Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 09:24   #811
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
wiem, że można jakieś upoważnienie napisać im , żeby wydali, ja na szczęście mam kol na poczcie to zawsze zadzwoni i pogada i wtedy nie ma problemu

znów coś obserwuję na allegro, tym razem ochraniacz na łóżeczko, taki nie za wysoki, nie chce, żeby dzidzia sobie nóżkę skręciła
ale ja nie miałam nigdy takiego problemu, na szczęście koleżanka R powiedziała że mnie dzisiaj podwiezie - to czekam grzecznie na telefon
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:25   #812
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
masz jeszcze 2 tygodnie na to żeby sie obróciło, ustawienie na pieska i kręć biodrami!
a co do obracania dziecka - słyszałam o tym, chociaż nie znam nikogo kto by to miał, po odejściu wód płodowych lekarz na Twoim brzuchu - bo to robi się z zewnątrz, znajduje dziecko i próbuje je przekręcić, przekręcając Twoją skórę z lekka, podobno boli - możesz sobie wyobrazić - jak robił Ci kiedyś ktoś "pokrzywkę" na ręku, że przekręcał dłonie w zupełnie innych kierunkach na Twoim nadgarstku... to robią Ci na brzuchu...ale na razie spokojnie - to dopiero 34 tydzień, jeszcze duuuużo czasu

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

a w ogóle to wiecie co ja dzisiaj zrobiłam? miałam taki beznadziejny nastrój że poszłam się powyżywać - opieliłam cały chodnik za domem, wszystkie pomiędzy płytami trawy, zielsko. I poczułam się błogo - co prawda nie mogą tego powiedzieć moje kolana ale za to dusza krzyczała z radości...chociaż w pewnym momencie jak usiadłam na schodach, to miałam takie dziwne wrażenie, że głowa mojego dziecka zaczyna wychodzić! tak się przestraszyłam że pobiegłam do toalety...haahha
też już to słyszałam i co 37tydzień leci a dziecko ani wte ani wewte

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:28   #813
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Nie żartuj 8 kg przez całą ciążę?? Moja mama też nie dużo tyła w ciążach ok. 13 kg (czyli prawidłowo) a ja już 17kg mam na +
Dasti, przy blueelektron to te 8 kg to masakra

Wzięłam się troche za siebie, mam hennę na brwiach, maseczkę na twarzy i maseczkę na włosach. Bójta sie
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:29   #814
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
też już to słyszałam i co 37tydzień leci a dziecko ani wte ani wewte

oj tam oj tam - zobaczymy po kolejnej wizycie ja mam w środę, ciekawe czy mi wreszcie powiedzą jak dziecko leży czy usyłszę - jeszcze dużo czasu
Stary 2012-04-03, 09:29   #815
andzya
Zakorzenienie

Hej
Ja dzisiaj idę z moją kiciunią do weta i strasznie się już stresuje, bo uważam, że ten antybiotyk nic nie zmienił - dalej ma obrzęk. Ehhh, wiem już jaka będzie diagnoza.... Ale może przynajmniej się dowiem co dalej.

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Weszłam dzisiaj na wagę i 8 kg na +
Myślałam, ze tyle to ja do końca ciąży przytyje, bo cały czas miałam nadzieję, że będę jak mama moja...
Ja też weszłam dzisiaj na wagę - +10kg (spadł mi kilogram), a zaraz kończę 35 tydzień. Całkiem niezły wynik jak na to, że bałam się, że pójdę w ślady mamy, która to ze mną przytyła 20pare kilo. Rzeczywiście najbardziej gwałtowny przyrost miałam w drugim trymestrze, teraz waga mi cały czas stoi i nawet leci w dół mimo, że jem zupełnie normalnie.
Ale na miesiąc przed terminem porodu mam w obwodzie brzucha 93 cm - tożto śmiech na sali (było 95 cm, ale brzuszek opadł i jest 2 cm mniej).
Stary 2012-04-03, 09:33   #816
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzięki

O tak, ja też znam i zdecydowanie wolę tą wersję!

