|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
Dziewczyny a jak wrzuce Wam foto w roznych odcienach wlosow to mi napiszecie, ktore najbardziej do mnie pasuja?
|
|
|
|
#2942 |
|
Rozeznanie
|
Goldi - była kupowata, pierwsza marchweka weszła i wyszła w tej samej postaci, ale potem już "normalnie" wiedać że przetrawiona
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
goldika nie pytaj tylko wrzucaj
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- opyliłam już calą białą czekoladę
|
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pokrzywko moja z tego samego dnia i tez taki leń z przekrecaniem sie, też dopiero łapie kolanka, bardziej lubi łapać sie za głowe i mamy 6,5kilo, wiec mysle ze wszystko jest z nimi w porzadku![]() docztalam wy z 7listopada my z 7 grudna ale to nic nie znaczy
Czas na marzeń spełnianie, czas na to co najlepsze.. http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210 Edytowane przez zmyslkobiety Czas edycji: 2012-04-03 o 13:29 |
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do obiadubjeszze daleko wiec zaraz pewnie jeszze cos wciagne ![]() Ciekawe jak bedw wygladala jak bede dojadac po trojce dzieci
|
|
#2948 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))))))super miałaś, z Maxiem że zero bólu, ja się nastawiłam na mega płacz i czarną rozpacz ))))))ożesz w mordę, faktycznie pisałaś o tym zapomniało mi się, wybacz ![]() super, że już wsjo ok Cytat:
![]() my po spacerku, śliczn apogoda )) ale tak się zmachałam na poczte i spowrotem i jeszcze park 2x matko kochana... kilka km jak nic ![]() mój ma 3m-ce i 3 tyg. i nie przekręca się broń boże sasasasa ... za kolanko jedno się łapie ale zaczął od paru dni melodie wyśpiewywac ))a i thx za zębolka młodego ![]() ![]() dokładnie, ja tez sie obawiam o swoje piersiątka chociaż chyba np. teraz moze byc cisza i zęby nie wychodzic, tak? zadzwoniłam do koleżanki się pochwalic a ona do mnie ze jej córci wyszły jak ona miała(tzn. córka) 11 m-cy
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-03 o 14:18 |
||
|
|
|
#2949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Baha normalnie już sobie wyobraziłam jakie pyszne to ciastko, jakoś po świętach zrobię tż suprise
|
|
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem wam ze jak dziecko ma juz 2 lata i chodzi to fakt czy przekrecilo sie na boczek majac 4 mce czy 6 jest bez najmniejszego znaczenia Tak jak ktoras pisala, nie ma co porownywac kazde dziecko ma indywidualne tempo rozwoju
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
princess
foto goldi w klubie ))))---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2953 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2954 |
|
Wtajemniczenie
|
princess
![]() idziemy z młodym na drzemkę, mi sie rpzyda też po tym maratonie dzisiejszym |
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Dolne zeby przy karmieniu w ogole nie powinny kolidowac- bo maluszek mleko wysysa jezorkiem ktory ma zwiniety jakby w rurke otaczajaca sutek- wiec stanowi bariere przed zebolami
Z gornymi to juz roznie bywa teoretycznie tez nie powinny przeszkadzac no chyba ze sa juz duze
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
muff
ma pwglam oby
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto polecam, jest przepyszne ! jadłam je u Mamy i tak mi posmakowało, że robię na święta
![]() Nie po to są wymyślone łatwe przepisy, aby się przemęczać ![]() Nettko, jak się uporałaś z tym zapaleniem. Karmisz dalej ? Bo jak moja mama mi opowiadała, jak miała to mogła się porzegnać z dalszym karmieniem .... Właśnie wróciłam z 2h spaceru. Pogoda piękna się zrobiła. Chciałam jeszcze bąka powerandować póki śpi, to nie sąsiad coś piłuje pod oknami A do zjadania słodyczy, to bym jadła je i jadła. Właśnie kończę chałwę. Rano zjadłam płatki na mleku, 1 bułkę, teraz zupę+bułkę. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-04-03 o 15:13 |
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka dzisiaj pierwszy raz dostała bananka
|
|
|
|
#2960 |
|
Wtajemniczenie
|
juz 4 raz próbuje go uśpic, za każdym razem wkłada brodawke do buzi i zaczyna śpiewac
i i szarpac brodawke- oj to boli ale nie wiem czy rzeczywiscue boli czy to moja podświadomosc,skoro już wiem, że ząb =jest heheheteraz siedzi mi na kolanach i ssie nadgarstek- oczywiscie mój no nic biore marude w wózek i jade na poczta wysłac kartki świąteczne |
|
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
ggoraa ja na obcasach tez nie powinnam chodzić bo miałam operację kolana-zerwane więzdała i coś z łękotką,ale czasem założę buciki na obcasie ale 6-8cm to max
![]() truscafka ja mimo że uczyłam sie w szkole angielskiego,niemieckiego i rosyjskiego nie dogadam sie w tych językach,no moze po angielsku jakieś podstawy,co innego po włosku,ale tego jęzka nie uczyłam się w szkole tylko we Włoszech,jak tam mieszkalam musiałam się jakoś dogadać trochę książek i słowników przejzalam ale nie ma to jak rozmawiać,gdyby nie to że tam mieszkałam i pracowalam ponad 2 lata na pewno nie mówiłambym tak jak mówię,nie jest to perfekcyjnia mowa ale na pewno lepsza niż ze szkolnych lekcji języków obcych ![]() princessskaa ale masz fajne nocki ja czekam żeby Fifi przynjamniej 5-6 godzin bez pobudki przespał ![]() nikaa2 gratuluję ząbka ![]() Idziemy dziś po 16 z tżtem ustalić menu na chrzciny Filipka.Kartkę przeczytał wczoraj twierdzi że dotarło ale jak to będzie w praktyce zobaczymy Postanowiłam "upiec" ciasto na święta tzn zrobie takie którego nie trzeba piec 3bit - jak dla mnie pyszne ![]() ![]() u nas dziś piękna pogoda spacerowaliśmy prawie 2 godzinki Fifi zjadł zupkę i się bawi na bujaku ale zaczyna coś piszczeć i się złościć wię chyba się już nudzi... Filipek wczoraz zasnął sam w łóżeczku siedziałam obok ale to i tak lepiej niż spanie przy cycku ![]() Pisałam Wam w wakacje ze dzieciaki zarysowały mi samochód i teraz znowu sie zaczyna jezdzenie rowerami i granie w pilke u nas na ulicy,a mają scieszke rowerowa,podworko za kamienica i łąki to musza u nas na ulicy sie bawic.Nie wjade samochodem na podworko bo tescio cos spawa przed domem i nawet jego samochod przed brama stoi.ta kobita kasy nam jeszcze za naprawe nie oddala tlumaczy sie ze nie ma ... ja juz nie wiem co mam zrobic z tymi dzieciakami rodzice nie pilnuja ja przeciez nie bede stac na balkonie lub w oknie i samochodu pilnowac a jak cos znowu zrobia to co ja bede znowu palacić... nie wiem ze do rodzicow nie dociera i z enie pilnuja swoich dzieci....
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi, wypowiedziałam się i jak
![]() Netko, brawo dla Paulinki. Smakował jej ? Owieczko, też mamy problem z autami i dzieciakami na podwórku. Gumowa piłka nawet robi wgniecenia
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W necie wyczytałam ,że może być już ropniak i tak było niestety..dostałam skierowanie do szpitala i miałam cięcie...w szpitalu wszyscy w szoku ile ropy miałamPierś bardzo szybko się zagoiła ale nie wyleciało wszystko ale nie ma stanu zapalnego i muszę z tym chodzic az skończę karmic i wtedy szybciej się wchłonie![]() Poza tym mała nie chcę pić z tej piersi, sutek wklesły, nie moze go złapać i muszę odciagac śladowe ilości mleka... Gin mi mówił, że kiedyś przy ropniaku odrazu hamowali laktację ale teraz jest ważniejsze dobro dziecka. Edytowane przez nettka_ Czas edycji: 2012-04-03 o 15:39 |
|
|
|
|
#2964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- my po spacerku sliczna pogoda ale w glowie mi sie kreci i wiecej niz godz nie dalam rady chodzic ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- lrvr do klubu zobaczyc co mi doradzilyscie
|
||
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przychodza tu dzieciaki z pobliskich kamienic a miejsca do zabawy maja naprawde peeeełno,łąki sa ogromne
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2968 |
|
Rozeznanie
|
Ale sie rozpisalyscie!!!!
Nikaa, ale fajnie ze zabek pojawil sie bezbolesnie!!!! Goldika, ja mialam VW Polo i jakos sie miescilam, gorzej jak TZ sie nam wpakowal do auta a on ma 188 i siedzenie musi miec przesuniete na max do tylu!!! zamienilam Polo na Citroena Xsare picasso, jako pierwsza w rodzinie zdradzilam marke VW, ale niestety na Sharana w tym roczniku co chcialam nie bylo mnie stac! Zreszta, samochod to zadna inwestycja, ale w tym Citroenie to sie miescimy cala rodzina bez problemu przynajmniej!Zmyslkobiety, moja Anka tez z 7 grudnia i dzis wazy dokladnie 6540!!! Bylysmy na szczepieniu, obylo sie bez placzu Moj tata ma dzios imieniny, musze mu jechac jakis prezent, chyba mu kupie polar, bo dostal kiedys na gwiazdke ode mnie i czesto w nim chodzi. Mialam dzis rozmowe z szefem, zaprosil mnie, spodziewalam sie czegos innego, w tu tylko "jak sie czujesz? kiedy wracasz? 7 maja? no to sobie zapisze w kalendzarzu. Ale fajnie! Cieszymy sie ze wracasz! no to do zobaczenia!!!" Wszystko trwalo 5 minut, mogl mi maila napisac, a ja po szczepieniu sie spieszylam na te glupie spotkanie!!! Moi rodzice jada na swieta do mojej siotry, czyli ja zostaje sama.... i chyba nie bedziemy obchodzic swiat.... moze nadrobie troche cos na uczelnie? |
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
łoh to całe szczęście, że nie tylko ja mam smaki...
![]() przyszła mi torebka, tż kazał zwrocić ale figęidę smroda przewietrzyć, bo się względnie zrobiło... |
|
|
|
#2970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brawo dla Filipka za uśnięcie w łóżeczku - to super, kiedy maluch nie musi usypiać na rękach lub cycu. To, że siedzisz obok to nic złego, dziecko bezpiecznie się czuje. Moja Roksanka raczej sama zasypia w łóżeczku, ale ma dni, kiedy potrzebuje potrzymania za rączkę ![]() A ta sprawa z dziećmi to cóż, chyba nic z tym nie zrobisz... Niektórzy rodzice są nieodpowiedzialni i tyle. A dzieci niewychowane.. Bo rozumiem, że raz przez nieuwagę mogło się zdarzyć, ale żeby to ich nic nie nauczyło? A babka niech w ratach Ci oddaje pieniążki, jakiś kompromis powinien być.. ![]() Nika za ząbka!---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- heh twarda sztuka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

i mamy 6,5kilo, wiec mysle ze wszystko jest z nimi w porzadku

.Max ani razu z tego powodu nie byl marudny,nie plakal,nie goraczkowal,wiec nie jest powiedziane,ze zeby = bol,placz itd 

chociaż chyba np. teraz moze byc cisza i zęby nie wychodzic, tak? zadzwoniłam do koleżanki się pochwalic a ona do mnie ze jej córci wyszły jak ona miała(tzn. córka) 11 m-cy
To mu piszę(jest w pracy), że ma się przyznać gdzie schował bo inaczej święto kuchni i obiadu nie zrobię. Cisza. Przypomniało mi się, że jest kupiony do koszyczka duży zajączek czekoladowy

teoretycznie tez nie powinny przeszkadzac no chyba ze sa juz duze
ma pw

to pięknie. Nie powinno jej nic być
dobrze, że już jest lepiej. Oby jak najszybciej pierś róciła do normy, aby mleczko nie zanikło