Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 22:44   #181
monka23
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
U nas wieczorem przestało wiać. Wychodziłam i była bardzo przyjemna wiosna. Podobno jutro moze spaść śnieg

Matko te szpitale Pewnie na wypisie nic nie ma, zadnych zmian itp. Też przypadek po wypadku znam dziewczyny co niby wyszła z kolizji bez szwanku, tylko siniaki i zadrapania. Po powrocie do domu (w zupełnie innym mieście) na chirurgii urazowej okazało się że kość (pod okiem nie pamiętam jaka) ma tak strzaskaną że trzeba było zrobić przeszczep z biodra.
Oby Erykowi już wiecej takich kwiatków nie znaleźli. A jak kręgosłup ?

Co za osioł (sorry ) Chory jakiś czy co ? Nudzi mu się ?
Ciekawe jakby mu pisać językiem młodzieżowym Co by mu wyszło ?
osiol osiol
Snieg? no ladnie u nas baseny ,a u was snieg . Na bank jakies zalamanie pogody bedzie, wszyscy chodza i sie dziwia ze tak cieplo tutaj, a u lekarza poczekalnia zawalone samymi dzieciakami .
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

A mój agent mi dzisiaj takie numery odwalał że moja cierpliwość wisi na włosku ,4 razy się zlał i to tak konkretnie że aż mu po nogach pociekło ,wszystko do przebrania i mało tego jeszcze raz się w gacie zwalił a ja nie przyzwyczajona do tego bo zawsze na nocnik zrobi a dzisiaj nie zrobił i była niespodzianka.
Moze przezywa w ten sposob nieobecnosc tz-ta albo dzis mial taki dzien na lanie w gacie .

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Monka- fajnego Tz masz. Może coś do nas napisze?

Oliwka tez coraz lepiej radzi sobie na rowerku. Tylko ze ona kurdupel i z ledwoscia sięga do ziemi ale jest uparta wiec się nie poddaje

Mi dzisiaj pobrano krew bo Natasza ma nieciekawa morfologie i bedą jej robic transfuzje. To będzie jej druga transfuzje. Oliwka miała trzy. Wiec pewnie ta nie będzie ostatnia.
Bierz bedziesz miec dwoch .
Moze jakas foteczke malej nam wklej bo juz taka malusia kilogramowa kluseczka jest
Ty masz wiekszy rower , moj jest malusi taki ze szok i cala stopa stoji, musze jeszcze kask dokupic .
A ile Oliwka wazy?
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Monka padlam!

Czesc tz-cie monki:P

Ana spac to ja za jakies 4 godziny pewnie pojde,jakbym sie teraz polozyla to za 4-5 godzin bym wstac usiala;p

Madzia ale cybaly noo!

Monka moj tz nie trawi cebuli-doslownie nie nie trawi w sensie nie lubi,a jego zoladek nie przyswaja wiec ja jem samą lub do obiadu z ubitymi ziemniakami po prostu.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

az dziwne ale z tego gadania o snie az mi sie ziewlo

tz biedak padniety na maxa,przeprowadzka przeciga sie do srody (oby tylko)
dobrze ze teraz wyjazdowki nie ma to tylko z jednej pracy do dou do reontu bo takto by mial wyjazdowke z wyjazdowki do magazynu z agazynu do domu ....masakra.
Ja cebule daje na sam koniec smazenia, wtedy jak juz watrubka jest gotowa, to moZesz tz-towi odlozyc i sobie cebule w talarki dorzucic.
teraz bym zjadla. Moje dzieciaki ziemnakow nie lubia to sama im robie.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 22:52   #182
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

monka tez tak robie ale on nie lubi watrobki, a to co robie z cebula to jemu zawsze osobno bez ,poszlismy kiedys na pizze na poczatku znajoosci i zamowilam pizze ale z cebula,biedak zjadl ,wstydzil sie powiedziec ale przy wyjsciu juz kibelek zaliczyl. Momentalnie zwraca.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 23:37   #183
monka23
Zakorzenienie

Darusia a kto płacił za pizzę? Jak ty to niech ci hajc oddaje Hehehe A tak serio to kijowo , u nas w większosc potraw jest z cebula tzn dużo nam jej idzie. Takie pierozki z cebula albo kluski śląskie Mniam.
Niech on na plecy uważa zeby z przepracowania znowu nie zaczęły go boleć. Co dokładnie mu było?

Mój mały wstał yo yo ciekawe o której zasnie a już myślałam ze mu dziś lepiej, dałam syropy bo rozpalony mały jony oby straszaka nie obudził bo będzie draka.

Madzia jak pisze twoje imię z tele to mi jadzia wyskakuje hehe także jak by co to się nie zdziw jak zacznę od jadzi. Hehe . Miałam pytać o tego zęba, co z nim, to stały? Chyba tak bo on już duży hehe kurcze idź do dobrego dentysty zeby tego nie spaprac. Dobrze ze to dolny. Ostatnio widziałam jak koleś dziewczynie piłeczka od golfa zeby naruszyl, normalnie jej wisiały ale jakoś to naprawili udało się.
Stary 2012-03-29, 06:40   #184
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja się dzisiaj wyspałam Dzieci spały od 21 -7.15 bez żadnej pobudki, albo po prostu ze zmęczenia nic takiego nie odnotowałam. Tz się nie pytam

Ania dzięki za danie znać w sprawie rowerka. Ja już jeden mam w bagażniku w aucie, ale kolor mi nie pasi, to kazałam tz jechać i sprawdzić kauflandowe, w razie co kupię tamten, a ten co mam oddam bezproblemowo

Ostatni tydzień nie piłam tych drożdzy z mlekiem, i znowu kilka pryszczy Wczoraj już nadrobiłam

Monka może rób w wyrazach jakieś błędy, np w każdym na początku dodawaj jakąś literkę, to już nie przeczyta

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 06:41   #185
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Dla mnie tez za wczesnie , ale ty pewnie caly dzien rzeska jestes jak tak wczesnie chodzisz spac. Jakbym tak chodzila spac to bym w dzien nie musiala spac Ty a YCD nie ogladasz? takie jaja tam leca
Nie oglądam,bo wolę spaćCzasami zerknę na powtórke
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja potrzebuję 8, ale rzadko mi się udaje po zmianie czasu to już w ogóle śpię 5-6 godzin, bo wieczorem spać nie mogę a rano wstać mi się nie chce, ale mała nie odpuszcza
Ja spać uwielbiam i nawet w sylwestra nie odpuszczam,bo muszę się wyspaćA o imprezie do białego rana też u mnie mowy nie ma,bo wolę spaćJa wstaję o 6 jak młody Bóg i choć mogę spokojnie pospać z 2-3 godzinki jeszcze(bo Nina wstaje 8-9)to już limit snu wyczerpany i zazwyczaj do 7 sobie w łóżku czytam i wstaję
Cytat:
Mój gnom po zmianie czasu jakby się szaleju nażarła . Ciężko ją wieczorem do spania zagonić. Wszystko jest jak zwykle a ta mi odstawia jakies fikołki w łóżeczku, siku i inne zabawy byleby nie spać. Chyba musze przetrzymać. Ciekawe co ona zjada że ma taką energię, też tak bym chciała.

?
Ja też się o swoją bałam czy kina nie będzie przy tej zmianie czasu,ale wszystko jest tak jak zawsze.Tyle tylko,że sobie sen przedłużyła o jakieś 30-40 minut.Wykapana śpiąca mamusia
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
monka tez tak robie ale on nie lubi watrobki, a to co robie z cebula to jemu zawsze osobno bez ,poszlismy kiedys na pizze na poczatku znajoosci i zamowilam pizze ale z cebula,biedak zjadl ,wstydzil sie powiedziec ale przy wyjsciu juz kibelek zaliczyl. Momentalnie zwraca.
Ale mi narobiłyście chęci na wąróbkęMuszę babusie poprosić o zrobienie,bo tylko jej jest najlepsza

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 07:52   #186
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Ale dziewuszki nastukałayście

Madzia kopara mi opadła-szok!! i co dalej z nim będzie,samo ma się zrastać?

Dusia myślałam wczoraj o Was-wchodzę dzisiaj i jesteś

Cytat:
Moj czub czyta moje forum hehe wlancza sobie translatora i mu tlumaczy tak tak ty baranie nie masz co robic? idz pracuj a nie czytasz o duperelach , dzisiaj mnie po plecach drapiesz - ciekawe jak mu to przetlumaczy .
padłam i leżę

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
spać?? OMG jak bym poszła spać teraz to o 3 znów musiałabym książkę czytać
hehe a mia się tak marzy taki twardy sen od 21 do 8

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ale mi narobiłyście chęci na wąróbkęMuszę babusie poprosić o zrobienie,bo tylko jej jest najlepsza
blee jedyne czego nie lubię to wątroba,czernina i biały salceson,przez gardło nie chce mi przejść

a ja się wczoraj tak cieszyłam-bo zdałam egzamin
wchodze do domu i entuzjazm opadł,Danielka tez coś rozkłada,zakatarzony jak nie wiem w ciągu kilku godzin go wzielo,ale na tyle mi się udało zapobiec,ze całkiem ładnie w nocy spał,mama nadzieję,ze się nic nie rozwinie
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:07   #187
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Do tego w domu łazi i wyje a w przedszkolu anił szlag mnie czasem trafia
pocieszę cię, maciej znowu ma jakiś kryzys i wyje juz 3 dni normalnie łeb mi pęka

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

monka ten twój stary jest dobry hehehhehehee
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 08:07   #188
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Tylkooliwka jaki egzamin, ja coś przegapiłamGrat ulacje
Mój co chwila ma katar, teraz też, ale nie jest ten katar jakiś upierdliwy to się nie przejmujęDobrze że Danielek ma sam katar, zakropisz nos i będzie okU mnie z wód do psikania a sporo już przetestowane najlepiej się sprawdza ta Nivea, lepiej niż typowe krople katarowe.

W twarzy Eryka to wszystko samo się pozrasta, ale trzeba za jakiś tydzień skontrolować. Tylko wiecie jak wierzyć takim lekarzom że nic innego nie ma jak złamania nosa nie rozpoznają Z zebem to sprawa wygląda tak że za 5 dni mamy kontrole. W wewnątrz buzi na dziąśle korzeń od zęba przebija tak że aż haczy.
Ale no nie ma co ukrywać teraz aż za bardzo dzieciaki rozpieszczam Eryk mnie wczoraj przytulił i powiedział że dziękuje że jestem dla niego taka dobra i się tak z nim męczę

W sobote wyprawiam urodziny dla młodego. I teraz moje pytanie bo będą od 16. Będzie tort tęczowy, i sernik, i zwykła sałatka jarzynowa. Co jeszcze zrobić żeby się nie narobić, a żeby było może na ciepło, albo jakaś sałatka sama nie wiem Dzieciaki wiadomo co by nie było na stole to najbardziej się cieszą z popcornu z microfalówkigorzej z dorosłymi a będzie 12 dorosłych i 8-ro dzieci

Stary 2012-03-29, 08:19   #189
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
wchodze do domu i entuzjazm opadł,Danielka tez coś rozkłada,zakatarzony jak nie wiem w ciągu kilku godzin go wzielo,ale na tyle mi się udało zapobiec,ze całkiem ładnie w nocy spał,mama nadzieję,ze się nic nie rozwinie
gratki za egzamin
mam nadzieje że Danielek się nie rozłożył ..

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
W twarzy Eryka to wszystko samo się pozrasta, ale trzeba za jakiś tydzień skontrolować. Tylko wiecie jak wierzyć takim lekarzom że nic innego nie ma jak złamania nosa nie rozpoznają Z zebem to sprawa wygląda tak że za 5 dni mamy kontrole. W wewnątrz buzi na dziąśle korzeń od zęba przebija tak że aż haczy.
Ale no nie ma co ukrywać teraz aż za bardzo dzieciaki rozpieszczam Eryk mnie wczoraj przytulił i powiedział że dziękuje że jestem dla niego taka dobra i się tak z nim męczę

W sobote wyprawiam urodziny dla młodego. I teraz moje pytanie bo będą od 16. Będzie tort tęczowy, i sernik, i zwykła sałatka jarzynowa. Co jeszcze zrobić żeby się nie narobić, a żeby było może na ciepło, albo jakaś sałatka sama nie wiem Dzieciaki wiadomo co by nie było na stole to najbardziej się cieszą z popcornu z microfalówkigorzej z dorosłymi a będzie 12 dorosłych i 8-ro dzieci
Eryk wie że daje Ci nieźle w kość całe szczęście wszystko dobrze się skończyło

U nas urodzinki za 2 tyg i też nie wiem co mam zrobić chyba zrobie 2 sałatki : 1 tzw gyros, 2 jarzynowa zwykła, do tego wędlinka, kabanosy, sery, jakieś warzywa, jakieś przekąski w occie... i nie wiem co jeszcze, tak w ogóle to nawet nie podoba mi się to menu już sama nie wiem co robić.
20-12-14 10 tc
Stary 2012-03-29, 08:36   #190
blistex
Rozeznanie

Plmadzia może gyrosa zawijanego, albo parówki w cieście francuskim, albo parówki zawijane w boczek i żółty ser

Tylkooliwka gratuluje i zdrówka dla Adnielka

Aneczka kiedy nas odwiedzicie?

a ja wczoraj zaś przestawiałam w Juli pokoiku mebelki i takie rozwiązanie chyba najbardziej mi się podoba zastanawiam się nad pomalowaniem komody z białego na malinowy < Tż uznał, że za bardzo mi sie nudzi w domu >

Mrowak ja od 2 dni stosuję Twój sposób wnoszenia Juli przodem do przedszkola i dwa dni mamy na razie bez płaczu i histerii ale przed przedszkolem zawsze wariujemy udając, że Jula leci samolotem, albo, że jesteśmy ptaszkami i fruniemy do innych dzieci < troszkę jak czubki wyglądamy biegając po dworze i krzycząc kra, kra, kra machając przy tym rękami >

wiecie jakiego ja mam strasznego doła, Tż mnie tak wkurza, że nie mam na nic siły. Gdyby nie to, że muszę splacać kredyt, to bym spakowała siebie i Juleczkę i byśmy zniknęł z jego zycia raz na zawsze

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

a ja mam pomysł, może każda z was by wypisała w punktach takie przykładowe menu na urodzinki dziecka
u nas za tydzień, a ja mam tylko w zamyśle Tort < nawet naszkicowałam sobie jakiś tam i będę sie jego trzymała >
Julia w przedszkolu będzie dmuchała świeczusie w środę
Stary 2012-03-29, 08:37   #191
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my urodziny wyprawiamy w czwartek nie bedzie duzo osob same babcie,beda ze 3 ciasta plus tort nie bawie sie w nic wiecej oprucz wlasnie jakichs chipsow [paluszkow,szampana ....

Oliwka gratulacje za egzamin
A.Camus
Stary 2012-03-29, 09:28   #192
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też się o swoją bałam czy kina nie będzie przy tej zmianie czasu,ale wszystko jest tak jak zawsze.Tyle tylko,że sobie sen przedłużyła o jakieś 30-40 minut.Wykapana śpiąca mamusia

Zosia też po zmianie czasu spi 40 min dłużej

ja nie nawidze wątróbki, za to Zosia uwielbia

Cytat:
gratuluje zdanego egzaminu
zdrówka dla Danielka inhalacje na katar zrób małemu

Cytat:
ja zrobiłam Zosi na urodziny:
-sałatke z tortellini,
- sałatke z kurczakiem, mozarellą i winogrono- przepyszna jest.
- pomidory w takim sosie z serem zółtym
- był tort + 2 inne ciasta
- był grill- kiełbaski, kaszanka i karczek,
- kurczak w cieście francuskim z pieczarkami, papryką i serem zółtym- bardzo wszystkim smakowało,
- zimne nóżki
- babeczki z farszem mięsnym- tez przepyszne
- sałatka grecka do grilla i tego kurczaka w cieście
- na stołach była jeszcze wędlina, roladki z galarecie, jajka faszerowane

chyba tyle, nie wiem czy nie zapomniałam o czymś

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:17   #193
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Jaka jestem dziś walnięta. Moje dziecko jak już przestało się budzić w nocy z niewiadomego powodu tak budzi się (mnie) na siku. Cieszę się ale znowu nie śpię - taki konflikt interesów. Do tego jest awantura przed spaniem bo nie chce zakładać pieluchy. Trochę się boję kłaść na noc bez niej bo się ostatnio 2 noce pod rząd zlała - moze nie slyszałam jak woła . Co tu robić

Oliwka - gratulacje egzaminu Nie mówiłaś że jakiś masz (przegapiłam, nie doczytałam ?)

Madzia - ja nadal nie mam pomysłu na menu urodzinowe.
Kiedyś jadłam u znajomych takie roladki z patelni, czyli suszona śliwka zawinięta w boczek i inne roladki z łososia - w środku biały serek z ziołami. A może polecane przez Librę piersi z kurczaka panierowane w krakersach i pieczone w piekarniku () i do tego np. jakaś zielona sałatka.

Boję się też o tort, który chce sama upiec czy się uda i będzie zjadliwy. Może lepiej zamówić na wszelki wypadek .

Sara - Ty przygotowałaś całe wielkie przyjęcie urodzinowe
Stary 2012-03-29, 10:43   #194
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
ja jak kupuję buty bez mikołaja to biorę patyczek ,najpierw odrysowuję jego stopkę długopisem na papierze i później odmierzam patyczek taki do szaszłyków i ucinam odpowiednią długość ,w sklepie wkładam do bucika i zawsze pasuje jak kupię w ten sposób
no ja miałam wkładkę z papuci... ale niepotrzebnie wzięliśmy trochę większe bo w zasadzie to te papucie już jakiś maja..(kupiliśmy je z 2 tyg temu) teraz już chyba będę nosiła patyczek wkładkę i stopę odrysowana:P

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja miałam dr oetkera wziełam pierwsze lepsze z allegro, przegapiłam jakie barwniki polecała Libra.

Mozliwe że ciasto biszkoptowe nie będzie miało tak intensywnych kolorów
w załączniku masz zdj tortu i biszkoptu farbowałam tym samym barwnikiem i mniej więcej taka samą ilością.. a jaka różnica.. widocznie do biszkoptu trzeba pół opakowania barwnika

Cytat:

Machaj nie mam zielonego pojecia jak zrobic z tymi butami, ja bym tz-ta wyslala zeby oddal jak sie czegos wstydze czy cos to zawsze jego wysylam
hehe no też miałam taki plan żeby marcina wysłać... ale on chyba na to nie pójdzie..

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
W kauflandzie ma być rowerek hudory za 119 zł ale nie pamiętam od kiedy jest w nowej gazetce . taki jak właśnie kupiłam drożej . Ola już ma złożony ale nie za bardzo chce na nim śmiagać musi się z nim oswoić pewnie i dopiero . ale ona już tak ma boidudek .

Do tego w domu łazi i wyje a w przedszkolu anił szlag mnie czasem trafia
od dziś ten rowerek.. chyba pojedziemy go zobaczyć... my jeszcze nie kupiliśmy a kala miała urodziny już prawie 3 tyg temu;/ kala też ten typ... wszystkiego się boi.. i wszystkich... na szczęście po jakimś czasie jej mija.. ale jak ktoś do nas przyjdzie to przez pierwsze pół godzi z rąk nie schodzi...
nie wiem czy to przez pogodę dzieci takie wyjące są? bo ja już o 10 miałam wyczerpane pokłady cierpliwości...;/ wszytko rozrzuca i wyje.. a może to na mnie pogoda tak wpływa;/

Cytat:

oddawać!! to nasze 40 minut!! kala dziś wstała o 7... włączyłam jej bajkę i pospałam do 8... ja też z tych co lubią pospać.. ale ja chodzę późno spać i chętnie pospałabym do 10-11... albo przynajmniej do czasu aż sama się obudzę... niestety nie jest mi to dane;/
ostatnio kala przespała całą noc (1wszy raz!!) i obudziła się kilka minut po mnie a była 6.30 i wtedy czułam się wyspana chociaż wcześnie (jak na moje standardy) wstałam

i dodam kilka zdj!
1-2 ciasta... widać różnicę..
3. pociąg... i nasz bałagan.. ehh ja ciągle coś wynoszę a tego nie ubywa!?
4 wcina prażynki
5. uśmiech do zdjęcia... (jest w kurtce zimowej bo to zdj z początku marca żeby nie było )
6-7 takie jej minki do zdj.. nie wiem czy już ich nie pokazywałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08892.jpg (51,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130699.jpg (36,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130626.jpg (54,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130563.jpg (35,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130578.jpg (78,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130410.jpg (32,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1130426.jpg (33,9 KB, 31 załadowań)
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:51   #195
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś jadłam u znajomych takie roladki z patelni, czyli suszona śliwka zawinięta w boczek i inne roladki z łososia - w środku biały serek z ziołami. A może polecane przez Librę piersi z kurczaka panierowane w krakersach i pieczone w piekarniku () i do tego np. jakaś zielona sałatka.

Boję się też o tort, który chce sama upiec czy się uda i będzie zjadliwy. Może lepiej zamówić na wszelki wypadek .

czy ja wiem czy jakieś wielkie przyjęcie urodzinowe
2 tyg wcześniej taką samą imprezę robiłam tż na urodziny

zrób takiego torta jak ja robiłam, bo jest na prawdę bardzo dobry a niema jakoś dużo roboty. Pierwszy raz robiłam a wyszedł super

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

w załączniku masz zdj tortu i biszkoptu farbowałam tym samym barwnikiem i mniej więcej taka samą ilością.. a jaka różnica.. widocznie do biszkoptu trzeba pół opakowania barwnika

od dziś ten rowerek.. chyba pojedziemy go zobaczyć... my jeszcze nie kupiliśmy a kala miała urodziny już prawie 3 tyg temu;/ kala też ten typ... wszystkiego się boi.. i wszystkich... na szczęście po jakimś czasie jej mija.. ale jak ktoś do nas przyjdzie to przez pierwsze pół godzi z rąk nie schodzi...
nie wiem czy to przez pogodę dzieci takie wyjące są? bo ja już o 10 miałam wyczerpane pokłady cierpliwości...;/ wszytko rozrzuca i wyje.. a może to na mnie pogoda tak wpływa;/

i dodam kilka zdj!
4 wcina prażynki
5. uśmiech do zdjęcia... (jest w kurtce zimowej bo to zdj z początku marca żeby nie było )
rzeczywiście różnica, dlatego że biszkopt to nie wychodzą tak intensywne kolory.

Kalinka prześliczna

my mamy taki rowerek jak ten w kauflandzie, obniżyłam małej siedzonko do końca i sięga palcami, śmiga już nieźle na nim

Franio 24.07.2014 r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 11:09   #196
monka23
Zakorzenienie

Post Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

Cytat:
Ja się dzisiaj wyspałam Dzieci spały od 21 -7.15 bez żadnej pobudki, albo po prostu ze zmęczenia nic takiego nie odnotowałam. Tz się nie pytam

Ania dzięki za danie znać w sprawie rowerka. Ja już jeden mam w bagażniku w aucie, ale kolor mi nie pasi, to kazałam tz jechać i sprawdzić kauflandowe, w razie co kupię tamten, a ten co mam oddam bezproblemowo

Ostatni tydzień nie piłam tych drożdzy z mlekiem, i znowu kilka pryszczy Wczoraj już nadrobiłam

Monka może rób w wyrazach jakieś błędy, np w każdym na początku dodawaj jakąś literkę, to już nie przeczyta
No co ty gadasz ze cię tak wysypuje? Teraz taki okres czy przeważnie coś ci wyskakuje? Ja odkąd używam plastry evra 6 lat nie mam kłopotów z prycholami a miałam duże, zaskorniaki . Raz na rok mi wyskocza i właśnie jak na złość w tamtym tyg dwa wielkie mi na brodzie wyskoczyly, matko Nooo ogromne do tej pory schodzą. Smaruje retinem A i pomaga.

Cytat:
Ale dziewuszki nastukałayście

Madzia kopara mi opadła-szok!! i co dalej z nim będzie,samo ma się zrastać?

Dusia myślałam wczoraj o Was-wchodzę dzisiaj i jesteś

padłam i leżę

hehe a mia się tak marzy taki twardy sen od 21 do 8

blee jedyne czego nie lubię to wątroba,czernina i biały salceson,przez gardło nie chce mi przejść

Oby ci małego nie rozlozylo, u nas jeden dzień mały marudzil a w nocy już było z nim złe. Co za egzamin?

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Plmadzia może gyrosa zawijanego, albo parówki w cieście francuskim, albo parówki zawijane w boczek i żółty ser

Tylkooliwka gratuluje i zdrówka dla Adnielka

a ja wczoraj zaś przestawiałam w Juli pokoiku mebelki i takie rozwiązanie chyba najbardziej mi się podoba zastanawiam się nad pomalowaniem komody z białego na malinowy < Tż uznał, że za bardzo mi sie nudzi w domu >

Mrowak ja od 2 dni stosuję Twój sposób wnoszenia Juli przodem do przedszkola i dwa dni mamy na razie bez płaczu i histerii ale przed przedszkolem zawsze wariujemy udając, że Jula leci samolotem, albo, że jesteśmy ptaszkami i fruniemy do innych dzieci < troszkę jak czubki wyglądamy biegając po dworze i krzycząc kra, kra, kra machając przy tym rękami >

Nie martw się każdy albo prawie każdy ma ciężkie chwile w związku widać jest wam dane bycie razem hehe kredyt wasz trzyma to jest znak. Mój mnie ostatnio wkurzył , szedł do Tesco i pytał się co chce to mu powiedziałam zeby przyniósł mi nowego męża hehe . Pokaz pokój.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

[/COLOR]a ja mam pomysł, może każda z was by wypisała w punktach takie przykładowe menu na urodzinki dziecka
u nas za tydzień, a ja mam tylko w zamyśle Tort < nawet naszkicowałam sobie jakiś tam i będę sie jego trzymała >
Cytat:

ja nie nawidze wątróbki, za to Zosia uwielbia

gratuluje zdanego egzaminu
zdrówka dla Danielka inhalacje na katar zrób małemu

ja zrobiłam Zosi na urodziny:
-sałatke z tortellini,

- był tort + 2 inne ciasta
- był grill- kiełbaski, kaszanka i karczek,
- kurczak w cieście francuskim z pieczarkami, papryką i serem zółtym- bardzo wszystkim smakowało,
- zimne nóżki
- sałatka grecka do grilla i tego kurczaka w cieście
- na stołach była jeszcze wędlina, roladki z galarecie, jajka faszerowane

chyba tyle, nie wiem czy nie zapomniałam o czymś
Podaj przepis na sałatkę z kuraka winogrona itd , pomidory w sosie czosnkowym? Takie plasterki i na to kladziesz sos i ser? A babeczki z farszem?

Cytat:
Witajcie

Jaka jestem dziś walnięta. Moje dziecko jak już przestało się budzić w nocy z niewiadomego powodu tak budzi się (mnie) na siku. Cieszę się ale znowu nie śpię - taki konflikt interesów. Do tego jest awantura przed spaniem bo nie chce zakładać pieluchy. Trochę się boję kłaść na noc bez niej bo się ostatnio 2 noce pod rząd zlała - moze nie slyszałam jak woła . Co tu robić

Oliwka - gratulacje egzaminu Nie mówiłaś że jakiś masz (przegapiłam, nie doczytałam ?)

Podaj przepis na roladki hehe z łososia muszę jeszcze jakies roladki z cukini znaleźć.

Z tele pisze także myśle ze chyba dobrze wyszło. Właśnie mi lalek przyszedł ale trzeba cOś skonfigurowac czy jakieś inne chujki mujki.
Stary 2012-03-29, 11:15   #197
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Podaj przepis na sałatkę z kuraka winogrona itd , pomidory w sosie czosnkowym? Takie plasterki i na to kladziesz sos i ser? A babeczki z farszem?
SAŁATKA Z KURCZAKA Z WINOGRONAMI I MOZARELLĄ
1 podwójna pierś z kurczaka
pół kg winogron (najlepiej ciemnych)
mozarella (osobiście stosuję tylko i wyłącznie mozarellę w postaci kuli firmy OSM Grodzisk Mazowiecki. Inne mi nie smakują.)
przyprawa gyros bądź delikat czerwony

sos (wszystkie składniki wymieszać):
4 łyżki majonezu
1 łyżka ketchupu
1 łyżka śmietany
pół łyżeczki musztardy
pół łyżeczki cukru
sól
pieprz (sporo)

Kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w gyrosie lub delikacie, soli i pieprzu, zesmażyc na złoty kolor.
Winogrona przekroić na pół, jesli mają duże pestki - usunąć je.
Mozarellę pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki wrzucić do garnka, zalać sosem, wymieszać. Najlepiej na pół godziny odstawić do lodówki.

Przepis na babeczki, zamiast steku dałam pierś z kurczaka
http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=595

Pomidory pokrojone w plasterki, a sos robiłam z majonezu i jogurtu naturalnego, dodałam troszkę cebuli startej na drobnych oczkach i przyprawy. Tym polewa się pomidory i posypuje starym zółtym serem.

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-03-29, 11:28   #198
monka23
Zakorzenienie

Sara dzięki

Machaj rozkoszna mała a minki słodkie robi. Kurcze to teraz nie wiem czy robić tego tortu na biszkopcie bo cały urok ciasta jest właśnie w tych żywych kolorach. A powiedz jak te ciasto smakuje , dobre, może bym zrobiła te a tylko masę inna bo odrazu widać ze ona taka mdla sztuczna.

Libra co o tym myślisz? Te ciasto ale inna masa ? Nie wiem jaki smak ma to ciasto chyba nie jadlam.
Stary 2012-03-29, 11:33   #199
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
i dodam kilka zdj!
4 wcina prażynki
Cudowna Kala
Cytat:
SAŁATKA Z KURCZAKA Z WINOGRONAMI I MOZARELLĄ
1 podwójna pierś z kurczaka
pół kg winogron (najlepiej ciemnych)
mozarella (osobiście stosuję tylko i wyłącznie mozarellę w postaci kuli firmy OSM Grodzisk Mazowiecki. Inne mi nie smakują.)
przyprawa gyros bądź delikat czerwony

sos (wszystkie składniki wymieszać):
4 łyżki majonezu
1 łyżka ketchupu
1 łyżka śmietany
pół łyżeczki musztardy
pół łyżeczki cukru
sól
pieprz (sporo)

Kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w gyrosie lub delikacie, soli i pieprzu, zesmażyc na złoty kolor.
Winogrona przekroić na pół, jesli mają duże pestki - usunąć je.
Mozarellę pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki wrzucić do garnka, zalać sosem, wymieszać. Najlepiej na pół godziny odstawić do lodówki.

Przepis na babeczki, zamiast steku dałam pierś z kurczaka
http://www.kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt.php?id_o=595

Pomidory pokrojone w plasterki, a sos robiłam z majonezu i jogurtu naturalnego, dodałam troszkę cebuli startej na drobnych oczkach i przyprawy. Tym polewa się pomidory i posypuje starym zółtym serem.
Sałatke sama zrobię.Ciekawa bardzo jestem jak w smaku wyjdzie
Cytat:

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 11:34   #200
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Sara impra u Was na calego. U tz w rodzinie to przewaznie tort +paluszki i ciastka.
Daj przepis na salatke z tortelini i tego kuraka w ciescie francuskim

Ale przez to czytanie zglodnialam

dzisiaj mam pierogi ruskie na obiad. Chlebek wyrasta w piekarniku

Stary 2012-03-29, 11:40   #201
Darusiaaaa
Zakorzenienie

madzia ja tez takie ur robie ,w tramtym roku tez nic specjalnego nie bylo tylko na slodko.
A.Camus
Stary 2012-03-29, 11:43   #202
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara impra u Was na calego. U tz w rodzinie to przewaznie tort +paluszki i ciastka.
Daj przepis na salatke z tortelini i tego kuraka w ciescie francuskim

Ale przez to czytanie zglodnialam

dzisiaj mam pierogi ruskie na obiad. Chlebek wyrasta w piekarniku
proszę przepis na kurczaka https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=4241

sałatka z tortellini http://www.wielkiezarcie.com/recipe29167.html

Cytat:
Sałatke sama zrobię.Ciekawa bardzo jestem jak w smaku wyjdzie

ja ten przepis miałam od dawna a dopiero teraz zrobiłam

Cytat:
Sara dzięki

Machaj rozkoszna mała a minki słodkie robi. Kurcze to teraz nie wiem czy robić tego tortu na biszkopcie bo cały urok ciasta jest właśnie w tych żywych kolorach. A powiedz jak te ciasto smakuje , dobre, może bym zrobiła te a tylko masę inna bo odrazu widać ze ona taka mdla sztuczna.

Libra co o tym myślisz? Te ciasto ale inna masa ? Nie wiem jaki smak ma to ciasto chyba nie jadlam.
ja robiłam mase ze śmietany i mascarpone, a każdy biszkopt smarowałam dżemem malinowym,bardzo dobre było

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-03-29, 11:44   #203
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

To moze ja dzisiaj upieke cienkiego biszkopta z barwnikami dla testu koloru. Ostatnio pieklam biszkopty z maka ziemniaczana i piekne wyszly, sprawdze jeszcze jaki kolor na przennej bedzie. Barwnika w proszku niewiele na jeden blat idzie,wielkosci mniejszej niz ziarenko slonecznika na blat.

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 11:45   #204
sara 85
Zakorzenienie

Ana jakie kolory teraz modne są? chciałam sobie kupić rurki tylko nie wiem jaki kolor?

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-03-29, 11:49   #205
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Mrowak ja od 2 dni stosuję Twój sposób wnoszenia Juli przodem do przedszkola i dwa dni mamy na razie bez płaczu i histerii

albo ja byłam pijana, albo czegoś nie pamietam-oświeć mnie, bo za Chiny ludowe nie wiem o czym piszesz
u nas choroby ciąg dalszy, nadal kisimy się w domu, a do tego pomysł z działką, której jeszcze nie zdąrzyliśmy nabyć już mi spędza sen z powiek (dosłownie i w przenośni)-przypomniało mi się dzisiaj że w kwietniu musimy jeszcze zapłacić za stół, który sobie zamówiliśmy i ja nie wiem skąd kasę wytrzepiemy...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 11:49   #206
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana jakie kolory teraz modne są? chciałam sobie kupić rurki tylko nie wiem jaki kolor?
Pastele teraz modne i wszelakie żarówy
Ja sobie teraz kupiłam rurki w kolorze mięty.Trochę zaszalałam,bo nigdy nie miałam spodni w takim żywym kolorze

Stary 2012-03-29, 12:08   #207
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Machaj - Kalinka jest urocza

Monka - gdybym ja ten przepis znała to byłoby dobrze . Jak pytała Tża koleżanki który je robił to powiedział że to była taka improwizacja, serek tawrogowy, przyprawy i zielone zioła. Sam przepisu specjalnego nie zna. Dobrze smakowało .

Moi rodzice i teściowa to zawsze robili spore imprezy urodzinowe ale od jakiegoś czasu to już w okrojonym i składzie i menu.
Moja mama była niedawno na urodzinach (prawnuczki) córci mojej siostrzenicy i stwierdziła ze przesadziła ze wszystkim i ze komunię to chyba będzie robiła kilkudniową .

A swoją drogą to myślałam że urodziny dorośli to obchodzą tylko na Śląsku . Reszta kraju obchodzi imieniny. Przynajmniej moja rodzina i ich znajomi spoza Śląska tak ma.

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 12:18   #208
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

a ja mam pomysł, może każda z was by wypisała w punktach takie przykładowe menu na urodzinki dziecka
paulinko nie wiem, a kiedy wam pasuje ?? moze po uridzinach bo my jeszcze kaszlemy i smarkolimy

pomysł z menu mi sie bardzo podoba wiec prosze wpisujcie co miałyście na urodzinach lub co planujecie

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:

ale miałaś wypasione menu bardzo fajne, proszę o przepisy tych 3 pozycji
20-12-14 10 tc
Stary 2012-03-29, 12:21   #209
lindsley
Zakorzenienie

Co sobie kupić na uspokojenie? Bunt dwulatka mnie wykańcza, do tego wszyscy w koło też. Znów uziemiona jestem w domu a miałam jechać do miasta...
Młody się drze pół h bo nie chce iść spać a śpiący jest... Zawsze zasypiał w max 5min Już jedzie na litość - przepraszam, kocham, boje...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:21   #210
aneczkkaa
Zakorzenienie

ok mam juz przepisy
20-12-14 10 tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości