|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V
no właśnie. Nie mam talentu artystycznego, bo mam ścisłym umysł więc jest mi ciężko wykreować piękny, cudny i kolorowy makijaż przez to sama nigdy bym się nie zgłosiła do takiego konkursu
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
. Jeśli ma być taka nagroda to zadanie też za łatwe być nie może Myślałam o karcie do Sephory badź Dougiego
|
|
|
|
|
#4232 | |
|
Wiecznie niezdecydowana
|
ja bym miala pomysł na konkurs-makijaż dopasowany do kiecy mojej, ale nie mam aktualnie keszku na nagrody
|
|
|
|
#4233 |
|
Zadomowienie
|
Jej, a ja mam lekkiego kaca, jestem niewyspana i nie chce mi się nic pisać.
W ogóle mam jakiś wiosenny dół i chciałabym się zahibernować. ![]() Niedługo stuknie mi 100,000 odsłon...mogę kupić sobie jakiś lakier w nagrodę, nie?
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Sephora/Douglas myślę, że w tym może być duży problem w realizacji kuponu.
Po prostu nie wszędzie są te perfumerie. Chyba, że wygrana będzie mogła sobie wybrać do którego sklepu chce wygrac kartę.
|
#4235 |
|
BAN stały
|
no tak.. zapomniałam.
Myślałam też nad meteorytami, bo to marzenie wielu dziewczyn.. bo flaszka perfum odpada
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo inny pomysł, ale bardziej kłopotliwy dla Ciebie.. Możesz napisać, że wygrany sam będzie mógł wskazać konkretne nagrody, o takiej a takiej wartości, a Ty je kupisz i mu wyślesz ![]() Takie spełnianie marzeń jest chyba najfajniejsze, bo każdy co innego chciałby wygrać
|
|
|
|
|
#4237 |
|
BAN stały
|
hehhe z jednej strony ok, ale z 2 mogłabym rownie dobrze wysłać komuś te 200 zł i mógłby sobie coś kupić
![]() pomyślę nad tym, bo nie chcę zrobić wtopy i chcę aby wszyscy byli zadowoleni
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Byłyście ciekawe sytuacji z moją wymianką: dowiedziałam się, że kłamię bo nie spodobały mi się ciuchy, że ona wysłała wszystko dobre i że jeżeli coś się stało to w transporcie, ona się nie odmieni, bo przecież to się mogło zdarzyć każdemu
|
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
A do moda uderzałaś z tą sprawą?
|
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Opisałam całą sytuację na forum plotkowym targowiska, dostałam odpowiedź, że to przykre, ale nie tak łatwo dostać bana
pozostaje mi wystawienie jej negatywa, zaprzestanie dalszych wymianek i płacz za straconą bluzką, której mi teraz na serio strasznie żal... Bo z tego co dostałam raczej nic nie wykorzystam... Jedna jest podarta, a druga za mała...
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, o to już nawet się nie rzucam, wyprałabym sobie i spokój, ale te dziury i zaciągnięcia...
|
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
A zrobiłaś jej zdjęcia tych ubrań gdzie miały te dziury ?
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh, dziewczyny mam już dosyć wszystkiego, czasu na nic nie starcza. wypaliłam się. Chyba usuwam bloga.
(
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co nie zmienia faktu, że każdy komplement jest przemiły.
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdy to nastąpi to raczej nie napisze tylko od razu wywale bloga albo go ustawie jako osobistego na pewien czas.
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Drozja, nie usuwaj, bo będziesz żałować. Jeśli nie masz czasu/serca to zawieś go na jakąś chwilę, ale wróć!
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
|
#4249 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() Trust, nie do końca się zgodzę, kobiety i meżczyzn różni to, że mężczyzna nie powie "brzydkiej" kobiecie "masz tłuste włosy", "masz wyłupiaste oczy", "nos przesłąnia Ci twarz" tylko milczy, druga kobieta leci i zaczyna podchodzić ją od drugiej strony mówiąc "och, masz takie cudowne oczy", "masz przepiękne paznokcie". A atrakcyjność to nie atrakcyjność szczegółu. "Średnie" szczegóły mogą stworzyć bardziej atrakcyjną całość niż tylko "piękne oczy".
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-04-01 o 21:04 |
|
|
|
|
#4250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu mężczyzna, tak jak napisała NicRu, koncentruje się bardziej na ogóle, na wrażeniu jakie się sprawia, a nie na każdej pierdółce - jakkolwiek śliczna by ona nie była. ![]() Oczywiście to jeszcze zależy o jaki typ komplementu chodzi, jednak ja wolę usłyszeć "pięknie wyglądasz" od faceta niż od kobiety - wiem, że dzisiaj robię wrażenie, a nie, że Kasia zauważyła, że naprawdę idealnie dobrałam do siebie kolor bluzki i spódniczki. ![]() Nie mówiąc już o opinii typu, że "X jest śliczna" - w ustach kobiety to, stety lub niestety, wcale nie oznacza, że owa X jest faktycznie atrakcyjna - może znaczyć, że ma włosy jakie zawsze Z chciała mieć i do tego długie rzęsy, och i ach.
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie mówiąc o tym, że baby są wredne i zawistne, potrafią nakłamać, albo właśnie całokształt jest tragiczny, ale zwróci uwagę na drobny szczegół i powie, że jest ładnie. Faceci są raczej prości i nie kombinują
|
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Mam paru kolegów, którzy szczerze mi są w stanie powiedzieć "wyglądasz beznadziejnie", "co to za makijaż?", "powinnaś ubrać się inaczej" i za to ich cenię
Ale nie przeczę, że kiedy czuję się niefajna to komplement od faceta może natychmiast poprawić mi humor Mogłabym długo dywagować na temat różnic w postrzeganiu komplementów prawionych przez kobiety i mężczyzn (studiowałam socjologię), ale nie widzę sensu. Każda z nas postrzega ten problem inaczej i inaczej się z nim utożsamia.
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Co do facetów i ich zwracania uwagi na szczegóły - ostatnio dwaj mnie mocno zdziwili
Pan na bazarku u którego kupowałam z mamą kwiatki zwrócił uwagę na moje paznokcie (miałam fioletową panterkę) i uznał, że rzucają się w oczy Podobnie ostatnio kolega uznał, że mam ładne paznokcie, kiedy akurat miałam czerwony lakier Czyli jednak zwracają uwagę na szczegóły, bo im tymi pazurami przed nosem nie machałam
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Zwracają. Bo w pracy miałam żółte paznokcie z pękającym granatowym (wpadającym w czerń) lakierem i nawet ówczesny szef zwrócił na nie uwagę (akurat robiłam zdjęcia produktu i w kadrze znalazł się jeden z paznokci), że one pierwsze przykuwają wzrok a potem produkt
|
#4256 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
Możemy się licytować. Masz rację, dyskusja na ten temat nie ma sensu, ja też swoje argumenty popieram tym, co wyniosłam z męskiego środowiska (miałam więcej kolegów niż koleżanek) i tego, co mówili o różnych dziewczynach i tym, co wiem z rozmów z TŻ (psycholog). Poza tym nie mówimy o odbieraniu komplementów od osób konkretnej płci przez kobietę ale o tym, co kieruje osobą mówiącą komplement w zależności od tego jakiej jest płci.
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l: Ale dzięki że się przejęłyście i próbowałyście pocieszyć.Co do zwracania uwagi na szczegóły, mi się tak zdarzyło jak pracowałam na festiwalu filmowym jako prezenterka, robiłam sobie naprawdę mocny i fantazyjny makijaż z białymi kreskami, wszystkie kobiety komplementowały makijaż i urodę jako całokształt, partner (sceniczny) i reszta facetów z ekipy z którymi miałam bliższy kontakt, zwracali uwagę i komplementowali tylko kreski. ![]() ![]() A gdzieś ostatnio przeczytałam (chyba na jakimś blogu) że jeśli ktoś nam mówi "piękny makijaż", nie powinnyśmy tego odbierać jako komplement, tylko zastanowić się czy nie mamy za dużo tapety, bo to znaczy że nie podkreślamy urody tylko ją przerysowujemy, cieszyć należy się tylko jeśli komplement brzmi "Pięknie ci w tym makijażu/ pięknie wyglądasz". Mniej więcej tak. Co na ten temat myślicie? |
||
|
|
|
#4259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostaje też kwestia tego, że każda z nas wychowała się w innym środowisku. Ja akurat znam takie kobiety, które szczerze powiedzą innej kobiecie komplement bez żadnych podtekstów. No, ale pomińmy już ten temat, bo to kolejny z serii "ile ludzi tyle opinii" ![]() Niemniej, niesamowicie jest usłyszeć od faceta "jesteś piękna bez makijażu", gdzie zawsze rano wręcz się przeklina swoje odbicie w lustrze ![]() Cytat:
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie topper z essence
a wcześniej lakierowy pojedynek z Yasinisi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

(