|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Strażnik Wizażu
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Cytat:
![]() Sprawdź czy dzieje się u Ciebie coś podobnego...KLIK! Może nie ma równowagi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4443 | |
Nindżopesz
|
Tryagain czekam więc na recenzję
![]() Cytat:
![]() War, moje mają 7 cm więc niespecjalna różnica... Ale jak pofalują to ho ho, wizualnie tyyyle włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4445 |
Nindżopesz
|
Mnie się taki podoba
![]() I Twój cel w podpisie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że taka będzie ich DŁUGOŚĆ a nie jakość
![]()
#4447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Rozeznanie
|
WarOfWorlds oczywiście, że jest sens zapuszczać, ja też mam cienkie piórka na głowie, ale im dłuższe tym ładniejsze się robią!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zadomowienie
|
Ja mam nadzieję, że do końca studiów się wyrobią
![]() ![]() ![]()
Zapuszczam włosy ![]() włosomaniaczka od 18.11.2011 ZUZKA ![]() Edytowane przez WarOfWorlds Czas edycji: 2012-04-02 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Konto usunięte
|
Ano właśnie moje włosy to takie buntownicze, chyba ich dobrze nie znam jeszcze...
Mój mój ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Rozeznanie
|
Oh! Jakie włosy na zdjęciach, które przesłałyście są piękne!
![]() ![]() Teraz jak patrzę na moje włosy, to się strasznie czuję. mam ich coraz bardziej dosyć. Czasem tęsknię za długością do ramion, gdzie przejechało się szczotką i było super, a teraz oklapły, przestały się kręcić, trzeba się z nimi inaczej obchodzić... O nie, koniec! Spojrzę jeszcze różne zdjęcia, które mnie inspirują i tyle. W takim razie wrzucam jeszcze coś od siebie. Pierwsze zdjęcie: jaki cudny kolor! Drugie i trzecie: chcę TAKIE włosy (przede wszystkim te na drugim) ![]()
![]() |
#4452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O matko te na drugim to po prostu cudeńko !!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]()
#4454 |
Rozeznanie
|
Katarynka92 jaki piękny kolor na pierwszym zdjęciu! Marzy mi się taki... Chciałabym być blondynką.. a mój kolor ani nie jest brązowy ani blond.. dlatego teraz używam odżywki, która może mi rozjaśni ciut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Przynajmniej ja miewam podobne i uważam, że potrzeba im jeszcze spoooro nawilżenia i pielęgnacji... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 |
Rozeznanie
|
Tasiax, prawda, że piękne!?
![]() WarOfWorlds, właśnie mi się też marzą takie włosy, taki lekki skręt, ale ciekawa jestem jakby to u mnie wyszło. Na razie skupiam się raczej na zapuszczaniu, odżywianiu i dbaniu o nie, a dopiero później jakiś fajny kolor (jak już powiedziałam wcześniej, czekam aż mi się spierze brązowa farba, żebym mogła nałożyć jasną). Ciekawa jestem ile jeszcze musiałabym czekać. W ogóle mam wrażenie, że ona po prostu użyła lokówki. Bo widać taki specyficzny dosyć skręt, prawda? Albin, mi się w wakacje rozjaśniły bardzo, bo woda (morska i chlorowana) bardzo wypłukała brąz, że wyszedł z tego rudy, to tego stosowałam odżywkę Timotei. Ale ta zawiera bardzo dużo podobno chemii, więc to nie jest najlepsze rozwiązanie. Poszukam czegoś do włosów blond, jak znajdę coś lepszego, to dam znać. W ogóle nie wiem, czy nie najlepszym sposobem będzie płukanka z rumianku. Redhaired Witch, mogą być przesuszone. Wiadomo, że zdjęcie nie odda wszystkiego, w ogóle z włosami blond ciężko o uzyskanie aż takiego blasku jak np. przy włosach czarnych. To oczywiste. Tym bardziej mogą być przesuszone, bo jak już wspomniałam, mam wrażenie, że ta dziewczyna używa lokówki. Btw., jeszcze o farbach... Jak myślicie, ładny kolor mógłby wyjść po zmieszaniu farby Joanna Słodkie Cappuccino i Naturalny Blond? Nie chcę takiego chamskiego blondu, bardziej coś naturalnego. Tzn. ja bym pomieszała te dwie farby i zrobiła sobie refleksy Naturalnym Blondem. Ah, o czym ja w ogóle myślę... Jeszcze coś: zauważyłam, że wysuszone mam końcówki, jest to możliwe, żeby tak się stało po użyciu oleju z pestek winogron? Może za często nakładam... Kiedyś chciałam nakładać na całe włosy raz w tygodniu i po 3 godzinach zmyć. Ale czasem źle zmyłam i były straszne. Później zaczęłam sobie pleść warkocz i nałożyć 2 krople na końcówki (tak z 4 cm) i kroplę na ten warkocz (żeby ładniej się zaczęły włosy falować). I właśnie zauważyłam wysuszenie. A może w ogóle zła pielęgnacja? Bo wstyd przyznać, ale na razie ograniczam się do szamponu Joanny (z rzepą), czasem odżywka Garniera, często odżywka BS Farmony (ten sprej) i olej. No, i tabletki Skrzypovita. Myję głowę raczej co drugi dzień, czasem codziennie. W sumie teraz się wydaje oczywiste dlaczego są takie przesuszone. Ale coś z tym olejem może być? W czwartek bądź piątek nałożę sobie maseczkę. Czas się porządnie za nie zabrać. Jeszcze coś... Ja wiem, że palenie ma ogólnie bardzo zły wpływ. Na włosy również? Nie to, że palę jakoś specjalnie, ale czasem się zdarzy. Może jakoś 2-3 papierosy tygodniowo.
![]() |
#4457 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ja tymczasem jestem pod wrażeniem tych włosów (clip-in co prawda ale robione z naturalnych) zwłaszcza kawałek między 6:45 - 8 min ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Nindżopesz
|
W temacie objętości, dzisiaj przeglądając wątki znalazłam link do jakiejś tam typologii opartej na mierzeniu grubości kucyka:
i - włosy cienkie, do 5 cm ii - normalne, 5-10 cm iii - grube, powyżej 10 cm War, jesteśmy w normie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Rozeznanie
|
Mój kucyka ma 7 cm więc nie jest źle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Albin, właśnie mam taką samą sytuację. Robią się takie złotawe trochę ![]() ![]() Właśnie! Od wczoraj piję 1/3 kostki drożdży z wodą. Niezbyt smaczne, ale da się przeżyć. Zobaczymy jak efekty. Myślicie, że od tego mogą mi włosy "przytyć" i w ogóle zrobić się ładniejsze? Jak muszę czekać żeby urosły, to poczekam. Byleby były piękne ![]()
always hoping the living could learn to put aside rage and sorrow, bitterness and regret. Edytowane przez Katarynka92 Czas edycji: 2012-04-03 o 14:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Rozeznanie
|
wyszło mi 5cm
Zważywszy, że mam cienizny rzadkie i tył mi się nie łapie to ![]()
#4463 |
Konto usunięte
|
Wyszło mi 8, ale jakoś słabo mi się chce w to wierzyć, chociaż mierzę już któryś raz i chyba jednak mam tą niewiarygodną "grubość", której ani nie czuć, ani nie widać. Z początku myślałam, że 9, ale przecież nie odjęłam tego metalowego rozpoczęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Nindżopesz
|
W sumie czytałam to po łebkach ale ogólny zamysł był taki jak piszesz - określenie całkowitej objętości, nie grubości poszczególnych włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zadomowienie
|
Katarynkaciężko mi ocenić jak zostały zrobione
![]() ![]() Red dzięki za pocieszenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj mierzyłam włoski i 2 cm więcej (44cm) wyszło ![]() ![]()
#4469 |
Wtajemniczenie
|
Dolacze sie do Was, bo tez zaczelam wlasnie zapuszczac wlosy. Niedawno scielam je na dosyc krotko (teraz mam taka asymetryczna fryzurke, z jednej strony wlosy siegaja tak za ucho, z drugiej sa coraz dluzsze bo prawie do raion, ale za ok 2 tyg te dluzsze zetne tez do tej dlugosci co te krotkie) bo byly zniszczone m.in rozjasnianiem. Zaczelam stosowac szampon Seboradin i Wax'a, izamowilam zestaw Nisim, zobaczymy co z tego wyjdzie
![]()
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a moje włosy coś się buntują, są oklapnięte na górze, spuszone na dole, nie chcą się kręcić, tylko wiszą z nich takie proste strąki pomiędzy falami. Ułożenie ich jak zwykle na odżywkę b/s nie wchodzi w grę, bo od razu robi się efekt owcy ![]() Myślicie, że to może być efekt zbyt małej ilości protein? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.