|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dziwny dzień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem wstał, opróżnił dwa cyce, za chwilę poprawił obiadkiem i poszlismy na spacer. W lidlu chciałąm kupić rajstopy dla młodego, bo są na przecenie (info od koleżanek z parku), ale w sumie rozmiary dziwne zostały i nie kupiłam. Wracaliśmy i złapał nas deszcz/śnieg/grad? i to taki konkretny. A zaraz potem już słońce świeciło ![]() A teraz moje dziecko się bawi i prawie w ogóle nie jęczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
![]() Co słychać? Jak zębaty Patryś? ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- I znowu Nerolka zniknęła ![]() Nerolaaaaaaaaaaaaaaa!!
![]() |
#1443 |
Zadomowienie
|
Zuzia, Emi sto lat!
![]() ![]() ![]() Oliweczka co za lekarz gbur! ![]() Eveewe ja nie mam konta FB |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
dziękuję za pamięć ![]() ja niestety z tych matek nie żywych ![]() przeniosłam Nikodema do innego pokoju,męża przywróciłam do żony = urządziłam sobie niezłe bieganie... bo teraz biegam na zmianę do Nikodema i Nadii ![]() ![]() ![]() poza tym Nikodem wymyślił sobie "lęk separacyjny" i jak traci mamę z oczu to buczy jak syrena alarmowa...ale jest mi wtedy tak miło ![]() ![]() Czasem na chwileczkę wpadam podczytać co u Was u Waszych słodkich bobasków. Ale z odpisywaniem nie mam raczej szans... Ale wybieram się dziś do KINA ![]() ![]() i w gruponie też kupiłam bilety do Multikina,więc się zapowiada okres świąteczny w kinie ![]() A poza tym to wiecie... firanki,łazienki,podłogi, okna,placki itd ![]() ![]() Dziewczyny kochane,życzę zdrowia dla Was,Waszych pociech i rodzin. Przepraszam,że tak rzadko,ale postaram się wpaść częściej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Emi, Zuza (jak mogłam wcześniej nie napisać
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję, to bardzo miłe. ![]() Cytat:
![]() Monia, jesteś mistrzynią w tropieniu ciekawostek i gadżetów. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. To ja mam lepszy pomysł- Ty idź spać na dół, a tż będzie trzymał pieczę nad maluchami w nocy. Rano go zmienisz i chłopak może spełniać swoje wszystkie plany. ![]() Pokaż, pokaż! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Co to jest fasiok? Cytat:
![]() 2. Nie doczytałam słowa "autko" i już myślałam, że wózek na pilota kupiliście. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hania mi ewidentnie dzisiaj daje fory- kochane dziecko nie męczy zasmarkanej matki. ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-03-30 o 16:22 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2228189605 a kupilam ten: http://allegro.pl/show_item.php?item=2225100924 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
Babonik
![]() AGaG zaszalałaś z wózkiem ![]() ![]() ![]()
#1448 |
Wtajemniczenie
|
No to chwale sie wozkiem i zawartoscia
![]() I tak jak pisalam kiedys, ponad polowe ceny uzbieralam ze sprzedazy roznych podzieciowych rzeczy na all. Przepraszam, ze tak snobistycznie tylko o nas, ale jestem podjarana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
Aga fajna ta spacerówka. Podoba mi się.
Jak Antek stoi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |||
Rozeznanie
|
własnie zamontowaliśmy młodemu huśtawkę. jaki ma zaciesz
![]() mój bratanek właśnie go buja a ja mam chwilę dla siebie ![]() Cytat:
![]() po raz kolejny-zrobione ![]() Babonik no jesteś! ![]() ![]() ![]() a ze sprzątaniem..skąd ja to znam.. ![]() ![]() Cytat:
![]() a to drugie..to sie uśmiałam ![]() ![]() ale masz kochane dziecko ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Wtajemniczenie
|
Piękny wózek
![]() ![]() U Nas gorączki cd.
#1453 |
Zadomowienie
|
Aga, fajny wózek i widzę, że jest możliwość zamontowania go w obu kierunkach jazdy, czego przy takich "lekkich" wózkach nie widziałam wcześniej.
![]() ![]() ![]() Dzisiaj o 20.20 na tvn style leci dokument o surogatkach- jestem go bardzo ciekawa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale zdążyłam do 17 i jeszcze pojechaliśmy fotelik kupić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aga super wózek i piękny Antoś ![]() Babonik fajnie, że jesteś ![]()
![]() |
#1455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To mąż się cieszy, co? ![]() A Nikoś dobrze znosi oddzielne spanie, czy w nocy też "separacyjny: go dopada? ![]() I jak wysypki? A Nadia, kiedyś miałaś z nią isć do okulisty, prawda? Cytat:
![]() 2. ![]() Świetnie Cię rozumiem ![]() ![]() ![]() A co do wózkowej zawartości: Aga, ta zawartość rozwija się w tempie błyskawicy ![]() ![]() A siada też? Sam?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 |
Zadomowienie
|
Jestem!
![]() ![]() Aniu, jak znam dzieci to Adaśko popróbuje językiem co mu mama zakupiła :P Iustyna, żebyś wreszcie wypoczęła ![]() Shirka, ano dawno byłam, dawno, ze półtora roku temu, czyli czas już chyba... Kalinka, to Filip będzie prawdziwy kierowca ![]() Marinka, chyba pogonię jutro męża do Biedry po te banieczki ![]() Żaneta, co tak mało Ciebie? U Was znowu fajna pogoda? Brumek, poszłaś wreszcie na ten spacer? A Nerolę to chyba trzebaby na czerwono wołac, żeby dojrzała. Mamad, brawa dla łaskawego Patryka. Ja ostatnio kupiłam w Lidlu przecenione rajtki i getry dla Zosi, gdzieś tak na zime będą bo takie cieplejsze - po 7 zł - u Was fajniejsze ceny? Jak mi Zosiaczek dłużej niż normalnie śpi, to też gorączki szukam ![]() Babonik, moja kochana ![]() ![]() ![]() Marzenko, w czerwieni Ci do twarzy ![]() ![]() Aga, wózek jak wózek ![]() ![]() ![]() Jacieee czyli to samo co u nas... Statystyka rządzi! ![]() Pochwal się fotelikiem ![]() Madziulka, jak sytuacja z Szymonkiem? Jeju Dziewczyny, klikam już nie wiem której... Odnośnie klików - co to ma na celu? Tak marketingowo pytam - czy nie to, że jak tysiąc razy kliknę i pojawi mi się ta Luksja to ją zapamiętam? |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno zrobie, ale juz po Świetach, tylko mi nalesniki zawsze taki jakby chrupiace wychodza. Nawet jak chce do krokietów to sie łamia później, doopa nawet naleśniki mi sie wychodza ![]() ![]() żonaniegotująca
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1459 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja dzisiaj nie mam sily. mlody rowniez przechodzi jelitowke ale lagodniej. wczoraj wymiotowal a dzisiaj nie chcial jesc. troche tylko kaszki i mleka, i wczepiony we mnie jak malpka. takze tak sobie dzien przelezelismy. zreszta mi odpoczynek tez sie przyda. blondynkopoznan bo chyba ty pisalas o wozku baby jogger, ma on jakies wady?? ciagle zastanawiam sie czy go nie kupic. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- dodaj wiecej mleka niz wody. woda nadaje chrupkosci, mleko elastycznosci.
Ale jesteś prawdziwy jak ja..." Edytowane przez Kajool Czas edycji: 2012-03-30 o 20:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie najnowszych wieści: dzwoni do mnie kumpela, której córka chodzi z Kubą do grupy, że mała ma krostki i ona podejrzewa ospę.
A teraz pytanie za 100 punktów: co Justynka zauważyła na Kubie po kąpieli? ......... Taaaak, piękne krosteczki. Godzinę przed telefonem kumpeli Tż mówi: wiesz co mi te krostki na ospę wyglądają, na co ja: no co ty, przecież Kuba się nie drapie..... Aaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
![]() |
#1461 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam sie!!!!
Dla dzisiejszych solenizantow sto latek!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to skad wiesz jak wygladam?? bo nie bardzo wiem, a zdjecia nie wstawialam. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- AgaG wozek sliczny i jaki Antek zadowolony ![]() iustyna biedactwo ![]()
![]() |
#1462 |
Wtajemniczenie
|
Wodaqua taki fotelik:
http://allegro.pl/oferta-promocyjna-...230404738.html Iustyna tylko ospy Ci trzeba ![]() ![]() Oglądałam dziś tą spacerówkę: http://allegro.pl/baby-design-wozek-...177727248.html Przystępna cena i sprzedawczyni chwaliła. Opinie ma niezłe. Sama nie wiem już ![]()
#1463 |
Wtajemniczenie
|
Lili, Kalinka, Madziulka, Marzena, Jacieee, Brumek, Wodaqua, Eveewe dziekuje Wam!!! Za pochwaly wozka, ale jeszcze bardziej Antka!
![]() Brumku ja sama jestem w szoku, ze on tak szybko staje. I raczkuje. Robi to ponad miesiac szybciej niz dziewczyny! Co do siadania - tego jeszcze nie robi. Z lezenia mu ciezko, no chyba ze lezy pod wiekszym katem (np. w lezaczku to zrobi), a z pozycji czworaczej jeszcze mu brakuje, juz przyjmuje taka pozycje jakby siadal, czyli tak na boku, ale jeszcze nie potrafi podciagnac raczek. Zuzia, Emi buziaki dla Was dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Wtajemniczenie
|
Tfu, tfu już tu chyba nie pomoże
![]() A mówiłam, że Zuz chodzi przy meblach? Już się dużo mnie przewraca. Aaaaa dziękujemy ciociom za życzenia, trochę mi się zapomniało, że Zuz kończy dzisiaj 9 miesięcy ![]()
![]() |
#1466 |
Wtajemniczenie
|
która mnie kliknie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie co? Naszło mnie na przemyślenia
![]() Rok temu, chodząc z Dominikiem w brzuchu, myślałam sobie jak to fajnie będzie jeździć z nim na spacery, że będziemy go wszędzie zabierać, że będziemy dużo jeździć, no taka rodzinna sielanka. Tymczasem moje dziecko wózek parzy w dupkę. Godzinny spacer to sukces, przeważnie po 15-20 minutach zaczyna wyrzucać zabawki, kręcić się i ściągać czapkę ![]() W samochodzie to samo. Po paru minutach zaczyna taniec-połamaniec i muszę wyciągać wszystkie przedmioty z torebki i umilać mojemu Dziecięciu czas, pokazując mu extra nawilżający krem, super brzęczące kluczyki, extra szeleszczące gumy do żucia, świetny portfel i takie tam babskie "niezbędne" duperszwance. Zakupy z nim trwają w porywie pół godziny, a wizyty u znajomych przestają być relaksem jak minie faza oswajania się z nowym otoczeniem. Zakup fotelika na rower mija się z celem, dopóki Dominik nie zacznie chodzić (takie wyczytałam opinie ) a i potem przewiduje, że może się moje Dziecko szybko nudzić rowerowymi wycieczkami, które tak uwielbiam. Nie mówię, że nie ma rodzinnej sielanki. Tylko ona jest taka inna ![]() Chyba Domek ma mój charakter ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Ja ![]()
#1468 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochane.
Wpadam i wypadam ![]() Tęsknię strasznie, brakuje mi Was... Niestety nie mam na nic czasu (o nadrobieniu Was nawet nie wspomnę). Na facebooku może więcej jestem, ale tylko dlatego, że to też narzędzie pracy. Rozważamy z mężem żeby jednak zatrudnić kogoś na zastępstwo, bo trochę za dużo Dominika męczymy tymi ciągłymi wyjazdami, spotkaniami. Dziennie spędzamy prawie cały czas w samochodzie (nie mam czasu nawet na spacery z synem), huśtawki załatwiam między dwoma sportkaniami... Od poniedziałku mamy kogoś szukać. Mam nadzieję, że u Was wszystko wporządku. Jutro jestem na uczelni, więc napewno do Was w trakcie zajęć zajrzę i coś więcej napiszę ![]() Dobranoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a za klik dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Wtajemniczenie
|
Iustyna coz Ci moge napisac? Jak ja Cie dobrze rozumiem. Wspolczuje chorob.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.