|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
to kruszynka z Ciebie była ja miałam nie całe 3300 ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() dla mnie to i tak dużo - wyglądam jak pulpet
|
||
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Zrobiłam sobie dłuuuugie posiedzenie w wannie z ciepłą wodą
Andrea dostała świra . Kopie mnie w bok i przesuwa się z jednej strony na drugą. Dawno już tak nie świrowała. Nadrabia zaległości. Pewnie jej za gorąco po kąpieli |
|
|
|
#3513 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To kciuki za jutro.Na ktora idziesz? Moj tez wariuje.A do kapieli dopiero zmierzam
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Mam na 10.00
. KTG z 30 min trwa i później lekarz.
|
|
|
|
#3515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój pierwszy syn urodził sie z wagą 2525 a teraz urodziłam 2690 hehe dużych dzieci jak się okazuje nie mogę mieć
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam cos ponad 2500, ale moja Andrea ma juz prawie 3000
Jestem z siebie dumna. Spakowalam w koncu torbe . Jeszcze brakuje mi 1 spiochow i 1 body, ktore trzeba wyprasowac, bo dostalam niedawno i trzebabylo wyprac ![]() Zjadlam dzis na sniadanie kielbaski na cieplo i mnie mecza zgaga . A wiedzialam ze jak je zjem to bedzie nieciekawie ![]() Przespalam sie chwile po 17 i teraz nie moge zasnac. Poza tym jest mi potwornie goraco! |
|
|
|
#3517 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A ty wiesz po czym bedziesz miec zgage? Bo u mnie to nie ma reguly.Czasem mam caly dzien,czasem nie mam wcale,albo raz po jednym produkcie mam,innym razem nie mam.
|
|
#3518 |
|
Wtajemniczenie
|
Juliczka i Lena alez Wy macie figurki..wow!! bo ja to nie wiem kiedy ten swoj brzuchol zgubie (??)...i ogolnie wszystko inne (i po co bylo tyle jesc slodyczy w tym drugim trymetrze
).Karolca sliczne zdjecie Ewelinki. my dzis spedzilismy caly dzien razem z Tz, spal dzis w nocy z nami, o 6 rano wstalam i poszlam wypisac kartki urodzinowe (jedna ode mnie i Hani a druga od Ivorka , polozylam mu na szafce nocnej i jak sie obudzil to mial niespodzianke. pozniej tatus o 7 wstal i wyszedl z Ivorkiem a my pospalysmy do 10. pojechalismy do parku krajobrazowego obok nas - mielismy problem aby zapakowac wozek i Ivora do bagaznika, a mamy spory bagaznik. wozek to czolg normalnie, chyba nie dam rady sama go wlozyc do auta, ale terenowiec z niego pierwsza klasa - po terenie sprawdza sie idealnie. ze nie bylo miejsca w bagazniku dla Ivorka - wiec jechal do parku (tylko 4km i to spokojna ulica przez wies) na przednim siedzeniu, bardzo mu sie podobalo i siedzial oparty o siedzenie jak czlowiek jutro wrzuce zdjecia .dzis rano moja ulubiona bratowa Tz na skypie nas wkurzyla, bo mowi do mnie czy mala ma kolki, mowie ze nie ma, miala problem na poczatku z pierdzioszkami ale daje jej infacol - polozne (i to 3 rozne) doradzily i problemu juz nie mamy. a ona ze to zle tak dziecko faszerowac, ze w USA nie mozna niczego stosowac przez pierwszych kilka miesiecy itd. i ze jak miala problem z pierdzioszkami tzn ze ja mam zla diete. mowie ze diete mam dobra i zaczela mi wymieniac czego nie moge jesc - tak jakbym nie wiedziala. wiec ja pytam co ona jadla w takim razie jak karmila - a ona ze tylko mieso gotowane, ziemniaki i marchewke i nic innego nie mogla jesc, wiec mowie ze to tez nie jest dobrze, bo musi dostarczac sobie i dziecku witaminy z roznych produktow. no ale ja nie bede brala pod uwage opini kobiety ktora w ciazy je polkrwiste steki z grilla, i sie prawie poklocilysmy i wlaczyl sie moj Tz do rozmowy a ze on za nia nie przepada wiec zaczelo byc goraco, na szczescie zalagodzil sytuacje Tzta brat i a ja poszlam sobie na kanape.nie bede z ta kobieta juz poruszac spraw ciazy i wychowywania dziecka bo za bardzo sie roznimy w tej kwestii. bo ja tego nie rozumiem, to ma moje dziecko meczyc sie z bolu a ja mam jesc tylko jedno i to samo zamiast dac jej kropelki, ktore polecily mi polozne i kropelki dzialaja? Jolka tak sie myslalam sobie dzis ze juz nie musisz sie martwic bo juz 1 kwietnia wlasciwie minal a Ty nie chcialas urodzic w Prima Aprilis. a ja sie poplakalam dzis wieczorkiem, bo mylam malutka i wlaczylam jej muzyke relaksacyjna ktorej sluchalam w ciazy, podczas mycia oczywiscie jest wrzask jak zawsze, ale po umyciu polozylam ja na lozku - a ona tak zaczela sluchac tej muzyki, troszke possala cyca i zasnela. a ja z takim sentymentem pomyslalam sobie o tym jak sluchalam tej muzyki, cwiczylam sobie przy niej oddychanie, wizualizacje i inne tego typu i sie zastanawialam jak ta moja Hania wyglada....i tak mnie to wzruszylo ze az nie moglam przestac plakac. dzis przyjaciolka mi napisala abym sie nie przejmowala jak np. bede plakac z powodu....ze zonkile sa koloru zoltego ![]() Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Juliczka i Lena alez Wy macie figurki..wow!! bo ja to nie wiem kiedy ten swoj brzuchol zgubie (??)...i ogolnie wszystko inne (i po co bylo tyle jesc slodyczy w tym drugim trymetrze ).Karolca sliczne zdjecie Ewelinki. my dzis spedzilismy caly dzien razem z Tz, spal dzis w nocy z nami, o 6 rano wstalam i poszlam wypisac kartki urodzinowe (jedna ode mnie i Hani a druga od Ivorka , polozylam mu na szafce nocnej i jak sie obudzil to mial niespodzianke. pozniej tatus o 7 wstal i wyszedl z Ivorkiem a my pospalysmy do 10. pojechalismy do parku krajobrazowego obok nas - mielismy problem aby zapakowac wozek i Ivora do bagaznika, a mamy spory bagaznik. wozek to czolg normalnie, chyba nie dam rady sama go wlozyc do auta, ale terenowiec z niego pierwsza klasa - po terenie sprawdza sie idealnie. ze nie bylo miejsca w bagazniku dla Ivorka - wiec jechal do parku (tylko 4km i to spokojna ulica przez wies) na przednim siedzeniu, bardzo mu sie podobalo i siedzial oparty o siedzenie jak czlowiek jutro wrzuce zdjecia .dzis rano moja ulubiona bratowa Tz na skypie nas wkurzyla, bo mowi do mnie czy mala ma kolki, mowie ze nie ma, miala problem na poczatku z pierdzioszkami ale daje jej infacol - polozne (i to 3 rozne) doradzily i problemu juz nie mamy. a ona ze to zle tak dziecko faszerowac, ze w USA nie mozna niczego stosowac przez pierwszych kilka miesiecy itd. i ze jak miala problem z pierdzioszkami tzn ze ja mam zla diete. mowie ze diete mam dobra i zaczela mi wymieniac czego nie moge jesc - tak jakbym nie wiedziala. wiec ja pytam co ona jadla w takim razie jak karmila - a ona ze tylko mieso gotowane, ziemniaki i marchewke i nic innego nie mogla jesc, wiec mowie ze to tez nie jest dobrze, bo musi dostarczac sobie i dziecku witaminy z roznych produktow. no ale ja nie bede brala pod uwage opini kobiety ktora w ciazy je polkrwiste steki z grilla, i sie prawie poklocilysmy i wlaczyl sie moj Tz do rozmowy a ze on za nia nie przepada wiec zaczelo byc goraco, na szczescie zalagodzil sytuacje Tzta brat i a ja poszlam sobie na kanape.nie bede z ta kobieta juz poruszac spraw ciazy i wychowywania dziecka bo za bardzo sie roznimy w tej kwestii. bo ja tego nie rozumiem, to ma moje dziecko meczyc sie z bolu a ja mam jesc tylko jedno i to samo zamiast dac jej kropelki, ktore polecily mi polozne i kropelki dzialaja? Jolka tak sie myslalam sobie dzis ze juz nie musisz sie martwic bo juz 1 kwietnia wlasciwie minal a Ty nie chcialas urodzic w Prima Aprilis. a ja sie poplakalam dzis wieczorkiem, bo mylam malutka i wlaczylam jej muzyke relaksacyjna ktorej sluchalam w ciazy, podczas mycia oczywiscie jest wrzask jak zawsze, ale po umyciu polozylam ja na lozku - a ona tak zaczela sluchac tej muzyki, troszke possala cyca i zasnela. a ja z takim sentymentem pomyslalam sobie o tym jak sluchalam tej muzyki, cwiczylam sobie przy niej oddychanie, wizualizacje i inne tego typu i sie zastanawialam jak ta moja Hania wyglada....i tak mnie to wzruszylo ze az nie moglam przestac plakac. dzis przyjaciolka mi napisala abym sie nie przejmowala jak np. bede plakac z powodu....ze zonkile sa koloru zoltego ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie moge spac.. Pogoda masakryczna, za oknem mokro i biało..
Cytat:
Moja mała tez po ciepłej kąpieli fika w brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Cytat:
![]() A szwagierka to rzeczywiście wkurzająca, oj mnie też by zdenerwowało takie gadanie. Każdy ma inne dziecko, i każdy ma prawo robic po swojemu, nie lubię jak ktoś narzuca innym zdanie. Rozumiem, że można doradzic, ale to raczej była krytyka.. No nic, po prostu nie trzeba się przejmowac! ![]() Ciekawa jestem ile po ciąży utrzymuje się ta hormonalna karuzela..? ![]() Ja już mam jej trochę dośc, strasznie często płaczę;/ |
||
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spie juz. Jestem jakos poddenerwowana przed ta wizyta...i znowu mam zgage - tym razem po soku wieloowocowym .
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia na wizycie! Mam nadzieje ze cos ktg pokaze i juz Cie zatrzymaja! Ja mam znowu dolka, ale to z konkretneego powodu - ta wysypka co pisalam ze mi zaczela wychodzic to juz sie rozlala na cale uda, nie reaguje wogole na masci , plus mam tez na szyi, to bardziej sa takie wypukle place czerwone gorace niz wysypka w sumie No i musze znowu dzwonic i sie wypraszac alergologa zeby mnie poza kolejka przyjal bo on terminy (prywatne) ma na 2 tygodnie do przodu! No i sie boje zebym znowu nie musiala na te zastrzyki dozylne jezdzic 2x dziennnie, bo skoro masc nie dziala to nie wiem juz co ![]() Myslalam ze juz na tej koncowce nic mi nie wyjdzie Przepraszam ze nie poodpisuje kazdej z Was, bo poczytywalam wczoraj, ale weny brak kompletnie Nowaken pisala wczoraj o 23.35 ze lezy na porodowce , ale nie wie czy cos sie wydarzy bo nie beda jej popedzac w 36 tygdniu. Rano napisala ze jednak nic sie nie wydarzylo i czeka na obchod zeby dowiedziec sie co i jak. Jak cos bedzie wiedziala to zaraz napisze!
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Desia, obyś jednak nie musiała jeździć na zastrzyki i wysypka sam minęła
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
nocka dziwna... niby spałam, ale co chwile budził mnie ból biodra na którym leżałam... w ten o to sposób zmieniałam pozycje z boku na bok chyba co 10 minut ![]() teraz pobolewa podbrzusze i kość ogonowa ![]() Ale od dzisiaj wdrażam mój plan działania "Byle do Świąt" ![]() nowaken ale Cię dziewczyno tam wyprzestawiają... ![]() desia ![]() tikki a ja znowu od 3 dni nie mam zgagi w ogóle Tobie współczuje lena_mi ja w pierwszej ciąży miałam gorszą karuzelę hormonalną niż teraz... wtedy to nawet na reklamach płakałam na komediach romantycznych ryczałam jak bóbr Pamiętam jak wróciłam do domu i nie marzyłam o niczym innym jak położyć się na własnym łóżku i się wyryczeć za wszystkie czasy... a rodzinka w domu była bo wszyscy chcieli nas przywitać teraz za to owszem mam gorsze dni, ale jest o wiele lepiej... tak jakby mój organizm wiedział jak sobie z tym radzić... ciekawa jestem co bedzie jak urodzę... mam nadzieje, że nie uderzy to we mnie ze zdwojoną siłą ![]() idę na herbatkę i śniadanko |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dober
My wieczor mialysmy tragiczny - zachcialo mi sie dziecku dac herbaty z kopru wloskiego Tak jak moja mama mowila - jednak nie kazdemu dziecku taka herbatka sluzy Desiu, wspolczuje tej wysypki ! Mam nadzieje ze alergolog Cie przyjmie szybko poza kolejka i cos zaradzi Nowaken, trzymam kciuki zebys sie dowiedziala czy i co zamierzaja w Twoim przypadku robic!! A mi wyszly mezowe kebaby i inne zamawiane smieci i na wadze dzisiaj 87 kilo - czyli prawie kilo mi przybylo jeszcze bedzie nam ogorkowa gotowac i podwiezie nam to z nia dobrze ....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Tak moje dziecko sie wyluzowalo podczas karmienia dzisiaj rano
|
|
|
#3526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
za wizytę już coraz bliżej Cytat:
Nie smutaj Cytat:
u mnie mama jeszcze jest to też mam dietkę urozmaiconą, co chwila mi coś zdrowego robi nie wiem jak to będzie jak już sami zostaniemy... Trzeba bedzie jakoś sobie radzić ![]() U nas nocka w miarę, dało się pospać Pobudka o 1.00, przed 4.00 i 5.30, a o 7.30 już wstaliśmy, przebieranko, cycu i dziecko dalej śpi Pogoda dziś paskudna wieje i deszcz ze śniegiem na zmianę pada oby do świąt się wypadało ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Normalnie jak dorosła
|
|
#3527 |
|
Wtajemniczenie
|
Piekna jest!
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
![]()
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strasznie Ci współczuję, Kochana ![]() mam nadzieję, że jednak nie będziesz musiała brac tych zastrzyków, trzymam kciuki, daj znac jak coś się okaże! Ściskam bardzo mocno!!! Za nowaken trzymamy kciuki! ciekawe czy Ją zatrzymają już do rozwiązania? ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- ale słodzinka hihi rzeczywiście świetną pozę przybrała
|
||
|
|
|
#3530 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien doberek
![]() Tikki kciuki za wizyte!! Nowaken kciuki!! Desia Ty to sie masz z tymi wysypkami, biedna, aby juz w koncu Ci to minelo. Emigra w UK np. polozna kategorycznie zabronila mi podawania herbatki z kopru. co kraj to obyczaj, w Pl zalecaja, w UK odradzaja i tak wziac pod uwage rozne kraje to bedzie roznie. u nas nocka nienajgorsza, Hania spala od 22-1:30 - karmienie na spiaco (ona na spiaco i ja na spiaco), zasnelysmy do3:30 - karmienie, pozniej po 6 pobudka i o 7;30.i teraz najedzona a zamiast spac to sie wierci
|
|
|
|
#3531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3532 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki. My mieliśmy tragiczny weekend. Malutka ma takie kolki, że nic nie pomaga i jeszcze oprócz kolek zaparcia. 2 dni kupki nie robiła i wczoraj po południu po wielkich bólach i płaczu ulżyło dziecinie i załatwiła się tak że aż po pachy się wybrudziła
A my z mężem jak wariaci się cieszyliśmy z kupki, że aż brawa biliśmy trochę się zmartwiłam, bo załatwiła się na zielono, ale podobno po herbatkach koperkowych to możliwe, tymbardziej że 2 dni maleństwo się męczyło. Dziś w ciągu dnia jest dużo lepiej, malutka dostaje espumisan w kropelkach i chyba działa, ale zobaczymy co nas czeka w nocy. Nadal ma katarek, musimy ją inhalować solą fizjologiczną i zobaczymy czy coś się zmieni czy nie. Zaraz postaram się nadrobić zaległości o ile Zuziaczek się nie obudzi
|
|
|
|
#3533 | |||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Kolejna kiepska noc za mna.Mam nadzieje,ze niewiele ich juz przede mna w dwupaku. Monia nie przejmuj sie bratowa.Jak ona chce to niech sobie je ryz z marchewka czy co tam jadla,a ty rob po swojemu jak ci mowi intuicja.Ja na poczatku taka mialam rygorystyczna diete,bo mi to wmowili,a Wiki miala kolki i tak,bo po prostu musiala z tego wyrosnac.A jak wyrosla,to okazalo sie ze nic jej nie szkodzi,nawet groch z kapusta. Cytat:
Oj Desiu biedna jestes z tymi wysypkami.Oby szybko sobie poszly! za Nowaken.Cytat:
Cytat:
O widzisz nie wiedzialam,ze taka herbatka moze nie byc dobra dla dzidziusia.A inne Julka pije?Nie wiem rumianek np jej sluzy? Fajna twoja tesciowa Juz od rana porcja wzruszen.Jak ona slodko wyglada
|
|
#3534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaka ona slodka |
|
|
|
|
#3535 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
http://www.leki-apteka.pl/windi-kate...lat-10szt.html Ktos o tym pisal.Ja tez pisalam juz,ze w sklepie w ktorym pracowalam ladnie sie to sprzedawalo,a ja zawsze wypytywalam klientow o opinie,zeby wiedziec czy dalej cos polecac czy nie,wiec zdania byly podzielone,ale z przewaga na tak.Wiec moze warto tego sprobowac?
|
|
#3536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wiesz co dla własnego spokoju ja bym się nie zastanawiała i bym się wyprowadziła, może wtedy mama coś zrozumie.Cytat:
Tikki za wizytęCytat:
Ja tylko wiem że w 35tyg mój ważył ok 2300 a teraz to nie mam pojęcia.Cytat:
aby się dowiedziała jak najszybciej co i jak ![]() Dzień dobry Dziś się wyspałam bo teściowa mnie nie obudziła![]() Ale teraz to boli mnie kręgosłup i podbrzusze ![]() Kręgosłup boli mnie od kilku dni codziennie - do tej pory tak nie miałam Ja chcę już urodzić bo ból nie do wytrzymania Dzisiaj złapię się w końcu za wyparzanie. Wieczorkiem kąpiel i golenie bo jutro wizyta u lekarza - już jestem ciekawa co mi powie Jak tam moja szyjka czy nadal zamknięta czy coś się ruszyło
|
||||
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja przy 169 cm przytyłam 20 kg
I powoli już wyciągam ciuchy przedciążowe (ale te luźniejsze). Cytat:
Cudownie Cytat:
Moja jak zrobi wieeelką kupę też biję jej brawo z zachwytu i mówię, że pięknie zafajdała pieluszkę Dobrze, że te noworodkowe kupy nie śmierdzą, nie wiem jakbym sobie z tym poradziła Była dziś u mnie położna. Dobrze, że 5 minut wcześniej Ewelinka obudziła nas na karmienie Tak więc w dzień niech sobie trochę marudzi, ważne, że daje spać w nocy. TŻ mówi, że w dzień o dziecku wie, ale w nocy można o niej zapomnieć ![]() Jeszcze zmieni zdanie ![]() Emigra, ile Twoja córcia wypija mleka na jeden posiłek?
|
|
#3538 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Zmieniliśmy mleko na bebilon dla dzieci kolkowych ale niestety jest jeszcze gorzej i wracamy do hippa, przynajmniej po tym mogła się bidulka załatwić a tu niedość że kolka to jeszcze zmartwienie z powodu braku kupek.
|
||
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest sab simplex, ponoć super są, choć się zastanawiam jak to działa , bo espumisan ma ten sam składnik. Mam nadzieję,że Mala szybko z tego wyrośnie.Zyczę siły , bo wiem że lekko nie jest,Przyjaciółki miałam dwie z kolkowymi dziećmi, było ciężko Moniahan ja wczoraj łezkę puściłam jak sobie na dzieci spiące moje popatrzyłam, wczoraj spały w jednym pokoju i taki był fajny widok .Desia .Nowaken niech coś mądrego uradzą Emigra słodka Malusia Dziewczynka
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-02 o 10:39 |
|
|
|
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, dziekuje wszytskim za mile slowa, od razu mi razniej!
Nowaken wyszla do domu - nadal w dwupaku, odezwie sie do nas niedlugo! A ja czekam do 11 bo dopiero wtedy lekarz zczyna prace i otwieraja rejestracje.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

spokojnie, pewnie i ja do 20 dobije
bo większośc to woda, ja sobie tak tłumaczę

. Kopie mnie w bok i przesuwa się z jednej strony na drugą. Dawno już tak nie świrowała. Nadrabia zaległości. Pewnie jej za gorąco po kąpieli

. Jeszcze brakuje mi 1 spiochow i 1 body, ktore trzeba wyprasowac, bo dostalam niedawno i trzebabylo wyprac
. A wiedzialam ze jak je zjem to bedzie nieciekawie 

Tobie współczuje 
oby do świąt się wypadało 

. Wiesz co dla własnego spokoju ja bym się nie zastanawiała i bym się wyprowadziła, może wtedy mama coś zrozumie.