|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
I teściowie będą się cieszyli, że nie są sami. Bo tak siedzą sami. I mam nadzieję, że nie będzie dziwnej atmosfery. A zobaczymy póki co do maja musimy być tu bo teraz poród, potem sprawy związane z dzieckiem, rejestracja, ZUS, pierwszy lekarz itp. |
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
będziemy się wspierac![]() Kurcze, strasznie współczuję Ci tej sytuacji w domu, nie moge pojąc, dlaczego tak jest.. Chyba na Twoim miejscu przeprowadziłabym sie do Teściów.. Z tego co mówisz to fajni ludzie, a może Twojej Mamie da to do myślenia? |
|
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
bardzo dobrze, przejął stery
ponosił trochę, zrobiłam jej herbatki koperkowej, wypiła troche krzywiąc się potem znowu marudziła, dostała cyca i w końcu śpi, mam nadzieje że troche pośpi
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
ale obym zrzuciła i dokładnie będziemy się wspierać ![]() a no sytuacja jest straszna, szczerze nigdy bym się nie spodziewała ale jest coraz gorzej. Matka na myśl o dziecku już kupuje zatyczki do uszu
|
||
|
|
|
#3456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
jullikczka ślicznie wyglądasz, super brzuszek
![]() Mała pięknie wyglądasz, a Tymonek jest przesłodki śliczności małe![]() lena_mi jaka Ty zgrabniutka jesteś, a brzuszek duży kącik śliczny ![]() za 30min zmykam na kurczaka z frytkami ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- no właśnie dlatego mam miesiąc aby wziąć się w garść i myśleć pozytywnie o tej przeprowadzce. Jakoś to będzie Przynajmniej tyle nerwów nie będzie.
|
|
|
|
#3458 |
|
Gang Iren
|
Ja tez taka jestem.Ale moze szybko sie przyzwyczaisz.Jesli bedzie ci u nich dobrze,to pewnie szybko poczujesz sie jak u siebie,bo czlowiek do dobrego szybko sie przyzwyczaja.
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Jolkaa ja na Twoim miejscu w ogóle bym się nie zastanawiała, tylko przeniosła się do teściów. Bo jak to tak można, czuć się intruzem we własnym domu... Tym bardziej, że jak urodzi się dziecko, to będzie jeszcze więcej powodów do konfliktów... Zachowanie Twojej mamy jest strasznie przykre i współczuję sytuacji ![]() Ja wczoraj pochwaliłam Milkę i pół nocy Mariusz się z nią bujał, bo ja miałam takie odcięcie, że nie mogłam się podnieść z łóżka - zmieniłam go dopiero koło 5:30, dałam małej jeść i zasnęła snem kamiennym do 11!! i jeszcze musiałam ją budzić ![]() Postanowiłam też przestać karmić piersią, bo już właściwie prawie nie karmię... Trochę mam wyrzuty sumienia, ale chyba już nic nie poradzę i laktacji nie rozkręcę... Tylko teraz nie wiem co trzeba robić, żeby ją zatrzymać coś się pije, czy mam czekać aż sama zaniknie![]() No i jeszcze nie chce Was martwić, ale ja przed moim terminem porodu próbowałam wszystkiego - chodziłam po schodach, uprawiałam dużo seksu, 5 km dziennie spacerowałam, zjadłam 2 ananasy, brałam gorące kąpiele, robiłam przysiady, skakałam na piłce i nic się nie działo... tzn. ponad tydzień chodziłam z rozwarciem na 3 cm, ale oprócz tego nic ( a parcie na szyjkę czułam ze 2 tygodnie ). Natury nie oszukasz
|
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś wyglądam "wyjściowo"
![]() Ubrana, uczesana, pomalowana ![]() Byłam aż w Rossmannie, ale zawsze coś. Mąż został z córcią... a ta obudziła się, bo mokro w pampersie było... a mąż boi się jeszcze zmianiać pieluszkę i jak wróciłam "Nareszcie jesteś, bo mała płacze i płacze"
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Pempek ja parcie na szyjkę czuje już pewnie ze 3tyg + rozwarcie na 2 palce
---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
. Ciekawe jak to będzie u mnie...
|
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie i tak skończyło sie cesarką, bez jakichkolwiek odczuwalnych skurczy... więc bez sensu się starałam - a starałam się naprawdę mocno![]() karolca to musisz małża nauczyć zmiany pieluch, mój też się bał z początku, ale szybko się nauczył i teraz można powiedzieć, że biegły jest w temacie kupę po pachy przerabia bez problemu
|
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() małymi kroczkami, byle do przodu.
|
|
#3464 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mi szybko przestalo leciec mleko samo bez "wspomagaczy",ale karmilam 9 miesiecy,wiec moze to tez ma znaczenie. Ja tak wlasnie cos czuje,ze nie wywolam sobie,bo jakby tak mialo byc to juz dawno bym urodzila.Nic musze czekac az ten uparciuch zdecyduje sie wyjsc ![]() Cytat:
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, musimy przyzwyczaić się do myśli, że my 2 Gosie mamy potwornych uparciuszków w brzuszkach
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3467 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A co to bedzie pozniej
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
No Ewelinka też pokazała na co ją stać :brzydal
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Gosia, jak moja uda się upartością do mnie i nadpobudliwością ruchową do mojego męża to będzie masakra. Nic tylko starać się o dodatkowe oczy z tyłu głowy |
|
|
|
#3469 |
|
Gang Iren
|
Dowcip:
Po kilku nocach panna młoda skarży się matce: - Wiesz mamo, już kilka nocy śpimy razem i nic. Jeszcze się nie kochaliśmy. - Ależ córeczko, może jest zestresowany... - Ale mamo, on tylko książkę czyta i wcale nie zwraca na mnie uwagi. - Wiesz córeczko, skoro on nie zwraca uwagi, to może ja się położę zamiast ciebie i sprawdzę, o co chodzi. I tak zrobiły. Maź w łóżku czyta książkę, teściowa się kładzie i leży. Nagle maź wsuwa rękę pod kołdrę i w majteczki zaczyna rękę wkładać. Wyskoczyła teściowa z łóżka i do córeczki: - Ależ kochanie, chwile leżałam i zaczął się do mnie dobierać. - Tak, tak... Palec zmoczy, kartkę przewróci i dalej czyta...
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny!!!
A ja Was powoli nadrabiam... mam dziś kryzysowy dzień w szpitalu... stwierdziłam, że jak jutro mi nikt nie powie nic konkretnego i będą kazali dalej czekać za skurcze, to zacznę jutro biegać po schodach Normalnie miałam się położyć do szpitala i moja gin miała wszystko zaplanować, a nawet do mnie nie zajrzała od wtorku... więc jak mam rzeczywiście czekać przez Święta na skurcze, to ja je jeszcze wywołam przed Świętami... bo z Małą to mogę leżeć. Wczoraj na dyżurze lekarz mi powiedział, że ciążę mam donoszoną, jestem w terminie i Hania waży dobrze (we wtorek ważyła 2770) więc tylko rodzić...Kazali mi zgłaszać gdyby skurcze były co 10 minut i wtedy będą działać... |
|
|
|
#3472 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A ja tak sobie mysle,ze jedno dziecko wyszlo mi grzeczne i bezproblemowe w sumie.W sensie corka jest usluchana,odwazna,prawie nie plakala (oprocz napadow kolek jak byla malutka),pogodna,dzielila sie z innymi chetnie,wiec ochy i achy same.To teraz dla rownowagi moze mi sie trafic drugie dziecko o calkiem odmiennym charakterze
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
a powiedzcie mi co oznacza, że łozysko jest w trzecim stopniu dojrzałości...
![]() I w ogóle to bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy... ale już mam naprawdę dość szpitala... przecież tak samo mogłabym czekać w domu Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-04-01 o 19:09 |
|
|
|
#3474 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie smutaj sie kochana. Moze zapytaj,moze cos ci powiedza w koncu. Bedzie dobrze,jeszcze troszeczke.
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja III stopień dojrzałości miałam od około 36 tygodnia już.
|
|
#3476 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja nie mam takich badan,wiec w sumie nie zaglebialam sie w ten temat.
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że 4 jest już przy przenoszonej ciąży najczęściej.
|
|
#3478 |
|
Gang Iren
|
Etapy cyklicznego rodzicielstwa:
TWOJE UBRANIA I-sze dziecko - nosisz stroje dla kobiet ciężarnych odkąd lekarz potwierdził, że jesteś w ciąży II-gie dziecko - nosisz swoje zwykłe stroje jak długo się da III-cie dziecko - stroje dla kobiet ciężarnych to już twoje zwykłe stroje IMIĘ DLA DZIECKA I-sze dziecko - przeglądasz kalendarze i dobierasz kombinacje imion sprawdzając jak to brzmi II-gie dziecko - ktoś powinien nadać dziecku imię po ciotecznej babce, więc możesz to być ty III-cie dziecko - otwierasz spis imion, zamykasz oczy i w co trafisz palcem, to będzie. WYPRAWKA I-sze dziecko - pierzesz świeżo kupione ubranka, dobierasz kolorami i starannie układasz w szafce przeznaczonej tylko do tego celu II-gie dziecko - sprawdzasz, czy ubranka są czyste i wyrzucasz tylko te z najciemniejszymi plamami III-cie dziecko - kto powiedział, że chłopcy nie mogą mieć różowych śpioszków? ZMARTWIENIA I-sze dziecko - przy pierwszej oznace niezadowolenia (kwękanie, skrzywienie) bierzesz dziecko na ręce II-gie dziecko - podnosisz je tylko wtedy, gdy krzyki grożą obudzeniem pierworodnego III-cie dziecko - uczysz starsze huśtania kołyską AKTYWNE FORMY SPEDZANIA CZASU I-sze dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt i terapię grupową dla prawidłowego rozwoju. II-gie dziecko - zabierasz je na gimnastykę dla niemowląt. III-cie dziecko - zabierasz je do supermarketu i pralni chemicznej OPIEKUNKA I-sze dziecko - gdy pierwszy raz zostawiasz dziecko z opiekunką, dzwonisz do domu 5 razy. II-gie dziecko - wracasz się od drzwi bo zapomniałaś zostawić opiekunce numer, pod którym będziesz osiągalna. III-cie dziecko - prosisz opiekunkę by zawiadomiła cię tylko jeżeli zaistnieje konieczność wezwania pogotowia. W DOMU I-sze dziecko - spędzasz większą część dnia wpatrując się w dziecko. II-gie dziecko - spędzasz większą część dnia patrząc czy twoje starsze dziecko nie robi krzywdy młodszemu. III-cie dziecko - spędzasz większą część dnia chowając się przed dziećmi
|
#3479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już raczej postanowione, że się przenosimy z tym, że od maja-czerwca. Cytat:
i tak jak mówisz będzie dziecko - to będzie gorzej. Tż cały czas mi powtarza: "czekaj jak urodzi się dziecko - zobaczysz co będzie"A co do przyśpieszenia porodu w sumie racja, ale zawsze można próbować ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję pięknie za wszystkie życzenia ![]() Niedawno znajomi wyszli, było całkiem miło mała spała grzecznie z jedną przerwą na karmienie (mamy jeden pokój więc karmiłam w fotelu zasłonięta pieluszką, ale się nie krępowałam, bo sami swoi byli). Nie spaliśmy dziś w dzień i już jakaś skołowana jestem ciekawe co przyniesie noc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

ponosił trochę, zrobiłam jej herbatki koperkowej, wypiła troche krzywiąc się 

coś się pije, czy mam czekać aż sama zaniknie

U mnie i tak skończyło sie cesarką, bez jakichkolwiek odczuwalnych skurczy... więc bez sensu się starałam - a starałam się naprawdę mocno
i tak jak mówisz będzie dziecko - to będzie gorzej. Tż cały czas mi powtarza: "czekaj jak urodzi się dziecko - zobaczysz co będzie"
ciekawe co przyniesie noc