Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 10:08   #1621
linzey
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
My tez juz z naszymi pierzemy
Ale zawsze w 30, ew. 40 stopniach i tyle wystarczy, ciuchy sa czyste. Biale bawelniane tez piore w 30-40 stopniach.
No to musisz miec jakiś super proszek lub płyn.
Ja piore w płynie lub żelu Ariel i np po sosie pomidorowym z białego w 30 stopniach nie ma szans.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
A ja rzeczy Dorotki piorę osobno, ale to tylko dlatego że zwykle czekam aż mi się cały wkład rzeczy nazbiera. Poza tym najczęściej piorę ciemne rzeczy-i to tż.
A mnie własnie to denerwowało że musiałabym 2 tyg czekac żeby nazbierać pralke kolorow lub białego tylko po małej a wiadomo że to albo zasiusiane albo mocno zabrudzone i nie lubialam jak mi tak coś w łazience leżakujeale małej nic nie bylo , żadnych alergi na dorosły proszek ani nic także luz.
miałam epizod 3 miesieczny z orzechami piorącymi po urodzeniu zosi ale niestety nadają sie głównie do "odświeżenia" a nie prania
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:09   #1622
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Właśnie, przewijaków kiedyś nie było, rozkładało się kocyk i jazda. Wiadome, każdy chciałby mieć super extra funkcjonalny pokoik, ale jak miejsce ograniczone, to trzeba z czegoś zrezygnować. Jeszcze się zastanawiam nad fotelem, fajnie byłoby go mieć w pokoiku, choćby żeby usiaść, już abstrahując od karmienia, tylko zastanawiam się, jaki kupić. Im mniejszy tym lepszy, ale musi być wygodny...

Wedlug mnie komoda z przewijakiem to zbedny wydatek. Tak samo fotel do karmienia.
Ale jesli ktos ma pieniadze to niech kupuje co chce
Wystarczy taki przewijak jak pisalas wczesniej - na lozeczko.
Ale ja i tak bardzo czesto zmienialam pieluchy na lozku

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:12   #1623
pumas
Zakorzenienie

My fotel pewnie kupimy, bo w przeciwnym razie nie będzie gdzie usiąść w pokoiku małej, ale nie będzie to nic wymyślnego.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:13   #1624
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
No to musisz miec jakiś super proszek lub płyn.
Ja piore w płynie lub żelu Ariel i np po sosie pomidorowym z białego w 30 stopniach nie ma szans.
Namaczam wczesniej.
Staralam sie karmic tak, zeby tylko sliniaczek byl umazany.
Czesto tez zamiast sliniaka uzywalam pieluch tetrowych. Zaslanialy wieksza powierzchnie I przyznaje, ze na niektorych zostaly plamy, takie wyblakle, ale nimi sie nie przejmowalam.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:16   #1625
Ando
Rozeznanie

Cytat:

Wedlug mnie komoda z przewijakiem to zbedny wydatek. Tak samo fotel do karmienia.
ja tez
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:16   #1626
phdwao
Zakorzenienie

ide sie ogranąc, niedlugo wyjeżdżamy, milej sobotki
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:23   #1627
prince_polo
Zakorzenienie

wrocilam z miasta, zaczelos wiecic sloneczko wiec poszłam na male zakupy zywnosciowe, ale myslalam ze mi łeb urwie tak wieje

jutro jedziemy na cały dzien do tesciow.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 10:29   #1628
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Po co chcesz wygotowac bakterie?
Podejrzewam ze polowa z Was i tak po praniu bedzie jeszcze wszystkie ciuszki prasowac zeby wyniszczyc bakterie, wiec i tak i tak nie ma sensu prac w wysokiej temperaturze.
A bakterie sa nam przeciez potrzebne Dzieciom tez.
Cytat:
Dlatego jestem za gotowaniem, a nie sloikami.
Wtedy i jedzenie sie spierze i kupy
Bo po tych sloiczkach kupy sa czasami az nienaturalnie pomaranczowe, a plamy naprawde nie do sprania...

ja sie przyznam szczerze, ze malemu nie prasowalam. A porzadnie wyprasowalam raz... Jak bylam w ciazy i sie naczytalam, ze tak trzeba. Pozniej juz nie mial prasowanych.
Bakterie sa dobre, nie wyniszczajmy ich wszystkich
Poczekaj musze sobie uporządkować moja nową nabytą wiedzę czyli prac normalnie-mogę ze swoimi, a plamy po kupach, siuskac i żarełku w 90stopniach?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:35   #1629
agunia82
Zakorzenienie

witam się sobotnio

I melduję, że dzisiaj zaczynam 27 tydzień. Jeszcze tydzień i wchodzę w III trymestr

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

No. A ja dziś postanowiłam podejść do sprawy zakupów wreszcie ciut racjonalniej, wybrałam się do sklepu i kupiłam szczotkę do wło.. tzn do łysiny, zestaw butelek Tommee Tippee, paczkę pieluch tetrowych, kocyk i jakiś taki otulaczek, czy jak to się zwie. Dumnam z siebie bardzo

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tetrowe pieluchy to w jakimś dziecięcym się kupuje, nie?
tak, w dziecięcym też kupisz, ale ja kupowałam na all przy okazji innych zakupów. Podobno dobre, z polskiej tetry, zobaczymy w użytkowaniu czy na pewno

ja pieluchy flanelowe kupiłam 2, wzór 1 i 2, słodkie są!

http://allegro.pl/flanela-pieluchy-p...223132127.html

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:37   #1630
anna99302
Zadomowienie

A oto moje małe zakupy:
Bodziaczki 56cm a reszta na 62cm. A to w paseczki to na 68cm.

Bardzo się ucieszyłam jak ANDO powiedziala mi , że na 68cm to nawet do kolejnej wiosny nie wiem czemu myślałam, że dzieciaczki szybciej rosną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0209.jpg (68,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0206.jpg (79,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0211.jpg (102,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0210.jpg (62,4 KB, 16 załadowań)
Stary 2012-03-31, 10:40   #1631
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

I melduję, że dzisiaj zaczynam 27 tydzień. Jeszcze tydzień i wchodzę w III trymestr

tak, w dziecięcym też kupisz, ale ja kupowałam na all przy okazji innych zakupów. Podobno dobre, z polskiej tetry, zobaczymy w użytkowaniu czy na pewno

ja pieluchy flanelowe kupiłam 2, wzór 1 i 2, słodkie są!

Gratulacje! III trymestr? Matko moja!!!! już?

Kurcze, gdyby mój mąż nie odwalił czegoś na koncie w allegro to już bym dawno robiła zakupy a tak to czekam na kod...................... .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 10:50   #1632
linzey
Rozeznanie

Cytat:

Zgadzam sie
Z takich zbednych , niezbednych to polecam fasolke do karmienia- dla mnie to jest must-have

Cytat:
Poczekaj musze sobie uporządkować moja nową nabytą wiedzę czyli prac normalnie-mogę ze swoimi, a plamy po kupach, siuskac i żarełku w 90stopniach?
Wiesz sama zdecydujesz i pewnie po paru praniach sama bedziesz wiedziała co i jak . Prezz te pierwsze miesiace to jednak oddzielnie sie pierze ciuszki malństwa a takie male to jeszcze nie brudzi (dopiero jak zaczyna sie marchewka) to nie musi byc wysoka temp.

Cytat:
witam się sobotnio

Wow No to
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:51   #1633
anna99302
Zadomowienie

Mamusie doświadczone a jeszcze jedno pytanie do Was - moje kochane skarbnice wiedzy - czy śpiworek do spania i rożek sa konieczne? Jakoś do mnie nie przemawiają... nie wiem czemu
Stary 2012-03-31, 10:57   #1634
Mandragorrka
Zakorzenienie

Z grubsza ogarnęłam wczorajsze posty

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
Dziewczyny co będą rodzic w Gliwicach w wielospecjalistycznym - nie wiecie czy trzeba być pacjentką lekarza od nich by mieć pewność że mnie przyjmą do porodu? Zaczynamy z małżem poważnie rozważac ten szpital bo po raz kolejny został mi polecony a nie chciałabym na stałe zmieniać lekarki bo z mojej jestem bardzo zadowolona.
Hmm myślę, że to gdzie pracuje lekarz nie powinno uzależniać tego gdzie będziemy rodzić. Moja gin nie pracuje w tym szpitalu, a chcę w nim rodzić. Zresztą mieszkam od niego 5 min drogi na piechotę, więc nie wyobrażam sobie jechać do sąsiedniego miasta bo tam pracuje moja lekarka. Zresztą teraz można sobie wybrać placówkę w której będziemy leczone czy w której odbędzie się poród.

Cytat:
ehh przyjelismy dziewczyne na próbę..na zlecenie a ona złamała rękę w pracy i teraz ŻĄDA abyśmy załatwili jej chorobowe................ ...............
Jeśli na umowę zlecenie była zgłoszona do chorobowego to też przysługuje jej chorobowe.
Natomiast jeśli chcecie zrobić jej dobrze, to pamiętajcie żeby wszystkie papiery grały - chodzi mi tu o akta pracownicze. Przed przyjęciem do pracy powinna mieć zrobione badanie lekarskie, szkolenie bhp. Do tego reszta papierologi typu umowy, informacje, regulaminy itp.
Szczególnie ważne są badania i szkolenia - jeśli kiedyś tam przyjdzie pip to może za brak ukarać. A jeśli nowy pracownik idzie od razu na długie chorobowe to zus lubi w tym węszyć i też może chcieć obejrzeć wszystkie dokumenty.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
no i sie popłakałam bo moja chrzesnica ma bardzo złe wyniki krwi i moczu. I skierowanie do szpitala dostała taka mała a po szpitalach musi sie tłuc jak Ja zobaczyłam w przychodni z kuzynka to az mi łzy staneły taka bidulka.... :9

jesli niema ochoty to wlasnie z emu sie nie podobam bo keidys to mogł by codzienie, codziennie mnie dotykał az mnie wkurzało, a teraz.....
Żeby chrześnica szybko wyzdrowiała

Pogadaj z Tż, może on boi się teraz Cię dotykać bo boi się, że zrobi Ci krzywdę. Mój wcześniej dotykał mnie non stop, teraz robi to mniej dlatego, że się boi. Rzadko dotyka moich piersi, które często bolą i niespodziewany dotyk przynosi więcej szkody niż pożytku. Ale jak tylko dam mu najmniejszy znak, że mam ochotę na chociaż najmniejsze przytulanki to on jest zawsze zwarty i gotowy Zresztą nie zawsze musie to być pełny stosunek, trzeba wprowadzić terapię zastępczą. Mój małż nie narzeka

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mój mąż właśnie zadzwonił z pomysłem , żebyśmy nie jechali na święta, bo podróż może być zbyt męcząca dla mnie. To wprawdzie nie jakoś super daleko odległość Warszawa- Wrocław i Wałbrzych, ale przy obecnej przebudowie trasy katowickiej podróż potrwa z 6 godzin i za trzy dni z powrotem. Nie wiem co robić, z jednej strony sobie zdaję sprawę z tego, z drugiej chciałabym sie zobaczyć z rodziną. U nas nie ma, na razie, możliwości ich przenocować gdybym chciała żeby przyjechali do nas...
Jeśli się dobrze czujesz to myślę, że możecie jechać. Będziecie robić częstsze przystanki A kontakt z rodziną na pewno dobrze Ci zrobi . Tym bardziej, że pisałaś że w pobliżu nie masz żadnej rodziny.
Ja bym tak zrobiła. Kontakt z dawno nie widzianą rodziną i zmiana otoczenia, choćby chwilowa dużo daje.

Soleilka super, że po badaniu wszystko w porządku. No i że przytyłaś

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
oże to być przydatne.
rzeczami trzeba się skupić a mi weny brak... Jeszcze chcemy coś dla rodziców wymyślić drobnego - jakieś pomysły? Teściowa dostanie i tak dodatkowo cichaczem karnet do kosmetyczki by się w końcu zrelaksowała i zajęła sobą - należy jej się i to bardzo za to co dla nas i dla mnie robi.
Jak byłam kiedyś na weselu to była zabawa pt. pasowanie na teściów, a potem rodzicie dostali prezenty. Pamiątkowe dyplomy, a do tego mamy dostały kosmetyki, a ojcowie perfumy Bardzo mi się to podobało.

Współczuję sytuacji z mamą Fantastycznie, że masz wsparcie w teściowej. Złota kobieta

Ewurka trzymam kciuki za małża. Na pewno w ciągu tych trzech miesięcy znajdzie pracę.

Dziewczyny przeczytałam Wasze relacje z porodów. Paula Twój był koszmarny. Jak byś trafiła to rzeźni a nie do szpitala Trzymam kciuki, żeby teraz wszystko się udało

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Na 14 jedziemy na urodziny chrześnicy małża, a właśnie tak strasznie zachciało mi się spać... Muszę się zdrzemnąć, chociaż chwilkę, a potem mogę się szykować na imprezkę

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:12   #1635
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jeśli na umowę zlecenie była zgłoszona do chorobowego to też przysługuje jej chorobowe.
Natomiast jeśli chcecie zrobić jej dobrze, to pamiętajcie żeby wszystkie papiery grały - chodzi mi tu o akta pracownicze. Przed przyjęciem do pracy powinna mieć zrobione badanie lekarskie, szkolenie bhp. Do tego reszta papierologi typu umowy, informacje, regulaminy itp.
Szczególnie ważne są badania i szkolenia - jeśli kiedyś tam przyjdzie pip to może za brak ukarać. A jeśli nowy pracownik idzie od razu na długie chorobowe to zus lubi w tym węszyć i też może chcieć obejrzeć wszystkie dokumenty.
U nas formalnie wszystko jest ok. Papiery są , szkolenia na początku są, badania lekarskie też. wszystko gra. a umowa zlecenie podpisana bez chorobowego...tylko skubana po wypadku, w szpitalu wzięła zwolnienie na 2 miesiące na nasza firmę, a nie powinna była...
Stary 2012-03-31, 11:13   #1636
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A oto moje małe zakupy:

Bardzo się ucieszyłam jak ANDO powiedziala mi , że na 68cm to nawet do kolejnej wiosny nie wiem czemu myślałam, że dzieciaczki szybciej rosną
fajne

Cytat:
Gratulacje! III trymestr? Matko moja!!!! już?
a no już zaraz sama jestem w szoku kiedy to zleciało

Cytat:
Mamusie doświadczone a jeszcze jedno pytanie do Was - moje kochane skarbnice wiedzy - czy śpiworek do spania i rożek sa konieczne? Jakoś do mnie nie przemawiają... nie wiem czemu
ja niedoświadczona, ale po rozmowach z koleżankami wnioski takie:
śpiworek do spania - ogólnie fajna rzecz, bo dziecko w nocy się nie odkrywa, ale i nie wszystkie dzieci lubią w nich spać. Dziecko mojej koleżanki buntowało się i oni śpiworka nie używali, a innym bardzo śpiworki odpowiadały. Nie jest konieczne, ale jak dziecko będzie chętnie w tym spało to przydatne
rożek - absolutnie niekonieczny, zdania na jego temat są podzielone. Jedni uważają, że jest genialny, inni wolą bardziej "bezpośredni" kontakt z dzieckiem. Rożek można spokojnie zastąpić kocykiem odpowiednio opatulając nim dziecko. Położna w szpitalu powinna pokazać, jak to zrobić

Stary 2012-03-31, 11:20   #1637
prince_polo
Zakorzenienie

dziewczyny jest u Was sklep pepko? u nas otworzyli wlasnie dzis tam bylam jakie są tanie ciuszki dla meleństwa !!!!!!!!!!!!! masakra, ciekawe czy to takie do jednego prania czy troszke wytrzymają?? macie jakies doswiadczenia z tym sklepem?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-31, 11:22   #1638
agunia82
Zakorzenienie

U nas jest pepco, ale ja tam nic nie kupowałam. Moja mama tam kiedyś oglądała ciuchy dla dorosłych i mówi, że jeden wielki szajs, więc mam obawy, że z ciuchami dziecięcymi może być podobnie.
Zresztą ja ciuchów już mam tyle, że spokojnie mi starczy, a dostanę jeszcze sporo na dziecko do 6m życia (znaczy u mnie nawet na dłużej, bo mała tej znajomej jest duża jak na swój wiek)

Stary 2012-03-31, 11:23   #1639
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczynki
zaczne wiescia, ze dzis zaczynam 27 tydzien jak agunia, jej jak to leci
dzis mam imprezkę bo wczoraj maz mial urodzinki i przychodzą znajomi na szczęście zostało mi tylko odkurzanie i mycie podłog i sałatki
Cytat:
Witajcie z rana
Wstałam dzisiaj po 7, jakoś tak, mój facet ma dziś urodziny, więc było dobre śniadanko i takie tam Po południu miał być obiad przygotowany przeze mnie, ale jednak jedziemy do teściów (chcieli oni wpaść, ale ich synek jest tak gościnny, że powiedział, że sami wpadniemy hahahaha - nie żebym miała coś przeciwko, ale rozbawiło mnie to), a potem albo imprezka u nas dla przyjaciół, albo zakupy meblowe, sama nie wiem

Mała wariuje od rana, ja jestem w humorze mimo koszmarnej pogody.
hehe to tak jak pisalam mamy imprezke obie
Cytat:
Mamusie i mam pytanie wczoraj kupilam troszke ciuszkow maluszkowi na poprawę humoru ale zastanawiają mnie te rozmiary...w jakich rozmiarach wy kupujecie?? na 50 to nawet nie patrzę bo miaużon wysoki i dzieciaczek może być duży...ale nie wiem ile kupowac n a 56?
jaj szczerze mam tylko 2 sztuki bodow 56 a reszte ubranek juz na 62

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2012-03-31 o 12:12
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:27   #1640
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
zaczne wiescia, ze dzis zaczynam 27 tydzien jak agunia, ze zaczynam 27 tydzień i III trymestr jej jak to leci
a III trymestr to nie za tydzień dopiero mi skarbek podaje, że III trymestr zacznie się od 28 tygodnia.
Ale 27 tydzień opijamy

Stary 2012-03-31, 11:28   #1641
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Też? Jeśli chodzi Ci o tetrę, to też jest wybór kolorów
Jestem zacofana, myślałam że zarówno tetra jak i flanela są białe
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
pochwale sie- wąże się co sobote i od 2 tygodni mam wage w miejscu
Fajnie Ci
Cytat:

Gratulacje, super!!!
Fajne pieluszki
Cytat:
A oto moje małe zakupy:

Bardzo ładne zakupy
Dużo rzeczy już masz? pytam bo mamy podobny termin
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Jeśli się dobrze czujesz to myślę, że możecie jechać. Będziecie robić częstsze przystanki A kontakt z rodziną na pewno dobrze Ci zrobi . Tym bardziej, że pisałaś że w pobliżu nie masz żadnej rodziny.
Ja bym tak zrobiła. Kontakt z dawno nie widzianą rodziną i zmiana otoczenia, choćby chwilowa dużo daje.
Dziękuję
Postanowiłam że jeszcze pogadam z ginem i postąpię w zależności od tego co on powie

Sas- gratulacje!!!! miłej imprezy!

Jaki grad u nas spadł przed chwilą a miałam jechać do sklepu ogrodniczego po środki na przędziorki- dwa moje biedne kwiatki zachorowały, w tym duże drzewko szczęścia, mam nadzieję, że się uda je uratować.
Pogoda jest straszna i jutro nie ma być lepiej
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-03-31 o 11:30
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:32   #1642
pumas
Zakorzenienie

U mnie też jest Pepco, nie wiem o którym Agunia mówi, ale ja byłam we wszystkich - swego czasu maniakalnie do nich chodziłam w poszukiwaniu różnych okazji i gadżetów za grosze. Ogólnie mam ambiwalentny stosunek do tego sklepu. I raczej bym tam ciuszków dziecięcych nie kupiła. Jednak jakość się liczy...

A co do różków, moje znajome mówią, że to jest właśnie must have.
Te rogale do karmienia tak samo - i teraz pytanie - lepiej kupić rogal, czy kojec dla mamy i uzywać go też do karmienia? Wiecie o ktorych mówię, tych z motherhood.

Ja też już jestem w 27 tygodniu, czekam na magiczne 30 Potem pójdzie już z górki hehe.

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-03-31 o 11:34
Stary 2012-03-31, 11:33   #1643
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
U nas jest pepco, ale ja tam nic nie kupowałam. Moja mama tam kiedyś oglądała ciuchy dla dorosłych i mówi, że jeden wielki szajs, więc mam obawy, że z ciuchami dziecięcymi może być podobnie.
Zresztą ja ciuchów już mam tyle, że spokojnie mi starczy, a dostanę jeszcze sporo na dziecko do 6m życia (znaczy u mnie nawet na dłużej, bo mała tej znajomej jest duża jak na swój wiek)
no wlasnie tak mi sie zdawało ja tez mam juz duzo ciuszkow. Nie mam zamiaru kupowac tam ale chodizlo mi o przyszle miesiące, tak ogolnie czy warto
Cytat:
hej dziewczynki
zaczne wiescia, ze dzis zaczynam 27 tydzien jak agunia, ze zaczynam 27 tydzień i III trymestr jej jak to leci
2
loooooooooooooooo gratuluje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 11:34   #1644
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczynki
dzis mam imprezkę bo wczoraj maz mial urodzinki i przychodzą znajomi na szczęście zostało mi tylko odkurzanie i mycie podłog i sałatki

hehe to tak jak pisalam mamy imprezke obie

jaj szczerze mam tylko 2 sztuki bodow 56 a reszte ubranek juz na 62
no to porządne gratulacje !!!

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Bardzo ładne zakupy
Dużo rzeczy już masz? pytam bo mamy podobny termin
:
No własnie nie za wiele...poza tym co wkleiłam mam jeszcze kilka bodziaków i jedne śpioszki i żadnych gadżetów typu butelki, smoczki etc. a ty??
Stary 2012-03-31, 11:42   #1645
pumas
Zakorzenienie

No właśnie, a co z butelkami ? Ile ich trzeba ?? Znajome mówią, żebym na razie sobie tym głowy nie zawracała... kupię później.
Stary 2012-03-31, 11:42   #1646
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
No własnie nie za wiele...poza tym co wkleiłam mam jeszcze kilka bodziaków i jedne śpioszki i żadnych gadżetów typu butelki, smoczki etc. a ty??
1 pajacyk i 1 rampers. koniec
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:45   #1647
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
a III trymestr to nie za tydzień dopiero mi skarbek podaje, że III trymestr zacznie się od 28 tygodnia.
Ale 27 tydzień opijamy
Też tak myślę i też opijam
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 11:47   #1648
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, a co z butelkami ? Ile ich trzeba ?? Znajome mówią, żebym na razie sobie tym głowy nie zawracała... kupię później.
ja kupię jedną, tak na wszelki wypadek, gdyby w szpitalu małą trzeba było dokarmiać, żeby mąż nie musiał biegać po aptekach. A przyda się na pewno na potem. Więcej to jak będzie trzeba

Stary 2012-03-31, 11:49   #1649
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Jak kto woli. Ja rozka uzywalam-wygodniej mi tak bylo trzymac dzieci na poczatku bo one sa takie lejące sie. A tak jak zawinelam to sie to jakos pewniej trzymało.
Spirowka do spania nie mialam. Tylko taki do wozka. Ten do wozka gorąco polecam bo to super rzecz.
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 12:06   #1650
muminek82
Wtajemniczenie

hejwpadłam Wam życzyć miłego weekendu!

agunia i sas gratuluje 27tci pije Wasze zdrówko
anna super zakupy!

co do wyprawki ja przewijak mam mocowany na łóżeczku myślę że będzie ok,rożek kupiłam bo był mega tani jak maluszkowi będzie nie wygodnie to można go rozłożyć jako kołderkę albo jakoś innaczej wykorzystać,butelki mam dwie malutkie z aventu i jedną większą no name,1 smoczek uspakajający szczotkę do butelek szczotke do włosów 2 ręczniki z kapturkiem 2 kocyki jeden grubszy drugi cieńki,musze kupić jeszcze jeden taki lżejszy,i to tyle narazie
pościel narazie odpuszczam czytałam że taki niemowlak i tak nie może mieć poduszki i kołdry więc odpuszczam te rzeczy narazie,kupię tylko prześcieradła i ochraniacz na łóżeczko.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości