|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Hej.
Basia - słodki Tobiaszek Zaspałyśmy dziś do przedszkola ![]() Sofcia - moja koleżanka, jak przestała karmić to @ miała co 2 tygodnie, więc takie wahania, że raz @ jest częściej lub rzadziej sa chyba normalne. ewel - super fryzura ![]() delia - mi lekarz kazał odczekac 3 miesiące a zabiegu nie miałam. Każdy radzi inaczej więc każda z nas zrobiła jak zalecił lekarz no chyba, że się nie udało poczekać
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI
Cytat:
@ planowo mam dostać środa/ czwartek i tak też test robię, w sumie zastanawiam tak się, bo jutro pewnie w mieście będę to może na bete podejdę sobie, 19zł a pewność 100% brzuch mnie pobolewa, nie wiem czy na @ czy na ciążę, do tego od środy mierzę temperaturę i mam koło 37, najniższa 36,8 ale to też nie wiem czy z tego że gardło boli mnie czy z ciąży, chciałabym już wiedzieć czy test będzie na tak czy na nie, nienawidzę w takim zawieszeniu być;/ w ogóle beta jakaś tam wyszłaby jakbym jutro poszła na nią?? będzie jutro 14 dzień po owu w nocy schizy miałam, może że 3 godziny spałam, gardło okropnie boli mnie od wczoraj i tak latałam płukac go szałwią, najlepiej jednak płyn do płukania jamy ustnej sprawdził się , do tego wczoraj strasznie słabo czułam się, ale z tego co wiem to dużo znajomych przy tej cudownej pogodzie tak ma, gdzie ta wiosna?? o 6 budzę się a tu biało, o 10 już było czarno ;/
|
|
|
#1953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie beta 30 zł kosztuje,a tempke też mam 37 a 37,4.
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wolę kasę na bete wydać, TŻ jest tego samego zdania, właśnie mierzyłam, 37 mam, to ty masz wyższą, przy ostatniej ciąży też miałam taką jak teraz mam, mierzysz pod pachą czy w pochwie?? ja jednak w ogóle na ciążę staram się nie nastawiać, bo później płacz będzie, tylko jak nie uda się to trochę mnie to zastanowi bo my w samą owu współżyliśmyczarnula mam nadzieję że jutro przyniesiemy dziewczynom dobre wieści ![]() edit: w ogóle lekarz kazał w wielką sobotę test robią ale on chyba OSZALAŁ że będę tyle czekać
Edytowane przez alonka00 Czas edycji: 2012-04-02 o 10:51 |
|
|
|
|
|
#1955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Trzymam kciuk za wizytę u rehabilitantki! Cytat:
Cytat:
Ty to masz tradycje nie ma co!![]() Ale śliczności Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1956 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
US-cywilny. Samego kościelnego się nie bierze |
||
|
|
|
|
#1957 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no my 3 cykl się staramy i zobaczymy czy się uda.Cytat:
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na necie znalazłam taką wypowiedź: "prawo kanoniczne przewiduje taką możliwość, aby wziąć tylko ślub kościelny bez cywilnego. Kodeks Prawa Kanonicznego nie zawiera co prawda konkretnej normy, ale reguluje to „Instrukcja dla księży dotycząca małżeństw konkordatowych” z 15 listopada 1998 roku, która mówi „Jeżeli nupturienci nie zawarli małżeństwa cywilnego, a chcą zawrzeć małżeństwo kanoniczne bez skutków cywilnych, sprawę należy przedstawić Ordynariuszowi miejsca, podając powody takiej decyzji nupturientów, celem uzyskania stosownej zgody. Podobnie należy postąpić, jeżeli narzeczeni przyrzekają , że skutki cywilne dla swojego małżeństwa kanonicznego chcą uzyskać przed kierownikiem urzędu stanu cywilnego dopiero po zawarciu małżeństwa w Kościele.” Należy takowe pismo napisać do biskupa diecezjalnego właściwego dla stron, zawierając prócz prośby również jej dokładne uzasadnienie." wynika z tego, że teoretycznie jest to możliwe, ale w praktyce nie wydaje mi się aby ktoś uzyskał zgodę na taki slub...
|
|
|
#1959 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ,doradzcie co można kupić na 30 rocznice ślubu
nie mam pojęcia a 28 kwietnia idziemy na taka impreze do ciotki i ma być małe wesele.
|
|
|
#1960 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Julek coraz grzeczniejszy na ćwiczeniach i nawet trochę dzisiaj uśmiechał się zalotnie do pani
![]() ![]() Dostałam @ ![]() :conf used: w piątek. Dzwoniłam dziś do gina, bo kazał mi dać znać jeśli będę krwawić 3-4 dni, kazał odczekać trochę, jeśli będzie normalnie jak zawsze przy @ to znaczy że to to. A jeśli nasili się bardzo to dać znać Myślałam, że przy karmieniu to jeszcze długo sobie odpocznę od podpasek/tamponów Cytat:
Zimnooooo Cytat:
ale duży kawaler Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
coś takiego http://www.eurogift.com.pl/marksman/...ankami-calais/ widzę, że to drogie, ale są fajne w rozsądnych cenach
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-04-02 o 12:15 |
|||||
|
|
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
Widzę, że dyskutujecie o ślubie kościelnym i cywilnym, jestem pewna że się da wziąć sam kościelny bez zgłaszania do urzędu ponieważ moja koleżanka tak robiła właśnie ze względu na rentę swoją i męża , bo oboje mieli po swoich rodzicach. Basiu Ale Tobiaszek się słodko uśmiecha, chyba się zakochałam Alonka, Czarnula kciuki zaciśnięte ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Dziewczyny ma może któraś z Was firankę tak zwaną makaronową, bo zastanawiam się nad zakupem ale nie wiem jak się sprawuje, czy trzeba ją pracować i jak to robić jak to same nitki
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie więcej jest tych co dostają@ pomimo karmienia piersią niż tych, które to omija
|
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie trzeba prasowac jedynie praniem troche zachodu. ale ja zawsze je wiaze co kawalek i nie mam problemu
|
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
staraczki trzymamcookie, basia- ale slodziaki |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Bacha, Cookie- ale przystojniaki |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
dawno nie pisałam wybaczcie. Wyszłam ze szpitala kilka dni temu, ale chyba mam jakas depresje jakos 3 tyg temu z tz mialam powazna klutnie. I szczerze nie potrafie sie ogarnac. Jest ok rozmawiamy ze sobą ale ja co chwile becze. Wieczorami rycze ale tak samoz siebie czuje sie taka brzydka, mam zakaz seksu od poczatku ciązy, boje sie ze to wszystko miedzy nami zmienia a od tej klutni nawet zblizen niema co chwile kupuje jakies ciuchy tuniki, by ładnie wygladac, i by podniesc samoocene ale psychika robi swoje. Dzis mam zamiar z tz o tym porozmawiac bo nie moge juz tak dłuzej ![]() tak ciezko mi sie wbic w rozmowy tutaj , bo tak rzadko jestem ze pewnie niejedna zapomniała o mnie.... Jak tylko odzyskam równowage , moze po rozmowie z tz bedzie mi lepiej?? to zaczne znowu sie systematycznie (bynjamniej bede sie starała) udzielac. co do zpitala to nic niezrobili. powiedzieli z epotrzeba urologa i jak bedzie atak to mam dostac skierowanie do szpitala innego w innym miescie. 2 dni po wyjsciu mnie jeszcze lapaly i bolała nerka. Ale juz nie boli wcale!!!!!!!!! Moze odpuscilo, a moze to tak jest ze kolki raz łapia raz nie? oby przeszło, nie usmiecha mi sie wyjezdzac gdzies do szpitala i byc tam sama nieznajac zadnego lekarza ani nikogo........
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko mi coś powiedzieć, ale może potrzebujecie po prostu trochę odpocząć od siebie Może jedź do kogoś na kilka dni |
|
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
cookie, basiu piękne chłopaki
Cytat:
i tu jest plus jedzenia często ja jeszcze nie dostałam. Jeśli maluch zrobi sobie przerwę dłuższą niż 6h może cała machina owulacyjno- miesiączkowa wrócić. Ja liczę, że jeszcze trochę zaoszczędzę na tamponach i podpaskach , chociaż jak mały dostanie zupki i deserki pewnie @ wróci ( oby była krótka ( bo przed ciążą miałam 8 dniowe i nie za często )
|
|
|
|
#1970 |
|
Rozeznanie
|
Wafelku dobrze, że jesteś
Nie przejmuj się wyglądem, jak urodzisz to wrócisz do formy |
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My normalnie sie odzywamy smiejemy itp, ale w mojej psychice siedzi to ze ja moge mu sie nie podobac czy ze go juz nie kręce........ kazdy mówi z ełądnie wygladam, ze ciąza mi sluzy itp a on ciołek przestał mi kom plementy prawic, a zawsze przed ciaza to non stop....... ![]() Pogadam z nim dzisiaj szczerze. Nie wydaje mi sie zebym jakos szczegolnie zbrzydła, ze przytylam to wiadomo ale reszta no a mimo to sie tak czuje.....
|
|
|
#1972 |
|
Wtajemniczenie
|
Przez weekend mialam jakis kryzys, jak Tz nie bylo normalnie zebralo mi sie...duzo myslalam nad tym co bedzie, ze sie strasznie boje staran
i czy sie nam uda ... a jeszcze dobijal mnie fakt ze ciagle moja mama powtarzała co mowila jej starsza ciotka jak sie z nia widziala (jest po 90 tce) ze Monika w ciazy jest (jej wnuczka) i kiedy Agnieszka, czy juz jest?! - moi rodzice nie wiedza ze # normalnie ryczec mi sie chcialo, lzy w oczach i szlam do swojego pokoju....wczoraj natomiast pozarlam sie z mama.... az sie rozryczalam, a dzis w pracy spotkalam jedna z kierowniczek - w ciazy super wygladala, bylam zaskoczona... ;(Wafelku trzymaj sie...
|
|
|
#1973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
A wy farbowałyście włosy w ciąży? Bo znalazłam fajną fryzurę i chciałabym taki kolorek.. Ale się boję, że coś może się dzidzi stać..
Jedni twierdzą, że nic się nie stanie, a drudzy, że nie ma naukowych dowodów potwierdających szkodliwość farb. Mój fryzjer mówił, ze przychodzą do niego kobiety w ciąży i farbują, a ja już sama nie wiem
|
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1976 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
przepraszam że zaczynam od pisania o mnie ale jestem tak wkurzona że muszę się wygadać Wróciłam od lekarza, jestem załamana i zła. Wiem tyle samo co przed wizytą mój lekarz podszedł to tematu na zasadzie zostaw stówę i spadaj. Dałam mu wynik histop. a on nie za bardzo zainteresowany tym co tam jest zadawał mi głupie pytania: a dlaczego było łyżeczkowanie, to mogli dać pani leki to mu tłumaczę że w wypisie ze szpitala jest opisane co mi podawali i są nazwy leków a on na to : ach no no. I taka gadka Pytam go i co teraz jakie dalsze kroki? A on mi na to: A pani dalej chce się starać?! Nie no myślałam że się przewrócę no debil jakiś, miałam na końcu języka żeby powiedzieć mu : ależ skąd ja tak tylko przychodzę bo mi się nudzi i chce być lżejsza o 100zł ![]() Ręce mi opadły, kolejny lekarz który mnie zawiódł, ja wiem że on ma tysiące pacjentów ale do cholery czyta się kartę a potem zadaje durne pytania Oczywiście na pytanie o wynik odpowiedział: no to napewno wada płodu, no przecież pani wie. Wyć mi się chce z tej bezradności Badania żadnego nie zrobił, kazał przyjść po @ najpóźniej za dwa tygodnie to wtedy coś pomyśli nade mną ![]() Myślę czy nie podziękować mu za opiekę i nie pójść do kogoś innego np. do kogoś ze szpitala na kasę chorych, może lekarzom prywatnym nadmiar kasy popier...... w głowie. I znowu mam doła a miało być już tylko lepiej...---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#1977 | |||
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuję jakiś sprawdzony, łatwy przepis na jakąś karkówkę/schab czy cokolwiek pieczone np. w rękawie? Macie jakieś?
Eseska jak się czujesz?? Wiem, dlatego miałam dzwonić wcześniej Cytat:
Cytat:
no, ale i tak nie mam co narzekać na szczęście nic nie boli ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Dziewczyny, ja farbowałam i wsio ok gin mówił, że można |
|||
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil ja kiedyś znalazłam taki przepis: https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=3046 ale jeszcze go nie próbowałam.
Ja czuję się dobrze Esko ja jeszcze zastanowię się czy będę się farbować bo mam brązowe włosy i nie widać u mnie odrostów, a ja chciałam refleksy więc potem mogą mi się odrosty zrobić, a nie chce co miesiąc później farbować. Poczekaj może z farbą do końca pierwszego trymestru lub kup taką bez amoniaku
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
fiol- ja farbowałam , po 1 trymestrze wolno
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
|
inutilku, ja zawsze jak pieke karczek w rekawie to robie go z ananasem i jak dla mnie pycha. dzien wczesniej nacieram miesko roznymi przyprawami, co mam pod reka, a pozniej wkladam do rekawa i okladam go plastrami ananasa z kazdej strony....pychaaa
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

pietra mam trochę bo to moja pierwsza wizyta po # i mam nadzieję że tam wszystko jest ok.
Ty to masz tradycje nie ma co!
chcemy duze prostokatne ....

Myślałam, że przy karmieniu to jeszcze długo sobie odpocznę od podpasek/tamponów 

trzymam
Ciężko mi coś powiedzieć, ale może potrzebujecie po prostu trochę odpocząć od siebie