Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 19:29   #481
szarri
Wtajemniczenie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Niestety, dla mnie absolutnie żadne japonki nie nadają się do wychodzenia gdziekolwiek. No, mam śmietnik bezpośrednio przy domu i czasem wyniosę w moich śmieci...
Japonki KŁAPIĄ. Każde i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej, bo musiałyby przeczyć prawu grawitacji albo być przyklejone do stopy mocnym klejem. Już samo to czyni je absolutną porażką modową... Elegancki japonki (czy jakiekolwiek inne klapki) to jak eleganckie kalosze - co z tego, że ozdobione cholera wie czym czy wykonane z cholera wie czego. Dla mnie mogą być ze szczerego złota, a i tak nigdy w życiu nie uznam japonek za obuwie wyjściowe. Niezależnie od tego, jak wyglądają i do czego się je zakłada - dla mnie to kompletna porażka i KAŻDA dziewczyna, choćby była nie wiem jaką laską, w kłapiących japonkach (skórzanych, na obcasie, szklanych, diamentowych czy gumowych, wsio ryba) wygląda jak pokraczny surogat kobiety. NIE MA eleganckich japonek, a wszelkie próby wykonania takich klapek z "wyjściowych" materiałów uważam za absolutną porażkę producenta (chociaż jak widzę są takie, które to kupują...). Dla mnie to zbrodnia na wyglądzie, to tak jakby zrobić bikini z cekinów i wmówić komuś, że może w tym wyjść na miasto.

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2012-04-03 o 19:31
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:33   #482
tenebra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Niestety, dla mnie absolutnie żadne japonki nie nadają się do wychodzenia gdziekolwiek. No, mam śmietnik bezpośrednio przy domu i czasem wyniosę w moich śmieci...
Japonki KŁAPIĄ. Każde i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej, bo musiałyby przeczyć prawu grawitacji albo być przyklejone do stopy mocnym klejem. Już samo to czyni je absolutną porażką modową... Elegancki japonki (czy jakiekolwiek inne klapki) to jak eleganckie kalosze - co z tego, że ozdobione cholera wie czym czy wykonane z cholera wie czego. Dla mnie mogą być ze szczerego złota, a i tak nigdy w życiu nie uznam japonek za obuwie wyjściowe. Niezależnie od tego, jak wyglądają i do czego się je zakłada - dla mnie to kompletna porażka i KAŻDA dziewczyna, choćby była nie wiem jaką laską, w kłapiących japonkach (skórzanych, na obcasie, szklanych, diamentowych czy gumowych, wsio ryba) wygląda jak pokraczny surogat kobiety. NIE MA eleganckich japonek, a wszelkie próby wykonania takich klapek z "wyjściowych" materiałów uważam za absolutną porażkę producenta (chociaż jak widzę są takie, które to kupują...). Dla mnie to zbrodnia na wyglądzie, to tak jakby zrobić bikini z cekinów i wmówić komuś, że może w tym wyjść na miasto.
High five!

tenebra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:38   #483
ladymoonn
Zakorzenienie

czyli np. w takich można wyjść na miasto? http://img21.otofotki.pl/obrazki/tr30_marzec8-238.jpg
pytam tak z czystej ciekawości, bo mi to tam wsio ryba kto w czym chodzi jak jest milion stopni, chociaż sama w japonkach nie chodzę po mieście, ale nie razi mnie to u innych o ile nie są one brudne i rozczłapane na wszystkie strony

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:42   #484
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
O kurde, a ja rozważałam taką fryzurę... Dobrze, że zobaczyłam to zdjęcie. W tym faktycznie nie da się dobrze wyglądać, nie wiem, co ja sobie myślałam Dzięki
Ja mam takiej długości włosy, ale bez takiej uroczej, prostej grzyweczki :P
Stary 2012-04-03, 19:44   #485
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

A co powiecie na takie?
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:58   #486
evvelinek
Zakorzenienie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;33329361]A co powiecie na takie? [/QUOTE]

oo coś dla mnie chyba, w takich mnie nie będzie nic miedzy palcami uwierać dzięki temu gumowemu profilowaniu pomijając już to jak kobieco i seksownie by się w takich wyglądało
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:59   #487
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

tenebra -co jest złego w suwaku do glanow?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:00   #488
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
ała ała boli od samego patrzenia

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:06   #489
lwia paszcza
Zakorzenienie

