|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dzień dobry.................... ......................
......................... ..pip..........pip. To była jedna z najgorszych nocy odkąd R jest z nami. Poszłam spać o 2 o wstaliśmy o 5,45. Wczoraj była sąsiadka i po jej wizytach R zawsze źle spał, wczoraj się utwierdziłam w tym, że wierzę w uroki ![]() Przypominam o klikach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
dzień dobry
![]() Cytat:
1- ja też nie, mam od teściowej dla małego, jemu gotuję ale nie mogę się przełamać żeby spróbować. Odrzuca mnie samo to że wiem jakie to ładne zwierzątko było... 2 - Jodi Picoult "W naszym domu". Uwielbiam jej książki. Tylko problem jest taki że jak zacznę to nie mogę się oderwać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Aniaa to czytasz teraz to samo co ja ![]() ![]() Lilii no co Ty....nie wpuszczaj sąsiadki ![]() U nas też pare pobudek- jak zwykle. I od 5.30 nie śpimy ( po starym czasie 4.30 ) ![]() Wodaqua śliczy Zosiaczek. Marzena Sara lubi tą piosenkę. Delisia delisia hehehe Proszę o kliki ![]() Wstaję rano a tu śnieg ![]()
#1324 |
Wtajemniczenie
|
![]() Jeszcze raz dziękuję w imieniu Dominika ![]() A dziś buziole idą do ....... Zuzki i Emilie ![]() ![]() Czeka mnie dziś ciężki dzień w pracy, pewnie będę musiała po godzinach zostać (koniec miesiąca ![]() Ja to chyba jestem monotematyczne ![]()
#1325 |
Zakorzenienie
|
Zuziu, Emilie, wszystkiego najlepszego ślicznotki!!!
adrij, wciągające, prawda? ![]()
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
pomyliłaś mnie kochana
![]() Chyba zmienię tego smerfa
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to co działamy dzisiaj LiLi ? ![]() aania, dziękuję ![]() Cytat:
a u nas noc ok, dziewczyny juz duuużo lepiej się czują, Nati juz raczkuje, szuflady wszystkie pozastawiane, kwiatek co był na podłodze juz wyniesiony, bo Nati wiele razy chciała go przesadzić ![]() Zuzia, Dominik, Emilie, Antoś ,Jaś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 100 lat solenizantom zaległym i dzisiejszym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
aaaa....przepraszam
![]() ![]() no to własnie przez tego smerfa.... przepraszam ![]() to cofam pytanie i kieruję je do Ciebie ![]()
![]() |
#1331 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny i jeszcze mam jedna prośbę,
kliknijcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Rozeznanie
|
Madziulka ja miałam wczoraj odpowiedzieć, ale mi sie nie udało. Moja Zuza zjada 3x180 ml. około, chociaż już coraz mniej.
![]() Dobry ![]() Zuz sie obudzi i ide z nia do chirurga, trzeba zdecydowac co z naczyniakiem. Chciałam isc od pn. do pracy, nic specjalnego, a wlasciwie to wiekszosc ludzi uwaza ze to wrecz uwlaczajace, bo to mialoby byc sprzatanie klatek. Ale bez umowy, 5 godzin dziennie za 1000 zl, jak dla mnie ta praca ma wszystko co na chwile obecna mi odpowiada. No i co?? i wszyscy mi zaczeli klody pod nogi rzucac! nagle ni ma kto sie dzieckiem zajac, spcjalnie i na zlosc, bo to nie jest praca dla mnie, bo ja powinnam z dzieckiem siedziec, bo ni dam sobie rady, bo to wstyd. jaki wstyd?? pieniadze zarabiac to wstyd? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże Cookie to straszne, kto miał Ci się Zuzą opiekować a teraz nie chce? Kurcze jakbym była bliżej to bym się Małą mogła zająć... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jest śliczna i pocieszna. Madziulka i ja widziałam pytanie i zapomniałam Ci odp. bo zaczęłam sama myśleć o tym co napisałaś i się przejęłam, że mój to dopiero mało je ( 3 razy po 150 ml mleka) i aż odeszłam od kompa i zapomniałam o wszystkim innym ![]() Jak dziś Twój dzidziuś? Laski, wczoraj Ig pierwszy raz w szyciu ( dwa razy ) potem zapominiał ![]() ![]() Dzień dobry! U nas ... śnieg. Lili a ja wierzę w takie uroki. U nas na wsi jest taka sąsiadka. I co przychodziła do nas to dziadkowi się traktor psuł. Nigdy nie wchodziła do domu, tylko rozmawiali z dziadkiem na podwórku. I zawsze (!) traktor nie chodził po jej wizytach. A tak to dodam, że był sprawny ![]() Cookie oj, to kanał. Jak Zuz nie będzie z kim zostawić to nici z pracy. A co do pracy to żadna hańba. Ja sama dziś biegnę sprzątać do szkoły. ( tylko u mnie 5 h dziennie to marzenie. Udało mi się załapać tylko na 2 h tygodniowo... ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- agadus klikam Ci. I innym dziołszkom też. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- w życiu miało być napisane, nie w szyciu ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | ||||||||
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() Cytat:
![]() trzeba było powiedzieć, że zwykle nie przyglądasz się smarkom masz inne ważne rzeczy do roboty! ![]() Cytat:
![]() no sama byłam w szoku wiesz podnoszę łyżeczkę i sobie myślę "hahah teraz ci oddam za te noc smacznego gadzinko" a ten posmakował i pusa na wielkie AAAAAA normalnie moje zdziwienie nie poznało granic ![]() Cytat:
a my nie mamy biedronki a chcieliśmy bo biedronka bez ogonka to ulubiona piosenka Żbika zawsze tak śmiesznie ciepie dupką jak mu puszczę często one są? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a niech się sąsiadce myszy zalęgną ![]() ZUZIA EMI ![]() Cytat:
Bartessko (nie zacytowało mi) jak tak się leży to nie ma apetytu dobrze, że chociaż budyniu babcia zjadła a może miała by chęć na ryż z jabłkiem młody by tez mógł przy okazji tak tylko myślę bo moja babcia uwielbiała! a z Ciebie jest wielki dzielniak!!!! ![]() Blondynko ![]() Brunetko co u |Ali?
![]() |
#1339 |
Wtajemniczenie
|
Madziulka ja też miałam napisać i zapomniałam
![]() * rano 190-120ml * po południu 120-150ml * wieczorem 180ml * 24.00 120-150ml * 4.00 120-150ml W dzień dostaje 2 razy mleko, bo zazwyczaj zje tylko trochę kaszki albo obiadku. Potem jest nerwowa i niedojedzona, to "dopycham" ją mlekiem ![]()
![]() |
#1340 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Maja też lubi ten kawałek, ale ze wszystkich piosenek na świecie ostatnio najbardziej ubóstwia to: http://www.youtube.com/watch?v=wyx6JDQCslE&ob=av2n I dla mnie, wychowanej na rocku, jest to po prostu KATASTROFA! ![]() Cytat:
Emilie Sto lat dziewczynki! ![]() ![]() Cytat:
Szkoda, że wszyscy umyli ręce i nie chcą Ci pomóc ![]() A co to za konspira?!? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() EDIT: ja też klikam dziewczyny ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-03-30 o 09:13 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | ||||
Rozeznanie
|
Witam Panie
![]() Cytat:
![]() Tacy ludzie to tzw. wampiry energetyczne. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wodaqua, Eveeve dziewczynki piękności! ![]() A Zbój zasnął o 9.40 sam w łóżeczku, z małpką na głowie i mam chwilę. Ciekawe o której wstanie ![]()
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Btw śnieg? A u mnie nie ma ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że Ci coś wypali z tą pracą ![]() Cytat:
![]() Też wierzę w uroki ![]() ![]() Cytat:
![]() A my sprzedaliśmy wczoraj auto i teraz jesteśmy w d***e, bo zostaliśmy bez auta, a święta się zbliżają i w ogóle.... Już tak się tym autem przejęłam, że aż mi się w nocy śniło ![]() I młody mi się zaczął znów ślinić, pewno znowu na jakieś ząbki ![]() Muszę się zwlec z łóżka w końcu, bo nawet jeszcze nic nie jadłam, śpiąco mi tylko, chyba przez ciśnienie....
![]() |
#1344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kiedyś jak włączyłam odkurzacz to się śmiał a mówią, ze kobieta zmienną jest ![]() no ja wiem że nie gra biedronki bez ogonka ale jest super fajna a mały na taką mała na skarpetce z lamaze i bardzo ją lubi chciałabym mu kupić taką biedronkę może jeszcze będą kiedyś aa zapomniałam o matko i córko eveee mała jest cuuuudddooowwnnaaa
![]() ![]() Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-03-30 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka widzę Cię
![]() Maziulka jak Szymon? z czego gorączka? Znacie przepis na dobry sos ostry taki do dań orientalnych/ chińskich?
#1346 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Zakorzenienie
|
Powiedziałam że jakbym miała sie sugerowac soba to bym do lekarza wcale z katarem nie poszła.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juleńka mi wyszła, ale jak chciałam zmienic Lenkę i Kubusia, to już mi nie wyszło ![]() nie pisała ![]() Mówisz?to musze zacząć brać z Ciebie przykład ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() widzę, że u Ciebie też śnieg ![]() ![]() Nie zacytowała mi m.in. Evie-jaka śliczna Marysia-wygląda na dużą dziewczynkę-słodka ![]() Brumek, ja też lubie planowac, zapisywać itp. wtedy czuję, że trzymam wszystko w garści A tak ogólnie, to cieszę, się, że się rozkręciłyście z pisaniem ![]() Opis wczorajszych wizyt ![]() U gina trochę się zmieniło, bo zawsze to on ważył i mierzył ciśnienie, a teraz pielęgniarka w pokoju obok ![]() ![]() Patik to nie było glupie pytanie, czy gin mnie poznał ![]() ![]() ![]() Dzidzia ( na szczęście jedna ![]() ![]() Większość badań weźmiemy z poprzedniej ciąży-typu grupa krwi itp. Następna wizyta 26 kwietnia. Więc u gina było SUPEROWO, natomiast potem szybko pojechałam do endo i.....wku....mnie na maxa, aż się popłakałam przez hama. Ogolnie chodziło o to, że jakto w ciąży, przecież dopiero byłam, jakieś teksty ziemio rozstąp się ![]() ![]() ![]() On mnie potraktował jak jakąś puszczalską lalunię, nieodpowiedzialną i wogóle. A z najwazniejszych rzeczy, to wyniki mam dobre, ale dawkę jeszcze zwiększył, no i teraz każe mi przychodzić co dwa tygodnie( powiedzial: trudno-sama pani do tego doprowadziła ![]() No to tyle z wczorajszych historii. Opowiedziałam P. o tym endo i też się wkurzył...przez tego hama miałam później takie myśli głupie, że powinnam się wstydzic, że jestem w ciaży i że wstyd komuś powiedzieć....co parę minut w gabinecie zrobiło z moim ego ![]() Ciąża to błogosławieństwo-jak to mój tata mawia-dzieci nigdy za wiele. Razem sie wychowają i będzie fajnie ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co za pacan z tego lekarza ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka jedna rada: zmień endo. Prywatnie i takie mecyje?
Ale cham..jak tak można. Co za ...to się wkurzyłam. Twó gin u Ciebie przyjmuje czy do lbn jeździsz?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.