Dzisiaj to zdecydowanie wolę patrzeć w przyszłość bo już zdążyłam kolejną poranną kłótnię z tż zaliczyć Czestotliwość kłótni w naszym związku ostatnio wzrosła niewiarygodnie Gdzie te czasy, kiedy z dumą mówiłam, że nigdy się nie kłócimy... Normalnie nie wiem, co się ostatnio dzieje, czy to ta jestem taka nerwowa, czy on, czy na hormony zwalać, czy co... W ciąży z Maksem chyba aż tak nie było, choć pamiętam dobrze naszą pierwszą kłótnię, która właśnie wtedy była, więc może to hormony
Chyba hormony.
Jak tęskniłam za M to teraz tak działa mi na nerwy,że cholera mnie bierze.Wrzeszczą,wściekaj ą się z Filipem a ja bym chciała ciszę.No i to że nie pomaga mi za dużo.Wczoraj mówie do M przebierz młodego w piżamę a on wziął się położył.Ale jemu się akurat nie dziwie ten kręgosłup tak mu daje popalić,bez leków nie funkcjonuję,w nocy jęczy stęka z bólu.
Lub już to że przyzwyczaiłam się że go nie ma, w marcu był 3dni w domu a teraz ma zwolnienie na 2tyg jak ja to przetrwam

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:33   #817
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
oj tam oj tam - zobaczymy po kolejnej wizycie ja mam w środę, ciekawe czy mi wreszcie powiedzą jak dziecko leży czy usyłszę - jeszcze dużo czasu
a nie czujesz jak jest ułożone? Ja przed ostatnim usg to zanim lekarz mi powiedział to sama mu mówiłam gdzie mały ma nogi, ręce, głowę, bo czuję czym mnie gdzie kopie.

Kiedy opada ten brzuch? W którym tyg?
Stary 2012-04-03, 09:40   #818
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Ale mnie załatwiłyście Czytam i czytam, i końca nie widać.

Wczoraj miałam cały dzień poza domem. Nie męcząco, bo jako pasażerka samochodu na rozłożonym siedzeniu, ale jednak poza domem Byliśmy z P w Bielsku i przy okazji zajrzałam do sklepu, który jest wyszczególniony na stronie TUTEK, żeby obejrzeć wózek. Jakie było moje zaskoczenie, kiedy się okazało, że ów sklepie nie ma ani jednego wózka Oszuści!!! Wyjazd jednak zaliczam do udanych, bo humory nam dopisywały i hihraliśmy się praktycznie całą drogę, a poza tym byliśmy na przepysznych lodach Zjadłam ogromny pucharek lodów z truskawkami

Dziś nie zapowiada się już tak ciekawie Pozostaje leżeć A tak na prawdę, to pranie jedno już kończę i zaraz wstawiam drugie, a na obiad dzisiaj robię pieczonki- zamówienie od P

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Jestem załamana... byłam u lekarza, cały tydzień mnie bolało w okolicach pochwy... dowiedziałam się, że szyja czy tam coś jest "na opuszek" nawet nie wiem dokładnie o co chodzi... szyjka się skraca, usg mam mieć w środę i być może trafię do szpitala to dobijające, że na same święta... a chciałam wyjechać na wieś, a tu mam zakaz ale wiadomo zrobię jak uważam... tzn. ja już wiem, że nie zależnie od wyniku usg nigdzie nie pojadę.. do środy nie wiem co ze mną będzie... jeszcze rano mam jechać znów na tą glukozę 75g więc znów będę padnięta..
znów mam brać luteinę i liczę, że to się poprawi choć jakoś sceptycznie jestem nastawiona do tego wszystkiego...
jeszcze obiad muszę ugotować, bo nikogo nie ma w domu... w zlewie pełno naczyń ale to już nie moja sprawa ja mam leżeć więc idę zająć się tym obiadkiem i do łóżka.
Trzymaj się
Olej wszystko i leż ile wlezie!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Orientujecie się czy Tantum Rosa rozpuszcza się po prostu w wodzie z kranu czy musi być przegotowana?
Ja rozpuszczałam zawsze w przegotowanej wodzie. Nie pamiętam, czy na ulotce jest takie zalecenie. Oglądałam jednak ostatnio jakiś reportaż o wodzie z kranu i podobno ona jest całkiem dobra. Można ją spokojnie pić, to może tam też można ją używać Podczas gotowania, podobno tylko się wodę zmiękcza

Cytat:
moja teściowa do wszystkiego daje magi i kostkę rosołową
fuj fuj fuj
Ja od dawien dawna nie używam kostek. Właściwie, to odkąd lekarka w klinice onkologicznej, powiedziała mojej Mamusi, że ma to zdecydowanie odstawić. Skoro lekarze onkolodzy zwracają na coś takiego uwagę podczas leczenia, to musi to być na prawdę prze okrutne świństwo i siać spustoszenie w organizmie. Vegety nie używam od lat pięciu, a od soli odchodzę powoli teraz. Nie solę już nic np. na kanapce, ale do zupy, czy sosu jeszcze soli dodaję.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
hej.
jezuuuu.... 9 pięter po schodach na piechotę - PADŁY WSZYSTKIE WINDY !!! myślalam że skonam
moja szyjka już nawet nie ma 1 cm... no ale ponoć nie ma jeszcze tragedii, dalej zalecane leżenie... lekarz zwiększyl mi moją ulubioną luteinę, do tego duphaston wciąż zostaje, i asmag forte.

mam tez info odnośnie zapisywania dzieci jeśli nie jesteście malżeństwem, pytałam się dziś położnej u lekarza. otóż :
- w szpitalach wymagają aktu ślubu do wglądu, ponieważ na jego podstawie wypełniają metryczkę, którą wysyłają do urzędu. Ponoć jak się nie pokaże tego aktu to też nie ma tragedii , jeśli dowody żony i męża się zgadzają, czyli matka ma jedno nazwisko ( a nie dwa) , nosi to samo nazwisko co ojciec, i dowód osobisty matki jest aktualny
- jeśli rodzice żyją w związku partnerskim są dwa wyjścia - albo przed porodem udadzą się do Urzędu Stanu Cywilnego i przed urzędnikiem podpiszą oświadczenie, że dziecko będzie się nazywało tak i tak, i ten dokument zanosi się do szpitala, a potem do urzędu miasta. ALBO obydwoje stawiają się, żeby zapisać dziecko w urzędzie miasta po porodzie, przy czym szpital wysyła metryczkę dziecka , które nosić będzie nazwisko matki.

no... to chyba jasna sprawa.

zdycham po tej wycieczce po schodach....
9 piętro???? Jak Ty tego dokonałaś????

Luteina i Duphaston, to podobno to samo więc dlaczego bierzesz oba te leki???

Dzięki wielkie za info dot. nazwiska dziecka

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33308532]Naprawdę? Bo ja tu wszędzie czytam, że dzieci kopią tak, że mamy widzą ich łokcie czy nóżki, a ja od tygodnia czuję tylko to coś pod żołądkiem i czasami delikatnie muśnięcia tam w środku na dole A mój gin mi nie chciał powiedzieć w czwartek, jak leży, bo "to będzie ważne przed porodem" ;( A ja tu szaleję z niepokoju. Znowu coś pod żołądkiem, ale tak jakby popychanie żołądka do góry.

Aha i sprawdzał mu przepływy i były ok, jeśli to ma jakieś znaczenie.[/QUOTE]
Kochana, ja też nie widzę łokci, kolanek, stópek itp. Czuję Haneczkę, ale już nie tak jak kiedyś. Nasze dzieciaczki rosną i już nie mają za wiele miejsca na akrobacje Nie zamartwiaj się, bo prawdopodobnie nie masz czym

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
a teraz pytanie do Was mamuśki: ja mam teraz 34tc i mała jest ciągle ułożona pośladkowo . w ostatnim tygodniu w szpitalu powiedzieli mi że jeśli się nie przekręci to albo cesarka albo mogą spróbować przekręcić ją sami. czy któraś z Was ma już może takie doświadczenia? (chodzi mi o to obracanie dziecka przez lekarza) wolałabym uniknąć cesarki ale to rozwiązanie też chyba nie jest bezpieczne i podobno jest tylko 50% szans że sie powiedzie co Wy na to??
Z tego co mi wiadomo, to dzieciaczka obraca się dopiero przy porodzie. Nigdy nie słyszałam, żeby to było bolesne. Zresztą, jak już ma się skurcze, to chyba nic nie jest bolesne, tylko one Moja Babcia mi opowiadała, że jak obracali jej w brzuszku mojego Tatę, to lekarz sobie pomagał kolanem
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:50   #819
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
a nie czujesz jak jest ułożone? Ja przed ostatnim usg to zanim lekarz mi powiedział to sama mu mówiłam gdzie mały ma nogi, ręce, głowę, bo czuję czym mnie gdzie kopie.

nie - ponieważ ja od samego początku nie czuję mojego dziecka tak jak Wy, czasami w ogóle go nie czuję dlatego jestem bardzo ciekawa jak leży
Stary 2012-04-03, 09:50   #820
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

a z tym to różnie, mi opadł tydzień temu teraz mam w ogóle wrażenie, że mam brzuch na pipce niemalże a miałam bardzo wysoko, zresztą na poczcie są moje wcześniejsze fotki na których widać jaka piłka była.
Stary 2012-04-03, 09:54   #821
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Ja już po śniadanku, teraz się jeszcze położę, wtedy moja mała najbardziej szaleje.
Jeszcze się nie urodziła a już mną rządzi. Zawsze zasypiałam na prawym boku, ale teraz nie ma mowy, zaraz mnie kopie po żebrach. Na wznak ani na prawym boku nie umiem spać. Także zasypiam w takiej pozycji pomiędzy wznak a na boku. Chyba się dziś wybiorę na zakupy i kupię sobie kilka jaśków jako podparcie dla pleców i miękkie podparcie dla brzuszka.

I jeszcze co do paczki od rp. Zamawiałam w piątek- opcja kurier, pojawiła się informacja że dziś kurier będzie u mnie. Myślę że to szybko, zwłaszcza że zamówiłam u niego 22 produkty. Niestety pranie dopiero po świętach, na razie nie mam gdzie tego układać. W święta dotrze do mnie komoda z IKEA. Już kupiona, czeka na dostarczenie. Czyli po świętach wielkie pranie i prasowanie!
I tak sobie myślę, zamówię jeszcze dziś pościel. Jak prać to wszystko od razu.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzisiaj to zdecydowanie wolę patrzeć w przyszłość bo już zdążyłam kolejną poranną kłótnię z tż zaliczyć Czestotliwość kłótni w naszym związku ostatnio wzrosła niewiarygodnie Gdzie te czasy, kiedy z dumą mówiłam, że nigdy się nie kłócimy... Normalnie nie wiem, co się ostatnio dzieje, czy to ta jestem taka nerwowa, czy on, czy na hormony zwalać, czy co... W ciąży z Maksem chyba aż tak nie było, choć pamiętam dobrze naszą pierwszą kłótnię, która właśnie wtedy była, więc może to hormony
Nie przejmuj się, może to rzeczywiście tylko hormony. Niedługo wszystko wróci do normy.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Hej
Ja dzisiaj idę z moją kiciunią do weta i strasznie się już stresuje, bo uważam, że ten antybiotyk nic nie zmienił - dalej ma obrzęk. Ehhh, wiem już jaka będzie diagnoza.... Ale może przynajmniej się dowiem co dalej.
za kicię

Może któraś dziewczyna mi pomoże w kulinarnej kwestii? Wczoraj wieczorem zaczęłam piec chleb z przepisu _agaty. Dzisiaj rano ta masa nie była zbyt wyrośnięta, bardzo luźna. Może coś źle zrobiłam? Drożdże rozpuściłam w zimnej wodzie, może to był błąd? Czekam jeszcze 1 godzinkę i wstawię do piekarnika. Oby pięknie wyrósł.
Stary 2012-04-03, 10:02   #822
onething
Zadomowienie

Dzień dobry
Ale miałam sen, byłam w ciąży z trojaczkami i pod sam koniec mąż "zabrał" mi 2 żeby donosić za mnie (bo było mi ciężko) i urodził dziewczynkę Była śliczna, brązowe oczka, kręcone włosy i do tego cały czas się uśmiechała A później czekaliśmy oboje, aż urodzimy jeszcze pozostałą dwójkę, ale nie doczekałam tego momentu

Co do wagi to wczoraj z ciekawości wskoczyłam i jestem +11 kg, z czego w brzuchu mam 98 cm, uda rozrosły mi się o 4 cm, biust o 13 cm, a tyłek o 10 cm, ale nie czuje się z tym źle, więc bez paniki.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:07   #823
kapukat
Zakorzenienie

niezły sen... mi się ostanio nic z ciążą nie śni, za to często z umieraniem... dziwne. Tak czy siak, dzisiaj zapowiada się ładny dzień,, tylko chciałabym żeby koleżanka się określiła o której przyjedzie, bo ja do banku bym zdążyła skoczyć jeśli dopiero po południu, a tak jestem uziemiona
Stary 2012-04-03, 10:09   #824
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
czuję dalej główkę przy pępku i że kopie gdzieś na dole

Cytat:

Cytat:
a z tym to różnie, mi opadł tydzień temu teraz mam w ogóle wrażenie, że mam brzuch na pipce niemalże a miałam bardzo wysoko, zresztą na poczcie są moje wcześniejsze fotki na których widać jaka piłka była.
mi opadł chyba wczoraj a raczej od wczoraj tak czuję że to już to

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-04-03, 10:09   #825
fonn
Rozeznanie

Cześć Babeczki
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33293731]
I to, co się ostatnio leje (już dosłownie leje) z moich piersi, przekracza moje wszelkie wyobrażenia :/ Od wczoraj czy przedwczoraj to taka ilość, że zaczynam się tym martwić [/QUOTE]
Mam to samo i to od jakegoś 20tc, a im dalej "w las", tym gorzej. Wystarczy, że założę elastyczną bluzkę, która trochę mnie opina w biuście i już Więc ja nie wiem, co to będzie po porodzie, skoro już teraz jest jak jest

Cytat:

Cytat:
Kurka wodna, a mnie trochę martwi mój brzuch i jego zawartość. Jestem dopiero () w 30tc, a od zeszłego tygodnia mam wrażenie (a Mąż potwierdził) że mój brzuch jest jakby niżej. Tzn o dowolnej porze dnia jak patrzę w lustro z profilu, to brzuch zaczyna się mocną wypukłością tuż nad wzgórkiem (nie znoszę tego słowa ). A nie było tak, tam "wzniesienie" brzucha było do tej pory łagodne. Teraz jest tak jakby mały z dnia na dzień przybył z kilogram. No i obwód mierzony w pępku spadł o 2cm, nie wiem, czy to cokolwiek oznacza (mierzę tylko rano na czczo). Nic to, jutro wizyta u gina, może mnie oświeci i uspokoi.
Żebym Was tylko nie wyprzedziła w drodze na porodówkę

Aha, co do ułożenia - mój mały terminator jest z całą pewnością w pozycji raczej horyzontalnej, i to od dawna według mnie. Jak mnie bije i kopie, to czasem w czterech miejscach równocześnie, zawsze mocniej z prawej strony, z czego wnioskuję, że tam ma nóżki - a z lewej troszkę słabiej, więc pewnie piąstkami. No i to, co on wyprawia w nocy, przechodzi wszelkie pojęcie :/

Edytowane przez fonn
Czas edycji: 2012-04-03 o 10:12
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:09   #826
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej. Za jakieś 2 godzinki podjadę do lekarza, to się dowiem. Dzisiaj też zauważyłam, że stałam i potem usiadłam i coś było pod żołądkiem. Ale już niedługo się dowiem. Dziękuję Wam za słowa otuchy
Póki co byłam u internistki i dostałam skierowanie do kardiologa z dopiskiem pilne, ciekawe, czy się gdzieś dostanę Zaraz podzwonię, to się dowiem.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:11   #827
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale miałam sen, byłam w ciąży z trojaczkami i pod sam koniec mąż "zabrał" mi 2 żeby donosić za mnie (bo było mi ciężko) i urodził dziewczynkę Była śliczna, brązowe oczka, kręcone włosy i do tego cały czas się uśmiechała A później czekaliśmy oboje, aż urodzimy jeszcze pozostałą dwójkę, ale nie doczekałam tego momentu

Co do wagi to wczoraj z ciekawości wskoczyłam i jestem +11 kg, z czego w brzuchu mam 98 cm, uda rozrosły mi się o 4 cm, biust o 13 cm, a tyłek o 10 cm, ale nie czuje się z tym źle, więc bez paniki.
Dobry sen.Zresztą to nie było by głupie żeby i faceci pochodzili trochę np w ciąży np połowę a połowę ja.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:14   #828
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie tydzień temu zwróciłam na to uwagę, bo dużo łatwiej zaczęło mi się oddychać - wcześniej jak siedziałam to miałam problem z nabraniem powietrza, a teraz mam niesamowity luksus
Teoretycznie (ale tylko teoretycznie podkreślam) zgodnie z tym co piszą za 1 tydzień, 2, wyląduje na porodówce

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Kurka wodna, a mnie trochę martwi mój brzuch i jego zawartość. Jestem dopiero () w 30tc, a od zeszłego tygodnia mam wrażenie (a Mąż potwierdził) że mój brzuch jest jakby niżej. Tzn o dowolnej porze dnia jak patrzę w lustro z profilu, to brzuch zaczyna się mocną wypukłością tuż nad wzgórkiem (nie znoszę tego słowa ). A nie było tak, tam "wzniesienie" brzucha było do tej pory łagodne. Teraz jest tak jakby mały z dnia na dzień przybył z kilogram. No i obwód mierzony w pępku spadł o 2cm, nie wiem, czy to cokolwiek oznacza (mierzę tylko rano na czczo). Nic to, jutro wizyta u gina, może mnie oświeci i uspokoi.
Żebym Was tylko nie wyprzedziła w drodze na porodówkę
hehe A robiłaś sobie zdjęcia brzuszka ? Bo jeśli tak, to zrób teraz zdjęcie i porównaj, wtedy będziesz raczej pewna
Stary 2012-04-03, 10:15   #829
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

a mi nic nie opadło tylko rośnie
Stary 2012-04-03, 10:17   #830
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie tydzień temu zwróciłam na to uwagę, bo dużo łatwiej zaczęło mi się oddychać - wcześniej jak siedziałam to miałam problem z nabraniem powietrza, a teraz mam niesamowity luksus
Teoretycznie (ale tylko teoretycznie podkreślam) zgodnie z tym co piszą za 1 tydzień, 2, wyląduje na porodówce

hehe A robiłaś sobie zdjęcia brzuszka ? Bo jeśli tak, to zrób teraz zdjęcie i porównaj, wtedy będziesz raczej pewna
powiedziałam to mojemu TŻ wczoraj to jego przerażenie w oczach było większe niż moje

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-04-03, 10:21   #831
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Chyba hormony.
Jak tęskniłam za M to teraz tak działa mi na nerwy,że cholera mnie bierze.Wrzeszczą,wściekaj ą się z Filipem a ja bym chciała ciszę.No i to że nie pomaga mi za dużo.Wczoraj mówie do M przebierz młodego w piżamę a on wziął się położył.Ale jemu się akurat nie dziwie ten kręgosłup tak mu daje popalić,bez leków nie funkcjonuję,w nocy jęczy stęka z bólu.
Lub już to że przyzwyczaiłam się że go nie ma, w marcu był 3dni w domu a teraz ma zwolnienie na 2tyg jak ja to przetrwam
Jak myślisz, że to hormony to jakoś tu musimy przetrwać Choć te po porodzie też trochę szaleją No ale przeżyłyśmy to raz, to i drugi damy radę

Cytat:
Dzień dobry
Świetny!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33314380]Hej. Za jakieś 2 godzinki podjadę do lekarza, to się dowiem. Dzisiaj też zauważyłam, że stałam i potem usiadłam i coś było pod żołądkiem. Ale już niedługo się dowiem. Dziękuję Wam za słowa otuchy
Póki co byłam u internistki i dostałam skierowanie do kardiologa z dopiskiem pilne, ciekawe, czy się gdzieś dostanę Zaraz podzwonię, to się dowiem.[/QUOTE]
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:22   #832
fonn
Rozeznanie

Cytat:
O, to dobry pomysł
Mąż robi mi zdjęcia często, więc faktycznie, obejrzę wszystkie i zobaczę.

A przy okazji - nie pamiętam, do kiedy dziecko może jeszcze zmienić pozycję? Bo mój się nijak głową w dół nie planuje chyba ustawić :/
Stary 2012-04-03, 10:23   #833
Gaabbi
Wtajemniczenie

Mój brzuch tak jakby w ogóle nie podszedł do góry więc nie ma jak opaść

andzya, trzymam kciuki za kotka

Cytat:
Dzień dobry
Mnie się wczoraj śniło, że urodziłam Hanię i była taka bardzo malutka, uśmiechnięta i baaaaardzo niegrzeczna. Nie mogłam Jej w rękach utrzymać, bo tak się wierciła. Zapytałam lekarza, czy mogę Ją jeszcze na trochę wsadzić do brzucha, żeby "dojrzała" i lekarz mi pozwolił. Kazał tylko wsadzić ją sobie nóżkami do góry i ja byłam przerażona. Pytałam jak mam to zrobić Główką jeszcze jakoś gładko mogłoby pójść, ale stópkami???

Super mądre sny miewam
Stary 2012-04-03, 10:32   #834
Dasti80
Zakorzenienie

Kism to pewnie przez hormony w ciąży o wszystko możemy obwiniać hormony

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

ja na razie mam 4,5 kg<przez te bełty i mniejszy apetyt> na plusie do końca zostało jakiś 1 miesiąc i 3 tygodnie, więc na bank coś dojdzie, ale pewnie nie za dużo ehh
Zazdroszczę, ja mimo wymiotów mam dużo na +
Cytat:
Dasti, przy blueelektron to te 8 kg to masakra
No
Cytat:
Dzień dobry

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:34   #835
GaTTa
Raczkowanie

Witam

Jestem po badaniach, ledwo żyję jakoś dziwnie mi cały czas słabo..... Wypije kawkę może postawi mnie na nogi, a jak nie to uciekam do łóżka i leże cały dzień

Dziś zaczynam 35 tydzień Obwód w brzuszku 105 cm
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:34   #836
8ewus8
Zadomowienie

Jej, przeraża mnie, ze już mało co zostało.
Wczoraj jak jechałam autem to stwierdziłam, że już mi nie jest tak wygodnie jak wcześniej :/

Tutaj mam typowe ułożenie dziecka w brzuchu, mój jest w pozycji nr 1
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...778b12866.html
Stary 2012-04-03, 10:38   #837
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Wczoraj jak jechałam autem to stwierdziłam, że już mi nie jest tak wygodnie jak wcześniej :/

Ta trójka jest z deczka przerażająca
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:43   #838
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Moja Hania, wg wskazań lekarzy, była w tamtym tygodniu w ułożeniu 1, a później 5
Ciekawe jak leży sobie teraz, bo jak czuję ruchy, to trudno sprecyzować gdzie jest co, bo czuję uderzania w całym brzuchu
Stary 2012-04-03, 10:43   #839
8ewus8
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33314978]Ta trójka jest z deczka przerażająca [/QUOTE]

Ale z tego co tu jest napisane to większość kończy się cc, niby jeśli jest szeroka miednica to ułożenie pośladkowe czyli nr 2 można urodzić naturalnie.
Stary 2012-04-03, 10:45   #840
fonn
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33314978]Ta trójka jest z deczka przerażająca [/QUOTE]

Rzeczywiście

U mnie - moim zdaniem - niestety ciągle czwórka :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości