U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 20:51   #3001
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domku
.

Cytat:
mój mały Wampirek śpi od 3 godzin normalnie aż mi dziwnie i co chwilę zaglądam do kołyski sprawdzić czy z Ewelinką wszystko ok.
Jednak pierś czyni cuda! (czasem).
Nie wiem czy wybudzać ją na karmienie, bo zebrało mi się pokarmu akurat na jedną porcję, nie chcę póki co odciągać.

Ach, i dziś pierwszy raz poczułam przyjemność z karmienia piersią. Zagojone brodawki i ćwiczenia z laktatorem ładnie przygotowały moje piersi do karmienia Oby tak dalej, będę naprawdę szczęśliwa!
powiem z doswiadczenia doswiadczonej matki

my wieczorami wybudzamy, zwykle przewijaniem, potem mycie i ubieranie (jedno wielkie darcie ) i znow cyc, a potem juz do lozeczka na sen nocny..

tylko w nocy nie wybudzam, chociaz niekiedy budzi mnie cieknace mleko
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
śpicie, jecie czy rodzicie ?
karmimy i usypiamy dzieci

i robimy selekcje zdjec zrobionych przez dziadka (670 przez 4 dni )
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam jadłaś dziś coś ostrego. Czytałam, że nie można nic ostrego jeść jak nie chce się mieć zgagi.

Ja już kilka dni zgagi nie mam . Ale też odstawiłam żelazo. I mniemam, że to dzięki temu.
pewnie dno macicy tez juz ci sie obnizylo

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

w koncu udalo mi sie tez nadrobic zdjecia i

wszystkie brzuszki super,
wszystkie pociechy i te malutkie i te starsze cudowne
a wyraz dumy i szczescia na twarzach rodzicow bezcenny

Karolca, a czy wy nie powinniscie zapinac fotelika tylem do kierunku jazdy?
Stary 2012-03-29, 20:52   #3002
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Jeszcze jest opcja karmicie i zmieniacie pieluchy
no w sumie racja

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
wiem co czujesz

na mnie wiadomości od lekarza podziałały jak kubeł zimnej wody... i olewam wszelki ból... z tym, że ja mam generalnie jeszcze 4 tygodnie do terminu a Ty troszkę ponad tydzień
cieszę się, że teraz bede sobie czekać 2 tygodnie na ktg a później tydzień na CC... lepiej czuje się psychicznie jak wiem co mnie czeka (nie myślę o ewentualnej niespodziance)... nie zazdroszczę Ci tego codziennego teraz pytania " weźmie mnie dzisiaj czy nie weźmie?"
ehhh ten finish jest STRASZNYYYY

a tak poza tym to wrzuciłam kilka fotek na maila
poza tym dzisiaj mieliśmy śmiechu z mężem bo co chwile były zerkania na mój brzuch w galerii i na ulicy jakbym kosmitką była
zazwyczaj były to kobiety i tak "dyskretnie" zerkały z przestraszoną, niedowierzającą miną
no właśnie te codziennie pytanie czy urodzę dziś czy może jeszcze nie jest straszne. I ta cała końcówka yhhh
TŻ biedny już widzi jak się męczę

ślicznie wyglądasz i duży masz ten brzuszek a Synek jaki przystojniacha

ja chyba też jutro dodam jakieś foto

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
karmimy i usypiamy dzieci

i robimy selekcje zdjec zrobionych przez dziadka (670 przez 4 dni )

łooo matko 670 zdjęć

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 20:56   #3003
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczynki
Rybka trzymam kciuki abyscie szybko wrocily do domku i aby wszystko bylo ok.

Karolca super ze jestescie juz w domku.

Karo powodzenia!!

Konia super ze ok po wizycie.

byla dzis u nas health visitor, odpowiednik pielegniarki srodowiskowej tak mi sie wydaje. i powiedziala ze bialy nalot jesli dzidzia ma w ustach lub na jezyku to osadzajace sie mleko lub zlapala infekcje ode mnie przy porodzie, i teraz mam zagadke, mam sprawdzic czy to schodzi jak palcem pociagne po jezyku, jesli schodzi to mleko jesli nie to infekcja, i chyba wybiore sie z tym do lekarza, bo jesli to infekcja, to nie jest grozne dla malej , ale z czasem moze powodowac bol przy jedzeniu i nie bedzie chciala jesc.jesli to infekcja to malutka mialaby lek i ja tez masc na sutki.

Hania dobila w koncu do swojej wagi urodzeniowej 2990g wazyla dzis. wczoraj byla aktywna od 19 do 1 w nocy, nakarmilam ja i od 1:30 spalysmy do 7 rano.
dzis ma dzien leniuszka,wybudzanie na jedzenie nie pomaga, wiec noc bedzie ciekawa.
kupilam dzis reczny laktator TT, bo elektryczny mnie wkurza troche.Wy sciagacie takie ilosci pokarmu tak szybko, a mi 30ml zajmuje 20 min recznym albo elektrycznym laktatorem.takze u mnie sie nie przelewa.

pojechalam sobie dzis sama do miasteczka do przychodni zarejestrowac malutka, Tz zostal z nia w domu, ale oczywiscie on aspala caly czas, pierwszy raz od 2 tyg bylam bez niej, jak bylo dziwnie tak szybko biegac po tesco bez brzucha i tak swobodnei sie poruszac

Zagladam rzadziej, bo ogolnie wlaczam kompa dopiero wieczorem, tak nam szybko dzien mija ze nawet nie wiem kiedy.

Pieknosci na mailu

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-03-29 o 20:57
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:03   #3004
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zmykam obierać ziemniaki i gotować dla TŻta na obiad bo przed 23 wraca z pracy no i już chyba nie wejdę

wypije kakao

dobranoc Wszystkim

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:15   #3005
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
byla dzis u nas health visitor, odpowiednik pielegniarki srodowiskowej tak mi sie wydaje. i powiedziala ze bialy nalot jesli dzidzia ma w ustach lub na jezyku to osadzajace sie mleko lub zlapala infekcje ode mnie przy porodzie, i teraz mam zagadke, mam sprawdzic czy to schodzi jak palcem pociagne po jezyku, jesli schodzi to mleko jesli nie to infekcja, i chyba wybiore sie z tym do lekarza, bo jesli to infekcja, to nie jest grozne dla malej , ale z czasem moze powodowac bol przy jedzeniu i nie bedzie chciala jesc.jesli to infekcja to malutka mialaby lek i ja tez masc na sutki.
infekcje jeszcze mozna rozpoznac po tym, ze przy okazji pupa jest podrazniona i czerwona (bo to infekcja calego ukladu pokarmowego)

ja w sumie tez mam z tym zagadke, bo ten nalot jakos nie bardzo schodzi palcem, ale znow Rita ma pupe ladna... z drugiej strony ja walczylam przeciez z grzybica, wiec mogla sie zarazic podczas porodu...

no ale w poniedzialek mamy kontrole u pediatry, to sie dowiem
Stary 2012-03-29, 21:22   #3006
MoniaHan
Wtajemniczenie

Mala co Twoich pytan:
- na pupke uzywamy bepanthen,
- Hania chrumka przy jedzeniu, swista itd.
- troche sie martwie bo ma chyba zablokowany nosek troche, cos jej tam swissta, kozek nie widac, moge uzywac spray ale jeszcze nie probowalam, dzis pielegniarka pokazala jak masowac od kacikow oczek przy nosku i na policzki.

a w maju jestesmy zapisane na 4sesje masazu dla niemowlat

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
infekcje jeszcze mozna rozpoznac po tym, ze przy okazji pupa jest podrazniona i czerwona (bo to infekcja calego ukladu pokarmowego)

ja w sumie tez mam z tym zagadke, bo ten nalot jakos nie bardzo schodzi palcem, ale znow Rita ma pupe ladna... z drugiej strony ja walczylam przeciez z grzybica, wiec mogla sie zarazic podczas porodu...

no ale w poniedzialek mamy kontrole u pediatry, to sie dowiem
ja tez mialam grzybice, nalot tez u Hani za bardzo nie schodzi, pupka nie jest jakos podrazniona i czerwona, wiec umowie sie do lekarza, ale tutaj idzie sie do ogolnego (czyli do wszystkiego/do niczego)

Stary 2012-03-29, 21:23   #3007
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamiętam jadłaś dziś coś ostrego. Czytałam, że nie można nic ostrego jeść jak nie chce się mieć zgagi.

Ja już kilka dni zgagi nie mam . Ale też odstawiłam żelazo. I mniemam, że to dzięki temu.
Tak, ja też mam zgagę po żelazie. Dlatego biorę na noc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 21:28   #3008
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

powiem z doswiadczenia doswiadczonej matki

my wieczorami wybudzamy, zwykle przewijaniem, potem mycie i ubieranie (jedno wielkie darcie ) i znow cyc, a potem juz do lozeczka na sen nocny..

tylko w nocy nie wybudzam, chociaz niekiedy budzi mnie cieknace mleko

Karolca, a czy wy nie powinniscie zapinac fotelika tylem do kierunku jazdy?
Cieknące mleko w nocy to i mnie budzi
w ogóle to śmiać mi się chce, bo jak przystawiam małą do piersi to z drugiej leci jak z odkręconego kranu
Co do fotelika - w syrence ciężko

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:28   #3009
MoniaHan
Wtajemniczenie

dziewczyny ktore sciagacie pokarm:
jesli w pokoju jest powiedzmy 21stopni, sciagnelam pokarm i za godzine chce dac malutkiej, czy moge:- butelke zostawic w pokoju a przed podaniem podgrzac?
- zostawic w pokoju i przed podaniem nie podgrzewac?
- wstawic od razu po sciagnieciu do lodowki i oczywiscie przed podaniem podgrzac (swoja droga nie lubie podgrzewania w podgrzewaczu TT bo nie wiem czy jest odpowiednia temp, to podgrzewanie wyglada w nim jak gotowanie (??).

Stary 2012-03-29, 21:28   #3010
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Mala co Twoich pytan:
- na pupke uzywamy bepanthen,
- Hania chrumka przy jedzeniu, swista itd.
- troche sie martwie bo ma chyba zablokowany nosek troche, cos jej tam swissta, kozek nie widac, moge uzywac spray ale jeszcze nie probowalam, dzis pielegniarka pokazala jak masowac od kacikow oczek przy nosku i na policzki.

a w maju jestesmy zapisane na 4sesje masazu dla niemowlat

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

ja tez mialam grzybice, nalot tez u Hani za bardzo nie schodzi, pupka nie jest jakos podrazniona i czerwona, wiec umowie sie do lekarza, ale tutaj idzie sie do ogolnego (czyli do wszystkiego/do niczego)
to jak ja sie czegos konkretnego dowiem u naszego pediatry to dam ci znac

a chrumkanie/swistanie przy jedzeniu moze byc spowodowane tym, ze jednak maluszki maja noski blisko piersi i powietrze troche gorzej dochodzi...
i tez noworodki maja jakos inaczej te zastawki przelyku/krtani zbudowane, ze moga w tym samym czasie polykac i oddychac i przez to tez moze sie dostawac troche mleka gdzie nie trzeba i powodowac chrumkanie
bo w koncu jesli cos mialobybyc nie tak z noskiem, to to chrumkanie byloby slyszalne caly czas
Stary 2012-03-29, 21:29   #3011
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
jesli w pokoju jest powiedzmy 21stopni, sciagnelam pokarm i za godzine chce dac malutkiej, czy moge:- butelke zostawic w pokoju a przed podaniem podgrzac?
- wstawic od razu po sciagnieciu do lodowki i oczywiscie przed podaniem podgrzac (swoja droga nie lubie podgrzewania w podgrzewaczu TT bo nie wiem czy jest odpowiednia temp, to podgrzewanie wyglada w nim jak gotowanie (??).
Moja nie lubi mleka w temp. pokojowej więc po ściągnięciu wędruje do lodówki, potem podgrzewam (mikrofala lub ciepła woda na butelkę) i podaję.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 21:37   #3012
gosia261282
Gang Iren

Po spotkaniu z nauczycielka w szkole Wiki jestem z niej dumna,bo pani tylko ja chwalila i za zachowanie i za nauke

Cytat:
Mały pewnie nie ma już miejsca w brzuszku i tylko się delikatnie naciąga. Nie zamartwiaj się niepotrzebnie. Moja Andrea też jak chodzę to śpi, rzadko kiedy wbija mi nogi w żebra i się skręcam.
Miałaś dziś ciekawy dzień

Piecze mnie w pachwinach i wzgórek łonowy
Dzieki,teraz w domu jak nie chodze to sie bardziej ozywil.
Jak tam,jeszcze piecze?

Cytat:
mój mały Wampirek śpi od 3 godzin normalnie aż mi dziwnie i co chwilę zaglądam do kołyski sprawdzić czy z Ewelinką wszystko ok.
Jednak pierś czyni cuda! (czasem).
Nie wiem czy wybudzać ją na karmienie, bo zebrało mi się pokarmu akurat na jedną porcję, nie chcę póki co odciągać.

Ach, i dziś pierwszy raz poczułam przyjemność z karmienia piersią. Zagojone brodawki i ćwiczenia z laktatorem ładnie przygotowały moje piersi do karmienia Oby tak dalej, będę naprawdę szczęśliwa!
Super,ze tak dobrze idzie z karmieniem

Cytat:
kilka zdjęć na mailu
Sliczny spioszek malenki,cudowna!

Cytat:

a tak poza tym to wrzuciłam kilka fotek na maila
poza tym dzisiaj mieliśmy śmiechu z mężem bo co chwile były zerkania na mój brzuch w galerii i na ulicy jakbym kosmitką była
zazwyczaj były to kobiety i tak "dyskretnie" zerkały z przestraszoną, niedowierzającą miną

Super wygladacie z synusiem.No brzuszek jest pokazny,ale to sama wiesz Ale oprocz tego chyba niewiele przytylas,prawda?

Cytat:

pojechalam sobie dzis sama do miasteczka do przychodni zarejestrowac malutka, Tz zostal z nia w domu, ale oczywiscie on aspala caly czas, pierwszy raz od 2 tyg bylam bez niej, jak bylo dziwnie tak szybko biegac po tesco bez brzucha i tak swobodnei sie poruszac
O ja tez nie moge doczekac sie przemieszczania bez brzuszka.W ten ostatni miesiac widze po zdjeciach,ze urosl znacznie.

A po jakim czasie trzeba zarejestrowac dziecko,kiedy sa pierwsze szczepienia czy badanie w przychodni?
Stary 2012-03-29, 21:39   #3013
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Cieknące mleko w nocy to i mnie budzi
w ogóle to śmiać mi się chce, bo jak przystawiam małą do piersi to z drugiej leci jak z odkręconego kranu
Co do fotelika - w syrence ciężko
ja mam to samo... z jednej ciagnie z drugiej leci. Dlatego uzywam takie muszle laktacyjne http://allegro.pl/muszle-laktacyjne-...239443475.html
a najlepsze jest to, ze zaczyna ze mnie leciec jak mala placze

to nie wiedzialam, ze w syrence tak sie sprawy maja

Cytat:
ja po odciagnieciu dawalm do lodowki i podgrzewalam przed podaniem
Stary 2012-03-29, 21:48   #3014
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Po spotkaniu z nauczycielka w szkole Wiki jestem z niej dumna,bo pani tylko ja chwalila i za zachowanie i za nauke
dla Wiki!

Cytat:
Napisane przez gosia261282
Dzieki,teraz w domu jak nie chodze to sie bardziej ozywil.
Jak tam,jeszcze piecze?
Nasze chodzenie usypia Dzidziusia dlatego po porodzie też chce być lulane .
Nie piecze, ale pachwina mnie napiernicza . A to wszystko dlatego, że jestem dziwna. Zakrztusiłam się herbatą i zaczęłam kaszleć, musiałam szybko przykucnąć, bo w przeciwnym razie zrobiłabym kałużę no i po tym wszystkim zaczęła mnie boleć pachwina . Może u mnie zakrztuszenie wywoła poród

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

W sumie jutro termin z OM .
Stary 2012-03-29, 21:49   #3015
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no właśnie te codziennie pytanie czy urodzę dziś czy może jeszcze nie jest straszne. I ta cała końcówka yhhh
TŻ biedny już widzi jak się męczę

ślicznie wyglądasz i duży masz ten brzuszek a Synek jaki przystojniacha

ja chyba też jutro dodam jakieś foto
będzie dobrze

dziękujemy

dodaj dodaj i napisz, że ostatnie, nie ma bata

Cytat:
Super wygladacie z synusiem.No brzuszek jest pokazny,ale to sama wiesz Ale oprocz tego chyba niewiele przytylas,prawda?
Dziękujemy

nie dużo... za 3 tygodnie myślę, że dobiję do 25 kg na +
ale czuje, że znaczna część tej wagi to woda...

dobranoc mamuśki

czemu lena_mi się nie odzywa??
Stary 2012-03-29, 21:56   #3016
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już tak chcę

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Hmmm...no właśnie...

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Idę spać...w sumie to mi się nie chce jakoś...ale wszyscy w domu już śpią to i ja pójdę...
Stary 2012-03-29, 21:58   #3017
lena_mi
Zakorzenienie

Właśnie dostałam informację od Karo89:

"O 19.10 przyszła na świat Emilka! 3200 g i 54 cm, sn.

Zdrowa! Ładnie się przyssała, teraz śpi. Dopiero teraz daje znac bo wcześniej wiadomo nie było głowy do tego. Jestem strasznie zmęczona i osłabiona, ale taki Skarb wynagradza każdą sekunde bólu i zmęczenia! Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny!"

Gratulacje!!!:roz a:

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-29 o 22:07
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:01   #3018
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

"O 19.10 przyszła na świat Emilka! 3200 g o 54 cm, sn.

Zdrowa! Ładnie się przyssała, teraz śpi. Dopiero teraz daje znac bo wcześniej wiadomo nie było głowy do tego. Jestem strasznie zmęczona i osłabiona, ale taki Skarb wynagradza każdą sekunde bólu i zmęczenia! Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny!"
fajnie, że już jest po tej stronie Gratulacje dla Was czekamy na relację

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:01   #3019
tikki85
Zakorzenienie

O lena_mi ściągnęłyśmy Cię myślami

GRATULACJE DLA Karo89
Stary 2012-03-29, 22:05   #3020
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

jestem jestem.
Zajęłam się pakowaniem torby a potem obiadem, książką i tak zeszło.

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
O lena_mi ściągnęłyśmy Cię myślami

GRATULACJE DLA Karo89
już pewnie myślałyście że rodzę?
ee chyba jeszcze trochę poczekam, bo od rana już nic sie nie pojawiło (także nie wiem czy był to czop, choc jak pooglądałam w necie to nawet podobne, może będzie w częściach odchodził..).

karolca fajnie że już w domku!! zdrówka życzę!

gosia gratuluję uzdolnionej Córy! fajnie pewnie słyszec tyle pochwał

adaikaka nie mogę znaleźc relacji z Twojej wizyty.. Jak było, co się okazało??

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-29 o 22:14
Stary 2012-03-29, 22:07   #3021
tikki85
Zakorzenienie

A ja jakoś nie mogę zabrać się za spakowanie torby na ostatni guzik . Przeraża mnie samo otwarcie szafy...a z drugiej strony...
Chcę zasnąć i obudzić się już z Andreą . Wygodna jestem .

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Lana_mi...no nie powiem...myślałam, że mnie wyprzedziłaś .
Stary 2012-03-29, 22:08   #3022
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-03-29, 22:13   #3023
MoniaHan
Wtajemniczenie

Karo GRATULACJE!!!!

gosia brawo dla Wiki
gosia co do pierwszej wizyty u GP to jest w 8 tygodniu, badac beda malutka i mnie.
co do szczepien to chyba od 11 tygodnia, ale nie jestem pewna, jak sprawdze w ksiazeczce zdrowia to jutro napisze. zarejestrowac do GP najlepiej dosc szybko, bo umowic sie na wizyte w 8 tygodniu trzeba z kilkutygodniowym wyprzedzeniem przynajmniej u nas w przychodni. pojechalam dzis, dali mi formularz do wypelnienia, potrzebny jest moj podpis, wzielam formularz do domu bo troche tego jest i sie podrzuci wypelniony do przychodni.
zobaczysz wszystko powiedza Ci i wyjasnia health visitor, jeszcze w czasie ciazy powinnas dostac list ze Cie odwiedzi, mnie odwiedzila pierwszy raz chyba 2 tyg przed porodem, i byla dzis, nastepna jej wizyta 4 maja.jest pomocna, mierzy dzidzie, pyta, doradza itd.maja dyzury w centrum zdrowia i kiedy sie chce to mozna pojechac bez umawiania sie, mozna tez dzwonic lub zostawic wiadomosc. daja duzo ulotek, mowia o lokalnych spotkaniach mamus z dziecmi, o zajeciach typu masaze niemowlat itd.

dzieki za odpwiedzi w sprawie temp. sciagnietego mleka.

Stary 2012-03-29, 22:14   #3024
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
dla Wiki!

Nasze chodzenie usypia Dzidziusia dlatego po porodzie też chce być lulane .
Nie piecze, ale pachwina mnie napiernicza . A to wszystko dlatego, że jestem dziwna. Zakrztusiłam się herbatą i zaczęłam kaszleć, musiałam szybko przykucnąć, bo w przeciwnym razie zrobiłabym kałużę no i po tym wszystkim zaczęła mnie boleć pachwina . Może u mnie zakrztuszenie wywoła poród

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

W sumie jutro termin z OM .
No gdyby tak bylo,to chyba warto sie zakrztusic
A serio to zycze ci tego porodu jutro najlepiej,no i sobie tez.
Zreszta bylysmy umowione na porod i kolejny dzien nic z tego

Cytat:

nie dużo... za 3 tygodnie myślę, że dobiję do 25 kg na +
ale czuje, że znaczna część tej wagi to woda...
Ja tez mysle,ze u ciebie to woda,bo tylko brzuszek jest spory,a ty szczupla

Cytat:

Gratulacje!!

Dalam zdjecia na maila z dzisiejszego dnia

Urosl mi chyba ostatnio mocno brzuch,co?
Stary 2012-03-29, 22:15   #3025
tikki85
Zakorzenienie

O kurde...coś czuję, że dziś czeka mnie noc na sofie. Ale mój mąż chrapie
Stary 2012-03-29, 22:16   #3026
Capsta
Raczkowanie

Cześć Mamusie! Nie zaglądam często bo mam problem z siecią w domu. Przeterminowałam się już o 3 dni. Jutro idę na zapis ktg do szpitala, ale jeśli nie będą mieć żadnych zastrzeżeń wracam do domu dojrzewać. Przeraża mnie perspektywa leżenia w szpitalu - nigdy nie byłam tam po coś więcej niż odwiedziny kogoś bliskiego (+ raz na izbie przyjęć by upewnić się, że wody się nie sączą).
Wiosna nadchodzi, tyle było ostatnio ciepłych poranków idealnych na spacer z maluszkiem... fantastycznie, że niektóre z Was mogły już być na takim spacerku. Mam nadzieję, że szybko uwiniemy się z akcją pt. "poród", że wyjdziemy z tego cało i w krótkim czasie także będziemy cieszyć się wiosenną aurą

Skarbinka
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:16   #3027
tikki85
Zakorzenienie

Gosia super zdjęcia! Wyglądasz KWITNĄCO! Brzuś urósł znacznie i opadł .
Stary 2012-03-29, 22:17   #3028
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jakoś nie mogę zabrać się za spakowanie torby na ostatni guzik . Przeraża mnie samo otwarcie szafy...a z drugiej strony...
Chcę zasnąć i obudzić się już z Andreą . Wygodna jestem .

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Lana_mi...no nie powiem...myślałam, że mnie wyprzedziłaś .
nie odważyłabym się
Lekarka kazała jeszcze wytrzymac ze dwa tygodnie, także zaciskam nózki

Piękne fotki na mailu!!! Cudowności!

Dobrej nocki Dziewczyny, ja już padam!

Tikki coś mi się zdaję że niedługo urodzisz.. jakaś taka myśl mnie naszła

Papa!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-03-29 o 22:20
Stary 2012-03-29, 22:18   #3029
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Karo GRATULACJE!!!!

gosia brawo dla Wiki
gosia co do pierwszej wizyty u GP to jest w 8 tygodniu, badac beda malutka i mnie.
co do szczepien to chyba od 11 tygodnia, ale nie jestem pewna, jak sprawdze w ksiazeczce zdrowia to jutro napisze. zarejestrowac do GP najlepiej dosc szybko, bo umowic sie na wizyte w 8 tygodniu trzeba z kilkutygodniowym wyprzedzeniem przynajmniej u nas w przychodni. pojechalam dzis, dali mi formularz do wypelnienia, potrzebny jest moj podpis, wzielam formularz do domu bo troche tego jest i sie podrzuci wypelniony do przychodni.
zobaczysz wszystko powiedza Ci i wyjasnia health visitor, jeszcze w czasie ciazy powinnas dostac list ze Cie odwiedzi, mnie odwiedzila pierwszy raz chyba 2 tyg przed porodem, i byla dzis, nastepna jej wizyta 4 maja.jest pomocna, mierzy dzidzie, pyta, doradza itd.maja dyzury w centrum zdrowia i kiedy sie chce to mozna pojechac bez umawiania sie, mozna tez dzwonic lub zostawic wiadomosc. daja duzo ulotek, mowia o lokalnych spotkaniach mamus z dziecmi, o zajeciach typu masaze niemowlat itd.

dzieki za odpwiedzi w sprawie temp. sciagnietego mleka.
Dzieki Moniu za wyjasnienia.
Nie dostalam jeszcze listu,moze u mnie przyjdzie dopiero po porodzie
Stary 2012-03-29, 22:35   #3030
88natka
Zadomowienie

Cytat:

gratulacje
Cytat:
Dzieki Moniu za wyjasnienia.
Nie dostalam jeszcze listu,moze u mnie przyjdzie dopiero po porodzie
Ja listu nie dostałam, u nas była we wtorek i więcej nie przyjdzie, zostawiła nr telefonu jak będziemy jej potrzebować.
Dziewczyny czy jak kładziecie na brzuszku wasze dzieciaczki to też podnoszą głowę i trzymają parę sekund?

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości