|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wzięłam się troche za siebie, mam hennę na brwiach, maseczkę na twarzy i maseczkę na włosach. Bójta sie
|
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja dzisiaj idę z moją kiciunią do weta i strasznie się już stresuje, bo uważam, że ten antybiotyk nic nie zmienił - dalej ma obrzęk. Ehhh, wiem już jaka będzie diagnoza.... Ale może przynajmniej się dowiem co dalej. Cytat:
Ale na miesiąc przed terminem porodu mam w obwodzie brzucha 93 cm - tożto śmiech na sali
|
|
#816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tęskniłam za M to teraz tak działa mi na nerwy,że cholera mnie bierze.Wrzeszczą,wściekaj ą się z Filipem a ja bym chciała ciszę.No i to że nie pomaga mi za dużo.Wczoraj mówie do M przebierz młodego w piżamę a on wziął się położył.Ale jemu się akurat nie dziwie ten kręgosłup tak mu daje popalić,bez leków nie funkcjonuję,w nocy jęczy stęka z bólu. Lub już to że przyzwyczaiłam się że go nie ma, w marcu był 3dni w domu a teraz ma zwolnienie na 2tyg jak ja to przetrwam
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy opada ten brzuch? W którym tyg? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#818 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ale mnie załatwiłyście Czytam i czytam, i końca nie widać. Wczoraj miałam cały dzień poza domem. Nie męcząco, bo jako pasażerka samochodu na rozłożonym siedzeniu, ale jednak poza domem Byliśmy z P w Bielsku i przy okazji zajrzałam do sklepu, który jest wyszczególniony na stronie TUTEK, żeby obejrzeć wózek. Jakie było moje zaskoczenie, kiedy się okazało, że ów sklepie nie ma ani jednego wózka Oszuści!!! Wyjazd jednak zaliczam do udanych, bo humory nam dopisywały i hihraliśmy się praktycznie całą drogę, a poza tym byliśmy na przepysznych lodach ![]() Dziś nie zapowiada się już tak ciekawie Pozostaje leżeć A tak na prawdę, to pranie jedno już kończę i zaraz wstawiam drugie, a na obiad dzisiaj robię pieczonki- zamówienie od P ![]() Cytat:
![]() Olej wszystko i leż ile wlezie! Cytat:
Podczas gotowania, podobno tylko się wodę zmiękcza ![]() fuj fuj fuj ![]() Ja od dawien dawna nie używam kostek. Właściwie, to odkąd lekarka w klinice onkologicznej, powiedziała mojej Mamusi, że ma to zdecydowanie odstawić. Skoro lekarze onkolodzy zwracają na coś takiego uwagę podczas leczenia, to musi to być na prawdę prze okrutne świństwo i siać spustoszenie w organizmie. Vegety nie używam od lat pięciu, a od soli odchodzę powoli teraz. Nie solę już nic np. na kanapce, ale do zupy, czy sosu jeszcze soli dodaję. Cytat:
Luteina i Duphaston, to podobno to samo więc dlaczego bierzesz oba te leki??? Dzięki wielkie za info dot. nazwiska dziecka [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33308532]Naprawdę? Bo ja tu wszędzie czytam, że dzieci kopią tak, że mamy widzą ich łokcie czy nóżki, a ja od tygodnia czuję tylko to coś pod żołądkiem i czasami delikatnie muśnięcia tam w środku na dole A mój gin mi nie chciał powiedzieć w czwartek, jak leży, bo "to będzie ważne przed porodem" ;( A ja tu szaleję z niepokoju. Znowu coś pod żołądkiem, ale tak jakby popychanie żołądka do góry.Aha i sprawdzał mu przepływy i były ok, jeśli to ma jakieś znaczenie.[/QUOTE] Kochana, ja też nie widzę łokci, kolanek, stópek itp. Czuję Haneczkę, ale już nie tak jak kiedyś. Nasze dzieciaczki rosną i już nie mają za wiele miejsca na akrobacje Cytat:
Moja Babcia mi opowiadała, że jak obracali jej w brzuszku mojego Tatę, to lekarz sobie pomagał kolanem
|
||||
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego jestem bardzo ciekawa jak leży
|
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
a z tym to różnie, mi opadł tydzień temu
teraz mam w ogóle wrażenie, że mam brzuch na pipce niemalże a miałam bardzo wysoko, zresztą na poczcie są moje wcześniejsze fotki na których widać jaka piłka była.
|
#821 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Ja już po śniadanku, teraz się jeszcze położę, wtedy moja mała najbardziej szaleje. Jeszcze się nie urodziła a już mną rządzi. Zawsze zasypiałam na prawym boku, ale teraz nie ma mowy, zaraz mnie kopie po żebrach. Na wznak ani na prawym boku nie umiem spać. Także zasypiam w takiej pozycji pomiędzy wznak a na boku. Chyba się dziś wybiorę na zakupy i kupię sobie kilka jaśków jako podparcie dla pleców i miękkie podparcie dla brzuszka. ![]() I jeszcze co do paczki od rp. Zamawiałam w piątek- opcja kurier, pojawiła się informacja że dziś kurier będzie u mnie. I tak sobie myślę, zamówię jeszcze dziś pościel. Jak prać to wszystko od razu. ![]() Cytat:
Cytat:
za kicięMoże któraś dziewczyna mi pomoże w kulinarnej kwestii? Wczoraj wieczorem zaczęłam piec chleb z przepisu _agaty. Dzisiaj rano ta masa nie była zbyt wyrośnięta, bardzo luźna. Może coś źle zrobiłam? Drożdże rozpuściłam w zimnej wodzie, może to był błąd? Czekam jeszcze 1 godzinkę i wstawię do piekarnika. Oby pięknie wyrósł.
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale miałam sen, byłam w ciąży z trojaczkami i pod sam koniec mąż "zabrał" mi 2 żeby donosić za mnie (bo było mi ciężko) i urodził dziewczynkę Była śliczna, brązowe oczka, kręcone włosy i do tego cały czas się uśmiechała A później czekaliśmy oboje, aż urodzimy jeszcze pozostałą dwójkę, ale nie doczekałam tego momentuCo do wagi to wczoraj z ciekawości wskoczyłam i jestem +11 kg, z czego w brzuchu mam 98 cm, uda rozrosły mi się o 4 cm, biust o 13 cm, a tyłek o 10 cm |
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
niezły sen... mi się ostanio nic z ciążą nie śni, za to często z umieraniem... dziwne. Tak czy siak, dzisiaj zapowiada się ładny dzień,, tylko chciałabym żeby koleżanka się określiła o której przyjedzie, bo ja do banku bym zdążyła skoczyć jeśli dopiero po południu, a tak jestem uziemiona
|
|
|
|
#824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#825 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Babeczki
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33293731] I to, co się ostatnio leje (już dosłownie leje) z moich piersi, przekracza moje wszelkie wyobrażenia :/ Od wczoraj czy przedwczoraj to taka ilość, że zaczynam się tym martwić [/QUOTE]Mam to samo i to od jakegoś 20tc, a im dalej "w las", tym gorzej. Wystarczy, że założę elastyczną bluzkę, która trochę mnie opina w biuście i już Więc ja nie wiem, co to będzie po porodzie, skoro już teraz jest jak jest ![]() Cytat:
Cytat:
) w 30tc, a od zeszłego tygodnia mam wrażenie (a Mąż potwierdził) że mój brzuch jest jakby niżej. Tzn o dowolnej porze dnia jak patrzę w lustro z profilu, to brzuch zaczyna się mocną wypukłością tuż nad wzgórkiem (nie znoszę tego słowa ). A nie było tak, tam "wzniesienie" brzucha było do tej pory łagodne. Teraz jest tak jakby mały z dnia na dzień przybył z kilogram. No i obwód mierzony w pępku spadł o 2cm, nie wiem, czy to cokolwiek oznacza (mierzę tylko rano na czczo). Nic to, jutro wizyta u gina, może mnie oświeci i uspokoi. Żebym Was tylko nie wyprzedziła w drodze na porodówkę Aha, co do ułożenia - mój mały terminator jest z całą pewnością w pozycji raczej horyzontalnej, i to od dawna według mnie. Jak mnie bije i kopie, to czasem w czterech miejscach równocześnie, zawsze mocniej z prawej strony, z czego wnioskuję, że tam ma nóżki - a z lewej troszkę słabiej, więc pewnie piąstkami. No i to, co on wyprawia w nocy, przechodzi wszelkie pojęcie :/ Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-04-03 o 10:12 |
||
|
|
|
#826 |
|
Konto usunięte
|
Hej. Za jakieś 2 godzinki podjadę do lekarza, to się dowiem. Dzisiaj też zauważyłam, że stałam i potem usiadłam i coś było pod żołądkiem. Ale już niedługo się dowiem. Dziękuję Wam za słowa otuchy
![]() Póki co byłam u internistki i dostałam skierowanie do kardiologa z dopiskiem pilne, ciekawe, czy się gdzieś dostanę Zaraz podzwonię, to się dowiem.
|
|
|
|
#827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie tydzień temu zwróciłam na to uwagę, bo dużo łatwiej zaczęło mi się oddychać - wcześniej jak siedziałam to miałam problem z nabraniem powietrza, a teraz mam niesamowity luksus
![]() Teoretycznie (ale tylko teoretycznie podkreślam) zgodnie z tym co piszą za 1 tydzień, 2, wyląduje na porodówce ![]() Cytat:
A robiłaś sobie zdjęcia brzuszka ? Bo jeśli tak, to zrób teraz zdjęcie i porównaj, wtedy będziesz raczej pewna
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#831 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Choć te po porodzie też trochę szaleją No ale przeżyłyśmy to raz, to i drugi damy radę ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33314380]Hej. Za jakieś 2 godzinki podjadę do lekarza, to się dowiem. Dzisiaj też zauważyłam, że stałam i potem usiadłam i coś było pod żołądkiem. Ale już niedługo się dowiem. Dziękuję Wam za słowa otuchy ![]() Póki co byłam u internistki i dostałam skierowanie do kardiologa z dopiskiem pilne, ciekawe, czy się gdzieś dostanę Zaraz podzwonię, to się dowiem.[/QUOTE]
|
|||
|
|
|
#832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mąż robi mi zdjęcia często, więc faktycznie, obejrzę wszystkie i zobaczę. A przy okazji - nie pamiętam, do kiedy dziecko może jeszcze zmienić pozycję? Bo mój się nijak głową w dół nie planuje chyba ustawić :/ |
|
|
|
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mój brzuch tak jakby w ogóle nie podszedł do góry więc nie ma jak opaść
![]() andzya, trzymam kciuki za kotka Cytat:
Główką jeszcze jakoś gładko mogłoby pójść, ale stópkami???Super mądre sny miewam
|
|
|
|
|
#834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kism to pewnie przez hormony
![]() Cytat:
No Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#835 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jestem po badaniach, ledwo żyję jakoś dziwnie mi cały czas słabo..... Wypije kawkę może postawi mnie na nogi, a jak nie to uciekam do łóżka i leże cały dzień ![]() Dziś zaczynam 35 tydzień Obwód w brzuszku 105 cm
|
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
Jej, przeraża mnie, ze już mało co zostało.
Wczoraj jak jechałam autem to stwierdziłam, że już mi nie jest tak wygodnie jak wcześniej :/ Tutaj mam typowe ułożenie dziecka w brzuchu, mój jest w pozycji nr 1 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...778b12866.html |
|
|
|
#837 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciekawe jak leży sobie teraz, bo jak czuję ruchy, to trudno sprecyzować gdzie jest co, bo czuję uderzania w całym brzuchu
|
|
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33314978]Ta trójka jest z deczka przerażająca
[/QUOTE]Ale z tego co tu jest napisane to większość kończy się cc, niby jeśli jest szeroka miednica to ułożenie pośladkowe czyli nr 2 można urodzić naturalnie. |
|
|
|
#840 |
|
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33314978]Ta trójka jest z deczka przerażająca
[/QUOTE]Rzeczywiście ![]() U mnie - moim zdaniem - niestety ciągle czwórka :/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.

ale za to dusza krzyczała z radości...chociaż w pewnym momencie jak usiadłam na schodach, to miałam takie dziwne wrażenie, że głowa mojego dziecka zaczyna wychodzić! tak się przestraszyłam że pobiegłam do toalety...haahha

bo już zdążyłam kolejną poranną kłótnię z tż zaliczyć
Gdzie te czasy, kiedy z dumą mówiłam, że nigdy się nie kłócimy... Normalnie nie wiem, co się ostatnio dzieje, czy to ta jestem taka nerwowa, czy on, czy na hormony zwalać, czy co...

Pozostaje leżeć 

za kicię
). A nie było tak, tam "wzniesienie" brzucha było do tej pory łagodne. Teraz jest tak jakby mały z dnia na dzień przybył z kilogram. No i obwód mierzony w pępku spadł o 2cm, nie wiem, czy to cokolwiek oznacza (mierzę tylko rano na czczo). Nic to, jutro wizyta u gina, może mnie oświeci i uspokoi.