|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cześć Dziewczyny
![]() Poszłam na chwilę do siostry więc Was nadrobiłam ![]() Gabi fajnie że już domku jesteś ![]() ![]() Gratuluję udanych wizyt u Lekarz tym mamuśkom co były ![]() Za pozostałe trzymam kciuki ![]() ![]() U nas remont idzie pełna parą ![]() ![]() Widzę nowa część za nie długo zaczniecie ![]() ![]() Wczoraj na SR tatusiowie malowali brzuski ![]() ![]() Jestem nie wyspana bo spaliśmy na innym łóżku które jest mniej wygodne... Jeszcze troszkę i znów wrócimy na swoje łoże. Miłego weekendu wszystkim życzę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
rincorinco, u mnie w przychodni już nie chciały książeczki ubezpieczeniowej tylko RMUA.
Najbardziej to mnie wkurzyli w szpitalu, bo jak mnie przyjmowali to pokazałam im RMUA - przezornie brałam od pracodawcy- no i potem mnie wypisali o 10ej a od 12ej dopiero miał być wypis ze szpitala. Pojechałam do domu i mój mąż pojechał koło 13ej po wypis, niestety nie dostał(!) bo nie pokazał mojego RMUA. Co tam, ze jak mnie przyjmowali to pokazywałam. No i tym sposobem nie dostał dokumentów! to był piątek ( w soboty mają nieczynne) i już się nie wyrobił zeby przyjechać do domu po dokument i znów jechać (wydają do 15ej) i tym sposobem do poniedziałku nie wiedziałam jak przyjmować leki, bo było to zapisane na karcie wypisowej, której nie dostał. Dopiero w poniedziałek mama mi odebrała. Dla mnie to jakieś niepoważne jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
Onething piękna sesja, taka zmysłowa
![]() Wszystkie brzuszki śliczne ![]() Patrząc na Wasze brzuszki dotarło do mnie że jesteśmy już w mocno zaawansowanych ciążach ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | ||||
Zadomowienie
|
Dasti80 dziękuję również
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() A teraz się wam poskarżę, pisałam ostatnio o tym, że mi dłoń drętwieje i okazało się, że mam zespół cieśni nadgarstka i że w ciąży zdaża się on dość często ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2012-03-30 o 12:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Wczoraj mialam wizyte i mam mieszane uczucia ![]() Moja szyjka jest krotka (ok 23mm),ale za to skubana mocno trzyma ![]() ![]() Dziewczyny co maja cukrzyce, slodkiego nie lubie,ale zjadlabym sobie porzadny obiad- ziemniaki, schabowy....w duzej ilosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też się skłaniam ku CC. tzn jak mi gin zaproponuje, to nie odmówię chyba. Moje znajome też nie narzekają na cesarkę. Ja właśnie nie za bardzo mogę się przygotowywać do porodu naturalnego, obawiam się że będzie ciężko.. ani masażu szyjki, ani mięsni kegla, ani ćwiczeń dla kobiet w ciąży, ani ruchu ( ponoć kobiety które idą z marszu do porodu i są aktywne w ciaży szybciej rodzą... a ja od 16 tygodnia leżę.... świetnie...). Cytat:
![]() ![]() te są śliczne : http://www.pinio.com.pl/kolekcja/barcelona/3 !!!!! to jest ten rodzaj mebli, który rośnie razem z bobasem... pasują dla noworodka, 3 latka i starszego dzieciaka, a w razie co można je potem odświeżyć. więc są bardziej praktyczne. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do słodyczy - to takich dla cukrzyków też nie bardzo mogę ... ![]() ![]() twardnienie hmm..no po prostu tak mi się brzuch napina, i ciągnie w doł, a jak dotknę to jest jak kamień - wówczas wiem, że twardnieje, po prostu to taki rodzaj dyskomfortu coś jak meeeeeeeega wzdęcie ![]() ![]() a skurcze macicy czułam różnie, raz jako bół podobny do miesiączkkowego, czasem taki silne kłócia po prawej stronie.... a czasem nie czuję, tylko lekarz mi mówi, że się kurczy. Cytat:
![]() Najwyzej dokupimy jakieś kożuchy po porodzie. spanie w łóżku - chciałabym tego uniknąć, ale nie wiem czy się nie złamię. ja się rzucam po łóżku jak przyduszona ryba, boję się że coś temu dzieciakowi zrobie, naczytałam sie sporo o śmierci łóżeczkowej, były nawet takie plakaty kiedyś.....straszne!!! i jakoś mi to utkwiło w głowie... poza tym... pies nam często wskakuje kiedy jesteśmy już w fazie REM i nie czujemy ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 | ||
Raczkowanie
|
CZeść dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zadomowienie
|
Perse, na szczęście wzięłam tak jak mi się wydawało, że lekarz przy wypisywaniu mówił, tylko żelazo wzięłam przez te 2 dni po jednej tabletce a miałam przepisane 2 dziennie, no ale wkurza mnie, bo tyle się mówi o opiece kobiet w ciąży...
ania_85 jestem w szoku, ze tak mało przytyłaś. Nie forsuj się, obyś jak najdłużej wytrzymała. Mam znajomą, która urodziła w 36 tyg i niby z małą wszystko ok a teraz po 2 latach wychodzą ciągle jakieś problemy, być może od tego, ze jest wcześniakiem. Od miesiąca nawet sterydy bierze, bo ciągle się dusiła, więc lepiej nie ryzykować. W szpitalu też zauwazyłam, ze te dziewczyny jakieś takie nieogarnięte były, nie mówię, że ja wszystko wiem, ale sporo się naczytałam i nawet jak czegoś nie będę używać to wiem, że takie coś istnieje. Z jedną rozmawiałam to nawet nie wiedziała, że są butelki antykolkowe... |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zakorzenienie
|
2700g to moje dziecię miało w zeszłym tygodniu
#4961 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do informacji, ja się czułam jak jakiś internetowy maniak, bo na serio wszystko "wiedziałam", a inne dziewczyny się ze mnie śmiały, że co, jak będę musiała poleżeć dłużej - bez informacji, bez internetu! ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Zadomowienie
|
no denerwujące jest to, że w szpitalu nawet wyników badań przy tobie nie zinterpretują a norm np. na tych wynikach szpitalnych nie było.
Dobrze, że potem mąż mi przywiózł laptopa to sobie wszystko na bieżąco sprawdzałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Mam kolejne pyt. czy cos kupujecie do przemywania oczu bądz zakraplania? Nam na sr mowiła położna ze mozna soli fizjologicznej po kropelce do oczka i tak samo mozna do noska.
Co do spania dziecka w łózku, to raczej nie zmiescimy sie we trojke, a poza tym to łózeczko bedzie w jednym pokoju i najprawdopodobniej przy łóżku wiec bede miała dzidzię na oku. A jak małżonek pojdzie do pracy to moze z Małą bede leniuchowac na łózku o ile zechce poleniuchowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
W tamtym roku maj był chyba ciepły ale lipiec był koszmarny. Mieliśmy wesele znajomych pod koniec miesiąca i było 14 stopni. Cytat:
![]() |
#4965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Raczkowanie
|
ja wczoraj byłam u gin. i moja córcia waży 2470 g. szyjke mam 4 cm długą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie twierdzę, że oni mi powinni robić wykłady przy łóżku i tłumaczyć co i jak, ale gdyby powiedzieli przy mnie, że np. zrobili badania w kierunku tego i tego (bo że ostatnio robili mi badania w kierunku gestozy to się domyśliłam), a potem powiedzieli, że badania wyszły dobrze, to ja bym była o wiele spokojniejsza. A tak poza tym to u nas w szpitalu co wieczór jest inny lekarz, lekarze w ogóle nie kojarzą pacjentów. Byłam na konsultacji internistycznej na oddziale wewnętrznym i tam normalnie rodziny się pytały o stan zdrowia pacjentów. Gdyby moja mama chciała się zapytać o mój stan zdrowia, to lekarz musiałby chyba najpierw mnie zobaczyć, potem przeczytać całą moją dokumentację i dopiero wtedy by odpowiedział (a i lekarze z reguły są niemili i niesympatyczni, z wyjątkiem może 2-3 na chyba 10). A na oddziale leżą 3 osoby na krzyż, większość to jednodniowe zabiegi ginekologiczne. Jedyne, co jest fajne w szpitalu, to słuchanie tętna dzidziola dwa razy dziennie i tego mi brakuje. A tak ogólnie to porażka, ale nie chce mi się już do tego wracać. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-30 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33234084]Mi nawet wyników nie pokazali, o interpretacji już nie wspominając. Ja się dowiadywałam tylko tyle, ile usłyszałam z rozmów między ordynatorem a innym lekarzem. Raz lekarz był mi łaskaw powiedzieć, że jak na ciężarną to mam dobrą morfologię i to tyle. Ja nie twierdzę, że oni mi powinni robić wykłady przy łóżku i tłumaczyć co i jak, ale gdyby powiedzieli przy mnie, że np. zrobili badania w kierunku tego i tego (bo że ostatnio robili mi badania w kierunku gestozy to się domyśliłam), a potem powiedzieli, że badania wyszły dobrze, to ja bym była o wiele spokojniejsza. A tak poza tym to u nas w szpitalu co wieczór jest inny lekarz, lekarze w ogóle nie kojarzą pacjentów. Byłam na konsultacji internistycznej na oddziale wewnętrznym i tam normalnie rodziny się pytały o stan zdrowia pacjentów. Gdyby moja mama chciała się zapytać o mój stan zdrowia, to lekarz musiałby chyba najpierw mnie zobaczyć, potem przeczytać całą moją dokumentację i dopiero wtedy by odpowiedział (a i lekarze z reguły są niemili i niesympatyczni, z wyjątkiem może 2-3 na chyba 10). A na oddziale leżą 3 osoby na krzyż, większość to jednodniowe zabiegi ginekologiczne. Jedyne, co jest fajne w szpitalu, to słuchanie tętna dzidziola dwa razy dziennie i tego mi brakuje. A tak ogólnie to porażka, ale nie chce mi się już do tego wracać.[/QUOTE] U mnie plus był taki, że ordynator codziennie był na obchodzie i on chyba najbardziej kojarzył pacjantów (ten, do którego chodze teraz na wizyty), ale muszę przyznać, że jak coś zapytałam to spokojnie mi odpowiadał. Reszta to chyba nie kojarzyła nawet co komu dolega. A wyniki badań jak np. byłu po południu to wkładali za tą kartke, która wisi na łóżku, wiec sobie sama patrzyłam. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Onething wspaniała odważna sesja ![]() Cytat:
Ja też mam fridę, a sól fizjologiczną w ampułkach zamierzam kupić. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie też ordynator najbardziej kojarzył pacjentki i nawet jak już mnie wypisał, to przyszedł do sali i się spytał, czy na pewno dobrze się czuję, bo on się martwi, że wróciłam. Aż mi się miło zrobiło. Ale tak ogólnie to szpital na peryferiach. A u nas w ogóle nie było tych kart przy łóżku, wszystko mieli u siebie w dokumentacji. I opowiem Wam "śmieszną" historię. Dostałam swoją dokumentację jak szłam do internistki (bo szłam sama do innego budynku). I sobie wtedy wszystko poczytałam ![]() ektopia 1 cm. No to ja sms do męża, co to jest ektopia. A ten mi: ciąża pozamaciczna. Ja mu: Aha. Bo ja mam na 1 cm ![]() ![]() Jak wróciłam do domu, to sobie doczytałam, że to coś a'la nadżerka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33234663]
I opowiem Wam "śmieszną" historię. Dostałam swoją dokumentację jak szłam do internistki (bo szłam sama do innego budynku). I sobie wtedy wszystko poczytałam ![]() ektopia 1 cm. No to ja sms do męża, co to jest ektopia. A ten mi: ciąża pozamaciczna. Ja mu: Aha. Bo ja mam na 1 cm ![]() ![]() Jak wróciłam do domu, to sobie doczytałam, że to coś a'la nadżerka.[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
położna mówiła że można oczka przemywać wodą przegotowaną też a nosek własnym mlekiem nawilżać
#4974 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze mam pyt. do pielegnacji pępka lepszy spirytus czy octenisept?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
persi dobry twój mąż
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
ja mam asept tańszy za 8zł http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...:0&tx=92&ty=62
![]() |
#4976 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze odnośnie tych grubszych ubranek na lato. Wydaje mi się, że nie ma co przesadzać. Jednak lato to lato i nawet jak jest 15 stopni to inaczej się to odczuwa niż np. jesienią. Poza tym zawsze można zawinąć dziecko w kocyk, czy rożek, a do tego przecież w wózku są też te osłonki, co też chyba chroni przed utratą ciepła. Jakiś Armagedon mi właśnie przechodzi nad domem, a miałam iść do sklepu i do apteki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
Moja szwagierka też odkąd mały skończył miesiąc to puszcza mu karuzelkę i on patrzy z zainteresowaniem przez dłuższy czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Konto usunięte
|
Ja też z karuzelką i matą zaczekam do chrztu, może ktoś będzie tak miły i się zapyta, co byśmy chcieli dostać.
Za oknem tragedia, noc :/ A już było tak pięknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Raczkowanie
|
hej
mam pytanie odnośnie czapeczek do szpitala (u mnie trzeba mieć 3 szt) czy wiązane czapeczki typu pilotka są ok? czy raczej zabrać wsuwane? jakiego rozmiaru powinny być czapeczki? tzn jakie będą stanowczo za duże? zupełnie nie wiem co zabrać, a dziś chcę już zamknąć torbę dzieciaczka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.