mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 10:47   #2431
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
P.S. możecie być ze mnie dumne, celibatu dzień drugi
a tż tylko pyta kiedy i dzisiaj poleciał z rana po bułki żeby zjeść razem śniadanie, zaczął myśleć ...
Moja Krew
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:49   #2432
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Moja Krew

sie wie
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:50   #2433
goldika
Zakorzenienie

i tak trzymaj Baha
2dni celibatu to juz kara dla niego? to moj karany jest praktycznie non stop i to bez awantur
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:54   #2434
OlusiaS
Wtajemniczenie

Na sloneczko zawsze uzywalam Nivea 30 lub 50.Max jest bladej cery i jak go smarowalam,to przez cale lato byl bialy,w ogole slonko go nie bralo.

Wlasnie tez musze parasol do spacerowki kupic (gondola zrobila sie akurat i przestalam jej uzywac),ale oryginalna 40€ kosztuje .Musze przejechac sie do sklepu i dopasowac jakas uniwersalna.

Glam to tak,jak u mnie mala zaczela coraz czesciej jesc w dzien i wnocy (co 1,5-2h,a wczesniej co 3-4),wiec daje jej po poludniu obiadek,a wieczorem kaszke,tylko nie zjada jej zbyt wiele,ale pierwsza pobudka w nocy jest ok 2 (chodzi spac o 20),a nie jak ostatnio o 23 .

Dygotka u nas kupa zmienila konsystencje dopiero po wprowadzeniu stalych pokarmow,a tak tez byla caly czas taka sama.

Chyba musze sie wyzalic w klubie...
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:59   #2435
fatal21
Wtajemniczenie

to moj Tz od porodu to prawie non stop ma kare,bo mi libido do minimum spadlo
Stary 2012-03-29, 11:06   #2436
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
pediatra o tym wie,ale nowy objaw to suche placki na ciele.
no i kupa jest tak jak u noworodka a ja pamietam,ze pisalyscie,ze chyba powinna juz zmienic konsystencje?czy sie myle?
nie jeszcze moze byc taka jak jest na cycu
dzisiaj mój mi styrzelił taką pięęęęną płynną na przewijak

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
i tak trzymaj Baha
2dni celibatu to juz kara dla niego? to moj karany jest praktycznie non stop i to bez awantur
to mój tak samo

ja tez za dużo nie moge zrobic przy dzieciu... dzisiaj odkurzyłam... tzn pewnie bym więcej zrobiła jakby mi odcieli net to jest pomysł- nie zapąłcę za parę m-cy z rzędu :P
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 11:16   #2437
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
i tak trzymaj Baha

hehe nie tak do końca, bo akurat wyszło, że cały zeszły tydzień nic nie było bo miałam @ no i już jest połowa tego czyli razem już 11 dni.
A jeszcze zołzą jestem nieprzeciętną bo zakładam do spania same haleczki
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 11:18   #2438
goldika
Zakorzenienie

a moj wlasnie sie drze przeokropnie
dalam mu dynie z ziemniaczkiem ale ze pierwszy raz to niecale pol sloiczka tego malutkiego. A on chce wiecej i pluje mlekiem nie dam mu wiecej bo sie boje...
Stary 2012-03-29, 11:19   #2439
OlusiaS
Wtajemniczenie

Eeee,to moze pozniej cos napisze,bo juz sie nie wyrobie
Stary 2012-03-29, 11:34   #2440
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Eeee,to moze pozniej cos napisze,bo juz sie nie wyrobie
napisz napisz

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
hehe nie tak do końca, bo akurat wyszło, że cały zeszły tydzień nic nie było bo miałam @ no i już jest połowa tego czyli razem już 11 dni.
seseses
my czasami mamy i 2tyg przerwy bo ja malo ruchliwa jestem w tej kwestii wiec powiedz mu ze sa tacy co gorzej maja
Stary 2012-03-29, 11:43   #2441
glamourous
Zakorzenienie

Buaha zawsze mowilam ze dziecko to najlepsza antykoncepcja od razu sie odechciewa

U nas sie chmurzy od rana i nie wim czy wychodzic czy siedziec w domu
Stary 2012-03-29, 11:51   #2442
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Buaha zawsze mowilam ze dziecko to najlepsza antykoncepcja od razu sie odechciewa

ja tez tak czaje sie na spacer... raz wyjzie slonce, raz sie schowa i sie odechciewa od razu. Do tego wieje ale nie wiem na ile mocno
Stary 2012-03-29, 12:10   #2443
fatal21
Wtajemniczenie

ona znowu spi na rekach z cycem w buzi a jak wyjme to wrzask.swiateczne porzadki musza poczekac na ...chyba az mala dorosnie.albo dziecko albo porzadek

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

i zaczelo padac, wiec ze spaceru nici.
Stary 2012-03-29, 12:24   #2444
nikaa2
Wtajemniczenie

u nas wieje przeokropnie... brrrr
tja u mnie też bałagan... szukam agd w necie do kuchni i niancze małego i jeszcze obiad.... nie mam czasu o siebie zadbac w końcu.... idę wklepac krem na paszczę

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

wklwpAŁAM... ale to nic nie pomogło....
Stary 2012-03-29, 12:33   #2445
pokszyfka
Zadomowienie

cześć wszystkim, nie piszę tylko podczytuję. W małą nocny szatan wstąpił i jestem wyrypana w kosmos budzi się pierwszy raz po 1,5h i śpi tylko jak ma cycka w dziobie dzisiaj ją rozbudziłam i o 1 w nocy robiłam wietrzenie pokoju, dalam cycka, zabralam - oczywiście nie spała, pogadala i poszła kimać, 2h - zawsze to coś. na kaszkę się obraziła, wogóle je tylko cycka albo inne jak ma fest gęstą postać, że łyżeczka staje...raz przez przypadek dała nabrać się na kaszkę na noc...chyba depresja mnie bierze, dzisiaj nawet nie ścieliłam...obiad wczoraj zrobiony, jak tż wróci z pracy to sobie sam podgrzeje...

poszukuję torebki mizensa emili pudrowy róż. wszędzie są szare i czarne. koleżanka ma tą pudrową, jest śliczna, tylko, że ją kupowała 3 lata temu:/

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

a sie jeszcze pochwalę, moja córcia wczoraj odkryła ze ma kolanka
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:40   #2446
fatal21
Wtajemniczenie

pospala 25min wstala znowu cyc i zaspypia i jak tu ogarnac cokolwiek?
Stary 2012-03-29, 12:55   #2447
nettka_
Zadomowienie

My dzisiaj nie idziemy na spacerek;/ Po pierwsze pogoda jest do bani wieje, pada;/ a po drugie przeziębienie mnie dopadło
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:14   #2448
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
oo dokladnie tak.nie wiedziałam,ze może się aż tak NIE chcieć

Cytat:
my nie idziemy,jak wieje to zaraz ja się źle czuję i jestem wypluta więc wole nei ryzykować bo kto się będzie małą zajmował jak tż w robocie

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Fatal21 też nie jestem w stanei niczego zrobićnajwyżej brudem zarośneimy a co tam

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:16   #2449
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Moje dziecko ostatnio daje mi popalić, więc jest mnie ciut mniej

Glam masz świetnych chłopaków, z jedzenia nogi brata nieźle się uśmiałam
A córa ile ma lat?

tuszka za 4 miesiące
Poszalałaś z zakupami, no no no

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
wiesz z jednej strony ciesze sie ze stało sie to tak wczesnie że nawet nie widziałam bijącego serduszka bo napewno było by dużo ciężej a z drugiej jak patrze na Mikołaja i myśle że mogłabym mieć dwóch takich brzdąców to szczerze z zazdrością patrze na twoich przystojniaków i żalem bo człowiek sie zastanawia jakby wyglądało drugie dziecko czy to byłby chłopiec czy dziewczynka i 1000 innych pytań...

Cytat:
to samo pomyślałam

Cytat:
no prawdziwa zołza

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:21   #2450
ela3010
Zadomowienie

Hej

Wpadłam w wir porządków przedswiątecznych i nie piszę tylko was czytam.
Wczoraj szalałam u mamy, okna jej myłam, i wszystko inne, z Miłoszkiem oczywiście.

Miłosz zaczął sypiać troszkę lepiej, raz spał 5.5h, ale tylko raz, wczoraj usnął o 24.30.

Dziewczyny myślę o 3 bobasie, pasowałoby teraz córcie, tylko jak zadziałać
Chodzi mi ze za jakięś dwa lata, rok. najpierw musi mi okres wrócić.
A jakby mi się tak dwójka przydarzyła, ło matko.

Moja kuzynka leży w szpitalu i z nia w sali jest kobietka w ciąży z trojaczkami. Ma mieć 3 baby, pierwsze dzieci, lat 31
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:48   #2451
glamourous
Zakorzenienie

Agnieszka sonia ma prawie 3 lata- tzn w koncu lipca skonczy

Spacerek zaliczony, wialo ale godzinke dalismy rade zaliczylam rossmana, sklep z art dziexiecymi- kupilam gryzaki, lyzeczki, troche kosmetykow, pieluchy i 150 zl poszlo nie wiem sama na co... Kurcze dzieciaki to jednak drogi interes

Maluchy jeszcze spia
Moj tzt zglosil chec przyjazdu i zajmowania sie dziecmi jak ja wroce do pracy jutro ide pogadac z szefami czy mnie wezma z powrotem po macierzynskim. Bo z 1 strony niby mi sie umowa w grudniu skonczyla- ale jak pisalam w zusie nadal figuruje jako zatrudniona bo mnie nie wyrejestrowali. Prosze o kciuki zeby mnie wzieli z powrotem najchetniej jeszcze z podwyzka
Stary 2012-03-29, 13:57   #2452
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
tez pierwsyz raz bralam z paczkomatu
musisz najpierw znalezc paczkomat w swojej okolicy.
Kupujac na allegro wybierasz z ktorego paczkomatu chcesz odebrac. Oni wysylaja i na drugi dzien juz jest do odbioru.
Dostalismy wtedy sms, ze przzesylka do odebrania i dali nr zamowienia i kod odbioru.
W paczkomacie na monitorze wpisujesz oba te kody u otwiera sie skrytka z Twoim zamowieniem
brzmi prosto ale odbierala przed nami jedna babka paczke i po wprowadzeniu kodow zamiast "dalej" klikala ciagle "anuluj" i sie dziwila, ze cos nie tak dopiero za 5razem zalapala ze klika nie to co trzeba

Haha blendery dostaniemy dopiero na swieta ale dobrze, schudniemy troche to i w kiecke latwiej wskocze
mi przychodzi smsem kod i najpierw wpisuje mó nr telefonu a później ten kod który przyszedł esmsem ale pierwszym razem nie wiedziałam co i jak i myślałam że potrzeba jest ta karta a to jest dla kurierów dopiero tz z auta zauważył że pisze " dotknij mnie" heheh i że ekran dotykowy jest a ja stałam jak to ciele i w guziki gnietłam heeh

Cytat:
Dziewczyny polecacie jakies kremy z filtrem uv dla maluchow???? Moi sie wczoraj opalili na policzkach mimo ze buzki mieli w cieniu i mysle ze cos by sie przydalo
skąd wiesz, że ich opaliło??? przecież oni tacy mulaci są

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
musze pospisywac linki i pokupowac malej to co wy.jakis dzien checi na zakupy mam,a ze ni wyjde do all,tylko jak moja bestia spi 30min jak mysz pod miotla to trudno bedzie.moja cioteczna sis miala miec 2chlopcow ale tzw zespol podkradania byl i niestety jeden w 7mcu zmarl a ja jeszcze miesiac trzymali z tym zywym i martwym w brzuchu bo walczyli o wyksztalcenie pluc, a nie pomysleli o zakazeniu wewnatz i maly musial byc natychmiast po urodzeniu operrowany bo mu jelitka gnily przez brata.na szczescie dzis moj chrzesniak ma sie good i rozrabia za 2.chodzace adhd ma 9lat i dziewczyne pytal ostatnio czy jest jakies prawo ktore pozwoliloby mu sie juz ozenic
moje dzieciątko wchłoneło łożysko...to już chyba wole że tak na początku a nie tak późno sie to stało....wogóle kiedyś mi sie wydawało że co to ciąża pochodzi sie 9 miesięcy i bobas jest dopiero jak sama zaszłam to sie przekonałam ze to nie takie łatwe donosić że różne rzeczy sie dzieją......

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej

Wpadłam w wir porządków przedswiątecznych i nie piszę tylko was czytam.
Wczoraj szalałam u mamy, okna jej myłam, i wszystko inne, z Miłoszkiem oczywiście.

Miłosz zaczął sypiać troszkę lepiej, raz spał 5.5h, ale tylko raz, wczoraj usnął o 24.30.

Dziewczyny myślę o 3 bobasie, pasowałoby teraz córcie, tylko jak zadziałać
Chodzi mi ze za jakięś dwa lata, rok. najpierw musi mi okres wrócić.
A jakby mi się tak dwójka przydarzyła, ło matko.

Moja kuzynka leży w szpitalu i z nia w sali jest kobietka w ciąży z trojaczkami. Ma mieć 3 baby, pierwsze dzieci, lat 31
o matko 3 to dla mnie za duży bonus chodziaż na bliźniaki mam ochote może w związku z pierwszą ciążą moją o ja cie ela myślałam że teraz chcesz juz następne hehehhe a tamta kobita to tak hurtowo za te lata stracone heheh za to ze wczesniej nie miała to teraz hurtowo dostała hehe

ja dziś sie zwlekłam z łóżka o 10:30 nic mi sie niechce masakra sprzątanie poczeka do jutra albo soboty bo juz pare dni mam lenia niesamowitego....mały dostał dzisiaj paczke od mojej siory z USA z ubrankami i takim super strojem kaczuszki heehh w święta go wystroje a wygląda przesłodko w nim

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Moj tzt zglosil chec przyjazdu i zajmowania sie dziecmi jak ja wroce do pracy jutro ide pogadac z szefami czy mnie wezma z powrotem po macierzynskim. Bo z 1 strony niby mi sie umowa w grudniu skonczyla- ale jak pisalam w zusie nadal figuruje jako zatrudniona bo mnie nie wyrejestrowali. Prosze o kciuki zeby mnie wzieli z powrotem najchetniej jeszcze z podwyzka

ja dzisiaj pisałam pismo do zusu że nie podejme dodatkowego zatrudnienia w czasie dodatkowego macierzynskiego który mi sie od dzisiaj zaczyna hehe kaisęgowa kazała to pisałam.......poradzi sobie z 3 rozrabiaków???? jednak stwierdził że nici z jego interesu życia????

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:05   #2453
OlusiaS
Wtajemniczenie

Glam mocno zacisniete.

Ochlodzilo sie u mnie ,ale ma to tez swoje plusy,bo w koncu posprzatam chate .Cale popoludnia spedzalam z dzieciakami na placu zabaw,a teraz posiedzimy w domu.Musze przygotowac sie do chrzcin i swiat,czeka mnie sporo pracy :/.

Moje dziecie od wczoraj cwiczy przekrecanie z plecow na brzuszek,fajnie przy tym steka .
Kupilam jej dmuchany walek.Jak strawi,to ja troche pokulam
Stary 2012-03-29, 14:19   #2454
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Moje dziecie od wczoraj cwiczy przekrecanie z plecow na brzuszek,fajnie przy tym steka .
Kupilam jej dmuchany walek.Jak strawi,to ja troche pokulam
A jaki to wałek?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:28   #2455
goldika
Zakorzenienie

Glam za prace i Tzta

ja uszykowalam wstepnie obiad, na spacer wysle Tzta z mlodym

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Olusia ale znow Ci kg polecialy ja stoje w miejscu
Stary 2012-03-29, 14:49   #2456
OlusiaS
Wtajemniczenie

Goldika leca leca,a od wczoraj nie jem czekoladowych slodyczy ,az sie boje,co to bedzie.Ale nadal naleze do tych pulchniejszych,np wczoraj wieczorem tz powiedzial do mnie "moj Ty walu",czyli wygladam jak wieloryb ,za co oczywscie byl foch i kara,jak u Bahy .

Princesska tego typu,ale dmuchany
http://allegro.pl/grzechoczacy-walek...209383237.html

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Robie porzadki wiosenno-swiateczne!!Zaczelam od szafy,musze zrobic miejsce na nowe fatalaszki .Znowu dzisiaj trafilam na wyprzedaz ,kupilam sobie marynareczko-bluze,Maxowi bluze i malej bluzeczke za euracza,ale na 74cm

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2012-03-29 o 14:50
Stary 2012-03-29, 15:25   #2457
nikaa2
Wtajemniczenie

ale masakra, Vikuś przez sen pojekiwał aż sie obudził z krzykiem a nawet darciem -jakby mu sie koszmar snił... ja lezałam z nim i go zaczełam przytulac, lulac, niewiele pomagało... łzy popłyneły i obudził sie.... jezu okropna taka niemoc... ciekawe skad u dziecia takie cos,czytalam ze od nadmiaru wrazen -ale nie bylismy z zadnym sklepie,nawet na spacerze tez nie, zabawek mało mial, sama nie wiem
to sAMO BYŁO w tamtym tygodniu

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

glam
ocztwiscue kciuki zacisniete

elus
ty łobuzico... juz kolejne? mało ci hehe na dziecwzynke to trzeba sie kochac... hmm... zaraz kiedys o tym czytałam... w twoje płodne na początku... i jakaś tam dieta jest specjalna dla tżta hehe w sumie ja też bym chciała drugie- no ale nie wiem kiedy... z tym się wyrobiłam przed 30tką to z drugim przed 40tką

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

nettka
powrotu do zdrówka

pokszyfka
niech Ciebie pocieszy fakt, ze niektóe(czytaj ja i fatal) tak mamy ciągle, zasypiają z piersią w dziobie i śpimy znimi razem bo inaczej krzyk hehe... idzie się przyzwyczaic ))) i ciebie to na bank przejściowe- a co ja mam powiedziec już 3 m-c to samo

tż rączki ma niech sobie zrobi obiad- korona mu z głowy nie spadnie... a łóżko ja mam cały dzień rozgrzebane, z racji tego ze tam młody śpi

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-29 o 15:05
Stary 2012-03-29, 15:25   #2458
goldika
Zakorzenienie

Olusia a ile masz wzrostu? moj tez czasami mi walnie jakis glupi tekst, ale ja tez mu pociskam

Ela szalencu

Nika moj pare razy tez budzil sie w wrzaskiem ale dawno tak nie robil

Wczoraj dalam mu kaszke jaglana holle. Niebardzo mu podeszla ale bede walczyc bo nie chce go faszerowac slodkimi sklepowymi. Za to mi bardzo smakowala
Stary 2012-03-29, 15:31   #2459
OlusiaS
Wtajemniczenie

Nikaa moze go cos bolalo,np brzuszek i stad taki krzyk??

Goldi z metra cieta jestem ,162 cm.Przy tym wzroscie 60kg maxymalnie powinnam wazyc .Ale ja waga jakos nigdy sie za bardzo nie przejmowalam.A TZ jeszcze byl oburzony,ze sie obrazam
Stary 2012-03-29, 15:36   #2460
nikaa2
Wtajemniczenie

no nie weim dziewczyny, ale krzyk był jakby go ze skóry obdzierali

p.s. ja też 162 a waga to hmm.. raz 61 raz 62.. ale tak dobrze by było poniżej zejśc... ale pewnie jak wróce do rpacy dopiero-bo pomimo karmienia pierisą nie chcą spadac te kg
a ty Oli lecic z wagą w dól jak szalona
oj ci tżci- jeszcze się obraził?? hehehe

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-29 o 15:37
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości