Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 17:48   #2131
Blanszor
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
jak to nie ma dziewczynek :P a moja Dorotka która ma 5,5 kg nie mając jeszcze 6 tygodni???
noooo to przepraszam mamy dziewczynek mniej się chwalą Michelinkami

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

moj Igor na szczepieniu 3mc i 2 dni wazyl 6840 i 71cm
no to padłam! 71 cm!!!!
to chyba koszykarz będzie! przebił wszystkich

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Wizaż, wizaż!!! Brud z czasem sam odpadnie

Pear nam nie przeszkadza, że się nie wykąpiesz, przez neta latające wokół Ciebie muchy do nas nie przylecą w najgorszym wypadku Twój tż zzielenieje

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość

Byłam z Natalką w poradni patologii noworodka i mała kiepsko rośnie, czyli waszych salcefiksów nigdy nie dogoni. Ma prawie 3 mcs i waży 3700 , jakbyście pytały nosi ubrania 56. Nie poradzili nic, zrobili tylko usg przezciemiączkowe, zważyli, zmierzyli jutro idę do pediatry.
Likas może po prostu jest drobna i taka jej uroda. Daj znać jak coś się dowiesz

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość

Fiu fiu ładnie go futrujesz No ale w końcu to facet to musi wyglądać

Jak nocka??
ubranka 62 poszły do lamusa - teraz próbuję je sprzedać na allegro

Nocka dobrze, spał 13h i jadł 2 razy. Ale to u nas standard

W dzień dziś marudził, ale wreszcie zajął się matą edukacyjną i właśnie wcina bączka, żabkę i inne dziwne stwory. Od wczoraj dostaje nutramigen - ciekawe kiedy będą pierwsze efekty kupowe i brzuszkowe i wysypkowe.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
u mnie była widoczna juz po 3 dniach.

Właśnie najgorsze jest to, że wszyscy, włącznie z moim mężem mają jakieś parcie na to żebym karmiła piersią, chociaż mąż już trochę luzuje.
Nie wiem czemu większość społeczeństwa uważa ze mm jest złe i należy karmić piersią. Ja byłam karmiona od 2 tyg życia KROWIM MLEKIEM i wyrosłam na ludzi

moja ma wage na 90 centyl
ma niecałe 6 tyg a waży 5,5
Każdy kto ją zobaczy to wydaje z siebie okrzyk '' ale ona ma duże poliki''
oo to mam nadzieję, że u nas też tak szybko się poprawi.

Co do karmienia cycem to powiedz wszystkim soczyście, że to Twoja sprawa ja obiecałam mamie, że będę ścigać cyca do końca 3 miesiąca i już się mnie nikt nie czepia. Jestem w trakcie wyhamowywania laktacji.

Też wyrosła Ci córcia powiedz, że to nie duże poliki tylko wystające seksowne kości policzkowe

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 18:07   #2132
Karinio
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Ja również urodziłam synka w lutym-początek lutego. Moge dołączyć?? bo nie ma to jak porady od mam.Apropoi wagi dziecka, moje dziecie mając niespełna 2 miesiące waży 4.65 ale urodzil się drobny bo 2,5 tygodnia wcześniej mając 2,5 kg.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 18:15   #2133
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
U mnie cały czas to samo z panną K. jutro idę do lekarza bo dziś już brak terminów- no ale późno zadzwoniłam, bo zrobiłam to po tym jak mała zrobiła po jedzeniu zieloną kupę i na końcu dziwna wodnista strasznie jej burczy w brzuszku przed jedzeniem- nigdy tak nie było... chyba ją coś tam boli czy co... dalej wypycha smoka jak ma żryć nie noszę jej, siadam na łóżku, opieram się o poduchę i przed sobą na kolanach ją kładę i bujam i karmię... poryczy poryczy, aż w końcu zassie i zje... ehh... to już trwa 2 tyg- za długo jak na 'skok rozwojowy'
Oby jutro coś Ci pomogli, a raczej K. , przecież tak nie może być

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatku, nic mi nie jest, tylko hormony tarczycy muszę skontrolować, żeby wiedzieć czy muszę wrócić do leków, czy nie trzeba
Mi w pierwszym badaniu wyszła mega nadczynność ( a miałam niedoczynność), a teraz jak robiłam to wszystko w normie za miesiąc zrobię znowu i zobaczę

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ja również urodziłam synka w lutym-początek lutego. Moge dołączyć?? bo nie ma to jak porady od mam.Apropoi wagi dziecka, moje dziecie mając niespełna 2 miesiące waży 4.65 ale urodzil się drobny bo 2,5 tygodnia wcześniej mając 2,5 kg.
Witaj
Stary 2012-03-29, 18:23   #2134
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny

Zapomniałam dodać, że dzisiejsza zielona kupa była tak śmierdząca, że szok!!! Pierwszy raz w jej 10 tyg życia taki odór odczułam było czuć pomimo ubranych ciuchów, a tak to nie czuję jak się zwali

Dzwoniłam do położnej i pytałam o zmianie mleka- w sumie do wrócenia do poprzedniego - bebilonu powiedziała, że ok, to znów mieszam mleko bo po gerberze strasznie mi ulewa, a po bebilonie w ost tyg b. mało i się poprawiło jej, ehh ale ja wycudowałam z tym mlekiem

Mała_stópka - ja daje jej bardzo ciepłe mleko- zawsze jeszcze sprawdzam na sobie czy mi języka nie poparzy i wtedy jej daję, bo na nadgarstku nie potrafię wyczuć... a że uwielbiam gorące napoje to dla mnie wszystko wydaje się ok dlatego zawsze jej przed podaniem smakuję czy aby nie gorące

Agawoo uff, to tak kontrolnie widzę, to dobrze

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
no tak...
i jak pozniej dzieciak ma byc normlany?
będzie szalona po mamusi

Cytat:
i Ty tak spokojnie do tego podchodzisz?
kiedys musi być ten pierwszy raz...

Cytat:
a co ze zwisem brzusznym? odpadnie z wylinka?

Dzony Jeczybula sie zbudzil i sadzi baki mi pod nosem. Ach...
jęczybuła

Zwis brzuszny wsiąknie jak poćwiczysz nad figurą!!!

A właśnie jak tam konik morski? Doszedł już?? Polubili się chłopacy??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:03   #2135
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
jeszcze zapytam może któraś z was wie o czym jeszcze może światczyś śluzowate kupki jeśli to nie alergia pokarmowa?
nietolerancja laktozy lub sacharozy może być

Stary 2012-03-29, 19:10   #2136
czubasek20
Zakorzenienie

teściowa mnie dobiła.

w k. napisałam o co chodzi

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:26   #2137
uska000
Zadomowienie

ehh najgorsze ze moj maly urodzil sie 54cm a eraz ma 71;// nie wiem czy to nie zle ze tak szybko urosl??

kupilam taka zaiweszke do wozka jak ma moj Igor i taka jak ktoras linka podeslala i jeszcze jutro kupie takie trojpak pieluszek tetrowych ladnych

Agatek z ta kupka faktycznie lipa.. mam nadzieje ze lekarz zaradzi

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 19:29   #2138
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Witamy małe dziecko jest bardziej poręczne

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Mi w pierwszym badaniu wyszła mega nadczynność ( a miałam niedoczynność), a teraz jak robiłam to wszystko w normie za miesiąc zrobię znowu i zobaczę
u mnie to samo. Miałam iść na kolejną kontrolę, ale jakoś mi nie po drodze .

Stary 2012-03-29, 19:51   #2139
NataliaM1103
Rozeznanie

Oglądałam tego ptaszka w sklepie i wydawal mi się trochę duży na zawieszkę do wózka,poza tym mam podobne zabaweczki

Agatek rzeżuszka posadzona,a z tą kupą Kingi to naprawdę śmierdząca sprawa.

Bartek umyty,w piżamce już śpi.Nawet o pół godziny wcześniej niż zazwyczaj.Połozylam go odrazu na nasze łóżko,ja obok niego ale nawet nie zdążyłam zrobic ciiiiiciiiii a on już przytulił czoło do mojego czoła i odleciał.Kocham te jego przytulaski

Kupiłam dzisiaj spódniczkę,chociaż grubo w niej wyglądam ale co tam,pierdu !!!!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 20:26   #2140
MMONIKA9
Wtajemniczenie

hejka hejka przyszłam sie pochwalić ze dzisiejsze szczepienie przebiegło pomyślnie jestem bardzo dumna z mojego synka bo zapłakał tylko ociupinkę przy drugim wkłuciu ale to mi pielęgniarka powiedziała że przy drugim może zapłakać bo dzieci płaczą przy drugim bo ono jest bardziej bolesne no i fakt zapłakał ale trwało to dosłownie sekundkę więc jestem zadowolona poszło szybko i prawie bezboleśnie
do tego dostałam pełno próbek mleczka hipp2
mały od godziny już śpi ja w razie czego wykupiłam czopki przeciwbólowe gdyby były potrzebne
Stary 2012-03-29, 20:49   #2141
MartuNiunia87
Rozeznanie

helołłłłł.. nie no wam powiem, że normalnie się wkurzyłam bo weszłam na wizaz jakoś k 3 w nocy i po cytowałam pięknie odpisałam wszystkim co trzeba chyba ze 4 razy i wcieło... w końcu za 5 razem się udało i dałam "wyślij" a dziś patrzę, że mojej wypowiedzi nie ma więc wybaczcie ale nie będę tego cytować po raz 6 bo normalnie mnie chyba coś trafi...:/

z tego co pamiętam:

co do alko na chrzcinach - u nas nie ma, nie preferuje się u nas żadnych % na chrzcinach, komuniach czy roczku

jeśli chodzi ogółem o chrzciny to u nas z salą był problem jedynie w Wielkanoc w Lany Pn nie ma problemu z salą dlatego też przenieśliśmy je z niedz na pon a menu mamy takie 50zl/osobę:

Obiad:
rosół z makaronem
kotlet De Volay
rolada w sosie pieczeniowym
kluski śląskie
ziemniaki
surówka z białej kapusty
kapusta modra

Deser:
Lody Tartuffo z sosem malinowym
2 rodzaje ciasta
Tort

Do picia:
Sok, kawa, herbata

co do kg po porodzie - OGŁASZAM OFICJALNY NABÓR DO KLUBU "DZIESIĄTEK" -warunkiem przyjęcia jest posiadanie co najmniej 10 kg na plusie chonorowane są również rozstępy, zwisy brzuszne i cycne:P

a jeśli chodzi o nasze małe salecefiksy to myślę, że moja powoli tez się załapie, tyle, że ja nie nazywam jej żadnymi podrobami tylko "kluseczką" lub "Bułeczką" hehe na 4 tygodnie ważyła 4215g dziś ją ważyłam u mamy na elektronicznej wadze i wyszło jej 5100g, czyli wychodziło by, że ok 800g w ciągu tygodnia przybrała

Tak poza tym byłam wczoraj w TESCO z mamą i z Martynką - dała mamusi zrobić zakupki hihi, kupiłam sobie sukienkę na chrzciny taką w sumie klasyczną w podobnym stylu do tych:
http://bi.gazeta.pl/im/2/4751/z4751152X.jpg

http://www.nikoletta.pl/public/image...syczna_big.jpg

bez rękawów, w kolorze czerni...a właściwie chyba bardziej ciemnego grafitu z delikatnymi prążkami... długość w kolano, do tego planuję czerwone dodatki: naszyjnik, bransoletka, buty o TAKIE tylko bez tych zmarszczek i na górę albo czarny żakiet albo mój czerwony wiosenny płaszczyk i myślę, ze będzie ok ....... no musowo oczywiście Fryzjer + brwi!! :P trzeba się odgruzować w końcu

wrzucam foto z przymiarki ubranka do chrztu Martynki

A co się dzieje z Zoskasamoska?? dawno nic nie pisała, nadal u TŻ jest??

