|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Cytat:
Tenkiuu ![]() Uczę się od najlepszych ![]() Dalia dziękuję, zatem podjadę do Tesco. Moze uda mi się w Niedzielę ![]() Ale pędzcicie ![]() Przez ten czas zdążyłam tylko posprzątać szafę i zmienić pościel Michałowi
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dzoecko nadal spi ale cyc w buzi a mi kregoslup peka
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
tto wyjmij cycka jak bedzie szukac po omacku to przytul,moze uda się oszukać,albo smoka daj?
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
oczy jak 5zl jak to robie.no i wstala,nie chyaba spi
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak Filipka w nocy próbuje tak oszukać smokiem to zazwyczaj się krzywi i płacze... ale kilka razy mi się udało ![]() Fifi śpi więc ruszam płytki w łazience pomyć i te inne łazienkowe "sprzęty"
|
|
#2616 |
|
Wtajemniczenie
|
tez tak czasem robie ale zwykle sie obudzi i po spaniu a dzis wyjatkowo chyba zmeczona byla bo 1raz w dzien na lozku tyle spala.:m)
|
#2617 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kciuki za gardelko Moja sobie taz caly czas ciaga skarpetki, jak nie szurajac to raczkami. głównie nosimy takie a la podkolanowki. W ogole jak jestemy na spacerze i spi to raczaj nic jej nie budzi, a tylko wejdziemy do windy u nas od razu oczka otwarte, chyba rozpoznaje ten dzwiek. Edytowane przez Aniolina Czas edycji: 2012-03-30 o 17:18 |
||
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
i spała 35 minu
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Aniolina, a jaki masz model fotelika ?
Michał teraz zaczął jeść zupkę z mięsem. Dałam mu udko z perliczki, starczyło na 4 dni. Wczoraj przespał po niej 4h, dziś zjadł po 12 do tej pory śpi ![]() Glam, padłam. Wystarczy mieć ostre kły i heja |
|
|
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
mój narazie śpi ale jak długo to jeszcze potrwa nie wiem ... no i pochwaliłam.... właśnie wstał... hehe
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-03-30 o 17:07 |
|
|
|
#2621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://besafe.com.hr/index.php/en/pr...view/izi-sleep, do 13 kg ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- patrzylam, ale w wiekszym rozmiarze nie ma juz funkcji spania, pewnie zadnen fotelik nie ma, mysle, ze jak taki kilkunastokilowy malec zasnie w foteliku to sie go raczej z nim nie bedzie przenosic. |
|
|
|
|
#2622 |
|
Wtajemniczenie
|
6 lat temu tego typy fotele mialy fatalne wyniki w testach,teraz ponoc je poprawili i sa polecane.
W koncu pediatra dal nam krem,ktory dziala,uffff. Cos jeszcze mialam napisac |
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
Fifuś właśnie kombinwał podczas jedzenia jak zmieścić w buzi cycka i piąstke jednocześnie :P
|
#2624 |
|
Wtajemniczenie
|
olusia a co dał jaka masc?
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
Neuroderm.Rano ja posmarowalam i jest zdecydowanie lepiej.
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byly same konkrety Ja mysle ze ten jego biznes jak sie rozkreci to faktycznie beda z niego pieniadze, i tak duzy plus ze pozyczke na ten projekt sa w stanie po 1,5 roku splacic. No i na niecale 5 mcy dzialalnosci 25 wesel to nie jest zle- biorac pod uwage ze sluby ludzie planuja i rezerwuja z duzym wyprzedzeniem - on otwarcie mial 12 listopada a sCzerze nikt nie wierzyl ze uda mu sie w tak krotkim cZasie
|
|
#2627 |
|
Zadomowienie
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, macie przepis na jakies ciastka z ciasta francuskiego ?
mam ciasto, ale nie wiem co z nim zrobic....dac brzoskwinie do środka i zapiec .... ![]() Glam mocno 3mam za Ciebie kciuki. Rodzina poiwinna być razem. Uda sie Szczerze, to ty odkąd masz 3 dzieci jesteś twarda jak "kupa na mrozie" Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-30 o 19:34 |
|
|
|
#2629 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bylam sama, Tz poczekal z mlodym w samochodzie i o dziwo bylo bardzo sympatycznie! moze dlatego, ze bylam bez tzta, a moze dlatego, ze byla inna pani? W kazdym razie normlana rozmowa, konkretna, dowiedzialam sie wszystkiego. Wiec moja kluska wazy 7040, ma 65,5 cm! Kawal baby! No i jaka dzielna! Pierwsze wkucie- zero reakcji, drugie- lekki grymas, dopiero przy trzecim troszke zaplakala. Dzielna dziewczna w mamusie sie wrodzila![]() No i udalo mi sie przyspieszyc ostatnie na wzw - 2 maja idziemy - ze wzgledu na wyjazd. super!!! Cytat:
Cytat:
ad2. skarpetki wiecznie obok nozek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a wesele to niezle...tyle gosci! szok! co do chrypki to mi sie przypomnialo- moich znajomych dzieci ciagle mialy choroby ukladu odechowego- wiecznie na antybiotykach. No i wiecie co sie wkoncu okazalo? ze przyczyna klopotow zdrowotnych jest uczulenie- na jajka, pomidory i kurczaki! a przez prawie 3 lata nie wiedzieli o co chodzi i od jednego lekarza do drugiego. Odkad odstawili alergeny- nie te dzieci! Dzis kupilam kolejne sloiczki- pewnie kolejny raz wyladuja w smieciach... rece opadaja.
Flipcio..20.04.2009 ^.^ Nika.......02.11.2011 ^.^ Edytowane przez ggoraa Czas edycji: 2012-03-30 o 19:36 |
|||||
|
|
|
#2630 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
spuper ze jesteście zdrowe!! Cytat:
i ![]() Cytat:
pozuje... ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
A ostatnio robiłam na słono takie małe tararelki, szpinak podsmażony z masłem sola i pieprzem i gałka muszkatułową, kilka piórek cebulki i zalane jajkiem ze śmietanka i do pieca :ślina: Mysle ze mozna pokombinować z tym co sie ma lodówce Glam- kupa na mrozie Chyba wsztskie baby muszą takie być ![]() gora- brawa za szczepienie, kawał babeczki z małej Dzis miałyśmy odwiedzieny dziadków, Helenka pięknie zjadła marchwekę z dynią, pokazała jaka jest cudna |
|||||
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Ggora ja tylko chcialam powiedziec ze na calym swiecie jest taki standard ze jak sie opuszcza mieszkanie i sa jakies uszkodzenia ktore nie powstaly w wyniku normalnej ekspoloatacji to sie depozytu nie oddaje i tyle
Tzt raz 1200 euro nie dostal bo kupilam mu tarcze z rzutkami- to jeszcze za panienskich czasow moich bylo- no i grali w te rzutk ze wspollokatorami az sciane podziubali do tynku ![]() Nauczona tym smutnym doswiadczeniem jak np sie wyprowadzalismy i na scianie pozostawaly slady od przyklejanych dekoracji w pokoiku soni- kupowalam puszeczke farby i odmalowywalam sciany bo wiadomo dostalismy czyste, zostawiajac w zlym stanie- nie dostaje sie kaucji i tyle
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
A jak z Helenki skazą?
PRINCESS dzieki za odpowiedź My też po szczepieniu- Nasz smerfuś ma już 78cm choć waży tylko 7,5 kg BTW, czy Wasze rodzeństwo ma dzieci? Bo mój brat z bratową się spodziewają i boję się porównywania już mama zaczyna się zachwycać, że na usg tak się ruszał i jest cudny, o naszym tak nigdy nie mówili. bRatowej układa menu, codziennie gotuje, a mnie tylko męczy, że wymyśliłam sobie alergię młodego albo sama ją wywołałam odżywianiem i że już powinien schab jeść etc etc cycki opadają
|
|
#2633 | |
|
Zadomowienie
|
glam no ja tez zawsze zostawialam super czyste mieszkanie i w lepszym stanie jak zastalam. Raz nawet musielismy odkupic lyzeczke, ktora zgubilismy .
No zobaczymy w maju jak sie bedzie sprawa miala. Jak narazie to trzymam emocje na wodzy ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Najlepiej to przytakiwac albo ignorowac- bo psycha siada.
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Lekcja zyciowa- nie oceniamy po pozorach. Dzis na placu zabaw obserwowalam mamuske ktora za 3 letnim dzieckiem wlazila na drabinki. Potem mu pieluche zmieniala- dla mnie szok zeby chlopak 20 kilo jeszcze w pampki lal
A jak z nia ogadalam to sie okazalo ze starszy syn- 10 lat ma autyzm i adhd 6 lat terapii z psychologiem zajelo im nauczenie go zalatwiania sie czy umycia rak, ubierania sie itd. Prawie nie mowi, ma Jakis swoj system znakow ktorym sie komunikuje z rodzicami. Teraz chodzi do szkoly specjalnej. Nic dziwnego ze ta kobitka taka madopiekuncza w stosunku do mlodszego- po takich przejsciach Dziewzyny jakie to blogoslawienstwo ze mamy zdrowe rozwijakace sie dzieci ... To normalnie bogu dziekowac
|
#2635 | |
|
Rozeznanie
|
Ja ciasto francuskie tez jakos wole na slono, zapiekam kurczaka albo szpinak z ricotta, albo cukinie z feta albo ostatnio chyba w ugotowanych byl losos w ciescie francuskim i cos takiego chce zrobic.
W ogole w ciescie francuskim nie ma nabialu ![]() A ja zrobilam dzis zupke krem porowo ziemniaczany i byla przepyszna. Polecam. Cytat:
aczkolwiek w kuzynostwie sa, ale bardzo rzadko sie wydujemy.TZ poszedl na kawalerski, a ja walcze ze soba czy zaczac juz sobotnie sprzatanie czy cos sobie obejrzec, jak myslicie co wygra?
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Tzta brat ma synka o pol roku starszego od moich chlopcow- i bedzie mial drugiego o pol roku od nich mlodszego
![]() Szwagierka urodzila w czerwcu zeszlego roku i na koniec czerwca tego roku ma znow termin strasznie szybko om poszlo....Ale tesciowa ani jego synka nie widziala- bo mieszkaja w stanach, ani naszych wiec chyba nie porownuje A ja mam mlodsza siostre studentke bezdzietna poki co ![]() Ktora mnie nota bene dzis uswiadomila ze kazda matka mysli ze jej dzieci sa najpiekniejsze i najbardziej wyjatkowe na swiecie a tak naprawde wcale nie jest i ze wszystkie noworodki sa takie same ![]() Ja jej na to ze o tym porozmawiamy jak sama bedzie matka I oczywoscie wielki FOCH ze jak to mi sie zdaje ze moje dzieci sa najcudniejsze ZDAJE SIE??????????????? To nie sa????
|
#2637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki za pamięć Moja sis sie spodziewa we wrześniu. Ale mamy mały kontakt, bo ona w rodzinnych stronach moich mieszka i u teściów wiec też mały kontakt z moją mamą. Ale moja mama to sie nie przejmuje, generalnie ma olewczy stosunek do wszystkiego . Wiec raczej nie bedzie porównywania, a nawet jesli bedzie to i tak bede tą obgadaną, która sie ustawiła w życiu. Zresztą zawsze mam wrażenie, że mama mną się najmniej przejmuje. Zawsze tylko osłucham się do mamy jak to źle ma jedna albo druga sis. Nawet tym sie nie przejmuję i po wielkiej kłótni w październiku nawet nie mam ochoty tam jechać.Zresztą moja rodzina jest mało kontakowta, wiecej gadam z teściówką i mam z nia lepszy kontakt, ona przynajmniej stara sie zrozumieć i wysłucha jak mama. Tylko przypomniałam mojej siostrze jak sie ze mnie śmiała i nie mogła pojąc moich nudności i wymiotów. A ja w zamian pokarało i jeszcze też jej nie wychodziła a już ja mdliło i zwracała. nie ma? a nie jest robione na maśle? ok doczytałam skała tego co mm w lodówce i faktycznie nie ma
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ANIOLINA zapodaj przepisy na te pyszności bo brak mi już pomysłów na diecie bezmlecznej ![]() francuskie jest bez margaryny lol nie wiedziałam, a jaki skład?
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
omg
wylatuje z buzi !dziękuję za przepisy ![]() A czy z kurczakiem to mogę zrobić np tak : - kurczaka doprawiam przyprawą gyros, smażę. - daje do takich ala sakiewek np z serem żółtym, zawijam, zapiekam i już ? O moj boze, ale to musi być pyszne ![]() za wizyty, dzieciaczki rosną
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-30 o 21:49 |
|
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie tez jest porownywanie i oczywiscie najstarsza sis mowi ze jej dzieci to ochy i achy, ze wczesniw wszystko robily itp ale to takie przepychanki slowne.jeszcze 2sis maja po 1sztuce i tez porownywanie z moja tez porownujja.najbardziej moja najmlodsza sis mnie wkurza bo niedoszla p psychol mowi co moje dziecko powinno juz robic a czego nie a najlepsze jest to ze pod wzgledem rehabilitacji i rozwoju ruchowe mnie poucza a to ja koncze ten kierunek.jej dziecko taki cu a 1,5 r i umie powiedziec cyc i tyle
ach te rodziny..
Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011 ))Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2012-03-30 o 21:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

. Wiec raczej nie bedzie porównywania, a nawet jesli bedzie to i tak bede tą obgadaną, która sie ustawiła w życiu. Zresztą zawsze mam wrażenie, że mama mną się najmniej przejmuje. Zawsze tylko osłucham się do mamy jak to źle ma jedna albo druga sis. Nawet tym sie nie przejmuję i po wielkiej kłótni w październiku nawet nie mam ochoty tam jechać.

wylatuje z buzi !
za wizyty, dzieciaczki rosną