Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-03, 19:25   #3571
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015

Zmykam do pracy .. prosze mi tu za duzo nie pisac

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:27   #3572
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No np to co wymienilas .. Leki lekami. Ja tam wole byc blisko swojego lakrza. Ja tylko pisze co mysle na ten temat. Kazdy ma swoj rozum i robi po swojemu Ja osobiscie bym sobie nie wybaczyla gdybym pojechala na wakacje i cos stalo sie malemu .. Taka juz jeste wole dmuchac na zimne a po drugie straszna panikara ze mnie wiec napewno w 100% nie wykorzystalabym tego czasu na odpoczynek tylko myslala jak tam maly. Ale tak jak pisze to tylko MOJA opinia.

Jesli Wy chcecie leciec i lekarz nie bedzie widzial nic przeciwko to droga wolna.

Tak piszes spokojnie o tym ze jak by sie cos stalo bedziesz miala tableki przy sobie .. ale wydaje mi sie ze pierwsze co wpadlabys w panika i chciala wracac do PL zobaczyc sie ze swoim lekarzem.

Ja w Polsce nie znam zadnego dobre gina wiec moze stad moje obawy.
Eh, ja to mam chyba rzeczywiście luźne podejście..... na drugi raz poinformuję Was po powrocie z wakacji, że byłam, bo bez sensu ta cała dyskusja. Decyzję i tak podejmiemy sami przy ewentualnej pomocy gina i może siostry i jej gina (czyli tego, który mi laparo robił).

Tak naprawdę to wszędzie może się coś stać, a gin nie chodzi za mna krok w krok żeby pomóc w każdej sytuacji, wiadomo że jak już coś się dzieje, to się jedzie do szpitala. I wiadomo, że gdziekolwiek by na wakacje nie pojechała to pojadę tylko jak się będę dobrze czuć.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:31   #3573
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Eh, ja to mam chyba rzeczywiście luźne podejście..... na drugi raz poinformuję Was po powrocie z wakacji, że byłam, bo bez sensu ta cała dyskusja. Decyzję i tak podejmiemy sami przy ewentualnej pomocy gina i może siostry i jej gina (czyli tego, który mi laparo robił).

Tak naprawdę to wszędzie może się coś stać, a gin nie chodzi za mna krok w krok żeby pomóc w każdej sytuacji, wiadomo że jak już coś się dzieje, to się jedzie do szpitala. I wiadomo, że gdziekolwiek by na wakacje nie pojechała to pojadę tylko jak się będę dobrze czuć.
Nie odbieraj tego jak atak na Ciebie , absolutnie nie! Nikt Cie nie bedzie ocenial jesli pojedziecie na te wakacje. Ja tylko wyrazilam swoje zdanie i napisalam tez ze decyzja nalezy przeciez do Was .. nie bedziecie sie sluchac nas jesli Wy widzicie to inaczej. Nie denerwuj sie od razu

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:31   #3574
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
nie gadaj
Nie wierze ze nie bedzie taniej np. nad polskim morzem niz za 1400 na osobe(zreszta wiadomo,ze jeszcze tzreba doliczyc atrakcje tam itp)

Nie znam sie za bardzo na cenach,ale my bukowalismy wakacje w Ustce na 5 dni za ponad 600zł, za 2 osoby, ladny, mily pensjonacik blisko morzaJeszcze mi kolezanka pisala ze to drogo
Tylko,ze bukowalismy w styczniui bez zwrotu jakbysmy sie wycofali...
My też szukaliśmy nad polskim morzem, może mam zbyt duże wymagania, ale nie znalazłam oferty która by mnie satysfakcjonowała. I szukaliśmy w małych pipidówkach a i tak strasznie drogo. 800m do morza i cena za nocleg 60/70zł

Jakie aktracje??? Nie mam dzieci, żeby im karuzele fundować
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Edytowane przez Bika83
Czas edycji: 2012-04-03 o 19:32
Stary 2012-04-03, 19:32   #3575
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

I nie bylabys wystraszona gdzies w jakims szpitalu w Turcji, czy gdziekolwiek w swiecie?No nie wierze:p

Bika ale nie spinaj sie, przeciez nikt nie pisze tego po zlosliwosci
Kazda z Nas ma własny punk widzenia i chyba kazda ma prawo sie wypowiedziec a co zrobisz to juz Twoja broszka
Stary 2012-04-03, 19:35   #3576
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Nie odbieraj tego jak atak na Ciebie , absolutnie nie! Nikt Cie nie bedzie ocenial jesli pojedziecie na te wakacje. Ja tylko wyrazilam swoje zdanie i napisalam tez ze decyzja nalezy przeciez do Was .. nie bedziecie sie sluchac nas jesli Wy widzicie to inaczej. Nie denerwuj sie od razu
Wkurzam się, bo przez tę dyskusję zaczynają mi przychodzić pytania "czy dobrze robię", "a co jak", "a co by było gdyby", "a może mają rację" , a do dupy to wszystko.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-03, 19:37   #3577
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
My też szukaliśmy nad polskim morzem, może mam zbyt duże wymagania, ale nie znalazłam oferty która by mnie satysfakcjonowała. I szukaliśmy w małych pipidówkach a i tak strasznie drogo. 800m do morza i cena za nocleg 60/70zł

Jakie aktracje??? Nie mam dzieci, żeby im karuzele fundować
Ja nie mam jakis tam duzych wymagan, ale jedziemy z dzieckiem, mialo byc dosc blisko morza i jest z jakies 400m, plac zabaw dla dzieci w tym osrodku, spokojna cicha okolica przy lasku itp.
Pokoje tez zle nie sa, wyposazenie takze...a w sumie i tak bedziemy tam tylko nocowac

W atrakcjach mam na mysli wypady na lody, restauracji, cos zobaczyc itp.
Wiadomo,ze kasa tez tam potrzebnaTo i do tych 1400 trzeba dołozyc
Stary 2012-04-03, 19:37   #3578
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
I nie bylabys wystraszona gdzies w jakims szpitalu w Turcji, czy gdziekolwiek w swiecie?No nie wierze:p

Bika ale nie spinaj sie, przeciez nikt nie pisze tego po zlosliwosci
Kazda z Nas ma własny punk widzenia i chyba kazda ma prawo sie wypowiedziec a co zrobisz to juz Twoja broszka
No może i bym była wystraszona, ale przecież w szpitalu możesz wylądować czy w ciąży jesteś czy nie - z takim podejściem to bym nigdy za granicę nie pojechała.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-03, 19:38   #3579
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No może i bym była wystraszona, ale przecież w szpitalu możesz wylądować czy w ciąży jesteś czy nie - z takim podejściem to bym nigdy za granicę nie pojechała.
niby tak tylko,ze w ciazy nie martwisz sie tylko o siebie a i o dziecko...dla mnie to podwojny strach
Stary 2012-04-03, 19:39   #3580
emigra
Zakorzenienie

Cytat:

Bikus masz racje
wykup sobie po prostu jakies lepsze ubezpieczenie na podroz, podszkol sie z jezyka zeby sie dogadac ewentualnie i ...udanego urlopu
ja bym pojechala - jak wszystko jest ok to czemu nie??
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 19:55   #3581
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość

mieszkamy sami mamy 2 pokoje, chcielismy zmienic mieszkanie na 3 pokoje, ale niestety musi to poczekac A narazie jak maluszek bedzie maly jakos damy sobie rade
a no to fajnie fajnie

Cytat:
Wczoraj maz zrobil tez zdjecia brzuszka, wiec wklejam tak jak obiecalam. Z porownaniem do 20 Tyg. Dopiero na zdjeciach widze jak rosnie
cudo

dziewczyny mi to już taka działa instynkt, pulsuje normalnie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ana przeczytałam co ja wczoraj wypisałam... aż się nie zrozumiałam sama Ale to przez męża, bo mnie poganiał.

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość

Nie pochwaliłam się TŻ dostałam umowę na czas nieokreślony po 3 miesiącach próbnego
i niech mu będzie trzeba zatańczyć może już niedługo będziemy mogli iść na swoje

Cytat:
25 tydzień
cudeńko!

A co do Biki i wakacji to ja jestem zdania, ze jeżeli będzie się dobrze czuła, jeżeli lekarz nie widzi przeciwwskazań, jeżeli będzie na siebie uważała, jeżeli zna choć trochę język w razie "w"... i jeżeli oboje tego chcą- to w sumie czemu nie
któraś napisała, ze to podwójny strach w ciąży, ale jak dziecko się pojawi to strach też będzie podwójny... w sumie to nie wiem czy bezpieczniejsza podróż w 20 tyg ciąży czy z roczniakiem (w sensie w przyszłym roku...)

ja osobiście pewnie bym się nie zdecydowała, bo po pierwsze jestem panikara, po drugie nie znam języka na tyle by swobodnie się porozumiewać... a po trzecie nigdy sama/z tż nie byłam na zagranicznych wakacjach, jedynie na koloniach, ale wiadomo, ze to co innego, bo i lekarz i wszystko zorganizowane... i zwyczajnie bym się bała...

Powiem Wam, że mam nawet taki niecny plan, a by w tym roku gdzieś wyruszyć na wakacje zagraniczne, bo potem przez najbliższe dwa lata możemy nie pojechać/polecieć... bo może ciąża, może dziecko, wykończeniówka domu... narazie to plany choć bardzo bym chciała je zrealizować- taką nasza spóźniona podróż poślubną
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:03   #3582
gochaa_p
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33325238]

a w Turcji też obowiązuje?

[/QUOTE]

wiesz co może nie obowiązuje w sensie rozliczeń między państwami ale jest informacją że jest osobą ubezpieczoną na teranie Unii.
lecz a normalnie i wystawią rachunek. To jak jest płatne to zależy od państwa, albo będzie musiała na miejscu sama uregulować albo wyślą do PL ZUSu .

a po za tym to nie stresujcie dziewczyny, nie jedna ciężarna podróżuje i jest ok. Służba zdrowia jest wszędzie na świecie, przecież do buszu nie jedzie. a teraz dzięki Unii rozliczenia kosztów leczenia są chociaż prostsze.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:

i tak trzymac !!!! popieram !!!!

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Bikus
wykup sobie po prostu jakies lepsze ubezpieczenie na podroz,
dokładnie sa jeszcze ubezp. !
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:08   #3583
tomalinka
Wtajemniczenie

Ale sę tu ostra dyskusja wywiązała! Ja tam się nie wypowiadam bo nie wiem co bym zrobiła

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Bikus masz racje
wykup sobie po prostu jakies lepsze ubezpieczenie na podroz, podszkol sie z jezyka zeby sie dogadac ewentualnie i ...udanego urlopu
ja bym pojechala - jak wszystko jest ok to czemu nie??
A Ty lepiej nam napisz jak mała?

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że mam nawet taki niecny plan, a by w tym roku gdzieś wyruszyć na wakacje zagraniczne, bo potem przez najbliższe dwa lata możemy nie pojechać/polecieć... bo może ciąża, może dziecko, wykończeniówka domu... narazie to plany choć bardzo bym chciała je zrealizować- taką nasza spóźniona podróż poślubną
Rewelacyjny pomysł - tym bardziej, że teraz można znaleźć wiele ciekawych i w miarę tanich ofert wyjazdów za granicę
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:14   #3584
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość

Natalko
dziękuje...a z tą pomocą to chyba jedynie kupić i wysłać pocztą! Chociaż nawet nie wiem czy takie coś można wysyłać [COLOR="Silver"]
no właśnie to miałam na myśli, a wysłać kurierem na pewno można ale już doczytałam, że mąż pewnie kupi

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33323682]Natalko, tu chodzi o wykorzystywanie zwolnienia niezgodnie z przeznaczeniem. Ja np. nie zdecydowałam się w czasie zwolnienia w zeszłym roku wyjechać na weekend, chociaż pobyt miałam wykupiony kilka miesięcy wcześniej.Straciłam sporo pieniędzy - trudno. Ale bałam się, że gdyby coś się stało z moją nogą (to było po skręceniu kostki), to miałabym problemy z wytłumaczeniem, co robię kilkaset km od domu w czasie zwolnienia [/QUOTE]
a jakie jest przeznaczenie zwolnienia, gdy nie ma wskazań do leżenia? czy nie to, aby kobieta mogła odpocząć? Przecież Bika nie jedzie na rajd po górach nie widzę w tym kompletnie nic złego. Po przepracowanych sumiennie kilku miesiącach w ciąży należy jej się odpoczynek - a gdzie, tego przecież już ZUS nie narzuca tym bardziej, że nie odbija się to na jej pracy. A do rodziny 100 km od domu jej wolno jechać, czy moze powinna tylko siedzieć w domu i wychodzić po zakupy na max 15 minut?

Cytat:
No wlasnie boje sie troche tego chustowania ze maly mi wypadnie
oj raczej nie wypadnie ja zaczęłam chustować jak młoda skończyła 3 miesiące, więc już troszkę ważyła, była nieco sztywniejsza.

Cytat:
25 tydzień
super kurcze, co brzuszek to ładniejszy, a mój był taki popękany w ciąży nigdy nie pokazywałam nikomu zdjęć gołego brzucha, bo mi normalnie wstyd było za to teraz wygląda nawet nawet, spodziewałam się, że będzie gorzej
gratuluje umowy tż wiem co to za ulga, sama niedawno taka podpisałam

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
A masz chustę? I polecasz? Bo ja też mam zamiar mieć
mam i polecam co prawda musieliśmy trochę uważać i nie chustować bardzo często, bo Marysia miała lekką asymetrię i rehabilitant kazał ograniczać, ale nie raz nie dwa nas uratowała spacer, gdy nie mogłam stargać wózka, zakupy w małym sklepiku i dwie wolne ręce, spacery po plaży czy nawet chustowanie w domu, gdy Marysia za nic nie chciała zasnąć - w chuście zasypiała w 2 minuty!

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33325238]ZUS zapłaci i nikt się nie zainteresuje, co ta osoba robiła za granicą? Oj, nie jestem pewna. No ale ja to jestem panikara, nie chciałabym tak ryzykować Co to karty - wiem, że jest, bo też ją sobie wyrabiałam przed wyjazdem, a w Turcji też obowiązuje?
[/QUOTE]
ale co ZUSowi do tego, gdzie ta osoba jest? jeśli nie ma wskazania - ma leżeć w domu, to może być wszędzie

Cytat:
wiesz...Turcja to nie 400km...i jak juz pisalam kazda ciaza jest inna...
mi nie chodzi glównei o upaly ale i o tamtejsze jedzenie, sluzbe zdrowia itp.
Co u siebie to u siebie, zawsze bezpieczniej
Turcja to nie 400 km, ale podróż do Turcji to 2-3 h, a ja na mazury jechałam niemal 7 h w upale. i w tym kontekście o tym pisałam

Bika, jeżeli czujesz się dobrze, Twój lekarz nie widzi przeciwskazań to leć śmiało! Z maluchem za rok może też polecisz, ale jedno jest pewne - każde następne wakacje będą już diametralnie inne. Już tak nie odpoczniesz jak teraz ja tam żałuje, że jak byłam w ciąży to nie polecieliśmy nigdzie. Tyle dobrego, że na pogodę trafiliśmy super, ale w Polsce to loteria

co do tego, ze mój lekarz musi być zawsze "pod ręką", to sorry, ale on przecież też ma prawo wyjechać moja gin wzięła 3 tygodnie urlopu i gdzieś za granice pojechała. I co, miałam jej zabronić?
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:17   #3585
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Witam , u mnie niezaciekawie, bylam dzis u mojego lekarza GP bo mam dosc silne bole od prawie 2 tyg i kobieta wyslala mnie na jutro na scan do Early Pregnacy Emergency Unit. Mam sie stawic na 9:00, wiec prosze trzymajcie kciuki.
Ogolnie stwierdzila ze nie sadzi zeby bylo cos nie tak, ale nie ma USG w oczach wiec dla pewnosc mnie wysle
Zaczynam sie denerwowac i martwic, mam nadzieje ze bezpodstawnie

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:43   #3586
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a jakie jest przeznaczenie zwolnienia, gdy nie ma wskazań do leżenia? czy nie to, aby kobieta mogła odpocząć? Przecież Bika nie jedzie na rajd po górach nie widzę w tym kompletnie nic złego. Po przepracowanych sumiennie kilku miesiącach w ciąży należy jej się odpoczynek - a gdzie, tego przecież już ZUS nie narzuca tym bardziej, że nie odbija się to na jej pracy. A do rodziny 100 km od domu jej wolno jechać, czy moze powinna tylko siedzieć w domu i wychodzić po zakupy na max 15 minut?
Zawsze myślałam, że zwolnienie jest po to, żeby się wyleczyć, a na odpoczynek jest urlop - ale widocznie źle myślałam
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:43   #3587
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Gratulacje
nie ma czego na razie po świętach od nowa zacznę, bo pewnie nawalę po całości
Cytat:

Strippi trzymam kciuki
dzięki, to po świętach po proszę

Cytat:
tez robilam ta diete, ale ostatnie tygodnie juz troche odstapilam od planu i jadlam tez inne rzeczy,oczywiscie nie tak kaloryczne.Schudlam 4 kg
no ja odstąpiłam trochę, bo święta i nie wytrzymam nie jedząc nic :/

Cytat:

A ja wstępnie zarezerwowałam wakacje w Turcji - mąż mnie zastrzeli bo planowaliśmy polskie morze, ale ceny strasznie - w ogóle się nie opłaca, a pogoda też niepewna. Znalazłam skromny i tani hotel - czyli coś dla nas, moglibyśmy się na tydzień wybrać zaraz po zakończeniu roku szkolnego. Tu macie linka jak chcecie zobaczyć http://ibe01.merlinx.pl/agent/6180/f...s=39_196&wfs=1 a cena - 1300zł

Madzia z wózekiem nic raczej nie będzie xlandera, bo mąż się uparł, że 2000 tys za wózek to za dużo - a tańszego z kolekcji 2011 nie znalazłam trudno, ostatecznie pozostanie nam tako warrior - którego może koleżanka załatwi za 1000zł.
super z tym wyjazdem

ja miałam tako i to był świetny wózek! teraz oddałam go siostrze tż i też go uwielbia,
tż brat z żoną też mają tako, ale inny model i też bardzo zadowoleni

Cytat:
25 tydzień
cudowny

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33321163]No może i tak można, ale dla mnie to trochę nieuczciwe brać zwolnienie i w tym czasie wyjeżdżać sobie na urlop.[/QUOTE]
bez przesady jak może to niech korzysta.

Cytat:

super!!

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Witam , u mnie niezaciekawie, bylam dzis u mojego lekarza GP bo mam dosc silne bole od prawie 2 tyg i kobieta wyslala mnie na jutro na scan do Early Pregnacy Emergency Unit. Mam sie stawic na 9:00, wiec prosze trzymajcie kciuki.
Ogolnie stwierdzila ze nie sadzi zeby bylo cos nie tak, ale nie ma USG w oczach wiec dla pewnosc mnie wysle
trzymam mocno, na pewno wszystko jest ok
Stary 2012-04-03, 20:43   #3588
Konto usunięte

Cytat:
Trzymaj się
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:44   #3589
Natala84
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33329331]Zawsze myślałam, że zwolnienie jest po to, żeby się wyleczyć, a na odpoczynek jest urlop - ale widocznie źle myślałam [/QUOTE]
a z czego ma się leczyć kobieta w ciąży, która jest po prostu zmęczona pracą i chce trochę odpocząć? i czy nauczycielki w wakacje mogą wziąć urlop?

Edytowane przez Natala84
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:45
Stary 2012-04-03, 20:46   #3590
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

strippi dziekuje

mrowinka staram sie a co u Ciebie korzystacie z mezem z zycia

Kasia siczny brzuszek i jak rosnie

Bikus
z jednej strony nie dziwie sie mezowie 2000 zl za wozek to dosc duzo, a naprawde ztakiego xlandera szybko przerzucisz sie na sacerowke daje Ci max 12 m-cy jak dziecko zacznie chodzic a ty bedziesz musiala ciagnac klamota i leceiec za malenstwem.

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-04-03 o 20:54
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 20:48   #3591
Natala84
Zakorzenienie

Today, doczytałam - trzymaj się i spokojnie, na pewno wszystko jest ok koniecznie napisz co i jak po wizycie
Stary 2012-04-03, 20:54   #3592
Konto usunięte

Cytat:
a z czego ma się leczyć kobieta w ciąży, która jest po prostu zmęczona pracą i chce trochę odpocząć? i czy nauczycielki w wakacje mogą wziąć urlop?
Co do pierwszego pytania - nie wiem, nie byłam w ciąży. Ale myślałam, że zwolnienie dostaje się w przypadku jakichś problemów zdrowotnych. Co do drugiego - wakacje to właśnie nasz urlop
Cytat:
mrowinka staram sie a co u Ciebie korzystacie z mezem z zycia
Mąż codziennie w pracy, dopiero w święta odpocznie, 5 dni spędzimy razem - już się nie mogę doczekać
Stary 2012-04-03, 21:11   #3593
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość

Rewelacyjny pomysł - tym bardziej, że teraz można znaleźć wiele ciekawych i w miarę tanich ofert wyjazdów za granicę
pomysł mi się podoba zobaczymy jak z realizacją

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33329662]Co do pierwszego pytania - nie wiem, nie byłam w ciąży. Ale myślałam, że zwolnienie dostaje się w przypadku jakichś problemów zdrowotnych. Co do drugiego - wakacje to właśnie nasz urlop

Mąż codziennie w pracy, dopiero w święta odpocznie, 5 dni spędzimy razem - już się nie mogę doczekać [/QUOTE]

a czyli bika będzie miała zwolnienie w czasie swojego urlopu
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:17   #3594
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Turcja to nie 400 km, ale podróż do Turcji to 2-3 h, a ja na mazury jechałam niemal 7 h w upale. i w tym kontekście o tym pisałam

Bika, jeżeli czujesz się dobrze, Twój lekarz nie widzi przeciwskazań to leć śmiało! Z maluchem za rok może też polecisz, ale jedno jest pewne - każde następne wakacje będą już diametralnie inne. Już tak nie odpoczniesz jak teraz ja tam żałuje, że jak byłam w ciąży to nie polecieliśmy nigdzie. Tyle dobrego, że na pogodę trafiliśmy super, ale w Polsce to loteria
Podroz samolotem tez sie troche rózni
Co z tego ze sam lot trwa 3 godz jak stoisz w kolejkach tyle samo
i nie zrobisz sobie przystanku kiedy chcesz

I tu sie zgodze wakacje z dzieckiem sa juz troche inne,ale nie niemozliwe

Cytat:
trzymam kciukiBedzie dobrze

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;33329662]
Mąż codziennie w pracy, dopiero w święta odpocznie, 5 dni spędzimy razem - już się nie mogę doczekać [/QUOTE]
super

Cytat:
strippi dziekuje

[
Bikus[/B][/COLOR] z jednej strony nie dziwie sie mezowie 2000 zl za wozek to dosc duzo, a naprawde ztakiego xlandera szybko przerzucisz sie na sacerowke daje Ci max 12 m-cy jak dziecko zacznie chodzic a ty bedziesz musiala ciagnac klamota i leceiec za malenstwem.
dlatego moim zdaniem lepiej kupic uzywke i potem zainwestowac w lzejsza spacerówke
Stary 2012-04-03, 21:20   #3595
kotekk81
Zakorzenienie

Hej

Bikus ja Ci powiem ze ja bym pojechala/poleciala spokojnie na wakacje oczywiscie po konsultacji z ginem nie widze nic zlego w wykorzystaniu przez ciezarna L4 na wyjazd....ciezarna L4 dostaje rowniez L4 na odpoczynek. Tak wiec Bikus jedz, wypoczywaj, rob zdjecia a ja bede Ci bardzo bardzo zazdroscic

Today bede mocno trzymac kciuki

Maja spi wiec mam wieczor dla siebie je jee jeee

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:29   #3596
Amani
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!

Przeleciałam was, przyznaję się bez bicia strasznie zmęczona dzisiaj jestem...

Cytat:
25 tydzień
przecudny okrągła piłeczka na zgrabnym brzuszku

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:42   #3597
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:

Today
trzymam kciuki. Na pewno wszystko będzie ok !
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 21:53   #3598
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Hej

Bikus ja Ci powiem ze ja bym pojechala/poleciala spokojnie na wakacje oczywiscie po konsultacji z ginem nie widze nic zlego w wykorzystaniu przez ciezarna L4 na wyjazd....ciezarna L4 dostaje rowniez L4 na odpoczynek. Tak wiec Bikus jedz, wypoczywaj, rob zdjecia a ja bede Ci bardzo bardzo zazdroscic

Today bede mocno trzymac kciuki

Maja spi wiec mam wieczor dla siebie je jee jeee
Seba wlasnie zasnał I ja mam wieczor
Stary 2012-04-03, 22:05   #3599
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Seba wlasnie zasnał I ja mam wieczor

to sie nam dzieciaki zgraly

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 22:11   #3600
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
zeby wszystko bylo dobrze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości