|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? II
Siema dziewczyny.
Moge sie przylaczyc do watku? Przyznam sie, ze nie chce mi sie czytac teeego wszystkiego,sorry.. Ale chcialabym sie przylaczyc bo tez jestem blada a widze ze fajnie piszecie i moglabym uzyskac od Was wiele cennych rad..(?)
|
|
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
o, znalazłam maleńką foteczkę tego mojego vollarowego podkładu
|
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moonlight, dlaczego od razu spisujesz ten podkład na straty? Nigdy nic nie wiadomo
|
|
|
|
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
och, no tak. on pewnie wytrzymałby nawet i 72 godziny w ekstremalnych warunkach. ale w opakowaniu, a nie na twarzy
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() to mam pytanie: jestem blondynka,twarz oczywiscie no blada ,piegi na twarzy tak bardziej skupione w 'srodku' ,oczy zielone.Jakich mam uzywac cieni, ktore bda mi pasowaly?Chce sobie wlasnie jakis kupic w sztyfcie i zastanawiam sie.Byl jeden ladny jasno brazowy, ale tez chcialabym jakies ciemniejsze,zywsze..
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
no wiesz. moonlight
![]() Nie doceniasz vollare blaque -> http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76454 |
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje
|
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
oojjj nawet nie wiesz jak chcialabym tak wygladac
aaaa niestety baaardzo daleko mi do tego..hehcera inna,oczy inne,wszystko inne..
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co do filtrów i bielenia - mnie Antek DP lekko bieli, ale czytając Bichemię nim zaczęłam go używać bałam się że bedę mieć na twarzy białą maskę a tu tymczasem nie ma nic takiego ![]() Dodam, że zaczęłam używać filtrów jak miałam opaloną buźkę(zaraz po wakacjach)
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
a od czego zależy w jakim stopniu filtr "bieli"? Chyba od zawartości filtrów mineralnych ?
![]() Isa, widzę, że spodobał Ci się mój wątek na plotkowym Schodzi na bardzo miłe tematy
|
|
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
noo.. nie wiedziałam, że takie fajne historie przybędą
![]() Te robaki mnie rozwaliły
|
|
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
a ja nie używam filtrów (tylko mnie nie
Boję się filtrów, bo nie lubię tłustych rzeczy na twarzy. Obrzydzenie mnie bierze... Jak już bym miała używać to chyba tych niższych bo zdaje się, że są lżejsze jeśli chodzi o konsystencję? Poza tym, buu, filtry dużo kosztują
|
|
|
|
|
#525 |
|
Zakorzenienie
|
Kawuśka, też nie używam. Nie mam kasy poprostu. Jak będę miała właśne oszczędności, to będę używać, ale jak narazie to nic z tego - dla mojej mamy to poprostu zwykły niepotrzebny wydatek i na pewno nie da mi na to kasy
![]() Edit: Dziewczyny, mam w końcu LP100
|
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam cały wątek
i mam mieszane uczucia. Do siebie. Bo wcale mi ta moja bladość tak się mocno nie podoba Pamiętam dwie stresujące sytuacje: na aerobiku, gdzie jest pełno luster - spojrzałam na siebie, potem na resztę dziewczyn i jakoś mi się dziwnie zrobiło, bo tylko JA miałam trupiobladą cerę, reszta miała wszelkie odcienie beżu, brzoskwini, lekkiej i mocniejszej opalenizny. Wyróżniałam się, owszem, ale jakoś tak niekoniecznie na plus Podobna sytuacja w toalecie damskiej - ja i koleżanka, lustro i ja jako córka młynarza, a ona z taką "zdrowszą" cerą... Nie chodzi o to, że chcę się opalić, ale nie chcę też być tak zielono-trupio-blada! Ratuję się leciutkim przybrązowianiem twarzy i dekoltu Ziemią Egipską, na to najjaśniejszy puder APC. Jakoś tak się lepiej czuję Chyba do Was nie pasuję Bladą cerę mam od nieopalania, smaruję się filtrami i kremami z retinaldehydem (wit.A). Chcę jeszcze kremik z wit. C. ![]() Mam jeszcze pytanko, Anka20, napisałaś, że używasz: Mam taki, ale jakoś jest tak gęsty, że nie wiem, jak go używać pod oczy, aby spełniał swoją funkcję? Jak to robisz? Nikita-v, tak działają kremy z wit. C np. LRP Active C |
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=naila;3334157]Przeczytałam cały wątek
i mam mieszane uczucia. Do siebie. Bo wcale mi ta moja bladość tak się mocno nie podoba Pamiętam dwie stresujące sytuacje: na aerobiku, gdzie jest pełno luster - spojrzałam na siebie, potem na resztę dziewczyn i jakoś mi się dziwnie zrobiło, bo tylko JA miałam trupiobladą cerę, reszta miała wszelkie odcienie beżu, brzoskwini, lekkiej i mocniejszej opalenizny. Wyróżniałam się, owszem, ale jakoś tak niekoniecznie na plus Podobna sytuacja w toalecie damskiej - ja i koleżanka, lustro i ja jako córka młynarza, a ona z taką "zdrowszą" cerą... Nie chodzi o to, że chcę się opalić, ale nie chcę też być tak zielono-trupio-blada! Ratuję się leciutkim przybrązowianiem twarzy i dekoltu Ziemią Egipską, na to najjaśniejszy puder APC. Jakoś tak się lepiej czuję Chyba do Was nie pasuję [quote]Cóż, też tak mam, na wf, na basenie itd. zawsze jestem najbledsza, choć nie mam trupiobladej cery, po prostu jasną. Ale nie ma co się przejmować, ja to polubiłam, ba, wydaje mi się, że wciąż jestem zbyt ciemna Ale jeśli Ty wolisz siebie lekko przybrązowioną, to w porządku, nie każdy chce być taki mleczny. Grunt to dobre samopoczucie, a najważniejsze, że nie latasz na solarium i nie chcesz być czekoladką.
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#529 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
nikadomi cudne zdjęcia
|
|
|
#533 |
|
Rozeznanie
|
A to co za Stefanie M.?
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1167327751
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
macie racje, filtry drogie w i dodatku 50ml nakladane w odpowiedniej ilosci 2,5 ml(szyja+twarz) to starczy na 20 aplikacji....
![]() ale jak uzywa sie kwasow, bierze hormony to nie ma wyjscia, chyba ze chce sie miec przebarwienia ![]() Przezlosliwa, Ty podczas uzywania AD nie uzywalas filtrow? ja na wakacjach uzywalam troche AD, bo wszystkie wizazanki wychwalaly a ja nie moge byc gorsza ![]() skora zlazila ze mnie jak z jaszczurki, byla megawrazliwa, balam sie ja wystawiac bez filtra nawet, mialam wrazenie ze spalilabym sie jak nic wyrzucilam, bo zlazaca platami skora nie byla mi do szczescia potrzebna, brakuje mi cierpliwoscija naprawde mam wrazenie ze pozołklam(wiem ze sie powtarzam) ale mam nadzieje ze to nie sa jakeis problemy z watroba, tylko ten glupi beta karoten zawinil ![]() a moze kasztanowe wlosy sprawiaja ze skora sie wydaje taka kupilam farbe, moze zlikwiduje troche te ogniste refleksy, jak nie to juz chyba nic nie zrobie trzymajta sie Księżniczki |
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
filtry Iwostinu sa tanie (tańsze) i dobre (stabilne)
|
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawkowawiosna- tak sie przyzwyczailam, do Twojej slicznej buzki w avatarku, ze teraz przez chwile musialam sie zastanawiac: kto to napisal
, zanim dotarlo do mnie, ze to Ty (to tak w ramach dygresji OT )
|
|
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawkowa po avaku raczej widze ze zrobiłas sie niebieska
(żarcik) a tak na serio to może to rzeczywiście beta karoten choc wiem, a moze masz złe światło przy lustrze i tak ci sie wydaje ... ja mam takie swiatło w windzie, że jak sie przegladam w lustrze, to jestem żółciutka... ja sie przyznaje ze tez nie używam filtrów nawet jak byłam na wakacjach za granicą to opalając sie ich nie używałam (wiem głupota ) poza tym przyznam sie do największego grzechu mam podkład ciemniejszy niz moja cera hehe....
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie rzadko musze sie smarowac podkladami, bo strasznie mnie zatykają więc przewaznie chodze tylko z kremem na twarzy
|
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
ulica sezamkowa rulz
![]() tak sobie mysle, ze nie bde przez jakis czas jesc czegos betakarotenowego, sprawdze,c zy troche cialo mi odżółknie dzis maznelam twarz leciutko bialym puderm i poprawil mi sie humo, dac ![]() ![]() ![]() chyba jednak zamowie sobie ten podklad http://www.koszulki.win.pl/go/_categ...php?idc=18_164 pewnie daje efekt maski, ale mam zamiar uzywac g do rozjasniania podladu i dermacolu 211 ktory jest tak porcelanowy gdyby taki kolor miala porcelana...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

Nigdy nic nie wiadomo

jestem również