Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam! - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 19:50   #4411
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Dot.: Razem schudniemy 20 kg! Zapraszam!

Puchatek: nie wiem jak się to stało, że mi umknęła ta wiadomość, gratulacje robaczku! jeszcze chwila i puchatek to tylko w serduszku będziesz
a podpis, huehuehue, nie lubię rozjeżdżać się na 10 linijek, to tak skromnie, malutkie, tyciutkie, nikt nie widzi, nikt nie wie
Minia: cześć cześć jeśli przeglądałaś chociaż kilka ostatnich stron to będziesz wiedziała jakie zasady tu panują
Sosha: trzymam kciukensy, wiesz
Bottega: ja przez kilka ostatnich dni miałam to samo uczucie, ciągle jeść, jeść i jeść, więc trzymam kciuki, żebyś się nie rzuciła na konia z kopytami. (ps: masz literówkę w podpisie, ostatnia linijka)
Atram: rozbawiła mnie ta choinka, zawsze możesz ubrać w jakieś jajeczka czy kurczaczki i będzie okokok
Czarna: daj przepisy na forum, dajdajdaj!

Ja mam chyba najgorzej, tak nie lubię jajek gotowanych, że katastrofa. Poza tym jedziemy do rodziny TŻ i nie mam zielonego pojęcia czego się spodziewać na wielkanocnym stole, prawdopodobnie dietetyczne to nie będzie, więc po prostu skubnę jakieś śladowe ilości ze stołu i będę się bardzo bardzo pilnować :/
Stary 2012-04-02, 20:00   #4412
201606210914
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czarnaDama2394 Pokaż wiadomość
Gothika-no oczywiście że to nie tajemnica heee...nie chciałam pisać bo nie wiem czy ktoś jeszcze by ten przepis chciał
Ale jeżeli ty też jesteś zainteresowana to mogę napisać w ogóle też wam napisze na jajka faszerowane (po mojemu)tak za godz bo muszę teraz mała wykąpać.

A ja też bardzo chętnie zobaczę ten przepis zawsze to jakaś zmiana w jadłospisie
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 20:06   #4413
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Bottega-też mam dokładnie ostatnio jak tywszystko bym jadła,ale staram się panować jak mogę żeby nie ta 8 z przodu to pewnie bym już zwątpiłaTrzymaj się kochana nasza nie poddawaj się ja cię o to proszę

u Ciebie chociaż waga leci i to motywuje, u mnie dziś równe 66kg a do tej pory dietę trzymałam.

Silvia
, nie, nie byłam.Jedyny dentysta, któremu ufam, to moja ciotka, ale ona przyjmuje tylko w czw. (obecnie pracuje czysto hobbystycznie - na zębach zarobiła tyle, że nie musi więcej), a ja jestem już na stancji.

atram
, masakra. U nas za to straaasznie zimno

feciuch, moja mama jest lekarzem. Wykupiła mi taki specjalny płyn to płukania buzi, stosuję go od pt 3 razy dziennie, już kończy mi się buteleczka, a niestety efektów brak. Często, gdy coś się dzieje w buzi (np. z zębami) puchną też węzły chłonne na szyi.
co do jadłospisu - zdecydowanie nieprzemyślany. Bardzo mało warzyw (tylko w zupie i ta papryka) i za to należy się lincz. Za to za dużo węgli prostych, ogólnie prawie same węgle w całym jadłospisie. Śniadanie za małe. Do tego za mało białka w ciągu całego dnia.

WyrafinowanySmak, agrrrrrrrrrr czuję "coś" w podbrzuszu. Może faktycznie @

Thenerd, dziękuję

gothika, http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...ltonowski.html ja bym patrzyła po tym, bo chyba w każdej piekarni jest.

Jakoś się trzymam. Łącznie (z tym co zjem, tj. 120g twarogu i 190g fasolki szparagowej) będzie ok. 1120kcal, więc ok, ale niestety węgli wyjdzie troszkę za dużo (ale nie dużo za dużo). Nie piszę dokładnie proporcji, bo znowu zrobiłam tę zupę-krem (trochę inne proporcje składników) i jadłam dziś 1 kubeczek (wychodzi ok. 250ml) = ok. 51kcal, ale nie chciało mi się liczyć b/w/t w nim.

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-04-02 o 20:12
Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 20:35   #4414
czarnaDama2394
Zadomowienie

Bottega-nie łam się wiem jak to jest i doskonale ciebie rozumiem własnie takie głupie skoki są najgorszeniby normalnie się je a tu wzrost szlag trafia

Może zacznę od tego,że ja będę sobie robiła na święta 2 sałatki jajeczka faszerowane,2 pałki kurczaka deserek i małe szaszłyczki

Sałatka 1:

Podaję przepis w mniejszej ilości,ale ja to podwoję aby wyszło mi więcej(chodzi o sałatkę)

300gr kalafiora
80gr kukurydzy
70gr selera
100gr paluszków krabowych
sól pieprz
jogurt grecki light 2-3 łyżki

Kalafiora ugotować,kukurydzę odcedzić,selera zetrzeć na tarce,paluszki pokroić(każda wie)połączyć doprawić i jeść Mi ona bardzo smakuje

Sałatka 2 (szczególnie polecam)

Kapusta pekińska(mała)
300gr piersi z kuraka
70gr kukurydzy
2-3 plastry ananasa z puszki
jogurt grecki light

Pekinkę pokroić dość drobno kukurydzę odcedzić pierś ugotować pokroić w kostkę ananasa pokroić na małe kawałeczki.Połączyć składniki i smacznego (jest zjawiskowa w smaku)

Szaszłyczki

1 cukinia
papryka
cebulka czerwona
pierś z kuraka
sól pieprz jakieś zioła
wykałaczki

chyba każda wie jak to się robi

deserek

jogurt naturalny light+słodzik jak ktoś chce (pokruszyć i wymieszać z jogurtem)lub można kupić jogurt 0% zamiast naturalnego
galaretka
owoce np.banan brzoskwinia co kto woli

zrobić galaretkę owoce pokroić.Na dno pucharka wlać jogurt na jogurt położyć pokrojone owoce na owoce pokrojoną w kostkę garaletkę i na galaretkę polać trochę jogurtu (to mój przysmak robiłam często sobie na deserek)

I to ma mi wystarczyć na 2 cale dni kalorycznie wyjdzie sporo,ale jak na 2 dni to nie aż ogromniedo tego wolę zjeść to niż jakieś bułki,krokiety,pieczenie itp.
Jeszcze 3 jajeczka faszerowane zrobię

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...

Edytowane przez czarnaDama2394
Czas edycji: 2012-04-02 o 20:38
czarnaDama2394 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 20:56   #4415
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
A ja dziś mam ochotę zjeść wszystko, co jest w mieszkaniu Cały czas czuję się nienajedzona (mimo, że jedzenie sprawia mi ból, tj. nadal mam kłopot z dziąsłami :/ plus spuchnięte węzły chłonne szyi po tej stronie, gdzie z dziąsłami jest gorzej). 21 dzień cyklu, więc nieco za wcześnie na @. WTF... W ogóle mam jakiś gorszy okres - waga skacze, raz w górę, raz w dół, odechciało mi się wszystkiego.
Bottega, ja z tym apetytem niedawno miałam identycznie, zaczęło sie około 1,5-1 tyg przed@, a jak sie zaczęła @, to ustąpiło jak nożem uciął. Piszesz, że za wcześnie, ale może mimo wszystko to dlatego? No i Święta sie zbliżają, nawet jak planujemy przejść je bez jedzeniowych szaleństw, to może podświadomość juz domaga sie papu? Poza tym mimo wahań wagi (co u Ciebie dość często sie zdarza), robisz sie coraz szczuplejsza, sama zauważyłaś, że bardzo Ci ostatnio zleciało, to może organizm walczy by odzyskać co stracił? Do tego presja związana ze szkołą..No myślę, że taki gorszy dzień to w sumie nic dziwnego. Mam tylko nadzieję, że dasz sobie z tym radę, jesteś moim warzywowym mistrzemi co by ograniczyć szkody postaraj się nimi ratować. Tylko gorzej jeśli bolą Cię dziąsła..kurcze, to może gotowane, zmiksowane? Też sycą, a nie obciążą Ci dodatkowo dziąseł. A u dentysty byłaś? Jeśli juz pisałaś, to zaraz doczytamBottega, nie poddawaj sie , to tylko chwilowy słabszy okres, po nim znów będzie git!

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez atram00100 Pokaż wiadomość
nooo laseczki waga do tabelki 66,2 !!!

Rano u mnie padał grad, masakra. Wyszłam do szkoły, nie minęły 3 minuty a parasol od wiatru mi się rozwalił . Nieudolnie próbowałam założyć szal na głowę, no dobra udało się, wkładam ręce do kieszeni a tam po garści gradu . No dobra ja rozumiem, że kwiecień plecień ale bez przesady, co ja mam choinkę zacząć ubierać ? Nie mówie, że nie lubię białych świąt ale WIELKANOCNE to już przesada
Atram, za wagę!
Ha ha, a to dobre z tym gradem Przepraszam, rozumiem powagę sytuacji, ale tak zabawnie to napisałaś
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62
Winnie the Pooh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:02   #4416
atram00100
Rozeznanie

ja najbardziej w święta obawiam się 2 (moich ulubionych ) ciast, które będą na 10000% : pleśniak i 3bit, w wykonaniu mojej cioci mmmm niebo w gębie . Nie jestem pewna czy zdołam się im oprzeć...

nie no oczywiście ręce mi odpadały z zimna ale Wy się śmiejcie z mojego nieszczęścia, na zdrowie

Edytowane przez atram00100
Czas edycji: 2012-04-02 o 21:06
atram00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:06   #4417
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez feciuch Pokaż wiadomość
Winnie the Pooh - Podobnie do mnie ! Brzuszek i ramiona wyglądają szczuplutko tylko ten dół :| Talia super ,jestem z niej zadowolona, biodra mam okropne, tyłek ,uda... i łydki :/ Aggrrr ! Trzeba nad tym popracować. I nie martw się :P Dasz radę ,jeszcze wejdziesz w spodnie 34 ! ja Ci to mówię
Zaraz przebieram się w dresik i ćwiczonka z Mel B W zamiarach jest jedynie sesja na nogi i pośladki... może i będzie mi się chciało na inne części ciała Ja już po posiłkach oto podsumowanie :
1. Pół grahamki z serkiem szczypiorkowym Hohland + papryka
2. Jabłko
3. Duży talerz kalafiorowej
4. dwie kromki orkiszowego z serkiem białym + dżem truskawkowy
5. mały talerz kalafiorowej (to co zostało, głównie sam bulion + pojedyncze kawałki kalafiora i ziemniaków) + banan
Zła jestem na tego banana, nie powinien się tam znaleźć ! Nie za dużo zjadłam ?
Oj Feciuch, póki co chciałabym na luzie wejść w rurki 38Ale masz racje, wszystko przed nami! Co do jadłospisu, to wygląda dość cieniutko, brak tu jakiś konkretów, mięsa, ryby, brązowego ryżu, czy makaronu, kasz..No nie wiem, a liczyłaś, czy wyszło przynajmniej 1000 kcal?
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-02, 21:11   #4418
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
czarnaDamo - a to tajemnica ten przepis na sałatke z paluszków? bo ja tez bym chciała, nie lepiej dawać tu na forum?
Tajemnica bo a nóż widelec ja zobaczę i będę miałą pyszne jedzonko.... Czarnej jeszcze nie przeszło jak widzę ;/

Qurcze jak tak czytam co się z nami dzieje pod względem dietetycznym w czasie @ to aż się boję mi tak ładnie zaczęła waga lecieć jak nigdy nie skakałam na skakance tak przychodzi mi to coraz lżej i nawet mi się spodobało a okres lada dzień nadejdzie, ojoj mam nadzieję, że będzie dobrze. Co do placuszków postaram się zrobić jutro choć nie wiem jak czas pozwoli. Wczoraj się dowiedziałam, że mąż przyjeżdża na święta, jestem cała szczęśliwa choć wiem, że będzie jadł rózne pyszności dlatego ja z mamą (odchudzamy się razem) stworzymy swoje własne menu dla nas Skorzystam z przepisów Czarnej jeśli nie masz nic przeciwko bo po przeczytaniu już człowiek ma ogromną ochotkę na to jedzonko

Jest: 97,5

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85

Edytowane przez estecorazon
Czas edycji: 2012-04-02 o 21:19
estecorazon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:12   #4419
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
chyba to nie ten, mój to Serek Chudy Miss Talia 0%, w smku taki twarogowy, gładki
Gothika, to ten, firma maluta, serek chudy 0% tł Miss Talia, na wieczku mikro maczkiem jest napisane Serek homogenizowany naturalny, chudy. W białym kubku, pakowany po200g. Naprawde Ci smakuje?
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-02, 21:13   #4420
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Estecorazon, nie zaczynaj, proszę.

Czarna: spróbuję tej z surimi, brzmi pysznie

Edytowane przez thenerdqueen
Czas edycji: 2012-04-02 o 21:15
thenerdqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:20   #4421
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
Puchatek: nie wiem jak się to stało, że mi umknęła ta wiadomość, gratulacje robaczku! jeszcze chwila i puchatek to tylko w serduszku będziesz
a podpis, huehuehue, nie lubię rozjeżdżać się na 10 linijek, to tak skromnie, malutkie, tyciutkie, nikt nie widzi, nikt nie wie

Ja mam chyba najgorzej, tak nie lubię jajek gotowanych, że katastrofa. Poza tym jedziemy do rodziny TŻ i nie mam zielonego pojęcia czego się spodziewać na wielkanocnym stole, prawdopodobnie dietetyczne to nie będzie, więc po prostu skubnę jakieś śladowe ilości ze stołu i będę się bardzo bardzo pilnować :/
Thenerdqueen, noooo, jak już nadrobiłaś tę malutką zaległość, to az mi huczy w uszach od oklaskówMuzyka dla mojej duszy
A ja i tak widzę i wiem, bo mam tu lupę, a jak zaczniesz dalej kombinować przy podpisie, to i o mikroskop sie postaram

Co do frykasów świątecznych, to pomoże prosta zasada, jak jakość zawodzi (jest słodziutko+tłuściutko), to trzeba ratować sie ilościa(niech będzie malutko), wierzę, że dasz rade!
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-02, 21:22   #4422
thenerdqueen
Wtajemniczenie

mogę Ci z uczelni jakiś przemycić, razem z zestawem obiektywów
Stary 2012-04-02, 21:24   #4423
czarnaDama2394
Zadomowienie

Estecorazon-czy ty myślisz logicznie??jesteś tutaj aby tworzyć jakieś konflikty czy po to aby się odchudzać?bo ciebie nie rozumiem :/ prowokujesz mnie specjalnie.Czy ty jesteś jakąś suknięta czy lubisz się kłócić?sory,ale z tego tak wynika...

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...
Stary 2012-04-02, 21:26   #4424
feciuch
Raczkowanie

Winnie the Pooh - takie postanowienie... w Wielki Post bez mięska A dzisiaj tak wyszło,że tylko zupka, że śniadanie jest złe to wiem... tak jakoś w ogóle kiepsko się dzisiaj czułam Ale jutro będzie makaron brązowy ! z sosem pomidorowym. A co kcal, to ja nigdy nie liczę,nie chcę popaść w depresję. Dzisiaj tak jakoś wyszło ;P
A ja dzisiaj za sobą sesje z Mel B. Na nogi,pośladki, brzuszek, połowa ramion i rozciąganie no i krótki spacerek Jutro będzie troszkę więcej ,bo jeszcze 2 h troszkę po południu poćwiczę No i wieczorkiem.

I... jutro mam dentyste ! ;( nie cierpię tam chodzić ! Aaaa ;D znów mnie będzie później boleć jak cholira.... Ehhh

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
feciuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:29   #4425
thenerdqueen
Wtajemniczenie

feciuch: a znieczulenie? pomyśl o tym z innej strony: pomęczysz się kilkanaście minut, a potem będziesz miała spokój na dłuuugo
Stary 2012-04-02, 21:36   #4426
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Estecorazon, nie zaczynaj, proszę.

Czarna: spróbuję tej z surimi, brzmi pysznie
Niczego nie zaczynam, więc nie wiem o co Ci chodzi...

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez feciuch Pokaż wiadomość
Winnie the Pooh - takie postanowienie... w Wielki Post bez mięska A dzisiaj tak wyszło,że tylko zupka, że śniadanie jest złe to wiem... tak jakoś w ogóle kiepsko się dzisiaj czułam Ale jutro będzie makaron brązowy ! z sosem pomidorowym. A co kcal, to ja nigdy nie liczę,nie chcę popaść w depresję. Dzisiaj tak jakoś wyszło ;P
A ja dzisiaj za sobą sesje z Mel B. Na nogi,pośladki, brzuszek, połowa ramion i rozciąganie no i krótki spacerek Jutro będzie troszkę więcej ,bo jeszcze 2 h troszkę po południu poćwiczę No i wieczorkiem.

I... jutro mam dentyste ! ;( nie cierpię tam chodzić ! Aaaa ;D znów mnie będzie później boleć jak cholira.... Ehhh
Ale znieczulenie jest chyba refundowane o ile dobrze kojarzę, wprawdzie chyba najlepsze jest jak dają zastrzyk w dziąsło ale to chwila i nie czujesz co Ci później robi... przemyśl to

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-02, 21:37   #4427
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Bottega-nie łam się wiem jak to jest i doskonale ciebie rozumiem własnie takie głupie skoki są najgorszeniby normalnie się je a tu wzrost szlag trafia
nic nie mów... u mnie od jakiegoś czasu idzie baardzo ślamazarnie

Puchatku, może, może... mam nadzieję, że te uczucie głodu jak najszybciej mi przejdzie. Ogólnie coś dziwnego się dziś dzieje. Ten ból podbrzusza, uczucie głodu, a teraz jeszcze "jeździ" mi w brzuchu i chwilę temu mnie nieco przeczyściło

W ogóle to bardzo chciałabym zrobić kurs przedłużania rzęs metodą 1:1. Teraz jest na gruponie czy tam grouperze promocja - 149zł, tanio naprawdę. A kurcze mam tyle rachunków do zapłaty - telefon, internet, stancja, po świętach z królikiem do weta na odrobaczanie (zapobiegawczo), później 2x na zastrzyk

Stary 2012-04-02, 21:40   #4428
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Estecorazon-czy ty myślisz logicznie??jesteś tutaj aby tworzyć jakieś konflikty czy po to aby się odchudzać?bo ciebie nie rozumiem :/ prowokujesz mnie specjalnie.Czy ty jesteś jakąś suknięta czy lubisz się kłócić?sory,ale z tego tak wynika...
Hehehe ok widzę że do Ciebie odzywać się nie można spoko. Myślę logicznie i nie jestem głupia, siedzę na forum non stop i widzę jak się zachowujesz w stosunku do mnie ale ok. Będę Cie traktować jak powietrze tak jak Ty od kilku dni traktujesz mnie. KONIEC.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
nic nie mów... u mnie od jakiegoś czasu idzie baardzo ślamazarnie

Puchatku, może, może... mam nadzieję, że te uczucie głodu jak najszybciej mi przejdzie. Ogólnie coś dziwnego się dziś dzieje. Ten ból podbrzusza, uczucie głodu, a teraz jeszcze "jeździ" mi w brzuchu i chwilę temu mnie nieco przeczyściło

W ogóle to bardzo chciałabym zrobić kurs przedłużania rzęs metodą 1:1. Teraz jest na gruponie czy tam grouperze promocja - 149zł, tanio naprawdę. A kurcze mam tyle rachunków do zapłaty - telefon, internet, stancja, po świętach z królikiem do weta na odrobaczanie (zapobiegawczo), później 2x na zastrzyk
Oblicz sobie dokładnie może by Ci starczyło hmm? taka okazja może się nie powtórzyć jak mówisz, że dużo taniej jest. A co do zjawisk w Twoim brzuchu to faktycznie wygląda to na zbliżający się @ lub jakby coś się do żółądka przykleiło, ja mam bynajmniej wtedy takie objawy jak Ty teraz, nie wymioty czy coś ale bół i dołem wszystko....

Co do świąt to napewno zrobię również sałatkę dla męża jarzynową a dla nas z ryżu, piersi kurczaka kukurydzy i rodzynek pychotka

Może by też jakaś zapiekanka? Z piersią kurczaka, cukinią, brokułu taki ala obiadek hmmm

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85

Czas edycji: 2012-04-02 o 21:44
Stary 2012-04-02, 21:51   #4429
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

jak znowu się pochwalę że za dużo zjadłam w weekend to prosze o siarczste baty

Winnie the Pooh - rzeczywiście, to ten serek, ma tak mało kalorii że nie wymagam od niego lepszego smaku , taki twarogowy w smaku, a który Ty polecasz najbradziej? który dobry?

Cytat:
Gothika-no oczywiście że to nie tajemnica heee...nie chciałam pisać bo nie wiem czy ktoś jeszcze by ten przepis chciał
Ale jeżeli ty też jesteś zainteresowana to mogę napisać w ogóle też wam napisze na jajka faszerowane (po mojemu)tak za godz bo muszę teraz mała wykąpać.
to forum dietetyczne także każdy przepis bedzie mile widziany, przeciez to nie offtopic

i dzięki za przepisy

Cytat:
Napisane przez estecorazon Pokaż wiadomość
Tajemnica bo a nóż widelec ja zobaczę i będę miałą pyszne jedzonko.... Czarnej jeszcze nie przeszło jak widzę ;/

)
nie wiem jak ty to widzisz bo ja czytam uważnie i nic nie zauważyłam, za to twoje zaczepki widać wyraźnie.
To że ktos ci nie odpisuje o niczym nie świadczy, ja tez tu pisze i jakbym miała się do każdego czepiać że mi nie odpisał....

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2012-04-02 o 21:53
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:52   #4430
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Cytat:
Słuchaj estecorazon widzę, że nie tylko ja uważam (znowu) że to Ty pierwsza się zaczynasz ... Jaki sens ma taka zaczepka z Twojej strony ????? Pytam po co, po co, po co .... ??????????????????????

Ah CZARNA dziękuję Ci ślicznie za PRZEPISY !!!
Już mi ślinka po monitorze leci od samego czytania - a co będzie w Święta - szał

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 22:01   #4431
czarnaDama2394
Zadomowienie

Gothika- dziękuję jeżeli masz ochotke to wyrobój sobie któryś z przepisu nie są jakieś wymyślne nie są też drogie i nie kaloryczne za bardzo

Wyrafinowana- kochana jesteś no wiesz jak ja sobie robiłam listę zakupów tych produktów to myślałam że brzuch mi rewolucji dostanie he he he

Bottega-ślimazarnie wiem,ale pomysł że bywało o wiele gorzej masz się trzymać i nie poddawać ja jestem z tobą duchem i serduchem

Edytowane przez czarnaDama2394
Czas edycji: 2012-04-02 o 22:05
Stary 2012-04-02, 22:04   #4432
change
Zadomowienie

hej, czy przyjmiecie mnie także?
jestem zaprawiona w bojach, ale ostatnio ciężko mi się zebrać w sobie i wejść w rytm odchudzania... gratuluje sukcesów są bardzo motywujace!

I) 10 kg
II) 10 kg
change jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 22:08   #4433
czarnaDama2394
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez change Pokaż wiadomość
jestem zaprawiona w bojach, ale ostatnio ciężko mi się zebrać w sobie i wejść w rytm odchudzania... gratuluje sukcesów są bardzo motywujace!
Oczywiście witamy i serdecznie zapraszamy z nami będzie ci o wiele lżej mam nadzieję

Stary 2012-04-02, 22:23   #4434
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez change Pokaż wiadomość
Jasne, że możesz Napisz ile masz wzrostu, ile ważysz i jaki jest twój cel, pisz nam co jadasz a my będziemy Ci pomagać, doradzać i dawać baty jak sobie zasłużysz hehehe

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez WyrafinowanySmak Pokaż wiadomość
Słuchaj estecorazon widzę, że nie tylko ja uważam (znowu) że to Ty pierwsza się zaczynasz ... Jaki sens ma taka zaczepka z Twojej strony ????? Pytam po co, po co, po co .... ??????????????????????

Ah CZARNA dziękuję Ci ślicznie za PRZEPISY !!!
Już mi ślinka po monitorze leci od samego czytania - a co będzie w Święta - szał
Mało co widzisz, ale ok. , zero zaczepek, widzicie coś czego nie ma jak napiszę że pada śnieg to co zaczepka??? Stwierdzenie faktu nie jest równe zaczepce, nie szkoda wam nabijać postów takimi rzeczami?????

Są jakieś środki nasenne dla dzieci?? hehehe Jest prawie jedenasta a moja córcia przyniosła mi piłke i chce grać hehehe skąd takie małe szkrabki biorą tyle energiii hehehe - żeby nie było, że zaczepka do mojego dziecka hehehe mam zbyt dobry humor dlatego nie będę rozwijać tego co zaczęłyście - nie widzę sensu.

Tak na marginesie wiecie, że to już dzisiaj 7 rocznica śmierci naszego papieża?? Jej jak ten czas szybko leci nim się człowiek obejrzy a będzie miał 40 potem 50 itd..... czas goni nieubłagalnie. Na samym początku to co roku robiono białe marsze po miastach a teraz jakoś już nie widać... O nas nas pewnie też z czasem ludzie zapomną - przykre.

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85

Czas edycji: 2012-04-02 o 22:26
Stary 2012-04-02, 22:35   #4435
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Oblicz sobie dokładnie może by Ci starczyło hmm? taka okazja może się nie powtórzyć jak mówisz, że dużo taniej jest. A co do zjawisk w Twoim brzuchu to faktycznie wygląda to na zbliżający się @ lub jakby coś się do żółądka przykleiło, ja mam bynajmniej wtedy takie objawy jak Ty teraz, nie wymioty czy coś ale bół i dołem wszystko....
no właśnie na koncie mam teraz tylko 40zł, dopiero jutro będę miała więcej (na rachunki itd.), a ta oferta jest ważna jeszcze tylko przez godzinę może przedłużą... czasami tak robią.
Mam nadzieję, ze chociaż waga mi poleci w dół po tych akcjach z brzuchem.

gothika, zagłosowałam (Twój podpis)

Czarna, dziękuję
W ogóle to mnie dziś poinformowano, że na święta robię ciasto.
Ciężka sprawa

Muszę porobić trochę biżu, bo z kaską krucho.

btw. mam do Was pytanie - ma któraś konto Paypal? Albo jakieś cenne info/opinie na ten temat?

Stary 2012-04-02, 22:45   #4436
201606210914
Konto usunięte

Cytat:

Może zacznę od tego,że ja będę sobie robiła na święta 2 sałatki jajeczka faszerowane,2 pałki kurczaka deserek i małe szaszłyczki

Sałatka 1:

Podaję przepis w mniejszej ilości,ale ja to podwoję aby wyszło mi więcej(chodzi o sałatkę)

300gr kalafiora
80gr kukurydzy
70gr selera
100gr paluszków krabowych
sól pieprz
jogurt grecki light 2-3 łyżki

Kalafiora ugotować,kukurydzę odcedzić,selera zetrzeć na tarce,paluszki pokroić(każda wie)połączyć doprawić i jeść Mi ona bardzo smakuje

Sałatka 2 (szczególnie polecam)

Kapusta pekińska(mała)
300gr piersi z kuraka
70gr kukurydzy
2-3 plastry ananasa z puszki
jogurt grecki light

Pekinkę pokroić dość drobno kukurydzę odcedzić pierś ugotować pokroić w kostkę ananasa pokroić na małe kawałeczki.Połączyć składniki i smacznego (jest zjawiskowa w smaku)

Szaszłyczki

1 cukinia
papryka
cebulka czerwona
pierś z kuraka
sól pieprz jakieś zioła
wykałaczki

chyba każda wie jak to się robi

deserek

jogurt naturalny light+słodzik jak ktoś chce (pokruszyć i wymieszać z jogurtem)lub można kupić jogurt 0% zamiast naturalnego
galaretka
owoce np.banan brzoskwinia co kto woli

zrobić galaretkę owoce pokroić.Na dno pucharka wlać jogurt na jogurt położyć pokrojone owoce na owoce pokrojoną w kostkę garaletkę i na galaretkę polać trochę jogurtu (to mój przysmak robiłam często sobie na deserek)

I to ma mi wystarczyć na 2 cale dni kalorycznie wyjdzie sporo,ale jak na 2 dni to nie aż ogromniedo tego wolę zjeść to niż jakieś bułki,krokiety,pieczenie itp.
Jeszcze 3 jajeczka faszerowane zrobię

Fajne przepisy , zaciekawił mnie ten z tymi placuszkami krabowymi , nigdy nie jadłam , jak smakują , gdzie mogę zakupić ? Czy to coś jest związane z krabami ?

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Gothika Ty ostatnio pisałaś może,że znalazłaś jakiś wpis tu o olejkach ? Pokażesz może ?
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 22:54   #4437
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
Estecorazon, sama się prosisz o konfliktZostaw juz CzarnąDamę w spokoju, po co w ogóle takie uwagi
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-02, 22:56   #4438
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie na koncie mam teraz tylko 40zł, dopiero jutro będę miała więcej (na rachunki itd.), a ta oferta jest ważna jeszcze tylko przez godzinę może przedłużą... czasami tak robią.
Mam nadzieję, ze chociaż waga mi poleci w dół po tych akcjach z brzuchem.

Mam nadzieje, że przedłużą rozumiem Cie ja też krucho z kasą ale przyjadą pieniążki w piątek Będę miała na zakup zdrowej żywności, taki mały zapasik.

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-04-02, 23:00   #4439
Winnie the Pooh
Zadomowienie

Cytat:
mogę Ci z uczelni jakiś przemycić, razem z zestawem obiektywów
Thenerdqueen, no mam nadzieję, że to nie będzie konieczne
cel III - 68 kg
cel IV - 65 kg
cel V - 62 kg
Wzrost 168 cm
Stary 2012-04-02, 23:05   #4440
czarnaDama2394
Zadomowienie

USuperkas-to nie na placuszki to sałatka z paluszkami surimi(pseudo krabowe)

Bottega-o kochana uważaj z tym ciastem tam nie daj się ponieść emocjom

Puchatku-nawet ty widzisz jaka sytuacja dziękuję Ci za zrozumienie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości