|
|
#2491 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cze
![]() U nas tez wieje od rana a własciwie to juz w nocy porzadnie wiało. Kuba dzisiaj ladnie spał, raz tylko obudził sie na siku i chciał wody. I spał o dziwo do 8, zawsze juz 6-6.30 wstaje. Teraz mama zabrała Kube do siebie, ja ogarnełam z grubsza bałagan i podczytuje muratora. Ostatnio ciagle czytam to forum, szukam inspiracji. Lubie projektowac wnętrza, wykanczac itp. ale zaczyna mnie to przerazac, te ceny, wybor materiałów. Wczoraj skonczyli robic nam elewacje - mamy juz kolorek i dom nabrał wyglądu. Jeszcze czekamy na pana od balustrad na balkonach i ekipy od schodow i tarasu i z zewnatrz bedzie juz wszystko. A po swietach przychodzi ekipa wykonczeniowa do srodka. Dopiero sie zacznie... oby kasy wystarczyło ![]() Cytat:
Cytat:
Radykalnie zmieniłam diete. Wczesniej ja nie jadłam tylko sie obżerałam. Teraz bardzo ograniczam jedzenie, jem 4 głowne posiłki i jedna przekąskę (przewaznie jakis owoc, jabłko). Nie jem po 19. Zero białego pieczywa, tlustych produktów, cukru. Nie słodze kawy, herbaty. Nie miałam nic słodkiego w ustach od 6 tygodni (w sumie mam takie postanowienie na post) . Pije zielona herbat,ę czerwona, ziołowe, Linea. I łykam 2 razy dziennie Linea i Cidrex. Narazie nie zaczełam cwiczyc - lenistwo wygrywa a czasmi brak czasu poprostu. Rowerek stacjonarny nadal stoi w garazu ![]() Cytat:
Tez sie musze wybrac - nawet nie chce pomyslec ile mam ubytków. ![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj tylko zupa
|
|
|
#2492 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a i jeszcze mam pomidorowke
a musze Wam powiedziec, ze jak bylismy nad morzem kupilismy troche ryb surowych i wedzonych, dzieciaki uwielbiaja, my tez ale kupulismy swiezego lososia i zrobilam dzwonkikurcze tak pysznej ryby to ja w zyciu nie jadlam prawdziwy baltycki losos to zupelnie cos innego niz te hodowane norweskiea antar wedzony najlepsza wedzona ryba swiata
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
Cass ja bylam na NFZ a prywatnie to pewnie duzo wiecej zreszta i tak podwojny wydatek bo z malzem razem jezdzimy -on tez wymienia plomby i ma do leczenia
Svi marzy mi sie zapach wedzonej rybki- chyba na wakacje pojedziemy nad nasze morze o ile bedzie pogoda mi najbardziej smakuje wedzony tunczyk
|
#2494 | ||
|
Zadomowienie
|
Yy tak, ale tyle czasu się zbierałam do zakupów z Tchibo, że aż w ostatni poniedziałek pokazały się w Lidlu, więc wzięłam ![]() ~~~~~~~~ Wiecie co, jak tak nikt nic nie pisze, to samemu jakoś tak też się nie chce ![]() Jola, zdrówka .
|
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie jakby jeść ziemniaki z sosem i chlebem,ale może tylko tak u nas (u mnie w domu) się jada. Sosik pomidorowy? ![]() Żaden figiel, tylko czasu sporo zabiera. Oj,chyba na dniach je zrobię,ucieszę wszystkich bo baaaardzo lubimy. Tak mi teraz przyszło do głowy,że może w weekend L z tatą pojedzie do kina(dostała bilet z przedszkola),małą sprzedam mojej siostrze na spacer i ruszę z produkcją... ![]() Cytat:
Jak L dziś grzeczna aż nie do wiary
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2496 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Kasiu no wiem, ze juz jest ryz w golabku ale jakos tak bez ziemniakow dziwnie
![]() no i nie wiem ile bym musiala isc zjesc u mnie w domu tak sie je, u tz tez i w sumie u wszystkich, ktorych znam z pomidorowym
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
ja golabki jem solo z keczupem, ale moj tato musi miec ziemniaki do tego i polane sosem pomidorowym
a Werka wogole nie lubi-troche dziwne bo mielone zje a galabkow niet
|
#2498 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko my jemy jak Twoj tato
![]() u mnie wszyscy lubia golabki tylko Erykowi musze obierac z kapusty
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wymieniałaś amalgamat na co? bo tylko amalgamat refundowany jest przecież, a światłoutwardzalne wypełnieni to 70 zł to 50 zł jest za co
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Super te buty, wszystkie ![]() ![]() *** Jak znajdziecie chwilę, zajrzyjcie do Maciusiowego klubu, mam prośbę
|
|
|
#2501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale nastepne plomby chce wlasnie te drozsze
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dentyści często nawet mówią, że to światłoutwardzalna, a założą chemo pomachają lampą i kasują jak za światło nie twierdzę, ze u Ciebie tak jest, ale taki proceder jest znany u nas przynajmniej
|
|
|
#2503 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
szczególnie te pierwsze ja jeszcze w lesie z butami ![]() Cytat:
jak jestesmy u dziadka w przemyskim to tam tez sie je tak samo ![]() Cytat:
![]() po cichutku zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() *** a my byłyśmy wczoraj w cyrku ![]() Zuza sobie na koniku jeździła
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ...i wracam do roboty
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-03-30 o 09:16 |
|
|
|
#2505 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo wróciła
gdzie jest OlaUnhola?
|
#2506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za fachowe wytlumaczenie a powiedz mi jeszcze czy to prawda ze usuwanie kamienia 1 raz w roku jest darmowe? bo pani stomatolog mowila mi ze mam troche kamienia na dole z przodu(nigdy nie mialam) i jak juz zrobie porzadek z ubytkami i powymieniam plomby to ten kamien tez chce usunac Cytat:
ja kiedys uzywalam sensodyne, meridol tez mialam i krew nadal leciala pomimo ze szczoteczke mam sensitive o jak fajnie fotki proszę, a Zuzia nie bala sie usiasc na konika?hej
|
|
#2507 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny
jestem, czytam, ale brak weny jakoś ![]() Co do SD, w klubie wpiszcie linki Miłego
|
#2508 | |
|
Wtajemniczenie
|
czeko, meridol mi pomógł na wrażliwe zęby
poza tym mam do nich zaufanie, sensodyne pro szkliwo tez zdarza mi się raz na jakiś czas kupic, nawet teraz mam w szafce bo była w promocji z lactacydem ![]() co do krwawienie to mój stomatolog mówił że duży wpływa ma kamień nazębny, mi pomoga piaskowanie raz w roku i zaraz po takim piaskowaniu zdecydowanie meridol zdjecia mam tak kiepskiej jakości że nic nie będzie widać :/ było całkiem fajnie tylko zwierząt za mało, a Zuzy akrobacje nie interesowały ![]() w trakcie przerwy można było się przejechac na wielbłądzie i na koniku, Zuzę aż skręcało tak chciałą się przejechac, zapytałam gostka czy nie za mała, ten pozwolił mi ją posadzic bez płacenia i jak nie bedzie płakac to spoko, zrobiłyśmy rundkę wokół areny (ja ja podtrzymywałam żeby nie spadła) no i oczywiście chciała jeszcze tak się jej spodobałopotem tylko o koniku mówiła ![]() *** u mnie właśnie sypie śnieg ![]() a ja w balerinkach jestem... ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
ok, a może być wieczorkiem?
|
|
#2509 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
U nas brzydko, wieje i ziiimno. Słońca nie widac ![]() Maju, nic . Codziennosc ![]() Jasne
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Ola!!!!!!!!!!!!!! okrutnie tęskniłam.Ale się zaszyłaś
dziś chciałam dzwonić i pytać czy wszystko ok
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się wku....am
aż mi się pracować odechciało ![]() musze do 10 policzyć...
|
#2512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Obiadek zjedzony, nie wysililam sie bo tylko rosolek z makaronem i ryz z warzywami z patelni, ale zrobilam gore gofrów
![]() Werka zjadla 2 z dzemem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dla odwaznej Zuzi![]() Cytat:
|
|
#2513 |
|
Ola-Unhola
|
Co tam Maju?
![]() ![]() czeko Kasiu :* Wysyłałam Ci na gg ![]() Przez Was robię gołabki... Może się da skończyć przed wieczorem, tak mi idzie
|
#2514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko jak je robie to denerwuje mnie że się te pierwsze łapią i muszę je zdrapywac, sama nie wiem czemu, czy to dlatego ze są troszkę te płyty porysowane, podpowiedzcie mi ![]() a co Ci na to Twój dentysta mówi? ![]() nic nie wymyślili, tym razem o coś innego chodzi, w klubie napiszę, bo nie chcę tu zasmiecac j/w, idę do klubu
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
widze ze ruch na wątku mały mnie też mało, bo malowanie mamy w domu a wiecie ile to roboty, sprzatania itd. jak się uporam ze wszystkim to bede częściej mayaha to przez porysowane płytki pewnie przywierają pierwsze gofry, albo są za mało rozgrzane, a smarujesz je jakimś tłuszczem? ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cass gratuluję utraty wagi fajnie ze wpadasz częściejUnhola daj trochę gołąbków
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-03-30 o 18:05 |
|
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
Oł jeeee:-0 Wkońcu mam neta!!
Powiedzcie mi czy na SD już za późno czy jeszcze się załapie?? Gdzie mam tego szukać, bo na "wątku o sklepie SD" nie ma Was:-(
|
#2517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() smaruję je oliwą troszkę, te pierwsze mnie tak osłabiają, nast już są ok
|
|
#2518 |
|
Ola-Unhola
|
Wojtusiu, z chęcią Ci prześlę, bo wyszły niesamowite
![]() Ja tylko skromnie jednego malutkiego, ale dzieci się poopychały (dzisiaj z ziemniaczkami też) i ledwo zipią przed bajkami teraz ![]() agga, właśnie się zbieramy z SD. Wyślij mi linki na priv, bo w klubie Cię nie ma.
|
#2519 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra, Oluś, już kończę szukać, dajcie mi jeszcze 5 minut.
|
#2520 |
|
Ola-Unhola
|
Nie spiesz się.
Kaskę jak mi wpłacicie w week to i tak bedzie w poniedziałek, także wtedy zamówię. Umówmy sie do niedzieli wieczór z edycją, dopisywaniem itp
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

za zgubione kg
auto do kasacji, a Ona coś z kręgami szyjnymi i w gorsecie chodzi ... tydzień miała leżeć plackiem, ale Ją już nosi 
. Pije zielona herbat,ę czerwona, ziołowe, Linea. 
jeszcze 4 zeby mam do leczenia no i chce plomby wymienic, dzisiaj jedną wymienilam tzn. ten zab co mnie bolal ostatnio ale pani stwierdzila ze nic sie nie dzieje z nim jak usunela amalgamatowa plombe i widocznie mialam podraznione dziaslo -musze kupic inna paste polecila mi meridol albo elmex , a za plombe placilam 50 zł , za swiatlo-utwardzalna 70zł biorą

i zrobilam dzwonki
najlepsza wedzona ryba swiata 
zawsze dostaje od mamy albo tesciowki
aż nie do wiary
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie twierdzę, ze u Ciebie tak jest, ale taki proceder jest znany u nas przynajmniej