Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 20:48   #3241
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
DMDM Hydantoina niby jest, ale ja chyba zaryzykuję, bo jeszcze złej opinii o niej nie widziałam Jakbyś chciała na pół to chętnie
Aktualnie mam 3 maski, więc póki co odpuszczam zakupy Za to widzę, że aniaamelia jest chętna, wiec problem rozwiązany

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość

Może mi ktoś powiedzieć, czy ten szampon ma SLeS? Gdzieś mi się wzrokowo to zapamiętało, a chętnie bym go używała na zmianę z HiPP, stąd moje pytanie - czy jest w działaniu i składzie (mniej więcej) taki sam?

ah, chciałabym tak zamknąć się w domu i przez przynajmniej 5 dni dać włoskom spokój od mycia.
BD nie ma SLeSów, ani silikonów. Używałam i jego i Hippa, jedna BD moim zdaniem jest lepszy. Może trochę plącze, ale lepiej oczyszcza włoski. To mój numer jeden wśród szamponów
Jedyny minus jaki znalazłam, to rumianek w składzie, który rozjaśnił mi lekko moje ciemne włoski, ale z tego co kojarzę, to Ty jesteś blondynką, więc Tobie to nawet może wyjść na dobre
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:41   #3242
Rvda88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Masz na myśli Stary Browar, tam są jeszcze maści Będę w niedziele, może jeszcze będą
Tak, Stary Browar

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:45   #3243
201606242139
Konto usunięte

Cytat:

BD nie ma SLeSów, ani silikonów. Używałam i jego i Hippa, jedna BD moim zdaniem jest lepszy. Może trochę plącze, ale lepiej oczyszcza włoski. To mój numer jeden wśród szamponów
Jedyny minus jaki znalazłam, to rumianek w składzie, który rozjaśnił mi lekko moje ciemne włoski, ale z tego co kojarzę, to Ty jesteś blondynką, więc Tobie to nawet może wyjść na dobre
O wyjdzie wyjdzie, nawet będzie pewnie lepszy niż HiPP w takim razie, bo zawsze, gdy chcę płukać włosy rumiankiem to pamętam tylko o wodzie mineralnej na ostatnie płukanie, więc dobra alternatywa, no i tańsza.
dzięki wielkie Wam za informacje

btw, znowu nie wytrzymałam i dzisiaj 3h łaziłam z sesą na głowie, na to trochę kokoska i mam włosy jak marzenie jeszcze z 15 cm i bym się chyba rozpłynęła
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:58   #3244
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Taki olej z Biedrony, z pestek winogron??? Bo Ja się nad nim zastanawiam

Dziś w Rossmanie mały farcik. Chciałam odżywkę z Altery, patrzę promocja 6.99-wzięłam morelę i przenicę.

Potem myślę sobie zobaczę jeszcze ten szmpon dla dzieci Babydream, patrzę też promocja-za 2.49 nabyłam szamponik

Niby nic a promocja cieszy, choć nie są to drogie kosmetyki, zawasze coś

Ciekawe jak ten szampon będzie zmywał olej...

Widziałam te olejki na cellulit i... jakieś takie malutkie mi się wydały
tak, dokładnie ten olej od czasu, do czasu jednak będę go używać, bo po zmyciu włosy są mega lśniące

a szampon Babydream sprawdza się idealnie , jeśłi chodzi o zmywanie nim olejów używam go od początku i jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
ja spryskuję suchym szamponem z isany, wmasowuję i trochę lepiej wyglądają, ale w dotyku czyć ze olej
ogólnie jesteś zadowolona z tego suchego szamponu? bo ja mam wrażenie, że on troszkę przesusza mi włosy...

Cytat:
Napisane przez paputeeek Pokaż wiadomość
pommozcie mi prosze! stosuje olejek dabur vatika kokosowy wzbogacony (ale nie stosowalam na noc bo wieczorem mylam wlosy) staralam sie przynajmniej go na 2h dawac.

i sa wlosy zdrowe, ladne,nie wypadaja, lsnaice, ale... jakies takie w dotyku troche szorstkie i suche mi sie wydaja albo mam jobla juz

myslalam nad olejkiem jojoba albo mam w domu alterra granat i awokado, jak myslicie?

glownie mysle nad tym czy dawac na noc, rano wczesniej wstawac myc wlosy i podsuszac suszarka z duzej odleglosci i nie goracym strumieniem ,,na dwójce''' tylko na ''jedynce'' <w suszarkach czesto mozna ustawic moc> haha? to sie chyba nic nie stanie? bo mi dlugo schna i sie klade w nocy spac z mokrymi/wilgotnymi i gdzieniegdzie mokrymi a to chyba bardziej szkodzi nawet.

ogolnie ciezko mi sie je rozczesuje troche.

aa rozjasnialam wlosy rozjasniaczem joanny kiedys, ale duuuzo go pakowalam i ostatnio farbowalam pianka koloryzujaca wlosy na blon, wlosy mam gruube. doradzcie proszę !!
może są szorstkie właśnie dlatego, żę kładziesz się spać w mokrych/wilgotnych włosach ?
spróbuj położyć sobie olej na całą noc, rano umyć włosy i zobaczysz jak wtedy będą wyglądać
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 21:58   #3245
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monak89 Pokaż wiadomość
mam taki zamiar
Widzę, że mój pomysł się przydał

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 22:28   #3246
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rvda88 Pokaż wiadomość
Tak, Stary Browar
Dziękuję za informację
To w Niedzielę lecę na łowy i tak muszę tam się wybrać

Ogólnie dziewczyny jak macie ochotę, to zapraszam do mojego albumu, zrobiłam aktualizację dzisiaj moich biednych kłaczków
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-29, 22:40   #3247
pannahanna
Raczkowanie

Buuuuu ((( Używam Sesy, rycyny z amlą, Jantara a włosy nadal lecą, przy każdym myciu prawie płaczę i w ciągu dnia też leci dużo...Nie wiem, co sie dzieje, jak zaczęłam dbać o włosy w listopadzie/grudniu widziałam dużą poprawę (zaczęłam wtedy stosować kurację Joanny, muszę kupić ją jeszcze raz i zobaczyć czy to ona tak podziała)

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 22:46   #3248
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannahanna Pokaż wiadomość
Buuuuu ((( Używam Sesy, rycyny z amlą, Jantara a włosy nadal lecą, przy każdym myciu prawie płaczę i w ciągu dnia też leci dużo...Nie wiem, co sie dzieje, jak zaczęłam dbać o włosy w listopadzie/grudniu widziałam dużą poprawę (zaczęłam wtedy stosować kurację Joanny, muszę kupić ją jeszcze raz i zobaczyć czy to ona tak podziała)
A może właśnie coś z tych rzeczy Ci nie służy? Może Jantar
Jest w sumie sporo dziewczyn z niego niezadowolonych.

Albo to po prostu przesilenie wiosenne
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-03-29, 22:48   #3249
monak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Widzę, że mój pomysł się przydał
poszukuję teraz pilnego nawilżenia, a że już nie widziałam tej maści, to trzeba samemu pokombinować glicerynę też muszę kupić, aloes się kończy, miód u rodziców, panthenol mi został, a ja zawsze zapominam do maski dodać (poza tym szlag mnie trafia jak to gęste g... coś tak wolno kapie.)
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 23:30   #3250
claudiiin
Zadomowienie

Hej!
Dawno Was nie podczytywalam z racji ograniczonej ostatnimi czasy pielegnacji, praktycznie bez olejowania. Kolega przywiozl mi prosto z Indii Sese, 180ml, za... 12 zł w przeliczeniu () i jako ze jest to moje pierwsze zetkniecie z tym olejem to chcialam Was zapytac o 3 rzeczy:
-jak często najlepiej ją nakładac na skalp? (myje co 2-3 dni i zalezy mi w sumie wylacznie na powstrzymaniu wypadania wlosow)
-jaka ilosc? (tak okolo chociaz)
-czy zdarzylo sie ktorejs z Was albo kojarzycie taki przypadek, zeby komus nasiliło sie wypadanie wlosow po uzywaniu jej?

Cytat:
Kochana, mam identycznie jak Ty wiec nie jestes sama... Tez zaczelam dbac w listopadzie, wszystko super, az miesiac temu zaczely mocniej leciec - nawet 170-190 wlosow przy myciu i czesaniu ;/ W dzien tez je znajduje tu i ówdzie. Tez przy myciu lapie takiego dola ze szkoda gadac. Moze to faktycznie z pwoodu zmiany pory roku? Tak czy siak zrobilam juz nawet badania i czekam na wyniki. Teraz wcieram Seboradin z olejkiem lawendowym, bez efektu, ale jak tylko sie skonczy na dniach to w ruch pojdzie Jantar z ekstraktem arginina+karnityna+kofein a z ZSK i wlasnie nowiutka Sesa Oby u mnie zadzialaly bo pomysly mi sie koncza

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 00:02   #3251
vyenna
Zadomowienie

Zmiana futra na wiosnę :}

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 08:32   #3252
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

claudiiin - co do Sesy to możesz nakładać ją kiedy i ile chcesz tak naprawdę. Jeżeli Twoje włosy ją polubią, a masz mocno zniszczone to spróbuj codziennie, łyżkę stołową na średniej długości włosy. A jeśli masz zdrowe to może raz-dwa w tygodniu na całą noc? Ja się z Sesą w ogóle nie polubiłam, po wymasowaniu nią skalpu na noc wypadało mi 3x więcej włosów niż zwykle, a na długość włosy były suche i sianowate.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 08:32   #3253
vivinn
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam od lekarza, dostałam zalecenie, żeby nie wychodzić z domu do Świąt, więc mogę oddać się zupełnie nic-nierobieniu i olejować włosy do woli
Stary 2012-03-30, 08:52   #3254
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
pommozcie mi prosze! stosuje olejek dabur vatika kokosowy wzbogacony (ale nie stosowalam na noc bo wieczorem mylam wlosy) staralam sie przynajmniej go na 2h dawac.

i sa wlosy zdrowe, ladne,nie wypadaja, lsnaice, ale... jakies takie w dotyku troche szorstkie i suche mi sie wydaja albo mam jobla juz

myslalam nad olejkiem jojoba albo mam w domu alterra granat i awokado, jak myslicie?

glownie mysle nad tym czy dawac na noc, rano wczesniej wstawac myc wlosy i podsuszac suszarka z duzej odleglosci i nie goracym strumieniem ,,na dwójce''' tylko na ''jedynce'' <w suszarkach czesto mozna ustawic moc> haha? to sie chyba nic nie stanie? bo mi dlugo schna i sie klade w nocy spac z mokrymi/wilgotnymi i gdzieniegdzie mokrymi a to chyba bardziej szkodzi nawet.

ogolnie ciezko mi sie je rozczesuje troche.

aa rozjasnialam wlosy rozjasniaczem joanny kiedys, ale duuuzo go pakowalam i ostatnio farbowalam pianka koloryzujaca wlosy na blon, wlosy mam gruube. doradzcie proszę !!
ja susze włosy na 'jedynce'

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:14   #3255
justynalenka
Zadomowienie

Cytat:
A wzmacniasz się jakoś wewnętrznie? Skrzyp,pokrzywa,drożdże,t ran, CP ?
Mi przestały lecieć właśnie jak zaczęłam się suplementować...

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Zmiana futra na wiosnę :}
Otóż to, ja teraz też mam zwiększone linienie Ale na szczęście i bejbiki są

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 10:07   #3256
eternitymoment
Zadomowienie

Dziewczyny pomozcie , musialam ufarbowac wlosy szybko farba chemiczna, i mi sie popsuly , suche, płaskie itd :/ , probowalam ratowac arganem, ale sa takie niefajne, niewiem czym jeszcze moge je reanimowac , z gory dziekuje za pomoc

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Dziękuję za informację
To w Niedzielę lecę na łowy i tak muszę tam się wybrać

Ogólnie dziewczyny jak macie ochotę, to zapraszam do mojego albumu, zrobiłam aktualizację dzisiaj moich biednych kłaczków
ale Ty masz sliczne wlosy
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:38   #3257
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Hej!
ale jak tylko sie skonczy na dniach to w ruch pojdzie Jantar z ekstraktem arginina+karnityna+kofein a z ZSK i wlasnie nowiutka Sesa Oby u mnie zadzialaly bo pomysly mi sie koncza
Mi też włosy lecą niemiłosiernie, z poczatku jak zaczęłam używać Sesy (+ mydełko Sesa) momentalnie przestało, aż byłam w szoku, teraz wszystko wraca do 'normy' i lecą jak głupie, mam nadzieje że to własnie na wiosnę tylko.. a łykam co się da chyba:P Revalid, Biotynę, CP, tran, magnez, A+E.. olaboga...jantara używam już od dawna, ale od paru dni zaczęłam go właśnie wzbogacać tym ekstraktem, nie zauważyłam żadnej różnicy, ale no może za wcześnie na to
Najlepsze co do tej pory mi pomogło na wypadanie to bezkonkurencyjny Radical
Zaczęłam teraz stosować Khadiego, zamówiłam sobie wczoraj na dozie olej łopianowy, mam nadzieje że one pomogą coś

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 12:07   #3258
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Kolega przywiozl mi prosto z Indii Sese, 180ml, za... 12 zł w przeliczeniu ()
ja za 80ml płaciłam 23zł
Stary 2012-03-30, 12:12   #3259
sylvi300
Zakorzenienie

no to nieźle, trzeba jechać na zakupy olejowe do Indii

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 12:21   #3260
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
no to nieźle, trzeba jechać na zakupy olejowe do Indii
Tak, z pustą walizką I potem można na tym jeszcze zarobić
Stary 2012-03-30, 12:29   #3261
Mala kroweczka o imieniu
Zakorzenienie

Witam, można dołączyć ?
Na wątek o olejach trafiłam w zasadzie z nudów, podczytując o pielęgnacji bezsilikonowej, składach. Dalej poszło jak burza , jako że mam długie zniszczone rozjaśnianiami na własną rękę włosy, postanowiłam spróbować.
Widziałam że niby "wysokopółkowa" pielęgnacja - kerastase, salonowe maski dają tylko efekty od mycia do mycia niestety.

Czytałam, próbowałam i doszłam do momentu gdzie rozczesanie włosów nie sprawia mi już problemów (głównie mam na myśli tylną, spodnią warstwę gdzie kołtun, kołtunem poganiał) a uwierzcie mi że przy moich włosach to nie lada wyczyn . No to tak słowem wstępu i pozdrawiam wszystkie olejomaniaczki !
Mala kroweczka o imieniu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 12:36   #3262
justynalenka
Zadomowienie

Wstyd się przyznać,ale dopiero wczoraj wieczorem pierwszy raz uzyłam Sesy zgodnie z instrukcją - na świeżo umyte,wilgotne włosy na całą noc. (a jestem już w połowie buteleczki :P) Zmyłam właśnie i szok... Już wiem,za co ją tak kochacie Ta gładkość,ten blask i o dziwo mi się wydaje baaaardzo wydajna

Zawsze należy starać się odpowiednio ubierać myśli w słowa,myśleć zanim słów się użyje i używać słów,które ukazują że się myśli.
justynalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 13:57   #3263
antoninamotyl
Rozeznanie

Ja właśnie kupiłam sobie olej ze słodkich migdałów.
Mam nadzieję, że się u mnie sprawdzi Zaraz pierwsze testy...
Myślałam czy przed zmyciem oleju tak na 30-40 minut nie nałożyć na niego jeszcze nafty? Co myślicie o tym? (przepraszam jeżeli takie pytanie już było )
antoninamotyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 14:01   #3264
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynalenka Pokaż wiadomość
Wstyd się przyznać,ale dopiero wczoraj wieczorem pierwszy raz uzyłam Sesy zgodnie z instrukcją - na świeżo umyte,wilgotne włosy na całą noc. (a jestem już w połowie buteleczki :P) Zmyłam właśnie i szok... Już wiem,za co ją tak kochacie Ta gładkość,ten blask i o dziwo mi się wydaje baaaardzo wydajna
ma wiec bardzo niepraktyczne zastosowanie, przynajmniej dla mnie bo jestem zajeta i nie moglabym sobie na to pozwolic
ostatnio czytalam ze 90procent mieszkancow japonii myje wlosy 2x dziennie szok normalnie. mi sie ich codziennie nie chce myc
Stary 2012-03-30, 14:25   #3265
201606242139
Konto usunięte

Dzisiaj poszłam do szkoły ( a wieczorem zmywałam Seskę, swoją drogą dopiero wczoraj oprzytomniałam, żeby ją na umyte włosy nałożyć ) PACZĘ i dotykam jednego z boku, a tam tłusto! Nie domyłam dokładnie a się cieszyłam, że mi piękny zapach Sesy został na włosach

PS. Nie wiem o co chodzi z tą maścią brodawkową, ponoć ją wycofują, tak? w każdym razie w Lublinie na Krakowskim Przedmieściu jest jeszcze sporo pudełeczek po 3,99 zł.
(gdyby ktoś był zainteresowany)
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 16:29   #3266
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

dziewczyny doradźcie proszę
po farbie loreal recital preference jasny blond popielaty (vikinng) niszczą mi się wlosy, łamią się i są suche mimo intensywnej pielęgnacji.
Czy nie lepiej byłoby uzżywac rozjaśniacza bez amoniaku CHI farouk tylko na odrosty https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...lightener.html
albo już sama nie wiem co zrobić........
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 16:54   #3267
paputeeek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ja susze włosy na 'jedynce'
i nic sie z nimi Ci nie dzieje ?

a ktory to ten polecany psikacz glisskur zolty na rozczesywanie? wydaje mi sie, ze ma pewnie silikony... wiec jak to jest w koncu :|

mam jeszcze pytanie. tak mowicie o tych silikonach, a jedwab chi silk infusion na koncowki to fakt, silikon zabezpiecza przed zlamaniami itp, ale tez potem ciezej je chyba nawilzyc olejkami bo ciezej im sie przebic, a poza tym chi nie wysuszy koncowek? czy moze jak susze wlosy (zaczne, zeby na cala noc dawac olejki) to dawac go na cale wlosy i wtedy juz bez tego psikacza glisskura <czasami mam problemy z rozczesaniem>? poradzcie mi prosze

Edytowane przez paputeeek
Czas edycji: 2012-03-30 o 17:01
paputeeek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 16:57   #3268
Mini1991
Zakorzenienie

yy ja sesy nie stosuje na umyte.. bo w sumie jaki to miałoby miec sens
Stary 2012-03-30, 17:10   #3269
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
Napisane przez Mini1991 Pokaż wiadomość
yy ja sesy nie stosuje na umyte.. bo w sumie jaki to miałoby miec sens
tak radzi producent chodzi o oczyszczenie włosów z substancji które mogłyby utrudniać wchłanianie się olejku

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 17:11   #3270
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
i nic sie z nimi Ci nie dzieje ?

a ktory to ten polecany psikacz glisskur zolty na rozczesywanie? wydaje mi sie, ze ma pewnie silikony... wiec jak to jest w koncu :|

mam jeszcze pytanie. tak mowicie o tych silikonach, a jedwab chi silk infusion na koncowki to fakt, silikon zabezpiecza przed zlamaniami itp, ale tez potem ciezej je chyba nawilzyc olejkami bo ciezej im sie przebic, a poza tym chi nie wysuszy koncowek? czy moze jak susze wlosy (zaczne, zeby na cala noc dawac olejki) to dawac go na cale wlosy i wtedy juz bez tego psikacza glisskura <czasami mam problemy z rozczesaniem>? poradzcie mi prosze
Ja nie używam CHI, ale serum z Biovaxa (też silikonowe), ale nakładam je tylko na końcówki Poza tym ono nie oblepia włosów tak ściśle, żeby nic nie przeniknęło (dochodzi do tego, że ja myję zawsze SLESowym szamponem).

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości