|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#542 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
też się podbijam pod pytanie z nawilżaczem jakiś nie drogi a dobry |
|
|
|
|
#543 |
|
La Moderatoiure
|
Witam w nowym wątku
![]() Ale pędzicie ![]() U mnie już 36 tydz leci ![]() Ja mam zamiar się już pakować powoli do szpitala. Tylko jeszcze pampersów dla dziecka nie mam i samej torby (kuzynka pożyczy). I biorę dwie torby, jedną mniejsza dla dziecka a drugą większą dla mnie. Czapeczki do szpitala mam 3- 2 wiązane, 1-wsuwana, ale mam jeszcze ze 4 różne więc w razie czego TŻ podrzuci. Moja młoda też się strasznie wypycha. Stopy to widzę co chwilę jak mi przejeżdżają pod skórą, straszny z niej świr, dużo się rusza. W samochodzie to szaleje niesamowicie. Moje biedne żebra już więcej nie pociągną ![]() I mam mega smaki na słodkie a cukier muszę mierzyć wrrrr. Nie mogę się objadać słodyczami bo został tylko miesiąc, 10kg na plusie, do 15 mam nadzieję, że nie dociągnę ![]() millenko- pisałam z Tobą o wyborze szpitala, na chwilę obecną jestem bliżej decyzji o wyborze Ujastka bo nie wiadomo czy będzie CC czy SN...no i najwięcej moich znajomych tam rodziło, więc znam opinie osób bliskich a nie z internetu.
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Agatka gratki
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#545 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie poweekendowo dziewczyny
![]() Chciałam się pochwalić że wylicytowaliśmy przyczepkę do roweru A dzisiaj mam w planie dokończyć wyprawkę ![]() Co do nawilżaczy,my mamy taki I tak nam się spodobało, że zaczęliśmy je dystrybuować w Polsce Tak więc zapraszam
|
|
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam nawilżacz ultradzwiekowy z jonizerem, z mgielka ciepla i zimna. Firmy HB ale my 500zl zapłaciliśmy przed urodzeniem Olafka ale jestem mega zadowolona
|
#547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#548 | ||
|
Zadomowienie
|
No to ja piekę z mieszanki
![]() Cytat:
Cytat:
Dziś w końcu muszę do US iść z PITami, ale nie jest zimno, więc chyb dam radę. |
||
|
|
|
#549 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
anulka, co to się robi u Ciebie? Ja też jestem z lekka po.s..na, bo od wczoraj boli mnie podbrzusze, kłuje cały brzuch i jeszcze lędźwie na wieczór zaczęły pobolewać ![]() Ja zaczęłam dopiero 30tc!!! Śniło mi się, że urodziłam Hanię i była piękna i zdrowa, ale za pozwoleniem lekarza, włożyłam sobie Ją z powrotem do brzuszka ![]() pola, napisz proszę coś więcej o tym nawilżaczu. Jak jest z utrzymaniem go w czystości? Długo go używacie? Kolory dostępne? ![]() Dziewczyny, po przeczytaniu Waszych opowieści o swoich Mężczyznach, mam do Was prośbę, a właściwie do tych Dziewczyn, które rodzą syna- wychowujcie ich dla kogoś, żeby później taka np. moja Hania nie musiała przechodzić tego co Wy ![]() Trzymajcie się dzielnie. Jesteśmy z Wami. Pogoda nie nastraja optymistycznie, ale życzę wszystkim udanego dnia. |
|
|
|
#550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dałam z przesyłką 145 złCytat:
|
||
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
witam - pogoda u nas do tyłka, szaro buro i nijako, temeperatura też nie zachwyca, a przecież w przyszłą niedzielę Wielkanoc.
Nic mi się nie chce, chociaż wczoraj mogłam góry przenosić to dzisiaj nawet ruszyć mi się nie chce po herbatę.... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przez to nic się nie chce
|
|
|
|
#553 |
|
Wtajemniczenie
|
To już nie chodzi o to jaką będziesz teściową, bo z tym można sobie poradzić
Chodzi o to, żeby uczyć swoich chłopaków od najmłodszych lat obowiązkowości, szacunku do ludzi i wpajać wartości, które później pomogą w zakładaniu rodziny To oczywiście tyczy się również mam córeczek, ale jakoś z tymi dziewczynkami jest lepiej w tych kwestiach
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja dzisiaj wybieram się do fryzjera, robić odrosty, cieszę się bardzo -bo po ostatnich dniach trochę się zrelaksuje Z moją kiciulką nie jest lepiej, ale staram się do jutra o tym nie myśleć na razie. Pogoda we Wrocławiu też beznadziejna, babeczeka pewnie wyprostuje mi włosy a jak wyjdę, będę wyglądała jak chopin trudno :/
|
#555 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- to się w sumie krzywdzi nie tylko siebie ale własne dziecko i innych ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
ja włosów nie robiłam już fiu fiu, dawno strasznie mi się kruszą, mam pasemka, niech się zregenerują, zrobie sobie włoski po ciąży |
||
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama chaciała mnie wychować na niewolnice, ale odkąd zaczęłam zarabiać na siebie, powiedziałam jej że ja swojego życia nie zmarnuje tak jak ona, nie będę ludzie wchodzić mi na głowę a ja nie będę ich obsługiwać, bo też chcę pożyć i jestem na takich samych prawach jak inni, skończyło się bycie kopciuchem i bardzo się cieszę z tego.
|
|
|
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#558 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam nadzieję, ze nasz synek wrodzi się do tatusia i ja już w ogóle nic nie będę robiła w domu, bo sprzątanie to coś, co mój mąż uwielbia.
A jeśli nie to mój mąż na pewno go nauczy czego potrzeba, bo on jest strasznie cięty na nierobów Bardziej mnie przeraża jak obecne pokolenie 14-18 latków będzie wychowywać swoje dzieci, bo dla mnie obecna młodzież to w większości jest masakra. Sami nie wyznają żadnych wartości to czego będą uczyć swoje dzieci
|
|
|
|
#559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W kwestii kolorów - naczynie jest z białego matowego szkła i w środku sa diody, które łagodnie zmieniają kolory. My go kupowaliśmy jak byliśmy we Francji i nie było problemu z suchym powietrzem, kupowaliśmy go głównie jako dyfuzor do olejków eterycznych (jest ultradźwiękowy, więc to najlepszy sposób na "rozprzestrzenianie" olejków w powietrzu, bez utraty ich właściwości). Ale nawilża też fajnie - chociaż nie mamy niestety danych technicznych - w sensie jaka jest powierzchnia nawilżana i o ile procentowo wzrasta nawilżenie. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że moja sąsiadka urodziła dziewczynkę, bo wywieszona jest różowa wstążka na furtce. U Was też tak robią?
U mnie na osiedlu to bardzo popularne, ale ja się chyba nie przekonam. |
|
|
|
#561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu się niestety z Tobą zgadzam, jak widzę te rozpieszczone dzieciaki, rozwydrzone i bezczelne - nie boję się skinheadów, ani pijaczków pod blokiem, za to jak mijam szkołę która jest tutaj niedaleko, to przerażają mnie te grupki ludzi, którzy patrzą na Ciebie jak na wroga, najczęściej mają papierosy w rękach i jakieś głupie komentarze dla każdego... mam nadzieję, że moje dziecko takie nie będzie. Bo to już nawet nie chodzi że spaliłabym się ze wstydu, ale oni potem będą sie dalej rozmnażali i co? odmóżdżone społeczeństwo nam powstanie? ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
pierwszy raz o czymś takim słyszę! |
||
|
|
|
#562 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Narazie mi przeszło,pogoniłam M do roboty ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Ci, którym teraz się urodziło to wywiesili zwykłe 2 wstążki robiąc z nich kokardy, ale jak urodziła sąsiadka taka inna w sierpniu to cały taki stroik miała różowy na furtce. Nie wiem czy to sama robiła czy kupili
|
|
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wiecie jak nazywa się ta niemiecka strona z testami fotelików dziecięcych? Mam ją w ulubionych na swoim komputerze, którego tu nie wzięłam i korzystam z komputera mamy
|
#565 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Witam się i ja w nowej części. Ostatnio nic nie pisałam, bo jakoś nie mam weny i troszkę przeziębiona byłam. Ponoć będzie chłopiec. Czytam Was regularnie, a odzywać się będę jak tylko mnie najdzie wena i ochota. Ogólnie to jakaś taka apatyczna jestem. Buziaki dla Was.
|
#566 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale strony nie znam bo właściwie o strone pytałaś
Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-04-02 o 10:45 |
|
|
|
|
#567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie piorę tapicerkę z fotelika, trochę kłopotu ze ściąganiem ale dałam rade, nic nie trzeba przecinać są sprytne zaczepy na gumki, i dół pasu trzeba przez dziurkę przeciągnąć i cała filozofia
|
|
|
|
|
#568 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pandzia u mnie w pracy się te dziadostwo psuło Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
u mnie tez pochmurno, ponuro i beznadziejnie... i mam lenia niesamowitego. Przegladam właśnie foteliki i mam takie pytanie do bardziej zorientowanych dziewczyn : Czy foteliki Maxi Cosi Pebble, Cabrio Fix i City różnią się od siebie czymś istotnym ( poza ceną
)?
|
|
|
|
#570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tu instrukcja ściągania min tapicerki dla zainteresowanych http://www.maxicosi.pl/product.php?id=1264&type=manual tu na tej stronie też masz opisane Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-04-02 o 10:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Tak więc zapraszam

a przez to nic się nie chce
trudno :/

13.08.2011