|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? II
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to mnie dopiero podbudowałaś
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Paniom
Zgłasza się kolejna bledziutka i dumna z tego, a w dodatku przedstawicielka najmłodszego wizażowego pokolenia, lat 15. Jasną cerę mam od zawsze, po babuni, tylko, kurde, gęba jakaś taka bardziej różowa niż reszta, a do tego ostatnio pryszczata Więc w moim przypadku trudno mówić o tej delikatnej, arystokratycznej bieli. Ale nie tracę nadziei, że kiedyś taką osiągnę ![]() Chciałam Was jeszcze o coś zapytać, bo nie bardzo orientuję się w tych wszystkich typach kolorystycznych: kiedy buźka jest zimna, a kiedy ciepła? Może mogłybyście zamieścić jakieś przykładowe fotki cery jasnej zimnej i ciepłej? ![]() Dziewczyny, jeszcze jedno, jestem Wam winna wielkiego buziaka A tak na marginesie, pierwszego posta jako Ludowa umieściłam w tym wątku zupełnie świadomie. Bo wątek jest cudny
|
|
|
|
|
#454 |
|
Rozeznanie
|
witamy
![]() Tym bardziej ze to Twój pierwszy post ![]() Bardzo dobrze ze dumna nie martw sie, mi z wiekiem przeszledl trądzik. Wiadomo ze ciągle cos sie dzieje na twarzy ale nie jest juz tak źle Pewnie i Tobie minie. A z tego co wiem ciepła cera ma np. odcien morelowy, złocistobeżowy itd. Zimny to chyba taki niebieskawy lub różowawy Jeśli masz problem z określeniem to moze wklej zdjęcie.
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszytskie
jesli chodzi o kolory to ja tez lubie ciepłe barwy, choc nie wiem jakim typem kolorystycznym jestem ubranka w kolorach czarny (najbardziej) brąz, beż, czerwony, bordo i zielony (ten kocham) makijaże uwielbiam w kolorach czarny, ciemna zielen (bo mam zielone oczy ) i brązy kurcze tak mnie ciągnie do czarnego koloru włosów, że chyba wkrótce sobie szamponetką zrobie, by sprawdzić jak bede wygladac
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Trądzik to choroba, więc zasuwaj do lekarza zanim będziesz miała skórę tak pooraną bliznami jak ja
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
wkleje wam jeszcze pare zdjec gotek, ktore znalazlam, bladosc niezla, tylko tak sobie mysle, ze nigdy nie wiadomo ile w tym zaslugi swiatla, bialego podkladu albo pewnego sprytnego szopa
|
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze te
|
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
no fajna taka biała skóra, ale chyba naturalnie niemożliwa do osiągnięcia (tj, bez podkładu, makijażu, photoshopa czy czegoś tam jeszcze...)
|
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam koleżankę, która jest dosłownie biała. Idealnie biała... Z resztą włosy i oczy też ma prawie białe, ale albinoską nie jest na pewno Takiej to dobrze ![]() A wiecie co, apropo waszej dyskusji.. Mi też zdarza się ubierać to, co teoretycznie mi nie pasuje ![]() Chociaż generalnie moje upodobania pokrywają się z typem urody, to na przykład nie potrafię pojąć, dlaczego pasuje mi kolor fioletowy? Wszak jest zimny ![]() A podobno najbardziej służy mi zielony i miedziany ![]() Uwielbiam też butelkową zieleń ![]() truskawkowawiosna, a cóż to za avatar?
|
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest tez taka teza "ładnemu we wszystkim ładnie" ![]() ![]() ![]() av- ładny? ten pies jest z jakiejs baajki, ale nie pamietam jakiej
|
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
własnie jak go zobaczyłam to pierwsza myśl, że go z jakiejś bajki znam
![]() A ja ciągle czekam na swój LP 100 :CRY: I nie moge się doczekać
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ze ciemnieje
A ty nakładasz na podkład od razu puder sypki, czy czekasz? I nad których Goshem myślisz, X-Ceptional Wear znam tylko, ale nie widziałam na palecie jasnych odcieni |
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak testowalam loreala c1 to wydawal sie idealny, ale waz w kieszeni syczy
|
|
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też omijam Gosha
Jak narazie wszystkie moge goshowe zakupy kończyły się niezadowoleniem Więc teraz zapobiegawczo omijam, żeby czegoś przypadkiem nie kupić ![]() Ale podkładu nigdy nie miałam, może się skuszę na jakieś małe wypróbowanie w sklepie kosmetycznym
|
|
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
Wybadalam wszystkie testerki podkladow Gosha- i nie znalazlam zadnego jasnego -dla mnie najjasnijszy jest jak opalony
Pamietacie moze, konkretny numer tego (rzekomo)jasnego? Moze u mnie, akurat go nie mieli, nawet w testerze
|
|
|
|
|
#469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Być może
Ale na paletce wcale nie wygląda jakby był jasny
|
|
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
Proponuję wziąć próbkę, ja zawsze biorę ze sobą własny pojemniczek i nalewam trochę podkładu z testera. W ten sposób natrafiłam właśnie na 2 świetne dla mnie podkłady - ww. Gosha i Colorstaya. Nigdy nie kupuję podkładu bez wcześniejszego wypróbowania, bo z reguły najjaśniejsze dostępne odcienie są dla mnie sporo za ciemne/za żółte, a poza tym chcę wypróbować, czy jest dla mnie odpowiedni, zanim wydam kasę na niego.
|
|
|
|
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Skrzyczycie mnie pewnie, że to już było (bo pewnie było) ale poprzedni wątek ma 99 stron a ten 16 więc nie dam rady przeczytać.
Otóż, melduję się jako badolica, i w tym właśnie jest problem. Moja cera jest blada, nie mleczna. Moja babcia na mój widok mówi, że jestem ... zielona. Nie chce się opalać, kocham jasną cerę, ale co zrobić by jasny miał ładny odcień? Wyłączając makijaż - nie zawsze można chodzić umalowana. Macie sposoby: dieta, kosmetyki? |
|
|
|
|
#473 |
|
Rozeznanie
|
A filtrów używasz
![]() Kulfon witaminki jakieś łykaj, świerze powietrze, zielone warzywa, jabłka, odżywcze maseczki, wit. C w kropelkach Dziewczyny jak dla mnie tych typów kolorystycznych nie należy brać całkiem serio
|
|
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
Wit C używam pod filtry, witaminki łykam (a raczej mam i łykam kiedy sobie o nich przypomnę), jabłek nie lubię
. Ale może taka już moja zielonkawa uroda... |
|
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Lipsy, to mój pierwszy post pod tym nickiem, co nie znaczy, że pierwszy w ogóle
I dziękuję za przywitanie ![]() Agniesko, tak właśnie myślę, żeby się przejść, zanim moje klika - kilkanaście pryszczy się rozmnoży ![]() A wiecie, ostatnio takie dziwne myśli łażą mi po głowie... Powiedzcie, czy mlecznobiałą skórę u faceta również tak uwielbiacie...? Bo ja przyznam, że u panów to niezbyt mi się to podoba. Co innego u kobitek, urocze
|
|
#476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj, tak ![]() Kulfon to ja już nie wiem
|
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tam też się podoba
Szczególnie kiedy ma jeszcze czarne włosy
|
|
|
|
|
#478 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Dawno nie zasiadłam na wizażu tak na poważnie. Nie mam na to czasu i miałam poważne problemy z komputerem. Nie wiem dlaczego, ale mam taką silną potrzebę tłumaczenia się No więc do rzeczy. Nie wiem,czy któraś z Was mnie pamięta, kiedyś dość często udzielałam się na MM. Mam jasną skórę, ale zdecydowanie ciemniejszą od truskawkowejwiosny. Niestety .Mam takie pytanko. Dziś robiłam maraton po sklepach. Szukałam jasnego podkładu. Oczywiście wystarczająco jasnego nie znalazłam. To znaczy znalazłam i tu moje pytanie. Czy któraś z Was dziewczyny używała podkładu z Vollare?? Taki w małym słoiczku. Jest na prawde jasny, ale nie wiem czy tej firmie można ufać. Pozdrawiam Was wszystkie |
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#480 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś kupiłam podkład Vollare
ale nie w słoiczku tylko w płaskiej tubce. jeszcze nie używałam, ale jest tak jaśniutki jak C1 (ale troche inny kolor). tylko jakiś jakby... rzadki ![]() ale ja kupiłam go z myślą, że będę nim rozjaśniać moje obecne podkłady (bo już się zupełnie do użytku nic nie nadaje poza L'Orealem) i raczej solo używać go nie będę bo też się trochę boję, że jest zbyt tani ale skoro już go mam to się może nim wysmaruję na chwilę żeby sprawdzić co to za ziółko... może wcale nie jest zły
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

dziewczyny mnie chyba przeklęły jak je męczyłam i dręczyłam o to co mi pasuje itd, po czym okazało się, że mam unikać wszystkiego co lubie (w szczególności czerni i czerwieni) i przerzucić się na wszystko czego nie lubię.. jak na koniec stwierdziłam, że i tak zostanę przy swoim to chyba chciały wykonać na mnie zbiorową egzakucję, bo po co ja im tyle głowe zawracałam i udaje jesień?
ale mimo swojego upartego tkwienia w czerni i czerwieni jestem im baardzo wdzięczna za te analize

teraz to mnie dopiero podbudowałaś
Więc w moim przypadku trudno mówić o tej delikatnej, arystokratycznej bieli. Ale nie tracę nadziei, że kiedyś taką osiągnę 

nie martw sie, mi z wiekiem przeszledl trądzik. Wiadomo ze ciągle cos sie dzieje na twarzy ale nie jest juz tak źle
) i brązy 

:rotfl :