U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012 ! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 17:06   #3811
emigra
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
hehe ja tez nie dawno wstalam i ogarnelam mieszkanie jeszcze kuchnia mi zostala
moj baby blues trwal tydzien po powrocie do domu
maz mnie wczoraj wkurzyl, ciagle sie pyta czy ma isc do dziecka jak placze i co ma z nim zrobic no kurna czy nie mozna pomyslec?? mi nikt nie mowi co mam zrobic z mlodym sama musze sie domyslec o co mu chodzi a faceci tacy wygodni sa
Moj wie co z mala trzeba zrobic naszczescie ale domyslam sie jakie to irytujace
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Nie było mnie od porodu już i gdybym chciała nadrabiać zaległości to bym mnie wyrobiła nigdy w życiu

U nas w porządku, już prawie doszłam do siebie po cesarce, malutka Gabrysia jest grzeczna i w ogóle ok. Tylko mnie przez ostatnie 2 dni baby blues łapał jeśli już jesteśmy w temacie ale mąż na szczęście na razie ma wolne i próbuje mi pomagac jak tylko może więc niedługo pewnie wrócimy do formy psychicznej i fizycznej
super ze dochodzisz do siebie
Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Zdycham totalnie zdycham jest mi okrutnie nie dobrze, mam dreszcze, źle się czuję i cały czas odbija mi się płatkami z mlekiem
Raz mi zimno, a raz ciepło.
Mam ochotę aż płakałam kilka razy z tego wszystkiego

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Mój Piotrek przewija Gabrysię, karmi ją flachą i w ogóle się ładnie zajmuje tylko że się boi kąpieli Ja zresztą też i dlatego kąpię ją ja z pomocą mamy ale już mu zapowiedziałam że dziś albo jutro kąpiemy sami Aha no i kikuta się mój mąż boi Więc też ja go ogarniam. Swoją drogą to mógłby już odpaść...
Jolkaa trzymamy kciuki żeby sie rozkręciło
Ja mala sama kapie od poczatku maz tylko jak jest w domu to podleci z recznikiem jak Julke wyciagam moim zdaniem to nic strasznego kapac dziecko
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Oskar
ladnie niech sie tesciowa odwali i tak nazwiecie jak Wam sie podoba a ja jestem np taka ze nawet jakby mi sie ten Marcel podobal to bym tak nie nazwala za sam ten text
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki ja mam dziś zryty dzień...nie chce mi się nic...
Mąż codziennie dzwoni czy urodziłam...jego to śmieszy a mnie już nie . On się cieszy, że będzie miał jeszcze kilka dni wolności a ja chcę już być sobą. Jak chodzę to kuje mnie szyjka...wstaję z sofy z dużym wysiłkiem .
Chyba dopadła mnie dziś jakaś chandra

Cytat:
a to ciekawe ja tylko się modle aby potem moja "mała" była w miare normalna bo mnie już nie jedna straszyła, że wiadro będę miała a to nie miłe... - nie rodziła nigdy, a gada...
moja juz wrocila do siebie, tzn po samym porodzie wiadomo wszystko tam jest popuchniete itp ale jak opuchlizna zeszla to nie wydaje mi sie zebym miala ''wiadro'' zobaczymy jak podczas sexu bedzie

Cytat:
Jolkaaa też wolałabym być sama na sali...a jak jeszcze dodadzą mi do sali jakąś Muzułmankę to ucieknę z tego szpitala.
Ja bylam na sali dwuosobowej - z dziewczyna ktorej w 35 tc wywolywali porod. nie wiem czy Wam pisalam o tym. Okazalo sie kolo 33-34 tc u niej ze lozysko zle pracuje i nie zaopatruje dziecka jak powinno i dziecko za male bylo i w ogole. Jak mi te wody odeszly i zawiezli mnie na sale to ona dopiero kolo 1 w nocy wrocila i czulam od nij papierochy. Ale pomyslalam sobie albo juz urodzila (brzuch miala mini) albo byla z kims kto palil przy niej na zewnatrz ... a to sie okazalo ze ona palila w ogole pono po samym porodzie 15 minut poszla na fajke gdzie ja 2 dni nie umialam z lozka wstac taka bylam slaba

no generalnie ja nie wspominam jej towarzystwa dobrze, zwlaszcza ze non stop miala gosci - jak nie kolezanka, to siostra, jak nie siostra to rodzice, maz
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:07   #3812
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez qsloncu Pokaż wiadomość
to świetnie Ja sama kąpie synka, mąż tylko wanienke z woda tacha i podaje mi ręcznik i jest tak przewrazliwiony na punkcie malucha że szok. Ma wrażenie że kazdy ruch i dotyk zrobi mu krzywdę. A jak go bierze na ręce to jak z jajkiem!!
mój tż bardzo chętny do kąpania jak na razie, zobaczymy co będzie po porodzie

czy można jesc buraki karmiąc?

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-03 o 17:12
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:09   #3813
tikki85
Zakorzenienie

Emigra co za historia. To co się dziwić, że łożysko źle pracowało. Biedne Dzidzi.
Stary 2012-04-03, 17:15   #3814
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę i z utęsknieniem czekam aż mnie też opuści.

Dzwonił do mnie M. pytał jak się czuję. Na co ja: źle...on, że przecież wczoraj czułaś się dobrze, ja: fizycznie to może dobrze, ale psychicznie źle...on: aha...no to cześć ...Nie ma to jak zrozumienie z ust faceta

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Czytam Was i nie mam siły nic pisać tak się okropnie czuję, że padne zaraz

Od rana cały czas w piżamie jestem, nie ogarnięta i wogóle
Jak robiłam jedzenie TŻtowi do pracy to ledwo na nogach stałam
a jeszcze muszę obiad zrobić choć ja nie mam apetytu, a TŻ dopiero zje jak wróci z pracy wieczorem.

I tak mam dość tej końcówki tak jak karolca mówi ciągle nie wygodnie, ciągle coś boli...szok ale przeraża mnie też myśl o porodzie może nie tyle co sam poród chociaż to też, ale te kilka dni spędzone w szpitalu
ojej, jak ja Cię rozumiem.. Mi też wciąż niewygodnie.. nie moge się ułożyc..
Stary 2012-04-03, 17:16   #3815
koniakonia
Zakorzenienie

Nikki moja Babcia do dzisiaj nie zaakceptowała imienia Kaja, ostatnio mi jakaś sąsiadka Babci o tym też wspominała, więc pewnie to dla Niej trauma tzn. dla Babci , a ja Jej mówiłam ,że może do Małej mówić jak Jej się podoba , mi to nie przeszkadza, może mówić Kasia np. bo i podobnie i mi się podoba ale wiem ,że prędzej czy później się z tym pogodzi ,że Prawnusia to Kajusia ( a prawda jest taka że ma znajomą , tzn, byłą znajomą co się z Nią pożarła strasznie i na tą znajomą mowią Kaja)

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-04-03 o 17:17
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:16   #3816
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czuje sie jakbym miala 80 lat.
Poszlam kawalek do sklepu i tak mnie bola pachwiny,ze ciezko mi sie szlo.W ogole zrobilam sie ociezala.A tak fajnie bylo mi w ciazy,a te ostatnie tygodnie
ja dziś miałam podobnie, poszłam na zakupy z tż - w jedną stronę szło mi sie całkiem dobrze, ale jak wracaliśm to tak mi brzuch twardniał, że musiałam iśc jak żółw, powolutku..
Stary 2012-04-03, 17:19   #3817
Roksape
Zadomowienie

Emigra takie nie myślące kobiety to tylko pałą po grzbiecie bo sama winna temu a dzieciątka szkoda... No ale tak to właśnie jest...

Ze mną była prawie 17 letnia dziewczyna, której towarzystwa też miło nie wspominam... Poród miała ciężki, dziewczynka miała jedną rękę zwichniętą ( na szczęśnie mogła nią ruszać) asymetrię twarzy i lewoskręt... Denerwowało mnie to, że na sali odwiedzin być nie powinno a do niej wchodził kto chciał i kiedy chciał normalnie pół klasy i rodziny za te parę dni u niej było... Szok po prostu...

Miałam nawał pokarmu i położne dały mi szpitalny laktator, żeby zastoju nie było to nawet nie miałam jak mleka odciągnąć bo często ktoś był...
A najlepsze było to jak jej mama przyniosła taką ''pizze'' z piekarni i ona ją zjadła ( przecież tam były pieczarki) a później jej córka wrzeszczała i wiła się z bólu pół nocy..

Mój mężul sam kąpie Basię a ja zajmuję się pielęgnacją i ubieraniem. Z początku mąż próbował sam ubierać małą ale pracuję fizycznie i z pracy ma grube palce i nie wychodziło mu to a tak się przejmował, że te ręce z nerwów mu się trzęsły i ubieram ja.... Ale miło, że pomaga

A ja dla synka miałam ten Infacol choć nie miał kolek to okazał się bardzo pomocny przy wzdęciach i teraz dla córki pewnie go kupię bo nie mam a też się męczy z bączkami i to często zanim zrobi kupkę.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:19   #3818
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
W szpitalu dawali buraczkową i buraczki do obiadu (ugotowane i starkowane, ale bez przypraw żadnych), więc ja w domu też jem tak co 3dni dla urozmaicenia i małej raczej nie szkodzą.

Emigra ja też mam koleżankę, która ma straszne kłopoty z ciążą (ciągle jakieś plamienia, krwawienia, macica nie chce się rozciągać i tym podobne), a niedawno dowiedziałam się, że jara fajki - dla mnie to głupota totalna
Ja w szpitalu leżałam na trójosobowej sali z łazienką tylko do naszej dyspozycji i było spoko dwa razy mi się zmieniały współlokatorki i wszystkie były bardzo miłe i pomocne z jedną mam kontakt smsowy nawet

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:19   #3819
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cisza sie zrobila.
Tylko nie mowcie,ze rodzicie
No nie zostawiajcie mnie
ja jestem! choc wolałabym żebyśmy już wszystkie rodziły..
Stary 2012-04-03, 17:21   #3820
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

No zdechne cały czas leże, śpie, leże i nic mi nie pomaga

jeszcze brzuch raz boli raz nie

wstałam do łazienki i coś ze mnie wyciekło troche wydzieliny, ale też jak by glut ale mały taki nie że nie wiadomo ile - czy to może być troche czopa z wydzieliną ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:22   #3821
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja bylam na sali dwuosobowej - z dziewczyna ktorej w 35 tc wywolywali porod. nie wiem czy Wam pisalam o tym. Okazalo sie kolo 33-34 tc u niej ze lozysko zle pracuje i nie zaopatruje dziecka jak powinno i dziecko za male bylo i w ogole. Jak mi te wody odeszly i zawiezli mnie na sale to ona dopiero kolo 1 w nocy wrocila i czulam od nij papierochy. Ale pomyslalam sobie albo juz urodzila (brzuch miala mini) albo byla z kims kto palil przy niej na zewnatrz ... a to sie okazalo ze ona palila w ogole pono po samym porodzie 15 minut poszla na fajke gdzie ja 2 dni nie umialam z lozka wstac taka bylam slaba

no generalnie ja nie wspominam jej towarzystwa dobrze, zwlaszcza ze non stop miala gosci - jak nie kolezanka, to siostra, jak nie siostra to rodzice, maz
o rany.. to nie dziwne, że dzidzia mała..

w tym szpitalu gdzie chcę rodzic na szczęście może byc tylko jedna osoba w odwiedzinach..

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-03 o 17:26
Stary 2012-04-03, 17:23   #3822
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:

wstałam do łazienki i coś ze mnie wyciekło troche wydzieliny, ale też jak by glut ale mały taki nie że nie wiadomo ile - czy to może być troche czopa z wydzieliną ?
Może być wszystko kochana. Jak Cię tak martwi to i aż tak źle się czujesz to może podjedź na IP niech Cię lekarz zobaczy. Wtedy będziesz spokojniejsza, a może coś Ci poradzą na to wszystko. Zastanów się

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:25   #3823
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
W szpitalu dawali buraczkową i buraczki do obiadu (ugotowane i starkowane, ale bez przypraw żadnych), więc ja w domu też jem tak co 3dni dla urozmaicenia i małej raczej nie szkodzą.
fajnie, bo mnie ostatnio na buraki wzięło, tylko nie wiem jak będą mi smakowały bez przyprawiania

ale fotki cudne! Aguśka, piękne, takie rodzinne!

gosica, słodka Twoja córcia i Ty w super formie!

no i jeszcze raz spojrzałam na Ewelinkę karolci, hehe, niesamowita ta minka!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-04-03 o 17:28
Stary 2012-04-03, 17:29   #3824
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Może być wszystko kochana. Jak Cię tak martwi to i aż tak źle się czujesz to może podjedź na IP niech Cię lekarz zobaczy. Wtedy będziesz spokojniejsza, a może coś Ci poradzą na to wszystko. Zastanów się
Oj nawet nie mam czym, a nie będę specjalnie Męża z pracy ściągać.
Jak nic się nie wykluje w nocy to jutro mam wizyte u lekarza więc jakoś wytrzymam.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-04-03, 17:30   #3825
Roksape
Zadomowienie

O i coś też zabawnego mi się przypomniało. Jak poszłam do szpitala żeby mi porobili te badania to akurat też była dziewczyna o tydzień do tyłu co ja i miała tyle samo lat. Na trakcie porodowym pustki były ( tam leżą już kobiety po 36tc w celu lepszej obserwacji) i zaprosili nas na tą samą salę. I tak sobie gadamy, a że ona pierwsze dziecko a ja już drugie to się mnie wypytywała o różne rzeczy... I tak w końcu się mnie zapytała czy długo trwa połóg, no to ja odpowiedziałam. A ona do mnie, że jej koleżanka co też ma dziecko mówiła jej, że połog nie każdy ma i ona właśnie go nie miała no i dopiero po miesiącu dostała @... Zachłysnęłam się śliną wtedy.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:43   #3826
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
wspolczuje Ci Czy ona to zlosliwie Ci robi?
wszystko wskazuje na to że tak

Cytat:
Zazdroszczę i z utęsknieniem czekam aż mnie też opuści.

Dzwonił do mnie M. pytał jak się czuję. Na co ja: źle...on, że przecież wczoraj czułaś się dobrze, ja: fizycznie to może dobrze, ale psychicznie źle...on: aha...no to cześć ...Nie ma to jak zrozumienie z ust faceta
Faceci aby zrozumieć musieliby przejść przez to co my.
Chociaz może lepiej nie bo ile by przy tym stękania i biadolenia było oni by już przy małym bólu brzucha umierali

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

ladnie niech sie tesciowa odwali i tak nazwiecie jak Wam sie podoba a ja jestem np taka ze nawet jakby mi sie ten Marcel podobal to bym tak nie nazwala za sam ten text
Jasne że zrobimy po swojemu a wiesz że zrobiłabym to samo ... byle na złość

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Nikki moja Babcia do dzisiaj nie zaakceptowała imienia Kaja, ostatnio mi jakaś sąsiadka Babci o tym też wspominała, więc pewnie to dla Niej trauma tzn. dla Babci , a ja Jej mówiłam ,że może do Małej mówić jak Jej się podoba , mi to nie przeszkadza, może mówić Kasia np. bo i podobnie i mi się podoba ale wiem ,że prędzej czy później się z tym pogodzi ,że Prawnusia to Kajusia ( a prawda jest taka że ma znajomą , tzn, byłą znajomą co się z Nią pożarła strasznie i na tą znajomą mowią Kaja)
a Ninę zaakceptowała??

Ja już po wizycie ..... ani widu ani słychu porodu ale lekarz powiedział że teraz to z godziny na godzinę może się zawsze zmienić.
L4 dostałam już do terminu do 20.04 więc jutro muszę jechać do PUP aby zawieźć... jakoś boję się sama autem ale jak mus to mus.
No i następna wizyta 12.04 ... może do tego czasu coś się rozkręci

I nie wiem już jak on te tygodnie liczy mi 2 tyg temu wpisał mi 36 tydzień że niby końcówka a dzisiaj wpisał mi 37 ja już zgupiałam

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-04-03 o 17:45
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:48   #3827
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Mozna.I troche przyprawic tez mozna sola,pieprzem.

Cytat:

Oj biedna jestes dzisiaj

Moze i czop,ale ja sie nie znam,a i tak kazda inaczej troche go opisuje.Emigra mowila,ze u niej byl rzadki,kto inny ze jak galareta.Czyli czop jak kameleon,moze roznie wygladac
Stary 2012-04-03, 17:52   #3828
88natka
Zadomowienie

Dawno się nie odzywałam, ale cały czas podczytuję. Byłam chora przez 5 dni, gorączka, ból gardła teraz tylko kaszel został i mąż zachorował więc mam urwanie głowy. Mała codziennie od ok 20 do 4 nad ranem nie śpi albo się śmieje albo płacze, nie pręży się i bączki normalnie puszcza. Już sama nie wiem, chodzę jak zoombie. Jak myślicie to są kolki? W dzień tylko śpi i je tylko wieczorem się zaczyna.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 17:55   #3829
koniakonia
Zakorzenienie

[QUOTE=Roksape;33324347]O i coś też zabawnego mi się przypomniało. Jak poszłam do szpitala żeby mi porobili te badania to akurat też była dziewczyna o tydzień do tyłu co ja i miała tyle samo lat. Na trakcie porodowym pustki były ( tam leżą już kobiety po 36tc w celu lepszej obserwacji) i zaprosili nas na tą samą salę. I tak sobie gadamy, a że ona pierwsze dziecko a ja już drugie to się mnie wypytywała o różne rzeczy... I tak w końcu się mnie zapytała czy długo trwa połóg, no to ja odpowiedziałam. A ona do mnie, że jej koleżanka co też ma dziecko mówiła jej, że połog nie każdy ma i ona właśnie go nie miała no i dopiero po miesiącu dostała @... Zachłysnęłam się śliną wtedy.[/QUOTE]

nie była u nas na forum to niedoinformowana hihihi

jak sobie pooglądam rozmowy w toku i niektórych uczestników róznych mam talent itp. to już mnie potem mniej rzeczy dziwi
Stary 2012-04-03, 17:56   #3830
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Oj biedna jestes dzisiaj

Moze i czop,ale ja sie nie znam,a i tak kazda inaczej troche go opisuje.Emigra mowila,ze u niej byl rzadki,kto inny ze jak galareta.Czyli czop jak kameleon,moze roznie wygladac
nawet nie mam siły iść się wykąpać i ubrać, a co dopiero obiad zrobić
zdycham i tylko płakać mi się chce...
myślałam, że może mam gorączke ale jednak nie.
Już nie wiem co robić.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-04-03, 17:57   #3831
cziqua
Zadomowienie

a mnie sie jakos ta koncówka nie dluży tylko boli ale czas leci szybciutko no i możecie byc ze mnie dumne wygotowałam laktator butelki smoczki wreszcie a teraz kawusia i drożdżówka cynamonowa

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 18:01   #3832
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko wskazuje na to że tak

Faceci aby zrozumieć musieliby przejść przez to co my.
Chociaz może lepiej nie bo ile by przy tym stękania i biadolenia było oni by już przy małym bólu brzucha umierali

Jasne że zrobimy po swojemu a wiesz że zrobiłabym to samo ... byle na złość

a Ninę zaakceptowała??

Ja już po wizycie ..... ani widu ani słychu porodu ale lekarz powiedział że teraz to z godziny na godzinę może się zawsze zmienić.
L4 dostałam już do terminu do 20.04 więc jutro muszę jechać do PUP aby zawieźć... jakoś boję się sama autem ale jak mus to mus.

I nie wiem już jak on te tygodnie liczy mi 2 tyg temu wpisał mi 36 tydzień że niby końcówka a dzisiaj wpisał mi 37 ja już zgupiałam
Ninę tak, chyba nie miala koleżanki o takim imieniu z którą by koty darła

Gosia naleśniki jak zwykle z serkiem waniliowym, ale dzisiaj bez śmietany bitej, wersja light
a w sprawie czopu ( tak zmieniając apetycznie temat ) to mi się wydaje ,że on za luźny nie powinien być, bo by przecież wyleciał wcześniej, stąd nazwa "czop" bo co zaczopowuje, zatyka, luźna wydzielina by raczej nie dała rady, bo by wyleciała
Jolka biedna jesteś
ale dasz radę , jeszcze parę dni, a może dzień
Stary 2012-04-03, 18:19   #3833
tikki85
Zakorzenienie

Chwalę się chwalę...właśnie zaobserwowałam 2mm kwadratowe brązowego czopu
Stary 2012-04-03, 18:25   #3834
gosica502
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za miłę słowa dotyczące mnie i mojej córeczki

Ja w szpitalu leżałam po porodzie na sali 4 osobowej z łazienką i w sumie bardzo fajne miałam "współlokatorki" DObrze się dogadywałyśmy. Tłumów gości nie było bo położne na to nie pozwalały. Tylko jedna osoba mogła być na odwiedzinach
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 18:29   #3835
tikki85
Zakorzenienie

Tu z tego co widziałam sale są 2-osobowe. KTG mam robione na piętrze gdzie są sale poporodowe to tak czasem podglądałam .
Stary 2012-04-03, 18:36   #3836
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

to jest pocieszające
mi liczy zawsze skończone tygodnie.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Mozna.I troche przyprawic tez mozna sola,pieprzem.
ale kwaskiem cytrynowy nie bardzo

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a mnie sie jakos ta koncówka nie dluży tylko boli ale czas leci szybciutko no i możecie byc ze mnie dumne wygotowałam laktator butelki smoczki wreszcie a teraz kawusia i drożdżówka cynamonowa
oj jestem dumna!
ja się za to jeszcze nie zabrałam.. ;/
Stary 2012-04-03, 18:40   #3837
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
to jest pocieszające
mi liczy zawsze skończone tygodnie.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

ale kwaskiem cytrynowy nie bardzo

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

oj jestem dumna!
ja się za to jeszcze nie zabrałam.. ;/
Ja Lena barszcz jem i nic się nie dzieje, no i z kwaskiem cytrynowym jest
A co Cię tak wzięło na te buraczki?

Nina mi padła nieprzepisowo o 18.20 , Kaja śpi,matka szaleje i sobie piwka szklaneczkę Bavaria nalałam , szał ciał ;

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-04-03 o 18:42
Stary 2012-04-03, 18:47   #3838
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Lena barszcz jem i nic się nie dzieje, no i z kwaskiem cytrynowym jest
A co Cię tak wzięło na te buraczki?

Nina mi padła nieprzepisowo o 18.20 , Kaja śpi,matka szaleje i sobie piwka szklaneczkę Bavaria nalałam , szał ciał ;
nie wiem i mnie i męża wzięło i od kilku dni jemy

konia, nieźle, nieźle szalejesz
Piwka też bym się napiła, a jeszcze bardziej drineczka u desi w ogródku

a tak najchętniej to poszłabym rodzic..
Stary 2012-04-03, 18:54   #3839
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Gosia naleśniki jak zwykle z serkiem waniliowym, ale dzisiaj bez śmietany bitej, wersja light
a w sprawie czopu ( tak zmieniając apetycznie temat ) to mi się wydaje ,że on za luźny nie powinien być, bo by przecież wyleciał wcześniej, stąd nazwa "czop" bo co zaczopowuje, zatyka, luźna wydzielina by raczej nie dała rady, bo by wyleciała
Jolka biedna jesteś
ale dasz radę , jeszcze parę dni, a może dzień
ale u mnie było pół czopa i pół wydzieliny zupełnie osobno o ile to czop
dam rade bo wyjścia nie mam nigdy więcej ciąży !

Cytat:
Chwalę się chwalę...właśnie zaobserwowałam 2mm kwadratowe brązowego czopu

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-04-03, 18:59   #3840
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem i mnie i męża wzięło i od kilku dni jemy

konia, nieźle, nieźle szalejesz
Piwka też bym się napiła, a jeszcze bardziej drineczka u desi w ogródku

a tak najchętniej to poszłabym rodzic..
Prawdziwego piwka to się napiję w 2013 pewnie jak to brzmi śmiesznie

Ale jedno wiem ... w tym roku idę na andrzejki jakieś czy coś , ale żeby było z tańcami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości