|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cześć dziewczyny! Wiem, że to już końcówka, ale mogę dołączyć? Podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz mogę się trochę poudzielać
![]() ![]() Pozdrawiam Was! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Ja mam termin na 10 maja, czyli tylko 5 dni przed Tobą, a wcale nie obraziłabym się gdybym rozpakowała się pod koniec kwietnia ![]()
![]() |
#123 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niezłe jestescie - juz 5 ![]() nawet nie spodziewałam się, że będę figurowała tak wysoko w statystykach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33237564] ![]() ![]() Witam w nowej części, choć ja mam nadzieję z rozpakowaniem poczekać jeszcze trochę ![]() Dziewczyny macie może jakieś problemy z komórką? Ja się dzisiaj w ogóle nie umiem dodzwonić do mamy, a jak dzwonię do męża, to on mnie w ogóle nie słyszy :/ Ja jego tak, on mnie nie....[/QUOTE] może to wynik zbliżającego się przebiegunowania ziemi? nie wiem czy oglądałyście, ale na youtubie jest mnóstwo filmiików z co najmniej "dziwnymi" dzwiękami - obejrzyjcie sobie - troche to przerażające , jak z Wojny światów ![]() może te problemy z komórkami to wynik własnie tego zjawiska? ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
jadę z moim kiciątkiem do weterynarza - dziewczyny trzymajcie proszę kciuki, żeby wszystko było okej ! Teraz zauważyłam, że ten guz jej się powiększył i ślini się przez niego strasznie (koty się przecież nie ślinią
![]() Nie przeżyłabym chyba, gdyby coś jej się poważnego stało....
#125 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Zaczął się weekend, czyli będzie mniejsza aktywność na wątku ![]() ![]() Ja czuję się średnio. Od dwóch dni ćmi mnie głowa i gniecie żołądek. Nie wiem, czy to macica mi się jeszcze powiększa i uciska żołądek, czy może od tych tabletek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pogoda jest tak okropna, ze nie nastraja na jakiekolwiek dzialanie. Moze to z pogody właśnie boli Cie glowa? A żołądek pewnie uciskany przez powiekszajaca sie macice. i jak, zamawiasz te mebelki pinio? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Raczej tak, tylko musimy czekać na przypływ gotówki
![]() Zamówię na początek: - łóżeczko, - komoda z przewijakiem, - szafa (chyba 4 drzwiowa), - fotel bujany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
ja się melduję w nowym wątku
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Chce mi sie sernika;/ mam piec na swieta ale nie wiem czy dotrwam i czy jeszcze dzis nie upieke;/ Perse mojego malego ja tez nie czuje czesto, jakbym miala naliczyc 10 kopniakow to...;/...bylas na usg wiec nie martw sie ![]() ![]()
#132 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.... Wróciłam od weterynarza. Obejrzał moją kicię i powiedział, że to wygląda źle, nowotworowo... Zrobiło mi się normalnie słabo, a on widząc, że jestem w ciąży próbował mnie pocieszyć, mówiąc, że podamy antybiotyk, że może to infekcja itd... Ale sam był nieprzekonany do tego i jestem pewna, że tak mówił tylko dlatego, że zaczęłam się rozklejać a on widział, że jestem w ciąży
![]() Ciągnęłam go za język, powiedział, że jeśli to nowotwór to rokowanie nie są dobre, ble, ble ble... Całą drogę autem do domu przepłakałam. Teraz oczywiście przeczytałam o tym w internecie i jestem załamana, wręcz dostałam ataku paniki, że mojej Miszce już nic nie pomoże. Po raz pierwszy od kiedy jestem w ciąży mam ochotę zapalić papierosa ![]() ![]() Kocham strasznie moje koty i jestem z nimi bardzo związana, każdy z nich to znajda, którą wzięłam do siebie jak była malutka i nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich zabraknąć. Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale jestem załamana, mąż w pracy a ja ciągle płaczę. Musiałam się wygadać ![]()
#133 |
Konto usunięte
|
Hej. Mnie też już boli żołądek od tych wszystkich leków :/
Dzisiaj mama przyjeżdża umyć mi okna. A ja jak ta kaleka będę siedzieć i się patrzeć, masakra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Helloł
![]() ![]() ![]() Pamiętacie mnie jeszcze? Witam się i ja w nowym wątku,nad nadrabianiem poprzedniego muszę sie poważnie zastanowić bo mam jakieś 3000postów do przeczytania. U mnie ok,cały czas się żle czuje czyli bez zmian,Filip troche choruje miał zapalenie krtani teraz ma zapalenie migdałków i węzłów chłonnych,w efekcie siedzi w domu już 1,5 m-ca.M dzisiaj przyjechał czyli mam dostep do internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33248795]
Dzisiaj mama przyjeżdża umyć mi okna. A ja jak ta kaleka będę siedzieć i się patrzeć, masakra ![]() ![]() moja mama też dzisiaj przychodzi pomóc mi w oknach inwytka witaj andzya przykro mi bardzo z powodu kota... ![]() anulka pamiętamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze sobie dopisałam: - kwestia porodu w tym szpitalu w przypadku, gdy mój lekarz nie w nim nie pracuję a ja jestem z innego miasta - co się dzieje gdy zabraknie miejsca - jaki dokument potwierdzający ubezpieczenie jest potrzebny ( ja np. nie jestem nigdzie zatrudniona, ubezpiecza mnie zakład pracy męża) - jakie badania trzeba mieć ze sobą - plan porodu - lewatywa - czy jest w szpitalu doradca laktacyjny może takie trochę głupie ale zamierzam się wypytać o wszystko ![]() ok to ja jadę, zaległości nadrobię później ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim ![]() ![]() ![]()
![]() |
#138 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Na pocieszenie mogę Ci tylko napisać, że mojej kuzynki kot też miał takiego guza na karku. Rósł w zastraszającym tempie. Rokowania były prawie zerowe i mnóstwo przykładów na to, że nie skończy się dobrze. Ten guz wyglądał ohydnie ![]() Trzymaj się dzielnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Andzya, przykro mi z powodu kotka. Mam nadzieję, że jednak to tylko infekcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() W przypadku moich zwierzątek jestem straszną histeryczką, nie wiem czy dam radę pójść do weterynarza we wtorek i usłyszeć, że jednak nie ma poprawy... mąż ma drugą zmianę, a do weterynarza mam iść na 16:30, chyba go poproszę, żeby jeśli mu się uda poszedł na rano. Zrobiłam sobie melisę i zjadłam batonika musli. W takich sytuacjach ostatnia rzeczą o której zazwyczaj myślę to jedzenie (sesja to była dla mnie najlepsza dieta odchudzająca ![]()
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
I my się witamy w nowej części
![]() Dziś na urodzinki do chrześniaczki męża (2latka) jedziemy, więc mam nadzieję, że jakieś pycha ciasto wchłonę ![]() Dziewczyny, które mają problem z trądzikiem lub z bliznami po trądziku. Kupiłam ostatnio krem antybakteryjny Nuno z Ziaji (http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...akteryjny.html) i powiem wam, że jestem mile zaskoczona, Już po kilku dniach blizny widocznie się rozjaśniały, zmiany trądzikowe także zostawały zniszczone w zarodku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
wiesz, czytałam w internecie, że to się wycina, ale mimo wszystko rokowanie są słabe i wycięcie nie jest równoznaczne z wyleczeniem. Jeżeli okaże się, że to jest tak gorsza opcja (mam nadzieję jednak, że nie) to ja oczywiście zrobię wszystko co się da, żeby jej pomóc. Nie poddam się bez walki. To jest stosunkowo młoda kotka, nawet pięciu lat nie ma i ja nie pozwolę jej tak o po prostu odejść.
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pamiętamy, pamiętamy - tylko gdzieś Ty była dziewczyno? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
jak wczoraj pisałam w starym wątku ![]() ![]()
#146 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że jednak wszystko będzie okej. Mam dwie kicie, one są bardzo ze sobą związane, jedna bez drugiej nie funkcjonuje. Ale dobra, na razie walka antybiotykiem, zobaczymy co będzie we wtorek...
#147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33244276]Jak zwykle dziękuję Wam za podniesienie mnie na duchu
![]() Ja sama jestem teraz wiecznie śpiąca po tych lekach, mimo, że cały dzień spędzam w łóżku, ale chciałabym, żeby choć trochę się uaktywnił. No nic, poczekamy jeszcze weekend, jakby się sytuacja nie poprawiała, to pomyślę. A i tak koło wtorku-środy idę do szpitala po odbiór wyniku wymazu bakteriologicznego, więc może tam powiem co i jak.[/QUOTE] Rozumiem Cię że dla nas to jak się ruszają w naszym brzuszku to nas uspokaja mój też nie były zbyt aktywny wcześniej raczej do tych leniwych a teraz to właśnie tak jak tu już jedna dziewczyna pisał tylko się rozpycha czasem mam wrażenie że nogą przebije brzuch ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.