|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V
Dzień dobry
Ja wczoraj miałam tyle porobić a głowa mnie rozbolała i padłam na łóżko w końcu Cytat:
Ja biorę a co?
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ktoś ma telewizor włączony to polecam kanał TVN METEO - fajne czary tam się odbywają
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz pada grad
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi, czemu zapisałam się na angielski w biznesie, kiedy kompletnie mnie to nie interesuje
Mam teraz nauczkę, żeby następnym razem nie zaspać na rejestracje...
|
|
|
|
#3815 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
u mnie tak ponuro, że hej...i dziś wieczorem do TŻta w końcu jadę już się doczekać nie mogę
"...Nie dbam o to, co ludzie myślą, albo mówią o mnie, wiem kim jestem..." 18.03Nowa seria na blogu...Tip Tuesday - jak podkreślam swoje brwi? 16.03 Biała brzoskwinia? Fa NutriSkin Rich Body Milk... 12.03 Poprawki w makijażu? You need this in your life!
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba też dzisiaj wreszcie spędzę czas z TŻem
Dziewczyny tak się zastanawiam, czy ja mogę się starać o ubezpieczenie z racji tego zabiegu i pobytu w szpitalu? Dodam, że jestem ubezpieczona tylko przez tatę w jego pracy. Tak właśnie się zastanawiamy z mamą i nie mam pojęcia jak to jest :P
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
jak masz wykupioną POLISE Ubezpieczeniową to tak.
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
grad u mnie pada
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nie mów...ja to już mam taki wiosenny nastrój.Przygotowałam sobie moją kurteczkę, a tu...wszędzie straszą zimą ![]() Nawet mój post wiosenny, bo na blogu - nalepszy filtr spf 50+ dla cery tłustej
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
|
#3820 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Zależy co rozumiesz, przez "starać się o ubezpieczenie". Bo starać się o ubezpieczenie to staranie się o korzystną polisę ubezpieczeniową (np. w przypadku domu bez odpowiedniego zabezpieczenia okien, drzwi, systemu alarmowego możesz nie miec mozliwosci podpisania polisy, bo nie spełniasz warunków ubezpieczenia).
"Na tatę" masz pewnie ubezpieczenie nazwijmy je "zdrowotne", dzięki czemu za pobyt w szpitalu "na NFZ" nie dostaniesz rachunku do zapłacenia. Jeśli masz wykupioną polisę ubezpieczeniową, która daje możliwośc wypłąty ubezpieczenia z powodu pobytu w szpitalu - wtedy z odpowiednią dokumentacją mogłabyś dostać pieniądze z ubezpieczenia, ale szczerze móiąc nie widziałam takich polis, a NNW które zwykle się wykupuję np. studiując jak sama nazwa mówi jest od następstw nieszczęśliwych wypadków. Jeśli wiec złamiesz rękę czy przebywasz w szpitalu z powodu wypadku (złamana kończyna po upadku ze schodów etc.) i zbierzesz dokumentację, to możesz się starać o wypłątę odpowiedniej sumy ubezpieczenia. W przypadku kobiet różnież wypadki powodujące blizny na twarzy moga uprawniać do wypłącenia pieniędzy z ubezpieczenia, bo traktowane są jako oszpecenie (gdzie tu równouprawnienie?).
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-03-30 o 11:44 |
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam na myśli starać się o ODSZKODOWANIE a napisałam inaczej
|
|
#3822 |
|
Rozeznanie
|
Leejdi ja kiedyś słyszałam, że z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu zwracają jak się spędzi tam minimum 3 dni...
"...Nie dbam o to, co ludzie myślą, albo mówią o mnie, wiem kim jestem..." 18.03Nowa seria na blogu...Tip Tuesday - jak podkreślam swoje brwi? 16.03 Biała brzoskwinia? Fa NutriSkin Rich Body Milk... 12.03 Poprawki w makijażu? You need this in your life!
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć jeszcze nawet nie wie, że się dzisiaj widzimy
|
|
#3824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że ma we własnym zakresie wykupioną POLISE ubezpieczeniową obejmującą leczenie szpitalne i zabiegi/operacje. Ale za pobyt w szpitalu i tak dopiero wyżej iluś tam dni pobytu można jakiekolwiek pieniądze z tego tytułu dostać. No i nie wszystkie zabiegi czy operacje wchodzą w liste tych 'zabiegów' Cytat:
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za rozjaśnienie sytuacji ![]() A myślałam, że będą dodatkowe pieniądze na kosmetyki
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja często coś mam po nogach
|
|
#3829 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie, nie mozesz. Jesli masz oszpecajace Cie blizny, to tylko z uwagi, jesli to jest NNW. Planowane zabiegi nie mają tu nic do rzeczy.
Bayje, a co ma nauka do tego? Dziewczyna moze miec dowolną umowę ubezpiecznia prócz tego zdrowotnego, tylko ze ludzie zwykle maja zdrowotne + ewentualnie nnw przez uczelnię za te 30/20zł + inne, umowę o które podpisali sami i opłacili składkę. Mogę się uczyć i ubezpieczyć od czegokolwiek. Jeśli Lejdi nie ma pojęcia czy ma jakąś polisę, to najpewniej ma odprowadzaną tylko skłądkę na ubezpieczenie zdrowotne + jeżeli jej uczelnie daje taką możliwość i oplacila, to nnw. I na nnw faktycznie moze sie starac o wyplate, ale tylko w okreslonych przypadkach, wiec nie przy planowanym zabiegu
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-03-30 o 11:53 |
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NNW - to zawsze w szkole. A czy ma do tego jeszcze dodatkowo POLISE to nikt jej nie broni .CHYBA, że jej TATA ma tak obejmującą POLISE, że nawet za zabiegi dzieci może dostać pieniądze. Moja siostra ma tak też dodatkowo ubezpieczone dziecko w polisie .
Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile Kid Cudi Edytowane przez Bayje Czas edycji: 2012-03-30 o 11:58 |
|
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś tak mi kiedyś koledzy mówili ale nie wiem czy to było na żarty czy serio
![]() Cytat:
Jakoś przeżyję U mnie dziwne wyszukiwanie dzisiaj: aparat paznokciowy wiecie co to może być?
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3833 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Po bezmyslnym przewaleniu sterty polis od NNW przez ubezpieczenia od kradzieży, oc po wadialne i obcykiwaniu w owu i warunkach szczegółowych przynajmniej się wreszcie czegoś dowiedziałam ![]() Moze magnesik do lakierow magnetycznych Albo coś do tipsów
|
|
#3834 |
|
Konto usunięte
|
Ale masz fajną pogodę
w ciągu jednego dnia będziesz miała wszystko ![]() A ja miałam złe nastawienie do wszystkiego dzisiaj mam typową huśtawkę nastrojów przed @. Ale teraz wcinam pizzę i już mi lepiej ![]() Na bloga wrzuciłam recenzję maski Elseve do włosów farbowanych
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu jak napisała, że jest ubezpieczona u TATY (to od razu wiedziałam, że jest osobą uczącą
) to zapytałam czy ma wykupioną POLISE. A ja sama wcześniej napisałam, że jak ma dodatowo wykupioną polise (to może i by mogła się ubiegać o zwrot czegokolwiek) i nigdzie nie napisałam, że POLISA musi mieć związek z uczeniem ![]() a tak w ogóle to chyba sobie jakieś ubezpieczenie dodatkowe wezme - 30 zł miesiącznie ale nigdy nic nie wiadomo.
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie pogoda oszalała: słońce, śnieg , deszcz i tak na zmianę a już zimowe swetry pochowałam dobrze że z kurtkami się wstrzymałam
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt, że zbyt ciekawe to to nie było, ale myślę że może się w przyszłości przydać ![]() A co do pogody, to w Poznaniu niby szaro, ale czasem wychodzi słonko.. Tylko zimno i wieje
|
|
|
|
|
#3838 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Wczoraj coś sobie musiałam z kręgosłupem zrobić Niosłam ciężkie siatki, pochyliłam się, żeby je odstawić i poczułam, jakby mi zniknęły wszelkie mięśnie pleców, bo zgięłam się zupełnie nad tym nie panując, jeszcze głową wyrąbałam w lodówkę -.-Teraz mnie boli mocno i ledwo się ruszam, ale zaraz przybędzie mój prywatny masażysta ![]() Na blogu recenzja czekoladowo-miętowego płynu do kąpieli Original Source.
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
A śmiałam się z Was
U mnie biało
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie rzeczy jak pisanie CV i listu motywacyjnego znam z liceum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

dzisiaj przyszla nam dostawa z nowymi eyelinerami z peggy sage...booooze jakie cudaki !! 

Mam teraz nauczkę, żeby następnym razem nie zaspać na rejestracje...