Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 09:58   #2401
AgaMili
BAN stały

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
no i teście pojechali....
Kupili dla Bartusia pampersy .

Synuś najpierw trochę spał,ale jak sie obudził to byl mega szczęśliwy,śmiał się i gadał.
Teściowa z godzinę przesiedziała na podłodze przy bujaku i gadała do niego.

Potem u wszystkich po kolei na rękach,nawet obaj dziadkowie pierwszy raz trzymali Bartusia.

O 19.30 kąpiel potem mleczko i Bartuś zasnął sam w łóżeczku.Teraz pewnie jak co noc obudzi sie albo o 3 albo o 4.

Odparzenie na dupce wyleczone a tu sie dzisiaj rano pojawiło na szyjce ,mam nadzieję ,że wyleczyny tak samo szybko jak na dupalu.
dla grzecznego maluszka i zeby odparzenie szybko wyleczyc
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie !
U mnie dalej brzydka pogoda, humor też nie najlepszy. Wczoraj dostałam okres, kiepsko się czuję.
Jadę dziś na pogrzeb najlepszej kumpeli ojca. 5 lat temu zmarła na raka jej mama, a teraz tato(miał przeszczep serca 5 lat temu, ale codziennie chlał), znalazła go martwego w domu - bardzo przykre, 22 latka została się sama jak palec.

A jutro mój mąż idzie do szpitala, będzie miał wycinane żylaki, no i nie będzie go ze dwa dni

Dziewczyny popytajcie wśród znajomych koleżanek farmaceutek czy nie kupią na siebie szczepionek w aptece. Ja mam taką dobrą koleżanką, która mi wszystkie leki dla niuni kupuje u siebie i bardzo dużo zaoszczędziłam, na samej szczepionce rotarix pierwszej dawce 90 zł (dałam 280 zł), a teraz podrożała (412 zł), ale ja będę mieć za 290 zł.
za męża

Agatek moj Marcel też często kicha

Inutil ja bym kupiła nową matę.

Uciekam bo wyje
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:33   #2402
agacia_cz
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

dzień dobry mamuśki!
mam pytanie: czy wszystkie wasze dzieciaki miały badanie słuchu? bo moja nie miała a nie mogę się dodzwonić do żadnej kliniki gdzie takie badania wykonują
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:49   #2403
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Agacia moja badanie sluchu miała.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:55   #2404
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jak z tż zaklepaliśmy w czerwcu 2007 termin ślubu na wrzesień 2008 i 5 miesięcy przed ślubem dzwoni do mnie ksiądz, że on mnie bardzo przeprasza ale musi odwołać nasz ślub bo on zapomniał, że odpust jest
To była masakra Na szczęście udało się znaleść kosciół z wolnym terminem bo przecież cała reszta już była dograna
Coooo????
Cytat:
Napisane przez ankaya Pokaż wiadomość
Mamusie a mam pytanko, czy szczepiłyście swoje skarby dodatkowo na pneumokoki, meningokoki i rotawirusy? koszt jest kosmiczny:/ ae wahamy się czy nie będziemy sobie potempluć w brodę że nie zaszczepiliśmy
Na rota i meningokoki raczej nie, a na pneumo pomyślę, jak mała dostanie się do żłobka
Cytat:
Ostatnio dyskutujemy z Tżem czy kupic mieszkanie w bloku 3 pokoje czy budowac sie z rodzicami.Niestety na budowę samodzielną nas nie będzie stac.Sami nie wiemy co robic!
Natalia, a jak ta budowa z rodzicami miałaby wygladać?
Jeśli tak jak piszą dziewczyny osobne wejście, kuchnia itp, to ja bym się chyba zdecydowała, ale ja marzę o ogródku i podwórku, bo całe życie w bloku mieszkam ....
No i zależy jeszcze jakie macie stosunki z rodzicami, czy będą się wtrącać itp.
Bo jak miałabyś rodziców na głowie 24h/dobę to jednak mieszkanie

Zapisałam dziecię do chrztu ( o mały włos miałabym problem, bo się wygadałam, że chrzestny ma dziecko a nie ma ślubu - ale po informacji, że nie mieszka z matką dziecka ksiadz jakoś go przepuścił)

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuśki!
mam pytanie: czy wszystkie wasze dzieciaki miały badanie słuchu? bo moja nie miała a nie mogę się dodzwonić do żadnej kliniki gdzie takie badania wykonują
Moja miała w szpitalu po urodzeniu

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:12   #2405
agacia_cz
Zadomowienie

w szpitalu nie robili jej badania, a czy wy koniecznie zrobiłybyście to badanie na własną rękę? mała reaguje na dzwięki
Stary 2012-04-02, 11:20   #2406
AgaMili
BAN stały

Cytat:
dzień dobry mamuśki!
Mój miał w szpitalu po urodzeniu
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zapisałam dziecię do chrztu (o mały włos miałabym problem, bo się wygadałam, że chrzestny ma dziecko a nie ma ślubu - ale po informacji, że nie mieszka z matką dziecka ksiadz jakoś go przepuścił)
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:27   #2407
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
dzień dobry mamuśki!
Moja miała, u mnie w szpitalu badanie słuchu robione jest za darmo dzięki WOŚP i dostałam taką niebieską karteczkę z wynikiem, a nawet byłam przy tym badaniu.

Ja bym na Twoim miejscu zrobiła badanie dla świętego spokoju

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:35   #2408
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Hej laseczki
Odbiłam sobie przed chwilą brak obecności na mojej super giełdzie
Byłam w lumpku. Kupiłam dwie pary nowiuteńkich jeansów (w które się mieszcze ), młodemu bodziaki, bezrękawnik bluzowaty, czapeczkę i buciki z kompletu, buty dla mnie na koturnie trampki - nowe i buty skórzane Pumy tżtowi bez żadnych śladów eksploatacji
I teraz najważniejsze:
PAS POPORODOWY czy tam majtki poporodowe w dodatku stringi pięknie opakowane, z meteczkami, ceną i cała resztą, także funkiel nóweczki
A no do tego jeszcze strój kąpielowy jednoczęściowy czarny adidasa, bluzkę na siłownię reeboka niebieską i piękny biustonosz satynowy. Normalnie jak w outlecie, bo większość dostawy była nowiutka i ometkowana oryginalnie
Za wszystko dałam jakieś 125zł dokładnie, bo właścicielka jest moją znajomą hihihi
Dzieciowe się właśnie piorą

A teraz czeka mnie chyba ze dwa dni nadrabiania

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

A i jeszcze zapomniałam napisać o śpiworku dla brzdąca cudnym

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:42   #2409
Anabellita
Zadomowienie

No już mi nerwy przeszły zamówiłam sobie identyczny leżaczek-bujaczek o 10 zł taniej i na dodatek dzisiaj będę miała go w domu bo okazało się, ze sprzedający mieszka w mieście obok

Cytat:
dzień dobry mamuśki!
Moja córa miała takie badanie zrobione jeszcze w szpitalu. Agacia, próbuj zadzwonić do szpitala, moze tam Ci chociaż udzielą info. gdzie wykonują badanie.

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:47   #2410
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
dzień dobry mamuśki!
tak,jeszcze w szpitalu
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:48   #2411
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
chyba moze, skoro zwróciła kasę to myslę,z e nie mozesz negatywa....
Pozytywa też jej nie wystawię, bo przecież transakcja nie doszła do sutku no i ja nie jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy, więc pozostaje neutralny
Neska, powiedz Ty mi, jak teraz miewa się Twój Pan H ? Mi jakoś przestał dokuczać Właściwie po porodzie to o nim zapomniałam

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Stary 2012-04-02, 11:53   #2412
agacia_cz
Zadomowienie

znalazłam 3 kliniki gdzie można wykonać badanie słuchu do wszystkich nie mogę się dodzwonić od 2 tygodni ;/ oczywiście żadna nie jest na tyle blisko żeby tam podjechać
boroo Ty szczęściaro!!! u mnie nawet lumpka nie ma
Stary 2012-04-02, 11:57   #2413
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
znalazłam 3 kliniki gdzie można wykonać badanie słuchu do wszystkich nie mogę się dodzwonić od 2 tygodni ;/ oczywiście żadna nie jest na tyle blisko żeby tam podjechać
boroo Ty szczęściaro!!! u mnie nawet lumpka nie ma
uuuuuuuuu to współczuję
Badanie słuchu mieliśmy w szpitalu też robione - nawet naklejkę w książeczce zdrowia mamy z WOŚP.

Stary 2012-04-02, 12:16   #2414
agacia_cz
Zadomowienie

do rodzących sn: boli was czasem wzgórek łonowy, np jak się szarpniecie, albo wychylicie? mnie boli, a u gina jeszcze nie byłam
Stary 2012-04-02, 12:19   #2415
NataliaM1103
Rozeznanie

agacia_cz my tez mieliśmy robione badanie słuchu jeszcze w szpitalu.
booro fajne zakupy
--------------------------------
Witam!

U nas jak zwykle pobudka tylko o 3 w nocy,potem o 6.30.

Ja już dzisiaj byłam w solarium i co tam mnie spotkało???Ogromne lustro na ścianie- kurde i znowu widziałam ten zwis mój,a w domu unikam ogladania siebie w calości.
Na pierwszy rzuk oka to ,aż sie wystraszłam siebie:ha haha:

Co do mojego pytania w sprawie mieszkania/domu.To pewnie na tak olbrzymi ,żeby wszystko było osobno to nas nie będzie stac.Rodziców mam fajnych no ale to jednak rodzice.
Chyba zdecydujemy się zamieszkac sami i kupimy mieszkanko w bloku,ale to albo pod koniec tego roku lub na początku przyszłego dopiero.

Pogoda znowu u nas do bani ,wogóle mam ogromnego lenia dzisiaj...
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 12:32   #2416
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Pozytywa też jej nie wystawię, bo przecież transakcja nie doszła do sutku no i ja nie jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy, więc pozostaje neutralny
Neska, powiedz Ty mi, jak teraz miewa się Twój Pan H ? Mi jakoś przestał dokuczać Właściwie po porodzie to o nim zapomniałam
kochana to nie był p.H. okazało się, ze to krwawienie z uszkodzonej błony śluzowej (po wysiłku przy porodzie) i samo zniknęło.
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 12:54   #2417
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy to możliwe ,że ja po ciaży mam mniejszcze owłosienie dosłownie wszędzie,bikini,nogi ,pachy.Przed ciążą mialam mocne ciemne włosy w tych miejscach,a teraz jest ich bardzo mało i wolno rosną.Nie wiem czy to ciaża czy to poród miał cos z tym wspólnego.Tylko nigdy o czymś takim nie słyszałam...
ja też mam żadsze owłosienie,nie powiem podoba mi się to
Cytat:
dzień dobry mamuśki!
miała robione w szpitalu

Cytat:
do rodzących sn: boli was czasem wzgórek łonowy, np jak się szarpniecie, albo wychylicie? mnie boli, a u gina jeszcze nie byłam
nie mam czegoś takiego
Heja banana
Mijus chodzi mi czy była by taka mozliwośc żebym wrzuciła mi fotę swojej rozłożonej chusty i podała jej wymiary bo chciała bym żeby moja mama mi uszyła.Zawsze to mniej zapłace za materiał ,niż bym miała kupić chustę .

Wczoraj byliśmy u rodzicow na obiedzie i torcie urodzinowym mojej mamy i Nikolcia większość czasu tam przespała,szkoda ,ze nie jest taka w domu i do tego o 19 zasnęła juz na ten długi nocny sen ,o 20 pojechalismy do domu i obudziła się o 23,a potem już od 2 do 6 co godzinę prawie ,normalnie masakra.Pojechalismyjeszc ze wszyscy cała rodzina do factory (outlet) i udało mi sie kupić białe jeansowe rurki za 14 zł ,do tego białe materiałowe spodnie biodrówki na lato też za 14zeta i do tego taką koszule od razu ze sweterkiem za 27 .Wszystko z big stara.Była dodatkowa zniżka na wszystko 30%.Ale jestem zadowolona.Muszę juz kończyc bo zaczyna się marudzenie,za długo w lezaczku
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 13:14   #2418
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Jadę dziś na pogrzeb najlepszej kumpeli ojca. 5 lat temu zmarła na raka jej mama, a teraz tato(miał przeszczep serca 5 lat temu, ale codziennie chlał), znalazła go martwego w domu - bardzo przykre, 22 latka została się sama jak palec.

A jutro mój mąż idzie do szpitala, będzie miał wycinane żylaki, no i nie będzie go ze dwa dni
Strasznie przykra sprawa z koleżanką

Tż szybko wróci i wszystko będzie ok

Cytat:
dzień dobry mamuśki!
tak w szpitalu po urodzeniu

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Byłam w lumpku. Kupiłam dwie pary nowiuteńkich jeansów (w które się mieszcze ), młodemu bodziaki, bezrękawnik bluzowaty, czapeczkę i buciki z kompletu, buty dla mnie na koturnie trampki - nowe i buty skórzane Pumy tżtowi bez żadnych śladów eksploatacji
I teraz najważniejsze:
PAS POPORODOWY czy tam majtki poporodowe w dodatku stringi pięknie opakowane, z meteczkami, ceną i cała resztą, także funkiel nóweczki
A no do tego jeszcze strój kąpielowy jednoczęściowy czarny adidasa, bluzkę na siłownię reeboka niebieską i piękny biustonosz satynowy. Normalnie jak w outlecie, bo większość dostawy była nowiutka i ometkowana oryginalnie
Za wszystko dałam jakieś 125zł dokładnie, bo właścicielka jest moją znajomą hihihi

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Ty szczęściaro!!!!

Cytat:
Ja już dzisiaj byłam w solarium i co tam mnie spotkało???Ogromne lustro na ścianie- kurde i znowu widziałam ten zwis mój,a w domu unikam ogladania siebie w calości.
Na pierwszy rzuk oka to ,aż sie wystraszłam siebie:ha haha:
Padłam

_________________________ ___

Przyszedł dzisiaj Emanuel Jest zaje*bisty Gabi uwielbia go od pierwszego wejrzenia

Ja dzisiaj mam dzień lekarzy, najpierw dentysta-sadysta, a potem gin wybywam na całe popołudnie i wieczór - Tż pierwszy raz samotnie będzie kąpał małą - zobaczymy jak mu pójdzie
Stary 2012-04-02, 13:23   #2419
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Blanszor pochwal sie jak ci sie udało dokonać takiego wyczynu 21 kg Wow

Oglądałam pogodę na święta masakra w zeszła niedzielę mówili że ma być 20 stopni a wczoraj z 20 zrobiło sie 8
trwało to rok, zaczęłam od badań i się okazało, że mam niedoczynność tarczycy. Leki, codziennie sport (aerobik, rowerek, badminton, squash lub basen), dieta 1200 kcal. Ale już nie umiem tak się zmobilizować. aaaaa i na początku lekarz przepisał mi Meridię - szkodliwa, ale dużo jej zawdzięczam.

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 13:32   #2420
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamusie

Mam takie zaległosci ze az mi wstyd (17 stron )
Nie miałam nawet czasu zeby podczytywac

Z dobrych nowin to taka ze znalezlismy dom(jak ktos chce zobaczyc to wrzucam filmik, tz nakrecił dla mojej mamy ) klik

A zła to taka ze niestety ale jednak wracam do pracy w czerwcu bo kolezanka wprowadziła mnie w bład ze po maciezynskim tez dostane jakas kase ale myliła sie i nie ma takiej opcji

Mamy tez problem z paszportem bo co chwile chca jakies nowe dokumenty potwierdzajace ze jestwsmy tu 4 lata(wyrabiamy irlandzki) a wyjaz jest za niecałe 3 tyg
Dzisiaj bede dzwonic do ambasady i sie dowiem czy jest mozliwy wpis dziecka do paszportu rodzica tak jak robi sie to w Polsce. Mam nadzieje ze tak. Tel. do ambasady sa czynne tylko 2h po południu to musze poczekac.

Zuzia sukienka zadna rewelacja ale przynajmniej karmic w niej moge. Mysle nad pasmiem w tej czesci pod biustem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01980.jpg (59,0 KB, 61 załadowań)
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 13:41   #2421
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mijus chodzi mi czy była by taka mozliwośc żebym wrzuciła mi fotę swojej rozłożonej chusty i podała jej wymiary bo chciała bym żeby moja mama mi uszyła.Zawsze to mniej zapłace za materiał ,niż bym miała kupić chustę .
Jasne, postaram się dziś to załatwić
Stary 2012-04-02, 13:45   #2422
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Aaa, przypomniało mi się... mam super kołysanki -> przerobione piosenki różnych zespołów (większości rockowych), jakby któraś chciała to mogę przesłać (jeśli będę umiała).
.
Ja poprosze
Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
WITAM DROGIE MAMUSIE długo nie zaglądałam i nawet nie prubuję nadrabiać ale teraz postaram się być na bierząco. strasznie boli mnie poniżej karku czy to może być od pochylania się przy karmieniu?
a mamy karmiące piersią czy dajecie coś jeszcze oprócz cyca np herbatkę?
moja Ala ma ztraszne gazy i przy tym płacze nie wiem czy ta herbatka pomoże czy jeszcze zaszkodzi?
i czy to z czasem samo minie czy coś musze na to zaradzić?
wogóle to panikuję przy każdej małekj rzeczy a to się zastanawiam czy nie ma pleśniawek a to czy aby ciemiączko nie jest zapadniete bo to by oznaczało że jes odwodniona, bo jak przejadę ręką po główce to czuję wgłębienie ale na oko tego nie widać, teraz mi zaczeła zadkie kupy robić i się boję czy to nie biegunka??

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

i jeszcze jedno pytanko moja mała ma już 6 tyg i czytałam że po tym szczepieniu na ramieniu robi się rakta z ropą i td. a u niej nic nie widać ani śladu czy to źlę?
Mnie strasznie kark boli i własnie mysle ze to od pochylania sie nad mała
Z tym ciemiaczkiem to tez schizowawam ze ma zapadniete i dlatego herbatke chciałam podawac ale ta bzdziagwa nie chce butli
My jestesmy 8 tyg po szczepieniu i dzisiaj zauwazyłam ze zaczyna sie to miejsce "otwierac"
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 13:54   #2423
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

A mam jeszcze pytanie do tych które szczepiły na pneumokoki, jakiej firmy wybrałyście? i jak dzieciaczki sie po tym czuły?Pozdrawiam
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 13:55   #2424
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
kochana to nie był p.H. okazało się, ze to krwawienie z uszkodzonej błony śluzowej (po wysiłku przy porodzie) i samo zniknęło.
u mnie też znikneło ufff

Kasikzaki piękna sukienka a dom to wynajęliście tak? Za znośną cenę? Ile łazienek ile sprzątania Planujesz wrócić do PL?A małą to jakiego języka będziesz uczyć?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 14:39   #2425
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
No to uwaga - sama chciałaś - mój ryjosław.

Jedna fota - dziś po fryzjerze. bez makijażu i w domowej bluzce.
A druga. 17 kg temu - jak byłam na okładce Super Linii. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś będę tak wyglądać
Załącznik 4589590
O żesz w mordę! Jak na te Twqoje niby kilogramy to Ty niezła laska jesteś, a na okładce to już w ogóle fiu fiu fiu
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
A dziewczynki nigdy jeszcze o tym nie pisałam, bo sama trawiłam tą informację. Nasz synek ma spodziectwo żołędziowe i musi mieć operację. Za tydzień idziemy na wizytę do chirurga państwowo a za dwa tygodnie prywatnie do kogoś innego na drugą konsultację. Podobno jak chirurg jest dobry to naprawią małemu siusiaczka, że będzie wyglądał całkiem normalnie. Ale biedy się nacierpi. Udało mi się dotrzeć do najlepszych speców od spodziectwa w Warszawie, więc mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
Będzie na pewno dobrze i chybga lepiej, że teraz wykryli
Cytat:
Dziewczyny zrobił test od rana i ja znowu jestem w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kracz sobie, kracz to będziesz zakładać nowy wątek: mamusie styczeń 2013
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam się co robić do jedzenia na Święta. Macie jakieś propozycje dla mamuś karmiących? Nie chciałabym, żeby coś Wojtusiowi zaszkodziło.
Dołączam do pytania, bo tez pojęcia nie mam co zrobić oprócz jajek hihi
Cytat:
Dziewczyny czy to możliwe ,że ja po ciaży mam mniejszcze owłosienie dosłownie wszędzie,bikini,nogi ,pachy.Przed ciążą mialam mocne ciemne włosy w tych miejscach,a teraz jest ich bardzo mało i wolno rosną.Nie wiem czy to ciaża czy to poród miał cos z tym wspólnego.Tylko nigdy o czymś takim nie słyszałam...
Kwestia hormonów jeszcze. Raczej normalne
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
moge ci podesłac huggisa jak chcesz
Pewnie, że poproszę. Akurat ich jeszcze nie próbowałam
Cytat:
Witajcie !
U mnie dalej brzydka pogoda, humor też nie najlepszy. Wczoraj dostałam okres, kiepsko się czuję.

Dziewczyny popytajcie wśród znajomych koleżanek farmaceutek czy nie kupią na siebie szczepionek w aptece. Ja mam taką dobrą koleżanką, która mi wszystkie leki dla niuni kupuje u siebie i bardzo dużo zaoszczędziłam, na samej szczepionce rotarix pierwszej dawce 90 zł (dałam 280 zł), a teraz podrożała (412 zł), ale ja będę mieć za 290 zł.
Biedna dziewczyna
za tż
dałam 275zł za rotarix u nas, bo apteka ściąga hurtowo dla całego miasta prawie i schodza jak ciepłe bułeczki
Cytat:
Dzień dobry

Mamuśki poradźcie mi proszę w sprawie allegro
. Wy jesteście bardziej obeznane.
W sobotę kupiłam (przez Kup Teraz) leżaczek-bujaczek, dokładnie ten --->http://allegro.pl/lezaczek-bright-st...245124682.html
Kasę wpłaciłam od razu i zadowolona czekałam na odbiór leżaczka. Niestety dzisiaj wchodzę na swoją skrzynkę mailową a sprzedawca wysłał mi taką wiadomość:
"Przykro mi ale leżaczek uległ zniszczeniu, już dokonałam zwrotu całości kwoty którą Pani wpłaciła". Wkurzyłam się na maksa
Co robić Wysmarować jej odpowiedniego maila? Wystawić negatywa? Czy ona w ogóle może coś takiego zrobić???
Nie wystawiaj negatywa skoro cena kup teraz i może faktycznie sie uszkodził. Spytaj co się zepsuło i czy jest możliwość niższej ceny (w zależności od usterki).
Komentrarz neutralny chyba będzie fair
Cytat:
No już mi nerwy przeszły zamówiłam sobie identyczny leżaczek-bujaczek o 10 zł taniej i na dodatek dzisiaj będę miała go w domu bo okazało się, ze sprzedający mieszka w mieście obok
Czyli jednak nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Z dobrych nowin to taka ze znalezlismy dom(jak ktos chce zobaczyc to wrzucam filmik, tz nakrecił dla mojej mamy ) klik

Zuzia sukienka zadna rewelacja ale przynajmniej karmic w niej moge. Mysle nad pasmiem w tej czesci pod biustem
za domek

Nie wiem czy to kwestia sukienki czy modelki czy jednego i drugiego, ale wyglądasz bombowo normalnie

Stary 2012-04-02, 14:49   #2426
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry mamuśki!

mój miął badany w szpitalu i to codziennie bo pierwsze badanie wyszło nie prawidłowe na drugi dzień jedno ucho było ok ale drugie wyszło źle no i trzeciego dnia też to jedno ucho wysżło nie prawidłowo.Potem tydzień musiał leżeć w szpitalu przez to zakazenie i przy wypisie ze szpitala pytałam sie co dalej z tym uchem to lakarka sprawdziła w karcie ze już wszystko jest ok i nie trzeba do żadnego specjalisty z tym jechać

wczoraj moja koleżanka urodziła synka miała termin na 1 kwietnia i tak też urodziła

a dizś sie dowiedziałam ze wczoraj zmarła moja inna kolezanka która długo walczyła z rakiem (od niewyleczonej nadżerki (miała ją wypalic i nei zrobiła tego)- tak więc dziewczyny dbajcie o siebie) młoda dziewczyna 30 lat

dostałam dziś paczkę z nosidełkiem ale albo ja go nie umiem montować albo mały jest na niego za duży bo ta poducha co jest gdzie dziecko powinno o nią główkę opierać to on ma ją prawie na karku czytam tą książeczkę oglądam rysunki al enic z tego nie kumam , muszę poćwiczyc popatrzeć moze do tego dojde
Stary 2012-04-02, 15:13   #2427
Anabellita
Zadomowienie

o ranyyy... jaki ja mam dzisiaj kiepski dzień
Najpierw wkurzyłam się tą sprawą z leżaczkiem z all, później dzwoniłam do ZUS w sprawie zaświadczenia i baba ciągle mnie zbywała, następnie wybrałam się na spacer z Asią i trzy razy prawie wywiało mi ją z wózka, do domu wróciłam po jakiś 15minutach,Po powrocie nie mogłam uśpić Asi, a pies wariował bo chciał na dwór. Jestem sama w domu i nie miał kto z nim wyjść. Zanim Asia zasnęła to pies narobił mi w przedpokoju bo nie wytrzymał chyba coś zeżarł na podwórku bo na koniec puścił dwa pawie na panele w pokoju
Helołłł, czy to juz koniec mojego pecha czy coś jeszcze mi się dziś przydarzy
Jedynie cieszy mnie ten leżaczek, który właśnie mi przywieli Jest faaajowy, zadbany i czyściutki
Lecę nadrabiać czytanko

CÓRCIA

Stary 2012-04-02, 15:38   #2428
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Najpierw wkurzyłam się tą sprawą z leżaczkiem z all, później dzwoniłam do ZUS w sprawie zaświadczenia i baba ciągle mnie zbywała, następnie wybrałam się na spacer z Asią i trzy razy prawie wywiało mi ją z wózka, do domu wróciłam po jakiś 15minutach,Po powrocie nie mogłam uśpić Asi, a pies wariował bo chciał na dwór. Jestem sama w domu i nie miał kto z nim wyjść. Zanim Asia zasnęła to pies narobił mi w przedpokoju bo nie wytrzymał chyba coś zeżarł na podwórku bo na koniec puścił dwa pawie na panele w pokoju
Jedynie cieszy mnie ten leżaczek, który właśnie mi przywieli Jest faaajowy, zadbany i czyściutki
Lecę nadrabiać czytanko
o ja cię ale masz dzisiaj przeżycia
trzymam kciuki żeby pozostała część dnia była lepsza

a Fifi mogę powiedzieć, ze dziś w nocy obudził się jeden raz
tzn pojadł o 21, obudził się 2.30, a potem dopiero o 6.30
przez godzinkę sobie pogadał i przed 8 zasnął jeszcze na godzinkę

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:46   #2429
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

moje dziecię na chwilkę się sobą zajęło na szczęście..
co to ja chciałam..........??
aaa czy Wasze dzieci tezs tak szaleją za telewizorem? bo moj jak tylko wyczai ze włączony to strasznie się chce przyglądać... jak bym go w salonie nie połozyła np w lezaczku to i tak główkę wykręca... a ja mu nie pozwalam bo chyba dla takich małych oczek niekoneicznie dobrze jak patrzą na tv??

Inutil no chyba nie załapał tej ospy- juztro mijają 3 tyg wiec okres karencji się kończy ) ( bo wylęganie 3 tyg). jak do jutra się nie wykluje to muszę znow na szczepienia go umawiać bo juz 2 razy nam przepadły (raz przez szpital i operacje a drugi raz własnie przez ta ospe- lekarka nie kazała szczepic w ciągu tych 3 tygodni).. Mam nadzieję,ze sie w koncu uda go zaszczepic...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:56   #2430
MissZuzia
Zadomowienie

helołłł
my dzis poszlismy na spacer ale nas
- wywialo
- posypalo sniegiem
- naslonecznilo

masakra co za pogoda

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Hej laseczki
I teraz najważniejsze:

nie lubie cie

Cytat:
mnie czasem zakluje blizej rozciecia ale wzgorek nie

Cytat:

Na pierwszy rzuk oka to ,aż sie wystraszłam siebie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy u rodzicow na obiedzie i torcie urodzinowym mojej mamy i Nikolcia większość czasu tam przespała,szkoda ,ze nie jest taka w domu i do tego o 19 zasnęła juz na ten długi nocny sen ,o 20 pojechalismy do domu i obudziła się o 23,a potem już od 2 do 6 co godzinę prawie ,normalnie masakra.Pojechalismyjeszc ze wszyscy cała rodzina do factory (outlet) i udało mi sie kupić białe jeansowe rurki za 14 zł ,do tego białe materiałowe spodnie biodrówki na lato też za 14zeta i do tego taką koszule od razu ze sweterkiem za 27 .Wszystko z big stara.Była dodatkowa zniżka na wszystko 30%.Ale jestem zadowolona.Muszę juz kończyc bo zaczyna się marudzenie,za długo w lezaczku
kolejna co wyhaczy fajne rzeczy za grosze
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
_________________________ ___

Przyszedł dzisiaj Emanuel Jest zaje*bisty Gabi uwielbia go od pierwszego wejrzenia

Ja dzisiaj mam dzień lekarzy, najpierw dentysta-sadysta, a potem gin wybywam na całe popołudnie i wieczór - Tż pierwszy raz samotnie będzie kąpał małą - zobaczymy jak mu pójdzie
tez chyba go kupie skoro tak polecacie

na pewno sobie poradzi, najwazniejsze ze chetnie zostaje a ty mozesz sie wyrwac

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Mam takie zaległosci ze az mi wstyd (17 stron )
Nie miałam nawet czasu zeby podczytywac

A zła to taka ze niestety ale jednak wracam do pracy w czerwcu bo kolezanka wprowadziła mnie w bład ze po maciezynskim tez dostane jakas kase ale myliła sie i nie ma takiej opcji

Mamy tez problem z paszportem bo co chwile chca jakies nowe dokumenty potwierdzajace ze jestwsmy tu 4 lata(wyrabiamy irlandzki) a wyjaz jest za niecałe 3 tyg
Dzisiaj bede dzwonic do ambasady i sie dowiem czy jest mozliwy wpis dziecka do paszportu rodzica tak jak robi sie to w Polsce. Mam nadzieje ze tak. Tel. do ambasady sa czynne tylko 2h po południu to musze poczekac.

tiaaaa 'zadna rewelka' a wygladasz nieziemsko w niej

DOM EXTRA, ile sypialni tez taki chce

co zrobisz z moja synowa jak wrocisz do pracy wspolczuje, ja tez musze wracac i chyba niania bedzie.....
Cytat:
Lecę nadrabiać czytanko
ojeju rzeczywiscie dzien do du.py.. wspolczuje!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości