Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 12:24   #871
karolka110
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Myslalam ze tylko ja o tej godzinie siedze w pizamie.
Musze jeszcze wlosy umyc.
no ja też siedziałam w tym w czym spałam ale właśnie się umyłam ale głowy jeszcze nie a dziś muszę...
dobrze, że obiad mam jeszcze w wczorajzaraz chyba zjem kalarepę, bo mam taką duuuużą
Stary 2012-03-29, 12:25   #872
cocobella
Raczkowanie

A jeszce wracajac króciutko do imion z wczorajszego dnia, to zrobiłam podsumowanie, ale tylko kilku które najbardziej mi odpowiadają:
Miejsce 1 największa ilość głosów, bo aż 13 Adaś
Miejsce 2 ekzekwo po 7 glosów dla Cypriana i Oskara
Miejsce 3 Oliwier
Miejsce 4 Kajetan, tylko 2 wasze głosiki
Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim za aktywny udział
cocobella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:27   #873
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
no ja też siedziałam w tym w czym spałam ale właśnie się umyłam ale głowy jeszcze nie a dziś muszę...
dobrze, że obiad mam jeszcze w wczorajzaraz chyba zjem kalarepę, bo mam taką duuuużą
Uwielbiam kalarepe

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
A jeszce wracajac króciutko do imion z wczorajszego dnia, to zrobiłam podsumowanie, ale tylko kilku które najbardziej mi odpowiadają:
Miejsce 1 największa ilość głosów, bo aż 13 Adaś
Miejsce 2 ekzekwo po 7 glosów dla Cypriana i Oskara
Miejsce 3 Oliwier
Miejsce 4 Kajetan, tylko 2 wasze głosiki
Jeszcze raz bardzo dziękuję wszystkim za aktywny udział
I ktore wybieracie?
My juz sie zdecydowalismy na Adama, chociaz tz sie zastanawia czy na pewno nie dac Filip

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:29   #874
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Uwielbiam kalarepe
już wcinam ale pół, bo naprawdę wielka jest

czy sudocrem pomoże na to moje uczulenie
Stary 2012-03-29, 12:30   #875
blueberry88
Zakorzenienie

agunia82, współczuję samopoczucia Mam nadzieję, że wreszcie się to cholerstwo od Ciebie odczepi

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziewczyny nowa zagwozdka wózek jedo, co myslicie?
Widziałaś go na żywo?
Jedo są całkiem ok, ale mnie zupełnie nie podobały się wykończenia i materiał.

Cytat:
Wczoraj moja teściowa mnie brzydko mówiąc wku................ przepraszam za wyrażenie Stwierdziała, że co sobie zasiałam to mam, co za babsko no i że w moim przypadku najlepiej by było podwiązać sobie jajniki, bo ja rodzę samych chłopców i juz wystarczy A wogóle w takim wieku już nie powinno się rodzić dzieci i teraz to był dla mnie ostatni dzwonek - no co za babsztyl
A ja na przekór za jakiś czas spróbuję i mam ją głęboko w d................. ponowniew przepraszam za wyrażenie
Co za babsko?!? Niech sobie struny głosowe podwiąże!!! Oj, nie odpuściłabym
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:30   #876
cocobella
Raczkowanie

Pomalutku uciekam, ale jeszcze jedną sprawą muszę się z Wami podzielić.
W zeszłym tygodniu miałam silne pieczenia, zaczerwienienie i upławy (nie pamietam juz czy o tym wspominałam).
W tym tygodniu we wtorek zrobiłam posiew z pochwy, a dzisiaj dzwoniłam przed sekundą i mam wynik: A wiec posiew super, żadnych bakterii, grzybicy, tylko pożyteczne bakterie (Lactobacillus, czy cos podobnego). Wynik weźmie mi mama jak będzie wychodziła ze szpitala z pracy. Także nie wiem skąd te przykre doznania w zeszłym tygodniu, moze na tle nerwowym
Stary 2012-03-29, 12:32   #877
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
W zeszłym tygodniu miałam silne pieczenia, zaczerwienienie i upławy (nie pamietam juz czy o tym wspominałam).
W tym tygodniu we wtorek zrobiłam posiew z pochwy, a dzisiaj dzwoniłam przed sekundą i mam wynik: A wiec posiew super, żadnych bakterii, grzybicy, tylko pożyteczne bakterie (Lactobacillus, czy cos podobnego). Wynik weźmie mi mama jak będzie wychodziła ze szpitala z pracy. Także nie wiem skąd te przykre doznania w zeszłym tygodniu, moze na tle nerwowym
Ja bym na Twoim miejscu to badanie powtórzyła
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 12:32   #878
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Tośmy się pomieniały U mnie wyszła infekcja, a objawów brak

A przeszło ci to pieczenie i upławy?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:33   #879
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam ze tylko ja o tej godzinie siedze w pizamie.
Musze jeszcze wlosy umyc.
Jeszcze ja!

Cytat:
tu super, ale nie mam pojęcia skąd to mogło być
Stary 2012-03-29, 12:34   #880
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Uwielbiam kalarepe

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

I ktore wybieracie?
My juz sie zdecydowalismy na Adama, chociaz tz sie zastanawia czy na pewno nie dac Filip
Paula, dajcie Adasia - to prześliczne imię (Filip źle mi się kojarzy, a wogóle coraz więcej tych Filipków)
My chyba damy dwa imiona, drugim będzie Adam. Czemu nie pierwszym? Bo jak pisała branzoletka (chyba nie jestem pewna) Adam i Adrian brzmią dość podobnie, moze być to później kłopotliwe.
Zostaniemy chyba przy Cyprianie
Stary 2012-03-29, 12:35   #881
ajka89
Zadomowienie

Tak w ogóle to cześć Mamuśki!
Ja już po fryzjerze jestem zadowolona i lżejsza
Co do upławów..to mi ostatnio przeszło to uczucie wiecznego "kałuży" tam na dole i wczoraj znowu wróciło. Tym razem ta wydzielina jest taka tak samo przezroczysta, ale gęsta strasznie w poniedziałek mam ginekologa i tak się zastanawiam, czy dzwonić, czy poczekać z tym do wizyty.
Stary 2012-03-29, 12:39   #882
karolka110
Wtajemniczenie

Proszę !!!
dajcie mi tu szybko jakiś domowy sposób na zajad
Stary 2012-03-29, 12:41   #883
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
noo, ja na razie chyba nie ebde szukac innego, a ten obejrze w poznaniu, ponoc mozna wpiac fotelix britax romer czytalam o tych fotelikach i bylo napisane ze pasuja do wózków jedo
Koło kompleksu Auchan Swadzim jest sklep i było tam sporo Jedo. Niektóre przecenione.
Stary 2012-03-29, 12:44   #884
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja bym na Twoim miejscu to badanie powtórzyła
He, he miałam robione 3 tygodnie wcześniej i teraz. Wymaz był zbadany skrupulatnie (moja mamcia jest lekarzem i tam w laboratorium wszyscy jej nadskakują)
Jak kierowniczka laboratorium dowiedziała się że jestem córką Pani dr. to powiedziała że zajmie się tym osobiście. Myslę więc, że chyba nie ma takiej potrzeby Sczególnie że mam jeszce paski lakmusowe i badam sobie ra zw tygodniu PH pochwy i wychodzi 4,2 - przy takim kwaśnym środowisku rozwój bakterii jest utrudniony

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tośmy się pomieniały U mnie wyszła infekcja, a objawów brak

A przeszło ci to pieczenie i upławy?

Pieczenie przeszło, zaczerwienienie też. Upławy zostały, są delikatne i białe, bez zadnego zapachu - podobno w ciąży tak może być
A i zapomniałam wspomnieć zmieniłam papier toaletowy, na taki szary, zwykły - moja mama twierdzi że to mogła być alergia
Stary 2012-03-29, 12:47   #885
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
W regulaminie napisane jest że wysyłają przez Pocztę Polską albo kurierem.

Nigdy nie brałam udziału w żadnym konkursie na wizażu, ten też chyba sobie odpuszczę
aha
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Widziałaś go na żywo?
Jedo są całkiem ok, ale mnie zupełnie nie podobały się wykończenia i materiał.
nie widzialam
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Koło kompleksu Auchan Swadzim jest sklep i było tam sporo Jedo. Niektóre przecenione.
no tam zamierzam jechac, jakie tam maja jeszce firmy?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:47   #886
natee
Zakorzenienie

A ja z innej beczki.
Czy jeśli lato będzie gorące, zamierzacie ubierać maleństwa w letnie ciuszki np z krótkim rękawkiem?
Pytam, bo nie mam zielonego pojęcia czy można tak lekko ubrać dziecine, mama i babcia mówią, ze nie , bo takie maleństwo nie ma co grzać i trzeba je ciepło ubierać mimo temp na dworze....

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:48   #887
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Proszę !!!
dajcie mi tu szybko jakiś domowy sposób na zajad
Pasta do zębów
Stary 2012-03-29, 12:52   #888
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
A ja z innej beczki.
Czy jeśli lato będzie gorące, zamierzacie ubierać maleństwa w letnie ciuszki np z krótkim rękawkiem?
Pytam, bo nie mam zielonego pojęcia czy można tak lekko ubrać dziecine, mama i babcia mówią, ze nie , bo takie maleństwo nie ma co grzać i trzeba je ciepło ubierać mimo temp na dworze....
najlepsza porada jeśli chodzi o ubieranie maluszka to jedna warstwa więcej niż my i sprawdzać na skórze na karku, jak zimna, trzeba coś jeszcze założyć, jak gorąca - zdjąć jedną warstwę.
Absolutnie nie słuchać babć i mam, że dziecko trzeba ciepło opatulać, bo już lepiej jak mu będzie nieco chłodniej (nie zimno) niż przegrzewać - to jest najgorsze co można zrobić

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:53   #889
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
A ja z innej beczki.
Hmmmm, a to dobre pytanie.................. ....... Wydaje mi sie, że u Nas nie ma takich upałów jak na Południu Europy, a taki maluszek potrzebuje wyższej temperatury.
Pamiętam jak byłam we Wrocławiu u znajomych którym urodziła sie córcia. Mieli w domu normalnie saunę i jak zapytałam czemu mają tak gorąco to powiedzieli że jak im temperatura w pomieszczeniu spada poniżej 24 stopni to mała rozpaczliwie płacze, jak sie okazało z zimna
Stary 2012-03-29, 12:54   #890
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
He, he miałam robione 3 tygodnie wcześniej i teraz. Wymaz był zbadany skrupulatnie (moja mamcia jest lekarzem i tam w laboratorium wszyscy jej nadskakują)
Jak kierowniczka laboratorium dowiedziała się że jestem córką Pani dr. to powiedziała że zajmie się tym osobiście. Myslę więc, że chyba nie ma takiej potrzeby Sczególnie że mam jeszce paski lakmusowe i badam sobie ra zw tygodniu PH pochwy i wychodzi 4,2 - przy takim kwaśnym środowisku rozwój bakterii jest utrudniony

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Pieczenie przeszło, zaczerwienienie też. Upławy zostały, są delikatne i białe, bez zadnego zapachu - podobno w ciąży tak może być
A i zapomniałam wspomnieć zmieniłam papier toaletowy, na taki szary, zwykły - moja mama twierdzi że to mogła być alergia
A no to rzeczywiście zostałaś zbadana dokładnie W takim razie tylko się cieszyć
Cytat:
A ja z innej beczki.
Sama doświadczenia w tym nie mam, ale z tego co kojarzę, to dzieci takie mały w wózkach zawsze widziałam ubrane dość solidnie. Wiadomo, że bez przesady, żeby dziecko się nie uprażyło nam w ciuchach.
Stary 2012-03-29, 12:56   #891
cocobella
Raczkowanie

Chyba muszę sobie wziąźć pakiet z internetem w telefonie, bo ja nie mogę od tego laptopa się uwolnić
Siedzę na wizazu od 10 rano, a tu już 14 SUPER
Lecę po syna do szkoły a później do mamci
Stary 2012-03-29, 12:57   #892
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Hmmmm, a to dobre pytanie.................. ....... Wydaje mi sie, że u Nas nie ma takich upałów jak na Południu Europy, a taki maluszek potrzebuje wyższej temperatury.
Pamiętam jak byłam we Wrocławiu u znajomych którym urodziła sie córcia. Mieli w domu normalnie saunę i jak zapytałam czemu mają tak gorąco to powiedzieli że jak im temperatura w pomieszczeniu spada poniżej 24 stopni to mała rozpaczliwie płacze, jak sie okazało z zimna
Ja się na to cieszę bardzo, bo lubię ciepełko mój mąż za to będzie ubolewał, bo on w lato śpi bez niczego z otwartym oknem i czasem jeszcze sobie wiatrak ustawiał, żeby dmuchał nie niego

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Chyba muszę sobie wziąźć pakiet z internetem w telefonie, bo ja nie mogę od tego laptopa się uwolnić
Siedzę na wizazu od 10 rano, a tu już 14 SUPER
Lecę po syna do szkoły a później do mamci
Wizaż uzależnia
Stary 2012-03-29, 12:57   #893
cocobella
Raczkowanie

Miałam zalożyć wątek płciowy, ale nie wyrabiam się tutaj
Co dopiero ciągnąć dwa wątki na raz, nie starczy 24 godzin
Pa, pa, pa gadułki kochane
Stary 2012-03-29, 12:58   #894
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Ja też takie kupiłam 1-2 zużyję w szpitalu, a resztę dla dziecka pod prześcieradełko
A ja jestem na etapie wybierania czegoś między materacyk, a prześcieradełko. Nie wiem, czy lepiej jednorazowe, czy coś wielorazowego - co Wy o tym myślicie?

Cytat:

A jeszcze się okazało, że 31 maja jest Dzień Bociana I kto mi teraz powie, że bocian dzieci nie przynosi

Cytat:
chyba damy radę....macie rację dziecka raczej w 2h nie urodzę-byłabym jakimś cudem natury po prostu martwię się jak mi się to ułoży....ale to chyba normalne
Ja też się martwię - mąż ma kawałek. Wierzę, że mama będzie potrafiła w miarę wcześnie ocenić, czy to już, czy za tydzień

Cytat:
A moja teściówka też ma 2 synków i zawsze marzyła o córci, nawet mojego TZ ubierała na poczatku w dziewczęce ciuszki i jak leżał w wóżku to chwaliła sie obcym że ma taką piękną córeczkę.......po☠☠☠... ... czy co??? Ech, niektóre baby to mają
Dobrze, że wyrósł na normalnego faceta bo przy takiej mamusce to można stracić rachube jaką się ma orientację
o matko
Stary 2012-03-29, 13:00   #895
natee
Zakorzenienie

tu w UK latem takie świeże maleństwa noszą z gołymi główkami, stópkami i rączkami, hartują je od małego, ale myśle, ze trzeba bedzie znaleźć kompromis.

agunia słyszałam już o sprawdzaniu temp na karku, podobno najbardziej miarodajne źródło, ale wciąż wiele kobiet sprawdza rączki i panikuje, ze dziecku za zimno.

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:02   #896
agunia82
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny próbowałam się zdrzemnąć, ale nic z tego nie mogę zasnąć, teraz popijam herbatkę z miodem i cytrynką

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

kocyk mam fioletowy jest milusi
fajne zakupki

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heejj to i ja sie melduje w tej nowej kolejnej rozpisanej czesci
U mnie wiosna niestety tylko na dworze bo w duszy dalej zima gra.
Jutro lece do PL moze to mi poprawi troszke humor, choc bede tesknic za tz.
Ide tez w sobote do gina i na usg wiec Wam napisze co i jak.
Dzis dostalam od sasiadki kocyk rozowy(nowy) oraz chodzik taki rozowy i lezaczek po jej wnuczce wystarczy wyprac w bardzo ladnym stanie.
Troche Was podczytalam ale niestety nei wiem wszystkiego, wiem ze Ciastek jest w szpitalu, ale nie doczytalam co z nia i jak...
dziewczyny mnie tez brzuch pobolewa i mecze sie strasznie i w pracy i w domu i na spacerze i wszedzie...
Brzuch mam juz taki wielki, wygladam jakbym byla w 8 miesiacu.
Ehhh....
Pozdrawiam dziewczynki i caluje odezwe sie w sobote
super, że się odezwałaś

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

już się nie mogę doczekać wizyty dzisiejszej, żeby gin mnie uspokoiła że z maluszkiem będzie wszystko dobrze, dziś w nocy miałam jakieś głupie sny,chore dzieci itd.
za wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to cześć Mamuśki!
Ja już po fryzjerze jestem zadowolona i lżejsza
Co do upławów..to mi ostatnio przeszło to uczucie wiecznego "kałuży" tam na dole i wczoraj znowu wróciło. Tym razem ta wydzielina jest taka tak samo przezroczysta, ale gęsta strasznie w poniedziałek mam ginekologa i tak się zastanawiam, czy dzwonić, czy poczekać z tym do wizyty.
myślę, że jak do poniedziałku zaczekasz to nic się nie stanie

natee sprawdzanie czy dziecku jest ciepło po rączkach to bardzo częsty błąd, tylko i wyłącznie na karku powinno się sprawdzać

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-03-29 o 13:03
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:03   #897
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
nie widzialam

no tam zamierzam jechac, jakie tam maja jeszce firmy?
No i nie pamiętam - zapytam tż jak wróci wieczorem. Nie mieli tam dużego wyboru i bardzo ciasno wszystko poustawiane. O wiele lepiej było na Jeżycach i większy wybór.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 13:11   #898
buena
Wtajemniczenie

Witam dziewczyny.
Nie odzywałam się parę dni, tylko troszkę podczytywałam, nie jestem jednak w stanie wszystkiego nadrobić. Piszecie, jak szalone.
Nie miałam czasu ani nawet weny na pisanie i tak jakoś wyszło.

Byłam dziś na połówkowym i wszystko jest ok. Potwierdziło się, że będzie córeczka.
Dostałam skierowanie na glukoze 75g i przed następną wizytę będę męczyć, to cholerstwo.
Niestety nadal męczy mnie przeziębienie. Katar wrócił ze zdwojoną siłą i jestem zatkana.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!!!
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:14   #899
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Kochaniutkie proszę Was teraz o pomoc w wyborze imienia dla tego mojego małego przystojniaczka
Jak wiecie w domku mam juz starszego Adriana
A teraz które z wymienionych imion będzie najlepiej pasować do starszego braciszka?
Moje typy:
Cyprian
Oskar
Oliwier
Adam
Kajetan
Krystian
Alan
Aleksander
Proszę pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:c mok:
Adam i Aleksander

Cytat:
dziękuję za wszystkie Gratulacje
Z tego wszystkiego zapomniałam dodać, że dzisiaj z przystojniakiem stawiamy
Dziś rozpoczynamy 23 tydzień, a tym samym 6 miesiąc !!!
Gratuluję

Cytat:
biust mnie swędzi!!! i tylko KarolinaPW się tym zainteresowałanajgo rsze, że wapna nie mam w domu:/

może inne dziewczyny coś mi zaradzą???
Ale to nic nadzwyczajnego w ciąży Rośnie. Trzeba smarować balsamem, nawilżać
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:15   #900
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Nie odzywałam się parę dni, tylko troszkę podczytywałam, nie jestem jednak w stanie wszystkiego nadrobić. Piszecie, jak szalone.
Nie miałam czasu ani nawet weny na pisanie i tak jakoś wyszło.

Byłam dziś na połówkowym i wszystko jest ok. Potwierdziło się, że będzie córeczka.
Dostałam skierowanie na glukoze 75g i przed następną wizytę będę męczyć, to cholerstwo.
Niestety nadal męczy mnie przeziębienie. Katar wrócił ze zdwojoną siłą i jestem zatkana.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!!!
Gratuluję udanej wizyty no i tego potwierdzenia płci ja w następnym tygodniu mam wizytę mam nadzieję że pleć tez się potwierdzi i będę mogła powoli kompletować szafę niuni
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości