Krakowianki - część XVII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 17:15   #361
2016070953
Konto usunięte

Dot.: Krakowianki - część XVII

ha! owłosione zarazki zaatakowały właścicielkę, która uznała że to hardzarazki ją napadły ha ha ha

a ja już oddycham i mówię tylko że kaszlę jak gruźlik i mam głos jak zza grobu
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 17:22   #362
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
SdC - kończę pracę, więc się nie rozpiszę, chodziło mi to, w jaki sposób zostałaś zdiagnozowana?
A jak się to diagnozuje? U lekarza byłam .

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
SdC - moje pytanie nie miało na celu obrażanie Twojej niewiedzy na ten temat. Chodziło mi raczej o to, że opisywane objawy nie kojarzyły się z łzs, więc zwątpiłam trochę w diagnozę.
Wiem, wiem, dlatego nawaliłam tyle emotek . Zresztą po lekturze jak wygląda ŁZS, jakie są objawy itd. sama mam duże wątpliwości czy ja serio to mam . Jak mówię, skóra się łuszczy, jest mnóstwo suchych skórek i takie czerwone plamki jak na zdjęciu z poprzedniego posta. Nie jest ich aż tyle, ale wyglądają tak samo (jestem w stanie to wszystko zakryć makijażem ). Myślałam, że to po prostu jakieś podrażnienie, bo czasem zupełnie znikały. Mogę zrobić zdjęcie jutro, gdy będę bez niczego . Może mam jakąś super wersję light? No nie wiem . Do tej lekarki chodziłam już, gdy miałam naście lat i leczyła mi wtedy trądzik, całkiem skutecznie, więc póki co - ufam jej wiedzy (dr Marzec w LuxMedzie na Wadowickiej ).
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 17:24   #363
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Po jakiemu będzie czytać?
Po francusku.
Stary 2012-03-29, 17:26   #364
SdC
Zakorzenienie

Ineso, i jeszcze - nie dziwię się Twojej reakcji, bo na Twoim miejscu też bym się zastanawiała jak można nie zauważyć, że to jest ZŁS .
Stary 2012-03-29, 17:33   #365
blair witch
Zakorzenienie

Zwątpiłam do końca w Polską służbę zdrowia Byłam dziś po zaświadczenie że jestem chora w przychodni specjalistycznej - umawiałam się na nie pod koniec stycznia chyba (żeby lekarz rodzinny mógł mi wypisywać recepty) Kazali przyjść na 10, byłam o 9:50, jako.... 15 w kolejce Do gabinety weszłam o 12:30, z przychodni wyszłam o 13:15 (tyle dobrze że spirometria wyszła w górnych granicach normy ).

Ale nie o tym - dopóki chodziłam do doktorki prywatnie, buląc co 2 miesiące 100 zł (nawet jak potrzebowałam tylko recept) to było wszystko fajnie i cacy, w domyśle: przyjdź kochana do przychodni na 13-14 w poniedziałek, zrobimy badania szybciutko. I faktycznie wtedy wszystko trwało maks. 30 minut. Natomiast dzisiaj doktorka była wyraźnie zbulwersowana że przyszłam 'normalnie', zapisując się wcześniej w przychodni, bez wcześniejszej prywatnej wizyty I jeszcze mi się ochrzan o jakąś pierdołę dostał, ogólnie była dużo mniej miła niż zwykle To się nazywa wymuszanie na pacjencie prywatnych konsultacji...

Jedyny plus to to, że zmieniła mi 2 leki na 1, tzw. 2w1, najnowszy na rynku, który kosztuje na miesiąc tylko 5 zł, za tamte na miesiąc wychodziło mi ok. 18 zł po reformie
Stary 2012-03-29, 18:05   #366
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soline Pokaż wiadomość
OMD złapałaś w tym natłoku dietowym info o włosach? Bo później będzie jak z Ineso, że nam temat siadł, a każda myślała, że druga jej po prostu nie odpisała, bo nie
Załapałam i kombinuję-bo gdybym chciała myć włosy rano, następnie je wysuszyć i wyprostować to chyba jednak sporo czasu by mi to zajęło Na dodatek lubię jak mi się włosy trochę od czasu do czasu pofalują....Jestem beznadziejnym przypadkiem, muszę myć włosy codziennie i już
Mam chociaż nadzieję, że zbytnio im to nie szkodzi
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 18:55   #367
kasiencja
Pani Buka

Hiper,
polecasz te pędzle Real Techniques? będziesz zamawiać? chętnie wyposażyłabym się w jakiś porządniejszy zestaw pędzli do makijażu oczu głównie (ewentualnie coś do konturowania twarzy), no i nie wiem czy jeszcze jutro wybierać się do Sephory i wymienić ze 2 stare pędzelki (chociaż też nie wiem jakie) czy zamowić jakiś zestaw z iHerb na przykład. te RT albo Eco Tools, co polecasz? nie mam tylko karty kredytowej

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-03-29 o 18:58
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 18:58   #368
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Hiper,
polecasz te pędzle Real Techniques? będziesz zamawiać? chętnie wyposażyłabym się w jakiś porządniejszy zestaw pędzli do makijażu oczu głównie (ewentualnie coś do konturowania twarzy), no i nie wiem czy jeszcze jutro wybierać się do Sephory i wymienić ze 2 stare pędzelki (chociaż też nie wiem jakie) czy zamowić jakiś zestaw z iHerb na przykład.
Obawiam się, że hiper ma już te pędzle .
Stary 2012-03-29, 19:04   #369
kasiencja
Pani Buka

no to jak ma to może coś polecić a kogoś do zamówienia może bym znalazła

chociaż zestaw do oczu z EcoTools jest dużo tańszy niż z RT

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-03-29 o 19:06
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:15   #370
Ineso
Matka Smoka

Hiper ma te pędzle i gdzieś tutaj wspominała, że nie powalają. Na pewno poleci Ci Maestro, bo ja muszę zamówić pędzel do maski (bo poprzedni zepsułam pozwalając zaschnąć na nim algom) oraz do eyelinera (bo tak się kończy wizyta u hiper)

SdC - dzięki za polecenie mi dermatologa z Luxmedu Miałam dwa podejścia - jedno fatalne, drugie średnie, więc bardzo mnie to cieszy.
A co Ci dała na to? Generalnie nic na temat łzs nie wiem, więc się nie wypowiem.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:21   #371
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
SdC - dzięki za polecenie mi dermatologa z Luxmedu Miałam dwa podejścia - jedno fatalne, drugie średnie, więc bardzo mnie to cieszy.
A co Ci dała na to? Generalnie nic na temat łzs nie wiem, więc się nie wypowiem.
W ogóle a propos poleceń to na pewno jeszcze mogę polecić panią Woliczko. Ale niestety gabinet płatny (80zł za wizytę) i trzeba czekać ze 3 miesiące .

Dostałam maść Protopic i mam za miesiąc do kontroli przyjść . Choć cały czas mam wątpliwości czy to jest ŁZS . Ale nie leczę się przez internet - liczę, że lekarz wie lepiej .
Stary 2012-03-29, 19:25   #372
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
W ogóle a propos poleceń to na pewno jeszcze mogę polecić panią Woliczko. Ale niestety gabinet płatny (80zł za wizytę) i trzeba czekać ze 3 miesiące .
Dostałam maść Protopic i mam za miesiąc do kontroli przyjść . Choć cały czas mam wątpliwości czy to jest ŁZS . Ale nie leczę się przez internet - liczę, że lekarz wie lepiej .
Mnie właśnie Luxmed interesuje.

A tak poza tym, to masz zmienić kosmetyki?
Stary 2012-03-29, 19:26   #373
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
A jak się to diagnozuje? U lekarza byłam .
ok

Jakieś leki dostałaś?
O, już doczytałam - podaj skład
Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Po francusku.
To dobrze. Jak bardzo klasyczne ma to być? Czy ma obnażać jakieś polskie wady, pokazać szlacheckie dzieje? Epika czy dramat?
Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
To się nazywa wymuszanie na pacjencie prywatnych konsultacji...
Mój tato ostatnio został wysłany karetką z przychodni do szpitala ze względu na ciśnienie i odmówili zrobienia mu EKG, bo nie jest umierający Wrócił do przychodni, najbliższy termin do kardiologa na wrzesień I musi iść prywatnie.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-03-29 o 19:27
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:28   #374
Ineso
Matka Smoka

Malla, jeden klik dziennie z jednego IP?
Stary 2012-03-29, 19:31   #375
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poza tym, to masz zmienić kosmetyki?
Nic nie mówiła o jakiejś dodatkowej pielęgnacji. Zamiast Avene poleciła mi tylko Cetaphil MD balsam .

Cytat:
Jakieś leki dostałaś?
O, już doczytałam - podaj skład
Szalona . 1g maści zawiera: 1mg takrolimusu w postaci takrolimusu jednowodnego, wazelinę białą, parafinę ciekłą, propylenu węglan, wosk biały, parafinę stałą . Z tego co widzę, to stosuje się to jeszcze na łuszczycę i AZS.

Edytowane przez SdC
Czas edycji: 2012-03-29 o 19:40
Stary 2012-03-29, 19:32   #376
Malla
Nie depcze krokusów

SdC - masz skłonności do zapychania?
Cytat:
Malla, jeden klik dziennie z jednego IP?
1 klik co 5 minut, byle nie za dużo
Stary 2012-03-29, 19:34   #377
Ineso
Matka Smoka

Malla, och a myślałam, że będziesz mnie uwielbiać bo z trzech IP dziennie mogę klikać
Stary 2012-03-29, 19:36   #378
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
SdC - masz skłonności do zapychania?
Nie . Na szczęście, bo ten skład też mnie trochę zdziwił .
Stary 2012-03-29, 19:38   #379
Malla
Nie depcze krokusów

SdC - normalny dla lekarskich maści...
Cytat:
Malla, och a myślałam, że będziesz mnie uwielbiać bo z trzech IP dziennie mogę klikać
Ależ wielbię Cię stale i niezmiennie!

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-03-29 o 19:40
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:43   #380
Soline
Zadomowienie

Cytat:
Ale na co ten Clinique? Nie używam kosmetyków do twarzy z drogerii .
Na problemy z cerą. To są kosmetyki przygotowane przez lekarza, często polecane przez dermatologów.

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
ha! owłosione zarazki zaatakowały właścicielkę, która uznała że to hardzarazki ją napadły ha ha ha

a ja już oddycham i mówię tylko że kaszlę jak gruźlik i mam głos jak zza grobu
zdrowiej!

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Zwątpiłam do końca w Polską służbę zdrowia Byłam dziś po zaświadczenie że jestem chora w przychodni specjalistycznej - umawiałam się na nie pod koniec stycznia chyba (żeby lekarz rodzinny mógł mi wypisywać recepty) Kazali przyjść na 10, byłam o 9:50, jako.... 15 w kolejce Do gabinety weszłam o 12:30, z przychodni wyszłam o 13:15 (tyle dobrze że spirometria wyszła w górnych granicach normy ).

Ale nie o tym - dopóki chodziłam do doktorki prywatnie, buląc co 2 miesiące 100 zł (nawet jak potrzebowałam tylko recept) to było wszystko fajnie i cacy, w domyśle: przyjdź kochana do przychodni na 13-14 w poniedziałek, zrobimy badania szybciutko. I faktycznie wtedy wszystko trwało maks. 30 minut. Natomiast dzisiaj doktorka była wyraźnie zbulwersowana że przyszłam 'normalnie', zapisując się wcześniej w przychodni, bez wcześniejszej prywatnej wizyty I jeszcze mi się ochrzan o jakąś pierdołę dostał, ogólnie była dużo mniej miła niż zwykle To się nazywa wymuszanie na pacjencie prywatnych konsultacji...

Jedyny plus to to, że zmieniła mi 2 leki na 1, tzw. 2w1, najnowszy na rynku, który kosztuje na miesiąc tylko 5 zł, za tamte na miesiąc wychodziło mi ok. 18 zł po reformie
szkoda gadać. Cokolwiek nie zrobisz, to żeby poczuć się bezpiecznie, trzeba zapłacić. Pojedyncze przypadki są takie spoko, ale inaczej.. ehh. Jeszcze ten sam lekarz? przesada.

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Załapałam i kombinuję-bo gdybym chciała myć włosy rano, następnie je wysuszyć i wyprostować to chyba jednak sporo czasu by mi to zajęło Na dodatek lubię jak mi się włosy trochę od czasu do czasu pofalują....Jestem beznadziejnym przypadkiem, muszę myć włosy codziennie i już
Mam chociaż nadzieję, że zbytnio im to nie szkodzi
nie no, rano to tylko mycie + suszenie, prostownica ewentualnie drugi dzień, żeby te końcówki złapać i całość wyrównać
ale jak chcesz codziennie, to pewnie, co się będziesz tylko wtedy chyba jakichś łagodnych szamponów powinno się używać, nawet dla dzieci albo specjalnie do częstego mycia. Wiesz coś o tym?

Mall

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people

Edytowane przez Soline
Czas edycji: 2012-03-29 o 19:44
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:43   #381
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze. Jak bardzo klasyczne ma to być? Czy ma obnażać jakieś polskie wady, pokazać szlacheckie dzieje? Epika czy dramat?
Nie ma konkretnych wymagań Właściwie to już jej coś poleciłam, ale byłam ciekawa jakie byłyby Wasze propozycje.
Stary 2012-03-29, 19:45   #382
Soline
Zadomowienie

zielona ja nic nie mogłam wymyślić chociaż może jakaś nowelka Prusa? "Kamizelka" była dobra.

Do pracy rodacy!

I shoot photos not people
Soline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:45   #383
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Na problemy z cerą. To są kosmetyki przygotowane przez lekarza, często polecane przez dermatologów.
Wiem, ale im nie ufam . Zresztą dzisiaj się okazało, że moje problemy z cerą wynikają z choroby, więc kosmetyki pozostaną bez zmian raczej.
Stary 2012-03-29, 19:47   #384
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
zielona ja nic nie mogłam wymyślić chociaż może jakaś nowelka Prusa? "Kamizelka" była dobra.
Nie straszmy jej naszym pozytywizmem pesymistycznym

A poważnie - chyba wybór jest ograniczony, bo nie wszystko jest przetłumaczone?
Stary 2012-03-29, 19:49   #385
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka też od razu powiedziała, że nowele, bo nie są zbyt długie Ale z tego, co widzę, ta dziewczyna to wprawiona czytelniczka, więc podsunęłam jej opasłe tomiszcza
Stary 2012-03-29, 19:50   #386
Ineso
Matka Smoka

https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...rs-Skarb-Matki

mszpilka - weź udział w konkursie, a wygraną przekaż mnie
Stary 2012-03-29, 19:52   #387
nicRu
maszyna, nie człowiek

Malla, ekg nie da sie zrobic w przychodni? Nawet w mojej nijakiej się da, zdziwiłąś mnie... Ale szpitalem nie, juz nie takie cyrki widzialam
Stary 2012-03-29, 20:05   #388
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
nie no, rano to tylko mycie + suszenie, prostownica ewentualnie drugi dzień, żeby te końcówki złapać i całość wyrównać
ale jak chcesz codziennie, to pewnie, co się będziesz tylko wtedy chyba jakichś łagodnych szamponów powinno się używać, nawet dla dzieci albo specjalnie do częstego mycia. Wiesz coś o tym?
Tylko, że jak wysuszę włosy suszarką to wyglądają nieciekawie-ni to proste, ni falowane...o dokładnie tak wyglądam-

Stosuję różne szampony-aktualnie używam jakiegoś z Alterry, z YR i jeden Nivea Widzę że taka różnorodność im służy Chyba
OneMoreDress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 20:12   #389
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Tylko, że jak wysuszę włosy suszarką to wyglądają nieciekawie-ni to proste, ni falowane...o dokładnie tak wyglądam-

Stosuję różne szampony-aktualnie używam jakiegoś z Alterry, z YR i jeden Nivea Widzę że taka różnorodność im służy Chyba
A może zakładaj po wysuszeniu 2-3 papiloty te ze zbitej gąbki? Ja czasem nakładam - robią się takie ni to loki ni to fale.
Ja codziennie myjesz to przynajmniej co drugi raz powinnaś łagodniejszym szamponem, bez sls i alkoholu, np. babydream.
Stary 2012-03-29, 20:32   #390
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Mistrzyni - przypomniało mi się, że u hiper widziałam ostatnio scrub do ust, podobno do kupienia w Pl. A Ty chyba kiedyś poszukiwałaś?
Tak, dostałam do testów taki zestaw http://www.urodomania.com/natural-pr...th=150_181_194, fajna sprawa. Korci mnie też ten scrub z TBS Brunetka o nim opowiadała

Cytat:
Hiper,
polecasz te pędzle Real Techniques? będziesz zamawiać? chętnie wyposażyłabym się w jakiś porządniejszy zestaw pędzli do makijażu oczu głównie (ewentualnie coś do konturowania twarzy), no i nie wiem czy jeszcze jutro wybierać się do Sephory i wymienić ze 2 stare pędzelki (chociaż też nie wiem jakie) czy zamowić jakiś zestaw z iHerb na przykład. te RT albo Eco Tools, co polecasz? nie mam tylko karty kredytowej
Pisałam na blogu, że pierwsze wrażenia średnie. Ale im dłużej ich używam tym coraz bardziej się do niego przekonuję (testowałam je ostatnio na Ineso i wyjątkowo wygodnie mi się nimi posługiwało), więc na pewno będę składać na nie zamówienie na iHerb
EcoTools są ok, ale tylko ok. Fajne mają zestawy podróżne, jednak jako podstawowe pędzle średnio się spisują (zwłaszcza, że chcesz jeden porządny zestaw). Mogę Ci przecież kupić, nie ma problemu

Cytat:
Obawiam się, że hiper ma już te pędzle .
Mam i chcę więcej

Cytat:
no to jak ma to może coś polecić a kogoś do zamówienia może bym znalazła

chociaż zestaw do oczu z EcoTools jest dużo tańszy niż z RT
Tańszy, ale biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości to stanowczo wygrywa RT

Cytat:
Hiper ma te pędzle i gdzieś tutaj wspominała, że nie powalają. Na pewno poleci Ci Maestro, bo ja muszę zamówić pędzel do maski (bo poprzedni zepsułam pozwalając zaschnąć na nim algom) oraz do eyelinera (bo tak się kończy wizyta u hiper)
Maestro są świetne, ale żeby skompletować porządny podstawowy zesta trzeba wyłożyć z 200 zł. Tu za 200 zł mamy 3 zestawy

Cytat:
Ja codziennie myjesz to przynajmniej co drugi raz powinnaś łagodniejszym szamponem, bez sls i alkoholu, np. babydream.
Ja babydream pokochałam miłością tak głęboką, że sięgam po niego codziennie (plus 1 raz w tygodniu po taki co ma SLS)

Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Czas edycji: 2012-03-29 o 20:34
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości