|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
|
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-03-31 o 18:32 |
|
|
|
|
#3304 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że lekarz postawił diagnozę i jakoś można zapobiegać takim sytuacjom. Cieszę się, że z Tobą też wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I też odmalowałam włosy, bo w ogóle nie wyglądałam miałam zaplanowane malowanie na dzien, w którym rodziłam.i dzięki za info w sprawie poduszki i pępka. Reszcie dziewczyn też oby Cytat:
![]() Moja często i tak samo rzadko udaje się ją odbić choć próbujemy wytrwale. Czasami też uleje dość obficie, więc postanowiłam jej ograniczyć cyca i jak widzę pierwsze przysypianie to zabieram, ciekawe czy pomoże. Przybrała przez tydzień 150gramów, więc chyba nie karmię jej za mało? ![]() Cytat:
ja wiozłam małą w tym wózeczku, a położna moje torby na wózku inwalidzkim ![]() Cytat:
Ania bierze z zaskoczenia! Trzymam kciuki za Was kobiety ![]() Cytat:
Coś mojego Żuczka dziś chyba boli brzuch pręży się, czerwona robi i popłakuje ), kupki robiła dzisiaj ładne... Nie wiem jak jej pomóc, to chyba nie kolki? Dziś to piszę do Was z samymi problemami...
|
|
#3305 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ale ja nic nie oczekuje od nikogo,ciesze sie ze sama moge dzieciom rozne rzeczy kupic.Bedac w Polsce hustawki bym nie kupila,zreszta nie mialabym Eryka.Smutne,ale prawdziwe. Cytat:
Cytat:
A ja kombinezon kupilam i calkiem nie wiem po co,temperatura juz na bank tak nie spadnie,zeby go ubrac ![]() Cytat:
Cytat:
Ja tez chce w tej czesci ![]() A powaznie to kciuki
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, ja też mam kombinezon dla Małej...i co...i mam 26st
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zobaczymy jak to będzie.Póki co mamy wydatek kupno lodówki takiej w granicach 1000zł i musimy kupić ją najlepiej po weekendzie. Tak śnieg
|
|
|
|
|
#3308 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Pomasuj jej brzuszek odwrotnie do ruchu wskazowek zegara,ponos troche tak,zeby jej brzuszek opieral sie o twoj.Dzieci sa rozne,na jedno zadziala nektarynka,na inne nie,moze twoja corcia jest wrazliwa.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-03-31 o 18:49 |
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
O taaaak. Lodówka. Nam też by się przydała i pralka. Bo pralkę mamy na 5. piętrze a my mieszkamy na 1. i wcale mi się nie chce tam jechać, żeby robić pranie, a tą co tam jest szkoda zwozić - będzie na ubrania robocze męża.
|
|
|
|
#3310 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Bardzo ciezko mi zajrzec, przy dwojce dzieci a jeszcze do jutra jest ze mna mąż. Od poniedzialku do pracy wraca a ja nie wyobrazam sobie zostawiania samej z Filipkiem i Szymonkiem. Nie ma czasu na nic, nawet zeby w spokoju zjesc sniadanie, czasem chce mi sie wyć, czasem jest pieknie i chcialabym zatrzymac czas, a czasem mysle, ze glupia bylam decydujac sie na drugie dziecko teraz, moze moglam poczekac az Filip bedzie wiekszy ![]() Dzis Filip przegiął z nami ostro, byl tak niegrzeczny ze ja sie poryczalam, ze nie dajemy rady, ze jestesmy nieudolni itd. Stał pare razy w kącie, bo inaczej bym go chyba poszarpała ze bym pozniej zalowala ![]() Ale rzucil dzis autkiem w Szymonka, nie wiem czy specjalnie czy nie pomyslal co robi, ale nie moge mu pozwolic na takie zachowanie! Staram sie mu poswiecac kazdy czaas wolny zeby nei odczul tego, ze ciagle karmie małego a jak nie karmie to przewijam itd, praktycznie ciagle mały na cycu a jak nie to, to trzeba cos w domu porobic, chociaz staram sie, odkladac porzadki na dalszy plan. Jednak wiecie same, nie moge doprowadzic do stanu, zeby potykac sie o śmiecie... Ciezko jest cholernie, mam doła jak nie wiem ![]() Na szybko zajrzalam na maila, piekne zdjecia. adaikaka masz ogromny brzus ale piekny ![]() Jolka Ty rowniez masz taki juz duzy brzusio, szpiczasty ![]() gosiu piekne zdjecia! A dzieciaczki oczywiscie cudne, slodziutkie, rozplywam sie jak ogladam Wasze pociechy! karolca, natkulec, Roksape, Asika przekochane te WAsze malenstwa!!! Ewcia bylas dzielna, piekny opis porodu! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie lenka tez tak bardzo przed finiszem bolaly pachwiny i tez mi bardzo dretwialy nogi A w I ciazy nie wiedzialam co to wogole bol pachwin, wiec na pewno nie jest tak ze w drugiej ciazy jest lepiej. Nie wiem o czego to zalezy, moze od ulozenia dzidzi, ale na pewno jestes juz bliska rozwiazaniu wiec to pociesza, im silniejszy bol tym blizej konca![]() Wspolczuje przejsc Musieliscie sie wystraszyc.Trzymaj sie kochana Cytat:
Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-03-31 o 18:54 |
|||||
|
|
|
#3311 | |
|
Gang Iren
|
Moze jednak uda ci w sklepie wymienic kombinezon zimowy na bikini?Sprawdz warunki wymiany ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
Oj kochana,pewnie ze nie jest ci lekko przy dwoch smykach,przy jednym czlowiek czesto jest zaabsorbowany na maxa. Na pewno bedzie lepiej,potrzeba czasu,zeby wszystko zgrac.Chociaz nie mam doswiadczenia z wychowaniem dwojki maluszkow (ale w przyszlosci mam nadzieje-tez mnie to czeka),ale chyba innej opcji nie ma,jak tylko ze bedzie lepiej.Dotrzecie sie wszyscy.Nie martw sie! To ja tez mam nadzieje w takim razie,ze ten moj bol mocny nie pojdzie na marne i porod bedzie lada dzien.Pocieszylas mnie tym!
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie no...kombinezonik mama kupiła w PL.
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie zrobil sie taki bo tez nie moze dac sobie rady z nowa sytuacja, ale naprawde staramy sie jak mozemy, poswiecamy mu z mezem naprawde bardzo duzo uwagi, a mimo to jest niegrzeczny![]() No ale pewnie to wymaga czasu... Gosiu czytam, ze Cie boli ostatnio, no ta koncowka jest okropna;/ wiem, bo tez to przechodzilam i naprawde mialam ciezkie te ostatnie dni..ale jeszcze troszeczke, dacie rade dziewczyny, wiem ze dluzy sie ale niedlugo bedziecie tulily swoje Malenstwa
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Właśnie pożegnałam się z gośćmi ![]() JAKA CISZA W DOMU!!! Wiem, że dzieci mogą narobić hałasu, dużo hałasu. Ale jeden dwulatek narobił tyle wrzawy jakbym była w przedszkolu wśród 30 wrzeszczących dzieci. Na szczęście Ewelinka pokazała się z najlepszej możliwej strony, zapłakała dwa razy z głodu, possała cycucha, poleżała, zasnęła, obudziła się na karmienie. Wypiła dużą porcję mleka i śpi od 3,5 godziny No i nasza mała gwiazdka była w gazecie
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
![]() nie zrobiłam budyniu z bitą śmietaną zrobiłam ptasie mleczko truskawkowe... na spodzie delicje malinowe, ptasie mleczko i galaretka truskawkowa ![]() a dupka rośnie *** brzuch mi sie coś dzisiaj stawia często i w ogóle to bym dzisiaj tylko jadła i jadła i jadła mam nadzieje, że wieczorem przejdą mi wszelkie skurcze bo mam wielkie plany na przyszły tydzień ![]() nowaken ![]() Aguśka , mam nadzieje, że się ułożycie jakoś razem z Filipkiem i Szymonkiem i będzie lepiej
|
|
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję informacji odnośnie bólu, Aguś, Ciebie tez w nocy tak bolało? bo mnie własnie w nocy najbardziej, w ciągu dnia mniej.. Sama jestem ciekawa kiedy nastąpi poród, dziś już nie miałam śluzu, więc nie wiem czy odszedł czop już cały, czy jeszcze mam się czegoś spodziewac. Ciekawa jestem ile tego powinno byc... |
||
|
|
|
#3317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma to jak sie martwic o zdrowie dzieciaczka! Nie ma nic gorszego chyba! Bardzo sie ciesze ze wszystko z mala w porzadku! No a z tym krwawieniem to faktycznie dziwne, no ale skoro polozna Cie zbadala i mowi ze w porzadku to napewno ma racje! Zastoj bo czekamy na pelnie Mam nadzieje ze szybciutko wpadniecie w rutyne z coreczka i bedziesz mogla do nas zagladac!
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
bardzo cichy, w ogóle go nie słychać i naprawdę sie sprawdza
Madzia ładnie śpi pomimo że jest ciepło i suche powietrze (niestety tak jest jak sie pali w piecu) i nie ma problemów katarkowych
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
moja Madziula śpi od 17
ciekawe o której się obudzi na kąpanie
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Adaikaka
podziel się deserem
|
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3322 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
Widze ze humorek juz lepszy
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3324 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
dla Ewelinki grzecznej dziewczynki!Cytat:
![]() Za takie opisy powinny byc punkty karne ![]() To kiedy ta pelnia,6-tego tak? No ewntualnie do 6 tego moge poczekac,ale dluzej to juz naprawde nie chce! 6 ma moja mama urodziny i caly czas mi mowi,ze moze wnuk bedzie w prezencie urodzinowym ![]() Lepszy,lepszy Bo na zmartwienie nie masz jak jedzenie ![]() Obzarlam sie i od razu smutki sobie poszly
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to trzymam kciuki!
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan moja tez jest na butli ale moje mleko, chyba tak jak u ciebie, zrobilam przerwe od karmienia piersia, bo nawet przez nakladki bardziej boli niz laktatorem. Na szczescie mojego mleka w zupelnosci wystarcza. Po kazdym karmieniu butelka odbija, teraz bardzo tego pilnuje. Po piersi rzadko odbijala. Czasem jej sie ulewa, ale od wczoraj dopiero.
Balbinko moja nie wymiotowala, ale jakby sie przydlawiala pokarmem nam raczej nic nie dzadza na ten refluks, ale wazne ze wiemy jak postepowac. Trzymam kciuki zeby wszystko w porzadku bylo z syneczkiem i zebys miala spokojna nocke ![]() Dziewczynki z uk wiedzialyscie ze jest tu grupa wsparcia laktacyjnego dla matek karmiacych piersia? Przychodza do mnie do szpitala co drugi dzien, daja rozne rzeczy na sutki, pomagaja przystawiac, odpowiadaja na wszystkie pytania. Naprawde angazuja sie w karmienie piersia jesli juz sie na to mama zdecyduje. Opieka szpitalna rowniez super. Gosia wychodzimy w pn dopiero (prawdopodobnie). Moja mala juz spi trzecia godzine a w nocy potrafi spac 4h a moze i troszke dluzej. Nie wybudzamy na karmienie bo ladnie przybiera na wadze, a czasem w dzien malo spi, wiec chyba po prostu odpoczywa... No i my tez przy okazji![]() Nowaken trzymam kciuki za szybki porod. Ps przepraszam za bledy, to nie ja je robie tylko telefon :p |
|
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dzieweczki!
Gratulacje dla Nowych Mamuś!!! A ja to od wtorku w szpitalu leżę i staram się Was doczytywać na telefonie, ale kiepsko na tym moim telefonie więc nie jestem za bardzo na bieżąco... dziś odkryłam, że jest delikatny zasięg jakiejś bezpłatnej sieci więc Marcin przyniósł mi komputer i może teraz będę na bieżąco... U mnie cały czas nic nie wiadomo - leżę na patologii, codziennie robią ktg i w zasadzie nic więcej. Chyba czekają aż się jakaś akcja zacznie i dopiero wtedy będą ciąć, a ja myślałam, że mi zaplanują, bo mówili, że u mnie nie powinno dojść do skurczów dla bezpieczeństwa Małej... no ale nic... A poniedziałek mają mnie zbadać i podjąć decyzję co ze świętami... no cóż, pozyjemy-zobaczymy |
|
|
|
#3328 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my mieszamy.... tzn mieszam zwykle mleko z zageszczonym (daje jedna miarke do kazdej butelki) i mala mniej ulewa... wczesniej zdarzalo jej sie fontanny puszczac nawet 2h po jedzeniu a teraz minimalnie czasem jej sie uleje... robimy tak bo samo zageszczone mleko ciezko jej sie pilo i balam sie o zatwardzenia mala jak zasypia to wypluwa i juz nie chce. Zobaczymy jak pozniej bedzie Cytat:
moj tez chcial ssac cysia zeby mi laktacje rozbujac ale nie dalam sie - jakos mi tak dziwnie bylo, zwlaszcza ze chcial to robic w szpitalu My wlasnie po kapieli - pierwszy raz w zyciu widze moje dziecko tak wyluzowane ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Dziewczyny a to nie jest tak ze podczas karmienia piersia dziecko lyka mniej badz nawet wcale powietrza i dlatego rzadziej mu sie odbija? ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#3329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
trzymam kciuki |
||
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Nowaken to zamień się ze mną
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

miala zrobione mnostwo badan- jest zdrowa 
I też odmalowałam włosy, bo w ogóle nie wyglądałam
miałam zaplanowane malowanie na dzien, w którym rodziłam.
oby 

A no i upodobał sobie sikanie w momencie zmiany pampersa. Najczęściej Tomkowi się obrywa

i w ogóle to bym dzisiaj tylko jadła i jadła i jadła
, mam nadzieje, że się ułożycie jakoś razem z Filipkiem i Szymonkiem i będzie lepiej