|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
No nie mowcie, ze w taka pogode spacerujecie?
Gdziescie sa? ![]() U nas, to nawet psa szkoda wygonic. |
|
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
MoniaZ, to Ty nie byłas u nas już wczesniej czy ja mam jakieś zaćmienie... Wszytsko możeliwe że to ze mną coś nie tak
No i sto lat! Jesteś młodsza ode mnie o 2 miesiące można powiedzieć ![]() Patik, no jestes ![]() Aga, ja na spacerze juz nie pamiętam kiedy byłam... A teraz to zaległości z początku watku nadrabiam |
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Czy są tu jakies mamy niejadków? Zapraszam na wątek, pogaduchy. KLIK
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek są nowe krostki i już swędzą. Zwłaszcza na twarzy. Tż mówi żeby do poniedziałku poczekać i do naszego lekarza iść.
Patik coś tam dospałam. Mała różnie, najbardziej mnie martwi teraz jej biegunka . Wczoraj od 17.30 do 23.30 spała 15 minut a wieczorem dała taki koncert, że myślałam że będę z nią na IP jechać. Nie wiedziałam co się z nią dzieje. Teraz podejrzewam wielkiego focha .Dziewczyny przecież MoniaZ pisała w poprzednim wątku, ktoś tu ma zaćmienie Ps. Monia o co u "Was" na wątku poszło i jak się skończyło? Ogólnie nie jest dobrze
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko
Agata zjadła 3/4 słoiczka
|
|
|
|
#1566 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio fajny numer posta
|
|
|
|
#1567 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!
Wybiłam się zupełnie z rytmu wizażowania, podczytuje jak mam chwilkę, ale głupio mi się udzielać tak z doskoku nie odnosząc się do Waszych wypowiedzi. Widzę, że choróbstwa się rozprzestrzeniły. Zdrówka dla Was wszystkich!! Mała dosypia w wózeczku, tż pomiędzy ulewami szykuje grunt pod mój warzywniak, więc mam troszkę czasu by Was po nadrabiać. Jeszcze dwa słowa co u nas....na kursie bardzo mi się podoba, chyba byłam spragniona nowej wiedzy, bo chłonę wszystko jak gąbka i czas tam szybko leci. Niestety jak wracam do domku po 15 to mam niespełna 3 godzinki na zabawy z Alą, ale tak jak już pisałam, myśl, że to przejściowa sytuacja podnosi mnie na duchu. Przez ostatnie 3 dni tż zajmował się małą, cudownie sobie radzili. Ala nauczyła się schodzić z pozycji stojącej na kolanka więc upadków na dupkę ew. uderzenia główką w podłogę ograniczyły się do minimum, co mnie bardzo cieszy. Wcina z nami obiadki, wczoraj jadła naleśniki Super radzi sobie z "gryzieniem" No nic, lecę nadrobić ile dam rade!
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Też kupiłam sprzęt do baniek w biedro.
I taki dużżyyyy w tesco, jeszcze nie próbowaliśmy ( ta dziura do wydmuchiwania jest podłużna nie okrągła, dł. ok 50 cm!). Boje się w domu, bo podobno wszystko brudzi.
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
![]() To mój 10 000 post. Matko ![]() Agata ma marudera. Włączyłam jej teletubisie (ściągam dla znajomej) ale ma je koło nosa. Lubi tylko tą czołówke ![]() Zaczytuje sie na necie o pobycie nad morzem z roczniakiem (uwielbiam planować )
|
|
|
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
Babonik Ty kiedy pisalas, ze masz nosidelko ergonomiczne, pokazesz jakie? Mysle o kupnie na wakacje...
|
|
|
|
#1571 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby tak już zostało a ilości jedzonka tylko się zwiększały![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Emi za stanie w łóżeczku!Monia... 100Lat, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Eh tyle zdołałam, Mała już mnie woła!! Papatki |
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1572 | |
|
Zadomowienie
|
My też już mamy
Justyna, prawdziwa kobieta z Zuzi, taka fochata, ale to chyba nie po Tobie??? ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
WOW! W moim tempie to gdzieś za kilka lat będę miała taki jubileusz ![]() Słuchajcie, Dziubek to zapowiadał swoją nieobecność? Nie ma jej, a ja mam nienadrobione i nie wiem czy się martwić... |
|
|
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Aga z tego co pamiętam Babonik ma mei taja od Pathi.
|
|
|
|
#1574 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny kliknijcie na mnie
|
|
|
|
#1575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
laski licze na Was
odnosnie banerka ![]() |
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
czy któraś sprawdzała zawartość cukru w soczkach na których jest napisane "bez cukru" Ja dzisiaj z ciekawości porównałam Hipp, Gerber i sok Riviva z Biedronki - wszystko sok jabłkowy i najmniej węglowodanów w tym cukry miał RIVIVA !bo an 100ml 10g a pozostałe powyżej 10 do tego każdy wykonany tak samo czyli z zagęszczonego soku jabłkowego... |
|
|
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokaże Wam jaka sukienusie kupiłam dla Wiki na chrzciny
I jeszcze moja dama jedzaca chrupa |
|
|
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wow, ale bedzie strojniesia! A kiedy chrzcicie, bo cos nie doczytałam. Ja sie powoli zbieram i moze w okolicach roczku uda sie ochrzcic. |
||
|
|
|
#1580 |
|
Wtajemniczenie
|
15 kwietnia beda chrzciny, wczesniej nie pisalam. We czwartek jedziemy do PL i wtedy skorzystamy z okazji
|
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Nie nadrobiłam, ale przeczytalam kilka stron wstecz ![]() Ile to chorób się tytaj pojawiło w ostatnim czasie Dużo, dużo, duuużo zdrówka dla chorowitków tych większych i mniejszych![]() Iustynko widzę,że i do iebie ospa zawitała Nawet jesli Zuzka załapieto będziesz miała z głowy. Dużej tragedii nie ma u takiego maluszka (my mieliśmy gorączkę dwa dni). Podawaliśmy Domkowi heviran. Będzie dobrzeAgaG świetny ten wózek ![]() Cytat:
To zależy, jak już za długo jedziemy to zaczyna się wiercić, bo mu się nudzi. Już przesadziliśmy go do normalnego fotela z myślą, że będzie lepiej, ale też mu się nudzi. Wodaqua, Aania, Babonik Baboniku widać, że Nikosiowi nic a nic bandażowanie nie przeszkadza, wręcz sprawia mu dużo radości ![]() A Twoja Nadia to niezła jest hihi. To tak po krótceco u nas: Domek szaleje po całym mieszkaniu-wstaje, chodzi, szpera, rozrzuca... Z jeździkiem nagina już pięknie. Coraz mniej się wywraca. Nauczył się podgłaśniaći ściszać radio, wie gdzie się włącza TV Jak wychodzę i mówię papa to on mówi "apa apa"![]() Ja zdrowa, ale zmęczona całym tym tygodniem. W poniedziałek przychodzi znajoma na zastępstwo, muszęjej wszystko pokazać, wytłumaczyć. A ja dalej będę się cieszyła macierzyństwem. Nie ma sensu męczyć tak małego dziecka... Ja nadałabym się do tych filmików z youtuba, które wczoraj wrzuciła Brumek z moją wczorajszą sytuacją. Jednak nie będę opisaywała szczegółów, bo poprostu WSTYD! ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
Carmela kupiłaś nunę? |
||
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Więc czemu nie udziela się na wizażu?
Hej! Wróciłam ze szkoły , łeb mi pęka jakoś, wszystkie zęby górne bolą. Masakra.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie, na roczek wpiszemy do listy prezentów |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
Chce ktoś bigosu?
|
#1585 |
|
Wtajemniczenie
|
ja ja ja chce.... uwielbiam... ja mam fasolke po bretonsku tez sie moge podzielic... (teraz tylko baki puszczam po tej fasoli
)
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ba nawet napiszę że bardzo lubię biedronkowe jabłka i jeżeli o mnie chodzi, wolę podać ten sok gdzie jest mniej cukru a smaku się nie różnią i składnikiem
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz kiedyś była na wizażu wojna o to czy dac dziecku sok hippa/gerbera czy jakas tak inna dzieciową firme, czy zwykły np. z Biedronki. Myślę ze gerbery itp jednak maja jakieś normy co do składników dla dzieci. |
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zawsze Hippa, ale zawsze jakieś dla dzieci.
Tata mówił mi przez tel że kupił dla Sarenki jakies eko słodycze już sie nie moge doczekać co to bedzie. Sarka zjadła dzis winogrona (obrane ze skórki )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

. Wczoraj od 17.30 do 23.30 spała 15 minut a wieczorem dała taki koncert, że myślałam że będę z nią na IP jechać. Nie wiedziałam co się z nią dzieje. Teraz podejrzewam wielkiego focha
.
Ps. Monia o co u "Was" na wątku poszło i jak się skończyło? 

zębole

)