|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X
Cytat:
ja jem właśnie drugi posiłek: leczo z ryżem i kiełbaską cielęcą.
|
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
Shape z płytą kosztuje 12,60 a tren9ng trwa 42 min. ale nie powiem jest ciężko bynajmniej dla mnie, ale fajny wycisk
|
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
hiity to są te ćwiczenia z TF. Bynajmniej tak mi się wydaje...
Ktoś kiedyś wkleił linka na wątek i tak o to stwierdziłam sobie, że będę to ćwiczyć Nie są zbyt ciężkie i przyjemnie się spędza z nimi czas
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
mój dzisiejszy podwieczorek: placuszki z mąki żytniej + jajko, mleko, twaróg 0%, otręby pszenne, otręby granulowane, starte jabłko, cynamon, aromat. Po usmażeniu na odrobinie oliwy polałam serkiem wanilinowym z biedronki i wkroiłam banana. Grzesznie, ale pycha
Ciasta mi zostało, więc na jutro na śniadanie będzie jak znalazł. Dziś tylko 4 posiłki będą Kolacja bez węgli więc powinnam się zamknąć w 1500. ![]() poćwiczyłam...20minut. agrafka, hantle, pół przysiady, nożyce, na pośladki w klęku- po kilka serii.
Focus T25! Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz. Edytowane przez Puchatek0807 Czas edycji: 2012-03-31 o 17:37 |
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja staram się do każdego posiłku wrzucać ok. 15g białka, a wiadomo, że na obiad czy kolację zjem go więcej, więc bilans całodobowy wychodzi na plus ;pja to mam nadzieję, że uda mi się zapuścić paznokcie, cały jeden dzień ładnie się trzymam bez gryzienia i mam nadzieję, że ten stan się utrzyma dłużej niż dzień, czyli najlepiej do końca życia ![]() jak ludzie mówią, że schudłaś to na pewno tak jest, nawet jak waga nic nie pokazuje... przecież dziewczyny na wątku o skakance często piszą, że wagowo nic się nie zmienia za to ciuszki lżejsze ![]() no coś Nam wątek upada. ![]() ale chyba Dziewczyny studiują ![]() Daarikaa, HIIT to High Intensity Interval Training, czyli Trening interwałowy o wysokiej intensywności - fenomen takich treningów polega na tym, że w trakcie wysiłku nie spala się jakiegoś ogromu kalorii, natomiast spalanie utrzymuje się długo po skończonych wysiłku, czyli Ty sobie leżysz do góry brzuchem na łóżku, a metabolizm pracuje na najwyższych obrotach i spala, spala, spala ![]() Turbo Fire to jeden z wielu przykładów takich treningów, najprostszym jest bieg na zmianę maksymalna prędkość ze średnią prędkością. odsyłam po więcej na SFD, klik klik ![]() Choco, nie bój się wejść na wagę, ona nie gryzie, a Ty będziesz wiedzieć na czym stoisz a ja myślę, że Twoje obawy są bezpodstawne ![]() ja dzisiaj zakupowego kosmetycznego szaleństwa część 2. kupiłam w efekcie: peeling do ciała Lirene antycell, Silicę, magnez, olejek Alterry pomarańczowo-brzozowy - był ostatni na półce, więc stwierdziłam, że to znak z nieba , parę maseczek do twarzy, aplikatory do cieni (bo ja swoje gdzieś pogubiłam )i tusz do rzęs (zielony Wibo Growing Lashes - bo słyszałam pozytywne opinie), co by mieć u TŻta coś do make-upu ![]() a i jeszcze szklany pilniczek, bo najzdrowszy dla paznokci ![]() jedzeniowo nie najgorzej, po tej owsiance zjadłam paczuszkę Musli Fitelli z pełnego ziarna (19g węgli ale tylko 2g z nich to cukier ) - genralnie słodzone sukralozą, więc się skusiłam, a byłam po prostu głodna. zjadłam na degustacji dwie kostki czekolady Rittersport ) oraz garścią rodzynek przed obiadem zjadłam 2 plastry sera żółtego piórko, a na obiad zjadłam kurczaka z warzywami z patelni z przecierem pomidorowym na ostro i do tego makaron pełnoziarnisty na kolację pewnie będzie serek homo (z 200g), słodzik, kakao i aromat choć TŻ planuje zrobić zupę warzywną i sałatkę z mozarellą...
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
lipa z tym kefirem
trzymam kciuki za Twoje biedne paznokcie. Zakupy mega ja po wypłacie się tez trochę okupie mimo, ze na półkach w łazience kosmetyków mam sporo Na kolację szamam serek wiejski 3% z plastrem twarogu 0% plus łyżeczka chrzanu, pieprz ziołowy, cebulka, ogórek, papryka wkrojona, resztę pasty z awokado dorzuciłam, wymieszałam i wsypałam łyżkę słonecznika- pycha
|
#1687 |
|
Zadomowienie
|
Hej baby!
![]() Byłam dzisiaj w szkole, w drodze powrotnej złapała mnie śnieżyca, a ja byłam w dziurawych butach i z odkrytą głową. Dodatkowo w szkole było dzisiaj mnóstwo chorych ludzi więc do domu wróciłam ze stanem podgorączkowym i czuję się coraz gorzej Z jedzeniem za to trzymam się w miarę dobrze.
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dobra kolacja Kochana
aż mi smaka narobiłaś, ale ja jeszcze godzinkę muszę wytrzymać ja w ogóle bardzo lubię awokado ![]() ja Ci polecam sałatkę z awokado - puszka tuńczyka, średnia cebula, trochę soku z cytryny, awokado, 2 jaja na twardo - co można to pokroić i wymieszać - pycha ![]() własnie wypiłam też napar z pokrzywy (samej, bez skrzypu ) i chyba dołącze do klubu pijaczek pokrzywy, może też mi pomoże na włosy i paznokcie, a silica w swoim składzie nie ma pokrzywy, więc mogę spokojnie pić ![]() a co do kosmetyków, ja ostatnio strasznie zaniedbana byłam, bo zauważyłam, że ja mam takie okresy maksymalnej pielęgnacji albo maksymalnego zaniedbania, że tylko używam toniku i kremu do twarzy i nic więcej. ale postanowiłam teraz definitywnie to zmienić. głównie przez to, że sport poprawił mi wygląd i na pewno zdrowie, a jak dorzucić do tego trochę kosmetyków to już w ogóle pozbędę się wszelkich problemów wyglądowych a, że ja jako przyszły prawnik muszę dobrze wyglądać... jednak prawnik to zawód, w którym oprócz swojej wiedzy sprzedaje się wygląd. stąd ta pielęgnacja. ;pale TŻ to na mnie patrzył dzisiaj jak na totalnie powaloną ale faceci nigdy nie zrozumieją fenomenu kosmetyków... XD---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Miss, ja dzisiaj wracałam ze sklepu podczas gradobicia takiego sporo, a tak wiało, że czułam jakby ktoś mi z liścia dawał w twarz po prostu... no ale jednak mawiają - w marcu jak w garncu, a od jutra będziemy mówić kwiecień plecień co przeplata trochę zimy trochę lata ![]() za to w święta ma być 20* i oby to było prawdą!
|
#1689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja swoje uda skatowałam dziś najpier ćwiczenia, potem masaż pod prysznicem, masaż bańką na żelu rozgrzewającym a na koniec wklepane ujędrniające masło do ciała. Uciekam do łóżka oglądać X factora, potem książka i spać. Dobranoc
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
to dobranoc
![]() a ja wklejam zdjęcie mojej zmasakrowanej nóżki
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że tak będzie. Umówiłam się z koleżanką na świąteczne piwo w plenerze, a jak tu iść na piwo przy śnieżycy...
![]() Dzięki ![]() Dobrze to to nie wygląda... Co do avocado to ja polecam sałatkę z zielonego ogórka, avocado, cebulki i cieciorki z puszki
|
#1692 |
|
Raczkowanie
|
jeu, biedna ta twoja nóżka
A co do tych kosmetyków to możesz czuć się całkowicie usprawiedliwiona. Odchudzasz się, jesz zdrowo, ćwiczysz, więc jak już będziesz tak szczupła jak chcesz to nie możesz być zapuszczona. Ja też jak zaczynam o siebie dbać to pełną parą, a mam takie okresy, że nawet odpryśniętego lakieru nie chce mi się zmyć ![]() A twój TŻ pewnie boi się, że za bardzo innym facetom będziesz się podobać, ot co ![]() jutro się będę ważyć i zdam wam relacje
Edytowane przez choco loco Czas edycji: 2012-03-31 o 21:24 |
|
|
|
#1693 |
|
Raczkowanie
|
Jeu współczuję tego unieruchomienia, ale potem jak ruszysz z kopyta
![]() ![]() Nie jadłam igdy avokado, może spróbuje któregoś z Waszych przepisów. Na kolację zjadłóam misz - masz serek wiejski + pół ogórka zielonego, pół pomidora, troszkę chudej szyneczki iiiiii plaster ananasa pyyyycha + zielona herbaciaW takim razie jutro robię Hity, skoro 20 min sie pomecze a pare godzin bede leżeć brzuvholcem do góry i samo się będzie spalało WOW ![]() normal nie perpetum mobile
|
|
|
|
#1694 | ||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Cytat:
O, z tego samego miasta jesteśmy , ja akurat miałam wykład z matematyki dyskretnej kiedy zaczął sypać śnieg i rozpętała się burza z piorunami
|
||
|
|
|
#1695 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
dziś u mnie śnieg ale +1 i topnieje.Właśnie jestem po śniadanku: 3 placki z wczorajszego podwieczorku, do tego serek waniliowy, banan i pomarańcza + inka z mlekiem. w szafce znalazłam torebkę z jakąś mieszanką na kurczaka w aksamitnym sosie Orzeszkowym zaintrygowało mnie to i na obiad robię .
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
hej
pamiętacie mnie jeszcze? nie wiem kiedy Was nadrobię![]() jeu widziłam, że coś nie tak z nogą, mam nadzieję, że już lepiej ![]() powoli muszę brać się za siebie, bo przecież chcę schudnąć, nie chcę się obżerać i wyglądać, jak wyglądam.. |
|
|
|
#1697 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i jak to ważenie? ![]() Cytat:
piję systemem 3 tygodnie z tygodniem przerwy no ale myślę, że dopiero po miesiącu będę mogła jako tako opisać skutki ![]() Cytat:
opisz wrażenia ![]() u mnie dzisiaj też śnieg, jestem ciekawa czy wieje... Cytat:
![]() a z nogą to napiszę co jest w czwartek po wizycie u ortopedy... mam nadzieję na same dobre wieści ![]() wczoraj udało mi się powstrzymać przed nocnym obżarstwem ale na rano wpadła bomba kaloryczna - owsianka (50g płatków owsianych!) na budyniu malinowym z odżywką białkową, bananem, wiórkami koko i rodzynkami ![]() a na drugi posiłek planuję dukanową babkę + sałatkę z mozarellą light. a obiad to makaron pełnoziarnisty + kurczak w sosie curry + jakaś sałatka ![]() na samą myśl o jedzeniu ślinka mi cieknie... ale jeszcze trzeba poczekać ![]() a i wczoraj potratowałam na noc moje włosy tą odżywką z Alterry, rano zmyłam i włosy są takie super miękkie ![]() a teraz czas na pokrzywę
|
|
#1698 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie to samo. Ale nie poszłam dziś na to głupie zaliczenie, bo mama schowała mi zimowy płaszcz i wszystkie swetry do szafy, a klucz od szafy wsadziła nie wiadomo gdzie. Do tego rozchorowałam się całkiem i wolę nie iść przez pół miasta w wiosennym płaszczyku przy temperaturze bliskiej 0 Trochę mi głupio, ale trudno, zaliczę razem z poprawiającymi, póki co byłam na wszystkich zajęciach więc na jedną nieobecność też ostatecznie mogę sobie pozwolić.Cytat:
Ja już po śniadaniu i zbliża się pora na drugie. Rano wpadły grzanki z razowca zrobione na suchej patelni z awokado, cebulką i ziołami prowansalskimi.
|
|
#1699 |
|
Raczkowanie
|
Weszłam dziś na wagę nie spodziewając się jakiegoś spektakularnego spadku, a tu proszę 1 kg mniej. Czyli obecnie jest 56,1 kg
Ale już rozkminiłam dlaczego tak jest. Ostatnio jak się ważyłam to miałam jeszcze @ więc troszeczkę wody pewnie jeszcze tam zalegało wtedy. Tak czy tak się bardzo cieszę z tego kilograma w dół idę biegać
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję spadku Choco
![]() Miss, nie dziwię się, że Ci się nie chciało iść, ja nawet będąc zdrową nie mam ochoty wychodzić dzisiaj z domu, no ale muszę... niestety a nikt Cię za jedną nieobecność nie zabije, jestem tego pewna
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
bo dobra, jak tak nelegacie to wrócę
i tak miała się zbierać powoli do diety, wczoraj wróciłam do orbiego, więc jest jakiś postęp 50 min, dziś też już ćwiczyłam 45 min + brzuszki no musi być idealnie, bez pieczywa na kolację, bo zważę się przed samymi świętami.. mam nadzieję, że dużo nie przytyłam.. 1,5 tygodnia zostało mi do urodzin, to też będzie świętowania sporo, 2 dni po mnie ma moja koleżanka i tak.. ale postaram się tylko picie, bez podjadania.. noo i ostra walka do wakacji, musi się udać!
|
|
|
|
#1702 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po HIIT'ach z TF leżę i kwiczę, a to znak że ćwiczenia były BAAAARDZO inensywne, i fakt - muszą działać, skoro po 15 minutach skakania itp. miałam kolejnego dnia lekkie zakwasy. Ja - która sporo ćwiczy:brzydal: Uwielbiam zakupy kosmetyczne :D, gorzej jeśli przyjdzie za to płacić, ale ostatnio postanowiłam zużyć resztki balsamów itp. a dopiero później kupić jakies nowe...obym wyrwała! Ostatnio kupiłam sobie serum Eveline, szukałam szamponu Biały Jeleń, ale nie mogłam znaleźć, jedynie próbkę zdobyłam a słyszalam o nim pochlebne opinie - muszę trochę bardziej zadbać o włosy, bo ostatnio zrobiły się trochę słabsze...więc olejek Alterry się przyda:) Sałatka...:love: Cytat:
A zaliczenie przecież nie zając, nie ucieknie :D :oklaski:, za jedzonko! Cytat:
Bosko by było z tą pogodą... :rolleyes: :love:, spacerek po świątecznym obżarstwie wskazany a jak tu nie wyjść, kiedy piękna pogoda;) Cytat:
Ja dziś mam przerwę, choć kusi mnie bieganie... Cytat:
Cytat:
Wracaj i walcz z nami dalej:), kwiecień się zaczął, więc do wakacji już blisko. Trzeba się wziąć za siebie :D Cytat:
:oklaski:! a Twoje jedzonko...mmm..oddawaj!! ! :p: same pyszności! Ojeny, ale nastukałyście tych literek:brzydal: Nie było mnie u w sumie 2 dni...wczoraj tak średnio grzeczna byłam - rano owsianka z gruszką, żurawiną, serkiem homo, migdalami i orzechami, później zupa fasolowa (niestety brak białka), a później kawał ciasta drożdżowego:mur:, 2 michy serka - twaróg, homo, słonecznik, otręby, siemię, miód, płatki kukurydziane (dobrze, że się skończyły:brzydal:), a wieczorem winko czerwone z przyjaciółką - 2 lampki :) ...ale poćwiczyłam TF - Core i Stretch 40. Myślałam, że nie będę musiała tego ekspandera kupować...ale chyba jednak muszę - nie da się bez niego zrobić Core:mur: Za to stretch - rewelacja - byłam meeeega dobrze rozciągnięta, cudownie się czułam:love: Dziś wstałam późno, bo po 10, zjadłam póki co gruszkę, wypiłam herbatkę czerwoną i niedługo będzie obiad - pierś kurczaka, marchewka z groszkiem i ryż (biały, ale nie zjem go dużo;)) Później planuję serek z jakimiś dodatkami na słodko, a wieczorem jajecznicą z pomidorkami i szynką może. Nie wiem czy mi jakiś muffinek nie wpadnie, bo Mamcia upiekła...:brzydal: no i dostałam wreszcie tę nieszczęsną @...jak się skończy to się zważę...czyli pewnie tuż przed świętami :). uff....nadrobiłam :D |
|||||||
|
|
|
#1703 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczak w sosie orzeszkowym z marchewką, cebulką, groszkiem i czerwoną papryką był pycha
![]() teraz rooibos i myślę co by tu na podwieczorek zrobić bo kolację mam już zaplanowaną- sałatka, którą poleciła jeu
Focus T25! Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz. Edytowane przez Puchatek0807 Czas edycji: 2012-04-01 o 12:45 |
|
|
|
#1704 | |||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Wiadomo u każdego jest inaczej, ja po tygodniu albo 1,5 musiałąm odstawić bo wyglądałam masakrycznie ![]() Cytat:
U mnie też wszystkie płaszcze wyniesione, musiałąm ratowac się przeciwdeszczowym Hm? Tylko nie pytaj się mnie jaka jest niedyskretna My pytamy się wykładowców do czego nam ta matematyka to nie potrafią odpowiedziećCytat:
|
|||
|
|
|
#1705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no, po prostu pierwsze słyszę o MATEMATYCE NIEDYSKRETNEJ No właśnie... Kupiłam ekspander, będę śmigać... a dziś mnie coś kręgosłup pobolewa...nie wiem czy to ćwiczenia czy okres. ale zastanawiam się nad bieganiem
|
|
|
|
|
#1706 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
![]() U mnie co kilkanaście minut nachodzą śnieżyce, teraz np. świeci słońce
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1708 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też zaczynam od nowa, bo dzisiaj ogromniasty napad, a @ jak nie było tak nie ma Cytat:
![]() moje włosy fajnie zniosły tą Alterrę, będę ją nakładać póki co co drugi dzień (bo tak myję włosy) na noc przed myciem ![]() a z tą pokrzywą to ja nie mam problemów, żeby pić, po prostu wiem, że kubek dziennie zalewam wrzątkiem, parzę ok. 15-20 minut i piję. choć trzeba uważać, bo jest moczopędna i nie pić przed wyjściem z domu ja idę systemem 3 tyg + 1 tydzień przerwy, a Ty jakoś planujesz? bo inna praktyka jest 3 miesiące + 1 miesiąc przerwy a płukani do włosów już bym nie robiła jak stosuję olejowanie - jakoś za dużo mi tego ;pzazdraszczam, że dostałam @, ja jeszcze nie choć dostanę na pewno dzisiaj i miałam taki napad, że pochłonęłam z 10 tys. kalorii, a teraz leżę i kwiczę z bólu... ![]() wyślesz mi jaki ekspander kupiłaś? i tylko jeden? bo w rozpisce do TF jest lower band i resistance band i nie wiem czym one się różnią, a chciałabym wiedzieć, bo muszę się zaopatrzyć ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
ja też zaczynam od nowa, bo dzisiaj ogromniasty napad, a @ jak nie było tak nie ma Cytat:
![]() moje włosy fajnie zniosły tą Alterrę, będę ją nakładać póki co co drugi dzień (bo tak myję włosy) na noc przed myciem ![]() a z tą pokrzywą to ja nie mam problemów, żeby pić, po prostu wiem, że kubek dziennie zalewam wrzątkiem, parzę ok. 15-20 minut i piję. choć trzeba uważać, bo jest moczopędna i nie pić przed wyjściem z domu ja idę systemem 3 tyg + 1 tydzień przerwy, a Ty jakoś planujesz? bo inna praktyka jest 3 miesiące + 1 miesiąc przerwy a płukani do włosów już bym nie robiła jak stosuję olejowanie - jakoś za dużo mi tego ;pzazdraszczam, że dostałam @, ja jeszcze nie choć dostanę na pewno dzisiaj i miałam taki napad, że pochłonęłam z 10 tys. kalorii, a teraz leżę i kwiczę z bólu... ![]() wyślesz mi jaki ekspander kupiłaś? i tylko jeden? bo w rozpisce do TF jest lower band i resistance band i nie wiem czym one się różnią, a chciałabym wiedzieć, bo muszę się zaopatrzyć
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
jeu ja też piję
tylko skrzypopokrzywę na te moje włosiska wysypu nie było kubek dziennie 0,6 l
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
ja już skrzypu pić nie będę, bo jest w Silice, nie chce przedobrzyć
a pokrzywy w składzie Silica nie ma mnie to bardziej zależy na pazurkach, choć nie obrażę się jeśli i włosy się odżywią bo, póki co, nie mam zamiaru ich zapuszczać
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

jedzeniowo:

Nie są zbyt ciężkie i przyjemnie się spędza z nimi czas 

ale +1 i topnieje.

Tylko nie pytaj się mnie jaka jest niedyskretna