U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 22:52   #3691
gosia261282
Gang Iren

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Nie wiem czy czytalyscie felieton Chylinskiej o macierzynstwie :

http://kobieta.interia.pl/news-macie...ema,nId,398598

Duzo w nim prawdy,a nie zdarza sie raczej,zeby ludzie publiczni tak pisali.
Stary 2012-04-02, 23:02   #3692
19claudia91
Rozeznanie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Ze względu że mały śpi a teściowa go wzięła żebym odroczeła mogę opisać swój poród, pomimo że odbył się cc to chyba nic takiego się nie działo. A więc jechałam na wizytę z usg już prosto do szpitala, wszystko ok rozwarcie standardowo się nie zmieniło (coś ok 2cm) mały się ruszał jak wariat, macica się stawiała lekarz stwierdził że poród daleko w polu.. No więc zabrałan się spowrotem do domu (60km) w połowie drogi spowrotem poczułam że zaczął mnie boleć brzuch tylko to był ból jednostajny aż się nasilało.to ja tel do doktora że tak mi się dzieje.. Cholerka kazał wracać to jazda spowrotem bo już krzyczałam w samochodzie z bólu tz z wrażenia przejechał na czerwonym i trabił na wszystkich a ludzie o dziwo mu zjeżdżali to była scena jak z filmu ha ha.. Zajechałam na izbę przyjęć mówię że zaczęłam rodzic bo cholernie boli i nie przestaje a babka na mnie popatrzyła jak na głupia i mówi "to pani chyba nie wie co to bóle porodowe" a ja tam zwinieta w pół odpowiadam na jej pytania.. Wzięli mnie na porodówkę okazało się że dziecko ma ok 4 kg a we względu na mój szczupły wygląd bioder podjęto decyzję o cesarskim cięciu. Poszło szybko miałam znieczulenie zo nic nie czułam jak maleńkiego mi wyciągali to pokazał mi go aby lekarz. Zaczął płakać z tego wszystkiego sama się popłakałam ze szczęścia. Urodził się z waga 3.900 10pkt. O godzinie 1.20 był koło mnie. Wzięli go do umycia mnie wiezli na salę rano się obudziłam zeszyta z cewnikiem :p bałam się czy będzie boleć wyciąganie go ale nie bolało. Nie umiałam wstawać szwy tak ciągnęły.teraz mija 5 doba i jest już ok w środę jadę na ściągnięcie teraz to mnie przeraża małego miałam przy sobie już na drugi dzień poświęcałam się wstawać do niego pomimo ciągniecha w dol macicy. Teraz dochodzę do siebie i się cieszę. Mały daje tyle szczęścia że to jest nie wyobrażalne.może nie przeżyłam porodu naturalnego tylko cc. To przeszłabym przez to jeszcze raz szczerze powiedziawszy.

Fabian w końcu cyca złapał jestem z niego dumna. A dla mojego tzta to oczko w głowie w nocy dał tak popalic że tz rano wyglądał jak by z ringu wrócił

miałam trochę przebojów z moim smykiem w pierwszej dobie trabił na wadze 350g i miał badania ale wszystko dobrze.jeśli chodzi o sam szpital to obsługa bezkonkurencyjna.
Idę odpocząć bo wychodzę z siebie odezwę się jutro.a mam pytanie do was czym pielęgnujecie kikut ?

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 23:35   #3693
gosia261282
Gang Iren

Claudia dzieki za opis porodu,przyjemnie sie czytalo
dla Fabianka za zlapanie cyca.
Stary 2012-04-02, 23:50   #3694
karolca
Zakorzenienie

ale Ewelince fotke strzeliłam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 01:53   #3695
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Ze względu że mały śpi a teściowa go wzięła żebym odroczeła mogę opisać swój poród, pomimo że odbył się cc to chyba nic takiego się nie działo. A więc jechałam na wizytę z usg już prosto do szpitala, wszystko ok rozwarcie standardowo się nie zmieniło (coś ok 2cm) mały się ruszał jak wariat, macica się stawiała lekarz stwierdził że poród daleko w polu.. No więc zabrałan się spowrotem do domu (60km) w połowie drogi spowrotem poczułam że zaczął mnie boleć brzuch tylko to był ból jednostajny aż się nasilało.to ja tel do doktora że tak mi się dzieje.. Cholerka kazał wracać to jazda spowrotem bo już krzyczałam w samochodzie z bólu tz z wrażenia przejechał na czerwonym i trabił na wszystkich a ludzie o dziwo mu zjeżdżali to była scena jak z filmu ha ha.. Zajechałam na izbę przyjęć mówię że zaczęłam rodzic bo cholernie boli i nie przestaje a babka na mnie popatrzyła jak na głupia i mówi "to pani chyba nie wie co to bóle porodowe" a ja tam zwinieta w pół odpowiadam na jej pytania.. Wzięli mnie na porodówkę okazało się że dziecko ma ok 4 kg a we względu na mój szczupły wygląd bioder podjęto decyzję o cesarskim cięciu. Poszło szybko miałam znieczulenie zo nic nie czułam jak maleńkiego mi wyciągali to pokazał mi go aby lekarz. Zaczął płakać z tego wszystkiego sama się popłakałam ze szczęścia. Urodził się z waga 3.900 10pkt. O godzinie 1.20 był koło mnie. Wzięli go do umycia mnie wiezli na salę rano się obudziłam zeszyta z cewnikiem :p bałam się czy będzie boleć wyciąganie go ale nie bolało. Nie umiałam wstawać szwy tak ciągnęły.teraz mija 5 doba i jest już ok w środę jadę na ściągnięcie teraz to mnie przeraża małego miałam przy sobie już na drugi dzień poświęcałam się wstawać do niego pomimo ciągniecha w dol macicy. Teraz dochodzę do siebie i się cieszę. Mały daje tyle szczęścia że to jest nie wyobrażalne.może nie przeżyłam porodu naturalnego tylko cc. To przeszłabym przez to jeszcze raz szczerze powiedziawszy.

Fabian w końcu cyca złapał jestem z niego dumna. A dla mojego tzta to oczko w głowie w nocy dał tak popalic że tz rano wyglądał jak by z ringu wrócił

miałam trochę przebojów z moim smykiem w pierwszej dobie trabił na wadze 350g i miał badania ale wszystko dobrze.jeśli chodzi o sam szpital to obsługa bezkonkurencyjna.
Idę odpocząć bo wychodzę z siebie odezwę się jutro.a mam pytanie do was czym pielęgnujecie kikut ?
Claudia super opis. Gratuluje synka. A co do pielegnacji pepka-wiekszosc dziewczyn uzywa pewnie Octeniseptu-spray.ja placilam cos kolo 25 zl chyba za 50 ml
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 07:50   #3696
lena_mi
Zakorzenienie

Dzień doberek!
Dziś to chyba rekord we wstawaniu na siku pobiłam! przestałam juz liczyc w pewnym momencie, , ale z 8 razy to było spokojnie..

Cytat:
Napisane przez srubokretka Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Wszystko pozamykane na 4 spusty, wszystko bardzo dobrze.
Pan doktor powiedział, żeby się nie przejmować opuchlizną, bo,, po porodzie to wysikam '' Przejmowac się tylko przy skaczącym ciśnieniu. ja nie mam. Jestem spuchnięta masakryczni
Najważniejsze że wszystko dobrze, a i my się w końcu rozpakujemy!

Z opuchlizną to moja ginka to samo mi mówiła

claudia za opis porodu!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-03 o 07:59
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 07:55   #3697
MoniqW
Raczkowanie

Ja mam ostatnio gorsze dni a wczoraj to już myślałam, żę wyjdę z siebie. Bolało mnie wszystko i nie mogłam sobie znaleźć miejsca chyba w niedziele za dużo pofikałam, robiliśmy sobie w domu małą sesję foto pozniej goscie byli i efekty wczoraj były opłakane a jeszcze wizyta ... No ale koncze marudzenie bo wyspałam się porzadnie i dziś już lepiej się czuję i zamierzam porządnie odpocząć. Podczytuję Was regularnie ale już nie wiem o czym pisać, gratuluje kolejnych narodzin, udanych przystawień do cyca i odpadniętych pępowinek Trochę mnie przeraża to, że tak wiele z Was ma problem z bolącymi brzuszkami u maluchów ...

Odnośnie wizyty morfologia all w normie, w moczu mam jakies ketony ale doszłyśmy z polozna do wniosku ze to dlatego ze wymiotowałam w nocy, troche bakterii ale już nic z tym nie robimy. Mam duzo pic, sikać i jeść kiwi

KTG ok skurcze jakies marne ale ja ciągle na fenoterolu. Gin powiedział, że szyjki prawie już nie ma i wszystko się trzyma na krążku.
10 mam odstawić fenka, 12 kolejna wizyta KTG, USG zeby okreslic wage małego jak ma powyzej 3 kg to wyciagamy krazek i mogę wrócić do normalnego trybu życia, żadnych ograniczeń ... i niech się dzieje co chce.
Wiec mam tydzień odpoczynku i na zamkniecie wszystkich przygotowań bo później to wszystko się może zdarzyć.

A ha jak byłam w szpitalu robili mi badanie gbs było ujemne ale gin wziął jeszcze raz dla pewności więc czekam na wyniki oby tu był spokój bo mam plan na porodówke pojechać możliwie najpóźniej

Karolca świetna wiadomośc z tymi truskawkami, Ja mam swoje - zupełnie wolne od nawozów !

Aguśka Trzymam kciuki za Was i za Filipa, biedny maluch musicie mu dać trochę czasu żeby się przyzwyczaił do nowej sytuacji. Myślę, że będzie coraz lepiej

Coś jeszcze miałam napisać ale znikneło mi cytowanie i nie pamietam już co ... wrzucę później kilka fotek z niedzieli, warunki domowe ale trochę photoshopa i efekty są zadowaląjace.
Stary 2012-04-03, 07:59   #3698
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dzień doberek!
Dziś to chyba rekord we wstawaniu na siku pobiłam! przestałam juz liczyc w pewnym momencie, , ale z 8 razy to było..

Najważniejsze że wszystko dobrze, a i my się w końcu rozpakujemy!

Z opichlizną to moja ginka to samo mi mówiła

oj jakbym o sobie czytała najgorsza nocka w życiu ledwo z łóżka mogłam się ruszyc tak bolało wszystko nogi jak banie jakbym na poduszkach powietrznych szła i do tego co chwilkę siku wstawałam -liczyłam 9 razy

a zapomniałam napisac że wczoraj gin dał mi skierowanie na ostatnie usg i umówiłam sie na jutro na 13

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 08:12   #3699
lena_mi
Zakorzenienie

MonigW czyli rozumiem, że wepchniesz się w kolejkę?
Fajnie że już niedługo będziesz miała dzidzię przy sobie, trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze!

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
oj jakbym o sobie czytała najgorsza nocka w życiu ledwo z łóżka mogłam się ruszyc tak bolało wszystko nogi jak banie jakbym na poduszkach powietrznych szła i do tego co chwilkę siku wstawałam -liczyłam 9 razy

a zapomniałam napisac że wczoraj gin dał mi skierowanie na ostatnie usg i umówiłam sie na jutro na 13
oo fajnie, że będziesz miała jeszcze usg, ja jeśli nie urodzę w terminie, to dopiero własnie 40 tygodniu ewentualnie. Ale czekam jak na szpilkach na ktg..

W nocy to ja mam schizy, jak wstaję na siku to cały czas sprawdzam, czy nic ze mnie nie "cieknie", czy materac suchy.. Ból pachwin jednej nocy mam, drugiej nie mam..
Myślałam że urodzę wcześniej, a jakoś mam wrażenie że te objawy które tak mnie ostatnio nastrajały pozytywnie mimo bólu - odchodzą..;/ jak nic urodzę w maju..

Dziewczyny a co u desi? była u alergologa?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-03 o 08:36
Stary 2012-04-03, 08:50   #3700
julliczka
Rozeznanie

Hej hej, jak wrócę to może uda mi się Was nadrobić. W każdym razie dzisiaj jedziemy do szpitala na przedporodową wizytę, w końcu zapadnie ostateczna decyzja o cc, jeśli tak to pewnie wrócę z konkretnym terminem.
Ale ostatnie nocki też mam ciężkawe, często nad ranem się budzę ze strasznym twardnieniem i bolącym brzuchem, aż ledwo się ruszam. Mała Julcia za to namiętnie się rusza i baluje w brzuchu, świetnie się bawi
Oby było wszystko ok, bo jeszcze jutro i pojutrze mam full roboty, po świętach mogę rodzić
I mam nadzieję, że mój pracownik sobie da dziś radę w pracy, pierwszy dzień beze mnie w lokalu jest , chyba ja bardziej się stresuję jak pracownik

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 08:51   #3701
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Mocne kciuki pewnie będzie wszystko
Podczytywałam Was cały dzionek, ale humor mi się popsuł
Oczywiście nie może być pięknie za długo, jak już wszystko się unormowało to przyszedł do domu rodzinnego (mój adres zameldowania) list, że trzeba powtórzyć badania przesiewowe noworodków Czyli jest coś nie tak brat pojechał szybko na pocztę i czekam, aż tu dojdzie ten list (jest w nim bibułka do badania) i z nim w czwartek do lekarza. Już się boję
Trzymaj się kochana kolega męża też dostał taki list, bardzo się przejmował, a potem się okazało że zaszła pomyłka i że dziecku nic nie jest. Mam nadzieję że u Was będzie tak samo, bardzo mocno trzymam za to kciuki.
Stary 2012-04-03, 08:53   #3702
lena_mi
Zakorzenienie

Julliczka powodzenia na wizycie!
Stary 2012-04-03, 08:59   #3703
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
dziewczyny dołączam do mam walczących z kolkami
dziś była pani doktor, przygięła małemu nózki do brzuszka i ładnie popuszczał bąki i zrobił kupke, tylko że po karmieniu jak najbardziej płacze niestety już to nie skutkuje Seba tak wrzeszczy że nie wiem co sąsiedzi o nas myślą
te sabsimlpex można podawać już w 2 tygodniu życia?? bo mimo iż pani dr powiedziała że powstrzymać się z kropelkami to nam już ręce opadają
moja wczoraj tak popłakiwała po jedzeniu wieczorem, wzięłam ja na pionowo położyłam na sobie, ja byłam w pozycji pół leżącej i zaczęłam się kołysać na boki, Madzia się uspokoiła i usnęła

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Karmienie piersią to ciężka sprawa
Potrafię na jeden posiłek zjeść więcej niż mój mąż, szybciej i w ogóle
Do tego ciągle piję, na szczęście większość jedzenia i picia przetwarzane jest na pokarm.
A moja mała księżniczka ma apetyt niesamowity. Wypija z jednej piersi tyle ile potrzebuje, czekamy na odbicie i ewentualną kupkę (bo często własnie po jedzeniu idzie kupka), przewijamy się i dokarmiamy z drugiej piersi.
My dokładnie tak samo robimy jeden cyc, przewijanie, drugi cyc z jednego cyca jej nie starcza, taki głodomorek
Stary 2012-04-03, 09:12   #3704
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

tyle się naprodukowałam w dzisiejszym poście na dzień dobry, wcisnęłam sobie niechcący TAB a potem BACKSPACE i wszystko mi się cofnęło
tak więc na dzień dobry się wkurzyłam a teraz idę sobie zrobić śniadanie

Lena_mi, Desia i mamusie kwietniowe... pełnia wkrótce, może coś nas weźmie...
w niej cała nadzieja... bo później to już łaska naszych pociech i terminy
(nie piszę tu o sobie bo ja mam mieć podobno CC...
chociaż dopóki nie dostanę konkretnego terminu to się nie cieszę... )

nie wiem co mam ochotę zjeść....
Stary 2012-04-03, 09:19   #3705
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

wczoraj do po 1 oglądaliśmy z TŻ film, położyliśmy się spać ok 1:30 oczywiście jak zwykle wstawałam po kilka razy do toalety jak w każdą noc.
Ale nad ranem ok 5 jakoś mi dziwnie było, brzuch tak bolał i maluch był ułożony tak, że nie dało się wygodnie ani leżeć ani spać, później jakoś zasnęłam i wstałam z 40min temu.

Na śniadanko zjadłam płatki z mlekiem póki co

Do tego nie jestem pewna na 100% ale wydaje mi się, że odchodzi mi czop

i tak mnie cholernie bolą dziąsła i z jednej i z drugiej strony

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Przeczytałam

Powiem tak ja uwielbiam Chylińską - wiele osób jej nie lubi właśnie za to jaka jest - a ja ją wręcz UWIELBIAM

claudia za opis porodu

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:19   #3706
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajnie że już niedługo będziesz miała dzidzię przy sobie, trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze!

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

oo fajnie, że będziesz miała jeszcze usg, ja jeśli nie urodzę w terminie, to dopiero własnie 40 tygodniu ewentualnie. Ale czekam jak na szpilkach na ktg..

W nocy to ja mam schizy, jak wstaję na siku to cały czas sprawdzam, czy nic ze mnie nie "cieknie", czy materac suchy.. Ból pachwin jednej nocy mam, drugiej nie mam..
Myślałam że urodzę wcześniej, a jakoś mam wrażenie że te objawy które tak mnie ostatnio nastrajały pozytywnie mimo bólu - odchodzą..;/ jak nic urodzę w maju..

Jestem Lenko z Wami!
Dziekuje ze sie martwilas
Wczoraj wieczorem weszlam zeby napisac co po wizycie ale ciagle nam internet wysiadal i dalam sobie spokoj!
Cos ostatnio wieczorami nam szwankuje bardzo
No ale po alergologu - dostalam nowe leki i nowa masc. Zapewnia mnie ze nie szkodza dziecku, ale ja sie strasznie martwie ze narazam dziecko i juz sama nie wiem co myslec i robic.
Dzisiaj jak narazie nie jest lepiej, czekamy do jutra i konsultuje z Nim telefonicznie czy cos sie poprawilo czy nie, jesli nie to musze znowu jechac.
Wyslalabym zdjecie moich ud na maila zeby pokazac ze nie przesadzam, ale nie chce Was straszyc.

Popodgladalam dzieciaczki, wszystkie przeslodkie!
Tynka wygladasz jakbys rodzila 2 m-ce temu!

Aguska - chlopcy przecudni! Filipek potrzebuje czasu napewno, chociaz wierze ze sytuacja ciezka, szczegolnie jak maz juz chodzi do pracy!

Wiecej nie pamietam co mialam pisac, chcialam tylko dac znac, ze ciazowo wszystko w porzadku, niestety humoru brak bo takie te pieczenie i swedzenie upierdliwe jest

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:23   #3707
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ewcia nie martw sie na zapas!
Kiedy masz jechac na te badania?
W czwartek razem z pierwszą wizytą u pediatry mają pobrać

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Evcia, moze cos im tam nie poszlo i badanie niewazne po prostu - ja mialam w szpitalu poprawiane badania bo nie wypisalam czegos tam i na drugi dzien musieli pobierac znowu krew z pietki, bo wczesniejsza probka poszla bez mojego podpisu trzymamy kciuki zeby bylo dobrze
Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Trzymaj się kochana kolega męża też dostał taki list, bardzo się przejmował, a potem się okazało że zaszła pomyłka i że dziecku nic nie jest. Mam nadzieję że u Was będzie tak samo, bardzo mocno trzymam za to kciuki.
Właśnie mam nadzieję, że to oni coś źle zrobili... Ale oczywiście się przejmuję

Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słowa

Cytat:
Nic nie wiadomo, bo jeszcze się nie odzywała
O już się odezwała
Buźka Desia mam nadzieję, że pomogą te nowe leki
Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Hej hej, jak wrócę to może uda mi się Was nadrobić. W każdym razie dzisiaj jedziemy do szpitala na przedporodową wizytę, w końcu zapadnie ostateczna decyzja o cc, jeśli tak to pewnie wrócę z konkretnym terminem.
Ale ostatnie nocki też mam ciężkawe, często nad ranem się budzę ze strasznym twardnieniem i bolącym brzuchem, aż ledwo się ruszam. Mała Julcia za to namiętnie się rusza i baluje w brzuchu, świetnie się bawi
Oby było wszystko ok, bo jeszcze jutro i pojutrze mam full roboty, po świętach mogę rodzić
I mam nadzieję, że mój pracownik sobie da dziś radę w pracy, pierwszy dzień beze mnie w lokalu jest , chyba ja bardziej się stresuję jak pracownik
za wizytę i czekamy na dobre wiadomości a pracownik pewnie da sobie radę, a jak nie to będzie ochrzan

Dzień dobry
u nas nocka jak zawsze, budzenie co 3 godziny - moja mała coś w nocy jakoś mniej je, pociumka, pociumka i śpi Chyba głód jej nie budzi tylko kupa
Idę wreszcie na mejla popodziwiać

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

Edytowane przez evvcia_
Czas edycji: 2012-04-03 o 09:25
evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:27   #3708
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
W czwartek razem z pierwszą wizytą u pediatry mają pobrać

Nic nie wiadomo, bo jeszcze się nie odzywała
O już się odezwała
Buźka Desia mam nadzieję, że pomogą te nowe leki

za wizytę i czekamy na dobre wiadomości a pracownik pewnie da sobie radę, a jak nie to będzie ochrzan

Dzień dobry
u nas nocka jak zawsze, budzenie co 3 godziny - moja mała coś w nocy jakoś mniej je, pociumka, pociumka i śpi Chyba głód jej nie budzi tylko kupa
Idę wreszcie na mejla popodziwiać
Oh, Evvcia, Tobie mialam napisac , ze serdecznie wspolczuje, rozumiem jak musialas sie zdenerwowac!
Oby szybciutko sie wyjasnilo dlaczego jeszcze raz!

Chylinska rowniez bardzo lubie, fajnie napisala o macierzynstwie, to tak bardzo w Jej stylu

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-03, 09:40   #3709
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Chętnie bym się wepchneła, mam nadzieję że się nie obrazicie Choć szczerze to im bliżej tym mam większego stresa czy sobie poradze. A tak serio to sie okaże czy faktycznie szybko pójdzie bo w sumie nic pewnego, na razie czekam na odstawienie fenka i zobaczymy czy cos z tym moim brzuchem bedzie siędziało !?

Cytat:

Musi być dobrze !
Stary 2012-04-03, 09:43   #3710
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Chętnie bym się wepchneła, mam nadzieję że się nie obrazicie Choć szczerze to im bliżej tym mam większego stresa czy sobie poradze. A tak serio to sie okaże czy faktycznie szybko pójdzie bo w sumie nic pewnego, na razie czekam na odstawienie fenka i zobaczymy czy cos z tym moim brzuchem bedzie siędziało !?

Musi być dobrze !

Ja też się bałam i stresowałam, wcale nie chciałam rodzić i w ogóle mi nie było śpieszno a tu los przewrotny zadecydował inaczej i teraz się bardzo cieszę w chwili porodu mijają wszelkie niepewności, naprawdę!

Tynka Mateuszek słodziaczek blondasek malutki
Cytrynka
ale Wiktorek się zmienia! i jak rośnie. Mierzyłaś go jakoś ostatnio?
Ona obydwa maluszki słodkie, a Adaś śpioszek jest uroczy
MoniaHan ładnie się mamuśka prezentujesz przy karmieniu

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:45   #3711
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jestem Lenko z Wami!
Dziekuje ze sie martwilas
Wczoraj wieczorem weszlam zeby napisac co po wizycie ale ciagle nam internet wysiadal i dalam sobie spokoj!
Cos ostatnio wieczorami nam szwankuje bardzo
No ale po alergologu - dostalam nowe leki i nowa masc. Zapewnia mnie ze nie szkodza dziecku, ale ja sie strasznie martwie ze narazam dziecko i juz sama nie wiem co myslec i robic.
Dzisiaj jak narazie nie jest lepiej, czekamy do jutra i konsultuje z Nim telefonicznie czy cos sie poprawilo czy nie, jesli nie to musze znowu jechac.
Wyslalabym zdjecie moich ud na maila zeby pokazac ze nie przesadzam, ale nie chce Was straszyc.

Popodgladalam dzieciaczki, wszystkie przeslodkie!
Tynka wygladasz jakbys rodzila 2 m-ce temu!

Aguska - chlopcy przecudni! Filipek potrzebuje czasu napewno, chociaz wierze ze sytuacja ciezka, szczegolnie jak maz juz chodzi do pracy!

Wiecej nie pamietam co mialam pisac, chcialam tylko dac znac, ze ciazowo wszystko w porzadku, niestety humoru brak bo takie te pieczenie i swedzenie upierdliwe jest
fajnie, że się dostałaś tak szybko do tego alergologa! Mam nadzieję, że te maści pomogą!
Wiem, że to tak łatwo powiedziec, ale musisz zaufac lekarzowi Desiu i nie martwic się że leki zaszkodzą maluszkowi, bo tylko stres Cię złapie. Na pewno wszystko będzie dobrze Trzymaj się dzielnie!
Już za kilka dni masz ktg!

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

Powiem tak ja uwielbiam Chylińską - wiele osób jej nie lubi właśnie za to jaka jest - a ja ją wręcz UWIELBIAM
tez lubię Chylińska, a ten felieton to własnie w jej stylu - szczery i w sumie prawdziwy

Evvcia mocno trzymam kciuki za Ciebie, żebyś nie nie martwiła i Laurkę, żeby wszystko okazało się w porządku! już niedługo będziesz wszystko wiedziała! Trzymaj się dzielnie!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-03 o 09:47
Stary 2012-04-03, 10:11   #3712
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co Wam powiem ... sama w to nie wierze

dzisiaj tak sobie co jakis czas mysle, ze w sumie zazdroszcze Wam kwietniowkom ze bedziecie rodzic bo mimo ze bylo u mnie mega ciezko to juz sie chyba ogarnelam i moglabym przezyc to jeszcze raz ... zwlaszcza jak czytam takie opisy pozytywne wiec pewnie zdecydujemy sie na drugie dziecko, najpozniej jak Juleczka bedzie sza do przedszkola
A my kwietniówki zazdrościmy Wam że już macie swoje pociechy przy sobie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

tyle się naprodukowałam w dzisiejszym poście na dzień dobry, wcisnęłam sobie niechcący TAB a potem BACKSPACE i wszystko mi się cofnęło
tak więc na dzień dobry się wkurzyłam a teraz idę sobie zrobić śniadanie

Lena_mi, Desia i mamusie kwietniowe... pełnia wkrótce, może coś nas weźmie...
w niej cała nadzieja... bo później to już łaska naszych pociech i terminy
(nie piszę tu o sobie bo ja mam mieć podobno CC...
chociaż dopóki nie dostanę konkretnego terminu to się nie cieszę... )

nie wiem co mam ochotę zjeść....
Oby ta pełnia coś dała

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

wczoraj do po 1 oglądaliśmy z TŻ film, położyliśmy się spać ok 1:30 oczywiście jak zwykle wstawałam po kilka razy do toalety jak w każdą noc.
Ale nad ranem ok 5 jakoś mi dziwnie było, brzuch tak bolał i maluch był ułożony tak, że nie dało się wygodnie ani leżeć ani spać, później jakoś zasnęłam i wstałam z 40min temu.

Na śniadanko zjadłam płatki z mlekiem póki co

Do tego nie jestem pewna na 100% ale wydaje mi się, że odchodzi mi czop

i tak mnie cholernie bolą dziąsła i z jednej i z drugiej strony

Przeczytałam

claudia za opis porodu
Może w końcu Jolka Cię weźmie jakbyś dziś urodziła to na święta byłabyś może w domu

Dzień dobry
Wiecie co ja tu oszaleję!! Jak rano nie budzi mnie teściowa głośną gadką z dziadkiem tak dziadek zapuszcza TV na cały regulator a co najlepsze jak widzi że wstałam i jestem zła to ścisza TV

Dzisiaj mam tą wizytę u lekarza na 15.30 ciekawe jak tam moja szyjka się ma ..... hmmmm.....
Normalnie ja już mogę rodzić , kręgosłup tak mi nawala że masakra więc nawet jakbym dziś urodziła to się nie pogniewam
Stary 2012-04-03, 10:21   #3713
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
fajnie, że się dostałaś tak szybko do tego alergologa! Mam nadzieję, że te maści pomogą!
Wiem, że to tak łatwo powiedziec, ale musisz zaufac lekarzowi Desiu i nie martwic się że leki zaszkodzą maluszkowi, bo tylko stres Cię złapie. Na pewno wszystko będzie dobrze Trzymaj się dzielnie!
Już za kilka dni masz ktg!

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

tez lubię Chylińska, a ten felieton to własnie w jej stylu - szczery i w sumie prawdziwy

Evvcia mocno trzymam kciuki za Ciebie, żebyś nie nie martwiła i Laurkę, żeby wszystko okazało się w porządku! już niedługo będziesz wszystko wiedziała! Trzymaj się dzielnie!
Staram sie tak myslec, bo ja w sumie nie mam wyjscia bo to nie sa zwykle wysypki tylko takie zapalenie skory i to nie przejdzie samo, wiem z doswiadczenia! No juz nie musze miec pieknej , gladkiej skorki, byle tylko mi sie to nie rozlewalo!
Wiem ze to juz kwestia dni, odliczam je
po porodzie moge juz wziasc sterydy jesli bedzie potrzeba , zawsze moge kilka dni odciagac i wylewac mleczko, albo przejsc calkiem na butle, w kazdym razie istniej jakies mozliwosci, a w tej chwili to niezbyt

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A my kwietniówki zazdrościmy Wam że już macie swoje pociechy przy sobie

Oby ta pełnia coś dała

Może w końcu Jolka Cię weźmie jakbyś dziś urodziła to na święta byłabyś może w domu

Dzień dobry
Wiecie co ja tu oszaleję!! Jak rano nie budzi mnie teściowa głośną gadką z dziadkiem tak dziadek zapuszcza TV na cały regulator a co najlepsze jak widzi że wstałam i jestem zła to ścisza TV

Dzisiaj mam tą wizytę u lekarza na 15.30 ciekawe jak tam moja szyjka się ma ..... hmmmm.....
Normalnie ja już mogę rodzić , kręgosłup tak mi nawala że masakra więc nawet jakbym dziś urodziła to się nie pogniewam
No to trzymam kciuki

Viki 28.04.2012
Stary 2012-04-03, 10:25   #3714
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Oby ta pełnia coś dała
ja się nie łudzę.. dla mnie 6 kwietniato raczej za wcześnie..

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Staram sie tak myslec, bo ja w sumie nie mam wyjscia bo to nie sa zwykle wysypki tylko takie zapalenie skory i to nie przejdzie samo, wiem z doswiadczenia! No juz nie musze miec pieknej , gladkiej skorki, byle tylko mi sie to nie rozlewalo!
Wiem ze to juz kwestia dni, odliczam je
po porodzie moge juz wziasc sterydy jesli bedzie potrzeba , zawsze moge kilka dni odciagac i wylewac mleczko, albo przejsc calkiem na butle, w kazdym razie istniej jakies mozliwosci, a w tej chwili to niezbyt
odliczam je razem z Tobą, choc nie wiem w sumie jaki dzień przyjąc za metę

Nikki kciuki za wizytę!
Stary 2012-04-03, 10:26   #3715
Mravka
Zadomowienie

Witajcie Kochane
Cytat:
Odpowiedzialam jej,ze tak wlasciwie to urodze w markecie,zeby od razu z zakupami do domu wrocic i od razu wziac sie za wypieki i gotowanie na Swieta.To powiedziala,no nie ja tak jakos nie pomyslalam jak to mowilam.

Mama moja jest osoba bardzo egoistyczna i generalnie mysli tylko o sobie.Jak cos ja boli to chodzi i tylek truje caly dzien i trzeba skakac przy niej (ale na nic nie choruje,jest zdrowa osoba i w pelni sil),ale nikim innym sie nie przejmuje.Mnie np zapyta jak sie czuje i nie zdaze odpowiedziec,bo juz mowi na inny temat.
Albo jeszcze bardzo mnie wkurza,ze Wiki cos sie pytam,a matka odpowiada za nia.No i wszystko musi wiedziec,wszystko slyszec,wiem ze jak nas nie ma grzebie mi po szafach,bo nie bardzo potrafi ulozyc potem wszystko na miejscu.

Ciezko sie mieszka.Jeszcze to dobre,ze troche matka sie hamuje,bo jest na naszym utrzymaniu,po tym jak jej facet kazal jej sie dokladac do mieszkania przeprowadzila sie do nas.

To sie wyzalilam tym razem ja na sprawy rodzinne.
oj Gosia nie zazdroszcze sytuacji. Przykre to,że Twoja mama się zachowuje w taki sposób;/ egoizm to naprawde niefajna rzecz. Jasne, ze czasem trzeba troche,ale w Jej przypadku to już przegięcie. Domyslam się ,że Ci ciezko powiedzieć Jej, ze ma sie wyprowadzic-bo to w koncu Twoja mama. Szkoda ,ze nie docenia faktu,ze mieszka z Wami i mimo swojego charakteru moze na Was liczyc.

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
a to chyba można podawać od 1 m-ca? Piotruś ma dopiero 2 tygodnie...znacie coś co można podawać tak malutkim dzieciom?
chyba rzeczywiście problemy z brzuszkiem się zaczęły bo odbija mu się i puszcza bączki dzis często...
Na poczatku podawalismy Esputikon..to mozna od narodzin. Ciezko mi stwierdzic, czy cos dawał, bo tak naprawde z bolami brzuszka zmagamy się jakoś od tygodnia. Robcio dziś zaczyna 5 tydzien.

Cytat:

dziękuję
Powodzenia na wizycie!
dziękuje

Cytat:
Mocne kciuki pewnie będzie wszystko ok

Podczytywałam Was cały dzionek, ale humor mi się popsuł
Oczywiście nie może być pięknie za długo, jak już wszystko się unormowało to przyszedł do domu rodzinnego (mój adres zameldowania) list, że trzeba powtórzyć badania przesiewowe noworodków Czyli jest coś nie tak brat pojechał szybko na pocztę i czekam, aż tu dojdzie ten list (jest w nim bibułka do badania) i z nim w czwartek do lekarza. Już się boję
no to ja trzymam mocno kciuki,aby badanie wyszlo dobrze. Wiem,ze sie martwisz, ale moze to poprostu powtorka nie wynikajaca z tego,ze cos jest nie tak

Cytat:
dziekuje ze pytasz juz jest ok,tylko te krocze moje mnie martwi bo dalej obolale... baby blues minal i mimo ze przyszly kolki to ciesze sie macierzynstwem

mozna od urodzenia

dzisiaj kupilam mleczko hipp dla dzieci z wzdeciami nazywa sie hipp comfort
mam nadzieje ze pomoze

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

TYNKA !!!!!!! Zazdroszcze!!!!: oklaski:
no to super,ze juz wyszlas na prosta. Stwierdzenie o kolejnych dzieciach zdecydowanie jest tego potwierdzeniem;]
Emigra..czy mam rozumiec,ze mimo,ze stosujecie sab simplex to Julcia i tak ma kolki? bo nie wiem czy dobrze zrozumialam

Cytat:

czytałam kiedyś..fajnie napisane, lubie jak ktos tak wyklada kawe na ławe i nie koloryzuje rzeczywistosci. Pewnie moze to wzbudzac kontrowersje, ale mysle,ze kazda z Nas odnajdzie tu "swoje macierzynstwo" bo wiadomo,ze oprocz tych cudnych chwil jest tez zwatpienie i czlowiek pewnie nie raz ma ochote uciec

My wczoraj wrocilismy z wizyty o 21:30 , poltorej godziny opoznienia,bo Pani dr.miała 3 nieplanowane wcześniaczki do konsultacji(takie maciupkie,ze az mi się płakac chciało jak zobaczyłam..). Robcio był bardzo grzeczny, rozglądał się na boki i wzbudzał ogolne zainteresowanie,ze niby taki spokojny(T.sie smiał,ze juz dał nam popalic w domu to teraz jest spokojny:P)
Badanie nie nalezy do przyjemnych,bo trzeba malucha unieruchomić i potem pani dr rozchyla oczka i zaglada(u Nas sie udało bez takich kleszczy rozchylajacych powieki...wystarczyly dłonie pani dr)..Ryk oczywiscie wnieboglosy. Niestetety musimy ponowić wizyte tym razem w Centrum Zdrowia Dziecka bo na prawym oczku jest jakieś znamie i trzeba dokladnie zweryfikować, czy to tylko nadmiar barwnika,czy jakiś naczyniak. Robcio widzi dobrze na oba oczka, ale to znamie wymaga konsultacji na lepszym sprzęcie. Pani dr.przyjmie Nas 12 kwietnia ,wiec teraz czekamy. Mam nadzieje,ze T.bedzie mogl z Nami pojechać, bo razniej mi jak jestesmy razem(oczywiscie Mały płakał, a ja z Nim). Pani dr.niezwykle delikatna i sympatyczna, oczywiscie z ogromną wiedza,wiec jestesmy spokojni, ze jest w dobrych rekach..
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:34   #3716
Asika21
Rozeznanie

My od rana z mężem w miarę wyspani, bo wczoraj zapodaliśmy Zuzi na te nieszczęsne kolki Delicol i o dziwo przespała noc spokojnie, 2 razy obudziła się na jedzonko. Rano przy zmianie pieluchy tak się rozpłakała, że w tym krzyku wystrzeliła kupą prosto na mojego męża Na początku kupka poszła w kolorze zielonym a potem już bardziej żółciutka, więc jestem spokojniejsza, bo ta zielona kupa mnie przeraża. Po porannym kupkaniu Niunia dostała butlę z mlekiem i zasnęła na 3 godzinki, po czym wstała znów na jedzonko. Teraz troszkę marudzi, jakby ją bączki męczyły, ale jest o wiele spokojniejsza. No a bąki strzela takie, że non stop słychać prutanie. Mąż w aptece dostał jakiś syropek na zaparcia może coś o nim słyszałyście Lactulosum. Wczoraj jej podał i może ta kupka tak wystrzeliła po tym syropku, bo Niunia cały dzień się męczyła i nie mogła się załatwić dopiero rano poszło. Tak mi jest ciężko, bo nie chcę faszerować jej tyloma lekami, ale co mam innego robić skoro widzę, że się męczy tak strasznie

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:51   #3717
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Cytrynka
ale Wiktorek się zmienia! i jak rośnie. Mierzyłaś go jakoś ostatnio?
nie mierze go ale z powoli z rozmiaru 50 wyrasta i niektóre 56 robia sie za krótkie
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
My od rana z mężem w miarę wyspani, bo wczoraj zapodaliśmy Zuzi na te nieszczęsne kolki Delicol i o dziwo przespała noc spokojnie, 2 razy obudziła się na jedzonko. Rano przy zmianie pieluchy tak się rozpłakała, że w tym krzyku wystrzeliła kupą prosto na mojego męża Na początku kupka poszła w kolorze zielonym a potem już bardziej żółciutka, więc jestem spokojniejsza, bo ta zielona kupa mnie przeraża. Po porannym kupkaniu Niunia dostała butlę z mlekiem i zasnęła na 3 godzinki, po czym wstała znów na jedzonko. Teraz troszkę marudzi, jakby ją bączki męczyły, ale jest o wiele spokojniejsza. No a bąki strzela takie, że non stop słychać prutanie. Mąż w aptece dostał jakiś syropek na zaparcia może coś o nim słyszałyście Lactulosum. Wczoraj jej podał i może ta kupka tak wystrzeliła po tym syropku, bo Niunia cały dzień się męczyła i nie mogła się załatwić dopiero rano poszło. Tak mi jest ciężko, bo nie chcę faszerować jej tyloma lekami, ale co mam innego robić skoro widzę, że się męczy tak strasznie
ja tez to podaje i mamy spokoj na szczescie

zgadnijcie ile mozna zrobic kupek w czasie zmieniania pieluchy? Wiktorek zrobil 3!!!! w tym siuku i mu sie ulalo jeszcze nie wiedzialam w co rece wsadzic
Stary 2012-04-03, 10:55   #3718
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
nie mierze go ale z powoli z rozmiaru 50 wyrasta i niektóre 56 robia sie za krótkie

ja tez to podaje i mamy spokoj na szczescie

zgadnijcie ile mozna zrobic kupek w czasie zmieniania pieluchy? Wiktorek zrobil 3!!!! w tym siuku i mu sie ulalo jeszcze nie wiedzialam w co rece wsadzic
A ile kropelek podajesz tego Delicolu, bo ja przed każdym karmieniem 8 kropelek? Podobno jeśli Delicol pomaga to znaczy, że jest nietolerancja laktozy u maluszka. Gdzieś tak czytałam.

Zuzia też jednocześnie robi i kupę i siusiu, ale żeby aż tyle to nie Choć wolałabym, żeby częściej się załatwiała, niż te okropne zaparcia miała.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 10:59   #3719
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
A ile kropelek podajesz tego Delicolu, bo ja przed każdym karmieniem 8 kropelek? Podobno jeśli Delicol pomaga to znaczy, że jest nietolerancja laktozy u maluszka. Gdzieś tak czytałam.

Zuzia też jednocześnie robi i kupę i siusiu, ale żeby aż tyle to nie Choć wolałabym, żeby częściej się załatwiała, niż te okropne zaparcia miała.
tak to na nietolerancje laktorzy, ja daje 6 kropelek wg ulotki ktora dostalam od pediatry i niestety zapalcilam 50zl za nie musze poszukac taniej
Wiktorek robil te kupki nie do pieluchy oczywscie zeby nie bylo
Stary 2012-04-03, 11:04   #3720
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
no to super,ze juz wyszlas na prosta. Stwierdzenie o kolejnych dzieciach zdecydowanie jest tego potwierdzeniem;]
Emigra..czy mam rozumiec,ze mimo,ze stosujecie sab simplex to Julcia i tak ma kolki? bo nie wiem czy dobrze zrozumialam
nie wiem czy to co Julce dolega to akurat kolki - spotkalam sie z takim opisem rozpoznania kolek
''dziecko placze ponad 3 h, co najmniej 3 razy w tygodniu i przez okres trzech tygodni'' - wtedy sa kolki .... a moja niunia poplacze godzinke, dwie, pomarudzi, powygina sie, poprezy... daje sie ja uspokoic....
no ale mimo sab simplexu i specjalnego mleka walczymy z jej brzuszkiem, bo ewidentnie ja meczy
Cytat:
super ze jest jakas poprawa
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości