|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
ale domyslam sie jakie to irytujace ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
maz tylko jak jest w domu to podleci z recznikiem jak Julke wyciagam moim zdaniem to nic strasznego kapac dziecko ![]() ladnie a ja jestem np taka ze nawet jakby mi sie ten Marcel podobal to bym tak nie nazwala za sam ten text Cytat:
Cytat:
zobaczymy jak podczas sexu bedzie ![]() Cytat:
no generalnie ja nie wspominam jej towarzystwa dobrze, zwlaszcza ze non stop miala gosci - jak nie kolezanka, to siostra, jak nie siostra to rodzice, maz
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
mój tż bardzo chętny do kąpania jak na razie, zobaczymy co będzie po porodzie![]() czy można jesc buraki karmiąc? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-03 o 17:12 |
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra
co za historia. To co się dziwić, że łożysko źle pracowało. Biedne Dzidzi.
|
|
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki moja Babcia do dzisiaj nie zaakceptowała imienia Kaja, ostatnio mi jakaś sąsiadka Babci o tym też wspominała, więc pewnie to dla Niej trauma
tzn. dla Babci , a ja Jej mówiłam ,że może do Małej mówić jak Jej się podoba , mi to nie przeszkadza, może mówić Kasia np. bo i podobnie i mi się podoba ale wiem ,że prędzej czy później się z tym pogodzi ,że Prawnusia to Kajusia ( a prawda jest taka że ma znajomą , tzn, byłą znajomą co się z Nią pożarła strasznie i na tą znajomą mowią Kaja)
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-03 o 17:17 |
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś miałam podobnie, poszłam na zakupy z tż - w jedną stronę szło mi sie całkiem dobrze, ale jak wracaliśm to tak mi brzuch twardniał, że musiałam iśc jak żółw, powolutku..
|
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Emigra takie nie myślące kobiety to tylko pałą po grzbiecie
bo sama winna temu a dzieciątka szkoda... No ale tak to właśnie jest...Ze mną była prawie 17 letnia dziewczyna, której towarzystwa też miło nie wspominam... Poród miała ciężki, dziewczynka miała jedną rękę zwichniętą ( na szczęśnie mogła nią ruszać) asymetrię twarzy i lewoskręt... Denerwowało mnie to, że na sali odwiedzin być nie powinno a do niej wchodził kto chciał i kiedy chciał normalnie pół klasy i rodziny za te parę dni u niej było... Szok po prostu... Miałam nawał pokarmu i położne dały mi szpitalny laktator, żeby zastoju nie było to nawet nie miałam jak mleka odciągnąć bo często ktoś był... A najlepsze było to jak jej mama przyniosła taką ''pizze'' z piekarni i ona ją zjadła ( przecież tam były pieczarki) a później jej córka wrzeszczała i wiła się z bólu pół nocy.. Mój mężul sam kąpie Basię a ja zajmuję się pielęgnacją i ubieraniem. Z początku mąż próbował sam ubierać małą ale pracuję fizycznie i z pracy ma grube palce i nie wychodziło mu to a tak się przejmował, że te ręce z nerwów mu się trzęsły i ubieram ja.... Ale miło, że pomaga A ja dla synka miałam ten Infacol choć nie miał kolek to okazał się bardzo pomocny przy wzdęciach i teraz dla córki pewnie go kupię bo nie mam a też się męczy z bączkami i to często zanim zrobi kupkę.
|
|
#3818 |
|
Wtajemniczenie
|
W szpitalu dawali buraczkową i buraczki do obiadu (ugotowane i starkowane, ale bez przypraw żadnych), więc ja w domu też jem tak co 3dni dla urozmaicenia
i małej raczej nie szkodzą.Emigra ja też mam koleżankę, która ma straszne kłopoty z ciążą (ciągle jakieś plamienia, krwawienia, macica nie chce się rozciągać i tym podobne), a niedawno dowiedziałam się, że jara fajki - dla mnie to głupota totalna Ja w szpitalu leżałam na trójosobowej sali z łazienką tylko do naszej dyspozycji i było spoko dwa razy mi się zmieniały współlokatorki i wszystkie były bardzo miłe i pomocne
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem! choc wolałabym żebyśmy już wszystkie rodziły..
|
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
No zdechne
cały czas leże, śpie, leże i nic mi nie pomaga jeszcze brzuch raz boli raz nie ![]() wstałam do łazienki i coś ze mnie wyciekło troche wydzieliny, ale też jak by glut ale mały taki nie że nie wiadomo ile - czy to może być troche czopa z wydzieliną ? |
|
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tym szpitalu gdzie chcę rodzic na szczęście może byc tylko jedna osoba w odwiedzinach.. Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-03 o 17:26 |
|
|
|
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, bo mnie ostatnio na buraki wzięło, tylko nie wiem jak będą mi smakowały bez przyprawiania![]() ale fotki cudne! Aguśka, piękne, takie rodzinne! ![]() gosica, słodka Twoja córcia i Ty w super formie! ![]() no i jeszcze raz spojrzałam na Ewelinkę karolci, hehe, niesamowita ta minka! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-03 o 17:28 |
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nic się nie wykluje w nocy to jutro mam wizyte u lekarza więc jakoś wytrzymam. |
|
|
|
|
#3825 |
|
Zadomowienie
|
O i coś też zabawnego mi się przypomniało. Jak poszłam do szpitala żeby mi porobili te badania to akurat też była dziewczyna o tydzień do tyłu co ja i miała tyle samo lat. Na trakcie porodowym pustki były ( tam leżą już kobiety po 36tc w celu lepszej obserwacji) i zaprosili nas na tą samą salę. I tak sobie gadamy, a że ona pierwsze dziecko a ja już drugie to się mnie wypytywała o różne rzeczy... I tak w końcu się mnie zapytała czy długo trwa połóg, no to ja odpowiedziałam. A ona do mnie, że jej koleżanka co też ma dziecko mówiła jej, że połog nie każdy ma i ona właśnie go nie miała no i dopiero po miesiącu dostała @... Zachłysnęłam się śliną wtedy.
|
|
#3826 | |||
|
Zakorzenienie
|
wszystko wskazuje na to że tak
Cytat:
Chociaz może lepiej nie bo ile by przy tym stękania i biadolenia było oni by już przy małym bólu brzucha umierali![]() Cytat:
a wiesz że zrobiłabym to samo ... byle na złość Cytat:
Ja już po wizycie ..... ani widu ani słychu porodu ale lekarz powiedział że teraz to z godziny na godzinę może się zawsze zmienić.L4 dostałam już do terminu do 20.04 więc jutro muszę jechać do PUP aby zawieźć... jakoś boję się sama autem ale jak mus to mus. No i następna wizyta 12.04 ... może do tego czasu coś się rozkręci ![]() I nie wiem już jak on te tygodnie liczy mi 2 tyg temu wpisał mi 36 tydzień że niby końcówka a dzisiaj wpisał mi 37 ja już zgupiałam
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-04-03 o 17:45 |
|||
|
|
|
#3827 | |
|
Gang Iren
|
Mozna.I troche przyprawic tez mozna sola,pieprzem.
Cytat:
Moze i czop,ale ja sie nie znam,a i tak kazda inaczej troche go opisuje.Emigra mowila,ze u niej byl rzadki,kto inny ze jak galareta.Czyli czop jak kameleon,moze roznie wygladac
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
Dawno się nie odzywałam, ale cały czas podczytuję. Byłam chora przez 5 dni, gorączka, ból gardła teraz tylko kaszel został i mąż zachorował więc mam urwanie głowy. Mała codziennie od ok 20 do 4 nad ranem nie śpi ![]() |
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Roksape;33324347]O i coś też zabawnego mi się przypomniało. Jak poszłam do szpitala żeby mi porobili te badania to akurat też była dziewczyna o tydzień do tyłu co ja i miała tyle samo lat. Na trakcie porodowym pustki były ( tam leżą już kobiety po 36tc w celu lepszej obserwacji) i zaprosili nas na tą samą salę. I tak sobie gadamy, a że ona pierwsze dziecko a ja już drugie to się mnie wypytywała o różne rzeczy... I tak w końcu się mnie zapytała czy długo trwa połóg, no to ja odpowiedziałam. A ona do mnie, że jej koleżanka co też ma dziecko mówiła jej, że połog nie każdy ma i ona właśnie go nie miała no i dopiero po miesiącu dostała @... Zachłysnęłam się śliną wtedy.[/QUOTE]
![]() nie była u nas na forum to niedoinformowana hihihijak sobie pooglądam rozmowy w toku i niektórych uczestników róznych mam talent itp. to już mnie potem mniej rzeczy dziwi
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdycham i tylko płakać mi się chce... myślałam, że może mam gorączke ale jednak nie. Już nie wiem co robić. |
|
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
a mnie sie jakos ta koncówka nie dluży
tylko boli ![]() ale czas leci szybciutko no i możecie byc ze mnie dumne wygotowałam laktator butelki smoczki wreszcie a teraz kawusia i drożdżówka cynamonowa
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z którą by koty darła ![]() Gosia naleśniki jak zwykle z serkiem waniliowym, ale dzisiaj bez śmietany bitej, wersja light ![]() a w sprawie czopu ( tak zmieniając apetycznie temat ) to mi się wydaje ,że on za luźny nie powinien być, bo by przecież wyleciał wcześniej, stąd nazwa "czop" bo co zaczopowuje, zatyka, luźna wydzielina by raczej nie dała rady, bo by wyleciała Jolka biedna jesteś ale dasz radę , jeszcze parę dni, a może dzień
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Chwalę się chwalę...właśnie zaobserwowałam 2mm kwadratowe brązowego czopu
|
|
|
|
#3834 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za miłę słowa dotyczące mnie i mojej córeczki
![]() Ja w szpitalu leżałam po porodzie na sali 4 osobowej z łazienką i w sumie bardzo fajne miałam "współlokatorki" DObrze się dogadywałyśmy. Tłumów gości nie było bo położne na to nie pozwalały. Tylko jedna osoba mogła być na odwiedzinach
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Tu z tego co widziałam sale są 2-osobowe. KTG mam robione na piętrze gdzie są sale poporodowe to tak czasem podglądałam
.
|
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi liczy zawsze skończone tygodnie. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- ale kwaskiem cytrynowy nie bardzo ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
oj jestem dumna! ja się za to jeszcze nie zabrałam.. ;/ |
||
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co Cię tak wzięło na te buraczki? Nina mi padła nieprzepisowo o 18.20 , Kaja śpi,matka szaleje i sobie piwka szklaneczkę Bavaria nalałam , szał ciał ; Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-03 o 18:42 |
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mnie i męża wzięło i od kilku dni jemy![]() konia, nieźle, nieźle szalejesz ![]() Piwka też bym się napiła, a jeszcze bardziej drineczka u desi w ogródku ![]() a tak najchętniej to poszłabym rodzic.. |
|
|
|
|
#3839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dam rade bo wyjścia nie mam nigdy więcej ciąży ! Cytat:
|
||
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jedno wiem ... w tym roku idę na andrzejki jakieś czy coś , ale żeby było z tańcami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

ale domyslam sie jakie to irytujace 
jest mi okrutnie nie dobrze, mam dreszcze, źle się czuję i cały czas odbija mi się płatkami z mlekiem
aż płakałam kilka razy z tego wszystkiego 
Ja zresztą też i dlatego kąpię ją ja z pomocą mamy ale już mu zapowiedziałam że dziś albo jutro kąpiemy sami
moim zdaniem to nic strasznego kapac dziecko
. On się cieszy, że będzie miał jeszcze kilka dni wolności a ja chcę już być sobą. Jak chodzę to kuje mnie szyjka...wstaję z sofy z dużym wysiłkiem

2 tyg temu wpisał mi 36 tydzień że niby końcówka a dzisiaj wpisał mi 37