ślubujące w 2012:) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 12:53   #1381
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Dot.: ślubujące w 2012:)

Cytat:
Napisane przez duvala Pokaż wiadomość
ooo.. mam połowe rodziny w łomiankach...
a znaja restauracje chorwacka?
ja mam tam dzialke, tzn tż ma. cyli w sumie ja tez mam
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 12:57   #1382
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33289890]Indywidualnie. Tzn my mamy zajecia w sb akurat, na sali gimnastycznej w jakiejś szkole na sadybie. Pół sali zajmujemy my a drugie pół zajmuje jego znajoma, która też uczy tańca weselnego. Płacimy za godzinę 70 zł, ale to daje efekt, bo koleś na bieżąco eliminuje błędy i jest bardzo sympatyczny. W tygodniu ma zajęcia w centrum z tego co wspominał.
Chcesz maila albo tel? Umówisz się. A i jeszcze -ten facet otwiera szkołę tańca na dniach i można się zapisać. Na takich zajęciach ma być max 7 par a nie jak u mnie, gdy było 12 par na sali 100 metrowej:\[/QUOTE]

to macie indywidualnie czy 7 par ? bo już nie rozumiem , mi właśnie by zależało na indywidualnych zajęciach .Jak można to poproszę o maila i tel

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

aha że w sensie w tej szkole co otwiera ma być po 7 par tak ? bo tak to właśnie nie chce , moja siostra cioteczna była w grupie i mieli dla nich samych osobiście mało czasu jak np zajęcia trwały 1,5h to czas dla nich był 10-15min to mało :/
Stary 2012-04-02, 12:58   #1383
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość
też na niego zachorowałam

ja juz nie mieszam nic. zostaje przy rozowych rozach
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 14:26   #1384
ewula87
Rozeznanie

ahhh weekend u rodziców i dwa dni wyjęte z życiorysu, nie mam czasu na nic, a tu na wizazu aż wrze
Tusia nawet nie zdąrzyłam Ci życzyć zaje.... na panieńskim, ale cieszę się bardzo, że tak własnie było! Kurczę zazdroszczę Ci, że macie juz tak bliziutko ten dzień, a my jeszcze 172 dni
Gregia no oczywiście, że zrobiłam w błąd w tej wypowiedzi o dniach skupienia tam miało byc napisane, że "NIE w całej Polsce". No ale jestem w szoku, że aż tyle dziewczyn tez musiało w czymś takim uczestniczyć myślałam, że to tylko księża w mojej okolicy sie tak nudzą, że "kanarki w głowach im się lęgnął" i aby tylko uprzykszyc tym przyszłym małżonkom te przygotowania
No i dziewczyny, z wykształcenia jestem kosmetyczka i aż nie mogę czytać, że hybrydowy jest nie trwały, że można go zdjąć zmywaczem bezacetonowym, że nie zawsze chce zejść i trzeba go spiłować Po pierwsze, jeśli pójdziemy do DOBREJ I NIE OSZCZĘDZAJĄCEJ NA SWOICH KLIENTKACH kosmetyczki która pracuje na dobrej jakości lakierach, oryginalnych (nie chcę reklamować firmy) trzymają się leciutko 2 -3 tygodnie, wymoczone w DOBRYM acetonie schodzą same z paznokcia, może trzeba wytrzeć je płatkiem. Ale nie piłujcie!!! Przecież to katorga dla paznokcia, że nie wspomnę o jego stanie po piłowaniu...
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 14:28   #1385
magnusia
Zakorzenienie

Tusia- gratuluję szalonej imprezki

Dziewczynki załamałam się dziś. Dzwoniłąm do USC bo chciałam papiery zabrać a tu się okazało, że akt urodzenia potrzebny- no to muszą mi wydać a na to się tydzień czeka (cholera ten sam budynek- nie mogą w kompa zobaczyć???) potem są święta a my do kościoła nie daliśmy dokumentów na zapowiedzi trzeba dać a tu dokumentów nie ma .... Na dodatek zła jestem na siebie bo mogłam wcześniej zadzwonić doUSC ale do głowy mi nie przyszło, że to tyle załatwiania będzie- myślałam, że pójdę i druki tylko wezmę a tu d.... chyba zwariuję z tym załatwianiem tego wszystkiego. Gdzie nie pójdę to mam pod górkę- wrrrrr
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 14:43   #1386
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
to macie indywidualnie czy 7 par ? bo już nie rozumiem , mi właśnie by zależało na indywidualnych zajęciach .Jak można to poproszę o maila i tel

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

aha że w sensie w tej szkole co otwiera ma być po 7 par tak ? bo tak to właśnie nie chce , moja siostra cioteczna była w grupie i mieli dla nich samych osobiście mało czasu jak np zajęcia trwały 1,5h to czas dla nich był 10-15min to mało :/

indywidualnie. jest zajety przez 2 h tylko nami.
natomiast on teraz zaklada swoja szkole, gdzie beda tez zajecia grupowe i mozna sie zapisac. ale nawet jak sa jakies zajecia grupowe, to mozna bezposrednio sie umowic z facetem na konkretna godzine i uczyc sie samemu za 70 zl za godzine, a nie jak szukalam w innych szkolach po 100 zł albo i nawet 120 zł!
Stary 2012-04-02, 14:58   #1387
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

Dziewczynki załamałam się dziś. Dzwoniłąm do USC bo chciałam papiery zabrać a tu się okazało, że akt urodzenia potrzebny- no to muszą mi wydać a na to się tydzień czeka (cholera ten sam budynek- nie mogą w kompa zobaczyć???) potem są święta a my do kościoła nie daliśmy dokumentów na zapowiedzi trzeba dać a tu dokumentów nie ma .... Na dodatek zła jestem na siebie bo mogłam wcześniej zadzwonić doUSC ale do głowy mi nie przyszło, że to tyle załatwiania będzie- myślałam, że pójdę i druki tylko wezmę a tu d.... chyba zwariuję z tym załatwianiem tego wszystkiego. Gdzie nie pójdę to mam pod górkę- wrrrrr
Czy ja o czyms nie wiem??? Po co akt urodzenia? Do kosciola potrzebny jest akt chrztu, a to na miejscu ksiadz wydaje w biurze parafialnym gdzie bylo sie chrzczonym.
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 15:03   #1388
wisienka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaka macie wódkę? My mamy dzisiaj "degustacje" z moją i TŻta rodzinką Mamy Wyborową, Stocka i Białą Żubrówkę (skłaniamy się do tej ostatniej )
My mamy Stocka

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Czy ja o czyms nie wiem??? Po co akt urodzenia? Do kosciola potrzebny jest akt chrztu, a to na miejscu ksiadz wydaje w biurze parafialnym gdzie bylo sie chrzczonym.
My też dajemy w kościele tylko akt chrztu TŻa, a w USC załatwiamy wszystko miesiąc przed ślubem.

tusiamar gratuluję panieńskiego Super prezenty, aż Ci zazdroszczę imprezki....

My przez weekend rozdaliśmy kilka zaproszeń i ku mojemu zaskoczeniu wszyscy obiecują, że na pewno przyjdą, nawet osoby na które nie liczyliśmy Oby tylko jak przyjdzie do potwierdzania większości "coś" nie wypadło...
Stary 2012-04-02, 15:04   #1389
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33296153]indywidualnie. jest zajety przez 2 h tylko nami.
natomiast on teraz zaklada swoja szkole, gdzie beda tez zajecia grupowe i mozna sie zapisac. ale nawet jak sa jakies zajecia grupowe, to mozna bezposrednio sie umowic z facetem na konkretna godzine i uczyc sie samemu za 70 zl za godzine, a nie jak szukalam w innych szkolach po 100 zł albo i nawet 120 zł![/QUOTE]
to w takim razie poproszę o kontakt a czego się uczycie coś swojego , walcz czy jak ?

Cytat:
akt urodzenia potrzebny jest to Urzędu Stanu Cywilnego , szczególnie jeśli ktoś urodził się w innym mieście niż składa dokumenty.
Stary 2012-04-02, 15:22   #1390
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
to w takim razie poproszę o kontakt a czego się uczycie coś swojego , walcz czy jak ?

akt urodzenia potrzebny jest to Urzędu Stanu Cywilnego , szczególnie jeśli ktoś urodził się w innym mieście niż składa dokumenty.

Aaaa no chyba ze tak. My jutro idziemy po to zaswiadczenie do USC. Tydzien temu byli nasi znajomi to odbierac i potrzebowali tylko swoje dowody. Jutro sie dowiem czy od nas beda tez zadac aktu urodzenia.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:

Dziewczyny jaka macie wódkę? My mamy dzisiaj "degustacje" z moją i TŻta rodzinką Mamy Wyborową, Stocka i Białą Żubrówkę (skłaniamy się do tej ostatniej )

A my kupiliśmy w sobote wyborową
Mój TŻ twierdzi, ze ta jest najlepsza, ja sie nie wypowiadam, bo wódki nie tykam
Stary 2012-04-02, 15:49   #1391
Pradip
Zakorzenienie

Tusia super miałaś imprezkę i prezenty fantastyczny czekamy jeszcze na zdjęcie w stroju policjantki i Tża radującego się balonem a jakie pytania Ci zadały? ja to aż się boję na myśl o naszym panieńskim i kawalerskim...

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
XxMartaxX - co do zamiennika dla tradycyjnej księgi gości to jeszcze znalazłam kiedyś coś takiego księgi gości z odciskami http://www.bridelle.pl/?tag=ksiega-gosci-z-odciskami-palcow

http://projektslub.blogspot.com/2012...mi-palcow.html
Dostałam namiary do laski która projektuje i szyje suknie ślubne i chce się z nią umówić i zobaczyć co mi zaproponuje
Najpierw pójdę do salonu w którym pracuje poprzymirzać, a potem się zobaczy jeśli nie wyskoczy z jakąś mega wysoką ceną to chyba się zdecyduje ,żeby mi coś zaprojektowała i uszyła.
No ale najpierw muszę zadzwonić pogadać z nią i się umówić na spotkanie wtedy się wszystkiego dowiem
Myślałam kiedyś nad czymś takim ale stwierdziłam że dorośli w strojach wieczorowych niebardzo będą chcieli bawić się farbkami za to dzieci jak najbardziej a to kiepski pomysł
Umawiaj się szybciutko będziesz mieć jedyną i niepowtarzalną suknię

Dziewczynki dowiedziałam się dziś że powiększy mi się rodzinka bo siostra cioteczna jest w ciąży cieszę się i troszkę jestem zazdrosna... jesteśmy praktycznie w tym samym wieku ale jak ogień i woda ja zawsze mówiłam że chce wesela i dzieci a ona tylko nauka i podróże a tu taka niespodzianka naprawdę się cieszę ale przemknęła mi taka jedna czarna myśl przez głowę... jeśli oni zdecydują się teraz na ślub jeszcze przed nami i przez to połowa gości nam odmówi to będzie mi bardzo przykro...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 17:16   #1392
duvala
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33293507]a znaja restauracje chorwacka?
ja mam tam dzialke, tzn tż ma. cyli w sumie ja tez mam [/QUOTE]

nie wiem, jade tam na święta to moge podpytać. ak na marginesie ja też mam działke tam a na jakiej ulicy?
duvala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 17:40   #1393
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

do kościoła tak ale żeby USC wydał papiery do ślubu konkordatowego to musi być odpis aktu urodzenia- paranoja.... do tego trzeba iść osobiście i oczywiście zapłacić za ślub 84 złote na koszt urzędu gdzie będzie brany ślub kościelny potem z tym wszystkim i z dowodoami trzeba iść razem do USC i wtedy łaskawie wydadzą dokumenty do konkordatowego. Ja już się w tym pogubiłam...

a z wydaniem aktu chrztu to nie jest tak różowo też- jak poszłam to sie okazało,że przez 20 lat nie dotarły dokumenty, że byłam bierzmowana! Musiałam więc lecieć do parafii gdzie mnie bierzmowano i zaświadczenie brać bo na akcie chrztu mam zapisek, że nie mam bierzmowania. Normalnie ręce mi juz opadają jak to załatwiam W życiu się tak nie nabiegałam

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2012-04-02 o 17:59
Stary 2012-04-02, 19:22   #1394
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
kurcze aż mi głupio że ja mam tak mało załatwione
mamy
- suknie
-DJ
-kamerzystę
-fotografa
-termin w Kościele
-salę plus wstępne menu
- nauki w trakcie...

Brakuje nam
- obrączek
- garnituru dla tż plus dodatków typu spinki, musznik, kamizelka
- zaproszenia
- księga gości
- butów dla obojga z nas
- kosmetyczki
- fryzjerki
- kwiaty

ja nie wiem ale mi sie ciągle wydaje że na wszystko jest za wcześnie

garnitur kupimy po świętach a resztaaaa?

jak tak was podczytuje że już lipcowe pm maja wszystko a my...
ja mam ślub 7 lipca a mam na razie tylko salę, fotofraga + kamerę, zespół, date zaklepanąi suknię, zaproszenia zamóiłąm na razie czekam na projekt....cała reszta przede mną!! nawet nauk jeszcze nie mam, a proptokół będziemy spisywać 13 kwietnia....Tak więc się nie martw....ze wszystkim zdążysz

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Tusia

Za☠☠☠....prezenty!! A ten czarny fartuszek.... Impreza na pewno była udana! Już się nie mogę doczekać swojego wieczoru
No a koleżankami z pracy się nie przejmuj.....Według mnie nie ma co się przywiązywać do znajomości w pracy......nie mówię- lubię sobie porozmawiać z moimi koleżankami, ale tylko w pracy.....
A Twoje kumpele może Ci zazdrościły? One są pannami?

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
do kościoła tak ale żeby USC wydał papiery do ślubu konkordatowego to musi być odpis aktu urodzenia- paranoja.... do tego trzeba iść osobiście i oczywiście zapłacić za ślub 84 złote na koszt urzędu gdzie będzie brany ślub kościelny potem z tym wszystkim i z dowodoami trzeba iść razem do USC i wtedy łaskawie wydadzą dokumenty do konkordatowego. Ja już się w tym pogubiłam...

a z wydaniem aktu chrztu to nie jest tak różowo też- jak poszłam to sie okazało,że przez 20 lat nie dotarły dokumenty, że byłam bierzmowana! Musiałam więc lecieć do parafii gdzie mnie bierzmowano i zaświadczenie brać bo na akcie chrztu mam zapisek, że nie mam bierzmowania. Normalnie ręce mi juz opadają jak to załatwiam W życiu się tak nie nabiegałam
nie rozumię.....to czyli jak to wszytsko ma być?? Powiedzmy urodziłam się w mieście, wyproiwadziłam się na wieś.....muszę jechać do koscioła gdzie byłam chrzona po akt chrztu?? A moja parafia ma przeciez akt chrztu bo byłam tutajk bierzmowana.....a co z aktem urodzenia?? Muszę jechac do tego miasta gdzie się urodziłam? Czy w mojej miejscowości idę do gminy i proszę o akt ur? Kurde, ale jestem ciemna

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 19:48   #1395
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

nie rozumię.....to czyli jak to wszytsko ma być?? Powiedzmy urodziłam się w mieście, wyproiwadziłam się na wieś.....muszę jechać do koscioła gdzie byłam chrzona po akt chrztu?? A moja parafia ma przeciez akt chrztu bo byłam tutajk bierzmowana.....a co z aktem urodzenia?? Muszę jechac do tego miasta gdzie się urodziłam? Czy w mojej miejscowości idę do gminy i proszę o akt ur? Kurde, ale jestem ciemna

akt chrztu wystawia Ci parafia gdzie byłaś chrzczona a akt urodzenia chyba można wziąć w każdym urzędzie ale nie wiem... paranoja z tymi dokumentami
Stary 2012-04-02, 19:49   #1396
Alejka13
Zadomowienie

Kochane gratuluję postępów ślubnych i normalnie razem z Wami oczekuję każdego wieczoru panieńskiego i ślubu jakby miał być moim P.S. Dziewczynki, które mają spinki do mankietów, nie wrzuciłyby real foto?

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33284986]Czesc Moje Kochane Wizazystki!!!
Przezylam swoj pierwszy w zyciu wieczor panienski
Powiem Wam, ze bylo super. Na poczatku nie mialam ochoty, bo wiadomo - okres i nurofen, ale potem juz było z górki.
Były wszystkie najważniejsze koleżanki. Były konkursy, zadania i prezenty. Byl tez ten test ze znajomosci TZ. Zrobilam 6 bledow na 24! A to tylko dlatego, ze TZ czesc odpowiedzi wymyslil na szybko Za to, ze zrobilam tyle bledo, musialam isc o 1:30, dwa pietra nizej po szklance cukru! Ale bylam wydygana!! Ale jak sie okazalo, kolezanka powiedziala, ze nikt nie otworzyl, bo chlopak wyjechal do rodziny
Dostalam prezenty - stroj policjanki, kajdanki, lybrykaty, pizamke w panterke, rozowe majtki z futerkiem, dyplom super zony i pejcz. Byl tez tort Impreza super, skonczyla sie przed 3-cia. TZ mnie odebral

A i miałam też szarfę i rogi wraz z welonem nie mialam aparatu na wieczorze, wiec to sfotografowalam dzis na stole a tort dostalam mms od koleznaki. Jak cos fajnego dostane, to sie podziele

A jedyne co mnie zabolalo i dzis to zobaczylam - kolezanki z pracy zrobily sobie wczoraj impreze i wrzucily foty na face:|

A dzis mialam jeszcze nauke pierwszego tanca. Znalazlam super faceta na gumtree. I umiemy!!

niki19 - ja na podziekowania dla swiadkow kupilam medale - symbolicznie

monika860902 - Krupnik, dobra wodka

123spinka - gratuluje dokonan i reszta sie nie martw. dacie rade ze wszystkim sie obkupic[/QUOTE]

Świetnie Tusia, pięknie!
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 20:01   #1397
qmpela86
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33284986]Czesc Moje Kochane Wizazystki!!!
Przezylam swoj pierwszy w zyciu wieczor panienski
Powiem Wam, ze bylo super. Na poczatku nie mialam ochoty, bo wiadomo - okres i nurofen, ale potem juz było z górki.
Były wszystkie najważniejsze koleżanki. Były konkursy, zadania i prezenty. Byl tez ten test ze znajomosci TZ. Zrobilam 6 bledow na 24! A to tylko dlatego, ze TZ czesc odpowiedzi wymyslil na szybko Za to, ze zrobilam tyle bledo, musialam isc o 1:30, dwa pietra nizej po szklance cukru! Ale bylam wydygana!! Ale jak sie okazalo, kolezanka powiedziala, ze nikt nie otworzyl, bo chlopak wyjechal do rodziny
Dostalam prezenty - stroj policjanki, kajdanki, lybrykaty, pizamke w panterke, rozowe majtki z futerkiem, dyplom super zony i pejcz. Byl tez tort Impreza super, skonczyla sie przed 3-cia. TZ mnie odebral

A i miałam też szarfę i rogi wraz z welonem nie mialam aparatu na wieczorze, wiec to sfotografowalam dzis na stole a tort dostalam mms od koleznaki. Jak cos fajnego dostane, to sie podziele

A jedyne co mnie zabolalo i dzis to zobaczylam - kolezanki z pracy zrobily sobie wczoraj impreze i wrzucily foty na face:|

A dzis mialam jeszcze nauke pierwszego tanca. Znalazlam super faceta na gumtree. I umiemy!!

niki19 - ja na podziekowania dla swiadkow kupilam medale - symbolicznie

monika860902 - Krupnik, dobra wodka

123spinka - gratuluje dokonan i reszta sie nie martw. dacie rade ze wszystkim sie obkupic[/QUOTE]

Tusia cieszę się że imprezka udana i do tego te prezenty, koleżanki się spisały na medal . Ja już się nie mogę doczekać mojego..a tu jeszcze kupa czasu. Dziewczynami z pracy się nie przyjmuj widocznie nie są prawdziwymi kumpelami.. Albo są zazdrosne.. Ja tam uważam że nie ma co się za bardzo spoufalać w pracy więc może lepiej że ich nie było, jakby później miały komentować.. Najważniejsze że te najbliższe dopisały

Pradip nie przejmuj się. Na pewno nikt Ci nie odmówi z powodu innego ślubu.. Z resztą może nie będą się spieszyć

haczyk7 a to ja myślałam że wasze

niki19 super pomysł na pamiątkę z wesela.. dzięki za stronki

A my próbowaliśmy wódkę. Ja tam różnicy nie czułam . Wśród innych zdania były podzielone.. więc chyba będziemy się kierować ceną
qmpela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 20:21   #1398
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Kochane gratuluję postępów ślubnych i normalnie razem z Wami oczekuję każdego wieczoru panieńskiego i ślubu jakby miał być moim P.S. Dziewczynki, które mają spinki do mankietów, nie wrzuciłyby real foto?
Ja mogę jutro wrzucić tylko moje nie są typowo ślubne a raczej hobbistyczne

Cytat:
Pradip nie przejmuj się. Na pewno nikt Ci nie odmówi z powodu innego ślubu.. Z resztą może nie będą się spieszyć

A my próbowaliśmy wódkę. Ja tam różnicy nie czułam . Wśród innych zdania były podzielone.. więc chyba będziemy się kierować ceną
Dzięki qumpela86 życzę im jak najlepiej i głupio mi że o czymś takim pomyślałam ale jednak powtórzyłoby się 100% gości a 2 wesela w tak krótkim odstępie to jednak jest duży wydatek

I jaką w końcu wódkę wybraliście? Ja to w ogóle nie lubię wódki ewentualnie jakąś smakową ale to też kieliszek na 3 razy. Na ślub pewnie będę sączyła martini albo szamana

Dostałam odpowiedz od pani ze sklepu z zaproszeniami że może zrobić nam te zaproszenia z cyrkonią ale białe tylko że teraz jest strasznie zawalona robotą i zdjęcie wyśle mi dopiero w czwartek
A no i za namową Tża zamówiłam dziś dół ślubnej (lub poślubnej bielizny
Stary 2012-04-02, 20:38   #1399
Alejka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ja mogę jutro wrzucić tylko moje nie są typowo ślubne a raczej hobbistyczne

Dzięki qumpela86 życzę im jak najlepiej i głupio mi że o czymś takim pomyślałam ale jednak powtórzyłoby się 100% gości a 2 wesela w tak krótkim odstępie to jednak jest duży wydatek

I jaką w końcu wódkę wybraliście? Ja to w ogóle nie lubię wódki ewentualnie jakąś smakową ale to też kieliszek na 3 razy. Na ślub pewnie będę sączyła martini albo szamana

Dostałam odpowiedz od pani ze sklepu z zaproszeniami że może zrobić nam te zaproszenia z cyrkonią ale białe tylko że teraz jest strasznie zawalona robotą i zdjęcie wyśle mi dopiero w czwartek
A no i za namową Tża zamówiłam dziś dół ślubnej (lub poślubnej bielizny
Wrzuć Pradip Dziękuję z góry! A płaciłaś z góry czy przy odbiorze, długo czekałaś?
O, bielizna ważna rzecz
Stary 2012-04-02, 20:49   #1400
Alejka13
Zadomowienie

Kochane, nie znacie jakichś nazw sukni albo nie rzuciły się Wam w oczy na allegro suknie takiego typu? Nie wiem jak się nazywa tak uszyte, chodzi mi o takie balowe. Podaję przykłady, proszę o pomoc...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s1.jpg (34,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s2.jpg (46,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg s3.jpg (21,5 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-04-02, 20:53   #1401
aisak42
Raczkowanie

ledwo was nadrobiłam po weekendzie, gratuluje fajnych prezentów.. a to są spinki jakie kupiłam dla tza troche nie wyrazne zdjecia bo telefonem robione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0122.jpg (73,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0123.jpg (66,7 KB, 14 załadowań)
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:33   #1402
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzuć Pradip Dziękuję z góry! A płaciłaś z góry czy przy odbiorze, długo czekałaś?
O, bielizna ważna rzecz
Kupowałam od chłopaka z Warszawy i on nawet do mnie do domu przyjechał z dwoma wzorami bo się bałam przez neta kupić tak więc całą transakcja przebiegła bardzo miło i płaciłam przy odbiorze jutro postaram się wrzucić

Cytat:
Kochane, nie znacie jakichś nazw sukni albo nie rzuciły się Wam w oczy na allegro suknie takiego typu? Nie wiem jak się nazywa tak uszyte, chodzi mi o takie balowe. Podaję przykłady, proszę o pomoc...
Ja to się całkiem nie znam na nazwach ale mam wrażenie ze te suknie które wkleiłas robią się teraz popularne bo jak idę obok salonów ślubnych to coraz więcej właśnie takich popodpinanych widzę. Jak znajdę którąś w necie to Ci napiszę
Stary 2012-04-02, 22:25   #1403
justiii87
Zakorzenienie

ewula87 - Ja mam właśnie hybrydowy na paznokciach i uwierz mi że nie chciała byś tego zobaczyć! I to nie są głupoty! Nie oszczędzałam pieniędzy na ten zabieg. Hybryda firmy Gelish. I nie kosmetyczka z przypadku mi to robiła.

Każde paznokcie inaczej reagują i się zachowują. Jeśli ktoś ma swoją płytkę bardzo cienką i łamliwą to hybryda niestety nie wytrzyma i nic tego nie zmieni. Ja swojej hybrydy nie mogę zdjąć więc od każdej reguły są wyjątki i nie pisz od razu że to głupoty bo Ja jestem ewidentnym przypadkiem że hybryda nie chce zejść pod wpływem dobrego acetonu.

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-04-02 o 22:33
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 22:49   #1404
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
ahhh weekend u rodziców i dwa dni wyjęte z życiorysu, nie mam czasu na nic, a tu na wizazu aż wrze
Tusia nawet nie zdąrzyłam Ci życzyć zaje.... na panieńskim, ale cieszę się bardzo, że tak własnie było! Kurczę zazdroszczę Ci, że macie juz tak bliziutko ten dzień, a my jeszcze 172 dni
Kochana, ja z chęcią zamienię się i dam Ci moje 19 na konto 172.. na prawde

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
dziękuję, super było

Cytat:
tak to jest... ja jak ide jakies sprawy firmowe zalatwiac, to drukuja papierki 4 pietra wyzej a kaza przyjsc za 10 dni, bo za 7 to moze nie byc jeszcze gotowe

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
akt urodzenia musisz miec, aby dostac dokumnenty z USC ktore potem zanosisz do kosciola

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:

.
powiedzielismy, ze chcemy cos latwego i ladnego, oby przezyc pierwszy taniec. i to generalnie sa podstawy walca z jakimis tam obrotami i zmiennymi krokami. chlopak nazywa sie łukasz cacko ivan_karamazow@wp.pl - pozwalam sobie dać go publicznie, bo jego ogloszenie jest dostępne na gumtree

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:

A my kupiliśmy w sobote wyborową
Mój TŻ twierdzi, ze ta jest najlepsza, ja sie nie wypowiadam, bo wódki nie tykam
oj.. a ja w ogole nie lubie wyborowej

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Tusia super miałaś imprezkę i prezenty fantastyczny czekamy jeszcze na zdjęcie w stroju policjantki i Tża radującego się balonem a jakie pytania Ci zadały? ja to aż się boję na myśl o naszym panieńskim i kawalerskim...

.
tj. ulubiony kolor tż, najwieksze marzenie tz, kim chcialbym w przyszlosci jakbyl maly, za co mnie kocha, co lubi we mnie najbardziej, jaki jest jego ulubiony obiad, jaka najwieksza niepsodzianke mu sprawilam, dlaczego chce wziac ze mna slub, kim sa z zawodu jego rodzice ect

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez duvala Pokaż wiadomość
nie wiem, jade tam na święta to moge podpytać. ak na marginesie ja też mam działke tam a na jakiej ulicy?
kolejowa 15
niedaleko budowanego auchan na wylotowce do gdanska.
mama ma koleznaki w lomianach, tz ma kolege i generalnie chwala sobie, wiec mam nadzieje, ze bedzie git

W ogole - mowcie mi KINGA bierzmowanie juz za mną!
Stary 2012-04-03, 08:24   #1405
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:

współczuję
Cytat:

z tym że oni nie wysłali przez 20lat informacji o Twoim bierzmowaniu do parafi w któej byłaś chrzczona to ich wina , jeśli ja bym miała czas to bym poszła i kazała im wysłać informację żeby było na jednym dokumencie a na pewno ie dała bym sobie zapłacić za dwa dokumenty bo to ich wina / paranoja 20 lat
Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
ja mam ślub 7 lipca a mam na razie tylko salę, fotofraga + kamerę, zespół, date zaklepanąi suknię, zaproszenia zamóiłąm na razie czekam na projekt....cała reszta przede mną!! nawet nauk jeszcze nie mam, a proptokół będziemy spisywać 13 kwietnia....Tak więc się nie martw....ze wszystkim zdążysz

[-------[/SIZE]

po akr chrztu musisz jechać tam gdzie byłaś chrzczona , na akcie chrztu powinna już być informacja o tym że masz bierzmowanie(chyba że także zapomnieli przez xx lat wysłać taką informację do parafii w której byłaś chrzczona) , a akt urodzenia jeśli idziesz do innego USC niż w mieście w którym się urodziłaś to też musisz mieć . Ja np urodziłam się pod warszawą a dokumenty składałam w Warszawie , więc musiałam mieć akr urodzenia , tż urodził się w innej dzielnicy niż składaliśmy dokumenty więc Pani akurat ściągneła sobie z innego urzędu jego akt urodzenia. pogmatwane
Cytat:
akt chrztu wystawia Ci parafia gdzie byłaś chrzczona a akt urodzenia chyba można wziąć w każdym urzędzie ale nie wiem... paranoja z tymi dokumentami
no właśnie nie można wszędzie wziąć
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33309926]
W ogole - mowcie mi KINGA bierzmowanie juz za mną![/QUOTE]

Dziękuje za namiary
No i gratuluję kolejnego imienia
Kinga pięknie
Stary 2012-04-03, 08:38   #1406
Camilie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
ledwo was nadrobiłam po weekendzie, gratuluje fajnych prezentów.. a to są spinki jakie kupiłam dla tza troche nie wyrazne zdjecia bo telefonem robione
aisak42 a gdzie kupiłaś te spinki?? bo przyznam, że też na takie poluje...i nic...
Camilie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:40   #1407
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Camilie Pokaż wiadomość
aisak42 a gdzie kupiłaś te spinki?? bo przyznam, że też na takie poluje...i nic...
byly na all, ale nie wiem czy jeszcze sa...
Stary 2012-04-03, 09:52   #1408
magnusia
Zakorzenienie

no to mnie dobili- TŻ ma taki sam problem jak ja- brak info o bierzmowaniu i trzeba załatwiać w parafi gdzie było bierzmowanie... tylko, że TŻ urodził się, chrzczony był i bierzmowany nad morzem ja zwariuję chyba!!!
przez takie niedopatrzenia angażujemy jeszcze pół rodziny aby nam załatwiali sprawy
Stary 2012-04-03, 10:09   #1409
engi111
Raczkowanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;33309926]Kochana, ja z chęcią zamienię się i dam Ci moje 19 na konto 172.. na prawde

Tusia 19 dni to już !!!!! Są nerwy ??
Moj TŻ włAsnie kuka przez ramie i pyta czym my dziędziemy żyły jak już bedzie PO

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:40   #1410
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:

To może u Ciebie w mieście jest jakoś inaczej. My dziś rano poszliśmy do USC. Pani sprawdziła, że oboje jesteśmy z tego samego miasta, sprawdziła czy są nasze akty urodzenia u nich. Jak to ustaliła kazała nam wypisać ten wniosek o wydanie zaświadczenia o braku przeciwwskazań do zawarcia małżeństwa, zapłacić w kasie 84 zł i po chwili wydała nam 3 takie same dokumenty z którymi mamy iść do kościoła i tyle. Na odwrocie podpisuje sie ksiądz i my po ślubie i w ciagu 5 dni ksiadz odsyła to do USC i po ok tyg-do 10 dni albo ja, albo mąż, a nawet ktoś z rodziny idzie bezpłatnie odebrać akt małżeństwa.
A w sobote oboje pojechalismy do kościołów w których byliśmy chrzczeni i na szczescie byly te wpisy o bierzmowaniu w innych kosciołach. Także mamy juz wszystkie dokumenty.

Edytowane przez malaOlaa
Czas edycji: 2012-04-03 o 10:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości