|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proble...
hej...
Może napisze prosto z postu tak chyba będzie najłatwiej... A więc tak jestem w związku od dwóch lat, na początku było suuuper jak u każdego , motyle w brzuchu częste spotkania itp. Ale od pół roku wszystko zaczyna się sypać mój chłopak po prostu jakby zaczął tracić zainteresowanie mną, mieszkamy w tym samym mieście a praktycznie widzimy się raz dwa razy w tygodniu i to na godzinę dwie, wcześniej tak nie było spędzaliśmy ze sobą całe dnie widywaliśmy się bardzo często a teraz wszystko tak diametralnie się zmieniło ;/ Jeszcze nie Kochaliśmy się i mam wrażenie, że On podtrzymuję ten związek tylko po to aby osiągnąć cel ( jestem jego pierwsza dziewczyną). Przychodzi do mnie pogada co tam u niego słychać i jak tylko przejdziemy do mojego pokoju od razu zaczyna się obmacywanie i jeszcze się dziwnie, że się opieram ( przecież jemu jako mojemu chłopakowi wszystko wolno) Mam dosyć tej sytuacji już nie raz z nim o tym rozmawiałam, ale on niczego nie zmienia wręcz przeciwnie jest coraz gorzej...;/ Zaczynam dochodzić do wniosku, że dziewczyny to dziwne stworzenia przywiązują się do kogoś a potem trudno jest im odejść mimo,że wiedzą, że jest mi źle... Jestem żałosna, ale teraz siedzę i ryczę bo mimo, że myślę "powinnaś go zostawić", to na samą myśl jest mi przykro... Co mam zrobić ? Przepraszam, że użalam się nad sobą, ale nie mam nikogo bliskiego z kim mogłabym się tym podzielić.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proble...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie uważam, że trzeba, ale tak najczęściej jest, że nam dziewczynom trudniej jest się rozstać jak się Kocha swojego partnera mimo, że widzimy, że związek się sypie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż zrozumiem takie myślenie i umordowanie w związku, jeśli masz naście lat: taki wiek, niektóre w tym wieku tak mają. Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-03-30 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Skoro źle Ci w tym związku, czujesz, że Twojemu facetowi zależy tylko na jednym, a w pozostałych kwestiach przestał się starać, to szkoda się dłużej męczyć. Jeśli wytłumaczyłaś mu,że taka sytuacja Ci nie odpowiada, że nie takiego związku chcesz, a on sobie z tego nic nie robi i nie zamierza nic zmienić, to czas poważnie rozważyć opcję rozstania,czy też odpoczęcia od siebie, bo jeśli wszystko zostawisz, tak jak jest, to lepiej już na pewno nie będzie. Postaw mu sprawę jasno,albo wóz, albo przewóz,a jeśli to nic nie da to szkoda na ten związek Twojego czasu i łez.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ile masz lat?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Widziałam że się sypało - odeszłam, choć kocham nadal. Mamy to, na co sobie pozwalamy, więc nie sugeruj tutaj że kobiety to jakieś męczennice dla idei. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie zamierzam się teraz tłumaczyć z tego co napisałam za wiele takich związków widziałam, żeby nie sądzić, że to nie prawda... Napisałam ten post, żeby mi ktoś doradził bo na prawdę nie wiem co zrobić a nie po to żeby ktoś na mnie nazjeżdżał z powodu jednego stwierdzenia ...
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Nie no rada godna wykorzystania... :/ Najlepiej dam mu się puknąć On nie będzie prawiczkiem ja dziewicą i będziemy mogli się rozstać... Wszyscy będą zadowoleni ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Rozeznanie
|
To są te trzy najważniejsze punkty wypowiedzi.
Cytat:
Ale, czy jest ono obiektywne? Pytałaś się o to jak on się zapatruje na tą sytuacje i jakie widzi perspektywy ? Cytat:
Nie wiem, czy Twój facet chce tylko seksu samego w sobie, czy może chodzi mu o to, jako coś co pozwoli Wam jeszcze bardziej się do siebie zbliżyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Czy ja powiedziałam, że nie chcę się z nim kochać? Nie. Zasugerowałam, że to nie jest wyjście z sytuacji. Zachowałam się jak jakaś żałosna idiotka która zrobi wszystko żeby ratować związek. A nie o to tu chodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
No więc musicie razem dojść do wspólnych wniosków, jak ten związek ma wyglądać i co na danym jego etapie interesuje was oboje. A Ty powinnaś dać mu sygnały, że nadal jesteś tym zainteresowana i chcesz być z nim jeszcze bliżej, ale musi zrozumieć, że nie chcesz już teraz seksu. Rozmowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
No i właśnie to jest najgorsze, że my mimo 22 lat jesteśmy dorośli i w miarę inteligentni a nie potrafimy ze sobą rozmawiać tzn ja mówię co mi nie pasuję i chcę znać jego zastrzeżenia co do mnie a On wszystko jest ok nie ma zastrzeżeń i że spróbuję to wszystko zmienić i nic się nie dzieję jest tak samo albo gorzej i ja już w końcu nie wiem czy mam nadal próbować czy dać sobie święty spokój...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc pytanie: czego konkretnie od niego oczekujesz? Musisz mu to powiedzieć. On też musi sobie sam odpowiedzieć na pytanie, czego sam od siebie i od Was oczekuje ze swojej strony. Takie puste zapowiedzi zmian nic nie wniosą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tkwienie w związku z przyzwyczajenia i obawy przed byciem singlem - jeszcze większą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Tak więc, albo dojdziesz z - jak sądzę - Arielem do konkretnych wniosków Droga Dominiko, albo podziękuj mu. Nie ma sensu się męczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Wyłożyłam mu wszystko co do niego mam i postawiłam sytuacje na ostrzu noża... Powiedział, że mnie Kocha i chcę ze mną być i że nie chcę żebym odeszła. Zrezygnuję także z paru zajęć, żeby mieć dla mnie czas... Wole poczekać aż na prawdę się coś zmieni... Myślę też,że ja również ponoszę część odpowiedzialności za obecny stan rzeczy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie. Ten Twój komentarz tutaj jest zupełnie zbędny ![]() Na drugi raz pomyśl, zanim coś napiszesz ... ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję rozstania. Czytam od czasu do czasu Twoje posty .. I jakoś nie potrafię sobie wyobrazić co mogła bym czuć na Twoim miejscu.
Sztywny moralny kodeks z dala od chorych podniet. Edytowane przez GagaFace Czas edycji: 2012-03-30 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.