Nasze blogi kosmetyczna - cz. V - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 20:14   #4231
Blanusia89
BAN stały

Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V

no właśnie. Nie mam talentu artystycznego, bo mam ścisłym umysł więc jest mi ciężko wykreować piękny, cudny i kolorowy makijaż przez to sama nigdy bym się nie zgłosiła do takiego konkursu

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Nie chcę być niemiło odebrana ale po prostu nie jest mi na rękę wskazywać dosłownie 'moich propozycji konkursów' a najzwyczajniej w świecie nazwałabym to jako 'myśleć za kogoś'.
Ależ ja Cię wcale źle nie odbieram. Tamto było napisane z przymrużeniem oka .

Jeśli ma być taka nagroda to zadanie też za łatwe być nie może

Myślałam o karcie do Sephory badź Dougiego
Blanusia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:15   #4232
alevE
Wiecznie niezdecydowana

ja bym miala pomysł na konkurs-makijaż dopasowany do kiecy mojej, ale nie mam aktualnie keszku na nagrody
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:15   #4233
Damaris_
Zadomowienie

Jej, a ja mam lekkiego kaca, jestem niewyspana i nie chce mi się nic pisać.
W ogóle mam jakiś wiosenny dół i chciałabym się zahibernować.

Niedługo stuknie mi 100,000 odsłon...mogę kupić sobie jakiś lakier w nagrodę, nie?
Stary 2012-04-01, 20:17   #4234
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blanusia89 Pokaż wiadomość
Myślałam o karcie do Sephory badź Dougiego
Sephora/Douglas myślę, że w tym może być duży problem w realizacji kuponu.

Po prostu nie wszędzie są te perfumerie.
Chyba, że wygrana będzie mogła sobie wybrać do którego sklepu chce wygrac kartę.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:20   #4235
Blanusia89
BAN stały

no tak.. zapomniałam.

Myślałam też nad meteorytami, bo to marzenie wielu dziewczyn.. bo flaszka perfum odpada
Stary 2012-04-01, 20:21   #4236
Yasinisi
Zakorzenienie

Cytat:
Sephora/Douglas myślę, że w tym może być duży problem w realizacji kuponu.

Po prostu nie wszędzie są te perfumerie.
Chyba, że wygrana będzie mogła sobie wybrać do którego sklepu chce wygrac kartę.
Zgadzam się.. Nie każdy ma dostęp do tych sieciówek..

Albo inny pomysł, ale bardziej kłopotliwy dla Ciebie..
Możesz napisać, że wygrany sam będzie mógł wskazać konkretne nagrody, o takiej a takiej wartości, a Ty je kupisz i mu wyślesz
Takie spełnianie marzeń jest chyba najfajniejsze, bo każdy co innego chciałby wygrać

NIE PRZESYŁAM TŁUMACZEŃ KSIĄŻEK!!!
Yasinisi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:25   #4237
Blanusia89
BAN stały

hehhe z jednej strony ok, ale z 2 mogłabym rownie dobrze wysłać komuś te 200 zł i mógłby sobie coś kupić

pomyślę nad tym, bo nie chcę zrobić wtopy i chcę aby wszyscy byli zadowoleni
Stary 2012-04-01, 20:27   #4238
pannanika
Zakorzenienie

Byłyście ciekawe sytuacji z moją wymianką: dowiedziałam się, że kłamię bo nie spodobały mi się ciuchy, że ona wysłała wszystko dobre i że jeżeli coś się stało to w transporcie, ona się nie odmieni, bo przecież to się mogło zdarzyć każdemu
Stary 2012-04-01, 20:28   #4239
Yasinisi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Byłyście ciekawe sytuacji z moją wymianką: dowiedziałam się, że kłamię bo nie spodobały mi się ciuchy, że ona wysłała wszystko dobre i że jeżeli coś się stało to w transporcie, ona się nie odmieni, bo przecież to się mogło zdarzyć każdemu
A do moda uderzałaś z tą sprawą?

Stary 2012-04-01, 20:33   #4240
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yasinisi Pokaż wiadomość
A do moda uderzałaś z tą sprawą?
Opisałam całą sytuację na forum plotkowym targowiska, dostałam odpowiedź, że to przykre, ale nie tak łatwo dostać bana pozostaje mi wystawienie jej negatywa, zaprzestanie dalszych wymianek i płacz za straconą bluzką, której mi teraz na serio strasznie żal... Bo z tego co dostałam raczej nic nie wykorzystam... Jedna jest podarta, a druga za mała...
Stary 2012-04-01, 20:37   #4241
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
W transporcie ciuchy prześmiergły fajami ? aha.

Kid Cudi
Stary 2012-04-01, 20:38   #4242
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
W transporcie ciuchy prześmiergły fajami ? aha.
Wiesz, o to już nawet się nie rzucam, wyprałabym sobie i spokój, ale te dziury i zaciągnięcia...
Stary 2012-04-01, 20:46   #4243
Bayje
Zakorzenienie

A zrobiłaś jej zdjęcia tych ubrań gdzie miały te dziury ?

Kid Cudi
Stary 2012-04-01, 20:47   #4244
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
A zrobiłaś jej zdjęcia tych ubrań gdzie miały te dziury ?
Jeszcze nie.
Stary 2012-04-01, 20:51   #4245
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Ehhh, dziewczyny mam już dosyć wszystkiego, czasu na nic nie starcza. wypaliłam się. Chyba usuwam bloga.(
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 20:53   #4246
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Mnie bardziej podbudowuje komplement od drugiej kobiety, bo wiem, że jest szczery, niżeli od mężczyzny
A mnie od faceta. Kobiety mają często zupełnie inne spojrzenie na atrakcyjność i urodę niż mężczyźni i zauważyłam, że moja opinia n/t urody zwykle bardziej pokrywa się z opinią kumpli, aniżeli koleżanek. Co nie zmienia faktu, że każdy komplement jest przemiły.
Stary 2012-04-01, 20:53   #4247
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
Ehhh, dziewczyny mam już dosyć wszystkiego, czasu na nic nie starcza. wypaliłam się. Chyba usuwam bloga.(
Też tak czasami myślę, po co się wysilam i pisze notki.
Ale gdy to nastąpi to raczej nie napisze tylko od razu wywale bloga albo go ustawie jako osobistego na pewien czas.

Kid Cudi
Stary 2012-04-01, 20:59   #4248
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Drozja, nie usuwaj, bo będziesz żałować. Jeśli nie masz czasu/serca to zawieś go na jakąś chwilę, ale wróć!

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
A mnie od faceta. Kobiety mają często zupełnie inne spojrzenie na atrakcyjność i urodę niż mężczyźni i zauważyłam, że moja opinia n/t urody zwykle bardziej pokrywa się z opinią kumpli, aniżeli koleżanek. Co nie zmienia faktu, że każdy komplement jest przemiły.
Wiesz co, facetowi tak naprawdę wiele nie potrzeba. Kobieta jednak jest wymagająca i jeśli widzi fajną dziewczynę, to jej to powie wprost (ja tak robię). Wiadomo, że kobieta zwraca uwagę na makijaż, stan skóry pod tym makijażem, paznokcie, ubiór, figurę, etc. Mężczyzna patrzy głównie na figurę, oczy i uśmiech - i w taki sposób kategoryzuje kobietę. Kiedy słyszę komplement od kobiety wiem, że jest szczery i nic się za nim nie kryje. Natomiast u facetów to zależy kto ten komplement wypowiada

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:01   #4249
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Mężczyźni zazwyczaj patrzą na kobietę "ogółem" Liczy się pierwsze wrażenie, potem szczegół, kobiety lubią podziwiać u kobiet szczegóły bardziej A ogólna atrakcyjnośc to atrakcyjność ogólna, zadbanie, dobór stroju (u mnie to zwykle kuleje, bo nie myślę o tym co ubieram :P), dopiero potem to, czy ma się cudowne oczy czy super gładka skóra.

Trust, nie do końca się zgodzę, kobiety i meżczyzn różni to, że mężczyzna nie powie "brzydkiej" kobiecie "masz tłuste włosy", "masz wyłupiaste oczy", "nos przesłąnia Ci twarz" tylko milczy, druga kobieta leci i zaczyna podchodzić ją od drugiej strony mówiąc "och, masz takie cudowne oczy", "masz przepiękne paznokcie". A atrakcyjność to nie atrakcyjność szczegółu. "Średnie" szczegóły mogą stworzyć bardziej atrakcyjną całość niż tylko "piękne oczy".

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-04-01 o 21:04
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:10   #4250
Yasinisi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
Cytat:
Ale gdy to nastąpi to raczej nie napisze tylko od razu wywale bloga albo go ustawie jako osobistego na pewien czas.
Nie usuwaj !!! Zawieś.. Zawsze będziesz mogła wrócić..

Stary 2012-04-01, 21:11   #4251
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, facetowi tak naprawdę wiele nie potrzeba. Kobieta jednak jest wymagająca i jeśli widzi fajną dziewczynę, to jej to powie wprost (ja tak robię). Wiadomo, że kobieta zwraca uwagę na makijaż, stan skóry pod tym makijażem, paznokcie, ubiór, figurę, etc. Mężczyzna patrzy głównie na figurę, oczy i uśmiech - i w taki sposób kategoryzuje kobietę. Kiedy słyszę komplement od kobiety wiem, że jest szczery i nic się za nim nie kryje. Natomiast u facetów to zależy kto ten komplement wypowiada
To, że facet nie analizuje po kolei dokładnie stanu włosów, cery, tego czy skórki przy paznokciach nie odstają itp. nie oznacza, że nie potrzeba mu wiele, skąd Ty bierzesz takich facetów? Po prostu mężczyzna, tak jak napisała NicRu, koncentruje się bardziej na ogóle, na wrażeniu jakie się sprawia, a nie na każdej pierdółce - jakkolwiek śliczna by ona nie była.
Oczywiście to jeszcze zależy o jaki typ komplementu chodzi, jednak ja wolę usłyszeć "pięknie wyglądasz" od faceta niż od kobiety - wiem, że dzisiaj robię wrażenie, a nie, że Kasia zauważyła, że naprawdę idealnie dobrałam do siebie kolor bluzki i spódniczki.
Nie mówiąc już o opinii typu, że "X jest śliczna" - w ustach kobiety to, stety lub niestety, wcale nie oznacza, że owa X jest faktycznie atrakcyjna - może znaczyć, że ma włosy jakie zawsze Z chciała mieć i do tego długie rzęsy, och i ach.
Stary 2012-04-01, 21:17   #4252
pannanika
Zakorzenienie

Cytat:
To, że facet nie analizuje po kolei dokładnie stanu włosów, cery, tego czy skórki przy paznokciach nie odstają itp. nie oznacza, że nie potrzeba mu wiele, skąd Ty bierzesz takich facetów? Po prostu mężczyzna, tak jak napisała NicRu, koncentruje się bardziej na ogóle, na wrażeniu jakie się sprawia, a nie na każdej pierdółce - jakkolwiek śliczna by ona nie była.
Oczywiście to jeszcze zależy o jaki typ komplementu chodzi, jednak ja wolę usłyszeć "pięknie wyglądasz" od faceta niż od kobiety - wiem, że dzisiaj robię wrażenie, a nie, że Kasia zauważyła, że naprawdę idealnie dobrałam do siebie kolor bluzki i spódniczki.
Nie mówiąc już o opinii typu, że "X jest śliczna" - w ustach kobiety to, stety lub niestety, wcale nie oznacza, że owa X jest faktycznie atrakcyjna - może znaczyć, że ma włosy jakie zawsze Z chciała mieć i do tego długie rzęsy, och i ach.
Noo.
Już nie mówiąc o tym, że baby są wredne i zawistne, potrafią nakłamać, albo właśnie całokształt jest tragiczny, ale zwróci uwagę na drobny szczegół i powie, że jest ładnie.
Faceci są raczej prości i nie kombinują
Stary 2012-04-01, 21:23   #4253
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Mam paru kolegów, którzy szczerze mi są w stanie powiedzieć "wyglądasz beznadziejnie", "co to za makijaż?", "powinnaś ubrać się inaczej" i za to ich cenię Ale nie przeczę, że kiedy czuję się niefajna to komplement od faceta może natychmiast poprawić mi humor Mogłabym długo dywagować na temat różnic w postrzeganiu komplementów prawionych przez kobiety i mężczyzn (studiowałam socjologię), ale nie widzę sensu. Każda z nas postrzega ten problem inaczej i inaczej się z nim utożsamia.

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-04-01, 21:24   #4254
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Co do facetów i ich zwracania uwagi na szczegóły - ostatnio dwaj mnie mocno zdziwili Pan na bazarku u którego kupowałam z mamą kwiatki zwrócił uwagę na moje paznokcie (miałam fioletową panterkę) i uznał, że rzucają się w oczy Podobnie ostatnio kolega uznał, że mam ładne paznokcie, kiedy akurat miałam czerwony lakier Czyli jednak zwracają uwagę na szczegóły, bo im tymi pazurami przed nosem nie machałam
Stary 2012-04-01, 21:28   #4255
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Zwracają. Bo w pracy miałam żółte paznokcie z pękającym granatowym (wpadającym w czerń) lakierem i nawet ówczesny szef zwrócił na nie uwagę (akurat robiłam zdjęcia produktu i w kadrze znalazł się jeden z paznokci), że one pierwsze przykuwają wzrok a potem produkt

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-04-01, 21:32   #4256
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Mam paru kolegów, którzy szczerze mi są w stanie powiedzieć "wyglądasz beznadziejnie", "co to za makijaż?", "powinnaś ubrać się inaczej" i za to ich cenię Ale nie przeczę, że kiedy czuję się niefajna to komplement od faceta może natychmiast poprawić mi humor Mogłabym długo dywagować na temat różnic w postrzeganiu komplementów prawionych przez kobiety i mężczyzn (studiowałam socjologię), ale nie widzę sensu. Każda z nas postrzega ten problem inaczej i inaczej się z nim utożsamia.
A ja jestem matematykiem i chcąc nie chcąc myślę analitycznie wyciągając wnioski z obserwacji Możemy się licytować. Masz rację, dyskusja na ten temat nie ma sensu, ja też swoje argumenty popieram tym, co wyniosłam z męskiego środowiska (miałam więcej kolegów niż koleżanek) i tego, co mówili o różnych dziewczynach i tym, co wiem z rozmów z TŻ (psycholog). Poza tym nie mówimy o odbieraniu komplementów od osób konkretnej płci przez kobietę ale o tym, co kieruje osobą mówiącą komplement w zależności od tego jakiej jest płci.
Stary 2012-04-01, 21:33   #4257
tova1
Zakorzenienie

Cytat:
Zwracają. Bo w pracy miałam żółte paznokcie z pękającym granatowym (wpadającym w czerń) lakierem i nawet ówczesny szef zwrócił na nie uwagę (akurat robiłam zdjęcia produktu i w kadrze znalazł się jeden z paznokci), że one pierwsze przykuwają wzrok a potem produkt
Kolega z pracy codziennie ogląda moje paznokcie. A ostatnio, gdy miałam niemalowane, stwierdził, że się zaniedbałam
tova1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:37   #4258
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Cytat:
Drozja, nie usuwaj, bo będziesz żałować. Jeśli nie masz czasu/serca to zawieś go na jakąś chwilę, ale wróć!

Cytat:
Napisane przez Yasinisi Pokaż wiadomość
Nie usuwaj !!! Zawieś.. Zawsze będziesz mogła wrócić..
Prima Aprillis!!! :brzyda l: Ale dzięki że się przejęłyście i próbowałyście pocieszyć.

Co do zwracania uwagi na szczegóły, mi się tak zdarzyło jak pracowałam na festiwalu filmowym jako prezenterka, robiłam sobie naprawdę mocny i fantazyjny makijaż z białymi kreskami, wszystkie kobiety komplementowały makijaż i urodę jako całokształt, partner (sceniczny) i reszta facetów z ekipy z którymi miałam bliższy kontakt, zwracali uwagę i komplementowali tylko kreski.

A gdzieś ostatnio przeczytałam (chyba na jakimś blogu) że jeśli ktoś nam mówi "piękny makijaż", nie powinnyśmy tego odbierać jako komplement, tylko zastanowić się czy nie mamy za dużo tapety, bo to znaczy że nie podkreślamy urody tylko ją przerysowujemy, cieszyć należy się tylko jeśli komplement brzmi "Pięknie ci w tym makijażu/ pięknie wyglądasz".
Mniej więcej tak.
Co na ten temat myślicie?
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 21:38   #4259
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
A ja jestem matematykiem i chcąc nie chcąc myślę analitycznie wyciągając wnioski z obserwacji Możemy się licytować. Masz rację, dyskusja na ten temat nie ma sensu, ja też swoje argumenty popieram tym, co wyniosłam z męskiego środowiska (miałam więcej kolegów niż koleżanek) i tego, co mówili o różnych dziewczynach i tym, co wiem z rozmów z TŻ (psycholog). Poza tym nie mówimy o odbieraniu komplementów od osób konkretnej płci przez kobietę ale o tym, co kieruje osobą mówiącą komplement w zależności od tego jakiej jest płci.

Pozostaje też kwestia tego, że każda z nas wychowała się w innym środowisku. Ja akurat znam takie kobiety, które szczerze powiedzą innej kobiecie komplement bez żadnych podtekstów. No, ale pomińmy już ten temat, bo to kolejny z serii "ile ludzi tyle opinii"

Niemniej, niesamowicie jest usłyszeć od faceta "jesteś piękna bez makijażu", gdzie zawsze rano wręcz się przeklina swoje odbicie w lustrze

Cytat:
Napisane przez tova1 Pokaż wiadomość
Kolega z pracy codziennie ogląda moje paznokcie. A ostatnio, gdy miałam niemalowane, stwierdził, że się zaniedbałam
Może on jest ciepły?

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

Stary 2012-04-01, 21:40   #4260
tova1
Zakorzenienie

u mnie topper z essence
a wcześniej lakierowy pojedynek z Yasinisi
tova1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości