Lubuskie PANNY MŁODE !!!! Połączmy nasze siły...;) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 20:55   #31
Rider
Rozeznanie

Dot.: Lubuskie PANNY MŁODE !!!! Połączmy nasze siły...;)

Dziękuje Dociulek nie za wiele napisałaś, jesteśmy tu przecież by sobie pomagać, ale dobre i to

Witaj NoRegrets ja niestety za wiele Ci nie podpowiem, ale kiedyś myślałam o pałacu (chyba w Mierzęcinie) i on jest piękny, ale niestety daleko od Zielonej.
Rider jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-20, 11:42   #32
NoRegrets
Przyczajenie

Pałac w Mierzęcinie jest przepiękny. I jakie zdjęcia od razu można tam zrobić (byłam tam nie raz na spacerku), ale ceny... Na pewno kosmiczne niestety nie na nasze kieszenie.
Aktualnie szukam dalej wytrwale. Wstępnie mam coś na oku, ale najpierw trzeba będzie skonfrontować zdjęcia i oferty z rzeczywistością Mam nadzieje, że za jakieś dwa tygodnie będę już coś wiedziała!!
NoRegrets jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-02, 12:52   #33
Rider
Rozeznanie

Ale tu cisza... Pewnie dziewczyny zajęte przygotowaniami. Owcozaur, xp123, nazeczona, Naataaszkaa czy Liama na pewno mają już dużo zaplanowane. Ten dzień zbliża się wieelkimi krokami...
Stary 2012-04-03, 11:10   #34
xp123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rider Pokaż wiadomość
Ale tu cisza... Pewnie dziewczyny zajęte przygotowaniami. Owcozaur, xp123, nazeczona, Naataaszkaa czy Liama na pewno mają już dużo zaplanowane. Ten dzień zbliża się wieelkimi krokami...
Dokładnie tak jak mówisz Rider. Ja np. intensywnie dyskutuję na wątku kwietniowym....
Stary 2012-04-05, 17:37   #35
Rider
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xp123 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak jak mówisz Rider. Ja np. intensywnie dyskutuję na wątku kwietniowym....
Och, to szkoda, że akurat tam się tak udzielasz, z nami też się podziel

Ja z moim TŻtem idziemy się popytać co i jak do Texicany w Kalsku, mam nadzieję, że uda się coś zorganizować, ale to wszystko po świętach.
Stary 2012-04-06, 17:32   #36
xp123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NoRegrets Pokaż wiadomość
Witajcie!
Termin - lipiec 2013r.
Miejsce - Gorzów Wielkopolski.
Fotograf - wymarzyłam sobie pana P. Markowskiego, ale ponieważ nie znam terminu i sali nie mogę go zarezerwować...
Dzisiaj byłam oglądać Karczmę "Pod Łosiem", ale niestety minimalna liczba gości to 80, a ja planuję na jakieś 65. Gdyby nie to pewnie tam bym zrobiła...
Aktualnie szukam sali... Może macie jakąś podpowiedź?? Tylko żeby noclegi od razu były
Ja za dwa tygodnie biorę ślub w Leśniczówce "Przyłęsko". Tam jest razem 100 miejsc noclegowych. Ja mam wesele na 80 osób. Miałam ten sam problem. Noclegi dla wszystkich gości.

Jeśli masz np. tylko kilka osób przyjezdnych to polecam Tobie Hotel Best Western (dawne Fado). Jeśli masz więcej pytań to pisz, ponieważ troszkę siedzę w tym temacie siłą rzeczy

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
A więc nie wiem czy mam tak dużo zaplanowane
Wesele jest w Dworku w Szprotawie,
fotograf: R. Więcław
muzyka: Hot Caffe

Dziewczyny czy znacie jakąś wypożyczalnie aut?
Chodzi mi o fajne auta do pojechania do ślubu
oraz busik do rozwożenia gości
Buziaki
Wiem, że w Gorzowie jest jakaś wypożyczalnia limuzyn. Ale jesteś pewna, że chcesz wydawać pieniądze na auto? Nie lepiej popytać znajomych, może ktoś ma jakiś elegancki samochód?

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Ślub w kwietniu 2012 w Sulęcinie. Wesele w ośrodku "Kormoran".
A kiedy dokładnie? Piękna tam teraz jest sala... ehhh zaczynam żałować, bo też się zastanawiałam.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez NoRegrets Pokaż wiadomość
Pałac w Mierzęcinie jest przepiękny. I jakie zdjęcia od razu można tam zrobić (byłam tam nie raz na spacerku), ale ceny... Na pewno kosmiczne niestety nie na nasze kieszenie.
Aktualnie szukam dalej wytrwale. Wstępnie mam coś na oku, ale najpierw trzeba będzie skonfrontować zdjęcia i oferty z rzeczywistością Mam nadzieje, że za jakieś dwa tygodnie będę już coś wiedziała!!
no właśnie a do tego duże prawdopodobieństwo, że wasze wesele nie będzie jedyne w tym dniu...Wyobrażasz sobie mijać się w korytarzu z inną PM?

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Och, to szkoda, że akurat tam się tak udzielasz, z nami też się podziel

Ja z moim TŻtem idziemy się popytać co i jak do Texicany w Kalsku, mam nadzieję, że uda się coś zorganizować, ale to wszystko po świętach.
jestem, jestem i od dzisiaj obiecuję poprawę... Pomimo, że mój dzień już za 2 tygodnie to obiecuję wsparcie i pomoc, nawet gdy będę już po
Stary 2012-04-09, 10:24   #37
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

halo
Wybaczcie, ale miałam ostatnio mało czasu.
U mnie ok, powolutku wszystko załatwiam. Mieliśmy problem z kościołem. Ze względu na to, że bierzemy ślub nie w swojej parafii musimy zdobyć licencję. W naszej parafii nie chcieli nam dać, więc musimy załatwić to gdzie indziej.
Za tydzień ide na ślub do przyjaciółki, więc mam zamiar wypróbować moją fryzurę A jak u Was?
Stary 2012-04-09, 20:37   #38
Liama
Zadomowienie

Przyznam szczerze, że w oststnim natłoku zajęć zapomniałam całkiem o tym watku
Załatwione mamy sporo, zaliczki popłacone, sa obrączki i sukienka...pozostało w zasadzie tylko czekać
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 05:46   #39
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dziewczyny a co z pierwszym tańcem? Chodzicie gdzieś się uczyć czy w zaciszu domowym ćwiczycie? No i czy w ogóle już zaczełyście, piosenka wybrana? Bo my nic jak do tej pory... Piosenka była, ale stwierdziliśmy, że chyba jednak za szybka
Stary 2012-04-24, 13:35   #40
ecureuil
Raczkowanie

Jeśli komuś zależy na pięknej oprawie własnego wesela to polecam zamek Joannitów w Łagowie Lubuskim. Malowałam tam kilka klientek i też na kilku weselach byłam gościem. Zawsze było pięknie. Ja też powoli przymierzam sie do ślubu ale u mnie będzie raczej skromnie i kameralnie
ecureuil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-21, 12:28   #41
uleczkap
Raczkowanie

ja własnie nje wiem czy sie chajtać czy nie... oświadczył mi sie taki jeden i nie wiem co robić, zgadzać sie czy nie...
uleczkap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-21, 14:03   #42
ecureuil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uleczkap Pokaż wiadomość
ja własnie nje wiem czy sie chajtać czy nie... oświadczył mi sie taki jeden i nie wiem co robić, zgadzać sie czy nie...
No skoro "taki jeden" a nie ktoś wyjątkowy to raczej nie ma sensu
ecureuil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 15:43   #43
barnaba_007
Przyczajenie

Question Dot.: Lubuskie PANNY MŁODE !!!! Połączmy nasze siły...;)

Dzień dobry, witam wszystkie Panie i Panny Młode Właśnie dołączyłam do tego szacownego grona ale od dłuższego już czasu śledzę Wasze rozważania.
Nie wiem czy któraś z Was posiada informacje na temat dobrego miejsca na zorganizowanie weselnej potupajki w Szprotawie? Jest taka restauracja Dworek, ale nic konkretnego nie mogę się z ich strony dowiedzieć a także Zagroda Biesiadna. Może któraś z Pań miała w tych miejscach przyjemność być, coś zjeść a może i się zabawić. Interesuje mnie jakość jedzenia, obsługi, podejście do organizacji takiego wesela a także bardzo jestem ciekawa jakie są dziś przybliżone koszty "za talerzyk"( z ciekawości rzecz jasna) Jestem ciekawa wszystkiego co macie do powiedzenia na ten temat, gdyż osobiście nie znam z tych okolic nikogo a kawałek mam więc wykaże się odrobiną zaradności i sprytu i skorzystam z wirtualnej porady Pochodzę z jednej z obrzeżnych wiosek Szprotawy ale nie mieszkam już tam kawał czasu ale co by tradycji stało się zadość wypada weselić się w stronach młodej a szprotawa jest właściwie najbliżej i ponoć dużo się pozmieniało Z góry serdecznie dziękuję za wszystkie opinie, odczucia, refleksje i istotne fakty, wiem na pewno , że będą mi bardzo pomocne przy podejmowaniu decyzji co do miejsca. Wszystkich gorąco pozdrawiam i życzę powodzenia!
barnaba_007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-19, 18:49   #44
adamklip
Raczkowanie

Hej dziewczyny mam pytanie odnośnie obrączek. Gdzie kupujecie lub kupiłyście swoje???? I co sądzicie o jubilerze WITTOŃ w Zielonej Górze pomóżcie proszę
adamklip jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-29, 12:14   #45
Rider
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adamklip Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam pytanie odnośnie obrączek. Gdzie kupujecie lub kupiłyście swoje???? I co sądzicie o jubilerze WITTOŃ w Zielonej Górze pomóżcie proszę
O coś dla mnie My tam zamówiliśmy obrączki, mamy je odbierać w połowie grudnia, więc proponuje się wstrzymać z kupnem i poczekać na moją recenzję Czekamy na nie dwa miesiące, pan wydaje się ok, zrobi to co chemy (oby). Tylko źle nam policzył nasze złoto, na naszą niekorzyść, czy to przypadek czy nie- trudno mi ocenić, ale zorientowaliśmy się, a pan jubiler przyznał się do błedu i go poprawił.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-29, 19:28   #46
adamklip
Raczkowanie

Cytat:
O coś dla mnie My tam zamówiliśmy obrączki, mamy je odbierać w połowie grudnia, więc proponuje się wstrzymać z kupnem i poczekać na moją recenzję Czekamy na nie dwa miesiące, pan wydaje się ok, zrobi to co chemy (oby). Tylko źle nam policzył nasze złoto, na naszą niekorzyść, czy to przypadek czy nie- trudno mi ocenić, ale zorientowaliśmy się, a pan jubiler przyznał się do błedu i go poprawił.

Sądziłam że nikt się nie odezwie poczekamy na pewno i z niecierpliwością będę czekała na opinię .
Stary 2012-11-29, 20:58   #47
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

ja też jestem zainteresowana tematem ślubnym - bo w czerwcu ślubuję
Stary 2012-11-30, 21:29   #48
monikkad
Wtajemniczenie

Ja jestem zainteresowana gdzie w Zielonej Górze udać się do fryzjera na fryzurę ślubną, bo jak 24 lata żyję w tym mieście, tak jeszcze nie znalazłam "mojego" fryzjera... I nie mam pojęcia gdzie iść :P
Stary 2012-11-30, 21:57   #49
Rider
Rozeznanie

Cześć myszka Pochwal się co już masz załatwione. Tu na razie cisza, więc przydałoby się troche rozkręcić ten wątek

Monikkad fryzjer to moja największa zmora, też nie mam pojęcia do kogo tu iść. Chciałabym kogoś, kto często robi fryzury na ślub i imprezy karnawałowe, ale nic nie przychodzi mi do głowy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-01, 16:04   #50
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Rider mamy salę , kucharki, orkiestrę, kamerzystę i koleżankę od foto
Stary 2012-12-02, 19:03   #51
adamklip
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Może wy mi doradzicie każdy mówi inaczej, wiem że każdy chce dobrze ale przez to sama się pogubiłam. Mam ecri suknie ślubną a pasie czerwona szarfę a mój TŻ ma...... no i tu zaczyna się problem bardzo chce aby miała czerwony krawat nie wiem co z resztą jaki kolor koszuli ( ecri czy białą) na którki rękaw czy nadługi no i jaki kolor garnituru ????????????????? Pomóżcie proszę każda opinia będzie dla mnie pomocna
Stary 2012-12-03, 20:58   #52
Rider
Rozeznanie

adamklip jak dla mnie sprawa jest jasna. Przede wszystkim długi rękaw koszuli! Obowiązkowo! Dodatkowo najlepiej koszula ecru i czerwony krawat będzie git, będziecie pasować do siebie i będzie PIĘ-KNIE!

Myszka! Jesteś z Zielonej Góry, a nas interesuje więcej gdzie ta sala, jaka orkiestra i kamerzysta

Dziewczyny, gdzie zamawiacie tort? My myślimy o cukierni Grono, jadłam z niej kilka tortów i były pyszne, ale nie wiem czy umieją je ładnie ozdobić, bo na stronie zdjęcia są tragiczne...
Stary 2012-12-03, 21:06   #53
adamklip
Raczkowanie

Cytat:
adamklip jak dla mnie sprawa jest jasna. Przede wszystkim długi rękaw koszuli! Obowiązkowo! Dodatkowo najlepiej koszula ecru i czerwony krawat będzie git, będziecie pasować do siebie i będzie PIĘ-KNIE!

Myszka! Jesteś z Zielonej Góry, a nas interesuje więcej gdzie ta sala, jaka orkiestra i kamerzysta

Dziewczyny, gdzie zamawiacie tort? My myślimy o cukierni Grono, jadłam z niej kilka tortów i były pyszne, ale nie wiem czy umieją je ładnie ozdobić, bo na stronie zdjęcia są tragiczne...

Zgodzę się z tobą Raider w gronie maja pyszne torty i ciasta Co do mojego zapytania sądzę tak jak ty, ale ostatnio usłyszałam ze koszula ecri suknia ecri nie będą ze sobą współgrać ale widzę że myślisz podobnie cieszę się bardzo
Stary 2012-12-03, 21:44   #54
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

Jestem z okolic Zielonej
sala to MGOK w Czerwieńsku
orkiestra to Coco jumbo ( sawniej Czarno Biali
kamerzysta to Xtream Studio

co do tortu to prawdopodobnie będzie mi znajoma z pracy robiła
Stary 2012-12-04, 21:27   #55
monikkad
Wtajemniczenie

Rider, Ty chyba będziesz miała ślub wcześniej niż ja, ja dopiero w 2014. Jak już ogarniesz do kogo idziesz do fryzjera to napisz, nawet na priv

My będziemy mieć wesele w Qubus Hotel Zielona Góra i tam zamawiają torty z piekarni/cukierni Rema. Jakby ktoś miał jakieś doświadczenia co do przyjęcia weselnego w tym hotelu, czy doświadczenia z cukiernią to dajcie znać.

Co do foto i video to w piątek podpisujemy umowę ze Studiem Kaniewscy i na film, i na zdjęcia. Też będę wdzięczna za opinie. A nad Xtrem Studio się zastanawialam, ale jednak wybraliśmy Kaniewskich.
Stary 2012-12-04, 22:46   #56
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706

ja z Kaniewskich zrezygnowałam po tym jak w ciągu miesiąca nagle zmienił im się cennik. pisałam zapytanie o ofertę za pierwszym razem , a później po miesiącu dostałam zupełnie inne ceny za to samo. na każdym pakiecie była przebitka 100-150 zł...
Stary 2012-12-05, 14:56   #57
adamklip
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Rider, Ty chyba będziesz miała ślub wcześniej niż ja, ja dopiero w 2014. Jak już ogarniesz do kogo idziesz do fryzjera to napisz, nawet na priv

My będziemy mieć wesele w Qubus Hotel Zielona Góra i tam zamawiają torty z piekarni/cukierni Rema. Jakby ktoś miał jakieś doświadczenia co do przyjęcia weselnego w tym hotelu, czy doświadczenia z cukiernią to dajcie znać.

Co do foto i video to w piątek podpisujemy umowę ze Studiem Kaniewscy i na film, i na zdjęcia. Też będę wdzięczna za opinie. A nad Xtrem Studio się zastanawialam, ale jednak wybraliśmy Kaniewskich.

monikkad to już dużo masz załatwione jak ślub i wesele masz dopiero w 2014 ale to dobrze im szybciej tym lepiej potem ceny mogą się zmienić
Stary 2012-12-05, 23:02   #58
jamina87
Przyczajenie

Podpinam się i ja Ślub w sierpniu 2013 Brak na razie perspektyw na suknie, a mówią że już pora .... A pora to jest na zrzucenie co nie co :/ Macie jakieś pomysły?
Helllo Północ Lubuskiego Aktywniej
jamina87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 22:16   #59
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
ja z Kaniewskich zrezygnowałam po tym jak w ciągu miesiąca nagle zmienił im się cennik. pisałam zapytanie o ofertę za pierwszym razem , a później po miesiącu dostałam zupełnie inne ceny za to samo. na każdym pakiecie była przebitka 100-150 zł...
To jestem zdziwiona, bo ja pisałam do nich maila w marcu i podali mi ceny 1500 zł za foto i 1500 zł za video, a jeśli zamówi się obie usługi to 1400 zł foto i 1400 zł video. Potem byliśmy w październiku na rozmowie i pytaliśmy czy są jakieś pakiety i żadnych nie ma. To jest cena ogólna. No i nie zmieniła się, bo w piątek podpisywaliśmy umowę i wpłacaliśmy zaliczkę i tak właśnie mamy wpisane na umowie - 1400 zł foto i 1400 zł video.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez adamklip Pokaż wiadomość
monikkad to już dużo masz załatwione jak ślub i wesele masz dopiero w 2014 ale to dobrze im szybciej tym lepiej potem ceny mogą się zmienić
Ceny bardzo idą w górę, dlatego już teraz tyle załatwiliśmy. Np. w naszym hotelu jest pakiet alkohol-napoje-ciasta za 50 zł od osoby w tym roku, a już od 2013 można podpisać tylko umowę na ten pakiet za 80zł/os, więc różnica cenowa kolosalna!

Co nie zmienia faktu, że patrzyli na nas jak na kosmitów, że już chcemy coś podpisywać i wpłacać :P
Stary 2012-12-10, 14:47   #60
jamina87
Przyczajenie

Dziewczyny ile ogólnie płacicie za menu w swoich lokalach? Wliczając wesele i poprawiny? Jak wygląda menu? Ile mięs do obiadu, przystawek zimnych ile dań ciepłych po obiedzie? Jaka wódka, soki wybieracie?
jamina87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości