|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
, a wyznanie miłości było? bo przy moim było ![]() niestety- dzisiaj bardzo ciepło w domu a stół w kuchni (gdzie doniczka z różą stała) jest blisko kaloryfera więc własnie te róże reanimuję i mam nadzieję, że zdążę nim Tz wróci... a ten Twój kawiat piękny! o pędzelkach miałam pisać, że jak życie znam jednego używasz ![]() my mam swojskich jajek dostatek a i tak najbardziej lubię te z tesco... powoli się przyzwyczajam- w dzieciństwie tylko swojskie jadłam- potem mi się poprzestawiało a teraz sklepowych nie kupuję bo nie nadążamy swojskich jeść...(moja Mama ma ponad 20 kur a Teściowa 60 )więc grzech byłoby swojskie wyrzucać a w sklepie kupować...mój żołądek się już trochę uspokoił, robię postną sałatkę na jutro bo kapłam się, że chłop nie ma co wziąść do pracy, chociaż znając życie przyjedzie zaraz i przywiezie jakieś rybne zakupy
|
|
|
#1742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
ale ta jego babka pachnieeee. wykończy mnie raczej kwiatek był przy okazji zakupów pieczeniowych, a nie jako wyraz miłości, czy cuś ![]() hehe, ale co dziennie inny zestaw tych podstawowych... bo na tym mieszkaniu schną (na poprzednim dwa dni były konieczne), a piorę po każdym użyciu (oprócz kabuki, bo tego drania co 3-4 dni, bo długo schnie)... Cytat:
Ja lubię, że te z marketu są sterylne; TŻ się zawsze wstydzi, że od jego babci zawsze takie obsr..ne dla mnie to walor i świetne świadectwo autentyczności, żadne 0, 1 czy inne pierdoły ze stempla
|
|
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że żołądek Ci się uspokoił ![]() Cytat:
może jednak sobie przygotowuje teren pod coś większego ;p
|
|
|
#1744 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
- upiekę jutrokolekcja piękna, ale odwyk to dobry pomysł dopatrzyłam się srebra - pijesz? oglądacie Gesslerke? |
||||
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo skorupka nie jest idealnie szczelna (jak się kuraczek rozwija to potrzebna jest wymiana gazowa) i jak się jajo umyje to traci ochronę i naturalną barierę umyte jajko jest bardziej podatne na wniknięcie bakterii ![]() nie myte jajka górą oczywiście mówimy o przechowywaniu :P jak chcecie zjeść to umyjcie
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-03-29 o 21:47 |
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
oglądam
jak jej fanka ![]() co do srebra - nie piję. Boję się. Kosmetyczka nakazała używać jak toniku. I muszę powiedzieć, że jest lepiej... ale nie wiem czy to ten preparat czy inne bezeceńctwa ![]() Ale to moje drugie, więc się boję przerwać kurację ![]() heh wiem że odwyk potrzebny. Ja chcę tylko Twojego efektu tego wszystkiego! Cytat:
dzięki biolożko
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-03-29 o 21:52 |
|
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
a ja oglądam perfekcyjną panią domu wydanie pl na tvn style
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
równo. makabra.
ja mam tylko standard TV
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
hehe podbudowuję się
bo okazuje się, że mam czysto w mieszkaniu w gruncie rzeczy i takich skarbów jak oni w tych domach mają to ja u siebie nie znajdę
|
|
#1751 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Mamy małą dwuosobową kanapę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...03/#/S49873760 i oglądaliśmy sobie 'kuchenne rewolucje' w czwórkę. Musiało to wyglądać komicznie, ja z Julkiem na kolanach, tz a między nami Pestka, która tyłek miała na moich nogach a resztą przytulała się do tż. Szkoda, że nie było nikogo kto mógłby nam zdjęcie zrobić
zmykam spać, dobranoc Cytat:
) mam ich mnóstwo a jak się uprę to ciągle jedna w ruchu a dziś widziałam genialną w limonkowym kolorze i już chorują swoją drogą muszę je zliczyć i przejrzeć i może uda mi się powydawać jakieś ![]() Cytat:
hihihihi, ale szał by był ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A Julek już ćwiczenia lubi, śmieje się do mnie podczas i stęka sobie. Dziś obsiurał przewijak. Cebula zdjedzona, jutro może uda mi się kupić ten owies (myślicie że w realu będzie? ile tego kupić? paczuszkę?) Cytat:
![]() Cytat:
mi gin od razu powiedział, no i już się truję tabletkami...Cytat:
)
|
||||||
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie co znalazłam http://allegro.pl/lamaze-grzechotka-...234974965.html
zmykam spać Jutro znowu wizyta u pani rehabilitatki ![]() http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/S...ka-sypana.html proszę, ja jutro pewnie też zrobię ![]() ja oglądałam, kobieta jakaś nie teges ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale te co do nas posyła to i tak zawsze wilgotną ściereczką przeciera ![]() inutil- trzeba było automat w aparacie ustawić- byłoby piękne zdjęcie brawo dla Julka za ćwiczenia owies to najlepiej u chłopa na targu kupić- o ile sprzeda miarkę bo może tylko workami sprzedawać ![]() ja to chyba mam owies w piwnicy w ilościach dostatecznych ![]() muszę Mamę zapytać bo niezorientowana jestem a jak nie to Tz poproszę aby przywiózł troszkę, najlepiej wysypać na wilgotną ziemię w doniczce, ewentualnie delikatnie ziemią przypruszyć - aczkolwiek zboże się raczej sieje nie sadzi , ja nałożę na 1-2 dni reklamówkę na doniczkę aby szybciej zaczęło kiełkować ![]() grzechotka- padam - jak Kasia będzie już z nami to chyba taką zamówię
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-03-29 o 23:30 |
|
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
owies można też czasem spotkać na działach dla zwierząt w supermarketach albo w zoologicznym
![]() jako ziarenka w przeźroczystych woreczkach przeznaczone dla gryzoni ![]() ooo prosz np taki http://www.agam.org.pl/?512,hp-owies-do-skielkowania
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-03-29 o 23:36 |
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil
Świetna kanapa , nie macie samowyzwalacza w aparacie ? fajnei to musialo wygladac Jak dieta /karmisz ? Świetna grzechotka - panda wstałyśmy zbieramy się , idę na miasto za butami, pochwalę się jak wrócę |
|
|
|
|
#1756 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Bomba ta grzechotka, nie jednej z nas by pasowała dla dzieciątka ![]() Z owsem od chłopa czy tym z zoologicznego uważajcie, bo on nie wschodzi tak szybko a czsaem wiele ziaren nie chce puścić trawki. Przerabialam to nie raz. Jak dostaliśmy kiedyś wór wiejskiego owsa od jednego z rodziców i śmiałysmy się jak głupi do sera z radości a potem przeba było oczami świecić jak takie ogryzki wyrosły ![]() Ja dziś idę na zakupy Mam nadzieję, że owies dostane i nową palmę trzeba nabyć.
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Berbie - już w pracy ? Zbieram dziewczyny.
|
|
|
#1759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
celna uwaga.
Cytat:
![]() Cytat:
także problem przerabiałam. i też parę lat...szkoda... ale obrazek faktycznie fajowski! Cytat:
i dużo dostaję... heh ale też dużo rozdaję.A masz jakieś preferencje torebkowe?! Cytat:
w ogóle hitem wśród dzieciaczków jest memlanie wszelkich metek. Chciałam odciąć z maty matkę, to rodzice mnie z hukiem powstrzymali i mówili - patrz co się dzieje. Faktycznie. Półroczniak bezbłędnie odnalazł w gąszczu rozpraszaczy metkę
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...awki-z-metkami ooo prosz a tu pan metka http://www.akpolbaby.pl/od-urodzenia...361068327.html
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Szykuje się dziś piękna pogoda, w końcu nie ma wiatrów ![]() A zabawne, bo na jutro zapowiadają śnieg hehe
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry!
a ja ani maniaczka kosmetykow, ani torebek.....za to szalików i pasków i broszek mam tego troche co do jajek-my nie mamy skad brac swojskich u nas słonko swieci, ale zbieraja sie brzydkie chmury no i temp. niska |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja świruje od 6 lat... wcześniej miałam jeden podkład, tusz i puder Yardleya ![]() cała szkoła średnia to były chustki oraz kolczyki. mam przyjaciółkę, której nie widziałam dwa razy w tych samych ciuchach a ja chodzę w dwóch spódnicach na zmianę (heh kosmetyki to pewnie jakaś kompensacja tego, że nie znoszę kupować ciuchów... kosmetyki nie są w rozmiarach S czy XXXL - no dobra czasem są )Moja teściowa ma świra na punkcie domu. Remonty, meble, dodatki... Moja matka kiedyś dostała od rodziców kasę na porządny płaszcz i przyjechała z dwoma siatami książek
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-03-30 o 09:51 |
|
|
|
|
|
#1765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pochwalcie się dziewczynki do czego macie słabość ![]() Hehehe... ja chyba do niczego..
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
No to faktycznie szkoda, bo bym sobie chętnie na taki piękny obrazek popatrzyła. A Pestka jak reaguję na Julka? Jak w ogóle ich sobie przedstawiliście? A grzechotka niezła ![]() Berbie jak tam wasz monitoring w pracy? Podglądają Was? Dziewczyny co robicie na święta do jedzenia? Chodzi mi głównie o śniadanie? Nie wiem czy w tym roku nie będziemy sami, więc kombinuję powoli
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Amilcia to tak jak ja, nic mi do głowy nie przychodzi
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam napisać - Pani piękna kolekcja!
Ja mam jeden karton zawalony mazidłami a co ciekawe połowy z tego nie używam lub używam rzadko - ale jestem spokojna, że "są". Teraz, jak jestem opalona to w użyciu jest tylko eyeliner, tusz i czasem brązujący puder sypki - na policzki tak dla podkreślenia kolorku opalenizny
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też odsypia nockę. W pewnym momencie zaczyna się śmiać i mówi "Ty jednak żyjesz!!!!
![]() ![]() " (przez sen oczywiście). Mam nadzieję, że żadna lafirynda mu się nie śni ![]() Amilciu, broszek akurat nie mam aż tak dużo (dwa kwiatki i motylka), ale nie miałabym oporów przed zakupem kolejnej, gdyby mi się jakaś spodobała ![]() jak znajdę chwilkę, to zrobię zdjęcie ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- aha, Inutil - ja w realu to nawet rzeżuchy nie znalazłam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

, 

raczej kwiatek był przy okazji zakupów pieczeniowych, a nie jako wyraz miłości, czy cuś 

potaniały te podkłady na allegro, muszę się zebrać i zamówić/
- upiekę jutro
bo skorupka nie jest idealnie szczelna (jak się kuraczek rozwija to potrzebna jest wymiana gazowa) i jak się jajo umyje to traci ochronę i naturalną barierę
umyte jajko jest bardziej podatne na wniknięcie bakterii