Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 20:49   #3331
monak89
Raczkowanie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez uolcia Pokaż wiadomość
a ten balsam normalnie nie ma konsystencji mleczka? ja używam właśnie tego
hmm no ma konsystencję mleczka, ale z tyłu jest napisane, że balsam. Myłam nim dziś pierwszy raz i fajnie myje, tylko coś przesusz mam, mimo odżywki. :/ troszkę plącze, ale do przeżycia. może za dużo dałam.

Cytat:
Napisane przez marwel33 Pokaż wiadomość
jej okropnie, mój brat za dzieciaka też "złamał szklankę" przerwało mu ścięgno i paluchem nie rusza jednym.

w pigułce bodajże jest opisana metoda z miską, na pewno byłoby Ci łatwiej
Powodzenia
tak! zdecydowanie metoda miskowa byłaby najlepsza dla ciebie, mimo iż jest trochę upierdliwa jak dla mnie

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Dziś rano zrobiłam kitę i tylko na część tych włosów, nie związanych nałożyłam olej kokosowy, i zrobiłam warkocz(cienki był ten warkocz, że tylko płakać). Wyszłam tak z domu, a że na dworze chłodno i wiatr, to mi się zrobił sopel z tego warkocza

Jak wróciłam, to się ,,roztopił'' i było ok. Teraz nałożyłam kokos na całą głowę
eee.... nie rób tego swoim włosom. chowaj pod szalik, czapkę, kaptur, cokolwiek. tak jak prostownica wyparowuję wodę z włosa, tak mróz powoduje, że zamienia się ona w lód. szanuj swojego warkocza!
olejek himalaya - .

słodkie migdały - end.
oliwka hipp - end.

drożdże-tran-seboradin
hh 220'
monak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 21:20   #3332
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Chemiczką nie jestem, ale w tzw. farby bez amoniaku nie wierzę . Może i amoniaku jako takiego one nie zawierają, ale substancję podobnie działającą - muszą .
O farbowaniu włosów na blond dowiedziałam się bardzo dużo z tego :
http://blogblondbunny.blogspot.com/
i z tego :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=603070
dzięki wielkie. Będę musiala pokopać porzadnie....

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Pragnę jeszcze dodać, że nie każdemu farby danej firmy służą U mnie L'oreal to jakaś porażka Blondy nie rozjaśniają i wysuszają, brązy wysuszają i się spierają momentalnie... Za to lubię farby Garniera (Color Naturals). A właściwie, te odcienie, których używałam. A lorealowskiego Vikinga miałam już kiedyś na główce i to jeszcze na naturalnych włosach. Kolor nie złapał W OGÓLE, za to włosy były strasznie wysuszone Jak widzę, jak niektórym ta farba ślicznie wychodzi to aż się dziwię, że u mnie zupełnie nic nie rozjaśniła. I nie nadała żadnego popielatego blasku.

Aha, no i rozumiem, Gwiazdo Wieczorna, że farbę co miesiąc nakładasz tylko na odrosty a nie na całość?
mi kolor łapie ale wlosy się niszczą..... nakladam na odrosty, gdy skończę robic odrosty nakładam na całośc na 20 minut. Bo kolor mi się spiera szybko
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 21:48   #3333
Rvda88
Zadomowienie

Matko, odstawiłam od poniedziałku prostownicę i dopiero teraz widzę, w jakim kiepskim stanie mam włosy Cieniutki, jakby przerzedzone... I żyją każdy swoim życiem :P Przez 1.5 miesiąca brałam skrzyp, to i tak dobrze, bo trochę na tym pewnie zyskały, nad czołem widzę babyhair. Mam jeszcze prawie całą buteleczkę Merz Special, myślicie, że warto i to z miesiąc łykać? Bo zaczynam intensywne olejowanie (Alterra), plus odżywka Alterry z granatu, ale ja nie jestem aż tak obcykana w pielęgnacji i nie wiem, co jeszcze mogę zrobić

Rvda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 21:49   #3334
patusia88
Raczkowanie

Jednak zakochana w vatice migdałowej zapach ah. Dziś 2 nałożenie
patusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 21:53   #3335
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
claudiiin - co do Sesy to możesz nakładać ją kiedy i ile chcesz tak naprawdę. Jeżeli Twoje włosy ją polubią, a masz mocno zniszczone to spróbuj codziennie, łyżkę stołową na średniej długości włosy. A jeśli masz zdrowe to może raz-dwa w tygodniu na całą noc? Ja się z Sesą w ogóle nie polubiłam, po wymasowaniu nią skalpu na noc wypadało mi 3x więcej włosów niż zwykle, a na długość włosy były suche i sianowate.
Zdrowe nie sa, ale codziennie nie bede nakladac, bo musialabym codziennie myc Moze 2x w tyg wystarczy? Mam nadzieje, ze moj skalp tak nie zareaguje... Przestraszylas mnie troche

Cytat:
Napisane przez beatgirl Pokaż wiadomość
Mi też włosy lecą niemiłosiernie, z poczatku jak zaczęłam używać Sesy (+ mydełko Sesa) momentalnie przestało, aż byłam w szoku, teraz wszystko wraca do 'normy' i lecą jak głupie, mam nadzieje że to własnie na wiosnę tylko.. a łykam co się da chyba:P Revalid, Biotynę, CP, tran, magnez, A+E.. olaboga...jantara używam już od dawna, ale od paru dni zaczęłam go właśnie wzbogacać tym ekstraktem, nie zauważyłam żadnej różnicy, ale no może za wcześnie na to
Najlepsze co do tej pory mi pomogło na wypadanie to bezkonkurencyjny Radical
Zaczęłam teraz stosować Khadiego, zamówiłam sobie wczoraj na dozie olej łopianowy, mam nadzieje że one pomogą coś
Moze faktycznie to wiosna, choc przy kazdej porze roku mozna znalezc wytlumaczenie: latem od slonca i slonej wody, jesienia bo to czas infekcji itd., zima bo zimno i zla dieta...
Chyba pierwsze opakowanie (albo pol) Jantara zuzyje bez ekstraktu, bo jak dam od razu i wypadanie sie zmniejszy to nie bede wiedziala czego to zasluga
Trzymam kciuki, zeby pomogl Ci Khadi i lopian

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
ja za 80ml płaciłam 23zł
Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
no to nieźle, trzeba jechać na zakupy olejowe do Indii
Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Tak, z pustą walizką I potem można na tym jeszcze zarobić
Dlatego wlasnie na wiesc o wyjezdzie znajomych poprosilam ich o rozejrzenie sie za Sesa... Slyszalam, ze w Indiach jest taniej, ale zeby az tak Poinstruowalam ich, zeby wzieli dla mnie Sese jesli 90ml bedzie kosztowac ponizej 20zl, a tu surprise Nawet jedna kolezanka ktora tam byla (nie majaca nigdy stycznosci z olejowaniem) z ciekawosci wziela sobie tez Seske i jest zadowolona

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
a ja jutro zaczynam sesowanie regularnie na noc, pod czepkiem
Bedziesz klasc na umyte czy normalnie, na suche?

Dziewczyny, a czy po stosowaniu Sesy jak zwyklego oleju (na nieumyty skalp) tez widzialyscie efekty czy takie nakladanie nie ma sensu?

I jeszcze jedno pytanko: czy efekty jesli chodzi o zmniejszenie wypadania powinno byc widac od razu czy po jakims czasie? Bo teraz nie wiem, czy jesli po pierwszej aplikacji wypadnie mi duzo to czy mam odstawic czy stosowac dalej?
Milej nocki

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 22:54   #3336
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

A używałyscie może olejków bezpośrednio po farbowaniu np zamiast odżywki dołączonej do farby?
wiem, że pisałyście o olejowaniu przed farbowaniem, troche sie tego obawiam, że czerwień nie równo mi złapie, dlatego chciałabym naolejowac tuż po

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 22:58   #3337
marwel33
Raczkowanie

Cytat:
ano, tak po prostu, mocno gryzę żeby nie połykać całych ziaren, dlatego dzielę porcję po pół łyżeczki, daje radę nawet bo mi całkiem smakuje
Ale nie wiem czy efekty będą, zobaczymy, mi koleżanka mówiła że jej pomogło picie zmielonego, ale ciężko mi w to uwierzyć na pewno wygodniejsze
Cytat:
Może i tak, nie podważam tego, choć zastanawia mnie jak to samo siemię zmielone i oczyszczone może mieć czegoś więcej, co najwyżej uwierzyłabym że jest właśnie łatwiej wchłaniane, ale nie znam się na tym dobrze więc się nie wymądrzam, słyszałam też inną wersję, ale błonnik i inne najmniej mnie obchodzą akurat bo dostarczam je sobie w innych postaciach za to mielone jest pozbawione tłuszczu bogatego w kwasy omega na których mi zależy
beatgirl
A jak takie siemię lniane zmielę w młynku do kawy ? coś ono straci z właściwości?
Olej mi się cofa, glucik nie idzie brrrrrrrrrr a taka suchość by weszła, podobnie mam z otrębami tylko na sucho wchodzą

po pierwszym olejkowaniu Vatiką kokosową cud miód malinka aż mąz pochwalił, że pachnie i że jakaś ładniejsza się robię

marwel33 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 23:25   #3338
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
beatgirl
A jak takie siemię lniane zmielę w młynku do kawy ? coś ono straci z właściwości?
Olej mi się cofa, glucik nie idzie brrrrrrrrrr a taka suchość by weszła, podobnie mam z otrębami tylko na sucho wchodzą
Czytałam gdzieś na forum o tym i niektórzy twierdzili że takie domowe mielenie źle wpływa na ziarna i mogą wytwarzać sie jakieś szkodliwe substancje że lepiej jeść je w całości i 'mielić' swoimi enzymami , albo jak już własnie kupić już zmielone, ale tak jak pisałam tamto jest odtłuszczone czyli pozbawione kwasów omega. Nie chce nikogo wprowadzać w błąd, nie wiem czy to prawda Choć sama pewno jakbym miała czym zmielić to bym mieliła:P w końcu łatwiej się wchłania, ale smakują mi takie w całości to nie jest dla mnie problem Ale obawiam się że katorgą by było połknąć łyżkę zmielonego już suchego siemienia :P mi się to kojarzy prawie jak polykanie cynamonu ale mogę się mylić

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."

Edytowane przez beatgirl
Czas edycji: 2012-04-01 o 08:47
beatgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 23:40   #3339
pannahanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ana_masri Pokaż wiadomość
Poza tym wczoraj pękła mi szklanka w rękach, mam wielką ranę i zastanawiam się jak naolejować włosy jedną (lewą!) ręką...
Mi kiedyś miseczka się rozbiła przy nakładaniu oleju a ja zaczęłam z kawałków zbierać olej żeby się nie zmarnował i też się pocięłam :P Czego się nie robi dla włosów!

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez justynalenka Pokaż wiadomość
A wzmacniasz się jakoś wewnętrznie? Skrzyp,pokrzywa,drożdże,t ran, CP ?
Mi przestały lecieć właśnie jak zaczęłam się suplementować...

Otóż to, ja teraz też mam zwiększone linienie Ale na szczęście i bejbiki są
Piję pokrzywę i drożdże. Sprobuję odstawić jantara, zobaczymy!

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Kochana, mam identycznie jak Ty wiec nie jestes sama... Tez zaczelam dbac w listopadzie, wszystko super, az miesiac temu zaczely mocniej leciec - nawet 170-190 wlosow przy myciu i czesaniu ;/ W dzien tez je znajduje tu i ówdzie. Tez przy myciu lapie takiego dola ze szkoda gadac. Moze to faktycznie z pwoodu zmiany pory roku? Tak czy siak zrobilam juz nawet badania i czekam na wyniki. Teraz wcieram Seboradin z olejkiem lawendowym, bez efektu, ale jak tylko sie skonczy na dniach to w ruch pojdzie Jantar z ekstraktem arginina+karnityna+kofein a z ZSK i wlasnie nowiutka Sesa Oby u mnie zadzialaly bo pomysly mi sie koncza

Nie jestem sama! Bedę próbowała kurację Sesą i rycynowym z amlą (na skalp).

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 05:39   #3340
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
A używałyscie może olejków bezpośrednio po farbowaniu np zamiast odżywki dołączonej do farby?
wiem, że pisałyście o olejowaniu przed farbowaniem, troche sie tego obawiam, że czerwień nie równo mi złapie, dlatego chciałabym naolejowac tuż po
Na autorytatywną odpowiedź to trzeba raczej poczekać na weegirl .

Moim zdaniem stosowanie oleju "po" raczej nic nie da . Te załączone odżywki mają za zadanie dokładnie zamknąć łuski włosa . Można też po farbowaniu zastosować płukankę octową, w celu zamknięcia łusek i utrwalenia koloru . A poza tym tak dobrych w działaniu odżywek, jak te do farb dołączane, indywidualnie nie spotkałam .
Olej "przed" ma za zadanie, choćby w minimalnym stopniu, zabezpieczyć włos przed negatywnym działaniem składników farby .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 07:31   #3341
ana_masri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patusia88 Pokaż wiadomość
Jednak zakochana w vatice migdałowej zapach ah. Dziś 2 nałożenie
Lubię to Ja wczoraj dałam kokosową i trochę rycyny na skalp. a teraz idę zmywać- oczywiście JEDNĄ RĘKĄ!

Jedna miłość!

Edytowane przez ana_masri
Czas edycji: 2012-04-01 o 07:33
ana_masri jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 07:34   #3342
paulaa6

Cześć Dziewczyny. Olej nakładam na włosy od ponad roku. Ostatnio zauważyłam , że włosy na końcówkach wcale nie są nawilżone a wręcz matowe i takie suche. Czy to wina olejku? Jak na razie używam Parachute.

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 08:01   #3343
Ania09121983
Zadomowienie

znalazłam na DOZie olej ze słodkich migdałow 100ml za 12 zł obok jest arganowy, avocado i są dużo drozsze ( ok 40zł przy czym gabaryty są takie same)
czy taki włąsnie olejek nadaje sie na włosy?

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 08:12   #3344
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy po stosowaniu Sesy jak zwyklego oleju (na nieumyty skalp) tez widzialyscie efekty czy takie nakladanie nie ma sensu?

I jeszcze jedno pytanko: czy efekty jesli chodzi o zmniejszenie wypadania powinno byc widac od razu czy po jakims czasie? Bo teraz nie wiem, czy jesli po pierwszej aplikacji wypadnie mi duzo to czy mam odstawic czy stosowac dalej?
Milej nocki
Ja stosowałam Sesę normalnie, czyli na nieumyte włosy i efekty były cudowne. Co do efektów wypadania to ciężko odpowiedzieć, bo każde włosy są inne. Przy pierwszej aplikacji bym się nie zniechęcała i stosowała dalej.

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
znalazłam na DOZie olej ze słodkich migdałow 100ml za 12 zł obok jest arganowy, avocado i są dużo drozsze ( ok 40zł przy czym gabaryty są takie same)
Ja go używam i świetny jest.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 08:12   #3345
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulaa6 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Olej nakładam na włosy od ponad roku. Ostatnio zauważyłam , że włosy na końcówkach wcale nie są nawilżone a wręcz matowe i takie suche. Czy to wina olejku? Jak na razie używam Parachute.
Sam olej nie wystarczy. Trzeba jeszcze włosy nawilżać, proteinować. Jeśli Parachute Cię nie puszy, to ok. Warto pokombinować z innymi, może znajdziesz jeszcze lepszy dla siebie.

Cytat:
Tak, olej araganowy, jojoba jak i avocado to drogie oleje, które też można kłaść na włosy. Olej ze słodkich migdałów, z pestek winogron, oliwa z oliwek są tanie, więc na początek warto chyba spróbować z nimi.
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 08:17   #3346
paulaa6

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
Sam olej nie wystarczy. Trzeba jeszcze włosy nawilżać, proteinować. Jeśli Parachute Cię nie puszy, to ok. Warto pokombinować z innymi, może znajdziesz jeszcze lepszy dla siebie.

Tak, olej araganowy, jojoba jak i avocado to drogie oleje, które też można kłaść na włosy. Olej ze słodkich migdałów, z pestek winogron, oliwa z oliwek są tanie, więc na początek warto chyba spróbować z nimi.
Oczywiście używam odżywek, masek i innych olejków. Chciałam tylko wykluczyć potencjalnego niszczyciela.

💕
Stary 2012-04-01, 08:33   #3347
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

to ja avokado kupuję za kilkanaście złoty

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 08:40   #3348
Ania09121983
Zadomowienie

a takim razie biore olej i jantarka oczywiscie. miałam juz olej z migdałow ale kpiłam bo w bułgarii a tam za diabła nie mogłam sie doczytac z czym to sie je... pami powiedziała jedynie ze jest do skóry i do włosów

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 08:41   #3349
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście używam odżywek, masek i innych olejków. Chciałam tylko wykluczyć potencjalnego niszczyciela.
a zabezpieczasz czymś końcówki? może potrzebują więcej nawilżenia, niż reszta włosów?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 08:45   #3350
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:

W almie i delimie olej awokado i macadamia jest teraz za 20zł za 250 ml
Lniany widziałam za 14zł ale to taka ciekawostka

"Nieszczęście dzielone na dwa to o połowę nieszczęścia mniej , szczęście dzielone na dwa to dwa razy więcej szczęścia."
Stary 2012-04-01, 08:50   #3351
paulaa6

Cytat:
a zabezpieczasz czymś końcówki? może potrzebują więcej nawilżenia, niż reszta włosów?
Właśnie to jest mój problem bo nie wiem czym? Zazwyczaj robiłam to jedwabiem z biowaxa, odżywką z Joanny lub Ziaji lub olejem ale czuję , że to nie wystarcza moim włosom i buntują się. Nie wiem czym zabezpieczać te końce aby były naprawdę nawilżone.

💕
Stary 2012-04-01, 09:18   #3352
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie to jest mój problem bo nie wiem czym? Zazwyczaj robiłam to jedwabiem z biowaxa, odżywką z Joanny lub Ziaji lub olejem ale czuję , że to nie wystarcza moim włosom i buntują się. Nie wiem czym zabezpieczać te końce aby były naprawdę nawilżone.
może olej np. kokosowy/śliwkowy na to jedwab z biovaxa/chi, a jak nakładasz maski/odżywki - to dodatkowo glicerynę dla lepszego nawilżenia?(później spłucz)
Stary 2012-04-01, 09:18   #3353
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
to ja avokado kupuję za kilkanaście złoty
a ile płacisz dokadnie?

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 09:23   #3354
paulaa6

Cytat:
może olej np. kokosowy/śliwkowy na to jedwab z biovaxa/chi, a jak nakładasz maski/odżywki - to dodatkowo glicerynę dla lepszego nawilżenia?(później spłucz)
Dzięki za rady, na pewno skorzystam.

💕
Stary 2012-04-01, 09:54   #3355
marwel33
Raczkowanie

pannahanna to faktycznie masz problem z włoskami. Próbowałaś HPantoten? , nie wiem jak się pisze. Na mnie nie działał, ale moje ciotki bardzo sobie chwalą.
obyś znalazła przyczynę

Cytat:
Czytałam gdzieś na forum o tym i niektórzy twierdzili że takie domowe mielenie źle wpływa na ziarna i mogą wytwarzać sie jakieś szkodliwe substancje że lepiej jeść je w całości i 'mielić' swoimi enzymami , albo jak już własnie kupić już zmielone, ale tak jak pisałam tamto jest odtłuszczone czyli pozbawione kwasów omega. Nie chce nikogo wprowadzać w błąd, nie wiem czy to prawda Choć sama pewno jakbym miała czym zmielić to bym mieliła:P w końcu łatwiej się wchłania, ale smakują mi takie w całości to nie jest dla mnie problem Ale obawiam się że katorgą by było połknąć łyżkę zmielonego już suchego siemienia :P mi się to kojarzy prawie jak polykanie cynamonu ale mogę się mylić
to pewnie chodzi o temperaturę jaka się wytwarza w młynku elektrycznym z nożami, taki posiadam, bo piję kawę z moki i mielę ziarno sama. Noszę się z zamiarem kupna młynka żarnowego w takim na pewno nic się tym ziarnom nie stanie

Bardzo Ci beatgirl dziękuję zaraz idę nie tyle zmielić co je przetrącić. Całe jem w chlebie i całe wydalam, więc bez sensu.

( no i jak napisałam tak zrobiłam, dosłownie 4-5 sekund przetrącone, wilgotne to takie ... ale pyszne na start 2 łyżeczki )

Cytat:
Napisane przez ana_masri Pokaż wiadomość
Lubię to Ja wczoraj dałam kokosową i trochę rycyny na skalp. a teraz idę zmywać- oczywiście JEDNĄ RĘKĄ!
Dla chcącego nic trudnego. To się nazywa zacięcie

Cytat:
może olejkiem kokosowym ?

marwel33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 09:59   #3356
pannanika
Zakorzenienie

Laski, może któraś sie skusi - u mnie na blogu Jantar do wygrania
Stary 2012-04-01, 10:07   #3357
malutka316
Raczkowanie

Wczoraj przez 4 godzinki trzymałam na włosach olejek rycynowy zmieszany z olejem rzepakowym
Jednak włosy po nich w odróżnieniu po zwykłym myciu i jakieś odżywce o NIEBO lepsze w dotyku. Bardziej błyszczą i są miększe
malutka316 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 10:14   #3358
beatgirl
Rozeznanie

GG do beatgirl

Cytat:
to pewnie chodzi o temperaturę jaka się wytwarza w młynku elektrycznym z nożami, taki posiadam, bo piję kawę z moki i mielę ziarno sama. Noszę się z zamiarem kupna młynka żarnowego w takim na pewno nic się tym ziarnom nie stanie

Bardzo Ci beatgirl dziękuję zaraz idę nie tyle zmielić co je przetrącić. Całe jem w chlebie i całe wydalam, więc bez sensu.

( no i jak napisałam tak zrobiłam, dosłownie 4-5 sekund przetrącone, wilgotne to takie ... ale pyszne na start 2 łyżeczki )
Cieszę się jeśli mogłam pomóc
Przetrącone? czyli?
Ah no w całości połykać bez sensu racja dlatego ja je dłuuuugo gryzę :P można też jak ktoś ma w moździerzu je zmielić

Stary 2012-04-01, 10:17   #3359
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również polecam metodę olej plus jedwab
No i więcej nawilżaczy typu gliceryna
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 10:52   #3360
adzia2223
Zadomowienie

Widzę że o mieleniu siemienia lnianego rozmawiacie, w końcu coś o czym mam jakiekolwiek pojęcie Kiedyś, jak byłam wege jadłam codziennie 2 łyżki zmielonego lnu własnoręcznie w młynku do kawy. To jest tak, że kupne siemię mielone jest pozbawione wszystkich cennych składników(omega 3, 6 itp.) bo stoi takie zmielona na półce w sklepie szmat czasu. Jak się zmieli samodzielnie to można je przechowywać około 24h i w tym czasie nadaje się do jedzenia i ma wszystkie dobroczynne właściwości Niemielonego nie ma sensu jeść, bo tylko przelatuje przez układ pokarmowy i nic się cennego nie wchłania. Gotowane czy ogólnie podgrzewane też traci swoje właściwości.

Ale się rozpisałam

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości