XXL-ki chudną do M-ki cz.II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 16:39   #1171
wszystkienazwysazajete
Raczkowanie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki cz.II

czwarta_plaga_egipska- na śniadanie akurat jem dużo, ale nic pożywnego. Nie najadam się zupełnie owsianką/jakimikolwiek płatkami... Jeśli jem płatki, to dodatkowo musi być kanapka...... ://
Przeszukam później Wasze jadłospisy, może coś mi podpasuje idealnie.
wszystkienazwysazajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 16:53   #1172
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaryAnne Pokaż wiadomość
Naprawdę nie wiem jak to robicie ja jestem wściekle głodna co trzy godziny, im bardziej pilnuję jedzenia. Jakbym nie zjadła śniadania, to chyba bym po prostu padła na ulicy no fakt, że trochę się śpieszę ze śniadaniem, ale staram się przynajmniej usiąść
Tylko żeby nam się tutaj nieporozumienie nie wkradło! Naturalnie jedzenie o stałych porach, w odstępach 2-3 godzinnych to konieczność. Ale zakładając, że nie zjem śniadania przed wyjściem z domu, choćbym dalej zachowała właściwy rozkład pięciu posiłków - jem a nie najadam się. Po prostu wpycham w siebie jadło i nie mogę dość do momentu nasycenia.

czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 17:45   #1173
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
Tylko żeby nam się tutaj nieporozumienie nie wkradło! Naturalnie jedzenie o stałych porach, w odstępach 2-3 godzinnych to konieczność. Ale zakładając, że nie zjem śniadania przed wyjściem z domu, choćbym dalej zachowała właściwy rozkład pięciu posiłków - jem a nie najadam się. Po prostu wpycham w siebie jadło i nie mogę dość do momentu nasycenia.
aha, rozumiem ja się staram jeść śniadanie, bo jak nie zjem to mi się słabo robi i siły nie mam.

MaryAnne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 17:51   #1174
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
mam dokładnie tak samo jak nie zjem do 2 godzin po przebudzeniu śniadania (to do 2 godz. powiedziała moja była dietetyczka - uzupełnienie informacji) to jest masakra, nie mogę się najeść
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 20:02   #1175
happenstance
Raczkowanie

Cytat:
aha, rozumiem ja się staram jeść śniadanie, bo jak nie zjem to mi się słabo robi i siły nie mam.
Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
mam dokładnie tak samo jak nie zjem do 2 godzin po przebudzeniu śniadania (to do 2 godz. powiedziała moja była dietetyczka - uzupełnienie informacji) to jest masakra, nie mogę się najeść
fOla będzie z was dumna

mój rosół przeszedł transformacje i ostatnie porcje są teraz barszczem
nadrabiam chyba 20 lat nienawiści do tej zupy, bo tydzien temu tez była...
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 20:48   #1176
malinka123108
Wtajemniczenie

a ja jestem smutna,chce mi sie slodkiegojakos mam dola jak nie zjem ale co zrobie zaprzepaszcze diete?jeszcze waga mi stanela tzn baterie musze jutro kupic zeby na sobote byla ok a jeszcze do tego tego @ nie ma;/. wrrrrrrrrrr a mam ptasie mleczko.....

BOSHE
Stary 2012-03-29, 21:33   #1177
wszystkienazwysazajete
Raczkowanie

Malinka nie rób tego! Nie patrz na ptasie mleczko!
wszystkienazwysazajete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 22:53   #1178
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

o kurczaaaaaaaaaki !!!!!!!
tutaj się jednak coś dzieje !!!!!!!
byłam zajęta , jutro Was nadrobię
uciekam spać
Stary 2012-03-29, 22:54   #1179
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
o kurczaaaaaaaaaki !!!!!!!
tutaj się jednak coś dzieje !!!!!!!
byłam zajęta , jutro Was nadrobię
uciekam spać
ja w sobotę nadrobię. zmykam laski. jutro będzie % trzeba przyjaciela urodziny i kolokwia oblać. See ya later!
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 23:50   #1180
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez happenstance Pokaż wiadomość
fOla będzie z was dumna

mój rosół przeszedł transformacje i ostatnie porcje są teraz barszczem
nadrabiam chyba 20 lat nienawiści do tej zupy, bo tydzien temu tez była...
kurcze ja to Cię podziwiam z tym rosołem miałam kiedyś ambicje tak gotować na fali bycia super panią domu, że raz w tygodniu rosół a potem z tego zupy, ale szybko mi się odechciało

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
a ja jestem smutna,chce mi sie slodkiegojakos mam dola jak nie zjem ale co zrobie zaprzepaszcze diete?jeszcze waga mi stanela tzn baterie musze jutro kupic zeby na sobote byla ok a jeszcze do tego tego @ nie ma;/. wrrrrrrrrrr a mam ptasie mleczko.....
BOSHE
jak zjesz coś słodkiego to nie zaprzepaścisz diety. zaprzepaścisz jak zaczniesz się dołować i wkręcać, i nie będziesz mogła przestać. a na co poza słodkim masz ochotę? może to jakieś braki (np chromu)? może kakao wystarczy? albo orzechy? albo pieczone jabłko z cynamonem i miodem?

kurde dziewczyny, ale jaja, chciałam sobie kupić koszulkę przez allegro i sobie zmierzyłam obwód cycków, i wyszło mi mniej o 5 cm niż trzy dni temu normalnie trzy razy sprawdzałam. miała któraś z was taki spadek? mój mąż mówi, że to jest możliwe, przy dużym spadku wody, a ja dzisiaj zaczęłam akcję 2,5 litra wody dziennie i owszem czuję się lżejsza i mniej opuchnięta, ale bez przesady! w dodatku te trzy dni temu mierzyłam się bo chciałam sobie zamówić stanik, i co ja teraz zrobię, watą go wypcham, czy pić przestanę

Stary 2012-03-30, 08:40   #1181
malinka123108
Wtajemniczenie

jaki dzis ponury dzien;(dzis zjadlam 2 kawalki ptasiego mleczka ....tak mialam pochote....lepiej dzis rano niz wczoraj wieczorem

no coz chyba mi nie przybyje bardzo od tego grzechu,ale wiem ze zostane skatowana
Stary 2012-03-30, 08:42   #1182
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
jaki dzis ponury dzien;(dzis zjadlam 2 kawalki ptasiego mleczka ....tak mialam pochote....lepiej dzis rano niz wczoraj wieczorem

no coz chyba mi nie przybyje bardzo od tego grzechu,ale wiem ze zostane skatowana
a mnie to malinka nie dziwi, ze zjadłaś.. .wczoraj o tym myślałaś i to Ci zaprzątnęło głowę... pamiętaj, że CZASEM można zgrzeszyć lekko, to nawet wskazane, żeby się nie rzucić keidyś na większa porcję!
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 10:53   #1183
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:

no coś Ty, żadnego dołowania się, to tylko jedzenie potraktuj to jako cheat meal i jedziesz dalej spróbuj zrobić sobie resztę dnia super zdrową na przykład
ja się nastawiam na coś niedobrego w sobotę, ale jeszcze nie wiem, co to będzie

Stary 2012-03-30, 15:46   #1184
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
muszę się pochwalić: ZROBIŁAM ROSÓŁ. SAMA. TAKI PRAWDZIWY Z WARZYWKAMI NA KURCZAKU BEZ GRAMA KOSTKI CZY CIEMNEGO PŁYNU W ROLI WSPOMAGACZA SMAKU
koniec chwalenia się

a byłam dzisiaj też na siłowni uczelnianej więc minimalna forma aktywności została zaliczona...
teraz zmykam pod prysznic, później walka z cellulitem i książlka
no za rosołek palce lizać
Cytat:
A kuku!

Plaga na posterunku. Przez ostatnie dwa tygodnie znowu byłam grubaską z trzycyfrowym wynikiem na wadze. Nie mogłam się opamiętać. Ale z zadowoleniem stwierdzam, że umiem powiedzieć sobie stop. Co więcej, powrót na dobrą drogę zbiegł mi się z @ i zauważam konkretniejsze spadeczki*, dzięki czemu aż chce się zostać na zdrowej diecie.

Dzisiaj mam o tak:
I śniadanie: zestaw standardowy - 3 łyżki musli just fit, 100 ml mleka, pół szklanki soku pomarańczowego i duża kawa z mlekiem (mleko z kawą? proporcje pół na pół)
II śniadanie: minigrahamka z chudym twarogiem i warzywami, jabłko
obiad: risotto z marchewką i groszkiem, gotowana pierś kurczęcia
podwieczorek: szklanka soku wielowarzywnego
kolacja: jajecznica z pieczarkami i papryką z jednego żółtka i dwóch białek, mała kromka (30g) żytniego chleba

*właściwie, powroteczki do wagi sprzed trzech tygodni (yup, miesiąc w plecy)

A poza tym, kak diela? Wsio horoszo? Kak wy prowodite waszi wremja? Pod koniec maja będę brała udział w międzynarodowej konferencji w Odessie. Wygłaszam referat! Po-russki, konieszna.
jak to z 3 cyfrowym że znów ponad 100 bo nie czaje najważniejsze opamiętanie
Cytat:
jeeeny ale bym chciała nauczyć się rosyjskiego !

a gdzie w takim razie lady ? i tyszka ? bo basia czasami zagląda...

właśnie wróciłam z wykładów ( które w całości przegadałam z takim jednym miłym panem ) i wszamałam twarożek z ogórkiem i kanapką własnego chleba. a na obiad jarzynowa, bo mój rosół ulega modyfikacjom i czeka mnie tydzień zup
ja z ruskiego maturę zdawałam w klasie maturalnej się obudziłam i tak postanowiłam , w rok nadrobiłam 5 lat nauki ruskiego
Cytat:
Napisane przez Sculpture of Regret Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że dziś u mnie na wadze prawie 71 kg!!! (wskazówka leciutko nad ale zdecydowanie bliżej jedynki niż dwójki) i znów dziś 25 minut marszo-biegu zaliczyłam, ale początki są straszliwe, ledwo żyłam.
super
Cytat:
Napisane przez wszystkienazwysazajete Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny...
Potrzebuję Waszej pomocy. Od podstawówki mam problem z nadwagą, moja maksymalna waga to 86,5kg. Gdy ją zobaczyłam- natychmiastowa reakcja, odechciało mi się nawet jeść. Ćwiczenia, bez żadnych diet, ponieważ na żadnej nie wytrzymam, zwykłe MŻ + nie jem po 18 (od 4 lat już). No i spadły 23kg. Czułam się wspaniale, każdy wybałuszał oczy na mój widok, ja dumna jak paw.

Niestety, odpuściłam i w ciągu 4 miesięcy przybyło mi już 6kg i waga zapewne będzie ciągle rosnąć, jeśli nie przestanę jeść, a nie zacznę ćwiczyć. (fast foody, pizza, słodycze, chipsy, napoje...)

Najgorsze jest to, że pracuję od 9 do 17 i nie mam kiedy jeść- jak Wy sobie z tym radzicie? Pewnie zabieracie jedzonko ze sobą... Mi to jakoś ciężko wychodzi, ale jeśli mam zamiar zacząć walczyć o LEPSZĄ siebie- będę musiała to zmienić.
Aktualnie jest tylko śniadanie, w pracy jakaś drożdżówka/pączek (o zgrozo) i obiad ok. 17. No i oczywiście w pracy w/w chipsy, słodycze, fast foody...
STOP.
Nie od poniedziałku, nie od jutra, ale od TERAZ. Wieczorem zaczynam ćwiczenia 8 min (pomogły mi wcześniej w walce z kilogramami, więc chętnie do nich wrócę), zero słodyczy i fast foodów. Nie pozwólcie mi zrezygnować...
gratuluję spadku tylu kg i walki od "zaraz" a nie odkładania na później , dasz radę
Cytat:

ale delikatny grzeszek to nie zbrodnia, lepiej zjeść 3-4 kawałeczki niż rzucić się po 2 dniach katorgi i opierdzielić cały kartonik więc spokojnie , niczego nie zaprzepaścisz , ostatnio mówili że udowodnili naukowcy że ci co jedzą czekoladę praktycznie codziennie są szczuplejsi niż ci co jedzą od czasu do czasu

u mnie waga delikatnie spada , ale 3 dni spędziłam znowu praktycznie w samochodzie na rozwożeniu tych cholernych zaproszeń i końca nie widać , więc ciężko było dbać o ilość i pory posiłków ...żyje ale ledwo .
Dobija mnie ta pogoda , słońce , za chwile chmury i deszcz/grad
miłego dnia
Stary 2012-03-30, 20:35   #1185
malinka123108
Wtajemniczenie

a wlasnie dziewczyny jak to jest z ta czekoladaona rzeczywiscie odchudza jak tak to bede jesc na sniadanie obiady i kolacje hehehehehe(zarcik;p)
Stary 2012-03-30, 23:49   #1186
Bottega
Zakorzenienie

rany, rany, rany! Nie wiedziałam, że aż tyle "starych" osób powrócło na wątek! Ale się cieszęęęę! TĘSKNIŁAM! Muszę częściej do Was zaglądać Posty (przynajmniej część) ponadrabiam w wolnej chwili. Teraz mykam się kąpać i lulu

3majcie kciukensy za jutrzejszy spadek

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-30, 23:57   #1187
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Melduje dwa kawałki pizzy, dwa piwa, trzy kieliszki finlandii zapitej pepsi light. Koniec alkoholizmu. Amen
Stary 2012-03-31, 00:32   #1188
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Mi ostatnio tak się posypało w życiu....
ale słodkim nie zapcham, a fuj

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 09:13   #1189
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

u mnnnnie 76 i tylko 1kg do najbliższego celu

super że wróciłyście

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Inspiracyjna Pokaż wiadomość
Mi ostatnio tak się posypało w życiu....
ale słodkim nie zapcham, a fuj
nie daj się słodyczom

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Melduje dwa kawałki pizzy, dwa piwa, trzy kieliszki finlandii zapitej pepsi light. Koniec alkoholizmu. Amen

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 10:31   #1190
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
a to nie jest jedno z kłamstw studenta "od jutra nie piję"?
podziwiam ja ostatnio jak zjadłam pizze, to poszłam na godzinny spacer, żeby chociaż część spalić i po godzinie chodzenia dalej czułam ją w żołądku przyszłam do domu i powiedziałam rodzinie, że od tej pory odpadam od zamawiania pizzy

u mnie jest spadek w tym tygodniu 1,4 kg. na pewno sporo to woda, bo zaczęłam dużo pić i od razu czuję się inaczej. polecam
a poza tym w nocy nie wytrzymałam i zjadłam kawałek banana i półtorej domowej muffinki tyle dobrze, że przynajmniej nie najadałam się "po kokardkę" w ramach zapobiegania takim napadom zrobiłam sobie super śniadanie: koktajl z mleka i pół banana, i tost z chleba żytniego wytaplanego w jajku z cynamonem i usmażonego na patelni pycha, polecam!

Stary 2012-03-31, 10:52   #1191
f_ola
Zakorzenienie

W niedzielę mamy się spotkać grzecznie w Sopocie, jeść sałatkę popijając herbatką zieloną(taki plan powstał bo w poniedziałek rano mamy kolokwia i we wtorek więc możemy być zdesperowani i zamiast powtarzać na☠☠☠ać się bo nie da rady tego wszystkiego zaliczyć?)

Czekam do wieczora aż przestanie padać by iść biegać,bo fitnessu nie mogę ;/
Stary 2012-03-31, 11:02   #1192
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc.

Melduje ze zyje, diete miałam dużo luźniejszą przez ostatnie trzy tygodnie, przedszkolne obiadki itd. troche słodyczy wpadło. Ale na wadze - 2kg
Cieszę się ze stare xxl-ki wróciły

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 11:11   #1193
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc.
Nie jestem stara!
Stary 2012-03-31, 12:31   #1194
Sculpture of Regret
Raczkowanie

GG do Sculpture of Regret

Hej dziewczyny, ale tu rozruch
Też byłam wczoraj na imprezce, ale w ilości alkoholu to Cię f_ola przebiłam kilkukrotnie... za to nic nie jadłam. Ogólnie wczorajszy dzień był porażką, a dziś skacowana weszłam na wagę a tam... 70 kg !!!!!!!!! -10 od początku roku
Stary 2012-03-31, 13:40   #1195
f_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Też byłam wczoraj na imprezce, ale w ilości alkoholu to Cię f_ola przebiłam kilkukrotnie... za to nic nie jadłam. Ogólnie wczorajszy dzień był porażką, a dziś skacowana weszłam na wagę a tam... 70 kg !!!!!!!!! -10 od początku roku
Nie ma czym sie chwalić tym,że się pije i to duże ilości.
I nie ma czym sie chwalić że piło się na pusty żołądek-jeszcze gorzej.
Stary 2012-03-31, 14:04   #1196
happenstance
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma czym sie chwalić tym,że się pije i to duże ilości.
I nie ma czym sie chwalić że piło się na pusty żołądek-jeszcze gorzej.
dokładnie ! poza tym alkohol odwadnia, więc zeszła z ciebie woda.

ja dzisiaj byłam na zawodach sportowych na uczelni (dopingować oczywiście ) teraz zabieram się za porządki.
wieczorem organizujemy wieczór filmowy, więc będzie pewnie kilka drinków i jakieś przekąski, ale może zabiorę coś zdrowszego ze sobą...
to juz ostatni weekend przed moim powrotem do domu na święta, więc trzeba się z ludźmi jeszcze spotkać...

a co do swiąt i pobytu w domu... musze opracować jakąś strategię, bo nie ważne czy jem zdrowo, czy nie wracam cięższa i startuje prawie z punktu wyjścia.
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 14:07   #1197
malinka123108
Wtajemniczenie

a u mnie waga w miejscu stoi76jestem przed tym okresem ktorego dostac nie moge czuje sioe napuchnieta i zbiera mi sie woda!!!!!poradzcie co mam zrobic znow lyuteine na wywolania??
Stary 2012-03-31, 14:11   #1198
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Nie jestem stara!
a ja nie jestem xxl!

Stary 2012-03-31, 14:13   #1199
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
a to nie jest jedno z kłamstw studenta "od jutra nie piję"?
podziwiam ja ostatnio jak zjadłam pizze, to poszłam na godzinny spacer, żeby chociaż część spalić i po godzinie chodzenia dalej czułam ją w żołądku przyszłam do domu i powiedziałam rodzinie, że od tej pory odpadam od zamawiania pizzy

u mnie jest spadek w tym tygodniu 1,4 kg. na pewno sporo to woda, bo zaczęłam dużo pić i od razu czuję się inaczej. polecam
a poza tym w nocy nie wytrzymałam i zjadłam kawałek banana i półtorej domowej muffinki tyle dobrze, że przynajmniej nie najadałam się "po kokardkę" w ramach zapobiegania takim napadom zrobiłam sobie super śniadanie: koktajl z mleka i pół banana, i tost z chleba żytniego wytaplanego w jajku z cynamonem i usmażonego na patelni pycha, polecam!
to pięknie -1,4 chyba zacznę pić tę cholerną wodę
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc.

Melduje ze zyje, diete miałam dużo luźniejszą przez ostatnie trzy tygodnie, przedszkolne obiadki itd. troche słodyczy wpadło. Ale na wadze - 2kg

Cytat:
Nie jestem stara!
stara wyjadaczka
Cytat:
same pijaczki no dobra też wczoraj piłam martini ze spritem ale tylko jedna szklanica 0,5 l a jak masz kaca to nie chce Ci się wiecej jeść ? bo pamiętam że ja żarłam wtedy wszystko
Cytat:
dokładnie ! poza tym alkohol odwadnia, więc zeszła z ciebie woda.

ja dzisiaj byłam na zawodach sportowych na uczelni (dopingować oczywiście ) teraz zabieram się za porządki.
wieczorem organizujemy wieczór filmowy, więc będzie pewnie kilka drinków i jakieś przekąski, ale może zabiorę coś zdrowszego ze sobą...
to juz ostatni weekend przed moim powrotem do domu na święta, więc trzeba się z ludźmi jeszcze spotkać...

a co do swiąt i pobytu w domu... musze opracować jakąś strategię, bo nie ważne czy jem zdrowo, czy nie wracam cięższa i startuje prawie z punktu wyjścia.
no ja też tak mam jak jadę do babci na wieś , tam jest zupełnie inne jedzenie , inaczej smakuje i ciężko jest a człowiek wraca cięższy
Stary 2012-03-31, 14:13   #1200
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
a u mnie waga w miejscu stoi76jestem przed tym okresem ktorego dostac nie moge czuje sioe napuchnieta i zbiera mi sie woda!!!!!poradzcie co mam zrobic znow lyuteine na wywolania??
na wywołanie to nie wiem co, ale na opuchnięcie polecam wypicie dużej ilości wody. mnie czasem pomaga nawet jak wypiję około litra naraz (w miarę możliwości), godzina mija i jakoś wszystko schodzi (się ogranizm przepłukuje chyba).

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości