mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 14:40   #2461
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
no nie weim dziewczyny, ale krzyk był jakby go ze skóry obdzierali

p.s. ja też 162 a waga to hmm.. raz 61 raz 62.. ale tak dobrze by było poniżej zejśc... ale pewnie jak wróce do rpacy dopiero-bo pomimo karmienia pierisą nie chcą spadac te kg
a ty Oli lecic z wagą w dól jak szalona
oj ci tżci- jeszcze się obraził?? hehehe
To akurat wygladasz .

U nas wlasnie przy bolu brzucha taki krzyk byl,ale po herbatce i samolocie poszla kupa i bylo juz dobrze .Bo dziwne,ze skoro nie mial ostatnio zadnych wiekszych wrazen tak krzyczal,hmmm

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Musialam wyniesc ten walek na balkon,bo strasznie smierdzial :/
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:42   #2462
ggoraa
Zadomowienie

hej
Rano mialam pisac, ale babcia do mnei zadzwonila i pozniej zajelam sie porzadkami.
Przywiozlam z dzialki dla malej takie cos: http://www.toysrus.com/product/index...ductId=3247729 , niby od 4 msc,ale mala jeszcze sie troszke do przodu przewraca, wiec nie bede narazie jej sadzac.
Wiec mleczko juz tylko w prawym cycu- w nocy myslalam, ze mi eksploduje!a lewy to flaczek. Dzis sprobuje znowu podac jej sloiczek- marchewka plus jablko jakos jej nie wchodzi- krzywi sie i pluje heheh.
Przywiozlam tez milion gryzakow po filipciu- jejkus, ile tego jest to szok!
goldijak braknie smalcu to moge podeslac- tesciowa dala mi kubelek a na powaznie, to super, ze macie d5100
glam kciuki za prace i fajnie, ze tz sie wkoncu zdecydowal na jakis konkret.

Cos mialam jeszcze pisac, ale nie wiem co i komu ...glowa mnie boli dzis i brak skupienia.
Stary 2012-03-29, 14:55   #2463
goldika
Zakorzenienie

Ggoraa tez sie cieszymy wzielismy ze sklepu ale i tak z wysylka. Tyle, ze sklep istnieje autentycznie tmy razem
fajne to cos z dzialki.

Olusia ale idziesz jak burza z kg wiec pewnie niedlugo osiagniesz swoj cel

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Laski wiem, ze pisalyscie o tym niedawno ale zglupialam.
zabawki typu maskotki lamaze pierzecie w pralce??
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:01   #2464
nikaa2
Wtajemniczenie

oli
no niestety w d*pe mi poszło i nie wygladam "akurat"

gora
fajne to cos
wodnych gryzakow nie uzywaj, ale pewnie wiesz o tym

goldi
ja uprałam wszystkie zabawki +mata edukacyjna+pokrowiec od leżaczka w 30 stopniach z odwirowaniem 400x
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:03   #2465
owieczka86
Zadomowienie

tuszka świetne zakupy łyżeczka jest ekstra łóżeczko mi się bardzo podoba

basiula19
współczuję przeżyć ale najważniejsze że masz zdrowego synka

joamic1 ekstra ta spódniczka,moja siostra zrobiła córeczce podobną sama podobno jest w necie opis lub filmik jak zrobić

elf27 mnie też było wszystko jedno czy będzie chłopiec czy dziewczynka byle by zdrowe ale jak będę kolejny raz w ciąży to chciałabym córeczkę

goldika
podwójna niespodzankę dostałaś teraz się blendery przydadzą lustrzanki zazdroszczę ciągle namawiam tżta żeby kupić bo jakoś zdjęć jest lepsza zresztą ja interesuję się fotografią i obróbką zdjęć ale moje argumenty do niego nie docierają...

pokszyfka gratuluję odkrycia kolanek przez córcie

ela3010 tez mysle o kolejnym bobasie ale czekam az Fifi podrośnie

U nas dziś wieje strasznie ale spacerek 2godzinny zaliczony Fifi zjadł zupke i leży na macie edukacyjnej.poszłam do babci bo odebrała za mnie kase z zusu a jej nie było poszła na pogrzeb biskupa radomskiego i będe mieć wycieczkę jutro,mam nadzieję że pogoda pozwoli
właśnie zaczęło lać a ja w sobotę okna pięknie wymyłam... ale jest też plus tego że pada zmyje mi kurz z samochodu hehe
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:11   #2466
OlusiaS
Wtajemniczenie

OMG,dobrze,ze mnie dziecko do lodowki po Monte wyslalo!!Wisi obok niej kalendarz,dobrze,ze spojrzalam,bo o 17 mamy spotkanie w kosciele w sprawie chrztu!!

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Olusia ale idziesz jak burza z kg wiec pewnie niedlugo osiagniesz swoj cel

Laski wiem, ze pisalyscie o tym niedawno ale zglupialam.
zabawki typu maskotki lamaze pierzecie w pralce??
Powiem Ci,ze nie sadzilam,ze karmienie tak moze wyciagac.W zyciu w tak krotkim czasie tyle bym nie schudla.A najbardziej zaskakuje mnie to,ze jem normalnie,wrecz sie obzeram.

Jak na metce jest pozwolenie,to piore w pralce
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:17   #2467
goldika
Zakorzenienie

Owieczko to mnie od dawna Tz namawial bo on sie interesuje fotografia, a ja nie bardzo ale jak kupilismy nieszczzesna pierwsza lustrzanke to docenilam ten sprzet. Przede wszystkim chce zeby mlody mial sliczne zdjecia

Olo drze sie... jak podchodze do niego to w glos sie smieje. Odchodze - ryk, podchodze -smiech i wez tu zrozum facetow...

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Olusia tez sie nie spodziewalam, ze karmienie tak wyciaga. Moze mi waga stanela bo cycki sie wysuszyly doszczetnie?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 15:19   #2468
fatal21
Wtajemniczenie

a ja sie nie obzeram i nie chudne a mam figure podobna do was tylko ze mam 166cm a kg duzo za duzo((I to karmienie piersia nic nie daje mojej osobie
Stary 2012-03-29, 15:23   #2469
owieczka86
Zadomowienie

goldika właśnie też bym chciała żeby Fifi miał śliczne zdjęcia a zwykłym aparatem nie zrobi się takich jak lustrzanką.... będę nadal męczyć tżta może wkońcu dla świętego spokoju się zgodzi :P
Stary 2012-03-29, 15:26   #2470
dygotka8
Zakorzenienie

OlusiaS to ile Ty ważysz bo się pogubiłam?u mnie karmienie nie wyciaga-raczej brak czasu na jedzenie.

marzy mi się budyń...ale nie jem nabiału więc nic z tego

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:27   #2471
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Hej kobitki
To my sie pochwalimy, że kupiliśmy łyżeczki do naszych pierwszych słoiczków, jeszcze kilka dni i pierwszy pójdzie w ruch. Fajne jest to, że przypadkiem kupiłam łyzeczki zmieniające kolor pod wpływem ciepła (a wybierałam najtańsze w markecie).
Co do przytulanek to mój tz. skraży sie ze nie długo mu uschnie, już ponad 6 miesiecy nieteges.
I musze sie pozalic najprawdopodobniej jednak nie wróce do pracy, kuratorium póki co nie wyraziło zgody na zatrudnienie, sugerując ze jest za mało dzieci w placówce, i dyrekcja ma po porostu łączyć grupy... Jest mi przykro, jutro ma być 100% potwierdzenie, za zatrudnienie lub jego brak... A tak sie cieszyłam, ze kaska będzie i ze trochę bedziemy miały szanse z młodą potesknić za sobą.
Mam jeszcze nadzieje ze już jutro okaze sie ze w końcu Niśka wyzrowiała i w końcu wyjdziemy na dwór, juz półtora tygodnia siedzimy jak krety na chacie..

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 15:28   #2472
dygotka8
Zakorzenienie

Olusia-a widze,że Ty masz w podpisie wagę wpisaną-to d;atego nie mogłam doczytać w żadnym poście...

ja do wagi sprzed ciązy mam juz coraz mniej do zgubienia tylko szkoda,że to spadek bez ćwiczeń i ujędrniania;/

Stary 2012-03-29, 15:37   #2473
owieczka86
Zadomowienie

u mnie Fifi wyciąga ze mnie kilogramy wraz z mlekiem chociaż ostatnio trochę wolniej ważę 8kilo mniej niż przed ciążą, ale cóż z tego jak nie ćwiczę a przydało by się coś z brzuchem zrobić...
Stary 2012-03-29, 15:54   #2474
dygotka8
Zakorzenienie

to nie sparawiedliwe,że niektóre z Was tak szybko schudły karmiąc piersią

Stary 2012-03-29, 16:10   #2475
princessskaa
Wtajemniczenie

A ja się pochwalę, że mój brzuchol wchłania się Dzisiaj tak popatrzyłam w lusterku, a tu jak stoję widzę swoją bliznę - a wcześniej zakrywała ją fałdka Także zmniejsza się, ale ja tu od kilku dni mu pomagam i robię brzuszki, żeby szybciej było.
Tylko nie wiem co myśleć o tym pasie poporodowym. Tu Truscafka nie była zadowolona.. A któraś jeszcze pisała, że stosuje, ale sorki, nie pamiętam która - może napiszesz Mamusiu czy widzisz efekty, jak długo nosisz itd
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 16:12   #2476
nie _wiem
Raczkowanie

Witam,
ja długo utrzymywałam się na poziomie 62 kg naszczęście ruszyło się dalej i już jakiś czas temu ważyłam 57kg mam 170, do wagi z przed ciąży brakowało mi wtedy 6,5 kg, mam nadzieję że od tamtej pory schudłam choć przyznam że się obrzeram.... w sumie przed ciąśżą też jadłam za dwoje :P tak czy inaczej dużo schudłam bo w ciąży przytyłam 25kg

któraś pytała o kremy z filtrem dla maluchów ja mam mustelle
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 16:14   #2477
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Co do przytulanek to mój tz. skraży sie ze nie długo mu uschnie, już ponad 6 miesiecy nieteges.
I musze sie pozalic najprawdopodobniej jednak nie wróce do pracy, kuratorium póki co nie wyraziło zgody na zatrudnienie, sugerując ze jest za mało dzieci w placówce, i dyrekcja ma po porostu łączyć grupy... Jest mi przykro, jutro ma być 100% potwierdzenie, za zatrudnienie lub jego brak... A tak sie cieszyłam, ze kaska będzie i ze trochę bedziemy miały szanse z młodą potesknić za sobą.
Mam jeszcze nadzieje ze już jutro okaze sie ze w końcu Niśka wyzrowiała i w końcu wyjdziemy na dwór, juz półtora tygodnia siedzimy jak krety na chacie..
Może jeszcze nie wszystko stracone z pracą?

A co do przytulanek to ja bym pół roku nie wytrzymała, ani ja ani tż Ale wiadomo to indywidualna sprawa

I zdrówka dla bąbelka

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
któraś pytała o kremy z filtrem dla maluchów ja mam mustelle
A jak o kremach piszemy to mam pyt: czy ten krem Nivea na każdą pogodę nadal mogę stosować czy właśnie inny powinnam już zakupić na wiosnę?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 16:15   #2478
fatal21
Wtajemniczenie

dygotka my wogole mamy pod gore z tymi pociechami i kilogramami
Stary 2012-03-29, 16:36   #2479
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
no nie weim dziewczyny, ale krzyk był jakby go ze skóry obdzierali

p.s. ja też 162 a waga to hmm.. raz 61 raz 62.. ale tak dobrze by było poniżej zejśc... ale pewnie jak wróce do rpacy dopiero-bo pomimo karmienia pierisą nie chcą spadac te kg
a ty Oli lecic z wagą w dól jak szalona
oj ci tżci- jeszcze się obraził?? hehehe
Nikaa nie chce cie straszyc ale jest cos takiego jak nocne
Leki, to jest cos innego niz koszmary- bo przy koszmarach mozna dziecko obudzic a te leki trzeba po prostu przeczekac. Dziecko sie nie daje wybudzic, sprawia wrazenie jakby nie slyszalo co sie do niego mowi
Moja sonia tez to ma, troche o tym czytalam
Powodem jest faktycznie nadpobudliwosc- u nas sie pojawia faktycznie po dniu pelnym wrazen... Placz jest przerazliwy, mozna nia szarpac i telepac ale nic nie skutkuje, po jakims czasie sie uspokaja sama z siebie

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Aha a wrazenia moga tez byc pozytywne, za duzo chichotow i szalonej zabawy przed snem i potem placz w nocy (((((

Przyjechala moja siostra po 3 tyg i wkrecamy jej z adas to dominik i odwrotnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 16:45   #2480
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny proszę klikjcie ( Moja to ta co pcha )

https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/smyki-do-...92f06511ba71c2

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 16:45   #2481
elf27
Zadomowienie

to ja nie komentuję swojej wagi, bo można mnie przez dziurkę od klucza przecisnąc, nawet 80 cm w biodrach nie mam

ANIOLINA nie pamiętam, Wy rozszerzacie dietkę już?

MYSZECZKA widzę Cię na pasku, dawno Ciebie nie było...
Stary 2012-03-29, 17:26   #2482
Myszeczka86
Zakorzenienie

Tak wiem, wiem ale jakos nie mam kiedy poczytac, z małym jestem po całych dniach bo TZ dodatkową fuche dorwał, wiec siedze z małym sama.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej

Wpadłam w wir porządków przedswiątecznych i nie piszę tylko was czytam.
Wczoraj szalałam u mamy, okna jej myłam, i wszystko inne, z Miłoszkiem oczywiście.

Miłosz zaczął sypiać troszkę lepiej, raz spał 5.5h, ale tylko raz, wczoraj usnął o 24.30.

Dziewczyny myślę o 3 bobasie, pasowałoby teraz córcie, tylko jak zadziałać
Chodzi mi ze za jakięś dwa lata, rok. najpierw musi mi okres wrócić.
A jakby mi się tak dwójka przydarzyła, ło matko.

Moja kuzynka leży w szpitalu i z nia w sali jest kobietka w ciąży z trojaczkami. Ma mieć 3 baby, pierwsze dzieci, lat 31

Pewnie więcej juz nie będzie chciec mieć hihii.

Ela Ja tez chce 3 :P ale teraz jeszcze dziewczynke, moze jak góre zrobimy bo Ja chce bardzo tż kręci nosem , tylko jak tak bdzie jak do tej pory to moze być wczesniej bo jazda bez trzymanki hihii, ale teraz nie moze być. Nie nie nie.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 17:38   #2483
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
OMG,dobrze,ze mnie dziecko do lodowki po Monte wyslalo!!Wisi obok niej kalendarz,dobrze,ze spojrzalam,bo o 17 mamy spotkanie w kosciele w sprawie chrztu!!

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Powiem Ci,ze nie sadzilam,ze karmienie tak moze wyciagac.W zyciu w tak krotkim czasie tyle bym nie schudla.A najbardziej zaskakuje mnie to,ze jem normalnie,wrecz sie obzeram.

Jak na metce jest pozwolenie,to piore w pralce
to ty kobito nie ćwiczysz a chudniesz???? ja szybko wróciłam do wagi sprzed ciąży ale teraz stoje w miejscu a dalej karmie a chciałabym jeszcze z 5 kg schudnąć

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Nikaa nie chce cie straszyc ale jest cos takiego jak nocne
Leki, to jest cos innego niz koszmary- bo przy koszmarach mozna dziecko obudzic a te leki trzeba po prostu przeczekac. Dziecko sie nie daje wybudzic, sprawia wrazenie jakby nie slyszalo co sie do niego mowi
Moja sonia tez to ma, troche o tym czytalam
Powodem jest faktycznie nadpobudliwosc- u nas sie pojawia faktycznie po dniu pelnym wrazen... Placz jest przerazliwy, mozna nia szarpac i telepac ale nic nie skutkuje, po jakims czasie sie uspokaja sama z siebie

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Aha a wrazenia moga tez byc pozytywne, za duzo chichotow i szalonej zabawy przed snem i potem placz w nocy (((((

Przyjechala moja siostra po 3 tyg i wkrecamy jej z adas to dominik i odwrotnie
Nasz Mikołaj kiedyś już spał po kąpaniu i nagla jak nie zaczoł płakać ja szybko do niego a ten dalej płacze wziełam go na ręce nic on poprostu spał a płakał tak strasznie jakby sie przestraszył czegoś tż go wzioł dalej płacz ale troche juz mniej później go wziełam przytulił sie do mnie i uspokoił wogóle sie nie obudził a mówiliśmy do niego ruszaliśmy a ten za nic nie chciał sie obudzić ale tylko raz mieliśmy taką jazde z nim

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 17:55   #2484
glamourous
Zakorzenienie

Myszeeczko nie otqiera sie ten link, wrzuc na fejsa
Stary 2012-03-29, 18:06   #2485
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ela Ja tez chce 3 :P ale teraz jeszcze dziewczynke, moze jak góre zrobimy bo Ja chce bardzo tż kręci nosem , tylko jak tak bdzie jak do tej pory to moze być wczesniej bo jazda bez trzymanki hihii, ale teraz nie moze być. Nie nie nie.
oj podziwiam Was dziewczyny..ja bardzo ubolewam,ale za mało cierpliwości mam by mieć więcej dzieci

tak jak Glam napisła-link nie otwiera się-może wrzuć ze spacjami

i moja mala zaczęła od paru dni łapać się za kolanka -to już chyba krotka droga do tego by zaczęła łapać się za stópki

Stary 2012-03-29, 18:57   #2486
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Pojchałam do Tesco po Hugisy w promocji a tam pusto...hehe kupiłam w paczkach po 44szt za 25zł rozmiar 4 szału nie ma musiałam kupić.

Dziś dałam Olivce kaszkę na dobranoc z jabłkiem ciekawe ile po niej pośpi

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:09   #2487
mol_aa
Zadomowienie

a ja standardowo pisze z komorki przy karmieniu Goldi fajna lustrzanka ja tez tza naciagnelam na canona d550 b chce miec fajne zdjecia malego. A zwyklym aparatem czy telefonem nie zrobi sie takich zdjec oolong zelazko bosh sensixx B3 - mam juz je ponad rok i jest super, lekkie wydajne ladnie rozpowadza pare i ma funkcje samoczyszczace kamien i plytke grzewcza. Teraz ma pewno sa lepsze modele bo jakby nie bylo rok to duzo dla elektroniki :P Olusia brawa za kiogramy u mnie podobnie leca w dol. Ubylo mi juz 6kg z przed ciazy. A tz chodzi za mna i jeczy ze niedlugo znikne ze mam jesc , ale ja jem i pochlaniam bardzo duze ilosvi jedzenia a waga jak szalona zasuwa w dol :/
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:12   #2488
ania21_21
Zadomowienie

witajcie

Dziewczyny poszliśmy z tż dzisiaj na zakupy wróciliśmy do samochodu a ja mam plamę na połowie bluzki tak mi mleko leciało a ja już się odzwyczaiłam od wkładek zawsze była sahara w nich prawie produkowało tylko na bieżąco a teraz jej daję mm często i mam pełne.

Dziewczyny ściągnęłam mleko i ma siny kolor tak jak na początku jak leciała mi siara tak jakby przejściowe między siarą a mlekiem dlatego mi tak mało przybierała jak jej woda leciała ciekawe dlaczego tak się stało
Stary 2012-03-29, 19:14   #2489
mol_aa
Zadomowienie

aaa i sie pochwale bo od soboty Piotrus kreci piruety po podlodze. Z pleckow na brzuszek z brzuszka na plecki i tak w kolko. Wczoraj zmierxylam ile mu sie udalo przesunac w ten sposob i wyszlo 1,3m szokkk.
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:21   #2490
glamourous
Zakorzenienie

Aniu pierwsze mleko- tzn poczatek karmienia zawsze leci takie wlasnie niebieskawe, to ono ma malo tluszczu a duzo cukrow laktozy chyba. Potem jest srodkowe i ono jest poltluste a dopiero koncowe jest bialozolte i tluste jak smietanka. Dlatego wazne jest zeby dziecko piers do konca oproznialo bo od tego mleka koncowego przybiera na wadze. A poczatkowym zaspokaja pragnienie
Jak dziecko pije tylko to poczatkowe to moze sie kOlek nabawic bo jedna z przyczyn kolek jest wlasnie nietolerancja cukrow zawarrych w mleku
No i jak sie karmi po trochu z kazdej piersi a dziecko nie wyciaga mleka tylnego to faktycznie slabo przybiera

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości