mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 10:15   #2761
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
niech mnie ktos kopnie... muszy pranie myknąc i prace pisac
:kop-kop:

Glam, Joa siemanko

dzis na obiad robie kurczaka w 5 smakach. To bedzie moj debiut w chinszczyznie

laktator sie nie sprzedal
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:27   #2762
truscafka
Zadomowienie

ja tez muszę się wziąć za sprzedaż na all :/ sprzedałam kilka ciuszków małego, a teraz czas na moje rzeczy. Muszę wsytawić nową kurteczkę z h&m brązową, buty block heels - must have tego sezonu w których mam 195cm i gnę się jak trzcina na wietrze, 5 bluzeczek ciażowych a to tworzenie aukcji takie czasochłonne

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:27   #2763
goldika
Zakorzenienie

zakupki
rurek nie fotografowalam i rajstop
kurtka nie ma tak zarowiastego koloru jak na foto, taki zwyczajny camel to jest
jednak nie jest mi tak ladnie dopasowana jak Princess ma ale w mniejszej czulam sie za ciasno.
torebke w realu tez jest sporo ciemniejsza. Moj aparat rozjasnia strasznie widze wlasnie
a lustrzanka nie umiem sie jeszcze poslugiwac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6869.jpg (58,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6876.jpg (56,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6870.jpg (48,3 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-04-02, 10:29   #2764
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ja tez muszę się wziąć za sprzedaż na all :/ sprzedałam kilka ciuszków małego, a teraz czas na moje rzeczy. Muszę wsytawić nową kurteczkę z h&m brązową, buty block heels - must have tego sezonu w których mam 195cm i gnę się jak trzcina na wietrze, 5 bluzeczek ciażowych a to tworzenie aukcji takie czasochłonne
tez nie lubie tworzyc aukcji :/
Stary 2012-04-02, 10:33   #2765
truscafka
Zadomowienie

godika super zakupki

ja własnie tez mam podobną kurtczkę do sprzedania tylko z taką zalotną falbanką z tyłu - jeszcze z metką - nie wiem za ile ją wystawić...

Mój Szymon uwielbia jak udaję, że go zjadam

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0

Edytowane przez truscafka
Czas edycji: 2012-04-02 o 10:35
Stary 2012-04-02, 10:42   #2766
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
zakupki
jednak nie jest mi tak ladnie dopasowana jak Princess ma ale w mniejszej czulam sie za ciasno.
torebke w realu tez jest sporo ciemniejsza. Moj aparat rozjasnia strasznie widze wlasnie
Nooooo bardzo fajowa ta kurteczka Też mi się podobają takie brązowe, ale do moich ciuchów jakie posiadam jakoś lepiej czarna mi pasi. Ale jak będę w końcu obrzydliwie bogata to będę miała i brązowa i miętową i różową itd
Moja jest bardziej dopasowana? Hm.. możliwe, ale to dlatego, że wzięłam M, a w L swobodniej było, ale właśnie sprzedawczyni i tż mówili, że w tej się lepiej prezentuję heh A ja jestem takim głupolem, że wybieram często coś co lepiej wygląda, niekoniecznie co jest wygodniejsze Ale Twoja nie wygląda na za dużą, więc myślę, że powinnaś być zadowolona

Torebka idealna na co dzień, mi też by się taka właśnie większa przydała, ale muszę się zadowolić jeszcze moją starą

Buciki też spoko, tylko akurat ja nie gustuje w jasnych obcasach..

Mi się marzą takie rajstopy co imituja pończochy - do sukienki krótkiej extra wyglądają.. Ale muszę odżałować kilka batonów to kupię

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
godika super zakupki

ja własnie tez mam podobną kurtczkę do sprzedania tylko z taką zalotną falbanką z tyłu - jeszcze z metką - nie wiem za ile ją wystawić...

"zalotna falbanka" podoba mi się to określenie

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Wiecie ja to jestem taka jakaś dziwna, że choć mam stos ciuchów ukochanych, co są za małe i raczej już w nie nie wlezę nigdy, to je chomikuje i szkoda mi ich sprzedać..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:45   #2767
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:

Laski wygoncie mnie do fryzjera mam juz b. dlugie wlosy ale co z tego, ze w 3kolorach i na dodatek zniszczone konce
wczoraj sie pofarbowalam... wyszla katastrofa ale wiecie co najlepsze? Od farbowania wypadlo mi moze z 20wlosow przy 3czesaniach. A nie 3garsci

.
moze to jakas rada- farbowanie dla wzmocnienia ja bylam w so u fryzjera i czuje sie duzo lepiej- choc i tak po domu chodze w zwiazanych wlosach tak jak wczesniej
Fajne zakupy, ja nie szaleje za bardzo z zakupami, oszczedzam na wakacje i jeszcze szykuje nam sie wypad do pragi i do szwajcarii na weekend. Choc 21 kwietanie jest dzien glamour i bedzie mozna cos taniej pokupowac, to moze sobie sprawie cos.

Cytat:
kop kop

Kupilam Kasi 2 kurteczki na all, w sumei fajne akurat na lato, ale chcialabym wiatrowke, a zadna z nich niestety nia nie jest, wiec musze kupic kolejna.

Wczoraj Mala spala ponad 5 h w dzien z czego 4 h ciurkiem i w ogole nie byla marudna, za to noc troche gorzej i pobudka o 5 wiec chyba jednak nie moze tak dlugo w dzien spac.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:49   #2768
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

mamuśka ta od baniek chińskich nie pamiętam która to heheh jak ty dokładnie to robisz??? i faktycznie działa??? bo sobie zamówiłam i mąż mnie chyba zabije jak to nie bedzie dawało efektów hhhehe a myszeczka druga po mnie pójdzie heheh jak jej mąż zobaczy przesyłke heheh

Działa działa.... rozstępy też likwiduje.

wrzucam link: http://www.youtube.com/watch?v=6Yo-mxtAZFQ masaż możesz robić sama albo mężulek może pomóc

Odrazu efektów nie ma, trzeba robić kilka zabiegów
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:58   #2769
goldika
Zakorzenienie

Princesska czarna pewnie tez kupie bo braz nie do wszystkiego pasuje ale zawsze chcialam brazowa to na pierwszy ogien kupilam
jakby zajrzec do mojej szafy to 85%ubran mam czarnych, z 5%rozowych i 5%białych i 5% w innych kolorach ale zdecydowanie ciemnych
Stary 2012-04-02, 11:01   #2770
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
kupic oilan czy oilatum?
u nas oilatum się nie sprawdziło tylko emolium, chyba musisz na małej wyprObować, każdy dzidziol co innego akceptuje

Cytat:
kops kops

ANIOLINA z tymi plackami to akurat się nie zgodzę. Ja byłam już ze 2 mce na diecie, zero grzeszków mlecznych i w 1 tygodniu spróbowałam i miodu i paru przypraw i mały dostał tych suchych placków, także to nie zawsze od nabiału myślę.

Właśnie junior srajnął taką jajecznicą. Nie za stary na takie kupy?

Wczoraj TŻ zwrócił moją uwagę, że synuś ma z jednej strony bardziej wypukłe czółko, bardziej wybrzuszone. Nie wiem, może z tego, że sporo leży na tej właśnie stronie jak śpi Oczywiście skonsultowałam się z dr Google i od razu panika, bo cuda jakieś wypisują. I teraz się będę wkręcać aż do następnej wizyty w przychodni
Stary 2012-04-02, 11:05   #2771
goldika
Zakorzenienie

Elfik nie wkrecaj sie google to zlo
moj dzis tez strzelil jajecznice
po mleku takie robi, po obiadku jakims idzie plastelinka.
Stary 2012-04-02, 11:11   #2772
domi7ks
Zakorzenienie

hej
Cytat:
zakupki
fajne zakupki ja ostatnio lubie kolor hmm nude beż...kurtke w tym kolorze tez kupiłam, balerinki i mam dwie torebki jakiś taki mój ulubiony tego sezonu

Jeśli macie ochotę na bizuteryje zakupy, to teraz w http://www.moya.pl/ jest przez cały tydzien promocja- wszytsko -50%, a mają bardzo fajne rzeczy a skąd wiem? bo wygrałam bon kiedyś na 50 zł i zamówiłam i mam ochote znów na coś

elf nie czytaj na google :/ bo nie potrzebnie się załamujesz Kości głowki są miekkie i ona nie jest u taki malutkich dzieci tak kształtna jak powinna byc

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:15   #2773
nikaa2
Wtajemniczenie

fatal

no ja mam 6szt. zwykłych TT i tez takie bedę mu dawała... tymbardziej ze jak był malutki to tez z takiej pił i kolek nei miał... to mi skzoda kasy na nowe

oj tak, ale będzie frajda z tymi zakupami jedzeniowymi

tru
a pokaż tą zalotną falbankę bom ciekawa

urde miałam isc na ryneczek z małym a zaczyna padac w morde jeża

elf
nie wkręcaj się, wszystkie takie zmiany się wyrówaną same mój ma jajo z tył€ i jest coraz mniejsze

jutro do dermatologa edziemy bo mały od urodzenia ma taką zmianę na ustach, a do tej pory jakoś nie miałam okazji tego zrobic

wczoraj od pół roku pierwszy raz pomalowałam paznokcie- na krwista czerwień wiem wiem z emodne są pastelowe, ale chciałam wyglądac przed tżtem sexownie
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:22   #2774
goldika
Zakorzenienie

Nika ja co piatek wieczor maluje paznokcie na najrozniejsze kolory fajnie bo akurat lakier mi nie odpryskuje przez 6dni, a 7dnia malowanie
Stary 2012-04-02, 11:26   #2775
nikaa2
Wtajemniczenie

goldi
dzieło stworzenia 7 dni

otóż to
ja uwielbiałam różne wariacje kolorowe przed i w czasie ciąży... moim hitem było malowanie na jeden bazowy kolor a na to robione wykałaczką kropli roóżnego lub jednokolorowe... albo kwiatki z tych kropek malowałam... hehehe oj wtedy miałam dużo czasu

domi
fajna sprawa te sklep bo też te giftcardy są przecenione, to komuś na prezent super ))))

no nic spóujemy wyjsc, bo nie mamy chleba :P już nie pada

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-04-02 o 11:28
Stary 2012-04-02, 11:27   #2776
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

ANIOLINA z tymi plackami to akurat się nie zgodzę. Ja byłam już ze 2 mce na diecie, zero grzeszków mlecznych i w 1 tygodniu spróbowałam i miodu i paru przypraw i mały dostał tych suchych placków, także to nie zawsze od nabiału myślę.

Właśnie junior srajnął taką jajecznicą. Nie za stary na takie kupy?

Wczoraj TŻ zwrócił moją uwagę, że synuś ma z jednej strony bardziej wypukłe czółko, bardziej wybrzuszone. Nie wiem, może z tego, że sporo leży na tej właśnie stronie jak śpi Oczywiście skonsultowałam się z dr Google i od razu panika, bo cuda jakieś wypisują. I teraz się będę wkręcać aż do następnej wizyty w przychodni
no w sumie fakt, nie musi byc nabial, ale generalnie placki chyba zazwyczaj oznaczaja alergie

ja kupilam wczoraj Sinlac, bo gdziesz czytalam,z e to mozna jako panierke uzywac i chyba zrobie z tym placki ziemniaczane, probowal ktos uzywac sinlac do czegos innego niz papka niemowleca?
nic sobie nie wkrecaj glowka jest miekka, latwo moze sie odgniesc jak on na tej stronie spi.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:30   #2777
truscafka
Zadomowienie

nikaa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02669.jpg (72,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02670.jpg (73,2 KB, 26 załadowań)

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-04-02, 11:32   #2778
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
goldi
dzieło stworzenia 7 dni

otóż to
ja uwielbiałam różne wariacje kolorowe przed i w czasie ciąży... moim hitem było malowanie na jeden bazowy kolor a na to robione wykałaczką kropli roóżnego lub jednokolorowe... albo kwiatki z tych kropek malowałam... hehehe oj wtedy miałam dużo czasu

domi
fajna sprawa te sklep bo też te giftcardy są przecenione, to komuś na prezent super ))))

no nic spóujemy wyjsc, bo nie mamy chleba :P już nie pada
oj ja tez wtedy szalalam... teraz nie mam czasu. Ale Essie ma swietny wysuszacz i utwardzacz w jednym w 10min lakier twardy!

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
nikaa
fajna ta kurteczka
Stary 2012-04-02, 11:40   #2779
agnieszka 0605
Zakorzenienie

domi rok różnicy wśród dzieci to rzeczywiście chyba najlepsza różnica, ale chyba tylko dla dzieci Nie wyobrażam sobie być znowu w ciąży - tzn. teraz, tak już Bo oczywiście drugie dziecko b. chcemy z M. mieć.

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Ja pewnie jestem juz zboczona, ale suche placki to mi sie kojarza z alergia na bialko.
a co do zupek, to moze jakas inna sprobuj, albo owocki? 6.5 miesiaca to juz chyba powinno sie podawac cos wiecej. Moze odpusc jej na kilka dni i sprobuj znow.
Jeśli byłaby to alergia na białko to chyba z mleka mojego, tak? Czy ze stałych pokarmów? A jeśli z mleka mojego to place pokazałyby się dopiero po 6.5 mies karmienia? Dziś te place wydają mi się już bledsze Zobaczymy co będzie za kilka dni.

Owocki je lepiej - wiadomo, bo słodsze, ale i tak cudów nie zje. Wczoraj do zupki dodałam jej trochę mojego mleka i zjadła. Ale nie wiem czy to zasługa dodanego mleka czy popisywała się przed dziadkami jak ona to ładnie je i czego ta matka tak na nią marudzi Zobaczymy dzisiaj.
Wiem, że powinna już coś jeść oprócz mleka, dlatego trochę się martwię tym jej pluciem i wydziwianiem. Choć powiem szczerze, że jak czytam co jedzą inne dzieci w jej wieku to czasem nie wiem czy się śmiać czy płakać i czy ja jestem milion lat świetlnych z tyły rozszerzaniem diety czy co

Zdrówka dla tż

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-04-02 o 11:50
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:43   #2780
goldika
Zakorzenienie

Ggoraa jak Ci idzie olejowanie wlosow? Sesa pomogla? Ja dzis od rana latalam z Khadi na skalpie i Sesa po calosci
Stary 2012-04-02, 11:45   #2781
nikaa2
Wtajemniczenie

tru
śliczn akurteczka, why chcesz ja sprzedac? nei mam pojęcia po ile chodza takie kurtki- pewnie goldi wie

goldi
a ile kosztuje? to cacko?
Stary 2012-04-02, 11:47   #2782
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
nikaa
Też fajowa
Stary 2012-04-02, 11:48   #2783
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
tru
śliczn akurteczka, why chcesz ja sprzedac? nei mam pojęcia po ile chodza takie kurtki- pewnie goldi wie

goldi
ok 40zl http://allegro.pl/essie-good-to-go-1...235824818.html

a co do kurteczki to h&m ma wyzsze ceny niz taka moja z Marywilskiej ja dalam 100zl
Stary 2012-04-02, 11:51   #2784
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

domi rok różnicy wśród dzieci to rzeczywiście chyba najlepsza różnica, ale chyba tylko dla dzieci Nie wyobrażam sobie być znowu w ciąży - tzn. teraz, tak już Bo oczywiście drugie dziecko b. chcemy z M. mieć.

Jeśli byłaby to alergia na białko to chyba z mleka mojego, tak? Czy ze stałych pokarmów? A jeśli z mleka mojego to place pokazałyby się dopiero po 6.5 mies karmienia? Dziś te place wydają mi się już bledsze Zobaczymy co będzie za kilka dni.

Owocki je lepiej - wiadomo, bo słodsze, ale i tak cudów nie zje. Wczoraj do zupki dodałam jej trochę mojego mleka i zjadła. Ale nie wiem czy to zasługa dodanego mleka czy popisywała się przed dziadkami jak ona to ładnie je i czego ta matka tak na nią marudzi Zobaczymy dzisiaj.
Wiem, że powinna już coś jeść oprócz mleka, dlatego trochę się martwię tym jej pluciem i wydziwianiem. Choć powiem szczerze, że jak czytam co jedzą inne dzieci w jej wieku to czasem nie wiem czy się śmiać czy płakać i czy ja jestem milion lat świetlnych z rozszerzaniem diety czy co

Zdrówka dla tż
mojej przyjaciółki synek dostał alergii albo raczej ujawnila się w 7 mcu jak zaczęła mu dawać mm i pokarmy stałe, wcześniej jadła normalnie nabiał, był na piersi i nic
Stary 2012-04-02, 11:53   #2785
muffinka90
Zakorzenienie

Seonko pieknie dziekuje za list poprawilas mi humor taka niespodzianka, bo juz calkiem o tym zapomnialam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:57   #2786
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
tru

goldi
ta kosztowała 149zł, mama mi ją kupiła ale ja jestem długaśna i jest troszkę za krótka i rękawy krótkie - paragon wyrzuciła więc nie mogę zwrócić lub wymienić r.38

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2012-04-02, 11:59   #2787
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
a co do kurteczki to h&m ma wyzsze ceny niz taka moja z Marywilskiej ja dalam 100zl
Moja 179zł kosztowała i jak ja patrzyłam to w tych granicach w galeriach są. A za używaną to nie wiem ile
Stary 2012-04-02, 12:01   #2788
dygotka8
Zakorzenienie

Fatal-ja wole oilan niż oilatum,ale teraz spróbuję zamówić emolium.
a możesz podać jeszcze raz linka do apteki??

Goldi
-super zakupy!!
ja niestety nie mam kiedy paznokci nawet spiłowaća co dopiero pomalować...marza mi się żelowe,ale kasy szkoda...a wtedy przynajmniej nie musiałabym się martwic o piłowanie czy malowanie itd...ehhh

czy zęby zawsze idą najpier dolne jedynki a potem górne??

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-04-02 o 12:02
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 12:03   #2789
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Fatal-ja wole oilan niż oilatum,ale teraz spróbuję zamówić emolium.
a możesz podać jeszcze raz linka do apteki??

czy zęby zawsze idą najpier dolne jedynki a potem górne??
to nie ma znaczenia...Zdarza się też (ale rzadko), ze czasem dwójka najpierw się pojawia...
Choź moja miała jedynkę dolną pierwszą

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 12:05   #2790
princessskaa
Wtajemniczenie

A już doczytałam, że mało używana.. To może 100zł jeśli firmowa?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości