2012-04-02, 17:44
|
|
Przyczajenie
|
Moje kosmetyczkowe cudeńka - na co dzień i od święta :)
Tytułem wstępu: ogromnie się cieszę ze w końcu wyhaczyłam gdzieś konkurs organizowany przez Sephorę – często korzystam z Waszych promocji, ale jakoś nigdy nie miałam przyjemności spróbować swoich sił w konkursie.
Każdy z nas wie, że wygląd nie jest najważniejszy – jednak w wielu sytuacjach może okazać się bronią, dzięki której zwyciężymy. Jeżeli nie mamy długich rzęs bądź różanych policzków, a odcień naszej cery jest szary, wszystko możemy naprawić za pomocą zestawu pierwszej pomocy, jakim jest nasza kosmetyczka.
Zakup kosmetyków jest więc inwestycją – często nie rozumianą przez naszych ukochanych. Jednak, jak dokonać zestawienia, okazuje się że dzienny koszt użytkowania naszej ulubionej maskary, na który wydałyśmy prawie 200 zł, a którą używamy przez rok, wynosi 50 gr, podczas gdy na bułkę u mnie w sklepie wydaję 55 gr.
Przygotowałam listę niezbędnych dla mnie kosmetyków, jakie mieszczę w swojej puchatej skrzyneczce z kosmetykami – podzieliłam je na kosmetyki pielęgnacyjne, zapachy, kosmetyki do makijażu. A na końcu: top 10, czyli 10 produktów które zawsze mam przy sobie w mojej podręcznej kosmetyczce.
Zadanie konkursowe wykonuję od wczoraj i kończę dzisiaj – w pracy. Mam nadzieję ze szefowa nie zauważy co robię między jej zleceniami, albo że nie siedzi na wizaz.pl i mnie nie złapie na gorącym uczynku :P Trzymajcie kciuki
|
|
|