nas przyja¼ñ. Kocham go i nie wyobra¿am sobie bez niego ¿ycia, ale to przyja¼ñ i tyle. Z mojej strony i z jego strony te¿. Zreszt± on te¿ ma dziewczynê.

Wiem, ¿e to b³ahy problem, ale potrzebujê ¿eby kto¶ popatrzy³ na to ¶wie¿ym okiem
summerrain jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-28, 22:59   #2
Ostre wasabi
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 732
Dot.: Przyjaciel vs ch³opak

Cytat:
Napisane przez summerrain Poka¿ wiadomo¶æ
Kamila (przyjaciel) pozna³am rok temu i od tego czasu jeste¶my praktycznie nieroz³±czni. Choæ dzieli nas du¿a odleg³o¶æ to czêsto do siebie przyje¿d¿amy, wyje¿d¿amy gdzie¶ razem, imprezujemy. Ogólnie rzecz bior±c: jest ¶wietnie.
W ci±gu tego roku mia³am dwóch ch³opaków (w tym z jednym teraz jestem od jakich¶ 3 ms ). Pierwszy ³atwo zaakceptowa³ obecno¶æ Kamila w moim ¿yciu. Jednak Kacper nie za bardzo potrafi siê z tym pogodziæ. Niby nie robi mi wyrzutów, ale widzê, ¿e nie czuje siê z tym komfortowo. T³umaczy³am mu to, zapewnia³am i chyba jest lepiej ale jednak wydaje mi siê, ¿e nie do koñca jest okej.

My¶licie, ¿e nie powinnam siê tym przejmowaæ. ¯e faceci ju¿ tak po prostu maj±, ¿e s± zazdro¶ni nawet jak nie musz±? Czy mo¿e powinnam z nim jednak jeszcze raz pogadaæ? Co powinnam mu jeszcze powiedzieæ?

I od razu uprzedzam pytania: Kamil jest tylko moim przyjacielem. Jest w 100% hetero, ale nie bêdziemy w zwi±zku bo ³±czy nas przyja¼ñ. Kocham go i nie wyobra¿am sobie bez niego ¿ycia, ale to przyja¼ñ i tyle. Z mojej strony i z jego strony te¿. Zreszt± on te¿ ma dziewczynê.

Wiem, ¿e to b³ahy problem, ale potrzebujê ¿eby kto¶ popatrzy³ na to ¶wie¿ym okiem
Proponujê ¿eby¶cie np. czêsto wychodzili wspólnie ca³± czwórk±. Wtedy facet bêdzie czu³ siê bezpiecznie widz±c ¿e Twój przyjaciel równie¿ ma dziewczynê
Ostre wasabi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-28, 23:04   #3
201605300922
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 248

Cytat:
Napisane przez Ostre wasabi Poka¿ wiadomo¶æ
Proponujê ¿eby¶cie np. czêsto wychodzili wspólnie ca³± czwórk±. Wtedy facet bêdzie czu³ siê bezpiecznie widz±c ¿e Twój przyjaciel równie¿ ma dziewczynê
dok³adnie. A facetowi siê w sumie nie dziwiê, te¿ nie by³abym super-szczê¶liwa, gdyby mój facet mia³by tak± przyjació³kê. Trochê siebie znam, jak kto¶ nie ma super wysokiego poczucia w³asnej warto¶ci, to jak mu zale¿y to w takiej sytuacji czuje siê cholernie niepewnie.
201605300922 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-29, 10:54   #4
mpt
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 333

Nie wierzê w takie przyja¼nie na d³u¿sz± metê, wiêc i facetowi siê nie dziwiê.
Stary 2012-03-29, 11:11   #5
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 910

Mo¿e swoim zachowaniem wobec przyjaciela irytujesz swoich facetów?

Te¿ tak mo¿e byæ.
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-29, 11:52   #6
Agentka o 100 twarzach
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 195

Ja równie¿ popieram wspólne spotkania. Sama przyja¼niê siê ze swoim BY£YM i wiem, ¿e jest to znajomo¶æ do usranej ¶mierci (), dlatego te¿ obecnego ch³opaka zapozna³am z nim. Pewnie by³aby jaka¶ uzasadniona zazdro¶æ, gdyby panowie siê nie poznali. Uniknê³am jednak tego, aran¿uj±c wspólne wypady na miasto. Ch³opaki siê poznali, nawet polubili, a mój facet widzi, ¿e jestem wobec niego fair i nie ma dla niego ¿adnego zagro¿enia. Polecam i Tobie!
Agentka o 100 twarzach jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-29, 13:39   #7
klempaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 317

Cytat:

Hm, roczna przyja¼ñ to mocno ¶wie¿a sprawa - szczególnie, ze mam wra¿enie, ¿e mocno siê spraw± zach³ysnê³a¶ (ja po roku zwi±zku to dopiero zaczê³am myslec, ze kocham T¯ta, a Ty po roku od poznania faceta nazywasz go przyjacielem i mowisz, ze go jako tego przyjaciela kochasz...?).
Wyj¶cie z tej sytuacji - tak jak dziewczyny pisz±: zapoznaj ich ze sob±. Id¼cie sobie we 4 na jak±¶ kawê, niech przyjad± do was czy cokolwiek takiego. Myslê, ze to powinno atmosferê oczyscic

¦led¼ te¿ pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-29, 14:09   #8
Kaja-ja
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 377
GG do Kaja-ja

My¶lê podobnie jak klempa. Roczna "przyja¼ñ" to bardzo ¶wie¿a sprawa. Wiadomo, ¿e ka¿dy nazywa swoich znajomych jak chce, ale ja Przyjació³mi nazywam ludzi, których znam 5,7,8 lat. Jak przys³owiowe ³yse konie.

I nie dziwiê siê Twojemu T¯, ¿e czuje siê niezrêcznie... bo tak jak napisa³a klempa - chyba trochê siê zach³ysnê³a¶ t± "przyja¼ni±".
Natomiast, faktycznie powinna¶ pogadaæ z T¯, zapoznaæ ich. I pamiêtaj, ¿e to Twój T¯ jest na pierwszym miejscu. Wiêc kiedy siê spotkacie, nie skaczesz wokó³ swojego przyjaciela, tylko wiêkszo¶æ uwagi skupiasz na T¯. Bo inaczej faktycznie bêdzie mia³ powody, by poczuæ siê zagro¿ony.
Kaja-ja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-29, 14:16   #9
kate3388
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 217

Wyjezdzamy,imprezujemy,sp otykamy sie...jest swietnie....ej! ja tak moglabym napisac o przyjaciolce ktora znam 19 lat,czy drugiej ktora znam 8, ale nie po roku byc taka pewna sowjego rpzyjaciela

osobiscie przeszkadzalaby mi taka damska przyjaciolka u mojego faceta tym bardziej nie taka od piaskownicy,bo rodziny sie przyjaznia i wychowywali sie razem jak brat z siostra,
ale roczna nowa znajomosc...i juz pewnosc ze to po grob...
kate3388 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-29, 14:22   #10
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 069

Cytat:
od tego czasu jeste¶my praktycznie nieroz³±czni. Choæ dzieli nas du¿a odleg³o¶æ to czêsto do siebie przyje¿d¿amy, wyje¿d¿amy gdzie¶ razem, imprezujemy. Ogólnie rzecz bior±c: jest ¶wietnie.
- no i próbujê sobie wyobraziæ siebie na tym miejscu, gdy mój ch³op tak ma- no i nie pasuje mi; tym bardziej, ¿e nie mówimy o przyja¼ni od dzieciêcia, co to razem przedszkole, podstawówka, gimnazjum, liceum i studia razem siê spêdzi³o, a ch³op to by³by nowy nabytek, a o ZALEDWIE rocznej znajomo¶ci, szumnie przyja¼ni± zwanej. Nie, mnie tam to nie pasowa³oby i nie mam nawet co udawaæ, ¿e jest inaczej.
Ale próbuj, mo¿e w koñcu znajdziesz takiego, któremu t nie przeszkadza.
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-30, 10:56   #11
bleef
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Gdy pojawi siê jaki¶ powa¿niejszy problem olejesz ch³opaka (tego lub kolejnego) i zaczniesz "spotykaæ siê z przyjacielem". Wystarczy, ¿e bêdzie cierpliwy i zaczeka na odpowiedni moment. Mo¿esz sama sobie t³umaczyæ, ¿e tak nie bêdzie, ¿e to tylko/a¿ przyja¼ñ ale wcze¶niej czy pó¼niej przypomnisz sobie o tym co tu przeczyta³a¶. Znam zbyt wiele przypadków, gdy tak w³a¶nie siê to koñczy³o.

¯yczê Ci ¿eby¶ by³a wyj±tkiem od regu³y.
bleef jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-30, 20:03   #12
summerrain
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 236

No dobrze, mo¿ne faktycznie ma prawo mu to nie pasowaæ. I faktycznie mo¿e powinni¶my czê¶ciej wychodziæ we czwórkê. Spróbujê tak jak jedna z Was to okre¶li³a "oczy¶ciæ atmosferê"

Ale nie zgodzê siê z tym, ¿e je¶li nazywamy kogo¶ przyjacielem to jest to osoba, któr± tam znamy kilka lat itd. Bo mia³am tak± przyjació³kê i nawet te kilka lat siê okaza³o jak wyra¼nie niewystarczaj±co
Mo¿e i trochê siê "zach³ysnê³am" t± przyja¼ni±, ale pozna³am Kamila w ciê¿kim okresie i ufam mu w 100% i wiem, ¿e mam do tego podstawy. Wiêc wg. mnie takie mówienie, ¿e prawdziwa przyja¼ñ to dopiero po x latach jest bez sensu.
summerrain jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-30, 20:43   #13
InkluzjaOstateczna
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 733

Cytat:
Napisane przez mpt Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wierzê w takie przyja¼nie na d³u¿sz± metê, wiêc i facetowi siê nie dziwiê.
Ja te¿
InkluzjaOstateczna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-03-30, 20:57   #14
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 069

Cytat:
No dobrze, mo¿ne faktycznie ma prawo mu to nie pasowaæ. I faktycznie mo¿e powinni¶my czê¶ciej wychodziæ we czwórkê. Spróbujê tak jak jedna z Was to okre¶li³a "oczy¶ciæ atmosferê"

Ale nie zgodzê siê z tym, ¿e je¶li nazywamy kogo¶ przyjacielem to jest to osoba, któr± tam znamy kilka lat itd. Bo mia³am tak± przyjació³kê i nawet te kilka lat siê okaza³o jak wyra¼nie niewystarczaj±co
Mo¿e i trochê siê "zach³ysnê³am" t± przyja¼ni±, ale pozna³am Kamila w ciê¿kim okresie i ufam mu w 100% i wiem, ¿e mam do tego podstawy. Wiêc wg. mnie takie mówienie, ¿e prawdziwa przyja¼ñ to dopiero po x latach jest bez sensu.
- wbrew pozorom, wa¿ne sprawy wymagaj± czasu, tu piszesz o ch³opaku, którego znasz od roku i od pocz±tku dzieli was du¿a odleg³o¶æ, jako przyjacielu, któremu ufasz na 100%- nie umia³abym w ten sposób powiedzieæ o tak krótko znanej osobie, tym bardziej, ¿e nie przebywacie ze sob± na co dzieñ.
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.