[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;33329361]A co powiecie na takie? [/QUOTE]

lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:06   #490
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
eleganckie kalosze sory, oplułam ekran

Edytowane przez natalkaa7522
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:08
natalkaa7522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:08   #491
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Ja mam takiej długości włosy, ale bez takiej uroczej, prostej grzyweczki :P
Ja mam taką uroczą, prostą grzyweczkę, ale chyba jednak lepiej wygląda ona z dłuższymi włosami...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 20:09   #492
tenebra
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33329785]tenebra -co jest złego w suwaku do glanow?[/QUOTE]

Bo buty te nie służą do lansu, tylko mają wysoką sznurowaną cholewę aby chronić przed urazami. Sznurowanie jest nie po to by nam utrudnić życie, a po to by odpowiednio dopasować but do nogi. Jak ktoś chce się lansować to powstało mnóstwo tzw. soft glanów (o zgrozo) i z nimi "róbcie sobie co chcecie".
Glany były używane długo przez służby mundurowe, nie wyobrażam sobie zobaczyć policjanta czy żołnierza w mundurze z butami na suwak
Tak samo jak trampki to buty sportowe, a nie eleganckie, ze szpilką tracą swoje właściwości wygodnego cichobiega.

I kolejny przykład to tak jak była komentowana stylizacja z okładki jakiegoś czasopisma z pianką do nurkowania - no nie nadaje się to do zakładania na co dizeń i już. Z niektórymi rzeczami nie da się dyskutować i naginać, bo wychodzą takie kwiatki jak właśnie ta stylizacja "sportowo elegancka"

Edytowane przez tenebra
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:13
Stary 2012-04-03, 20:16   #493
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam taką uroczą, prostą grzyweczkę, ale chyba jednak lepiej wygląda ona z dłuższymi włosami...
Mam dosyć okrągłą twarz. Miałam kiedyś taką grzywkę prostą, tylko z długimi włosami. I moja głowa wyglądała jak piłka

Jakbym wkleiła zdjęcie z owego czasu tutaj, to bym stała się kolejnym "rozwalaczem"
Stary 2012-04-03, 20:21   #494
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość
Bo buty te nie służą do lansu, tylko mają wysoką sznurowaną cholewę aby chronić przed urazami. Sznurowanie jest nie po to by nam utrudnić życie, a po to by odpowiednio dopasować but do nogi. Jak ktoś chce się lansować to powstało mnóstwo tzw. soft glanów (o zgrozo) i z nimi "róbcie sobie co chcecie".
Glany były używane długo przez służby mundurowe, nie wyobrażam sobie zobaczyć policjanta czy żołnierza w mundurze z butami na suwak
Tak samo jak trampki to buty sportowe, a nie eleganckie, ze szpilką tracą swoje właściwości wygodnego cichobiega.
Ależ służą do lansu. Przecież nikt nie nosi teraz glanów dla ochrony goleni Poza tym suwak z boku nie odbiera ewentualnych właściwości ochronnych, ani nie wyklucza możliwości sznurowania. Nie widać go nawet jeśli jest w tym samym kolorze, co reszta glana. Trampol na szpilce czy japonki z brylantem tyglądają koszmarnie, ale glan z suwakiem - tak samo jak bez suwaka.

Bardzo dziwi mnie dorabianie ideologii do elementów stroju
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:21   #495
welmas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
o nieeeee ani to ładne, ani kobiece
Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
jazzówki?
jezzówki to według mnie jedne z najmniej kobiecych butów, bardzo przypominają mi buty męskie no ale jak komuś się podobają to niech sobie nosi
welmas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:24   #496
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
eleganckie kalosze sory, oplułam ekran
Czemu "sory"? Toż mi właśnie o ten oksymoron chodziło. Aczkolwiek NAPRAWDĘ (wierz mi lub nie) istnieją istoty uznające np. błyszczące huntery za obuwie wyjściowe, pasujące do np. eleganckiego wełnianego płaszcza. Chociaż w sumie racja, kalosze kojarzą mi się bardzo klasycznie

Cytat:

I kolejny przykład to tak jak była komentowana stylizacja z okładki jakiegoś czasopisma z pianką do nurkowania - no nie nadaje się to do zakładania na co dizeń i już. Z niektórymi rzeczami nie da się dyskutować i naginać, bo wychodzą takie kwiatki jak właśnie ta stylizacja "sportowo elegancka"
Tenebra, teraz Ty haj fajw! Widzę, że perfekcyjnie dogadałybyśmy się w kwestii obuwia

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:25
Stary 2012-04-03, 20:27   #497
tenebra
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33330521]Ależ służą do lansu. Przecież nikt nie nosi teraz glanów dla ochrony goleni Poza tym suwak z boku nie odbiera ewentualnych właściwości ochronnych, ani nie wyklucza możliwości sznurowania. Nie widać go nawet jeśli jest w tym samym kolorze, co reszta glana. Trampol na szpilce czy japonki z brylantem tyglądają koszmarnie, ale glan z suwakiem - tak samo jak bez suwaka.

Bardzo dziwi mnie dorabianie ideologii do elementów stroju [/QUOTE]

No dla mnie glan z suwakiem wygląda tragicznie. I moim zdaniem zmienia wygodę buta. Jak ktoś chce się lansować to może sobie kupić własnie takie soft glany i mieć suwak, o.

I nie dorabiam ideologii. To robią poszczególne subkultury. Ja nowszę glany dla wygody, nie lansu i wręcz nie wiem co w nich jest takiego lanserskiego? W szczególności jak mają suwak... Dla mnie but militarny/trekingowy/sportowy/elegancki ma jakieś swoje przeznaczenie i tyle. A mieszanie tego, że ni przypiął ni wypiął to Poza tym wśród moich znajomych i ludzi których po prostu gdzieś tam poznałam nikt nie miał glanów na suwak, nawet jak mieli je wysokie. Ale nie wiem, może nie wystarczająco dobrze się lansowali

Edytowane przez tenebra
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:28
Stary 2012-04-03, 20:28   #498
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Mam dosyć okrągłą twarz. Miałam kiedyś taką grzywkę prostą, tylko z długimi włosami. I moja głowa wyglądała jak piłka

Jakbym wkleiła zdjęcie z owego czasu tutaj, to bym stała się kolejnym "rozwalaczem"
Ja mam idealnie okrągły łeb i w takiej grzywce wyglądam najlepiej - oprócz okrągłej twarzy mam jeszcze koszmarnie wysokie czoło (tak, to się nie wyklucza) - zdjęcie na blogu mam, zresztą jest i z grzywką i bez grzywki, a nawet bez większości włosów . Może i mam łeb jak piłka, ale przynajmniej nie wyglądam jak alien
Stary 2012-04-03, 20:29   #499
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu "sory"? Toż mi właśnie o ten oksymoron chodziło. Aczkolwiek NAPRAWDĘ (wierz mi lub nie) istnieją istoty uznające np. błyszczące huntery za obuwie wyjściowe, pasujące do np. eleganckiego wełnianego płaszcza. Chociaż w sumie racja, kalosze kojarzą mi się bardzo klasycznie

Tenebra, teraz Ty haj fajw! Widzę, że perfekcyjnie dogadałybyśmy się w kwestii obuwia
Ja się zgadzam z obydwoma wypowiedziami.
Dodam tylko tyle, że nie podobają mi się oficerki z suwakiem I nie chodzi tylko o względy estetyczne ...
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 20:44   #500
Konto usunięte

Cytat:
No dla mnie glan z suwakiem wygląda tragicznie. I moim zdaniem zmienia wygodę buta. Jak ktoś chce się lansować to może sobie kupić własnie takie soft glany i mieć suwak, o.
Może też kupić nie-soft glany z suwakiem dla wygody

Cytat:
I nie dorabiam ideologii. To robią poszczególne subkultury. Ja nowszę glany dla wygody, nie lansu i wręcz nie wiem co w nich jest takiego lanserskiego? W szczególności jak mają suwak... Dla mnie but militarny/trekingowy/sportowy/elegancki ma jakieś swoje przeznaczenie i tyle. A mieszanie tego, że ni przypiął ni wypiął to Poza tym wśród moich znajomych i ludzi których po prostu gdzieś tam poznałam nikt nie miał glanów na suwak, nawet jak mieli je wysokie. Ale nie wiem, może nie wystarczająco dobrze się lansowali
Nosząc glany dla wygody, to oddalasz się od ich militarnego zastosowania. Suwak w takich butach służy właśnie wygodzie.
Jeśli chodzi o lans, to około 90% ludzi, których widuję w glanach to nastolatki w koszulkach metalowych zespołów + naszywki na kostce. Caly ubiór krzyczy "patrz, słucham metalu". Takie przypadki są normą, więc tak, glany służą także do lansu.
Stary 2012-04-03, 20:45   #501
LadyBeatta
Zadomowienie

a ja chodze w japonkach po miescie i wole baletki od jazzowek, ktore rowniez uwazam za wyjatkowo podobne do butow meskich latem lubie zalozyc cos szybko na stope i wyjsc, a nie sie grzebac z zapinaniem paskow (z tego samego powodu nosze baletki wiosna i jesienia) no i albo ja zle patrze, ale poza japonkami od kilku sezonow nie widuje innych klapek (klapkow?) w sklepach.
Stary 2012-04-03, 20:46   #502
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam idealnie okrągły łeb i w takiej grzywce wyglądam najlepiej - oprócz okrągłej twarzy mam jeszcze koszmarnie wysokie czoło (tak, to się nie wyklucza) - zdjęcie na blogu mam, zresztą jest i z grzywką i bez grzywki, a nawet bez większości włosów . Może i mam łeb jak piłka, ale przynajmniej nie wyglądam jak alien
W sumie lepszą fryzurę sobie zafundowałam w 3ciej klasie gimnazjum. Dzień przed komersem. Wyglądałam jakby mi grzywkę od garnka obcięli aż za uszy ("no ale pani z vero mody wyglądała w takiej super").
Bez opaski na głowie nie dało rady wyjść z domu
Stary 2012-04-03, 20:47   #503
tenebra
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33331237]Może też kupić nie-soft glany z suwakiem dla wygody

Nosząc glany dla wygody, to oddalasz się od ich militarnego zastosowania. Suwak w takich butach służy właśnie wygodzie.
Jeśli chodzi o lans, to około 90% ludzi, których widuję w glanach to nastolatki w koszulkach metalowych zespołów + naszywki na kostce. Caly ubiór krzyczy "patrz, słucham metalu". Takie przypadki są normą, więc tak, glany służą także do lansu.[/QUOTE]

Używam dla wygody noszenia, a nie dla wygody zakładania. Dlatego że mogę je porządnie zasznurować i trzymają mi odpowiednio nogę. Dlatego, że mają metalowe czuby, które przydają się w warunkach innych niż łażenie po mieście.
A co do militarności tych butów, to co, buty stricte militarne nie są wygodne? Żełnierze nie mają mieć wygodnie?

A przykład z nastolatkami... no proszę cię Jakbyśmy miały patrzeć na ubiór przez pryzmat gimnazjalisty to okazałoby się, że wszystko służy do lansu.
A dodam od siebie, że masz też raczej błędne pojęcie o takich dzieciakach "metalowcach"...

Edytowane przez tenebra
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:51
Stary 2012-04-03, 20:50   #504
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33330521]Ależ służą do lansu. Przecież nikt nie nosi teraz glanów dla ochrony goleni Poza tym suwak z boku nie odbiera ewentualnych właściwości ochronnych, ani nie wyklucza możliwości sznurowania. Nie widać go nawet jeśli jest w tym samym kolorze, co reszta glana. Trampol na szpilce czy japonki z brylantem tyglądają koszmarnie, ale glan z suwakiem - tak samo jak bez suwaka.

Bardzo dziwi mnie dorabianie ideologii do elementów stroju [/QUOTE]

"za moich czasów" glany nie służyły do lansu tylko były jednym z elementów po których można było rozpoznać jakiej kto słucha muzyki, czyli w tym przypadku anty-lansu może teraz "metal" to lans zwłaszcza jeśli ktoś w kategorii metalu rozpatruje np Linkin Park czy jak to się tam pisze, ale 15 lat temu metal to był metal a nie lans "na metala"
aha, ale za moich czasów nie było gimnazjum

Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:53
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:56   #505
mamaNiu
Rozeznanie

Cytat:
Japonki KŁAPIĄ. Każde i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej, bo musiałyby przeczyć prawu grawitacji albo być przyklejone do stopy mocnym klejem. Już samo to czyni je absolutną porażką modową... Elegancki japonki (czy jakiekolwiek inne klapki) to jak eleganckie kalosze - co z tego, że ozdobione cholera wie czym czy wykonane z cholera wie czego. Dla mnie mogą być ze szczerego złota, a i tak nigdy w życiu nie uznam japonek za obuwie wyjściowe. Niezależnie od tego, jak wyglądają i do czego się je zakłada - dla mnie to kompletna porażka i KAŻDA dziewczyna, choćby była nie wiem jaką laską, w kłapiących japonkach (skórzanych, na obcasie, szklanych, diamentowych czy gumowych, wsio ryba) wygląda jak pokraczny surogat kobiety. NIE MA eleganckich japonek
Świetnie to ujęłaś. Ja w japonkach w ciaży śmigałam - w lecie, ale czułam się usprawiedliwiona stanem ale teraz bym nie ubrała. Pomijając kłapanie - stopa nie wygląda w nich elegancko, palce się rozcapierzają jak u kurczaka, nieeeee.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
ale poza japonkami od kilku sezonow nie widuje innych klapek (klapkow?) w sklepach.
Dobrze patrzysz - ja z kolei nie widzę fajnych sandałków, albo mega "ciężkie" koturny z paskiem przy kostce (a ja mała jestem i źle to u mnie wygląda), albo srebrne z brylancikiem a'la wesele u cioci.
Japonek nie lubię na co dzień i nie chodzę.
mamaNiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:07   #506
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Co do glanów to zawsze mnie rozbrajała postawa typu "glany to świętość!!!" A żadne z moich nie miały suwaka

Tym bardziej mnie rozwalają nastolatki posikane nad swoimi i przekonanie, że taki but musi mieć na sobie 2-letnie błoto i miliard dziur po koncertach najlepiej, żeby był "tru"
Stary 2012-04-03, 21:07   #507
Konto usunięte

Cytat:
Używam dla wygody noszenia, a nie dla wygody zakładania. Dlatego że mogę je porządnie zasznurować i trzymają mi odpowiednio nogę. Dlatego, że mają metalowe czuby, które przydają się w warunkach innych niż łażenie po mieście.
A co do militarności tych butów, to co, buty stricte militarne nie są wygodne? Żełnierze nie mają mieć wygodnie?
Teraz przechodzimy do dyskusji o indywidualnych upodobaniach względem ubioru. Dla mnie miliarne buty nie były wygodnie. Skoro wygodnie ci w glanach, to noś. Dziwi mnie po prostu,, że na równi stawiasz glany z suwakiem i trampki na obcasie.

Cytat:
A przykład z nastolatkami... no proszę cię Jakbyśmy miały patrzeć na ubiór przez pryzmat gimnazjalisty to okazałoby się, że wszystko służy do lansu.
A dodam od siebie, że masz też raczej błędne pojęcie o takich dzieciakach "metalowcach"...
Przykład jest istotny, bo twierdzisz, że glany nie służą do lansu. Prawda jest taka, że wielu osobom jednak służą. Nic na to nie poradzimy.

Cytat:
Napisane przez KotVonGot
"za moich czasów" glany nie służyły do lansu tylko były jednym z elementów po których można było rozpoznać jakiej kto słucha muzyki, czyli w tym przypadku anty-lansu może teraz "metal" to lans zwłaszcza jeśli ktoś w kategorii metalu rozpatruje np Linkin Park czy jak to się tam pisze, ale 15 lat temu metal to był metal a nie lans "na metala"
aha, ale za moich czasów nie było gimnazjum
Abstrahując od tego czym jest dzisiaj metal, lans służy zdobyciu uznania w jakimś określonym środowisku. "Metalowiec" swoim ubiorem pokazuje czego słucha i dzięku temu wchodzi do grona "metali". Anty-lans to byłby wtedy, gdyby słuchacz metalu wyszedł do kumpli w adidasach i koszulce polo mówiąc, że to jego prawdziwy styl.
Stary 2012-04-03, 21:14   #508
tenebra
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33331945]Teraz przechodzimy do dyskusji o indywidualnych upodobaniach względem ubioru. Dla mnie miliarne buty nie były wygodnie. Skoro wygodnie ci w glanach, to noś. Dziwi mnie po prostu,, że na równi stawiasz glany z suwakiem i trampki na obcasie.

Przykład jest istotny, bo twierdzisz, że glany nie służą do lansu. Prawda jest taka, że wielu osobom jednak służą. Nic na to nie poradzimy.

Abstrahując od tego czym jest dzisiaj metal, lans służy zdobyciu uznania w jakimś określonym środowisku. "Metalowiec" swoim ubiorem pokazuje czego słucha i dzięku temu wchodzi do grona "metali". Anty-lans to byłby wtedy, gdyby słuchacz metalu wyszedł do kumpli w adidasach i koszulce polo mówiąc, że to jego prawdziwy styl.[/QUOTE]

To skoro te militarne buty nie są wygodne, to po co na siłę je nosić i zmieniać, skoro można kupić ich ODPOWIEDNIK, o którym już tu pisałam. Jak dla mnie to utrudnianie sobie życia pod przykrywką ułatwiania...

Wielu osobom służą do lansu, ale tak można powiedzieć o WSZYSTKIM, wtedy w ogóle takie dyskutowanie nie ma racji bytu.

Jeszcz raz napiszę, ktoś chce je nosić tylko dla lansu i żeby wyglądał pięknie i cudownie i szybko je się zakładało niech kupi odpowiednik, tzw soft glany, ot po problemie.

Zresztą temat ten ciągnie się już za długo więc warto po prostu już go zakończyć.

Edytowane przez tenebra
Czas edycji: 2012-04-03 o 21:28
Stary 2012-04-03, 21:44   #509
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tenebra
Oczywiście że żołnierze i chociażby strażacy czy inni mają buty typu glany na suwak. Myślisz że jak siedzą w swoich pokojach np i czekają aż coś się zdarzy to będą 15 minut sznurować buty?

przykłady:
http://www.supron1.com.pl/obrazki1/P...dzielczy_1.jpg
http://mat-poz.pl/1313-large/buty-strazackie-wz-428.jpg
http://www.hop-poz.szczecin.pl/light...ages/o14/3.jpg
http://strefa998.pl/17-57-large/buty...z-membrany.jpg

większych głupot dawno nie słyszałam, specjalistko od siedmiu boleści

I mówi to córka oficera, chyba sto par takich butów zdarzyło mi się na oczy widzieć wszystkie z ukrytym suwakiem czy zamkiem rozdzielczym, jak zwał tak zwał. Tylko że w większości jest on tak ukryty że nawet go nie widzisz.

Chyba że mylisz to z desantami które owszem zamka nie mają

ps ciekawe ilu policjantów zdążysz w swoim życiu śmiechem zabić
http://www.zielonysklep.pl/public/as...chnical_01.jpg
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:52   #510
tenebra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Oczywiście że żołnierze i chociażby strażacy czy inni mają buty typu glany na suwak. Myślisz że jak siedzą w swoich pokojach np i czekają aż coś się zdarzy to będą 15 minut sznurować buty?

przykłady:
http://www.supron1.com.pl/obrazki1/P...dzielczy_1.jpg
http://mat-poz.pl/1313-large/buty-strazackie-wz-428.jpg
http://www.hop-poz.szczecin.pl/light...ages/o14/3.jpg
http://strefa998.pl/17-57-large/buty...z-membrany.jpg

większych głupot dawno nie słyszałam, specjalistko od siedmiu boleści

I mówi to córka oficera, chyba sto par takich butów zdarzyło mi się na oczy widzieć wszystkie z ukrytym suwakiem czy zamkiem rozdzielczym, jak zwał tak zwał. Tylko że w większości jest on tak ukryty że nawet go nie widzisz.

Chyba że mylisz to z desantami które owszem zamka nie mają

ps ciekawe ilu policjantów zdążysz w swoim życiu śmiechem zabić
http://www.zielonysklep.pl/public/as...chnical_01.jpg
Oczywiście, że niektórzy wojskowi mają w butach suwaki np chociażby piloci. Polski zwykły szeregowy, który nosi własnie desanty (co ja mylę przepraszam cię bardzo?) cały czas ma je na nogach w dzień bo ma różne zajęcia więc nie wiem o jakiej kanciapie (poprawka: pokojach) ty mówisz... Poza tym jeżeli jestem w błędzie w jakiejś sprawie, wystarczy podać konkretne przykłady jak to zrobiłaś, a przytyki typu "specjalistko od siedmiu boleści" zachowaj dla siebie. Nigdzie nie napisałam, że jestem specjalistą odnośnie glanów, dla mnie glany z suwakami są tragiczne i suwaki tam są w ogóle nie potrzebne. I swoje zdanie podtrzymuję.

Co do policjantów, to podałam zły przykład bo teraz policjanci to w dresach z paskami przy spodniach chodzą więc...

Edytowane przez tenebra
Czas edycji: 2012-04-03 o 21:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości