|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 236
|
Przyjaciel vs ch³opak
Kamila (przyjaciel) pozna³am rok temu i od tego czasu jeste¶my praktycznie nieroz³±czni. Choæ dzieli nas du¿a odleg³o¶æ to czêsto do siebie przyje¿d¿amy, wyje¿d¿amy gdzie¶ razem, imprezujemy. Ogólnie rzecz bior±c: jest ¶wietnie.
W ci±gu tego roku mia³am dwóch ch³opaków (w tym z jednym teraz jestem od jakich¶ 3 ms T³umaczy³am mu to, zapewnia³am i chyba jest lepiej ale jednak wydaje mi siê, ¿e nie do koñca jest okej. My¶licie, ¿e nie powinnam siê tym przejmowaæ. ¯e faceci ju¿ tak po prostu maj±, ¿e s± zazdro¶ni nawet jak nie musz±? Czy mo¿e powinnam z nim jednak jeszcze raz pogadaæ? Co powinnam mu jeszcze powiedzieæ? I od razu uprzedzam pytania: Kamil jest tylko moim przyjacielem. Jest w 100% hetero, ale nie bêdziemy w zwi±zku bo ³±czy nas przyja¼ñ. Kocham go i nie wyobra¿am sobie bez niego ¿ycia, ale to przyja¼ñ i tyle. Z mojej strony i z jego strony te¿. Zreszt± on te¿ ma dziewczynê. ![]() Wiem, ¿e to b³ahy problem, ale potrzebujê ¿eby kto¶ popatrzy³ na to ¶wie¿ym okiem
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 732
|
Dot.: Przyjaciel vs ch³opak
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 248
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 333
|
Nie wierzê w takie przyja¼nie na d³u¿sz± metê, wiêc i facetowi siê nie dziwiê.
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 910
|
Mo¿e swoim zachowaniem wobec przyjaciela irytujesz swoich facetów?
Te¿ tak mo¿e byæ. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 195
|
Ja równie¿ popieram wspólne spotkania. Sama przyja¼niê siê ze swoim BY£YM i wiem, ¿e jest to znajomo¶æ do usranej ¶mierci (
), dlatego te¿ obecnego ch³opaka zapozna³am z nim. Pewnie by³aby jaka¶ uzasadniona zazdro¶æ, gdyby panowie siê nie poznali. Uniknê³am jednak tego, aran¿uj±c wspólne wypady na miasto. Ch³opaki siê poznali, nawet polubili, a mój facet widzi, ¿e jestem wobec niego fair i nie ma dla niego ¿adnego zagro¿enia. Polecam i Tobie!
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 317
|
Cytat:
Hm, roczna przyja¼ñ to mocno ¶wie¿a sprawa - szczególnie, ze mam wra¿enie, ¿e mocno siê spraw± zach³ysnê³a¶ (ja po roku zwi±zku to dopiero zaczê³am myslec, ze kocham T¯ta, a Ty po roku od poznania faceta nazywasz go przyjacielem i mowisz, ze go jako tego przyjaciela kochasz...?). Wyj¶cie z tej sytuacji - tak jak dziewczyny pisz±: zapoznaj ich ze sob±. Id¼cie sobie we 4 na jak±¶ kawê, niech przyjad± do was czy cokolwiek takiego. Myslê, ze to powinno atmosferê oczyscic
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
My¶lê podobnie jak klempa. Roczna "przyja¼ñ" to bardzo ¶wie¿a sprawa. Wiadomo, ¿e ka¿dy nazywa swoich znajomych jak chce, ale ja Przyjació³mi nazywam ludzi, których znam 5,7,8 lat. Jak przys³owiowe ³yse konie.
I nie dziwiê siê Twojemu T¯, ¿e czuje siê niezrêcznie... bo tak jak napisa³a klempa - chyba trochê siê zach³ysnê³a¶ t± "przyja¼ni±". Natomiast, faktycznie powinna¶ pogadaæ z T¯, zapoznaæ ich. I pamiêtaj, ¿e to Twój T¯ jest na pierwszym miejscu. Wiêc kiedy siê spotkacie, nie skaczesz wokó³ swojego przyjaciela, tylko wiêkszo¶æ uwagi skupiasz na T¯. Bo inaczej faktycznie bêdzie mia³ powody, by poczuæ siê zagro¿ony. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 217
|
Wyjezdzamy,imprezujemy,sp otykamy sie...jest swietnie....ej! ja tak moglabym napisac o przyjaciolce ktora znam 19 lat,czy drugiej ktora znam 8, ale nie po roku byc taka pewna sowjego rpzyjaciela
osobiscie przeszkadzalaby mi taka damska przyjaciolka u mojego faceta tym bardziej nie taka od piaskownicy,bo rodziny sie przyjaznia i wychowywali sie razem jak brat z siostra, ale roczna nowa znajomosc...i juz pewnosc ze to po grob...
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 069
|
Cytat:
Ale próbuj, mo¿e w koñcu znajdziesz takiego, któremu t nie przeszkadza. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Gdy pojawi siê jaki¶ powa¿niejszy problem olejesz ch³opaka (tego lub kolejnego) i zaczniesz "spotykaæ siê z przyjacielem". Wystarczy, ¿e bêdzie cierpliwy i zaczeka na odpowiedni moment. Mo¿esz sama sobie t³umaczyæ, ¿e tak nie bêdzie, ¿e to tylko/a¿ przyja¼ñ ale wcze¶niej czy pó¼niej przypomnisz sobie o tym co tu przeczyta³a¶. Znam zbyt wiele przypadków, gdy tak w³a¶nie siê to koñczy³o.
¯yczê Ci ¿eby¶ by³a wyj±tkiem od regu³y. |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 236
|
No dobrze, mo¿ne faktycznie ma prawo mu to nie pasowaæ. I faktycznie mo¿e powinni¶my czê¶ciej wychodziæ we czwórkê. Spróbujê tak jak jedna z Was to okre¶li³a "oczy¶ciæ atmosferê"
![]() Ale nie zgodzê siê z tym, ¿e je¶li nazywamy kogo¶ przyjacielem to jest to osoba, któr± tam znamy kilka lat itd. Bo mia³am tak± przyjació³kê i nawet te kilka lat siê okaza³o jak wyra¼nie niewystarczaj±co ![]() Mo¿e i trochê siê "zach³ysnê³am" t± przyja¼ni±, ale pozna³am Kamila w ciê¿kim okresie i ufam mu w 100% i wiem, ¿e mam do tego podstawy. Wiêc wg. mnie takie mówienie, ¿e prawdziwa przyja¼ñ to dopiero po x latach jest bez sensu. |
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 733
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 069
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

T³umaczy³am mu to, zapewnia³am i chyba jest lepiej ale jednak wydaje mi siê, ¿e nie do koñca jest okej. 

), dlatego te¿ obecnego ch³opaka zapozna³am z nim. Pewnie by³aby jaka¶ uzasadniona zazdro¶æ, gdyby panowie siê nie poznali. Uniknê³am jednak tego, aran¿uj±c wspólne wypady na miasto. Ch³opaki siê poznali, nawet polubili, a mój facet widzi, ¿e jestem wobec niego fair i nie ma dla niego ¿adnego zagro¿enia. Polecam i Tobie!