Martynka dziś kończy 5 tygodni!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01288.jpg (82,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01289.jpg (82,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01290.jpg (85,1 KB, 22 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2012-03-29 o 20:57
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:34   #2142
anankee
Rozeznanie

Martynka wyglada jak królowa śniegu w tym wdzianku

czy któraś z dziewczyn oprócz mnie nie była jeszcze na kontroli u gina po porodzie? Bo u mnie to już prawie 13 tygodni a ja nie mam jak się wybrać mąż w robocie, a rano musiałabym przed 7 wybyć żeby się zarejestrować i potem ze 3h spędzić w kolejce. A z dwójką dzieci to ciężko zorganizować opiekę i jeszcze karmię cycem, to już w ogóle. jak się w koncu wybiorę to chyba dostanę konkretną zj.eb.kę od gina

Emi!

Edytowane przez anankee
Czas edycji: 2012-03-29 o 21:37
anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:55   #2143
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
u mnie to samo. Miałam iść na kolejną kontrolę, ale jakoś mi nie po drodze .
No mi też i troche sama sobie stawiam diagnozę Zawsze jak mam iśc do endokrynologa to mnie szlak trafia, 5 minut wizyty i stówka pa pa

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
hejka hejka przyszłam sie pochwalić ze dzisiejsze szczepienie przebiegło pomyślnie jestem bardzo dumna z mojego synka bo zapłakał tylko ociupinkę przy drugim wkłuciu ale to mi pielęgniarka powiedziała że przy drugim może zapłakać bo dzieci płaczą przy drugim bo ono jest bardziej bolesne no i fakt zapłakał ale trwało to dosłownie sekundkę więc jestem zadowolona poszło szybko i prawie bezboleśnie
do tego dostałam pełno próbek mleczka hipp2
mały od godziny już śpi ja w razie czego wykupiłam czopki przeciwbólowe gdyby były potrzebne
Dzielny chłopak

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Wygląda cudnie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
czy któraś z dziewczyn oprócz mnie nie była jeszcze na kontroli u gina po porodzie? Bo u mnie to już prawie 13 tygodni a ja nie mam jak się wybrać mąż w robocie, a rano musiałabym przed 7 wybyć żeby się zarejestrować i potem ze 3h spędzić w kolejce. A z dwójką dzieci to ciężko zorganizować opiekę i jeszcze karmię cycem, to już w ogóle. jak się w koncu wybiorę to chyba dostanę konkretną zj.eb.kę od gina
Ja jeszcze nie byłam
Stary 2012-03-29, 21:59   #2144
MMONIKA9
Wtajemniczenie

oglądałyście dziś może rozmowy w toku?? ja się spłakałam strasznie - nie rozumiem takich ludzi i chyba nigdy nie zrozumiem???? straszne i przykre akurat w tym czasie karmiłam mojego koraliczka patrzyłam na niego i ryczałam bo jak można skrzywdzić takie maleństwo bezbronne albo mu nie pomóc gdy sie zdarzył wypadek tylko iść gdzieś zakopać albo tak jak ta druga laska rzucała swoim synkiem o podłoge to mi się w głowie nie mieści

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

przez takie zdarzenia cały czas w głowie krąży mi jedno pytanie- dlaczego?? dlaczego takie rzeczy się dzieją na świecie?? dlaczego Bóg pozwala na takie coś?? co takie maleństwa zawiniły?? ;(
Stary 2012-03-29, 21:59   #2145
faellivrin
Raczkowanie

Cytat:
u mnie była widoczna juz po 3 dniach.

Właśnie najgorsze jest to, że wszyscy, włącznie z moim mężem mają jakieś parcie na to żebym karmiła piersią, chociaż mąż już trochę luzuje.
Nie wiem czemu większość społeczeństwa uważa ze mm jest złe i należy karmić piersią. Ja byłam karmiona od 2 tyg życia KROWIM MLEKIEM i wyrosłam na ludzi

A u mnie jest odwrotnie. Gdy tylko zacznę narzekać, że nie mogę z domu np. wyjść na dłużej niż 3 godziny, albo że nocka była gorsza, bo było więcej karmień, to mój mąż od razu gada żebym przeszła na mm Wkurza mnie to, bo skoro mam mleko i mogę karmić, to czemu on ciągle widzi w tym problem

Cytat:
Martynka wyglada jak królowa śniegu w tym wdzianku
Dokładnie też moja pierwsza myśl taka była i już miałam to napisać, ale mnie ubiegłaś

INUTIL - kołysanki pocieszne, ale wiele z nich jest tak przerobionych, że ciężko je poznać. Ogólnie nie podobają mi się takie kołysanki, ale przerobione z moich ukochanych zespołów przeżyję

I mam jeszcze pytanko do dziewczyn, które miały już chrzty. My mamy chrzest Tymka dopiero 3 czerwca, bo wtedy siostry męża mogą przylecieć, ale w Wielkanoc idziemy na chrzest w rodzinie i mój TŻ będzie chrzestnym chłopca. I tu moje pytanie: co polecacie, żeby mój mąż kupił jako chrzestny?

Edytowane przez faellivrin
Czas edycji: 2012-03-29 o 22:01
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:01   #2146
*Agatek*
Zakorzenienie

Oznajmiam wszem i wobec, że Kinia i jej nowa różowa przyjaciółka koniówa się zaprzyjaźniły!!! 3 tura melodyjek i przysypia

aaaa robiłam przymiarkę sukienki którą ubrałam na poprawiny... piękna czerwona... i.... jest o dużo za mała... a 3 lata temu jeszcze była ciut za luźna sprzedam ją na allegro, bo przytyłam w klacie i się dopiąć nie mogę

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:02   #2147
MMONIKA9
Wtajemniczenie

i tak jak sie mówi do 3 razy sztuka to tutaj niestety miało to przykry koniec Madzia dwa razy się wyrwała ze szpon śmierci niestety za trzecim razem jej się nie udało ;( ehhhhh
Stary 2012-03-29, 22:05   #2148
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
oglądałyście dziś może rozmowy w toku?? ja się spłakałam strasznie - nie rozumiem takich ludzi i chyba nigdy nie zrozumiem???? straszne i przykre akurat w tym czasie karmiłam mojego koraliczka patrzyłam na niego i ryczałam bo jak można skrzywdzić takie maleństwo bezbronne albo mu nie pomóc gdy sie zdarzył wypadek tylko iść gdzieś zakopać albo tak jak ta druga laska rzucała swoim synkiem o podłoge to mi się w głowie nie mieści

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

przez takie zdarzenia cały czas w głowie krąży mi jedno pytanie- dlaczego?? dlaczego takie rzeczy się dzieją na świecie?? dlaczego Bóg pozwala na takie coś?? co takie maleństwa zawiniły?? ;(
Dobrze, że nie oglądałam Dla mnie to są dramaty których moja głowa nie ogarnia

Cytat:
Oznajmiam wszem i wobec, że Kinia i jej nowa różowa przyjaciółka koniówa się zaprzyjaźniły!!! 3 tura melodyjek i przysypia

aaaa robiłam przymiarkę sukienki którą ubrałam na poprawiny... piękna czerwona... i.... jest o dużo za mała... a 3 lata temu jeszcze była ciut za luźna sprzedam ją na allegro, bo przytyłam w klacie i się dopiąć nie mogę
brawo za kunia

a sukienka na pewno się skurczyła w praniu
Stary 2012-03-29, 22:15   #2149
dph
Rozeznanie

Agatek czy ty tu kiedyś wklejala jakiś ciekawy link na temat zasypia dzieci bo nie umiem tego znaleźć a wydaje mi sie że to ty wklejalas
Stary 2012-03-29, 22:35   #2150
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

aa ja tez chcialam mojej pindzi na swieta sprezentowac konika morskiego, ciekawe jak ona na to zareaguje

A co do ubran to ja dzis robilam przesiew w szafie i wywalilam 3 wielkie wory !
Alee alee chudne bo obraczka mi luźna sie zrobiła i musialam pierscionek przytrzymac wg wagi jakos ok 2kg w dół
Na ta okolicznosc zrobilam dzis sypana szarlotke ale zjadla tylko jeden mały kawalek na sprobowanie reszta dla meza:d

U gin tez nie bylam jeszcze ide dopiero 13 kwietnia bo takie terminy sa

Moja Lenka od chrzesnego dostała na chrzest złoty łancuszek z medalikiem , a na nim grawer - Lena i data chrztu. I na pudelku grawer ze od ojca chrzestnego a od chrzestnej dostala złote kolczyki i zabawke

Dzis mialam caly dzien jakis gosci ;/ najpierw tesciowa. Rozbudzila mi małą potem moja mama, potem ciocia. I tak caly dzien mi dziecko nie spało, az na wieczor z tego zmeczenia nie mogla zasnac

W ogole bylam dzis nie mila dla tesciowej i podejrzewam ze dlugo nie przyjdzie ale i dobrze bo jej nie lubie
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:36   #2151
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Byłam z Natalką w poradni patologii noworodka i mała kiepsko rośnie, czyli waszych salcefiksów nigdy nie dogoni. Ma prawie 3 mcs i waży 3700 , jakbyście pytały nosi ubrania 56. Nie poradzili nic, zrobili tylko usg przezciemiączkowe, zważyli, zmierzyli jutro idę do pediatry.
ojeej, to rzeczywiście malutka, daj znać co pediatra na to.

Cytat:
Ja jeszcze w ciąży nastawiłam się na karmienie cycuchem, ale niestety stało się tak, że od samego początku zmuszona byłam karmić mm i wcale nie uważam się za wyrodną matkę.
Co innego można powiedzieć o mamuśkach, które mogłyby karmić piersią, a nie robią tego bo im cyc klapnie
Tak więc olewaj głupie komentarze i nie przejmuj się, bo to nic nie da

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Mnie podkusił sok malinowy, który stał na kuchence w... samowarze. Tam była taka rureczka ze szkła i pomarańczowej gumy. To mądra Kasiunia cap za rureczkę i będzie piła soczek. Akurat byłam na tyle "duża", żeby móc tą rureczkę sięgnąć :/
Oczywiście pociągnęłam gotującego się soczku malinkowego. Do tej pory nienawidzę soku malinowego, więc wolę Karmi classic albo kawowe
o kurczaczek, makabra! Od razu mi się przypomniały historie dzieci, które przez przypadek napiły się żrących chemikaliów Kiedyś było głosno o tym, że w markecie na dolnej półce stał "Kret" do udrażniania rur i dziecko to łyknęło... brrr... aż mnie ciary przeszły...

Cytat:
puk puk, hejka mam za swoje przyzwyczaiłam małą do smoczka i teraz jaj jej wypadnie to musze latać co chwile i wtykać bo krzyk jest niesamowity
taaa... skąd ja to znam
TŻ chciał zamontować do smoczka dwie gumeczki tak żeby można było go o uszy zaczepić

Cytat:
Pewnie wiele z Was zna ten portal, ale dla tych którym umknął polecam fajne jest kalendarz rozwoju
Znam ten portal, ale kalendarza nie widziałam - dzięks
Cytat:
Dziewczynki czy posiałyście rzeżuszki???

Moja rzeżuszka niedługo będzie wyglądać jak ta spod brzuszka

a co Ty jadasz że do rymu gadasz?
właśnie mi przypomniałaś, ze żytko miałam posiać

Cytat:
hej hej witamy!
Jak synuś ma na imię?

Cytat:
dla Michałka za męską postawę
--------------
Coś mi się wydaje, że zżarło mi kilka pocytowanych postów

Mijus i jak tam z kaską z ZUS-u? Masz już za co szaleć na zakupach?

Miałam pooglądać TV, ale zdążyłam Was poczytać a tu już taka późna godzina się zrobiła :ziewa:
Dooobranoc

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:52   #2152
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Aaa, pisałyście o solarium. A ja mam o to zapytać i zapominam. A można jak się karmi? Cycki wtedy trzeba zasłonić? Bo ja bym się wybrała, bo jak trup wyglądam. No i skoro Uska mówisz, że rozstępy bladną to jest kolejny powód dla którego bym się z chęcią wybrała

Zabawki Lamaze są bardzo fajne my mamy część od maty (od znajomej pożyczone) i dostaliśmy taką ośmiornicę http://allegro.pl/lamaze-zawieszka-o...185580440.html ( nie miałam pojęcia że to takie drogie dziadostwo)

Kurde, szukam karuzeli i ciągle się nad tym zastanawiam, Julek już jedną ma, ale chcę do łóżeczka - tamta jest taka... smutna i wisi przy kołysce. A on lubi leżeć i patrzeć na bimbelajki....

Cytat:
witaj i drobniaczka też witamy. Jak ma synek na imię? Napisz coś o sobie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Ja nic nie mam, ale póki co nie będę wieszać, bo Tymek ledwo jest położony do wózka, to usypia, więc nie ma potrzeby może dopiero do spacerówki coś przyczepię

może ten konik nie jest zabawką dla niego wiem, że nie wszystkie dzieci lubią te same zabwaki

Wiesz jak to się nazywa... TERROR LAKTACYJNY
mnie akurat wszyscy jak miałam doła przekonywali, że mam odpuścić wyłączne karmienie piersią, bo się wykończę...
Mam sporo znajomych, których dzieci były na mm i przyznawali, że to była dobra decyzja zluzować, bo i oni odżyli i dziecko
Julek też tak zasypia, czasem za bramę nie zdążę wyjechać a ten już śpi

tak TERROR LAKTACYJNY... znam to, podczas naszego początkowego dwutygodniowego kryzysu pytania o karmienie doprowadzały mnie do płaczo-szału. I teksty w stylu MUSISZ próbować, to jest najlepsze dla dziecka itp...

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Teraz ja mam pyt.: koleżanka zaprosiła mnie na kawkę, a jest kilka tyg. przed porodem... co mogę jej sprawić? jakiś drobiazg
Tak jak dziewczyny pisały fajny jest album. A może pomyś o jakimś prezencie tylko dla niej? Na przykład jakiś fajny balsam ujędrniający po porodzie? mi to się wydaje fajnym prezentem, bo jak już jest dziecko to prezenty tylko dla niego. CHOCIAŻ jedyna osoba, która przyniosła coś dla mnie to był kumpel tż z podstawówki, z którym teraz trochę pracuje. przyniósł drobiazg dla małego a dla mnie mały kwiatek w doniczce. Bardzo miłe to było

Cytat:
jeszcze zapytam może któraś z was wie o czym jeszcze może światczyś śluzowate kupki jeśli to nie alergia pokarmowa?
nie mam pojęcia

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej lasunie

melduje, ze żyjemy i mamy się dobrze...
ale nie nadrobie tej 2 tygodniowej przerwy...

mozee teraz uda mi sie być w miare na bieżąco, bo brakuje mi Was Mamuśki

Cytat:
a co ze zwisem brzusznym? odpadnie z wylinka?

Dzony Jeczybula sie zbudzil i sadzi baki mi pod nosem. Ach...

jak odpadnie to daj znać, przestanę się myć... jakoś się poświęcę
Stary 2012-03-29, 22:58   #2153
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
No mi też i troche sama sobie stawiam diagnozę Zawsze jak mam iśc do endokrynologa to mnie szlak trafia, 5 minut wizyty i stówka pa pa

Dzielny chłopak

Wygląda cudnie

Ja jeszcze nie byłam
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
ojeej, to rzeczywiście malutka, daj znać co pediatra na to.

Ja jeszcze w ciąży nastawiłam się na karmienie cycuchem, ale niestety stało się tak, że od samego początku zmuszona byłam karmić mm i wcale nie uważam się za wyrodną matkę.
Co innego można powiedzieć o mamuśkach, które mogłyby karmić piersią, a nie robią tego bo im cyc klapnie
Tak więc olewaj głupie komentarze i nie przejmuj się, bo to nic nie da

o kurczaczek, makabra! Od razu mi się przypomniały historie dzieci, które przez przypadek napiły się żrących chemikaliów Kiedyś było głosno o tym, że w markecie na dolnej półce stał "Kret" do udrażniania rur i dziecko to łyknęło... brrr... aż mnie ciary przeszły...

taaa... skąd ja to znam
TŻ chciał zamontować do smoczka dwie gumeczki tak żeby można było go o uszy zaczepić

Znam ten portal, ale kalendarza nie widziałam - dzięks

a co Ty jadasz że do rymu gadasz?
właśnie mi przypomniałaś, ze żytko miałam posiać

hej hej witamy!
Jak synuś ma na imię?

dla Michałka za męską postawę
--------------
Coś mi się wydaje, że zżarło mi kilka pocytowanych postów

Mijus i jak tam z kaską z ZUS-u? Masz już za co szaleć na zakupach?

Miałam pooglądać TV, ale zdążyłam Was poczytać a tu już taka późna godzina się zrobiła :ziewa:
Dooobranoc

dziękujemy

hehe dziewczyny piszę właśnie z koleżanką która jest w ciąży ma termin na 1kwietnia lekarka jej powiedziała ze mały już jest nisko i powinna w tym tyg urodzic i że mają sie dużo sexić by przyśpieszyć bo ma już rozwarcie na 2cm, podpowiadam jej że może spróbować olejku lub chodzenie po schodach i tak mi się przypomniało jak my sobie doradzałyśmy jak można przyśpieszyć poród mi niestety olejek nie pomógł ale przynajmniej spróbowałam kilku rzeczy nie siedziałam bezczynnie tzn tylko jednej rzeczy nie wypróbowałam ale to niestety tż mi w tym pomóc nie chciał a moze to by pomogło ale takie miłe wspomnienia wracają że znowu chciałabym być w ciąży

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

niewiem czy to już podawałam ale w razie co wkleje jeszcze raz
http://allegro.pl/bajki-rymowanki-fu...195594018.html
http://allegro.pl/bajki-zasypianki-i...208139138.html
wydają sie ciekawe i mają śliczne rysunki ja kupiłam i jedne i drugie jak przyjdą to wam napisze czy warto
Stary 2012-03-29, 23:01   #2154
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Aaa, oglądam różności na allegro i Lamaze ma naprawdę fajne zabawki (ale drogie)
http://allegro.pl/lamaze-zabawny-sku...198060850.html
http://allegro.pl/lamaze-szeleszczac...222049828.html

szop pracz jest the best

zmykam spać, dobranoc

Aha, kołysanki wszystkie już są wgrane

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Na ta okolicznosc zrobilam dzis sypana szarlotke ale zjadla tylko jeden mały kawalek na sprobowanie reszta dla meza:d

Dzis mialam caly dzien jakis gosci ;/najpierw tesciowa. Rozbudzila mi małą potem moja mama, potem ciocia. I tak caly dzien mi dziecko nie spało, az na wieczor z tego zmeczenia nie mogla zasnac

W ogole bylam dzis nie mila dla tesciowej i podejrzewam ze dlugo nie przyjdzie ale i dobrze bo jej nie lubie
skąd ja to znam, jak Julek śpi i wejdzie teciowa to wiem, że już koniec spania. Ona staje nad łóżkiem i jak ten się tylko poruszy to zaczyna do niego gadać i mówi 'ooo, obudził się właśnie', a dziś mi Julka z rąk wyrwała i jak już miała go na rękach to pyta 'mam go wziąć czy będziesz go karmić? (nie pomyślała, że mogę nie karmić ale chcieć go mieć na rękach). Ale to temat rzeka...
Stary 2012-03-29, 23:01   #2155
MissZuzia
Zadomowienie

dobry woeczor kochane - witam się i spadam bom padnięta dziś... ja chce już jutro 18ta żeby tz wrocil wreszcie i zebym mogla zlec na kanapie i nie ruszac sie prez pol h z niej.... buuu mam dosc

dzis mielismy krociutki spacer bo deszcz nas zlapal, do tego przyszlo ubranko na chrzest i jest za duze i musialam odeslac (kurierem zeby zdazyc na czas) wrr i strata kasy ale coz... oby rozmiar mniejszy byl ok bo sie zaplacze.... chce miec juz to z glowy a musze miec do srody juz wszystko bo wyjezdzamy do domu rodzinnego.

My mielismy dzis wspaniala nocke, przespal mi po raz drugi w historii od 22 do 6 rano, myslalam ze obudzilam sie w innym zyciu he he jak zobaczylam 6 rano na zegarku ;P albo ze snilo mi sie ze spalismy do tej i w rzeczywistosci jest ta 3 nad ranem

Cytat:

Zuzia, wspolczuje tego AZS Dla pocieszenia, ja tez zrezygnowalam totalnie z nabialu. Wydaje mi sie, ze wysypka sie znacznie pogorszyla, jak zaczelam wprowadzac go do swojej diety. Dlatego teraz do 3-go miesiaca nie tkne niabialu, a pozniej znowu powolutku bede patrzec i obserwowac. Tesciowa zrobila nam wczoraj super obiadek z tego bloga mamy na diecie bezmlecznej - kurczaka Nigelli, do tego kluski slaskie polane sosem z rosolku,cukinii i ziol - pycha
ja sobie tez wspolczuje

fajnie ze masz kogos na miejscu, kto ugotuje... ja nie zawsze mam jak, a ten tydz jak jestem sama jak palc mnie wykonczyl
Cytat:
Mój dzisiaj też dał się wyspać. Zjadł o 19, przed 20 kąpiel i spanko. Obudził się o 22, dostał cyca i spał do 3.30!!! Dostał cyca i spał do 6, znowu dostał cyca i spał do 8.30
a Emi obudziła się przed 9, także wszyscy się dziś pięknie wyspalismy

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Kurcze nic o tym espumisanie nie wiedziałam,ja podaję już z 7 tyg,czyli pewnie już za długoPodaję jej 5 kropelek 4 x na dobę
zle mnie zrozumiaas - chodzilo mi ze fenistil nie mozna stosowac tak dlugo jak mozna espumisan
Cytat:

wasze dzieci tez tak rączkami wywijają że jak się schylę nisko to dostaję po pysku?
zazwyczaj macha nimi jak jest na macie, do zwierzatek, do nas to tak z zawstydzeniem, czasem jak sobie chodzimy to lubi tak poskrobywac badz za ciuch zlapac
albo za nos jak sie nacylamy nad nim
ostatnio zauwaza wlosy moje dlugie
Cytat:
hej lasunie

melduje, ze żyjemy i mamy się dobrze...
ale nie nadrobie tej 2 tygodniowej przerwy...

mozee teraz uda mi sie być w miare na bieżąco, bo brakuje mi Was Mamuśki
hej coro marnotrawna
Cytat:

podziwiam Cię
Ja chcę zdjęcie fryca!!!
o tam oj tam

zdj bedzie jak sie wypieknie

Cytat:
a ja powoli przechodze na mm, mam zapas mojego mleczka na jeszcze ponad miesiąc
do urodzin magicznych (30 ) chce skończyć karmienie i wtedy rzucę się na torta czekoladowego juz śni mi sie po nocach
wow tyle pomrozilas
a czemu nie mozez zjesc torta jak karmisz - corcia ma problemy alergiczne
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Alee alee chudne bo obraczka mi luźna sie zrobiła i musialam pierscionek przytrzymac wg wagi jakos ok 2kg w dół
to super te 2kg to juz ponizej wagi sprzed ciazy czy zjazd z kg pociazowych

ja na okolicznosc ze lidlowe ciasto francuskie nie ma mleka i innych nabialowych rzeczy zrobilam sobie dzis to
http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/R...-jablkami.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-03-29 o 23:06
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 23:06   #2156
Blanszor
Rozeznanie

Dziewczyny kończę produkcję w hucie mlecznej, w związku z tym będę sprzedawać Medelę Mini Electric na allegro. Ale może któraś z Was się do niej przymierzała? Jest na gwarancji do czerwca.
Myślałam, że mleko zanika wolniej, a tu w kilka dni z 120m ml zrobiło się już 50. Jeszcze trochę z siebie wyduszam bo zostało mi kilka torebek do mrożenia pokarmu. Może w sobotę jako wyrodna matka zostawię Alana z tżtem i pójdę pewnie po dwóch piwach leżałabym pod stołem. Ostatni alkohol piłam po poronieniu 27 marca 2011, miałam takiego doła że tylko urżnąć się miałam ochotę. Trzy tyg później znowu zaszłam w ciążę i znowu bezalkoholowo.

Stary 2012-03-29, 23:32   #2157
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
witaj

Cytat:
Dziewczyny kończę produkcję w hucie mlecznej, w związku z tym będę sprzedawać Medelę Mini Electric na allegro. Ale może któraś z Was się do niej przymierzała? Jest na gwarancji do czerwca.
Myślałam, że mleko zanika wolniej, a tu w kilka dni z 120m ml zrobiło się już 50. Jeszcze trochę z siebie wyduszam bo zostało mi kilka torebek do mrożenia pokarmu. Może w sobotę jako wyrodna matka zostawię Alana z tżtem i pójdę pewnie po dwóch piwach leżałabym pod stołem. Ostatni alkohol piłam po poronieniu 27 marca 2011, miałam takiego doła że tylko urżnąć się miałam ochotę. Trzy tyg później znowu zaszłam w ciążę i znowu bezalkoholowo.
no mi tez szybko zanika 3 dni i ze 140ml mam juz 60ml i moge zrobić baaardzo długie przerwy, wczoraj np mała spała od 23 do 7, a mnie cycuchy nie obudziły na dojenie i ze spokojem wytrzymałam do 8, bo oczywiście najpierw trzeba było nakarmić głodzille

MissZuzia a jeśli chodzi o torta, to mała ma podejrzenie skazy i jestem na diecie bezmlecznej od 8tygodni, a wlasnie jutro robie testa i już serek grani i jogurcik na mnie czeka
zobaczmy czy jej sie pogorszy... jeśli tak to będziemy musieli przejść na ohydny smierdzący nutramigen, bleee ale będzie jazda...

a pomroziłam sporo, tak średnio będzie na 2 karmienia dziennie mojego
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 23:55   #2158
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:

Pear nam nie przeszkadza, że się nie wykąpiesz, przez neta latające wokół Ciebie muchy do nas nie przylecą w najgorszym wypadku Twój tż zzielenieje
no nie wiem, do Ciebie jest calkiem niedaleko, wiec moze jednak cos tam zaleci

Cytat:

jęczybuła

Zwis brzuszny wsiąknie jak poćwiczysz nad figurą!!!

A właśnie jak tam konik morski? Doszedł już?? Polubili się chłopacy??
predzej go sobie podepcze, niz wsiaknie

Konik doszedl, ale... do mojej przyjaciolki No, ona tez jest blondynka, takze nie ma sie co dziwic Na szczescie zaraz swieta, wiec bedziemy na Mazurach i wtedy go odbiore

Cytat:
Witamy małe dziecko jest bardziej poręczne .

Cytat:
ja tez jeszcze nie bylam, ale u mnie jutro mija 6 tygodni od porodu, wiec niby teraz jakos powinnam sie wybrac
Czy sie uda - zobaczymy

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

jak odpadnie to daj znać, przestanę się myć... jakoś się poświęcę
tez chcesz miec zielonego tzta ?

Zuzol, pojechalas z tymi rogalikami... i to na noc

Karinio, witajcie z Okruszkiem Napisz cos wiecej o sobie

Czubasek, olej komentarze i pytania o karmienie mm. Najwazniejsza dla Malej jest szczesliwa mamunia, a nie jej mleko! Przeciez nie robisz tego z lenistwa czy egoizmu, tylko bo inaczej sie nie da. A ci, ktorym sie to nie podoba, niechaj ida sie kochac

My dzisiaj pojechalismy i wywolalismy dwa duze zdjecia i wsadzilismy w ramki - na jednym tesciowie z Jasiem, na drugim tylko tesciowa. Chcialam im sie jakos odwdzieczyc za pomoc, a w szczegolnosci tesciowej.
Przyszla dzisiaj cala mokrutka ze spaceru, jak ja zobaczylam, to bylam w szoku i chcialam ja "ochrzanic", ze nie wrocila do nas od razu, jak zaczelo padac, a ona jeszcze z tekstem "ze pomimo najszczerszych checi dluzej sie nie dalo" Pozniej caly dzien martwilam sie, ze zaraz sie rozchoruje, ale bylismy wieczorem dac nasz prezent i czuje sie dobrze na szczescie. Jeju, odszczekuje wszystko zle, co o niej pisalam !!! Glupia bylam

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 07:50   #2159
Anabellita
Zadomowienie

Dooobry
ale paskuda pogoda za oknem

Miłego i spokojnego dnia wszystkim dzidziusiom i mamusiom

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2012-03-30 o 07:52
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 08:24   #2160
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
helołłłłł.. nie no wam powiem, że normalnie się wkurzyłam bo weszłam na wizaz jakoś k 3 w nocy i po cytowałam pięknie odpisałam wszystkim co trzeba chyba ze 4 razy i wcieło... w końcu za 5 razem się udało i dałam "wyślij" a dziś patrzę, że mojej wypowiedzi nie ma więc wybaczcie ale nie będę tego cytować po raz 6 bo normalnie mnie chyba coś trafi...:/

z tego co pamiętam:

co do alko na chrzcinach - u nas nie ma, nie preferuje się u nas żadnych % na chrzcinach, komuniach czy roczku

jeśli chodzi ogółem o chrzciny to u nas z salą był problem jedynie w Wielkanoc w Lany Pn nie ma problemu z salą dlatego też przenieśliśmy je z niedz na pon a menu mamy takie 50zl/osobę:

Obiad:
rosół z makaronem
kotlet De Volay
rolada w sosie pieczeniowym
kluski śląskie
ziemniaki
surówka z białej kapusty
kapusta modra

Deser:
Lody Tartuffo z sosem malinowym
2 rodzaje ciasta
Tort

Do picia:
Sok, kawa, herbata

co do kg po porodzie - OGŁASZAM OFICJALNY NABÓR DO KLUBU "DZIESIĄTEK" -warunkiem przyjęcia jest posiadanie co najmniej 10 kg na plusie chonorowane są również rozstępy, zwisy brzuszne i cycne:P

a jeśli chodzi o nasze małe salecefiksy to myślę, że moja powoli tez się załapie, tyle, że ja nie nazywam jej żadnymi podrobami tylko "kluseczką" lub "Bułeczką" hehe na 4 tygodnie ważyła 4215g dziś ją ważyłam u mamy na elektronicznej wadze i wyszło jej 5100g, czyli wychodziło by, że ok 800g w ciągu tygodnia przybrała

Tak poza tym byłam wczoraj w TESCO z mamą i z Martynką - dała mamusi zrobić zakupki hihi, kupiłam sobie sukienkę na chrzciny taką w sumie klasyczną w podobnym stylu do tych:
http://bi.gazeta.pl/im/2/4751/z4751152X.jpg

http://www.nikoletta.pl/public/image...syczna_big.jpg

bez rękawów, w kolorze czerni...a właściwie chyba bardziej ciemnego grafitu z delikatnymi prążkami... długość w kolano, do tego planuję czerwone dodatki: naszyjnik, bransoletka, buty o TAKIE tylko bez tych zmarszczek i na górę albo czarny żakiet albo mój czerwony wiosenny płaszczyk i myślę, ze będzie ok ....... no musowo oczywiście Fryzjer + brwi!! :P trzeba się odgruzować w końcu

A co się dzieje z Zoskasamoska?? dawno nic nie pisała, nadal u TŻ jest??

Martynka dziś kończy 5 tygodni!!
dla Martynki za 5 tygodni.Wdzianko do chrztu prześliczne.
W takim razie ja chcę wstapic do klubu dziesiatek,bo akuret tyle mi zostało
-------------------------
Agatek no to fajnie ,że Kinga zaprzyjazniła się z konikiem
-------------------------
Witam

U nas nocka jak zwykle ładna,sen od 19.30 do 3 potem mleczko i sen do 6.Teraz siedzimy przy bujaczku i wyglupiamy się.
U nas czas leci dosłownie od jedzenia do jedzenia,te 3 godzinki tak szybko przelatują.

Po 10 jadę po zastrzyki a potem prosto do solarium.
Muszę tez zapisac sie do fryzjera bo ostatnio nie ciekawie mi zrobiła i teraz musi górę poprawic.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-30 o 08:30
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości