|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V
Cytat:
Jak zapiekany ryż z jabłkami Macie sprawdzony przepis na babkę?? Żeby była wilgotna i zarazem puchata
|
|
#3902 |
|
maszyna, nie człowiek
|
A ja nie piszę o panice tylko tym, że mimo tego, ze się jezyk zna, to zna się ten używany na co dzień. Btw, ja nie wiem jak jest "fastrygować" czy "plisa", "żabot", nazw materiałó, ściegów, krojów, więc na studiach związanych z modą tez musiałąbym się douczać słownictwa, którego pewnie byłoby pełno, nie jedno na 15 minut
Po prostu - jak czlowiek sie zdecyduje, to trzeba sobie cokolwiek w tej materii ogarnąć.
|
#3903 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam auto od mechanika cholerny zdzierca
![]() Teraz nie umiem nim jeździć bo nowe sprzęgło inaczej bierze dwa razy mi zgasł na światłach
|
|
|
|
#3905 |
|
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Ja to chyba jutro w totka zagram, wygrałam już drugi konkurs w tym tygodniu ![]() I jadą do mnie minerałki, także niedługo zaczynam oficjalne kuszenie
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Ale chodzi Ci o matowy pomarańcz? Jeśli tak, to polecam przeszukać allegro. W perle możesz znaleźć w Inglocie
|
#3907 |
|
Konto usunięte
|
Doszła paczka z cudami od LaRosa
Pal licho kosmetyki, ale jak pięknie zapakowane!
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Drozji życzę powodzenia i nie przejmowania się akcentem, słownictwem itd, na początku jest ciężko ale im dalej w las, tym prościej, mówię z własnego doświadczenia.
|
|
#3910 |
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;33240479]Doszła paczka z cudami od LaRosa
Pal licho kosmetyki, ale jak pięknie zapakowane! [/QUOTE]Aaaa, zazdroszczę! Do mnie jeszcze nie
|
#3911 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
I nikt nie mówi o nauce przez wertowanie słownika, ale o stworzeniu sobie słownika słówek. Ja najwięcej ze słownictwa "fachowego" nauczyłam się czytając obcojęzyczną literaturę tak naprawdę, bo bombardowania słówkami, które w dodatku ze słuchu mogę źle zapisać nie lubię, nie lubiłam i nigdy chyba nie będę lubić
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gdzie w Warszawie można znaleźć jakiś większy wybór cieni MIYO? Wczoraj dopadłam je w Jasmin na centralnym, ale było ledwie kilka kolorów :/
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie oni napisali
Ja pisałam do firmy Ava i podałam adres, Pani tłumaczyła się natłokiem obowiązków i pisała, że za kilka dni się odezwie a minął już chyba miesiąc i cisza. Nie odpowiada nawet na moje maile A miałam taką ochotę spróbować ich krem
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
pannaanika na imielinie jest mała drogeria
, pod restauracja grecka Zorba, przy ulicy Dereniowej
Edytowane przez ewalucja Czas edycji: 2012-03-30 o 19:35 |
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Jest też nieźle zaopatrzona drogeria Blue przy rondzie wiatraczna.
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzieś bliżej centrum nic więcej się nie znajdzie? |
|
|
|
|
#3917 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z Inglota mam jeden pomarańcz (AMC 84), ale on podbija pod czerwień i nie bardzo widziałam tam coś ciekawego ale chyba będę musiała się jeszcze raz za nim rozejrzeć ![]() No właśnie nie chciałam zamawiać przez neta, bo nie bardzo mi się to opłaca (płacić za przesyłkę za jeden cień ).I jeszcze jedna sprawa: pisał ktoś z Was recenzję odżywki z Ziaji (najlepiej tej czerwonej, fioletowej i żółtej) ??
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Rozeznanie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;33241350]Akurat rodzaj nie jest ważny, zależy mi po prostu żeby był ładny pomarańczowy
![]() Z Inglota mam jeden pomarańcz (AMC 84), ale on podbija pod czerwień i nie bardzo widziałam tam coś ciekawego ale chyba będę musiała się jeszcze raz za nim rozejrzeć ![]() No właśnie nie chciałam zamawiać przez neta, bo nie bardzo mi się to opłaca (płacić za przesyłkę za jeden cień ).I jeszcze jedna sprawa: pisał ktoś z Was recenzję odżywki z Ziaji (najlepiej tej czerwonej, fioletowej i żółtej) ?? [/QUOTE]A Ty pojedynczego szukasz tylko? Bo w Sleek Curacao jest piękny, czysty pomarańczowy... Ale dla jednego cienia Ci się palety nie opłaca kupować...
|
#3919 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
resztę kolorów mam i to po kilka odcieni, więc nie potrzebuję, ostatecznie mogłabym przygarnąć jeszcze kolor "kawę z mlekiem"
|
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne pomarańczki są też w palecie 120 cieni, no ale to 120 cieni, a nie jeden
Pomarańczkę fluo z paletki Sleek Acid użyłam tutaj (dziewczyna po lewej): http://3.bp.blogspot.com/-2NeqUrmpE3...40/zajawka.jpg
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;33241350]Akurat rodzaj nie jest ważny, zależy mi po prostu żeby był ładny pomarańczowy
![]() Z Inglota mam jeden pomarańcz (AMC 84), ale on podbija pod czerwień i nie bardzo widziałam tam coś ciekawego ale chyba będę musiała się jeszcze raz za nim rozejrzeć ![]() No właśnie nie chciałam zamawiać przez neta, bo nie bardzo mi się to opłaca (płacić za przesyłkę za jeden cień ).I jeszcze jedna sprawa: pisał ktoś z Was recenzję odżywki z Ziaji (najlepiej tej czerwonej, fioletowej i żółtej) ?? [/QUOTE]A ten inglotowy? Ja nie wiem, pod co on podbija, ale jest matowy i nie mam na niego pomysłu
|
|
#3922 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam taki pomarańczowy Inglot Edytowane przez 6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 Czas edycji: 2012-03-30 o 20:07 |
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;33241786] Mam taki pomarańczowy Inglot[/QUOTE] jaki ze mnie czop, nie wstawiłam fotki http://3.bp.blogspot.com/-JlsR7RjcIM.../s1600/150.jpg tyle że kupowałam w Rybniku, ale u nas na wyspie już chyba też był ![]() edit: on raczej w czerwień, teraz dopiero widzę, jakoś dzisiaj mam zwolnione kapowanie
|
|
|
#3924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;33239545]Mam pytanie: wiecie może w jakiej firmie znajdę pomarańczowy cień?? ale taki podbijający bardziej w żółty, nie chcę takiego co wpada w czerwień [/QUOTE]Catrice ma ładny pomarańczowy i jeszcze lubię pomarańczowy z Monaco Sleeka (jest piękny) Cytat:
|
||
|
|
|
#3925 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nicru, nie wiem czemu zakładasz że nawet nie wpadnę na to, żeby przyswoić trochę słownictwa które może mi się przydać. Uczelnia i kierunek artystyczne, więc tak jak Damaris pisze, raczej będzie się liczyła głównie praktyka, myślę że wykładami nikt mnie jakoś szczególnie męczyć nie będzie, bo tam ogólnie studia opierają się na praktyce a nie teorii... Poza tym, jakieś pojęcie mam, oglądam filmy, filmiki i programy specjalistyczne i jakoś do tej pory nie miałam problemów ze zrozumieniem, nawet jak nie rozumiałam pojedynczych słówek, to z kontekstu się domyślałam bez problemu i zapamiętywałam na przyszłość. ![]() A przede wszystkim, nie wiem jak dla was, ale dla mnie to logiczne że jak już się dostanę, to priorytetem dla mnie będzie żeby do wyjazdu ogarnąć jak najwięcej i należycie się do tych studiów przygotuję (na tyle na ile będę mogła), a jeśli mnie przyjmą to też w maju jadę tam już szukać pracy i mieszkania, więc do października język będę miała przyswojony bardziej niż w tej chwili. Oprócz mojego kierunku "artystycznego", składałam też na psychologię, język hiszpański, public relations i dziennikarstwo (
|
|||||||
|
|
|
#3926 |
|
Konto usunięte
|
Róż z Catrice (Apricot Smoothie) świetnie wyląda na oczach. Soczysta, dzienna pomarańcz
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie malutkie zmiany na blogu
Zmieniłam obrazki do podstron
|
#3928 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Ale jak widzisz niektórzy uważają, ze wystarczy ze pierwszego dnia zajęć wyłapiesz wszystko "z kontekstu", a tak często już na studiach jak sama mówisz się nie da
|
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo pisałaś coś o portfolio. Ja na grafice miałam nawet jakieś wykłady, ale takie przyjemne (zresztą oni zdają sobie sprawę, że są cudzoziemcy) i nawet jak się nie zrozumie paru słów, to kontekst można pojąć. Swoją drogą, moja znajoma zrobiła w Anglii podyplomówkę z dziennikarstwa modowego z dość dobrą, ale nie idealną znajomością angielskiego. Więc czemu by nie. ![]() Ja po swoich kursach i kawałku studiów ałtystycznych plus filologii, mogę powiedzieć, że słuchanie i ogólne obcowanie z "żywym" językiem daje najwięcej. Jak myślę o tym, czego nauczyłam się w szkole...to y...w sumie nie umiem sobie przypomnieć niczego specjalnie przydatnego. ![]() Jezu, mam lenia blogowego...siądę chyba nad jakąś notką na jutro. Muszę się ogarnąć. Zawsze mam tak na wiosnę.
|
|
#3930 |
|
Wtajemniczenie
|
Drozja życzę Ci powodzenia
Też pomyślałam o jakimś pomarańczku ze Sleeka, ale nie opłaca się brać całej paletki.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

Jak zapiekany ryż z jabłkami

Po prostu - jak czlowiek sie zdecyduje, to trzeba sobie cokolwiek w tej materii ogarnąć.

i nie bardzo widziałam tam coś ciekawego
ale chyba będę musiała się jeszcze raz za nim rozejrzeć