U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 12:39   #3601
alamig
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja bym nie wytrzymala jakby mi tak ktos gadal spytaj sie tesciowej czy ona jest ksiazkowa i ma wymiary 90x60x90
Dobre
Stary 2012-04-02, 12:41   #3602
gosia261282
Gang Iren

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dzien dobry zaluje ze nie daje rady czytac co piszecie, strasznie mi tego brakuje, od mamus dowiedzialabym sie przydatnych informacji, a tak nie mam czasu . Maluch zajmuje mi cały czas, probuje sie jakos ogarnac z domem i z synkiem.

Mateuszek dzis skonczyl tydzien, z cycow leci mi mam wrazenie sporop mleka, choc niczego juz nie jestem pewna, mały potrafi spedzic przy cycku godzine, dwie, czasami dluzej, a mnie kregoslup wysiada. Karmie go w pozycji siedzacej, po karmieniu sciagam mleko recznym lkatatorem i jak juz nie mam sily tak z nim siedziec to mu daje 40 ml-60 ml i wtedy spi 3 godziny.

W razie kryzysu mamy mleko sztuczne, bo w szpitalu tak sie wydzierał, ze plakalismy razem. W czwartek odwiedzi nas polozna, nie moge sie doczekac, potrzebuje tego

Co do mojej osoby, to moje krocze wyglada wdg mnie super) w nocy jest mi tylko strasznie zimno, mam drgawki i strasznie sie poce.Na wadze mam mniej 9 kg, ale mam nadzieje ze spadnie, choc to teraz dla mnie najmniej wazne. W spodnice z przed ciazy sie wcisnelam, wiec nie jest zle.
Bardzo pomaga mi maz i tesciowa i moi rodzice, taka pomoc i mysl ze jest ktos kto wspiera to tez bardzo duzo.

Jak mi sie sununiu nie obudzi to opisze swoj poród

Mam nadzieje ze u was wszystko w porzadku, tesknie za wami
To maluszek lubi pojesc (albo cyca pomemlac)jak tak dlugo sie karmicie.
Super,ze krocze ok i ze ma ci kto pomagac.

Cytat:
Na poczatku chcialam podziekowac Desi za przekazywanie informacji ode mnie, dziekuje

W niedziele 25.03 rano sie wysexowalismy z TZ, wiec juz po zaczelam miec takie skurcze jak dwa dni wczesniej, ale nic sobie z tego nie robilam, bo juz takie mialam i mijaly.Pojechalismy do Kosciola , tam tez mnie jzu niezle skrecalo, pozniej obiad u rodzicow, przeszlam cale osiedle z mama, bylam w biedronce na zakupach i po powrocie skakalm troszke na pilce. Skurcze wydawalo mi sie minely ,wiec o 22 poszlismy spac.A kilka godzin wczesnije powiedzialam ze moglabym dzis urodzic bo jestem najedzona i wypoczeta)
Przed 1 ,gdzie za 10 poczula takie jakby mocne kopniecie, myslalam ze to maly mnie kopnal, bo dwie godziny wczesniej wiercil sie strasznie,ale nie poczulam jak mi wyplywaja wody, szybko zerwalam sie z lozka i pobieglam do lazienki.Wody byly lekko rozowe, jeszcze mnie bardzo nie bolalo. O 1-11 wyjechalismy z TZ z domu, choc on (skutki szkoly rodzenia) nie chcial jeszcze jechac ,bo stwierdzil ze moze sie posiusialam, albo ze jeszcze jest czas.Ja sie balam ze urodze w domu ,bo moja mama szybko urodzila,W szpitalu na izbie juz mialam mocniejsze skurcze. Polozna mnie zbadala bylo 3 cm rozwarcia, polozylam ,sie podlaczyli mnie pod KTG, Bolalo coraz mocniej, chcieli mi zrobic lewatywe, ale mnie sie zaczelo chciec kupe, wiec blagalam zeby odlaczyli mnie od kTG , bo narobie na lozko.Wtedy polozna mnie zbadala , (nie bolalo nic) chyba zrobila masaz, ale nie wiem, i rozwarcie bylo na 6 cm.Zadzwonilam do TZ ktory , w ogole byl w takim szoku ze chcial jechac do domu, i poszedl siedziec w aucie i sluchac muzyki ,ze mam 5 czy 6 cm rowarcia, a on sie pyta to 5 czy 6 , zaczelam krzyczec ze ma szybko przyjsc.Polozna zadzwonila po lekarza.Ja sie upieralam ze pochodzic, poskaka na tej pilce, zeby szybciej poszlo, skurcze byly coreaz mocniejsze, chowalam glowe w poduszke i odplywalam, czulam juz powoli parcie, zbadali mnie, pytam jakie rozwrcie, polozna mowi ze pelne i zebym nie parla bo pękne, zakryłam kota rekami w nadziei ze to mnie uchroni przed peknieciem i nie parciem, az w koncu pozwoli przec( wspolczuje dziewczynom ktory mialy dlugo bole parte bo to dosc spory wysilek) Ja mialam 25 minut , sam porod 3 godziny.Mały wyskoczył, polozyli mi go na piersi, poczulam ulge i zaczelam ryczec, pierwsze co zobaczylam jego stopki i dlugie pazurki, maluszek krzyczal w nieboglosy poznije jeszcze godzine.Dostal 9 punktów. Lekarz ladnie mna pozszywal, w ogole opieka w szpitalu super.
Sam porod w porownaniu do tego co jest poznije to wdg mnie nic, zycze wszystkim takich porodów.
A jeszcze dodam ze mateuszek byl okrecony pepowina , wiec dziekuje bogu ze wszystko z nim w porzadku.

Tz nie byl przy kluczowym momencie, i bardzo sie ciesze

Jak mi sie cos przypomnie to napisze wiecej)

Swietny opis porodu.Optymistyczny! I like it!

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
ja właśnie bobotic daję Gabrysiowi- i pomaga .i jest tańszy od sab simplexu i latwiej dostępny

a tak w ogóle to dzień dobry
nie mam kurde czasu na wizaż .sporadycznie na kilka chwil wskoczę zobaczyć co u was, obejrzeć fotki ...

Gabryś dzisiaj skończył miesiąc.jak ten czas leci...jest cudowny. świata poza nim z męzem nie widzimy.
mnóstwo osób nas odwiedza, nie mam serca im odmawiać.ale czasem jest to uciążliwe.

zielone kupki i u Gabrysia się pojawiły.
zastanawia mnie ulewanie, gabrysiowi często się to zdarza, raz mniej raz więcej ale praktycznie po każdym jedzonku...mam nadzieję, ze to normalne.
jednorazowo nasz synek zjada różnie - od 70 do 120 ml teraz.

mam chwilkę więc troszkę postaram się Was nadrobić
a dzieciaczki na mailu przesłodkieeee
buziaki Mamuśki

ps.przepraszam za tak chaotyczną wypowiedź ale z czasem krucho i staram się wszystko ekspresem robić
Ale te dzieciaczki szybko rosna!Juz miesiac!

Zanim ja urodze to wasze juz beda szamac chrupki kukurydziane
Stary 2012-04-02, 12:41   #3603
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Smutne, ale prawdziwe!

A ja mam dobre wiesci od rana!
Nie mam paciorka
Ale znowu jakas wysypka goraca i swedzaca mi wyszla, tym razem na udach dla odmiany!
Super że paciorka brak

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 12:49   #3604
gosia261282
Gang Iren

Znowu chwalicie sie na mailu,no i macie czym.
Monia wygladacie cudnie!
Ona sliczne maluszki
Cytrynka Wiktorek rosnie na przystojniaka!
Tynka pieknego masz tego skarbusia
Stary 2012-04-02, 12:50   #3605
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

tynka super opis porodu

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Wspolczuje takiej sytuacji w swieta
a no niestety takie życie rodziny się nie wybiera

karolca słodka Ewelinka super zdjęcie

Monia Han ślicznie wyglądasz i słodka kruszynka

onaona10101 jakie super małe szkraby słodkiego masz Synka

Cytrynka super zdjęcia Wiktorka - słodziak

tynka jakie małe słodkości Mateuszek jest Cudny

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 12:55   #3606
gkatarzynka
Zadomowienie

A ja jestem już w domku!!!!
Nie mam skurczy, jestem pozamykana, szyjka się nie skraca, główka Hani wysoko - czyli brak objawów zbliżającego się porodu.
Maleńka ważyła we wtorek 2770 więc rozwija się bardzo dobrze... mięśniak zupełnie wyszedł z szyjki...
Mam się zgłosić 13.04 na IP z torbą, ale jak dalej będę pozamykana, to wrócę na weekend i dopiero 16.04 mnie położą i mają coś działać. Ordynator powiedział, że nie będę czekać do terminu, ale skoro teraz nic się nie dzieje, to nie ma sensu wyciągać Małej na siłę skoro Jej dobrze w brzuszku.
Teoretycznie powinnam mieć już skurcze przez mięśniaka i krawienia - a nie mam - jakaś dziwna jestem
A na tej patologii to się naoglądałam...ehh... ten cały balonik to masakra jakaś jest....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 13:02   #3607
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Nie mam skurczy, jestem pozamykana, szyjka się nie skraca, główka Hani wysoko - czyli brak objawów zbliżającego się porodu.
Maleńka ważyła we wtorek 2770 więc rozwija się bardzo dobrze... mięśniak zupełnie wyszedł z szyjki...
Mam się zgłosić 13.04 na IP z torbą, ale jak dalej będę pozamykana, to wrócę na weekend i dopiero 16.04 mnie położą i mają coś działać. Ordynator powiedział, że nie będę czekać do terminu, ale skoro teraz nic się nie dzieje, to nie ma sensu wyciągać Małej na siłę skoro Jej dobrze w brzuszku.
Teoretycznie powinnam mieć już skurcze przez mięśniaka i krawienia - a nie mam - jakaś dziwna jestem
A na tej patologii to się naoglądałam...ehh... ten cały balonik to masakra jakaś jest....
Fajnie masz tak bym też chciała ale u mnie to już nie wiadono co i jak

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 13:13   #3608
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
klade sobie Aguska jasia pod malego, ale wytrzymac w jednej pozycji godzine czy dwie to i tak padam..
No to porod rzeczywiscie ekspresowy
A co do karmienia, to Mateuszek ssie aktywnie przez ten czas czy zasypia przy piersi?
Bo jesli zasypia, to nie pozwol mu na spanie przy cycu, tylko go odkladaj i poczekaj jak zglodnieje na tyle zeby possal aktywnie iles czasu. Bo tak to sie zameczysz kochana.
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Gabryś dzisiaj skończył miesiąc.jak ten czas leci...jest cudowny. świata poza nim z męzem nie widzimy.
gratulacje
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
no i co całą noc spędziłam na porodówce dostałam relanium i mała się wyciszyła waży w tej chwili 2500 kilo i chcieliby poczekać jeszcze tydzień żeby przynajmniej miała 2800 tak więc zostałam przewieziona na oddział. Czekam na mojego gina który dyżur zaczyna o 20 to sobie coś poustalamy . Już wolałabym urodzić bo nie dam rady tu psychicznie wyleżeć.

Antek sie jeszcze rozchorował wiec to już w ogóle jest masakra. Jak mnie tu przez święta zatrzymają to nie wiem co im zrobię

Z drugiej strony nie mam jeszcze tak źle bo leżą ze mną dziewczyny w 23 29 i 27 tygodniu z takimi problemami że szok
Wspolczuje kochana Jeszcze Antek chory, domyslam sie jak mozesz sie czuc.
Oby Mała szybciutko podrosła i niech decyduja, zycze Ci bys szybciutko i zdrowo urodzila

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

desia super wiesci
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 13:13   #3609
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Brzuch mnie boli

dzisiaj na obiadek jem łazanki, a jutro spaghetti jeszcze dzisiaj czeka na mnie też ananas

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-04-02, 13:18   #3610
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Super,ze wszystko w porzadku!
Stary 2012-04-02, 13:23   #3611
tikki85
Zakorzenienie

Tamtą wiadomość pisałam z tel. czekając na autobus, więc się nie rozpisywałam.
Miałam KTG. Mała tak się ruszała, że z aparatu słychać było same chrzęsty i stuki, jakby ktoś pukał w mikrofon . Pielęgniarka powiedziała, że wszystko OK i poszłam na konsultację do lekarza. On sprawdził rozwarcie...powiedział, że OK i że spotykamy się za tydzień . OK, czyli nic się nie zmieniło...i . Dalej w 2-paku.

Dostałam paczkę ze szpitala . Znaczy bardziej od miesięcznika dla dzieci. W paczce smoczek, maść Bephanten, pielucha, chusteczki, próbka kremu Olay, gazetka w której opisane są wszystkie czynności związane z opieką nad maluchem i kilka ulotek.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Oby w pełnię coś ruszyło

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

A i w ogóle po badaniu chyba odszedł mi spory kawałek czopa, ale dalej taki bezbarwny i boli mnie podbrzusze

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Tynka ale ekspres z Ciebie .
Stary 2012-04-02, 13:25   #3612
Mała!
Zakorzenienie

Dziendobry

U nas nocka standardowa...Synek budzi sie co 2,5 h...no +/- 30 min wczoraj paflam o 17!!! Maz ma nocki wiec nad ranem zabralam malego do siebie, ale nie przytulam go spal sam na polowce meza...boje sie go przydusic czy cos ale chyba lubi ze mna spac
Wstalusmy o 9:20 hihi i nie spal do 12:30 masakra ciagle na raczkach lub kolanach u mamy dopiero niedawno sie ogarnelam i ubralam

* Aguska..... super poranek, fajnie i oby wam sie wszystko ladnie ukladalo...zycze duzo sily i cierpliwosci, niedlugo pewnie bedzie jak w bajce hihi

* Tynka..... super opis i super ze jestescie w domku

* dziewczyny ogladajac zdjecia waszych malenstw usmiech nie schodzil mi z twarzy sa przepiekne! Jeszvze raz gratuluje wszystkim mamusiom i dziekuje za mile slowa o moim Tymonku

Ps: czy ktoras podaje jakis probiotyk dziecku? Np dicoflor?
Moj synek odpukac !!! chyba kolek nie ma ale przy baczku lub kupce prezy sie wije czerwieni i nawet troszke poplacze...zastanawiam sie czy mu jakos pomoc jakims preparatem czy nie?

Ps2: pisze z tel. Sorki za bledy...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-04-02 o 13:28
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 13:37   #3613
cziqua
Zadomowienie

a my dzisiaj mieliśmy wizytę
posiew w porzadku siuski poprawa i chyba pozamykana na wszystkie spusty bo lekarz nic o jakimkolwiek rozwarciu nie wspominal
moje stopy i kostki wyglądają jak yyy ulone mniej wiecej moja noga tak wygladala przy pęknietej torebce stawowej takich spuchnietych nóżek to nigdy nie miałam

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 13:54   #3614
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Miałam KTG. Mała tak się ruszała, że z aparatu słychać było same chrzęsty i stuki, jakby ktoś pukał w mikrofon . Pielęgniarka powiedziała, że wszystko OK i poszłam na konsultację do lekarza. On sprawdził rozwarcie...powiedział, że OK i że spotykamy się za tydzień . OK, czyli nic się nie zmieniło...i . Dalej w 2-paku.

Dobrze,ze w szystko ok.A ze nic sie nie zmienilo,to tez moze zmienic sie bardzo szybko.Ile juz tutaj znienacka urodzilo,nie spodziewaly sie niczego.U nas nie badaja,wiec nie mam pojecia czy mam rozwarcie,jak szyjka i w ogole

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Mialam sie nie wazyc,ale nie wytrzymalam.Mam juz +15,5 kg (czyli 65,5)
Ale obwod brzuszka bardzo mi sie zwiekszyl!Caly czas zwiekszal sie tak samo po 2 cm co 2 tyg.A teraz przez 10 dni jest wiekszy o 4 cm!To Eryk tak rosnie na koncowce?To moze nie urodzi sie wcale taki maly?
To teraz nie wiem czy nie przepakowac rzeczy na wyjscie,bo mam taka gruba bluze na 50/56,a jak za mala bedzie?Teraz mam dylemat!
Stary 2012-04-02, 13:57   #3615
tikki85
Zakorzenienie

Ja ważę dalej 70,6 czyli +11kg. Ja też nie wiem czy ubranka, które wezmę nie będą za małe, ale najwyżej mąż dowiezie większe . Nigdy mi nie mówią ile Mała mierzy .
Stary 2012-04-02, 13:59   #3616
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Mialam sie nie wazyc,ale nie wytrzymalam.Mam juz +15,5 kg (czyli 65,5)
Ale obwod brzuszka bardzo mi sie zwiekszyl!Caly czas zwiekszal sie tak samo po 2 cm co 2 tyg.A teraz przez 10 dni jest wiekszy o 4 cm!To Eryk tak rosnie na koncowce?To moze nie urodzi sie wcale taki maly?
To teraz nie wiem czy nie przepakowac rzeczy na wyjscie,bo mam taka gruba bluze na 50/56,a jak za mala bedzie?Teraz mam dylemat!
15,5kg to mało w porównaniu do mnie
i co to jest 65,5 ja mam ponad 80kg ostatnio było 84kg - masakra !! a dziecko moje malutkie

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
posiew w porzadku siuski poprawa i chyba pozamykana na wszystkie spusty bo lekarz nic o jakimkolwiek rozwarciu nie wspominal
moje stopy i kostki wyglądają jak yyy ulone mniej wiecej moja noga tak wygladala przy pęknietej torebce stawowej takich spuchnietych nóżek to nigdy nie miałam
super, że po wizycie wsio ok
ja też jestem cała spuchnięta

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-04-02, 14:06   #3617
ewcisz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Tylko, że u mnie też niestety objawów brak. W piątek 6.04 kwietnia idę na wizytę i wtedy dostanę skierowanie do szpitala bo to już będzie pierwszy dzień 41 tygodnia

Agator, GRATULACJE
Dołączam do grona chętnych do rodzenia. Niestety podobnie i u mnie żadnych objawów brak. Już chyba tylko pełnia może coś zdziałać

Ja też już prawie 20 kg na+.... tego się nie spodziewałam...

Agator również dołączam do gratulacji.

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 14:09   #3618
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
15,5kg to mało w porównaniu do mnie
i co to jest 65,5 ja mam ponad 80kg ostatnio było 84kg - masakra !! a dziecko moje malutkie
Nie przejmuje sie waga,tylko tym ze wiem skad ona sie wziela.Bo dobra jesc troche wiecej w ciazy to ok,ale ja naprawde przesadzam.Czasem az mi niedobrze taka sie czuje pelna,a jem dalej.Z Wiki w ciazy tyle nie jadlam,ale tez przytylam niecale 12 kg.
Jolka ty wiecej ode mnie wazysz,ale moze masz kosci inne,bo ja mam drobne kosci,no i chyba jestes troche wyzsza?
Stary 2012-04-02, 14:12   #3619
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Nie przejmuje sie waga,tylko tym ze wiem skad ona sie wziela.Bo dobra jesc troche wiecej w ciazy to ok,ale ja naprawde przesadzam.Czasem az mi niedobrze taka sie czuje pelna,a jem dalej.Z Wiki w ciazy tyle nie jadlam,ale tez przytylam niecale 12 kg.
Jolka ty wiecej ode mnie wazysz,ale moze masz kosci inne,bo ja mam drobne kosci,no i chyba jestes troche wyzsza?
A ile masz wzrostu? Ja mam 174cm. Startowałam z wagą 64kg.
I ja jem normalnie, nie obiadam się, unikam słodyczy - mało ich jem tak samo jak przed ciążą. Więc nie wiem skąd tyle u mnie na plusie, ale ja zawsze miałam tendencje do tycia

Jak bym pozwalała sobie jeść więcej to już pewnie z 30kg bym miała... a kiedyś myślałam, że jak będę w ciąży to wtedy porządnie się objem niczego nie żałując sobie czy to słodycze czy coś a jednak tak nie jest...

MICHAŁEK

WYMIANA

Edytowane przez Jolkaaa
Czas edycji: 2012-04-02 o 14:14
Stary 2012-04-02, 14:18   #3620
karo_z
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!

Muszę Wam się pochwalić, że udało nam się całkowicie przejść na karmienie piersią nie podaję już sztucznego nie mam tyle mleka zeby samo wyciekało co się u Was zdarza z tego co widzę, ale chyba maluszek się najada
drugim sukcesem jest odpadnięcie pępuszka dziś w nocy

Mamy jeszcze jeden niezidentyfikowany problem...Piotruś nie zawsze śpi spokojnie. Często w trakcie snu zaczyna marudzić i wyginać się. Czasem się przy tym budzi i wygląda jakby szukał cycka, ale wiem że nie jest głodny, bo jak tylko poczuje cycka to zasypia z powrotem. Nie wiem czy może w brzuszku mu coś doskwiera?
Dziś np ładnie spał do 4 rano a potem to już właśnie co chwilę sie przez to budził no i tym samym ja od 4 nie śpię
Wiecie może jak mu pomóc? co robić?
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 14:41   #3621
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Muszę Wam się pochwalić, że udało nam się całkowicie przejść na karmienie piersią nie podaję już sztucznego nie mam tyle mleka zeby samo wyciekało co się u Was zdarza z tego co widzę, ale chyba maluszek się najada

Mamy jeszcze jeden niezidentyfikowany problem...Piotruś nie zawsze śpi spokojnie. Często w trakcie snu zaczyna marudzić i wyginać się. Czasem się przy tym budzi i wygląda jakby szukał cycka, ale wiem że nie jest głodny, bo jak tylko poczuje cycka to zasypia z powrotem. Nie wiem czy może w brzuszku mu coś doskwiera?
Dziś np ładnie spał do 4 rano a potem to już właśnie co chwilę sie przez to budził no i tym samym ja od 4 nie śpię
to pieknie ze udalo sie wrocic do piersi
a co do twojego problemu, to moze maly sie budzi bo chce possac tylko pociumkac, moze sprobuj oszukac go smoczkiem.
A przy cycu sie uspakaja?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 14:42   #3622
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
A ile masz wzrostu? Ja mam 174cm. Startowałam z wagą 64kg.
I ja jem normalnie, nie obiadam się, unikam słodyczy - mało ich jem tak samo jak przed ciążą. Więc nie wiem skąd tyle u mnie na plusie, ale ja zawsze miałam tendencje do tycia

Jak bym pozwalała sobie jeść więcej to już pewnie z 30kg bym miała... a kiedyś myślałam, że jak będę w ciąży to wtedy porządnie się objem niczego nie żałując sobie czy to słodycze czy coś a jednak tak nie jest...
Mam 168 cm,czyli troche mniej.
No ja na to co jem to powinnam miec +3okg jak nic.
Jednak mam dobra przemiane materii i to mnie ratuje.

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Gratulacje pepuszka i karmienia!!
Stary 2012-04-02, 14:59   #3623
Roksape
Zadomowienie

Chyba przy tych bolacych baczkach powinno sie pomoc bo moja tez sie tak meczy i placze a po tym kupa. Chyba kupie jakies kropelki.

Teraz sie najadla ale tak po tym plakala, nie odbilo sie wcale i chyba jej nie dobrze bylo. teraz spi mi na brzuchu tylko nie wiem czy to z tego ze jej nie dobrze czy po prostu spac sie chcialo. boje sie ze zaraz jak ja odloze to bedzie haft bo nie raz tak bylo. moze ktoras wie co doradzic ??sory za pisownie ale ciezko jedna reka o poprawna ortografie

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

no i ja dzisiaj tez sama bylam z dwojka bo dziadka tz pogrzeb byl ale jakos dalam rade ]. maciek o dziwo sie mnie sluchal.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:09   #3624
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
klade sobie Aguska jasia pod malego, ale wytrzymac w jednej pozycji godzine czy dwie to i tak padam.

Dziekuje dziewczyny ale bym was chciala nadrobic.

czuje sie jakbym byla wjakiej innej rzeczywistosci

Pomaga mi tesciowa, ale troche mnie wkurza, bo chodzi za mne z ksiazka stara jak swiat i mi gada ze maly powienien zrobi 5 kupek, a jak nie zrobil to juz jest zle, ze musi byl ubrany tak czy siak, ze musze pilnwoac zeby nie zaglodzic dziecka ale staram sie tym nie przejmowac.
za cierpliwość ja bym już nie wytrzymała

Cytat:
Super że już w domku wiesz teraz pozamykana a jutro może się zmienić Też się tak zdarza

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

Dostałam paczkę ze szpitala . Znaczy bardziej od miesięcznika dla dzieci. W paczce smoczek, maść Bephanten, pielucha, chusteczki, próbka kremu Olay, gazetka w której opisane są wszystkie czynności związane z opieką nad maluchem i kilka ulotek.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Oby w pełnię coś ruszyło

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

A i w ogóle po badaniu chyba odszedł mi spory kawałek czopa, ale dalej taki bezbarwny i boli mnie podbrzusze

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Tynka ale ekspres z Ciebie .
No to kiepsko że nic się nie rozwija , ale tak jak pisałam wyżej wszystko może się zmienić z dnia na dzień

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
Super że posiew i mocz w porządku Ja mam wizytę jutro i jestem już ciekawa czy u mnie się już zaczyna pojawiać jakieś rozwarcie czy coś ... ale muszę cierpliwie poczekać do jutra do 15.30

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Super że kikut odpadł no i fajnie że wróciłaś już tylko d karmienia piersią

Jak mnie ten kręgosłup boli jeszcze do tego co 20min siku mi się chce i mam uczucie ucisku na pochwę ... ale nie cały czas tylko co jakiś czas....
Ta końcówka to chyba najgorsza jest.
Na dodatek mam taką ochotę na coś słodkiego a w domu nic... sklep daleko nie chce mi się jechać ani specjalnie męża posyłać
Stary 2012-04-02, 15:12   #3625
gosia261282
Gang Iren

Dziecko przechadza sie znudzone po kosciele w czasie mszy. W konfesjonale siedzi ksiadz i spowiada. Mala podchodzi do ksiedza i konspiracyjnym szeptem pyta: A ty, co tak cicho siedzisz? Pewnie sie zesrales?!

Stary 2012-04-02, 15:17   #3626
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
to pieknie ze udalo sie wrocic do piersi
a co do twojego problemu, to moze maly sie budzi bo chce possac tylko pociumkac, moze sprobuj oszukac go smoczkiem.
A przy cycu sie uspakaja?
tak przy cycu się uspokaja. Smoczek próbowałam dawać. zazwyczaj wypluwa, czasem possie trochę i jest spokój na chwilę. jak smoczek wypadnie to jest znowu to samo
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:18   #3627
Flowerbombka
Zadomowienie

Nikki to żeś nabrała wczoraj brata... Malutka się urodziłaś..ja miałam 3,050 kg przy porodzie..

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Tak moje dziecko sie wyluzowalo podczas karmienia dzisiaj rano
Słodzinka

Asika
biedna córunia się namęczy z tymi kolkami...

Ona super - prawie w jednym terminie urodziłyście

Agator gratuluję!!! Długi synuś

Aguśka widzisz jaki Filipek pomocnik - buja młodszego braciszka
Na pewno będzie coraz lepiej jak przywyknie do nowej sytuacji...

Tynka
poród ekspres

Karo super, że udaje ci się karmić tylko piersią i gratuluję odpadniętego kikuta pępkowego...

Moja mamcia po wyjściu ze mną na spacer i zakupy stwierdziła, że to był ostatni raz bo sie boi ze mną chodzić....hehe Fakt że dziśledwo doszlam...po drodze mnie zaczęły strasznie biodra boleć i ciągnąć w podbrzuszu...miałam wrażenie że zaczyna mi się tam wszystko na poród przygotowywać...no ale póki co przeszło...no i synuś zdecydowanie niżej się rusza...oby do 14 kwietnia wytrzymać...
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:22   #3628
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
za cierpliwość ja bym już nie wytrzymała

Super że już w domku wiesz teraz pozamykana a jutro może się zmienić Też się tak zdarza

No to kiepsko że nic się nie rozwija , ale tak jak pisałam wyżej wszystko może się zmienić z dnia na dzień

Super że posiew i mocz w porządku Ja mam wizytę jutro i jestem już ciekawa czy u mnie się już zaczyna pojawiać jakieś rozwarcie czy coś ... ale muszę cierpliwie poczekać do jutra do 15.30

Super że kikut odpadł no i fajnie że wróciłaś już tylko d karmienia piersią

Jak mnie ten kręgosłup boli jeszcze do tego co 20min siku mi się chce i mam uczucie ucisku na pochwę ... ale nie cały czas tylko co jakiś czas....
Ta końcówka to chyba najgorsza jest.
Na dodatek mam taką ochotę na coś słodkiego a w domu nic... sklep daleko nie chce mi się jechać ani specjalnie męża posyłać
Nie no, ja to w tym momencie mam nadzieję, że się nic nie pojawi przez święta przynajmniej... przeleżałam tydzień na oddziale i nie mam ochoty wracać do szpitala szybciej niż za tydzień Ja wiem, że w każdej chwili może się zmienić - widziałam takie akcje w szpitalu, niby wszystko pozamykane, a w nocy skurcze najpierw co 15minut i w ciągu godziny zmieniły się na co 3 minuty i 5 minut po przewiezieniu na porodówkę dziewczyna rodzi...

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:

Dziecko przechadza sie znudzone po kosciele w czasie mszy. W konfesjonale siedzi ksiadz i spowiada. Mala podchodzi do ksiedza i konspiracyjnym szeptem pyta: A ty, co tak cicho siedzisz? Pewnie sie zesrales?!

Hehe... ten dowcip krążył ostatnio po patologii.....
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:33   #3629
gosia261282
Gang Iren

Moja mama stwierdzila przed chwila,ze dobrze by bylo,zebym urodzila dzis lub jutro,bo wtedy przed Swietami bede juz w domu i zdarze zakupy zrobic i upiec cos na swieta,przygotowac.

Czasem sie zastanawiam czy ona jest calkiem normalna.
Glupio tak o matce,ale te jej wstawki sa conajmniej dziwne.
Stary 2012-04-02, 15:47   #3630
ewcisz
Raczkowanie

Cytat:
Moja mama stwierdzila przed chwila,ze dobrze by bylo,zebym urodzila dzis lub jutro,bo wtedy przed Swietami bede juz w domu i zdarze zakupy zrobic i upiec cos na swieta,przygotowac.

Czasem sie zastanawiam czy ona jest calkiem normalna.
Glupio tak o matce,ale te jej wstawki sa conajmniej dziwne.
A wiesz, że ja też tak ostatnio sobie pomyślałam, że dobrze by było dziś lub jutro urodzić bo jeśli byłoby wszystko ok to na święta już bylibyśmy w komplecie a tak to trzeba czekać

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości