|
|
#2851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
Moje zaplanowane (czyscimy lodówkę ) R:przedposiłek: pomarańcza (o 6 rano, potem wróciłam spać) I: owsianka z mango II: serek homo z garstką słonecznika III: Roladka z piersi kurczaka, szpinku i łyżeczki mascarpone, resztki sałatki greckiej IV: nalesnik z tym co zalega w lodówce , czyli pewnie: pomidor, papryka, sałata, tuńczyk, korniszonyV: twaróg z warzywami jw |
|
|
|
|
#2852 |
|
Raczkowanie
|
sorki, że tutaj, ale to w końcu też tyczy się jadłospisu więc pytam
ile powinnyśmy pić wody na dzień?? wydaje mi się, że za mało piję i być może dlatego słabo chudnę..
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsza eReczka
Rano: szklanka wody z cytryną Ś: duuuuuuża owsianka na mleku z mieszanką(pół serka wiejskiego, z 3 łychy jogurtu, trochę twarogu chudego - resztki ) serów, bananem, płatkami migdałowymi i garścią płatków kukurydzianychIIŚ: kromka chleba wieloziarnistego z odrobiną cammembert'a (wiem, że nie powinno się na R, ale jem BARDZO rzadko taki ser ) i szynką drobiowąTF 55 fire EZ O: pierś z indyka z parowaru z fasolką szparagową P: twaróg chudy z łyżeczką miodu, siemienia lnianego, otrębów, łyżką ziaren słonecznika K: jajko na twardo, z pomidorem, bazylią i dipem czosnkowym(jogurt naturalny, pieprz, czosnek) wieczorem może jeszcze pokręcę HH +woda, herbatki
|
|
|
|
#2854 |
|
Zadomowienie
|
woda raczej nie ma ma znaczącego wpływu na spalanie tłuszczu, po prostu łatwiej pozbywa się toksyn, no i im więcej pijesz tym nie zatrzymuje Ci się w nadmiarze w organizmie (paradoks, ale im mniej pijesz tym bardziej organizm przestawia się na 'magazynowanie'). butelka 1,5l dziennie spokojnie powinna wystarczyć
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam pytanie trochę poza... płatki kukurydziane na r nawet rzadko i w małej ilości odpadają? (typu corn flakes) Czy można czasami?
|
#2856 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za ocene
![]() Musli z Sante niedosladzane. W obiadowych warzywach byly ziemniaki i jakos ryz mi juz nie pasowal A slodzik wiem, ze syf, kolezanka w pracy tak zachwala to ciastko i sprobowalam, ale nie zamierzam wiecej powtarzac tego doswiadczenia, niezbyt mi smakowalo.Przy okazji wrzuce dzisiejsze R, moze ktos oceni ![]() I: owsianka: 4 lyzki platkow, 2 otrab, maly banan, 1/2 opakowania wiejskiego (100g), lyzeczka kakao Decomoreno. II: buleczka zytnia na pol, obie polowy grubo posmarowane twarozkiem domowym: na pierwszej 3 plastry filetu z indyka i pomidor z cebula; na drugiej ogorek z cebula. III: powtorka z wczoraj czyli piers z kurczaka duszona w przecierze z 1/2 op. warzyw z suszonymi pomidorami. IV: salatka z pekinskiej, ogorka, pomidora, cebuli, lyzki kukurydzy, 1 jajka i 1/2 op. tunczyka w sosie wlasnym. V: bedzie 1/2 makreli plus pomidor z cebula. Woda, kawa razy 3, wieczorem pojezdze na rowerku pewnie 30-40 minut. Moze byc?
|
|
|
|
#2857 |
|
Rozeznanie
|
Moje U ( przy aktywności = rowerem do i ze szkoły - razem 6km, spacerek z psem - nie za długi) :
śniadanie : miseczka zdrowego błonnika, otrąb i pł.owsianych ze szklanką ciepłego mleka, jabłko, kromka razowca z dżemem, kawa zbożowa Szkoła : jogurt pitny śliwkowy 400g - 2 kromki razowca z masłem i żółtym serem - jabłko Obiad: talerz kapuśniaku, parówka z ketchupem i kromka razowca po : wafel ryżowy i jabłko Kolacja : jogurt naturalny - 180g z 100g chudego twarogu - do tego parę kostek mrożonego szpinaku, surówka z marchewy i ćwiartki selera Ujdzie ? Kurczę boję się trochę , że przytyję od tego nie ruszania się ![]() Miał ktoś z Was naciągnięte ścięgno achilessa? Bo kurczę ja chcę znowu biegać , jeżdzić na rowerze itd. , a zastanawiam się kiedy noga dojdzie do siebie. |
|
|
|
#2858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak masz scięgno naciągniete to ja bym ci na rowerze nie radziła jezdzić bo sobie jeszcze tylko krzywde zrobisz i wszystko przedłużysz... |
|
|
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
tylko rodzice nie mają mnie czasu zawieść na przystanek, a mniej mnie boli jak jadę niż idę...
|
|
|
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
rozumiem ale mimo wszystko to bardziej szkodzi...ja miałam z tym problem i lekarz nalegał żebym ograniczyłam ruch do minimum... wiesz to jest najwiękwsze i najmocniejsze ścięgno jakie mamy...ja do tej pory przy bieganiu czasami odczuwam ból
|
|
|
|
#2861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ile czasu zajeł Ci powrót do normalnej aktywnościa i nie jem za dużo ? Bo nie chcę przytyć przez to że nie mogę ćwiczyć
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P: ( chyba jest lepiej ;>)
Ś: kaszka manna na mleku z bananem i dżemem wiśniowym(pycha!), herbata z miodem i cytryną nutridrink , kawa z cukrem IIŚ: bułka włoska z szynką , ogórkiem , pomidorem i szczypiorkiem , kromka chleba pszennego z serkiem śmietankowym , herbata z miodem i cytryną O: ( bez zupy niestety - mama odgrzała z wczoraj ale okazało się , że już jest nie dobra i musieliśmy wylać) Ziemniaki ( więcej niż zwykle ), kotlet schabowy , marchewka gotowana , buraki , ogórki konserwowe ,szklanka soku jabłko-mięta P: jogurt naturalny z brzoskwinią i płatkami fitness K: planuje bułke pszenną z szynką, sałatą , pomidorem , ogórkiem i szczypiorkiem ; kromkę chleba pszennego z serkiem śmietankowym ( zasmakowało mi II śniadanie ); herbate z miodem i cytryną Dodam że dzisiaj cały dzień praktycznie leże w łóżku bo kiepsko się czuje . Chyba jest dobrze co ? |
|
|
|
#2863 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś oceni moją dzisiejszą R: (mam nadzieje, że poprawiona...czuje się jak na U )
I śniadanie: jajecznica z jednego jaja na łyżeczce oliwy z pieczarkami + 3 kromy chleba żytniego z pomidorem + trochę podjedzonego ananasa II śniadanie: pojemniczek spory ananasa z migdałami i pół dużej kromki chleba żytniego (nie miałam jak wcisnąć białka) kawa ![]() Obiad: duża szklanka makaronu + kilka plastrów sera capri + kilka łyżek twarogu mielonego z chrzanem + papryka trening: trochę siłowego + 15 min rowerka po treningu: dwa kawałki jabłka, kilka łyżek jogurty greckiego i dwa plastry szynki Kolacja: ze 100 g szynki + garść ziemnych orzechów Edytowane przez Cammila123 Czas edycji: 2012-03-29 o 18:29 |
|
|
|
#2864 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2865 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() myślisz, ze cale życie będziesz codziennie ćwiczyc?
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba nawet dobrze że naciągnełam to ścięgno. teraz przynajmniej przekonam się , że niećwiczenie nie zabija
|
|
|
|
|
#2868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2869 | |
|
Rozeznanie
|
zapraszam to zrobie powtóreczkę ;D
ps. kolacja jednak była inna bo mama zrobiła grzanki z bagietki- z pieczoną wędliną i szczypiorkiem oraz z camembertem i suszonymi pomidorami ![]() Dzisiejsze U I twaróg zmiksowany z pomarańczą do tego mieszanka płatków i prażone nerkowce II bento w składzie - grillowana polenta na pikantnie, pocięta w małe trójkąciki, wędzony łosoś ( to co miało byc na kolacje hah) pomidor i ogórek III kurczak pokrojony w kostkę i podsmażony z warzywami meksykańskimi, sosem pomidorowym i pikantną mieszanką przypraw do tego kasza gryczana z prażoną kukurydzą ![]() IV budyń czekoladowy bez cukru posypany poppingiem amarantusowym i kokosem, pomarańcza ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() Przepis prosty: banana kroję w plasterki a pomarańczę na małe kawałeczki (po kilka odkładam do dekoracji) - wszystko miksuję razem z odrobiną soku z cytryny, dodaję zależnie od tego co mam w lodówce - troszkę ubitej śnieżki/serka homo/mascarpone - mieszam i posypuję gorzkim kakao, orzechami
|
|
|
|
|
#2870 |
|
Rozeznanie
|
haha
no wiesz ja zazwyczaj sporo ćwiczę więc dla mnie to bardzo mało ![]() a na jutro załatwiłam sobie podwózkę do szkoły i ze szkoły , żeby nie nadwrężać nogi może wtedy szybciej wrócę do formy
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-03-29 o 20:31 |
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Pozwólcie że się wtrącę z pytankiem
![]() Czy tatar (mięso wołowe) + zółtko jaka + ogórek kiszony + cebula ujdzie na Redukcji ?? |
|
|
|
#2872 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U/ lekkie P? Bardzo proszę o oceny i porady.
sniadanie: duży talerz warzyw: brokuły, kalafior, pomidor, papryka, rzodkiewka, sałata+ kromka razowca podpieczona w tosterze; kawa z mlekiem w szkole( mało lekcji): banan, jabłko obiad: pół woreczka kaszy gryczanej, spora porcja potrawki z kurczaka - jabłko, serek wiejski 1h ABT kolacja: ogromniasta buła ze słonecznikiem z pasztetem/ masłem i szynką/ warzywa; danio brzoskwiniowe - chrupię marchewki co myślicie? |
|
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie.
Śniadanie 7:30 * owsianka na chudym mleku z budyniem waniliowym, koktajlem owoców w lekkim syropie (truskawki, jeżyny, wiśnie, czarne porzeczki) i orzechami włoskimi * kawa zbożowa z przyprawą do szarlotki II Śniadanie 11:30 * 4 wafle ryżowe wieloziarniste z serkami śmietankowymi (chrzanowy, czosnkowy, bazyliowy) i rzodkiewkami * herbata owocowa Na uczelni 15:00 * jabłko * kefir owoce leśne Obiadokolacja 18:00 * gotowany kawałek szynki z 60g kaszy gryczanej i parowanym kalafiorem * zielona herbata Po drodze do picia jeszcze: woda, witaminy musujące, zielony rooibos. Późnym obiadem nasyciłam się na tyle, że kolacji żadnej już nie zmieszczę, a i tak pewnie niedługo pójdę spać, bo jutro bardzo ciężki dzień
Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-03-29 o 21:19 |
|
|
|
#2874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlaczego tak skromnie na śniadanie a więcej na kolacje? proporcje powinny być odwrotne a najlepiej lekko zrównoważone, tu masz wykaz którym można się sugerować przy ustalaniu kaloryczności: śniadanie: 25% II śniadanie: 15% obiad: 30% podwieczorek: 10% kolacja: 20% twoje śniadanie ma mniej niż 10% ale to zależy od Ciebie, ja np. nie lubię jeść dużego obiadu i wolę zjeść duże śniadanie żeby mieć energię i nie 'chrupać marchewek' niczym królik między posiłkami ale jeśli smakują Ci same marchewki to okpo takiej kromeczce chleba z warzywami to raczej po dwóch godzinach bym zemdlała..
'cause I wouldn't know where to begin.. Edytowane przez Bellamy Czas edycji: 2012-03-29 o 21:22 |
|
|
|
|
#2875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śniadanie zdecydowanie zbyt skromne, mogłyby być ze 3 kromki z masłem, serem, wędliną, do sałatki majonez...żeby zjeść coś konkretnego, a nie warzywa popchnięte kromką chleba. Posiłek w szkole również jest bardziej przekąską, mogłaś do tego jakiś jogurt pitny wypić, zjeść batona musli, drożdżówkę. Obiad i podwieczorek tak samo- skromne. Jedynie kolacja ujdzie, ale po kolacji też mogłoby wpaść coś konkretniejszego, niż marchewki. Tyle ode mnie.
|
|
|
#2876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podbijam |
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak już tak się dziś udzielam to i ja wstawię U :p I woda z cytryną kasza jęczmienna(ok 60-70g) z jogurtem nat, bananem, łyżką miodu, łyżką pestek słonecznika i cynamonem II. ok 150g tłustego twarogu ze śmietaną, rzodkiewkami i szczypiorkiem, kromka żytniego na zakwasie z masłem III. zapiekanka (ziemniaki, kurczak, dużo żółtego sera, sos śmietanowy), groszek konserwowy, ogórki kiszone IV. dwie kromki razowego ze słonecznikiem z masłem, polędwicą i ketchupem; rzodkiewki; starte jabłko z marchewką i oliwą +herbaty i woda
|
||
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
U|P
1. duża parzona kawa z mlekiem, bułka pełnoziarnista z serkiem wiejskim, truskawkami; resztka wiejskiego z wkrojonymi truskawkami, fruktozą, poppingiem z amarantusa i otrębami banan 2. mały obwarzanek z sezamem, podwójna maślana buła, czarna kawa 3. zupa pomidorowa z makaronem, marchewką 4. klopsiki gotowane drobiowe, ziemniak, buraczki, surówka z marchewki, pora, jabłka itd. kilka drinków, piwo, porcja lodów wiśnia & advocat
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2880 |
|
Zadomowienie
|
Proszę powiedźcie jak jeść, jak ćwiczyć, by odzyskać okres, by stracić na wadzę, by zajść w ciążę. obecnie mam nadwagę wywołaną kompulsami. z wagi dla mnie idealnej 163 wrostu 53 kg doprowadziłam się do 72 kg. teraz 40 byłam na diecie straciłam do 65 kg po czym cwiczyłam po 2 h dziennie, nie mam okresu, po czym nie wiem jak zrezygnować ze schematów, schudnąć przy tym, odzyskać okres i zajść w ciążę. nie wiem nawet jak jeść- by było ok.
BŁAGAM O POMOC PROSZĘ> JESETEM ZDESPEROWANA I CHCĘ SOBIE POMÓC> nie wiedziałam gdzie napisać, a tu wchodzi najwięcej dziewczyn
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

) R:
) serów, bananem, płatkami migdałowymi i garścią płatków kukurydzianych

a ile czasu zajeł Ci powrót do normalnej aktywności