|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
![]() ![]() Snieg? no ladnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moze jakas foteczke malej nam wklej ![]() ![]() Ty masz wiekszy rower , moj jest malusi taki ze szok i cala stopa stoji, musze jeszcze kask dokupic . A ile Oliwka wazy? Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
monka tez tak robie ale on nie lubi watrobki, a to co robie z cebula to jemu zawsze osobno bez ,poszlismy kiedys na pizze na poczatku znajoosci i zamowilam pizze ale z cebula,biedak zjadl ,wstydzil sie powiedziec ale przy wyjsciu juz kibelek zaliczyl. Momentalnie zwraca.
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Darusia a kto płacił za pizzę? Jak ty to niech ci hajc oddaje
![]() Niech on na plecy uważa zeby z przepracowania znowu nie zaczęły go boleć. Co dokładnie mu było? Mój mały wstał yo yo ciekawe o której zasnie a już myślałam ze mu dziś lepiej, dałam syropy bo rozpalony mały jony oby straszaka nie obudził bo będzie draka. Madzia jak pisze twoje imię z tele to mi jadzia wyskakuje hehe także jak by co to się nie zdziw jak zacznę od jadzi. Hehe . Miałam pytać o tego zęba, co z nim, to stały? Chyba tak bo on już duży hehe kurcze idź do dobrego dentysty zeby tego nie spaprac. Dobrze ze to dolny. Ostatnio widziałam jak koleś dziewczynie piłeczka od golfa zeby naruszyl, normalnie jej wisiały ale jakoś to naprawili udało się. |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Ja się dzisiaj wyspałam
![]() ![]() Ania dzięki za danie znać w sprawie rowerka. Ja już jeden mam w bagażniku w aucie, ale kolor mi nie pasi, to kazałam tz jechać i sprawdzić kauflandowe, w razie co kupię tamten, a ten co mam oddam bezproblemowo ![]() Ostatni tydzień nie piłam tych drożdzy z mlekiem, i znowu kilka pryszczy ![]() ![]() Monka może rób w wyrazach jakieś błędy, np w każdym na początku dodawaj jakąś literkę, to już nie przeczyta
![]() |
#185 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#186 | |||
Wtajemniczenie
|
Ale dziewuszki nastukałayście
![]() Madzia kopara mi opadła-szok!! i co dalej z nim będzie,samo ma się zrastać? Dusia myślałam wczoraj o Was-wchodzę dzisiaj i jesteś ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja się wczoraj tak cieszyłam-bo zdałam egzamin ![]() wchodze do domu i entuzjazm opadł,Danielka tez coś rozkłada,zakatarzony jak nie wiem w ciągu kilku godzin go wzielo,ale na tyle mi się udało zapobiec,ze całkiem ładnie w nocy spał,mama nadzieję,ze się nic nie rozwinie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- monka ten twój stary jest dobry hehehhehehee
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka jaki egzamin, ja coś przegapiłam
![]() ![]() Mój co chwila ma katar, teraz też, ale nie jest ten katar jakiś upierdliwy to się nie przejmuję ![]() ![]() W twarzy Eryka to wszystko samo się pozrasta, ale trzeba za jakiś tydzień skontrolować. Tylko wiecie jak wierzyć takim lekarzom że nic innego nie ma jak złamania nosa nie rozpoznają ![]() Ale no nie ma co ukrywać teraz aż za bardzo dzieciaki rozpieszczam ![]() ![]() W sobote wyprawiam urodziny dla młodego. I teraz moje pytanie bo będą od 16. Będzie tort tęczowy, i sernik, i zwykła sałatka jarzynowa. Co jeszcze zrobić żeby się nie narobić, a żeby było może na ciepło, albo jakaś sałatka sama nie wiem ![]() ![]()
![]() |
#189 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() U nas urodzinki za 2 tyg i też nie wiem co mam zrobić ![]() ![]() ![]()
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Plmadzia może gyrosa zawijanego, albo parówki w cieście francuskim, albo parówki zawijane w boczek i żółty ser
Tylkooliwka gratuluje i zdrówka dla Adnielka Aneczka kiedy nas odwiedzicie? a ja wczoraj zaś przestawiałam w Juli pokoiku mebelki ![]() ![]() ![]() ![]() Mrowak ja od 2 dni stosuję Twój sposób wnoszenia Juli przodem do przedszkola i dwa dni mamy na razie bez płaczu i histerii ![]() ![]() ![]() wiecie jakiego ja mam strasznego doła, Tż mnie tak wkurza, że nie mam na nic siły. Gdyby nie to, że muszę splacać kredyt, to bym spakowała siebie i Juleczkę i byśmy zniknęł z jego zycia raz na zawsze ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- a ja mam pomysł, może każda z was by wypisała w punktach takie przykładowe menu na urodzinki dziecka ![]() u nas za tydzień, a ja mam tylko w zamyśle Tort < nawet naszkicowałam sobie jakiś tam i będę sie jego trzymała ![]() Julia w przedszkolu będzie dmuchała świeczusie w środę ![]()
#191 |
Zakorzenienie
|
my urodziny wyprawiamy w czwartek nie bedzie duzo osob same babcie,beda ze 3 ciasta plus tort nie bawie sie w nic wiecej oprucz wlasnie jakichs chipsow [paluszkow,szampana ....
Oliwka gratulacje za egzamin ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie nawidze wątróbki, za to Zosia uwielbia ![]() Cytat:
![]() zdrówka dla Danielka ![]() Cytat:
-sałatke z tortellini, - sałatke z kurczakiem, mozarellą i winogrono- przepyszna jest. - pomidory w takim sosie z serem zółtym - był tort + 2 inne ciasta - był grill- kiełbaski, kaszanka i karczek, - kurczak w cieście francuskim z pieczarkami, papryką i serem zółtym- bardzo wszystkim smakowało, - zimne nóżki - babeczki z farszem mięsnym- tez przepyszne - sałatka grecka do grilla i tego kurczaka w cieście - na stołach była jeszcze wędlina, roladki z galarecie, jajka faszerowane chyba tyle, nie wiem czy nie zapomniałam o czymś
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Jaka jestem dziś walnięta ![]() ![]() ![]() Oliwka - gratulacje egzaminu ![]() Madzia - ja nadal nie mam pomysłu na menu urodzinowe ![]() Kiedyś jadłam u znajomych takie roladki z patelni, czyli suszona śliwka zawinięta w boczek i inne roladki z łososia - w środku biały serek z ziołami. A może polecane przez Librę piersi z kurczaka panierowane w krakersach i pieczone w piekarniku ( ![]() Boję się też o tort, który chce sama upiec czy się uda i będzie zjadliwy. Może lepiej zamówić na wszelki wypadek ![]() Sara - Ty przygotowałaś całe wielkie przyjęcie urodzinowe
#194 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czy to przez pogodę dzieci takie wyjące są? bo ja już o 10 miałam wyczerpane pokłady cierpliwości...;/ wszytko rozrzuca i wyje.. a może to na mnie pogoda tak wpływa;/ Cytat:
![]() ostatnio kala przespała całą noc (1wszy raz!!) i obudziła się kilka minut po mnie a była 6.30 i wtedy czułam się wyspana chociaż wcześnie (jak na moje standardy) wstałam ![]() i dodam kilka zdj! 1-2 ciasta... widać różnicę.. 3. pociąg... i nasz bałagan.. ehh ja ciągle coś wynoszę a tego nie ubywa!? 4 wcina prażynki 5. uśmiech do zdjęcia... (jest w kurtce zimowej bo to zdj z początku marca ![]() ![]() 6-7 takie jej minki do zdj.. nie wiem czy już ich nie pokazywałam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 tyg wcześniej taką samą imprezę robiłam tż na urodziny ![]() zrób takiego torta jak ja robiłam, bo jest na prawdę bardzo dobry a niema jakoś dużo roboty. Pierwszy raz robiłam a wyszedł super ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Kalinka prześliczna ![]() my mamy taki rowerek jak ten w kauflandzie, obniżyłam małej siedzonko do końca i sięga palcami, śmiga już nieźle na nim
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tele pisze także myśle ze chyba dobrze wyszło. Właśnie mi lalek przyszedł ale trzeba cOś skonfigurowac czy jakieś inne chujki mujki. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 podwójna pierś z kurczaka pół kg winogron (najlepiej ciemnych) mozarella (osobiście stosuję tylko i wyłącznie mozarellę w postaci kuli firmy OSM Grodzisk Mazowiecki. Inne mi nie smakują.) przyprawa gyros bądź delikat czerwony sos (wszystkie składniki wymieszać): 4 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 1 łyżka śmietany pół łyżeczki musztardy pół łyżeczki cukru sól pieprz (sporo) Kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w gyrosie lub delikacie, soli i pieprzu, zesmażyc na złoty kolor. Winogrona przekroić na pół, jesli mają duże pestki - usunąć je. Mozarellę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucić do garnka, zalać sosem, wymieszać. Najlepiej na pół godziny odstawić do lodówki. Przepis na babeczki, zamiast steku dałam pierś z kurczaka http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=595 Pomidory pokrojone w plasterki, a sos robiłam z majonezu i jogurtu naturalnego, dodałam troszkę cebuli startej na drobnych oczkach i przyprawy. Tym polewa się pomidory i posypuje starym zółtym serem.
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Sara dzięki
![]() Machaj rozkoszna mała a minki słodkie robi. Kurcze to teraz nie wiem czy robić tego tortu na biszkopcie bo cały urok ciasta jest właśnie w tych żywych kolorach. A powiedz jak te ciasto smakuje , dobre, może bym zrobiła te a tylko masę inna bo odrazu widać ze ona taka mdla sztuczna. Libra co o tym myślisz? Te ciasto ale inna masa ? Nie wiem jaki smak ma to ciasto chyba nie jadlam. |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Sara impra u Was na calego. U tz w rodzinie to przewaznie tort +paluszki i ciastka.
Daj przepis na salatke z tortelini i tego kuraka w ciescie francuskim ![]() Ale przez to czytanie zglodnialam ![]() dzisiaj mam pierogi ruskie na obiad. Chlebek wyrasta w piekarniku
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
madzia ja tez takie ur robie ,w tramtym roku tez nic specjalnego nie bylo tylko na slodko.
![]() |
#202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
sałatka z tortellini http://www.wielkiezarcie.com/recipe29167.html ja ten przepis miałam od dawna a dopiero teraz zrobiłam ![]() Cytat:
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
To moze ja dzisiaj upieke cienkiego biszkopta z barwnikami dla testu koloru. Ostatnio pieklam biszkopty z maka ziemniaczana i piekne wyszly, sprawdze jeszcze jaki kolor na przennej bedzie. Barwnika w proszku niewiele na jeden blat idzie,wielkosci mniejszej niz ziarenko slonecznika na blat.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ana jakie kolory teraz modne są? chciałam sobie kupić rurki tylko nie wiem jaki kolor?
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo ja byłam pijana, albo czegoś nie pamietam-oświeć mnie, bo za Chiny ludowe nie wiem o czym piszesz ![]() u nas choroby ciąg dalszy, nadal kisimy się w domu, a do tego pomysł z działką, której jeszcze nie zdąrzyliśmy nabyć już mi spędza sen z powiek (dosłownie i w przenośni)-przypomniało mi się dzisiaj że w kwietniu musimy jeszcze zapłacić za stół, który sobie zamówiliśmy i ja nie wiem skąd kasę wytrzepiemy...
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie teraz kupiłam rurki w kolorze mięty.Trochę zaszalałam,bo nigdy nie miałam spodni w takim żywym kolorze ![]()
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Machaj - Kalinka jest urocza
![]() Monka - gdybym ja ten przepis znała to byłoby dobrze ![]() ![]() Moi rodzice i teściowa to zawsze robili spore imprezy urodzinowe ale od jakiegoś czasu to już w okrojonym i składzie i menu. Moja mama była niedawno na urodzinach (prawnuczki) córci mojej siostrzenicy i stwierdziła ze przesadziła ze wszystkim i ze komunię to chyba będzie robiła kilkudniową ![]() A swoją drogą to myślałam że urodziny dorośli to obchodzą tylko na Śląsku ![]()
![]() |
#208 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomysł z menu mi sie bardzo podoba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Co sobie kupić na uspokojenie? Bunt dwulatka mnie wykańcza, do tego wszyscy w koło też. Znów uziemiona jestem w domu
![]() Młody się drze pół h bo nie chce iść spać a śpiący jest... Zawsze zasypiał w max 5min ![]()
#210 |
Zakorzenienie
|
ok mam juz przepisy
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.