|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dzień Dobry
![]() Przepraszam, że tak bez cytowania, ale od dwoch dni podczytywalam na telefonie, bo nie bylo neta w domu, ale obiecuje poprawe ![]() U nas juz tradycyjnie prawie 9 godz snu, wiec mamusia wyspana. W niedziele bylismy u babci na imieninach i znowu pojawił się temat "kiedy ślub" więc Tż żeby zakonczyćtemat powiedział, że nie mamy takiej gotówki i spytał "a zapłaci mama?", a ta co powiedziała, że tak ![]() więc trzeba znaleść inną wymówkę, bo oni nie rozumieją, żmy poprostu nie chcemy ![]() W końcu podjęliśmy też decyzję co do chrzcin i stanęło na daci 15 lipca, bo chrzestna Nikosia wczesniej przyjechać nie może ![]() Aaaaa i kupiliśmy bilety do Londynu i na koniec maja lecimy na komunię do mojego chrześniaka Jakies propozycje?![]() Stawiamy też zaległego szampana lub karmi i ciacho, co kto woli z okazji skończonych wczoraj 3 miesięcy![]()
Nikoś Edytowane przez paulaLbn Czas edycji: 2012-04-03 o 10:50 |
|
|
|
#2492 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam zdecydowanie z mustelli szampon piankę - wygodna w użyciu i super, bo Kubusiowi zaczęła się pojawiać ciemieniuszka i zaczełam nim myć - głowka jest teraz super
Wszystko zniknęło nie jest najtańszy bo około 30 zł za 150 ml ale wydajny. Kuba ma 1,5 miesiąca, codziennie myjemy i myślę ze jeszcze na 1,5 miesiąca wystarczy spokojnie
|
#2494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też pewnie takowe kupimy ![]() Cytat:
za chrzcinyale fajny My myjemy tym co resztę ciałka, bo to jest coś jak 2w1 ![]() Co do ciuszków, to mój synek, mając 63 cm i ok. 6,2 kg nosi jeszcze pojedyńcze 56, częściej 62 (choć już nie wszystkie ) i powoli wyciągam niektóre 68![]() Koleżanki synek urodzony 4 dni po moim chodzi już w 74 ![]() _________________________ ____ cześć ![]() Nocka 23-5:30 i potem do 9:30 czyli w miarę, ale bez rewelacji, teraz będę przyrównywać wszystkie nocki do tej 22-7:30no i mama dzwonila, że ma dla Małego dwie torby ciuchów, łącznie z bucikami, ale nawet nie powiedziała skąd więc zżera mnie ciekawość zaraz będzie, więc papa
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zdjęcia z lampą robię już od jakiegoś tygodnia główkę myję penatenem od stóp do głów co do ciuchów moja nosi rozm 62 ale widzę że jak rozprostuje nóżki to się robią śpiochy naciągnięte, długie ma nogi po tatusiu
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-04-03 o 11:04 |
|
|
|
|
#2496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2497 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja miałam podobny jak byłam w wieku Mili, tylko stał na balkonie. Całe dnie tam spędzałam. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() my też wczoraj grzeszyliśmy a dziś się budzę, patrzę na moje skromne boskie odbicie i widzę...MALINKE na szyi ![]() Jak robię mu Nutramigen to wstrzymuję oddech bo mam odruch wymiotny na sam zapach. To córa ma dobrą wagę, kwalifikuje się do grona salcefiksów . Mój ma prawie 7 kg a dziś zaczyna 4 miesiąc. Za miesiąc rozszerzamy dietę! Jupi! obawiam się tylko, że jak dostanie coś dobrego do jedzonka to Nutramigenu nie będzie chciał pić.
|
|
#2498 | |
|
Zadomowienie
|
blanszor musiało być upojnie
![]() a mój chłop chyba oszalał właśnie kurier przyniósł paczkę, otwieram a tam depilator za 240zł! teraz to chyba same nocki będzie robił żeby to odrobić... ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
moje dziecię nie ma ostatnio apetytu, zje tylko 80-90 mleka i to jeszcze z trudem po 40 zaczyna się wyginać i machać rękami :/
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-04-03 o 11:52 |
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
czytam na bieżąco, ale nie piszę, wybaczcie ![]() czubasku, a co myślisz o tej sukience? w podobnym stylu do tej, którą pokazywałaś, a nieco tańsza ten sprzedawca ma wiele fajnych w ofercie http://allegro.pl/sliczna-sukienka-c...223708891.html
|
|
|
|
#2500 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Różnie w tel z lampa ,a w aparacie niet Myję szamponem z rossmana dla dzieci i pięknie jej włoski później pachna,no i jest bez chemi Cytat:
![]() my kupujemy tableta,ale nikt z nas nie jest chrzesnym
|
|
#2501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() właśnie myślałam nad szamponem z rossnana, bo powoli chyba się przestawię na te kosmetyki. Jak będę to zakupię
|
||
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj znajomy odpowiadal na pytanie o slub,"ze w sobote" przeciez sluby sa udzielane w soboty ale w ktora to juz nie usciślał. Jeszcze jedno pytanko,bo u nas to abstrakcja ale tak pytam,jak te wasze dzieci tak dlugo spia,to zmieniace im pozycje ciala podczas snu? Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-04-03 o 12:46 |
|
|
|
|
#2503 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam mamuski pisze jedna reka wiec sory za bledy
Cytat:
święte słowa ja też uważam ze dziecko od małego powinno się uczyć jeść normalnie w krzesełku w jednym miejscu a nie z bieganina po pokoju a poza tym jak sama nazwa mówi chodzik służy do nauki chodzenia a nie jedzenia i dla mnie to głupota uczyć dziecko w tym jesc co do zdjęć tak Cytat:
ja małemu myje 2w1 nivea płyn i szampon ładnie się pieni i pachnie Cytat:
|
|
#2504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te krzesełka są rewelacyjne moja bratanica takie ma i mi się ono strasznie podoba fajne w nim jest ze mozna regulowac wysokosc i oparcie mam w planie własnie takie Michasiowi kupić jak już będzie potrzebne
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kłądę go na boczku a on się na plecki przekręca po jakimś czasie. a jak go nakarmię o 5 to kładę na drugi boczek a on za jakis czas znów na plecki sam
|
|
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula wiem, że chodziki są złe, nie negujue tego - bo na kręgosłup źle działają i jak wspomniałaś- na bioderka
Już bym wolała takie małe krzesełko z pasami i do tego duży stolik tak jak któraś tu linka wklejała ale co przyniesie los, tego sama nie wiem ![]() Mijus mnie też gin i pediatra pytała czemu nie karmię piersią wrr, wkurza mnie to, każdy ma swoje osobiste powody Dziękuję za kciuki ehh masakra ładny motylek ![]() Mała_stópka nieliczni sobie chwalą takowe krzesełko ![]() Inutil ja myję główkę i ciałko żelem do 'mycia ciała i włosków' nivei- z pompką jak będzie większa, to chcę kupić takie z ziaji- bo podoba mi się zapach np. guma balonowa - jest megaaaaa AgaMili kurczaki, może pogadaj z lekarzem?! Wkurzające jest takie zmienianie mleko, bo po tym to, a po tamtym co innego ehh Bebi ehh mała się męczy kciuki za małżonka!! ![]() Bambusek wiem, że chodziki są niezdrowe, nie neguję tego ani sama bym nie chciała chodzika Chodzik kojarzy mi się z matką która chce troche chwili dla siebie- wpakuje malca i ma spokój bo se sam chodzi kroplami do oczu na receptę "Biodacyna" ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Coraz częściej dochodzi do mnie fakt, że nie można wyrazić swojego zdania na forum, bo zaraz każdy przekręca i uważa, że to jest be, i ja tak na pewno robie i to głupota
|
#2507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do pozycji do spania to mój szkrab zasypia na pleckach i budzi się na pleckach, tylko główke obraca Ok 7 po karmieniu biore go do siebie i wtedy zawsze na boczku jeszcze dosypia do 9
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Była mama, mąż na obiad, a tu tyle co nic do nadrabiania
![]() Cytat:
![]() mama mi przytargała 2 siaty ciuszków i butów po kuzyna córze, ale kolorki i fasony raczej chłopięce niektóre nawet na 116 cm niektóre nówki
|
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
laseczki pamiętacie te czasy???
http://www.youtube.com/watch?v=Ck8wFOP_BRw http://www.youtube.com/watch?v=jNICLCuvLHI ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- ![]()
|
#2510 | ||
|
Rozeznanie
|
Opowiada bajki, śpiewa piosenki, a nawet jak ma dobry humor to dziecko nakarmi
![]() Cytat:
Cytat:
gnojówa jedna
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki czy Wasze bąbelki śpią w śpiworkach? bo zastanawiam sie czy kupic bo Igulec taki szalony ze cały czas nogi mu chodzą i się odkopuje....
Agatek nie marudzaj
|
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2513 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
A serio to gadał, że teraz to chwilami troszkę się przesadza z tym karmieniem piersią. Tak więc on ma zdrowe podejście do tematu, chociaż ja akurat karmię piersią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja to nawet jak Wojtuś się już kręci do jedzenia, to przedłużam to w nieskończoność ![]() Cytat:
Cytat:
Wojtuś ma dzisiaj jakieś problemy, bo ciągle mu się ulewa... Już nie wyrabiam... Żal mi go strasznie i nie wiem o co chodzi. Dosłownie co jedzenie ulwa
|
||||||
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Agatek jak tam wyniki????
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Kropeczka, Neska, Mijus
pediatra powiedziała, że faktycznie może być skok Inutil co Twój lekarz mówi na główkę jednoskrętną? muszę ją kłaść na brzuszku po jedzeniu i ma ćwiczyć mięśnie szyi jak się nie poprawi to da skierowanie na rehabilitacje
|
#2516 | |
|
Rozeznanie
|
Ja znam osoby które chwalą sobie chodzik a i znam takie ktore krytykują.
Agatek co tam lekarz zaradził?? Monika ja też myję szamponem nivea główkę i niestety ciemieniucha wróciła... Dzisiaj byliśmy 2 godzinki na spacerku . o 14 Bartuś wypił mleczko i widziałam ,że jakis taki markotny jest,potem powieki opadaly ale zasnąc nie mógł.Tak bardzo się męczył,takie odgłosy wydawal,że aż serduszko mnie bolało.Juz dawno tak nie miał.Ciekawe ile pospi bidulek mój.Myślalam ,że na szyji i doel policzek to odpażenia,ale to takie suche plamy się porobiły.Smaruje clotrimazolinum i sudocremem ,zodaczymy czy zejdzie. Mnie strasznie boli głowa ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- o kurde oglądam rozmowy w toku,biedne te dziewczyny z anoreksją! |
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tz-taCytat:
a jesli chodzi o ten Nutramigen, to dzieciak się tak przyzwyczaja do smaku i uważa za normalny, ze potem zwykłego mleka nie chce bo jest ble z Iga to miałam ![]() a papeczki sa miłym urozmaiceniem dziewczyny wysyłam wlasnie zaproszenia na fb i nk, ciekawe ile zdążę zanim Majka się obudzi....
|
||
|
|
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wiem,ze temat mat edukacujnych był,ale nie mam czasu wracac w stecz na forum,więc proszę podajcie jakie polecacie?
|
|
|
|
#2520 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!!
Pamieta mnie ktos tu jeszcze ![]() Wczoraj bylismy z malym na kontroli u lekarza.Maly wazy juz 6700,juz wiem od czego boli mnie kregoslup.Lekarz mial go wczoraj szczepic,ale ze jedziemy w czwartek do Polski,byloby to zbyt ryzykowne i dobrze Szczepienia po przyjezdzie.Jak wasze maluchy zachowywaly sie podczas chrzcin??Boje sie,ze moj sie rozryczy na caly kosciol![]() Cytat:
Dobrze,ze wyniki ok ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Co do maty,my mamy ta: http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...duct&pid=41693 Polecam,maly lezy na niej chetnie.
Filipek juz z nami!!! Edytowane przez ewula83 Czas edycji: 2012-04-03 o 17:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

Jakies propozycje?

Gabrysia - 09.02.2012 

- 27.05.2012 - 12.15 - niedziele - nauki 26 maja na 18.30- mówi co i jak przed chrzcinami i będę z mężem tylko.
za chrzciny
) i powoli wyciągam niektóre 68
. Mój ma prawie 7 kg a dziś zaczyna 4 miesiąc. Za miesiąc rozszerzamy dietę! Jupi! obawiam się tylko, że jak dostanie coś dobrego do jedzonka to Nutramigenu nie będzie chciał pić.

chociaż w ciąży robiłam wszystkie zęby i było ok.
wrr, wkurza mnie to, każdy ma swoje osobiste powody
ehh masakra