|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#60811 |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
a wiesz ze ja mam po nim super miekkie włoski?
daje pod lniany
|
|
|
|
#60812 |
|
ma zielone pojęcie
|
No to może to kwestia lnianego...
Spróbuję w najbliższym czasie z lnianym
|
#60813 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na umyte nakładam żel lniany, odżywkę b/s, czekam aż podeschną i gdy są wilgotne (nie mokre, bo rano wstaniesz z mokrymi) pluking i do spania Przedziałek robię przed plukingiem, rano go raczej nie da się już ruszyć...Cytat:
![]() Cytat:
.. . z lodówki mi go wywalają.. Gotuję z łyżki nasion i połowy szklanki wody, więc wypaciam zanim się zepsuje ![]() W codzienniku: Maliniarka Agatka fajnie wygladają ![]() Phoce cóż za fale pewnie będzie z tego coś jeszcze piękniejszego Tata miał rację ![]() Martek vidia ![]() Miska Edytowane przez aleksandra987x Czas edycji: 2012-04-02 o 19:14 |
|||
|
|
|
#60814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale MUSZE miec prosciutki przedzialek- juz tak mam Tylko, ze mnie tak bardzo puch nie denerwuje, a tym sie trzeba liczyc, bawiac sie wlosami zanim wyschna
|
|
|
|
|
#60815 |
|
Rozeznanie
|
Znowu nakupiłam odżywek, nie wiem po co, ale mam
Żel mrożący też kupiłam. Ostatnio chyba dałam tylko za dużo graffitti bo takie suche włosy mi wyszły. Po cieniowaniu bardzo mi się podobają, nawet takie nie za świeże Dobrze, że dziś w związanych włosach byłam, bo szłam przez most i tak wiało, że się bałam przelecenia nad barierkami, a rzęsy tak latały, że tragedia
|
|
|
|
#60816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli po nałożeniu wszystkich odżywek, żelu lnianego nie zawijać je w nic (mogę delikatnie odcisnąć w koszulkę ?) i poczekać aż trochę podeschną a później plunking i spać? tylko tak się zastanawiam czy bez plukingu od razu po umyciu pokręcą mi się (dopiero co odkryłam że moje wlosy się kręcą i jak na razie nie mogę jeszcze w to do końca uwierzyć )Ale dziękuję za radę |
|
|
|
|
#60817 |
|
Rozeznanie
|
Witaj
![]() Maliniarka w codzienniku pięknie EDIT: Aleksandra u Ciebie również cuda w codzienniku Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-04-02 o 19:45 |
|
|
|
#60818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale robię go pensetą (główką oczywiście ) i nawet szybko mi to wychodzi i nie niszczę skrętu przez to za dużo
|
|
|
|
|
#60819 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
dla mnie 15 minut to za dużo na plunking i włosy mi nie schna wtedy najlepiej a mam bawełniany t-shirt węża ![]() Cytat:
i tak masz ładne włoski |
||
|
|
|
#60820 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje bez plunkingu nie mają objętości ani jakiegoś specjalnego skrętu tylko falo-korkociągo-przyklap Teraz przy mej długości ciut za ramiona codziennie w sumie śpię w plukingu, bo nie umiem rano reanimować włosów i nie mam na to czasu, więc koszulka ratuje mi życie. Wtedy wieczorem w zalezności od potrzeby zwilzam i nakładam żel, ugniatam i w koszulkę, albo tylko wilgotnymi rekami wgniotę żel i b/s i w koszulkę ![]() Cytat:
![]() węża?
|
||
|
|
|
#60821 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=aleksandra987x;3330 3575]
Fajnie, że moja skromna wiedza się przydaje ![]() węża? [/QUOTE]haha też mi się to rzuciło w oczy
|
|
|
|
#60822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam pochwalić kolor pięknie Ci w czerni ![]() Malina w codzienniku obłędnie
|
|
#60823 |
|
Zadomowienie
|
Kochane
jeśli chodzi o trwałość lnianego tak mnie naszło,że delikatne zakwaszenie może pomóc też szybko mi się psuł, za to dżemik lniany,który ma kwaśniejszy odczyn (bo jest z żelfixem) stał w lodówce tygodniami i nic się nie działo Ajrisz kiedyś wymierzyła, że lniany ma pH ok 7,prawda? Gdyby tak kwasem mlekowym czy cytrynowym obniżyć do 5-5,5...ja niestety papierków nie posiadam, więc nie sprawdzę czy to działa, ale zachęcam ![]() Malinko tez Cię nie lubię no i spadam
|
|
#60824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to już przy gotowaniu zakwasić wodę, czy po przelaniu?
|
|
#60825 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co innego upiekszajacy, naturalny (naturalnie wygladajacy) makijaz, a co innego tona tapety, sztuczne rzesy i zielony brokat na powiekach Jesli ktos ma ciemna oprawe oczu, gladka cere bez sincow pod oczami i wypryskow oraz tendencje do naturalnych rumiencow to makijaz moze byc zbedny, ale niewiele z nas moze sie pochwalic takim szczesciem Jesli Ty masz ladna cere i oczy, to juz naprawde sporo!Moj TŻ np. nie lubi ostrego makijazu, kiedys mi powiedzial ze najpiekniej wygladam rano tuz po obudzeniu, co mnie mega rozczulilo choc prawda nie jest :PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Objetosc to cos, co zawsze w mojej spuszonej szopie uwielbialam, choc obiektywnie to piekna ona nie byla Dlatego tak zazdroszcze wlascicielkom loczkow (m.in. Ewci, Vidii), bo maja zdrowe wlosy, zdefiniowane, przykuwające uwagę, a przy tym chocby nie wiem co nikt by ich przyklapnietymi i cienkimi nie nazwal ![]() Cytat:
niczym robert burneika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Agatka, sliczne blondaski! Z racji 5 m-cy z CG dorzucam moje wczorajsze foty, bez eksperymentow procz calonocnej Sesy na skalpie W kwestii skrętu stać je na więcej, ale nie przy stosowaniu tej nieszczęsnej Alverde, ktorej konca nie widac ![]() Znalazlam tez moje foty z 2008 (zdj. 3 i 4), ktory oceniam jako dobry wlosowy rok jak na mozliwosci bez CG Widac, ze skręt jest calkiem inny, mocniejszy, choc nie od samej glowy, bardzo chcialabym znow taki miec, ale nie wiem co sie stalo, ze juz sie tak nie kreca Wtedy stosowalam stara linie Nivea do lokow, jakies Fructisy do lokow i farbowanych, farbowalam u fryzjera, kto inny mnie obcinal... W ogole sa tu jakos dziwnie obciete, moze to ciecie tyle dawalo? Tylko co to jest za ciecie?Wydaje mi sie, ze z CG nigdy nie wroce do takiego skretu Ach tak - zapomnialam dodac, siostra wczoraj podciela mi troche te ogonki, ktore mnie tak meczyly Ale to juz po wykonaniu zdjec. Ciekawa jestem, czy bedzie jakas roznica.
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-04-02 o 21:45 |
||||||||
|
|
|
#60826 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale gdybyś dzisiaj je zobaczyła.. Wyglądają jak przed CG Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pięknie w codzienniku! Maliniarko, ty też ślicznie ![]() claudin oddawaj długość! tiniaczek, jakie ruloniki! Pyszności!
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-04-02 o 20:19 |
||||||
|
|
|
#60827 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie mam konta na Allegro. Poza tym, te żele to zwykle normalne żele drogeryjne, które kosztowały mniej niż 10 zł. Nikt ich nie kupi, skoro za koszty przesyłki miałby już jeden albo dwa kolejne żele
Cóż, na razie stoją i się kurzą. Może znajdę kogoś, komu je dam Chociaż z moich znajomych, to nikt żeli nie używa...
|
#60828 |
|
Zakorzenienie
|
Daję lniany
ale ostatnio zapomniałam go ugotować i dałam go samego i też były niczego sobie ![]() Próbuj, próbuj! Może akurat podpasuje i się zakochasz
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-04-02 o 20:30 |
|
|
|
#60829 |
|
Zadomowienie
|
Żeby żel lniany wytrzymał dłużej nakładajcie każdą porcję czystą i suchą ręka.
Zauważyłam, że jak wkładam do pojemnika mokre czy ubrudzone od odzywki palce, to już na drugi dzień na wierzchu pojawia się pleśń. |
|
|
|
#60830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#60831 |
|
Konto usunięte
|
jak myślicie, cz mogę dać na włosy żel lniany nie odstany 12h tak jak w przepisie? bo dopiero gotuję a chciałam już dziś użyć...
|
|
|
|
#60832 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiele z nas używa go jak tylko trochę przestygnie i zgęstnieje,byle się nie poparzyć
|
|
|
#60833 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Ale skręt bez CG toż to cudo jakieś... A może ona lubiły stare nawyki?
|
||
|
|
|
#60834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#60835 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak też myślałam że od takiego nieodstanego nie wyłysieję od razu ale bałam się że z czymś dziwnym jutro się obudzę a tu na 8 na uczelnię
|
|
|
|
|
#60836 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze byłam święcie przekonana, że mam idealnie proste włosy. Nie są ponadto ani trochę porowate, nie puszą się pod wpływem wilgoci (raczej są wtedy puszystsze
).Odstawiłam silikony, wszystkie produkty do stylizacji, od jakiegoś czasu mniej lub bardziej regularnie olejuję włosy. Co jakiś czas myję je metodą OMO. Tu się troszkę zdziwiłam, bo włosy stały się niesforne i część z nich zaczęła się wywijać. Zwłaszcza przód i grzywka. Porządne szczotkowanie (wiem, herezja) zwykle pomaga. Zaczęłam się zastanawiać, czy nie powinnam dać im szansy, może odpowiednia pielęgnacja pozwoli uzyskać mi ładne fale. Załączam zdjęcia wilgotnych włosów (jakość kiepska, robione w lustrze szczoteczką do zębów ).Tu mam parę pytań: - czy metoda CG jest bardzo czasochłonna? Myję włosy codziennie rano, a nie korzystam z suszarki i zwykle mam jakąś godzinę na przeschnięcie. Warto poświęcić na to czas? - wyżej znalazłam coś takiego jak "dżemik lniany". Czym to się różni pod względem efektów w użyciu od żelu lnianego? I czy można poprosić o przepis? ![]() - przejrzałam produkty zgodne z CG, jednak jest ich bardzo dużo, polecicie mi jakiś w miarę mocny żel do stylizacji? Boję się efektu smętnych strąków, nie wiem co będzie odpowiednie na początek. - czy włosy codziennie myte metodą OMO, olejowane powiedzmy dwa razy na tydzień, wymagają jeszcze nakładania maski?
|
#60837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może będziesz mogła myć włoski wieczorem, wtedy będzie jeszcze krócej rano. Fajny wpis na blogu Anwen:http://anwena.blogspot.com/2012/04/i...cja-wosow.html Żele.. Ja nie jestem jakoś specjalnie doświadczona w tej kwestii, ale wielu z Nas odpowiada Isana męski. Tutaj fajny wpis Myszki: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10401 Czy wymagają czy nie to kwestia indywidualna. Jezeli widzisz, że nie jest im to potrzebne do szczęścia, to nic nie musisz
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-04-02 o 21:18 |
|
|
|
|
#60838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko troche inny kolor i długosc. Metoda CG nie zajmie ci wiele czasu to po prostu unikanie silnych detergentów i silikonów, czyli myjesz normalnie ale innymi produktami no i dalekatniej obchodzisz się z włosami dżemik lniany to chyba to samo co żel nawet tego nie zauważyłam . Przepis:2 łyżki siemienia lnianego niemielonego szklanka wody Gotować 15 minut na małym, ogniu od czasu do czasu mieszając. Odcedzić, wystudzić. Gotowy do użycia po około 12 godzinach. Trwałość - 2 tyg. (przechowywanie w lodówce) Gotowy żel można wzbogacić choćby sokiem z aloesu. Trzeba zwrócić uwagę na trwałośc mieszanki, która skutkiem dodania jakiegoś składnika może ulec drastycznemu skróceniu. mocny jest z Isany męski i mrozący chyba ale ja nie daje zelu tylko tak ktoś pisał raz na tydzień dobrez jest dać jakąś solidną maske najlepiej wzbogacaną tutaj dużo o pięlęgnacji fal https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=723662 i tutaj też chyba pisze jaka mam nadzieje ze troche pomogłam naserio ucieszyłam się jak zobaczyłam twoje włosy
|
|
#60839 |
|
Zadomowienie
|
claudiiin, chyba rzeczywiście masz jakoś dziwnie obcięte włosy, dziwnie się układają, albo tylko na zdjęciu tak wyszły
ale ta długość, mmm ![]() Co do zakwaszania lnianego, powiedzcie mi dokładnie jak to zrobić? Bo u mnie z takimi rzeczami i w ogóle z gotowaniem raczej słabo
|
|
#60840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Proszę na mnie nie krzyczeć jak sobie pomyliłam osoby ![]() Przepisu też niepamiętam
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

Spróbuję w najbliższym czasie z lnianym
nałożyłam tego żelu tzn pougniatalam nim włosy, poźniej plunking, odwinęłam i poczekałam aż wyschły, w między czasie jeszcze trochę pougniatałam i poszłam spać. Rano wstaje a one takie powyciągane jakby no to znowu wzięłam trochę tego żelu i wgniotłam we włosy i się skleiły
co zresztą było do przewidzenia, więc się wkurzyłam i je rozczesałam
Na umyte nakładam żel lniany, odżywkę b/s, czekam aż podeschną i gdy są wilgotne (nie mokre, bo rano wstaniesz z mokrymi) pluking i do spania 

Czyli po nałożeniu wszystkich odżywek, żelu lnianego nie zawijać je w nic (mogę delikatnie odcisnąć w koszulkę ?) i poczekać aż trochę podeschną a później plunking i spać? ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

choc prawda nie jest :P
Wtedy stosowalam stara linie Nivea do lokow, jakies Fructisy do lokow i farbowanych, farbowalam u fryzjera, kto inny mnie obcinal... W ogole sa tu jakos dziwnie obciete, moze to ciecie tyle dawalo? Tylko co to jest za ciecie?
, jakie gładziutkie
A sama mam co zużywać...