|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
A lepszy od porannego seksu niedzielnego jest popołudniowy seks poobiedni (niedzielny of kors) ![]() Pocieszyłyście mnie bo myślałam, że to tylko mi wieczorem się nie chce. A co do reakcji mam. Obie były bardzo zadowolone. Najbardziej mój tata. Ale to chyba temu, że mi w zeszłym roku 30 stuknęło i to dopiero moje pierwsze
|
|
#3992 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mój bobasek będzie grzeczny, chociaż i ja i mężuś to byliśmy beksy pospolite![]() Cytat:
*chyba mi się coś posty twoje lucia omyliły, bo tyczyło się to tego o Twojej 150 kilowej teściowej ![]() Cytat:
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-03-29 o 12:00 |
|||
|
|
|
#3993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() lukrecja, a może jak mały się urodzi to babcia zakocha się w nim od pierwszego wejrzenia? a to jej pierwszy wnuczek? |
|
|
|
|
#3994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój brat ma synka 3 latka ma juz skończone no i ona bardzo chcaiał wnuczkę dlatego chyba wypiera myśl o tej ciąży..... no i nie wiem czy sie zakocha i szczerze wam powiem ze przestało mi zależeć... bardziej się mój tata cieszy...
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Konto usunięte
|
byłam w diagnostyce i po drodze wstąpiłąm do h&m
nie mogłam się oprzeć ![]() ale mnie dziś muli |
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, bardzo chętnie.
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33208575]byłam w diagnostyce i po drodze wstąpiłąm do h&m nie mogłam się oprzeć ![]() ale mnie dziś muli[/QUOTE] Ale śliczności. U mnie chyba najbardziej cieszą się moi rodzice, zwłaszcza tata no i liczy na wnusię. ![]() Teściowie za to mają dystans, ale wiem że w głębi duszy się cieszą. Teśc ma już dwoch dorosłych wnuków, ale dla teściowej to pierwsze wnuczątko a ma już swoje lata i często powtarzała, że mogłaby już zostac babcią.
|
|
|
|
#3997 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczne malutkie skarpeteczki
Ja se czekam na wypłatę i jak ją juz dostanę to też lecę kupić coś dzidziusiowi skarpetek jeszcze nie mam
|
|
|
|
#3998 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33208575]byłam w diagnostyce i po drodze wstąpiłąm do h&m
nie mogłam się oprzeć ![]() ale mnie dziś muli[/QUOTE] Śliczne te skarpetunie, też takie kupię Ciebie muli a ja non stop głodna jestem, od rana już 3 razy jadłam, szok.
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście nie mam takich tekstów, typu jedz, jedz. Moja maminka wie dobrze co to znaczy spora nadwaga. I wie, że popełniła błąd kiedy przy 4 i 5 ciąży przytyła ponad 100kg - zrzucając winę na hormony (zwłaszcza, że z tym nigdy problemów nie miała). Za to dzisiaj co, rozwalone stawy, ostrogi, cukrzyca typu 2, rozwalony kręgosłup, że bez łózka rehabilitacyjnego, to dzisiaj by się na wózku poruszała. Wszystko dzięki swojej otyłości. I ja nieraz jak z nią rozmawiam, to mówię mamo ale czemu ty się dziwisz, że cię boli kręgosłup, bądź kolana, przecież ty masz brzuch jak kobieta w 10 miesiącu ciąży, zobacz jak kobiety narzekają w ostatnich miesiącach ciąży na krzyże a ty nosisz ten kołdun prawie 30 lat. I ona się ze mną zgadza. Dlatego, moja mama jest dla mnie przestrogą.
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Co do jedzonka, to ja dzisiaj testuje pierogi z soczewicą, poczęstowałam kilka osób z pracy i teksty takie od nich usłyszałam - jakie pyszne pierogi z mięsem a ja w śmiech - to soczewica -
|
#4000 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale miałam potem wyrzuty sumienia![]() Cytat:
ja dziś robie zupe dyniową bo mi w zamrażalce została na szczescie bo mam straszna ochote już od tygodnia ![]() mam nadzieje że po niej się nie bo to by byłą straszna strata
|
||
|
|
|
#4001 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam dzisiaj wizytę u ginekologa i zobaczę swoje maleństwo. może uda się podejrzeć co ma między nóżkami
mąż się ze mną droczy, że opadnie mi szczęka jak się okaże, że to chłopiec, kiedy ja nastawiłam się na dziewczynkę![]() relację zdam pewnie dopiero jutro bo wizyta dopiero na 19 ale znając życie wejdę znacznie później ![]() proszę więc o trzymanie kciuków zarówno u renców jak i u nogów Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-03-29 o 12:54 |
|
|
|
#4002 | |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33209333]ja tak miałam wczoraj.żarłam jak smok a na kolacje zjadłam w maku chickenburgera i mcflurry z ememensami i polewą karmelową
ale miałam potem wyrzuty sumienia![]() [/QUOTE] Nic się nie martw, ja w niedziele tylko na McDonaldzie żyłam a to z racji, że byłam głodna a nic innego po drodze nie było. Najpierw zjadłam na obiad Royala a w następnym za jakieś 3 godzinki Mc Flurry z Lionem i sosem Toffi plus to sztuczne ciasteczko z żelem w środku. Co najlepsze nie iteresowało mnie jaki smak ma to żelowe nadzienie ale żeby było czerwone. Taka zachcianka ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4003 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja bede u wszystkich ręców i nogów czymała te kciuki
|
|
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Melduje sie w ten przepiekny poranek!
Unas chyba z 20 st. ma dzisiaj byc, a ja w biurze musze gnic I pomyslec ,ze jeszcze co najmniej 4,5 miesiaca mam tu spedzic i to jeszcze w lato ![]() Wstawilam moj bebzunek na maila |
|
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33209333]ja tak miałam wczoraj.żarłam jak smok a na kolacje zjadłam w maku chickenburgera i mcflurry z ememensami i polewą karmelową
ale miałam potem wyrzuty sumienia![]() a ja wczoraj nac podwieczorek wciagnelam pol podelka lodow cytrynowych i dzidzius po nich strasznie sie wiercil....chyba mu zimno bylo
|
#4006 |
|
Wtajemniczenie
|
piekę sobie kurczaka na obiad a tu mi prąd zabrali dziady jedne. i co ja mam teraz zjeść jak mi się drobiu chce
![]() a jak ja sobie wody do kąpieli nagrzeję skoro terma na prąd i suszarkę gdzie podłączę? chce mi się płakać oddawać prąd bo w ryja
|
|
|
|
#4007 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze tam wpadnę, gdy jestem w pobliżu. yes, yes, yes!!!! oddali prąd
|
|
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz to na następną wizytę się naczekam, dopiero za 4 tygodnie mam.
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe śpioszka jaka fajna brzuchatka juz jesteś taki śliczny zgrabniutki ten brzusio twój
|
|
|
|
#4011 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale pocieszyłaś mnie.nie czuje się juz jak wyrodna matka Cytat:
|
|||
|
|
|
#4012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaglądałam na maila i śliczny masz brzuszek, taki duży, okrąglutki dzięki dziewczyny za kciuki, jeszcze sporo czasu do wizyty a ja już sikam po nogach ze strachu, czy wszystko ok |
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Spioszka fajny brzuszek
![]() I przestańcie już z tymi spożywczymi :P bo wszystkie macie okrąglutkie ciążowe brzuszki. |
|
|
|
#4014 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny!
Cytat:
Cytat:
![]() Zawsze możesz poprosić o ZZo podczas porodu. A karmienie naprawdę nie każdą boli, także ze spokojem. Co do loda to podobno środa to dzień loda
|
||
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do uradowanych mamusiów i tatusiów o wiadomości że ciąża to u moich rodziców łezki poleciały wszystkim - nawet mojemu mężulowi ![]() A teściowie nie wiem jak zareagowali bo mnie nie było przy tym. Ponoć sie cieszą ale ja tam ni wim ![]() A co do gadania o jedzeniu teraz to mój ojciec, szczególnie jak łyknie troche % to zaraz mówi JEDZ BO WAS DWOJE TERAZ. Nienawidze tego bo kurza dupa wiem kiedy mam ochote jeść - no ![]() I bede jeść jak bedzie mi sie "ściało" ![]() A na obiadeczek ja dzisiaj miałam makaronik świderkowaty na słodko z cynamonem
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Alem się obżarła bigosu
. Teraz moge leżeć .aga_ton to ja trzymam kciuki za wizyte na pewno wszystko super .Ale nie sikaj po nogach bo wydaje sie,że to nie będzie przyjemnie pachnieć jak się an samolociku rozłożyszA ja sobie podsłuchałam detektorem maluszka wczoraj i teraz już pięknie słychać bicie serduszka ![]() ![]() . Do mnie na temat jedzenia nikt nic nie mówi,bo wszyscy wiedzą,że ja nerwowa jestem,jak coś głupiego usłysze
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też namawiają na jedzenie i patrzą czy przytyłam, ale nie wiem czemu was to tak bardzo denerwuje. Przynajmniej wiadomo, że się interesują. Na pewno nie mówią tego w złej intencji. Żyły w innych czasach i tamte przekonania im widać zostały. A ja jak nie chce to i tak nie zjem. Ja na szczęście nie mam ochoty na maca teraz, a przed ciążą bardzo lubiłam. Za to znowu wypiłam gorący kubek |
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
A mi teraz mało co wchodzi ze słodkości,coś mnie odrzuciło
. Za to wczoraj pół arbuza prawie sama zjadłam A gdzie jest Konczi?? |
|
|
|
#4019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przyłączam się do kciukasów |
|
|
|
|
#4020 |
|
Wtajemniczenie
|
napisałam do konczi sesemeska moze zaraz odpisze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

też zauważyłam, że dla starszego pokolenia (oczywiście są wyjątki), ciąża to przede wszystkim dodatkowe kilogramy i to najlepiej dużo, dużo kilogramów
spodnie dresowe, rozciągnięte bluzy, przetłuszczone włosy, brak makijażu i najlepiej chodaki na nogach
dzidzia w dobrym momencie.

Mam nadzieję, że mój bobasek będzie grzeczny, chociaż i ja i mężuś to byliśmy beksy pospolite
Teśc ma już dwoch dorosłych wnuków, ale dla teściowej to pierwsze wnuczątko a ma już swoje lata i często powtarzała, że mogłaby już zostac babcią. 

ale miałam potem wyrzuty sumienia
bo to by byłą straszna strata

.